PDA

View Full Version : despre numaratoarea voturilor.

jackpot
18 Nov 2004, 18:45
Fara sa vreau sa ma abat de la reguli, fara sa contest autoritatea moderatorilor, as avea cate ceva de intrebat si de adaugat "daca permiteti". :)
L-am intrebat odata pe emanuel intr-un mesaj privat despre voturi. Mai exact intrebarea mea a fost care este "durata vietii" unui vot. Adica, cat tine, cand expira. Asta in sensul urmator: din momentul votarii pana cand tine un vot? O luna de la vot, mai mult sau mai putin. De exemplu daca cineva a votat un film in data de... sa zicem 18 Noiembrie cat tine acesta? O luna, mai mult, mai putin?
Emanuel - tu mi-ai raspuns cam in felul urmator: ca pe nici un site din lume voturile nu expira si ca voturile aduse intr-un film sunt ca un fel de raiting al filmului respectiv si ca ele nu expira niciodata. Iar ceea ce am intrebat eu e o aberatie.
Eu as propune ceva (o modificare). Acum poate tu emanuel sau si altii veti zice: care-i problema nu-ti convine? Nu iti plac regulile, nici o problema du-te si te plimba... sau astea sunt regulile, iar cui nu-i plac nu are decat sa nu participe.
Deci intrebarea mea este: unde e atunci competitivitatea? de ce se mai numeste top? nu e normal ca intr-un top filmele sau piesele sau ce o mai fi acolo .... ca toate acestea sa oscileze? Adica sa zicem ca la un moment dat apare un film mai bun. Daca e sa ne luam dupa cum e structurat regulamentul in momentul de fata in ceea ce priveste topul, un film nou sa zicem, nu prea are sanse sa urce in top, daramite sa ajunga pe vreunul dintre primele locuri. Asta din ce cauza? Pt. ca filme cum sunt Matrix si L.of the Rings sau Star Wars au acumulat atatea voturi ca nu mai pot cobori. Sa nu ma intelegeti gresit nu am nimic impotriva acestor filme , si mie imi plac , am votat si eu multe din ele. Dar daca sa zicem s-ar introduce o regula in ceea ce priveste voturile, ca un vot sa tina o anumita perioada de timp, iar dupa aceea sa expire si alte filme ar avea sansa de a urca in top sau sa se claseze in locuri fruntase. Asa cum e acum, un film care apare recent are nevoie de aproximativ 131 de voturi sa intre in top. Sa nu mai spun ca nu are nici o sansa sa ajunga in varf, din cauza regulamentului actual. Nu ma indoiesc ca Matrix, Star Wars sau L.O.T.R. vor fi iar in frunte pt. ca vor fi votate din nou, dar ar exista totusi un raport mai clar. Asa ele parca ar detine un fel de monopol si sunt batute in cuie in top. Ceea ce duce la un moment dat la plictisul cuiva de a mai vota filmele.
In ceea ce priveste treaba cu "pe nici un site din lume nu expira voturile", tin sa spun ca pe fostul rhp.ro, preluat acum de neogen voturile tineau 30 de zile. Si nu doar pe rhp. Si pe site-uri cu muzica straina sau site-uri de film straine. Nu spun sa-i imitam dar ar trebui stabilit cat tine votul unui film. In felul acesta de exemplu ar exista o imagine mai reala a situatiei filmelor.
Voi ce ziceti. ? Inca o data nu am nimic impotriva filmelor de mai sus nu vreau sa ma inteleaga nimeni gresit. Imi plac si mie, le-am vazut si am votat unele din ele.
Si sa nu ziceti : cine esti tu sa faci reguli aici... doar o parere.
Ce spuneti?

Leonard
18 Nov 2004, 19:42
salut iniþiativa. din cauza acestui top mi-e silã sã intru pe prima paginã a sitului, acolo unde veºnic sunt afiºate ca fiind pe primul loc Matrix reloaded, LOTR etc.

jackpot
19 Nov 2004, 17:40
Mersi Leonard de sustinere si mersi si de vizualizari, dar astept totusi un raspuns.
Parerea voastra a celorlalti care e?

nume
19 Nov 2004, 17:47
Cred ca durata de viata a unui vot ar trebui limitata , sa zicem , la o luna.Astfel pozitia nr. 1 din topul de care amintesti ar putea (cine stie cand), sa se mai schimbe.

jackpot
19 Nov 2004, 18:34
Asa ziceam si eu, dar aici dupa cate stiu eu, un film poate fi votat din nou dupa doua ore. Nu mi se pare corect. De la un computer o singura data pe zi si durata o luna sau un anumit nr. de zile.
Nu ma indoiesc ca filmele de pe locul I sunt foarte bune si nu ma indoiesc ca vor fi din nou votate dar daca ar expira dupa o luna sa zicem asa cum ai zis si tu "nume" si celelalte ar avea posibilitatea sa urce, ca si ele de altfel. Uitati-va in top si veti vedea ca nr.100 din top are 130 si ceva de voturi. Ei de atatea voturi are nevoie un film nou ca sa ajunga acolo. Iar la un moment dat vom ajunge ca pe locul 100 sa fie nevoie nu numai de 130 de voturi ci de mai multe. Unde e farmecul atunci? Unde e competitia? Risca sa devina plictisitoare votarea.

jackpot
19 Nov 2004, 18:46
....Observ ca a mai fost introdus un nou top si anume: Top Last Month. Un pas important zic eu. Deocamdata mersi.

Nae
19 Nov 2004, 19:19
am stat mult pe ganduri.... si da, jackpot iti dau dreptate. lotr nu merita sa fie pe primul loc, numai pentru ca unii l-au votat de cate 5 ori pe zi.... asa ca, SUBSCRIU.
p.s. poate ca se reuseste asta si la actori, regizori etc.

jackpot
20 Nov 2004, 10:57
M-am uitat din nou la topuri, dar nu despre asa ceva vorbeam. Nu stiu daca ati facut modificarea asta din cauza acestui subiect dar noul top nu ne incalzeste cu nimica.
Vorbeam de cu totul altceva. Vorbeam despre faptul ca la un moment dat votul sa expire. Nu sa existe doua topuri separate. Unul cu topul de pana acum si altul cu filmele noi votate in ultimul timp.
Cred ca am fost inteles gresit.(asta daca ati facut aceasta modificare din cauza acestui subiect deschis).
Nu am nimic impotriva filmelor care sunt in fruntea topului. Am ceva cu regulamentul. Dupa parerea mea (si dupa cum vad nu doar a mea), pe langa box Office-uri trebuie sa existe topul cinemagia care a existat si pana acum dar in acesta voturile dupa o anumita perioada de timp sa expire. Sa zicem dupa o luna. Sau daca nu vreti asa fixati voi intervalul de timp dar sa expire dupa un timp.
Asa de exemplu sa zicem ca apare filmul "Cutare 1" in luna decembrie 2004. Sa zicem ca e un film bun iar lumea il voteaza. Acesta intra pe locul I in top timp de cateva saptamani. Dupa vreo doua luni sa zicem februarie apare filmul "Cutare 2" acesta este votat dar lumea nu mai voteaza cu aceeasi intensitate filmul Cutare 1. Dupa o perioada cum trec lunile voturile primite de Cutare 1 expira iar acesta scade in top si urca Cutare 2 depinde de felul in care este votat.
Nu m-am referit sa facem inca un top cu filmele noi, pt.. ca nu are rost. Si acesta dupa o perioada de timp va ajunge ca Top Cinemagia (cel initial) fiindca si acesta va aduna voturi iar primul nu va cadea niciodata pt. ca voturile nu expira.
De ce sa separam filmele vechi de cele noi? Poate ca Forrest Gump (un exemplu doar) e mai bun ca filmul Alexander care va aparea mai incolo, iar daca lumea vrea Forrest Gump sa fie Forrest Gump in fruntea clasamentului, sau nu neaparat Forrest Gump. Sa fie Matrix sau L.O.T.R. daca lumea il voteaza. Dar voturile sa expire dupa o perioada de timp. Asa situatia va fi mai clara. Si voturile sa fie doar o data pe zi nu cum e acum ca un film poate fi votat dupa doua sau trei ore din nou. O singura data , asa e dupa parerea mea corect.

Eu zic sa ne mai gandim toti si sa ajungem la un consens care sa convina la toata lumea. Si cred ca nu e doar parerea mea.

Multumesc.

jackpot
21 Nov 2004, 14:19
No ofence, dar parerea ta Emanuel care e?

emanuel
22 Nov 2004, 08:58
Pai eu spun ca nu exista asa ceva nicaieri in lume. Cum adica sa expire votul dupa o luna? Nu e normal!
Noul top, last month raspunde la cerintele voastre, si da, a fost facut pe baza cererilor voastre.
El va figura pe prima pagina de azi inainte.

jackpot
22 Nov 2004, 09:31
Si acest nou top cum e ? Pt. ca inca nu sunt in clar cu el...
In fiecare luna va fi reactualizat dupa cat de des au fost votate filmele, sau tot asa ca si primul top va aduna voturi si care are voturile cele mai multe ramane pe primele locuri?

christi
23 Nov 2004, 15:08
Marea problema a sistemului de votare de pe site este faptul ca in acest moment nu conteaza valoarea filmului, ci numarul de votanti.
De exemplu, un film care primeste 11 voturi de 1 (adica jalnic) este inaintea unui film care primeste 2 voturi de 5 (adica foarte bun).
Ceea ce e nu numai ciudat, dar si mai mult decit aiurea.

Sistemul trebuie schimbat din temelii, si facut ceva asemanator cu imdb, unde sa nu poata vota decit userii inregistrati, si o singura data, nu de un milion de ori.

Si daca nu se poate asa, trebuie macar ordonate filmele nu dupa numarul de puncte, cum e acum (ceea ce e aberant), ci dupa media punctelor.

nume
23 Nov 2004, 15:33
Corect ! Emanuel poate luati si ceva masuri in privinta asta , deja povestea cu lotr e f. plictisitoare.

Nae
23 Nov 2004, 20:40
bai baieti, voi la ce va asteptati? chiar asa, saracu' emanuel are treaba de facut... sta, isi mananca ungthiile, mai face o emisiune pe saptamana, mai posteaza un banc, mai isi mananca un pic unghiile... viata grea, ce stiiti voi? :D
ce e revolutia asta? nu suntem in 89... :D

BeNnY
23 Nov 2004, 22:26
Asta imi aduce aminte de "Cinemagia: Pretext pentru forum?"

Mda.

jackpot
25 Nov 2004, 18:05
Cu riscul de a atrage "mania lui emanuel" eu totusi consider normal ca votul sa expire dupa un timp si ca votul sa se poata face o singura data si nu de mai multe ori pe zi de la acelasi calculator.
Si totusi exista alte site-uri unde voturile expira si nu exista "nicaieri in lume"...
Si nu cred ca era necesar creearea inca unui top paralel cu filmele noi, pt. ca daca nici in acesta nu expira voturile, risca sa devina la fel de plicticos ca primul.
Eu zic sa existe unul singur, cu toate filmele amestecate (vechi si noi) in care sa expire voturile.

V-am salutat.

emanuel
25 Nov 2004, 18:08
Si nu cred ca era necesar creearea inca unui top paralel cu filmele noi, pt. ca daca nici in acesta nu expira voturile, risca sa devina la fel de plicticos ca primul.
Eu zic sa existe unul singur, cu toate filmele amestecate (vechi si noi) in care sa expire voturile.

1. Voturile nu vor expira.
2. Noul top nu risca sa devina la fel, pentru ca se schimba saptamanal in functie de ultimele premiere de pe ecrane.

Numai bine!

jackpot
25 Nov 2004, 18:50

1. Voturile nu vor expira.
2. Noul top nu risca sa devina la fel, pentru ca se schimba saptamanal in functie de ultimele premiere de pe ecrane.

Numai bine!

Domnule comandant,
permiteti sa raportez:

1. Daca asa vrea muschii dumneavoastra, nu am de ales si trebuie sa ma supun, pt. ca asa-i filmul... desi nu sunt intru-totul de acord.
2. Multumesc totusi pt. creearea noului top.
3. Iar daca ziceti ca se va schimba saptamanal, in functie de ultimele premiere de ce se mai numeste Top Last Month?
4. Daca Alien Vs. Predator nu va ajunge ca LOTR sau Matrix, eu o sa-mi.... aa promit sa execut 10 genoflexiuni pt. fiecare nou film intrat in acest top.

Al dumneavoastra, cu respect
soldat (culcat)
Jackpot.