PDA

View Full Version : De ce a fost controversat AMEN ?

beavis
10 Nov 2004, 14:07
Am vazut acest film si nu am inteles de ce a fost asa controversat.... am auzit ca ar fi fost chiar interzis.

nume
10 Nov 2004, 14:09
N-a fost interzis, e faza cu afisul, o cruce care se confunda cu zvastica nazista, in rest filmul e foarte prost. Vezi ca deja mai e un topic amen la "voi despre filme".

keyzer soze
11 Nov 2004, 07:58
stau si ma intreb pe cati dintre noi ne-a pacalit afisul...
filmul e o laba trista, fara nimic demn de luat in seama!

nume
11 Nov 2004, 17:10
Corect , e penibil, cred ca sergiu in zilele lui cele mai bune l-ar fi facut mai bine. Pacat de gavras si de "z", urat mod de a iesi din scena. Cine i-ar mai da bani sa faca film(poate cnc-ul francez, e o moda si acolo :) ). Nici zeffirelli (Callas forever si Amen sunt filmate in Romania), n-a facut mare branza pe aici. Se vede (mai ales la Amen), in film ca motivele alegerii Romaniei ca locatie de filmare au fost strict financiare.

beavis
11 Nov 2004, 17:50
corect

lynx
29 Nov 2004, 17:12
Controversat este din cauza afisului si a subiectului in general: Papa care nu s-a opus Holocaustului. Totusi, filmul este destul de plictisitor.

Terror_IST
06 Dec 2004, 08:44
Cand am vazut filmul eram hotarat sa-i dau o sansa pentru ca era facut in Romania, cu cativa actori romani si era regizat de Gavras! Dupa ce ca a trebuit sa suport cele 20 de minute de publicitate / ora de la Pro Cinema in speranta ca doar, doar se va intampla ceva extraordinar, ca va da Iures un recital, ca... Degeaba! N-a fost chiar o pierdere de timp dar n-a fost nici noul "Lista lui Schindler", a fost un alt film despre Holocaust pe deasupra filmat in Romania caruia i s-a facut prea multa publicitate la noi!

KORBEN
07 Dec 2004, 02:00
pai pentru ca (nu am vazut filmu da asta am citit)
e despre lipsa de aplomb a papei in salvarea bietilor evrei
evident, un subiect delicat
cum e filmu nici nu ma intereseaza sa stiu
da e fascinant sa vezi autocolantele cu icoane de cam 3m inaltime si 1,5 m latime ramase lipite prin casa poporului :shock: