View Full Version : De ce a fost controversat AMEN ?
Am vazut acest film si nu am inteles de ce a fost asa controversat.... am auzit ca ar fi fost chiar interzis.
N-a fost interzis, e faza cu afisul, o cruce care se confunda cu zvastica nazista, in rest filmul e foarte prost. Vezi ca deja mai e un topic amen la "voi despre filme".
keyzer soze
11 Nov 2004, 07:58
stau si ma intreb pe cati dintre noi ne-a pacalit afisul...
filmul e o laba trista, fara nimic demn de luat in seama!
Corect , e penibil, cred ca sergiu in zilele lui cele mai bune l-ar fi facut mai bine. Pacat de gavras si de "z", urat mod de a iesi din scena. Cine i-ar mai da bani sa faca film(poate cnc-ul francez, e o moda si acolo :) ). Nici zeffirelli (Callas forever si Amen sunt filmate in Romania), n-a facut mare branza pe aici. Se vede (mai ales la Amen), in film ca motivele alegerii Romaniei ca locatie de filmare au fost strict financiare.
Controversat este din cauza afisului si a subiectului in general: Papa care nu s-a opus Holocaustului. Totusi, filmul este destul de plictisitor.
Terror_IST
06 Dec 2004, 08:44
Cand am vazut filmul eram hotarat sa-i dau o sansa pentru ca era facut in Romania, cu cativa actori romani si era regizat de Gavras! Dupa ce ca a trebuit sa suport cele 20 de minute de publicitate / ora de la Pro Cinema in speranta ca doar, doar se va intampla ceva extraordinar, ca va da Iures un recital, ca... Degeaba! N-a fost chiar o pierdere de timp dar n-a fost nici noul "Lista lui Schindler", a fost un alt film despre Holocaust pe deasupra filmat in Romania caruia i s-a facut prea multa publicitate la noi!
pai pentru ca (nu am vazut filmu da asta am citit)
e despre lipsa de aplomb a papei in salvarea bietilor evrei
evident, un subiect delicat
cum e filmu nici nu ma intereseaza sa stiu
da e fascinant sa vezi autocolantele cu icoane de cam 3m inaltime si 1,5 m latime ramase lipite prin casa poporului :shock:
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.