View Full Version : Pinochio 3000
V_Rossi
02 Nov 2004, 19:03
L-a vazut careva!???? :?
emanuel
03 Nov 2004, 09:02
Asteapta si tu pana pe 17 decembrie cand o sa apara.
Nu mai deschide discutii aiurea daca nu ai vazut filmele.
Multumesc.
keyzer soze
03 Nov 2004, 11:52
@ valentino:
hit the road jack, and don't you come back, no more, no more ...
constant_im
05 Nov 2004, 15:59
e vorba de pinocchio a lu plagiatoru ala de benini ?
De ce plagiator? Te referi la povestea aia cu Train de vie al lui Radu Mihaileanu si La vita e bella?
keyzer soze
05 Nov 2004, 16:54
pai stii si alt plagiat mai nesimtit decat respectivul?
un biloi alb (peste fata lui benigni) pt mihaileanu
Trebuie sa recunosti, totusi, ca FORMA conteaza si ea. Chiar daca Benini ar fi furat ”ideea” de la Mihaileanu, forma pe care i-a dat-o a fost alta. Asa pot sa spun si eu: am o idee trasnet pentru un scenariu, o poveste de dragoste, el soldat, ea prostituata. Ce, nu s-au mai facut filme cu aceste personaje? Conteaza cum povestesc, ce vreau sa spun, nu ideea in sine. Sau Almodovar, cel de se inspira din fapte diverse /inclusiv cele din Romania, povestea din Habla con ella/. Multi urmaresc stirile, asculta aceleasi bazaconii, putini insa pot tese ceva coerent din ele.
constant_im
05 Nov 2004, 17:13
De ce plagiator? Te referi la povestea aia cu Train de vie al lui Radu Mihaileanu si La vita e bella?
da, la povestea respectiva ma refer.
dovada ca benigni este un plagiator si overrated pt. la vita e bella e ca n-a facut nimic notabil de atunci, si de fapt nici pana atunci daca ma gandesc bine
Oricum, cele doua povesti nici nu prea seamana. Ca sunt ambele despre evrei? Ca subiectul e tratat in cheie comica? Totusi, sunt diferite, iar filmul lui Mihaileanu nu a avut de suferit. Ma rog, poate chestia cu premiile de la festivaluri...
keyzer soze
05 Nov 2004, 17:37
pai tocmai chestia cu premiile la festivaluri !
Cu premii sau fara premii, filmul lui Mihaileanu a placut. De asemenea, in pofida Oscarului, cunosc foarte multa lume care nu place filmul lui Benigni, considerandu-l prea sentimental. Si, in afara de asta, stim cum se dau premiile la Festivaluri: relatii, pile, conjuncturi. Ferenheit 9/11 este cel mai bun exemplu in acest sens!
Cu premii sau fara premii, filmul lui Mihaileanu a placut. De asemenea, in pofida Oscarului, cunosc foarte multa lume care nu place filmul lui Benigni, considerandu-l prea sentimental. Si, in afara de asta, stim cum se dau premiile la Festivaluri: relatii, pile, conjuncturi. Fahrenheit 9/11 este cel mai bun exemplu in acest sens!
Ca sa pun capat discutiei de pana acum...
e vorba de pinocchio a lu plagiatoru ala de benini ?
Nu, nu e vorba de "Pinocchio" al lui Benigni... "Pinocchio 3000" se petrece in viitor, papusa de lemn e robot (hmmm...), iar Malcolm McDowell e Geppetto...
P.S.: "La vita e bella" e mai bun ca "Train de vie"... Isi merita premiile: si la Cannes si la OSCAR.
Cand am zis ca multa lume nu place La vita e bella nu m-am referit la mine. Mie chiar mi-a placut. Dar mi-a placut si filmul lui Mihaileanu si nu cred ca povestile se suprapun.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.