Log in

View Full Version : Tim Burton - filmul preferat

Lady_Skar
30 Oct 2004, 09:12
:)
ma gandeam zilele trecute la faptul ca Tim Burton este unul dintre regizorii mei preferati. (de fapt ma gandeam la Johnny Depp si prin extensie am ajuns sa ma gandesc la Burton).
Sincera sa fiu nu pot sa aleg un film preferat de la el. Planet of the apes sucks... atat stiu. dar in rest I love em all. :)... poate totusi fara Sleepy Hollow.

Nightwane
30 Oct 2004, 09:25
Vincent, Beetlejuice, Ed Wood, Edward Scissorhands, Mars Attacks, Batman, Big Fish. si cam atat... ah mai era si Frankenweenie daca nu ma insel.

KORBEN
30 Oct 2004, 20:10
da, mai erau scurtmetraJELEFRANKENWEENIESI VINCENT
DA E SKANDALOS CA NU A FOST INCLUS SI NIGHTMARE BE4 XMAZ
MY ALL TIME FAVOURITE

PoliFanAthic
30 Oct 2004, 21:05
Mi-e greu sa aleg un singur film, dar, daca e sa fie, atunci sa fie Ed Wood.

keyzer soze
30 Oct 2004, 21:31
sa ma alatur corului si sa strig si eu 'ed wood' !

K's
30 Oct 2004, 21:44
Pe cite voci il facem?

Leonard
30 Oct 2004, 22:01
m-am alaturat si eu lui Ed Wood, fara sa fi vazut ce s-a votat. E cel mai tare!

@KORBEN: Night Before Christmas nu e regizat de Tim Burton, ci de Henry Selick! Burton a facut doar animatia, designul, story-ul si cam tot in afara de regie.

KORBEN
30 Oct 2004, 22:16
@leonard
imi asum ignoranta
totusi nu prea conteaza regia...e vorba de animatie erxp[eriementala gen plastilina
nu putea s-o faca burton
data fiind circumstantele votez pt ed...ward scissors hands sau vincet
sau frankenweenie...
damn le ador pe toate/...... :D

notorious
31 Oct 2004, 09:02
eu am votat 'sleepy hollow', pt ca mi s-a parut mult mai rafinat pus in scena, filmat si jucat decat 'ed wood'. nu neg catusi de putin virtutile lui 'ed wood', un film ciudat si inedit despre o persoana pe masura. probabil ca depp a facut cel mai bun rol al carierei sale jucandu-l pe edward d. wood jr., dar preferatul meu ramane ichebod crane. 'sleepy hollow' este o minune cinematografica, un varf al imaginatiei lui burton si o izbanda remarcabila a sadismului paroxist al lui andrew kevin walker...

raptor
01 Nov 2004, 11:49
:D .evident cu cine votez.buna idee,Lady S. 8)

Gaandalf
01 Nov 2004, 16:35
Edward scissor-hands...

notorious
02 Nov 2004, 10:37
evident cu cine votez.buna idee,Lady S.

you gotta be fuckin' kidding me! 'beetlejuice' este filmul tau de burton preferat ?? :shock:

raptor
02 Nov 2004, 11:24
.da.si in fond de ce nu?nu sustin ca e cel mai bun film al lui burton dar e pe sufletu' meu si a fost primul burton care l-am vazut si care chiar m-a impresionat...da' de fapt de ce te miri in halu' asta?

notorious
03 Nov 2004, 16:06
'beetlejuice' mi-a placut si mie cand eram mic... dar totusi! nu e un film prost, dar cum rezista in fata lui 'sleepy hollow' sau 'ed wood'?

in sfarsit, si eu sunt de parere ca 'ed wood' e cel mai bun film al lui burton, dar am PREFERAT 'sleepy hollow' pt ca mi-a... picat mai pe suflet. :D

PoliFanAthic
03 Nov 2004, 23:22
Cred ca primul film (sau al doilea) al lui Burton, vazut de mine, a fost chiar Sleepy Hollow. Stiu ca indica spre un mare vid inainte de '99, dar, intre timp, am mai vazut cateva creatiuni burtoniene. Sunt tare curios ce-o face din Charlie and the Chocolate Factory. Mi-a cazut foarte bine originalul cu Gene Wilder, dar, din cate am citit, acest remake va fi mai...putin infricosator decat celalalt.

christi
04 Nov 2004, 13:28
Toate sint filme bune, e chiar greu de ales. Merg totusi pe "Big Fish".

notorious
10 Nov 2004, 10:09
Mi-a cazut foarte bine originalul cu Gene Wilder, dar, din cate am citit, acest remake va fi mai...putin infricosator decat celalalt.

eu n-am vazut originalul de mel stuart (sau cum l-o chema), dar de ce zici 'infricosator'? Eu l-am vazut trecut la sectiunea musical/family... :)

PoliFanAthic
10 Nov 2004, 13:33
Infricosator e fortat, de aia si ghilimelele. In engleza termenul este "dark". Nu descopar eu continente, spun doar ce-am citit pe imdb (intamplator, un adevar)

"Screenwriter John August had never even seen Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971) when asked by Tim Burton to write the script. After finishing the screenplay, he finally watched the 1971 version, only to be surprised at how much darker the "family film" was to his own."

Se vrea tare moralizator si cred ca un film ca cel din 71 ar avea un impact puternic asupra copilasilor inca inocenti. Tot mai putini, din pacate.

raptor
10 Nov 2004, 15:26
.e poate putintel darkulet deoarece asa e cartea, scrisa de un tip pe nume Road Dahl(cam asta-i era numele,parca),ale carui carti pt. copii sunt in general moralizator-"bruscante".

PoliFanAthic
10 Nov 2004, 23:35
Ce-am citit eu din Charlie nu tin minte sa ma fi traumatizat. Nu stiu daca era intreaga povestire, daca era adaptata sau nu la manualul de engleza din care l-am citit, dar, ce-i drept nu-i stramb, mi-am adus aminte instantaneu de Charlie cand am auzit ca se face filmul.

notorious
11 Nov 2004, 13:04
.e poate putintel darkulet deoarece asa e cartea, scrisa de un tip pe nume Road Dahl(cam asta-i era numele,parca),ale carui carti pt. copii sunt in general moralizator-"bruscante".

il chema roald dahl... si a mai scris o carte pe care se baza alt film produs de burton (dar regizat de herry 'nightmare before christmas' sellick), 'james and the giant peach'...

raptor
11 Nov 2004, 13:07
.da,ai dreptate,Roald Dahl il chema...citisem cindva printr'a 5'a niste poezioare de-ale lui reunite sub numele 'Beasts'-de aceea ziceam ca e poate un pic prea moralizator.

16mm
05 Jul 2005, 22:32
vincent. one word: superb!

Cinemania
06 Jul 2005, 07:38
Batman (care ramane si cel mai tare Batman dintre toate) & Sleepy Hollow, a feast for the eyes and ears and thrills :D

WraIth
06 Jul 2005, 08:09
edward.no doubt

Denis_stelistu
06 Jul 2005, 14:21
Edward,bineinteles. :D

KORBEN
10 Jul 2005, 20:34
vazut trailleru d la charlie&...
si ma astept la big fat dissapointment

M0n0
10 Jul 2005, 23:02
Si eu am vazut ceva secvente la "Cinema x 3" pe hbo...
ma astept sa fie ca (nu o sa va vina sa credeti) "the cat in the hat" ... adik la fel de bright coloured and jolly...

Jay
21 Jul 2005, 18:33
Ed wood bag eu...
dar... cu mars attack... putin muci in fasole... cat despre acest regizor... palaria jos

...probabil daca ar mai face un batman m-as duce si eu la cinema sa-l vad...

ogto
22 Jul 2005, 22:04
undeva intre mars attack si Batman returns. dar nefiind in lista, am votat mars attack. why? because of portman.

Alex Leo Serban
23 Jul 2005, 08:35
am ezitat intre 'edward s', 'ed wood' & 'sleepy hollow', dar pina la urma l-am ales (cu greu!) pe ultimul... cum spunea si notorious (parca), e cel mai rafinat.

cit dspr 'frankenweenie' - sigur ca e mortal (la propriu & la figurat), dar e totusi doar o schita a ce avea sa devina tim b.
oricum, gafa lui korben la 'nite bef xmas' (oare de ce nu ma surprinde? ;) ) face toti banii: 'nu conteaza regizorul', oricum (nu) il recunosti... :w00t:

Longshot
23 Jul 2005, 09:35
imi place cam tot ce face burton, insa am votat cu edward s. pentru ca, desi n-a fost primul film al lui pe care l-am vazut (batman este primul), este singurul pe care l-as revedea.
iar despre charlie &... , nevazand decat trailerul, nu ma pronunt. insa varianta cu gene wilder nu mi-a placut si nu am retinut nimic in afara de cantecele si scenele cu oompas aia sau cum le zicea.

bellhop
25 Jul 2005, 04:47
iar despre charlie &... , nevazand decat trailerul, nu ma pronunt. insa varianta cu gene wilder nu mi-a placut si nu am retinut nimic in afara de cantecele si scenele cu oompas aia sau cum le zicea.

stick with the Wilder/Wonka version..daca nu vrei sa ai cosmaruri cu Depp dat cu mascara ca bau-bau Jacko si veveritze care se dau la outze.. :sick:

notorious
25 Jul 2005, 09:58
undeva intre mars attack si Batman returns. dar nefiind in lista, am votat mars attack. why? because of portman.

trecand peste 'mars attacks !', ma bucur ca ai adus in discutie 'batman reurns'. chiar ieri seara l-am revazut pe 'anti cinema' cu genele foarte aropiate unele de altele (oboseala zdravana acumulata in vama veche), dar cu aceeasi placere morbida. sa zicem ca ar fi my second favourite... daca 'sleepy hollow' mi s-a parut cel mai rafinat burton (yeah, it was me ! :P), 'batman returns' mi se pare cel mai ciudat si sinistru, iar 'edward scissorhands' - cel mai personal.

tornado_x
25 Jul 2005, 12:39
Batman care e cam singurul care l-am vazut..........aaa si Beetlejuice, dar tot Batman ramane. :P

Guinevere
14 Aug 2005, 23:54
Sleepy Hollow, si trebuie sa marturisesc ca e undeva foarte sus pe lista mea de all time favorites...

Amaua
15 Aug 2005, 13:52
sleepy hollow :love: ... peisaj superb, atmosfera .... insa prestatia christinei ricci nu prea buna ... iar edward scissor-hands un film emotional as spune :)