PDA

View Full Version : Care este actorul numarul 1 roman in opinia dvs.

Blue
10 Oct 2004, 20:57
Care este actorul roman numarul unu in opinia dvs. . Stiu ca multi imi vor sari in cap acuma sa imi spuna ca a mai fost topicul acesta, dar eu nu ma supar deoarece am capul mare si poate tine foarte multi. Mie imi place foarte mult Gheorghe Dinica. Are un aer de mafiot , de zeflemist, de dur. Cred ca poate rivaliza cu multi actori din strainatate .Acum e randul dvs.

Danny
12 Oct 2004, 15:49
Eu vreau sa stiu care e actorul nr. 122. :w00t:

jackpot
13 Oct 2004, 09:38
Actorul nr 1???????
Habar n-am.

mihai_t
14 Oct 2004, 07:05
george constantin, dupa parerea mea cel mai bun actor roman al ultimilor 25 de ani, din ce am auzit/vazut/citit

keyzer soze
17 Oct 2004, 08:26
actor de tatru sau de film? multi sunt exceptionali in teatru, dar blufeaza impardonabil pe marele (si prafuitul) ecran romanesc
raman un mic fan gheorghe dinica (rolul tortionarului e chiar exceptional),
dragos bucur mi se pare destul de credibil, nici rebengiuc nu e chiar de colo, etc
e cretin sa faci acum clasamente cu nr.x, te poti cel mult referi la unele roluri reusite...

Blue
17 Oct 2004, 10:07
Nu mi-o lua in nume de rau , dar fac chestii de astea de revistele de specialitate. Fac un sondaj de opinie si dupa aia dau rezultatul. Asa cum a fost si cu Robert DeNiro. Ca am spus nr 1 si nu am spus cel mai bun, cred ca nu are importanta.

Leonard
03 Nov 2004, 14:24
mie Rãzvan Vasilescu mi se pare cel mai bun dintre actorii de film români. mi-a plãcut la nebunie în filmele lui Pintilie (Balanþa ºi Prea târziu - roluri principale, cât ºi rolul secundar din Terminus Paradis).

keyzer soze
03 Nov 2004, 15:39
subscriu la vasilescu pt 'cei mai buni', in special pt rolul din 'balanta'

herbert
03 Nov 2004, 20:49
No 1 - Marcel Iures. nu ti-e rusine sa iesi cu el in lume.
inteligent, facies memorabil, un anume fel de a fi care imi impune...

nume
04 Nov 2004, 00:36
Inca din titlul subiectul mi-am dat seama ca autorul este blue, o sa devii un clasic in viata , o sa ajungem sa te si "citam"..... Ca sa subscriu unor pareri de aici : Rasvan vasilescu pt. Balanta; Geo Barton pt. Lica Samadaul din La moara cu noroc....... Am spus asta despre topic la inceput pt. ca autorul (s-a mai vazut si-n alte parti) , tinde sa fie categoric. Cel mai...., cea mai.... nu exista asa ceva in film.Sunt filme foarte bune si actori care ne-au placut f. mult , care au impresionat, insa lista e atat de mare incat nu te poti limita doar la un titlu sau doar la un actor. In viitor o sugestie pt. blue : cel mai bun regizor ;cel mai bun operator; cel mai bun masinist; cel mai bun cal intr-o cascadorie, dupa parerea dvs.

keyzer soze
05 Nov 2004, 06:50
blue fie s-a linistit, fie a fost banat - nu-l mai chemati la discutie, abia am scapat de el

Blue
07 Nov 2004, 15:43
Blue sta cu ochii pe voi!! Inca vrea sa devina guru!!

maggie, the cat
02 Dec 2004, 11:11
cred ca daca intrebi acum pe strada majoritatea romanilor il vor alege pe ghe. dinica, probabil pt ca a jucat in mai multe filme decat oricare alt actor roman (peste 100). si pe buna dreptate, e unul dintre cei mai buni. cu rolul lascarica din "cu mainile curate" a ramas in mintea tuturor (mie mi-a placut mai mult in "un comisar acuza", "revansa" si "prin cenusa imperiului").insa sunt si altii care, dupa parerea mea, au facut istorie in cinematograful romanesc: amza pelllea (mi-a placut in special in "osanda", "nemuritorii", "nea marin miliardar", "mihai viteazul" sau "duios anastasia trecea"), ilarion ciobanu (in "cu mainile curate", "ultimul cartus"), toma caragiu (in "actorul si salbaticii"), jean constantin, sebastian papaiani, ion besoiu, dorel visan (in "senatorul melcilor" si "cel mai iubit dintre pamanteni"), ghe. cozorici, mircea albulescu, stefan iordache, mircea diaconu (in "mere rosii", "buletin de bucuresti" si "filantropica").
dintre cei mai tineri (generatia urmatoare) imi place f mult claudiu bleont (in "concurs" si "sa mori ranit din dragoste de viata").

zizi
02 Dec 2004, 13:01
dintre cei mai tineri (generatia urmatoare) imi place f mult claudiu bleont (in "concurs" si "sa mori ranit din dragoste de viata").

trecand peste faptul ca mi se pare un mare loser, acest "al pacino" al romaniei(dupa cate se crede singur), bleontz nu mai e din generatia tanara de vreo 20 de ani.

nume
02 Dec 2004, 16:15
Subscriu, e un idiot care se compromite in tot felul de emisiuni pt. frizerite, vezi acasa tv , poate pt. bani ?

X5
08 Dec 2004, 15:27
Sergiu nicolaescu un super actor in inima mea Nr.1

Nae
08 Dec 2004, 16:24

bine ca nu-s mai multi ca tine pe forum!!!!

nume
08 Dec 2004, 17:06

Iar avatarul + poza ta reprezinta un vis de-al tau , de neatins !

Iubitorii lui bombardel posteaza pe forumul revistei cinema ....

Terror_IST
10 Dec 2004, 08:24
Victor Rebengiuc => "Padurea Spanzuratilor", "Morometii", "Un cartus de Kent si un pachet de cafea"

mhflgr
13 Dec 2004, 14:13
Subscriu la Victor Rebengiuc (nu uitati "Tanase Scatiu", "De ce trag clopotele, Mitica?" sau "Niki Ardelean").

KORBEN
15 Dec 2004, 00:41
mda, rebenciuc ar fi o idee

E.Floares
01 Jan 2009, 17:11
Clar Gheorghe Dinica.
De ce?
Pentru ca e ziua lui trecuta pe prima pagina pe IMDb.com
Ha!
Dublu "La multi ani!"...triplu!

StefanDo
06 Jan 2009, 17:22
actorul numarul 1 roman = actorul numarul I? :)

Disciple
06 Jan 2009, 19:15
Simplu:Nu cred ca exista actorul numarul unu. :)

Led-Ze-Pencil
06 Jan 2009, 19:20
actorul numarul 1 roman = actorul numarul I? :)
Cred ca da.
La data de VI Ianuaris Anno MMIX.

Suspect de bizar
06 Jan 2009, 23:02
Clar Gheorghe Dinica.
De ce?
Pentru ca e ziua lui trecuta pe prima pagina pe IMDb.com
Ha!
Dublu "La multi ani!"...triplu!

Poate ar fi fost daca n-ar fi acceptat sa apara in Regina(am sus "sa apara"in loc de "sa joace" deoarece Regina nefiind film,fiind un cacat nu se poate juca in el).

nume
06 Jan 2009, 23:05
Dinica s-a ramolit total.

Pitbull
06 Jan 2009, 23:25
Omul e bolnav, din päcate.
Lasä, sä nu insistäm.

Pashpix
07 Jan 2009, 11:18
Dinicã este cel mai mare, fãrã doar și poate! La 75 de ani, omul a realizat destule. Pãcat cã n-a avut șansa sã joace în mai multe producții strãine, cã l-ar fi eclipsat total pe Iureș.

Suspect de bizar
07 Jan 2009, 16:25
Intr-adevar,este si unul dintre preferatii mei,dar a facut greseala vietii lui acceptand sa apara in Regina.

Pashpix
07 Jan 2009, 17:09
strict Regina sau te referi aici ºi la Inimã de þigan? Pãrerea mea este cã nu a fãcut nicio greºealã___Omul a câºtigat niºte bani frumoºi pentru un rol apreciat de public. Chestia cu imoralitatea telenovelelor nu cred cã þine.

Bogie
07 Jan 2009, 17:26
Intr-adevar,este si unul dintre preferatii mei,dar a facut greseala vietii lui acceptand sa apara in Regina.

Ce greseala vietii, dom'le? De Niro, putred de bogat, apare in toate tampeniile si prostioarele iar ai nostri nu au voie sa faca si ei un ban in plus?

Suspect de bizar
07 Jan 2009, 17:36
Sa faca domn'le,sa faca am zis sa nu faca?Da' nu in telenovele.Iordache n-o aparut in ele,nici Ilarion Ciobanu.Sa fure,sa faca afaceri murdare,sa se bage in politica,ORICE,numai nu telenovele.

Pashpix
07 Jan 2009, 18:51
EXAGEREZI. La ce pensii mizerabile au actorii, plus cã acum le mai ciunþeºte ºi Boc veniturile, cum sã-i acuzi cã apar în telenovele? Pânã la urmã, un mare actor rãmâne mare ºi dacã joacã într-o piesã de Shakespeare, ºi dacã apare într-o reclamã...dar ºi într-o telenovelã!

civica65
07 Jan 2009, 18:57
Gheorghe Dinica si Sergiu Nicolaescu au facut doua roluri memorabile in seria Comisarul Moldovan.

Suspect de bizar
07 Jan 2009, 19:14
Sa apara in reclame,in orice,da' numa' nu in telenovele.Recunosc ca au salarii de mizerie,da' sa faca orice altceva in afara de telenovele.

nume
07 Jan 2009, 19:56
Omul a câºtigat niºte bani frumoºi pentru un rol apreciat de public. Chestia cu imoralitatea telenovelelor nu cred cã þine.
Ca face bani nu e un lucru rau, este chiar de admirat, ce e naspa e ca joaca prost in regina, ori idiotii aia de sunt regizori p-acolo nu stiu sa scoata de la el nimic, ori se multumesc sa-l foloseasca pe el si pe Moraru ca niste paiate de lux, niste trofee pretiose a caror simpla aparitie face toti banii, ceva de genu' tacerea e de aur.

djinjis
08 Jan 2009, 08:12
pai noua lege de fapt ii avantajeaza pe actori. ei vor lucra la negru si nu vor mai plati impozit pe salar astfel incat veniturile lor vor creste. boc este un geniu prin urmare e de neinteles.

Proletar
08 Jan 2009, 10:07
boc este un geniu prin urmare e de neinteles.

are mai mult alurã de ingenuu... :huh:

Led-Ze-Pencil
08 Jan 2009, 10:29
Actorul nu-si prea poate da seama daca joaca intr-o prostie sau nu. Poate intelege el asta pe la mijlocul filmarilor, dar e prea tarziu, a semnat un contract, si-a facut planuri cu banii pe care o sa-i ia etc.
In publicitate nu se intra usor si oricum se vor gasi destui sa zica, la fel ca si la telenovele, ca se prostitueaza.
Si poate ca mai bine ar juca in telenovele bune in loc de Dincolo de Amerdica.

apropo, ce spunea Dorel Visan la conf de presa a dezastrului mai sus citat:
>>
Dorel Visan: "Eu nu vreau sa intru cu presa in conflict. Nu vreau sa spun ca filmul e bun sau rau pentru ca publicul si critica decid. Dar nu-mi mai place niciun film in care joc din 95 incoace.
...
Dorel Visan, foarte amarat, a tinut sa ne impartaseasca si alte suparari: ca nimeni nu controleaza unde se duc miliardele care se dau pentru filmele proaste (Eugen Serbanescu ar fi fost cel mai in masura sa raspunda), ca actorii nu mai sunt platiti asa cum merita, casele de film facand afaceri cu banii, ca in ziare si reviste nu se mai scrie despre actori, in schimb, apar "toate Zavorancele scrofalite prin toate VIP-urile si in toate ziarele de mizerie". "Am ajuns sa ma bucur pentru filmele in care nu joc si in care nu fac niste prostii", a mai spus Dorel Visan, dandu-ne de inteles ca, probabil, ii e jena ca a jucat si in Dincolo de America. <<

Suspect de bizar
08 Jan 2009, 19:12
Mai bine ar viola batrane decat sa apara in telenovele(repet,telenovela nu-i film,nu se poate juca in ea.

BJBlazkowicz
08 Jan 2009, 20:13
Ovidiu Iuliu Moldovan, Colea Rautu si Toma Caragiu

Led-Ze-Pencil
08 Jan 2009, 23:14
asta e treimea numarul unu a actorilor romani, si nu actorul numarul 1.

btw, la ce bun sa cauti actorul roman numarul 1? Care e mancarea numarul 1 a meniului romanesc? Care e piszda numarul 1 din Playboy? Care e becul numarul 1 din peisajul electricitatii romanesti? A auzit cineva de Stefan Lupascu? De faptul ca nu exista alb si negru? Ca daca A alearga mai repede ca B si B alearga mai repede ca C, e posibil ca C sa alerge mai repede ca A?
De ce Tamara Buciuceanu trebuie comparata cu Marius Stanescu?

BJBlazkowicz
08 Jan 2009, 23:31
asta e treimea numarul unu a actorilor romani, si nu actorul numarul 1.

Are u sure?
Io credeam ca-i evident, ba chiar sfanta treime, daca stam sa scorojim cuaternalul dupa historie, ca tustrei or trecut in zona crepusculara.
Eniuei, astia stau undeva ascunsi prin cotloanele memoriei mele ruginite, si se incapataneaza sa ramana. Prestatie deosebita, plus ceva atipic la fiecare, in acceptiunea me. Cre' ca d-aia ii onorez diferit de cei pomeniti de voi, care, desi sunt la randul lor actori jos palaria (cam ca majoritatea generatiei trecute) ii gasesc oarecum in sistemul variatiune* in jurul unei constante. In my opinion, ov cors.

Pitbull
09 Jan 2009, 00:01
Gheorghe Dinica si Sergiu Nicolaescu au facut doua roluri memorabile in seria Comisarul Moldovan.
Dinicä da.
Sergiu nu, cä el nu e actor (nici profesionist, nici amator), deci el nu "face roluri" - el face cascade, citeste replici si pozeazä.

Floydman
09 Jan 2009, 11:52
Dinica este un actor pe care eu il simt ca fiind profund "romanesc". Adica croit pe calapodul productiilor romanesti de film si teatru. Nu mi-l imaginez intr-o productie straina. Nu stiu de ce. Am senzatia ca nu ar fi perceput la valoarea sa.

Iures insa poate juca cu succes roluri in film strain, ceea ce a si dovedit.

Nu cred ca se pune problema care e mai mare...Fiecare e altceva. Dinica e pe specific local, Iures e un actor mai versatil si mai adaptabil la ce se cere acum pe piata mondiala. Si va mai avea roluri in filme straine. Sper.

SS3
25 Jan 2009, 23:09
Actorul meu preferat este, fara indoiala, Marin Moraru.
Totul la el e nefortat, fara exagerari, si nici un rol pe care l-a avut in viata nu cred ca a reusit sa-i puna probleme.
Si Bindea imi place foarte mult, are un stil voit "economicos" e o incantare sa-l vezi jucand, poate exprima tot ce vrea intr-o situatie chiar si fara gesturi contextuale.
Alti mari actori romani care imi plac: Dem Radulescu (cui nu-i place?) Papaiani si Dinica.

Nu-mi plac: Florin Piersic si Sergiu Nicolaescu (primul era foarte potrivit in roluri "vitejesti" dar e clar ca nu are valoarea celor de mai sus, iar de Nicolaescu... ce sa mai zic, el e un Chuck Norris autohton, nu crapa nici injunghiat de turci, nici impuscat de legionari, nici calcat de tren, se pare ca nu se poate scapa de el in nici un mod.

Cinemania
26 Jan 2009, 08:37
Florin Piersic ...era foarte potrivit in roluri "vitejesti" dar e clar ca nu are valoarea celor de mai sus

dimpotriva, Piersic e un actor de mare valoare...si nu numai in rolurile "vitejesti"

SS3
26 Jan 2009, 09:12
Se poate, dar mie nu mi se pare.
E drept ca mie imi place mai mult partea tragi-comica, acea "balacareala balcanica" a cinematografiei romanesti, si implicit actorii care o produc magistral.
Piersic era potrivit pentru roluri de "macho" nu neg asta, se poate ca si el sa fie pentru cineva actorul nr1, depinde de gusturi.

Pitbull
26 Jan 2009, 10:19
Rolurile de mare valoare ale lui Piersic erau mai ales în teatru... Ion din "Näpasta", Lenny din "Oameni si soareci", etc... In filme si TV, l-au ieftinit la modul cel mai superficial.

Floydman
26 Jan 2009, 15:42
mie la Piersic imi place cel mai mult cum recita versuri. te atinge.

nu imi plac clasificarile absolutiste gen "cel mai bun actor", dar ma prind in joc, nuantand:

cel mai talentat actor roman de film: Marcel Iures

cel mai bun comic roman de film/televiziune: Toma Caragiu
cel mai bun comic roman de teatru: Birlic (desi nu l=am apucat)

cel mai bun actor de roluri non-pozitive: Dinica

cel mai mare (in sensul de implinit) actor roman in viata: Beligan din cei foarte batrani, Rebengiuc din cei batrani. :lol:

cel mai carismatic: Piersic.

cel mai de succes la public si incasari: Stiti cine, nu vreau sa zic

Cinemania
27 Jan 2009, 07:13

cel mai mare (in sensul de implinit) actor roman in viata: Beligan din cei foarte batrani, Rebengiuc din cei batrani.

asta cu Dinica mi-a placut :D (da' totusi rolul de erou 'pozitiv' din Explozia i-a stat bine si el, nu?)

la fel cred si eu despre Rebengiuc...oricum, Rebengiuc este unul din actorii mei preferati all-time

Pitbull
27 Jan 2009, 07:50
asta cu Dinica mi-a placut :D (da' totusi rolul de erou 'pozitiv' din Explozia i-a stat bine si el, nu?)
Si din "Cuibul salamandrelor" (desi era acelasi personaj), si din "Zidul", "Evadarea", "Tatäl risipitor"...
NU, Dinicä e cel mai mare actor ALL-OVER, nelimitat.
(Cu Moraru aläturi.)

cel mai mare (in sensul de implinit) actor roman in viata: Beligan din cei foarte batrani, Rebengiuc din cei batrani.
Nu înteleg douä lucruri:
a) adicä cum "împlinit"?
b) de ce doar douä categorii? Cred cä putem gäsi câte-un cel mai mare (în sensul de împlinit - ce-o mai fi si aia) actor român în viatä pentru mult mai multe niveluri de vârstä:
- din cei mai bätrâni
- din cei foarte bätrâni
- din cei destul de bätrâni
- din cei asa, mai bätrâiori
- din cei aproximativ bätrâni
- din cei care au început sä îmbätrâneascä
- din cei care vor începe sä îmbätrâneascä
- din cei care vor începe si ei sä îmbätrâneascä
- din cei mai între douä vârste
- din cei mai între alte douä vârste
- din cei mai între alelante douä vârste...
(...s-apäi po' s-o tîn asé pän-la pulivarä!)

nume
28 Jan 2009, 13:40
NU, Dinicä e cel mai mare actor ALL-OVER, nelimitat.
(Cu Moraru aläturi.)
Pai da, d-asta si joaca in tandem in filmuletu' ala tiganesc.

Pitbull
28 Jan 2009, 13:53
...Chestie de care sunt FOARTE nemultumit, dar... de, nu pot sä-i judec. Un lucru pe care-l stim cu totii e cä, din nefericire, la noi din pensie nu se poate träi - dacä nu esti fost nomenclaturist, securist sau parlamentar.

nume
28 Jan 2009, 13:59
...Chestie de care sunt FOARTE nemultumit, dar... de, nu pot sä-i judec. Un lucru pe care-l stim cu totii e cä, din nefericire, la noi din pensie nu se poate träi - dacä nu esti fost nomenclaturist, securist sau parlamentar.
Total de acord, asta ziceam si eu pe topicul filmuletului mai sus amintit. Cred ca gusturile sunt subiective, am inceput sa-l pretuiesc foarte mult pe protagonistul din semnatura mea.... nu ca inainte nu mi-ar fi placut f. mult, dar cred ca la romani artistul devine valoros dupa ce moare , chestia asta a intrat in mentalul colectiv la noi, iar filmului ii gasesc noi calitati la fiecare vizionare.

titip
04 Feb 2009, 15:02
Chiar daca Piersic nu are cine stie ce roluri in cinematografie, pe scena sau in scenetele TV, este foarte bun. Ca actor de teatru, cel mai mult imi place Malaele.
Actori de cinema, foarte buni, sunt: Dinica, Iordache, O. Cotescu,etc... (or fi unii morti, dar nu am sa fac mai multe categorii, cum bine dadea exemplu cineva mai sus: actori tineri, mai tinerei, nu prea tinerei, cam intre doo varste, batraiori, batrani, foarte batrani, muribunzi, aproape morti, morti de-a binelea, prea morti.)

Pitbull
04 Feb 2009, 15:14
:D Mäi Titi, tu pari bäiat destept!
Acuma, c-ai venit, speräm sä faci cât mai multi purici pe-aici (cä ducem lipsä!). Vezi cä, ocazional, organizäm si forumeetinguri!

titip
04 Feb 2009, 15:20
:D He he, mi-am facut cont aici de ceteva ore si deja imi place foarte mult!
La mai mare!

Pitbull
04 Feb 2009, 15:23
Cinemagia rulz! :happy: :love:

Suspect de bizar
04 Feb 2009, 15:47
Cinemagia rulz! :happy: :love:

Nu,Cinemagia ruleazã :D