View Full Version : Milionarii de weekend
ma asteptam sa fie prost
dar am ras si am apreciat cateva chestii din film
asta nu inseamna ca ar vreo capodopera, da merita o vizionare platita 3/5
dar se prea poate ca dupa scursura de expres sa fiu eu prea generros
ce`am apreciat
1 ca e o comedie la care pana si eu am ras
2 montajul
3 ca tudor chirila se dovedeste a fi un actor PENIBIL
foarte bine, sa se rezume la muzica lalaita, ca acolo s-a aciuiat
4 prestatiile lu vasluinanu si celalalt protagonist, mihai b....nu mai tin minte
5 imaginea
6 masina albastra dar cel mai mult masina rosu inchis care e vizibila doar cateva secunde intr-un garaj
7 ideea de a-i pune in film pe kitty cepraga, mircea badea ( si oreste, desi nu mi s-a parut vreodata suportabil, da apare putin)
Minusuri
1 maria dinulescu care in anumite momente rateaza total replica
2 scenariul (mai exact ultima parte) care o ia mai rau decat carmazan pe aratura cu sanatorii si chestii de un jeg colosal pentru ca sfarsitul sa ramana tot neclar...jenant
3 faptu ca regizorul e "baiatu lu..." in cazu de fata geo saizescu si din aceasta cauza nu i-a dat nimeni una peste urechi ca sa faca un final decent....mare pacat
4 sauditii (adica moldovenii din basarabia saudita - pt cei care nu citesc frecvent catavencu) care desi sunt ok (oricand e misto sa razi de moldoveni, n`est pas?) sunt "importati" din filantropica
5 muzica si fragmentele de emisiuni tv care plaseaza actiunea in 2001 si fac filmu sa para ...."caduc"? anacronic....
sunt un artificiu ratat pt ca la 3 ani distanta(perioada de post-productie) nu mai dau bine, ai un fel de senzatie ca urmaresti a doua cadere a constantinopolului
6 re3clama la Collins si tuborg ( macar nu sunt prea mascate)
7 vedetele tv (de la care nimeni nu are pretentia ca ar putea juca) ar fi trebuit puse si in alte ipostaze
kitty sa faca topless
mircea badea sa mai pape o mama de bataie
oreste- chiar ar fi putut fi exclus total....
Mie mi-a placut filmul. E o comedie destul de reushita in genul celor pe care americanii le scot pe banda. Pe mine m-a facut sa rad si am plecat chiar mutumita din sala de spectacole cu senzatia ca nu am dat banii degeaba. Imi pare rau totusi ca sala era cam goala. Ma asteptam ca totusi sa vina mai multa lume sa vada filmul, mai ales vineri, in ziua in care a aparut.
o sa ma duc sa-l vad la un moment dat... dar nu am chef sa dau bani dupa ce am fost la 3 festivaluri unde a trebuit sa fie aratat, si nu a fost. asta m-a enervat, si numai de asta nu m-as duce.
p.s. scuzati ca nu am postat pe topic, dar asta a trebuit spusa.
Scorpion
10 Oct 2004, 09:00
Stiti cumva cand o sa-l bage si la alte cinemauri decat la Mall ?
La Mall merg in special pt sunetul 5.1, dar la filmul asta nu e cazu.
Alice_Fluture
14 Oct 2004, 21:18
Din cite stiu are premiera in cinematografe pe 29 luna asta, urmariti si voi pe site. Mie mi-a placut f. mult imaginea. Snt multe scene la care se ride pe bune; finalul intr-adevar nu este cel mai fericit, dar filmul merita vazut si chiar revenit cu gasca la el. Si apoi cumparat si DVD-ul care o sa apara peste 3 luni cu director's cut, deleted scenes, scenariu, interviuri... ca sa intelegem de ce s-au certat cei doi. Este primul film comercial romanesc post-revolutionar si arata foarte cool.
Snt de acord cu Korben la ce a spus despre actori/amatori la care mai adaug si interpretarea rolului-cheie, sa-i spun asa, al lui O. Blomov.
Dar moldovenii din "Filantropica" snt mai putin militarosi, snt alt tip de personaje, or fi ei tot moldoveni, da' pina si japonezii se disting intre ei. :)
Scorpion
14 Oct 2004, 21:20
Apare dvd la el ? asa repede ?
Spune-mi ca pus si sunet Dolby Digital si m-ai facut fericit.
Alice_Fluture
14 Oct 2004, 22:00
Sunetul pe DVD sper sa fie cum vrea regizorul. Pe copiile care vor merge in cinematografe este sunet Dolby, dar nu e cum a vrut el...
Scorpion
15 Oct 2004, 16:25
Nu inteleg. Regizorul cum anume voia sa fie sunetu ? Mono ?
chiar revenit cu gasca la el. Si apoi cumparat si DVD-ul care o sa apara peste 3 luni cu director's cut, deleted scenes, scenariu, interviuri... ca sa intelegem de ce s-au certat cei doi.
cu restu sunt de acord
da asta seamana a publicitate...
si nici nu vreau sa aflu de ce s-au cerrtat ca nu-s tarantino si rodriguez ca sa conteze
conteaza filmu care merita O vizionare platita
Alice_Fluture
16 Oct 2004, 19:51
Nu am vrut sa sune a reclama. Pe mine ma fascineaza DVD-urile straine, de pe care uneori inveti mai multe decit la scoala... Si, din ce-am auzit, sper ca DVDu' asta sa aiba cit mai multe extra features, dar mai ales, eu vreau sa vad director's cut. Stai linistit, nu-s eu Catalin Saizescu... :P
Scorpion
18 Oct 2004, 07:36
Angelina Jolie.
Stie cineva care mai sunt preturile pe la Scala ? Am trecut pe langa Patria zilele trecute si m-am crucit. 100k biletu ? Si nici nu se compara cu Multiplexu
christi
18 Oct 2004, 17:30
La Scala parca e 80k. Sau ma rog, atita era la "Italiencele".
Cit despre film, super misto. M-a surprins imaginea, montajul si regia, toate la standarde occidentale. Cinematografia romaneasca chiar are nevoie de astfel de filme, de entertainment, care sa arate cit mai aproape de Hollywood. Pina acum n-au fost decit Filantropica si Furia.
La minusuri intra Chirila, faptul ca Saizescu nu s-a sfiit sa copieze fara nerusinare unele trucuri regizorale ale lui Guy Ritchie (vezi faza cu individul de pe strada, care era sa fie calcat de masina), si finalul, care e... well... cam penibil.
In rest, numai cuvinte de lauda.
Si soundtrackul e mortal. Bravo Adi Despot :P
Floydman
20 Oct 2004, 00:53
Milionari de weekend contine cel mai ratat final din cate filme am vazut eu pana acum. Poanta regizorala finala cu nebunii sinistrii tinuti intr-un sanatoriu de lux, nu tzine cald nici cat balegarul pe ogor. Filmul se termina nu atit brusc, cat ilogic. De la un film de actine te astepti sa aiba un fir logic perfect, fara scapari de scenariu. (eg: ce s-a intamplat cu inelul si ce continea forumula magica? ce s-a intamplat cu tinerii prieteni dupa ce au scapat de boris? ce s-a intamplat cu "nebunii" ? cine era mosul cu pipa si cum a aparut in magazinul de arta? cum au aparut bastanii arabi si cei moldoveni in diverse locuri din oras daca ei erau internati in sanatoriu? ce s-a intamplat cu banii dupa ce rachetzii i-au luat din masina de spalat si au rapit-o pe fata din casa de la mare? cum se face ca vara, pe plaja la vama veche la ovidiu nu era nimeni , decat cei 4 amici care faceau baie de parca erau in insule pustii...., cum se face ca noaptea in vama veche erau doar ....cei doi pe plaja...? si lista continua...)
Milionari de weekend e de multe ori incoerent in succesiunea intamplarilor si in motivatiile personajelor. Un banc care putea fi bun, dar spus prost, cam asta e filmul asta. In plus , mi se pare ca regizorul nu prea a stiut ce vrea sa faca. Daca voia film de actiune , mai bine facea film de actiune, dar daca voia comedie de aventuri nu se lasa cu mortzi, sange, injungheri, chiori, mitraliere, si ruleta ruseasca!
pe scurt un film ...dezlanat!
La Mall ruleaza la o ora imposibila, 11 si ceva dimineata. Ma duc sa-l vad daca va rula in alte cinematografe, la o alta ora.
Stiti cumva cand o sa-l bage si la alte cinemauri decat la Mall ?
La Mall merg in special pt sunetul 5.1, dar la filmul asta nu e cazu.
In primul rand (ca ma zgarie pe ureche :P) la mall suinetul e pe x.3 din ce am observat eu la unele filme... Si sa revenim la romanescul nostru mult iubit... Film cu oreste si badea... :shock: Asta-i cumva filmul celebru pe care-l promovau acu 2 veri, film in care oreste sau badea era viloat de un caine... Asta e umor sau horror... :hmm:
Pana la urma cum este cu Milionarii astia? A rulat vreo doua saptmani la Mall si abia cum are premiera la Scala?
notorious
01 Nov 2004, 08:55
l-am vazut si eu aseara la 'scala', pe 60k, nu pe 80, cum spunea cineva...
trebuie sa zic, in primul rand, ca este primul film vazut la cinema din istorie la care-am plecat inainte sa se termine (cam cu 15 minute, dupa cum am intrebat-o pe tipa cu biletele). poate si pt ca aveam ceva mai bun de facut, sau poate pur & simplu pt ca i didn't fit in in sala aia, la care chiar se radea cu pofta la cele mai tembele replici si situatii.
la inceput, am ras, luandu-l ca pe-o parodie facuta evident de niste oameni foarte subtiri la creier, dar apoi am vazut ca tevatura se ia in serios... am incetat sa mai rad, am devenit confuz si de la un moment dat nici n-am mai prins firul logic al evenimentelor, nici nu m-am mai chinuit sa-l inteleg. cred ca e cea mai proasta productie romaneasca din ultima vreme. dureros... iar daca actorii joaca toti ca niste ciubote (de la tudor chirila la tipul ala din reclama la 'golden brau' - cine dracu' poate sa-l ia in serios), filmul desfide cu seninatate notiunea de scenariu: el nu exista, iti da senzatia ca e facut dupa urechea regizorului.
saloimis!
notorious
01 Nov 2004, 08:56
Un banc care putea fi bun, dar spus prost, cam asta e filmul asta.
sunt perfect de acord.
Vazut shi eu filmu` shi sincer mi-a placut. Cel putzin nu ma ashteptam caun film romanesc sa nu ma plictiseasca. A fost funny. Poate efect mare aavut shi repezentatzia "Parazitziilor"de dupa film shi tot tacamu` de la premiera, dar totushi a fost okey. Deshi te cam lasa cu ochii in ceatza... Totushi ce s-a intamplat cu geanta...? But stil... 8) Uhmm shi mi-am adus aminte. Tipa care a jucat-o pe Miki sau cum o chema, m-a enervat la culme cum shi-a jucat rolu`. Era prea blazata. Mai ales la faza cu Boris, cand era randul lui sa traga cu pistolu`, felul in care striga la el ca e "lash" bla bla, parca era printzesa din padurea adormita... Putea sa mai faca nishte duble la scena aia sau sa schimbe actriza... In fine... :hmm:
Gaandalf
01 Nov 2004, 16:55
Filmul este unul bun ... nu foarte, foarte bun dar bun ... in locul lui Serje ... mi-ar fi rushine sa ma mai prezint pe marile ecrane cu subiecte de toata jena ...
Plusuri:
- muzica...
- personajele ... Nicodim cu ochiul lui :lol: mi-a placut shi all the bad guys...
- povestea - kre s-a dovedit a fi foarte previzibila la inceput shi in final foarte imprevizibila... m-a surprins intr-un mod placut.
- regia a fost new age in ceea ce priveste cinematografia romaneasca shi chiar mi-a placut tot ceea ce a facut Catalin cu filmul.
Kitty - :D
- limbajul / dialogurile /
- "lunga prestatzie" a lui catalin Saizescu in calitate de angajat al unei benzinarii kre "gets a cap in his ass!"
- finalul
Minusuri:
- sunetul in primele 15 minute in kre ma chinuiam sa descifrez cum ii cheama pe "protagonishti" ...
- reclama la Tuborg, Collins shi OMV ("hai mah baga benzina de la OMV k am auzit k ashtia's buni ... :sick: ")
- cascadoriile trupelor speciale
- scena cu Badea shi Kitty in mashina kre trec pe langa tziganul cu pitbull in bratze este clar copiata dupa SNATCH (throwing the milk out the window) - asta mi s-a parut penibil de evident ... secventza este prezentata atat din punctul de vedere a lui Badea cat shi a tziganului ...
- Tudor Chirila care a facut shi imaginea sau nu mai shtiu la ce a contribuit ....
- aluzia lui Chirila kum k shi-ar fi dorit sa aiba o formatzie shi sa cante pe scena :sick:
Dupa ce k beneficiam de un film mai bun odata la 1 - 2 ani mai suntetzi shi mari critici. Nu zic k filmul nu are "gauri" in comparatzie cu ceea ce vedem zilnic de la Hollywood shi din Europa. Deocamdata acest mic "jumpstart" este binevenit!
Oricum filmul este de nota 10 ... chiar dk are minusuri mi-a facut deosebita placere sa vad shi eu dupa o mare pauza un film bun.
notorious
02 Nov 2004, 10:41
Dupa ce k beneficiam de un film mai bun odata la 1 - 2 ani mai suntetzi shi mari critici.
nu zau ??!? cel mai bun film romanesc din ultimii 2-3 ani (adica cam de pe la 'filantropica' si 'occident') a fost 'examen', nu rateul asta nenorocit ! de unde dracu' ai scos 'regie new age' ??
notorious
02 Nov 2004, 10:43
poate cineva sa-mi povesteasca ultimele 15 minute ale filmului. eventual, intre ** SPOILERS ** ca sa nu se supere nimeni. nu de alta, dar eu n-am rezistat pana la final.
Gaandalf
02 Nov 2004, 11:03
nu zau ??!? cel mai bun film romanesc din ultimii 2-3 ani (adica cam de pe la 'filantropica' si 'occident') a fost 'examen', nu rateul asta nenorocit ! de unde dracu' ai scos 'regie new age' ??
io' regie asha mai new age nu am vazut pana akuma in cinematografia romaneasca ...
de ce mai traiesc nu ?
Notorius, m-as indoi ca Examen este un film chiar atat de bun, iar daca este sa ma iau dupa criteriile tale /asta cu iesitul din sala/ as spune chiar ca a fost dezastruos: la Examen, din sala s-a iesit buluc. Plictiseala mare, mon cher! Si sa nu-mi spui ca sunt spectator pentru Vacanta Mare ca nu sunt, ti-o zic de pe acum. Numai ca povestile astea despre securitate nu mai tin si ar trebui schimbat registrul! Concluzie referitor la filmul Examen: ca regie nu este rau deloc, numai ca povestea este depasita si nu mai intereseaza.
notorious
03 Nov 2004, 16:02
numai ca povestea este depasita si nu mai intereseaza.
prefer o poveste triviala decat una dezaxata & incomprehensibila... 'examen' NU este un film stralucit (dupa cum nu este nici un exceptional sau MARE), dar nu poti sa-l compari cu jegul asta...
ideea e ca 'examen' se adresa publicului larg roman, pe cand 'milionari de weekend' se adreseaza unor adolescenti nauci si cu gusturi dubioase, deci nici nu prea avea cum sa esueze pe un asemenea 'cobai'...
Notorius, ma faci sa rad. ”Examen se adreseaza publicului larg din Romania”. Poate unui public restrans ai vrut sa spui, ca ti-am zis ca batea vantul prin sala. :)
notorious
03 Nov 2004, 21:09
de cand anume se masoara calitatea filmului in numarul de spectatori ?...
la 'milionari' era sala plina pt ca filmul deja avusese castigata categoria de adolescenti maniaci sus-mentionata. ca 'american pie'...
Gaandalf
04 Nov 2004, 07:42
de cand anume se masoara calitatea filmului in numarul de spectatori ?...
la 'milionari' era sala plina pt ca filmul deja avusese castigata categoria de adolescenti maniaci sus-mentionata. ca 'american pie'...
La anumite premiere lumea vine shi itzi dai seama de unele chestii... Eram in romana shi era premiera la studio - La Mala Educacion shi era full ... deci uneori conteaza shi nurmarul de spectatori.
La fel a fost shi la Italiencele numai k akolo a fost full shi in timpul saptamanii (seara ce-i drept - dar full.) Tot la voi in capitala.
Dupa Italiencele ... m-am dus la Milionari cu destul de multa frica.... si cu nervi. Tarat in sala aproape goala... am avut surpirza sa descopar un film nu prea rau... adica hai sa-i zic bun. Nu ma refer la poveste, care s-a complicat prea tare la sfarsit; nici la Tudor Chirila, care probabil a fost bagat in film sa aduca spectatori in sala(a jucat foarte slab); si nici la muzica(Adrian Despot, dar parca mult mai mult Future Groove - Future Sound of Gutza)... ci ma refer la cum a fost construit el.... multe intamplari, multe cadre bestiale, bine hai nu multe dar destule... personaje simpatice...(mai putin moldoveanu ala in carucior), scene filmate foarte frumos...(conversatia din masina, cand descopera banii s.a.m.d)....
In mare, un film binevenit si care merita vazut...
Notorius, nu am zic ca filmul este neaparat bun daca are spectatori in sala. Vezi Vacanta Mare, de exemplu, fara nici o indoiala un film prost. De asemenea, nu ma numar nici printre simpatizantii filmului din acest topic. Cred pur si simplu ca ar trebui sa-ti mai temperezi entuziasmul fata de filmul Examen. L-am vazut si la cinema si am incercat sa-l revad si pe HBO. Nu am putut, niste dialoguri total aiurea, de o falsitate coplesitoare. Si sa mai lasam dracu fixatia asta cu securitatea!
Jay, Italiencele este mai bun ca Milionarii! :) Si la capitolul interpretare, si la multe altele.
notorious
04 Nov 2004, 20:43
Cred pur si simplu ca ar trebui sa-ti mai temperezi entuziasmul fata de filmul Examen
daca ai fi citit precedentele mele mesaje, ai fi vazut ca NU consider 'examen' un film exceptional, ci pur si simplu unul bun.
Film cu poveste (?!?) pentru tinarul mediocru (glumite si injuraturi- la astea publicul larg se bucura si ovationeaza), cu efecte pentru unu' cu ochiul mai rafinat, ori cel putin care asteapta si jocuri nebunele de la montaj si de la imagine, plus muzica electro (Nemos, deci numai good stuff putea fi) si Parazitii, patati cu niste FSOG, Sistem si ce-o mai fi fost. Sa nu uit de Iubi a lui Chilian (de cind nu ma chicotisem auzind piesa!). Oricum, coronita pentru Despot.
Actorii isi rateaza rolurile mai toti- Chirila e penibil cu toate maimutarelile si Maria Dinulescu vocifereaza pe tonuri false. In sfirsit am aflat si eu cine-i Bendeacu!
Mi-au placut O.Blomov (una dintre putinele glumite bune din film) si patronul irlandez al barului, tras in piept: Fucking Romanians!
Jay, Italiencele este mai bun ca Milionarii! :) Si la capitolul interpretare, si la multe altele.
yeah... right... says u... de ce?
Este clar ca filmul are destule minusuri. Reclamele sunt puse ca nuca in perete, Guy Ritchie e plagiat, Chirila joaca execrabil, si mai ales sfarsitul e dezastruos.
Totusi n-ar trebui uitat ca filmul are si destule parti bune. Muzica e excelent aleasa si cateva gaguri sunt chiar inspirate.
Pana la urma, pt o comedioara romaneasca fara prea mari pretentii, e chiar un film reusit.
poate la formarea parerii au contribuit si celelalte "productii" romanesti (alea 2-3), si prin comparatie iese un film dragutz...
all in all, e un film care merita vazut, poate doar pt faptul ca e un film romanesc nu foarte prost
Mala Portugal
07 Nov 2004, 19:52
Doamne ce kitsch!
@nu mai tin minte cine
nu stiu daca notorius ridica in slavi sau Examenu, da ala e un film al dracu de bun pt cinemaul romanesc
ba chiar poate fi prezentat fara mari fasoane si in ceva festivaluri de p`afara....
Scorpion
10 Nov 2004, 07:17
Cea mai reusita faza mi s-a parut cea de la cinematograf si cea cu schimbul de focuri din muzeu. In rest nu a fost cine stie ce...
Ma cam enervat ca au pus melodia aia a lui Guta pe tot parcursul filmului. Deja pe la sfarsit imi venea sa-mi pun mainile la urechi
notorious
10 Nov 2004, 10:34
nici macar jocul nebunesc al imaginii si al montajului. daca nu are suport in poveste si in stil regizoral, daca u are scop si coerenta, atunci aluneca spre ridicol.
jocurile ci imaginea si montajul din 'milionari de weekend' sunt gratuite, puteau la fel de bine sa lipseasca. ar fi iesit un film si mai idiot si mai anost, probabil, dar asta n-ar fi facut efectele mai putin gratuite si mai debile.
doamne, de muzica nici nu mai comentez!...
doamne, de muzica nici nu mai comentez!...
but please do.....
notorious
10 Nov 2004, 15:59
nu, eu nici macar n-am stat la bibilit cu muzica... filmul era asa de debil, incat mi-a fost si jena sa mai rad. nu stiu exact ce melodii apar pe coloana lui sonora, dar ce vroiam sa zic era: daca apar parazitii, vama veche s.a. - cu ce il fac mai putin debil ?...
Asta cu Parazitii si Vama Veche este o gaselnita pentru a aduce mai mult public in sala. Se pare, insa, ca nu a prea tinut... Urmeaza Cristi Puiu cu Monica Barladeanu :)
Nu e nici o vama veche (muzicaliceste, ca geografic e), ci sint triluri Nemos. Restu' dau culoare.
Nu stiu daca a observat cineva, dar la unul din cinamatogrefele de pe Bd. Elisabeta, pe afisul filmului troneaza mandru comentariul "SUPER COMEDIE" :D
Gaandalf
11 Nov 2004, 07:12
Asta cu Parazitii si Vama Veche este o gaselnita pentru a aduce mai mult public in sala. Se pare, insa, ca nu a prea tinut... Urmeaza Cristi Puiu cu Monica Barladeanu :)
aducerea Parazitzilor in proiect ptr a acumula mai multzi spectatori in sala mi se pare atat penibil cat shi jenant ...
Urmeaza Cristi Puiu cu Monica Barladeanu :)
Minunata discutzie pe acest subiect la topicul Cinematografia Romanesca ...
1. Paraziþii - Milionari de weekend
2. Future Sound of Gutza - Euro-mix
3. Implant pentru refuz - Plastic (sneila rmx)
4. Nemos - Sytarya
5. Adrian Despot - The Irish Pub
6. Nemos - New trasflu
7. Adrian Despot - Spargerea
8. Nemos - One 2 one
9. Adrian Despot - Fabrica
10. E.M.I.L. - Fabrica de vise
11. Nemos - Oktober
12. Paraziþii - În focuri (rmx)
13. Adrian Despot - Drumul
14. Adrian Despot - Vova`s drujog
15. Adrian Despot - La plaja
16. Adrian Despot - Jeal
17. Coma - Culori
18. K-Gula - Imagineazã-þi nimic
19. Adrian Despot - Anticariatul
20. Adrian Despot - Statuia
21. Adrian Despot - IGP
22. Sensor vs George Vintilã - 5 minute
23. Adrian Despot - Oblomov
24. Viþa de vie - Gânduri
christi
11 Nov 2004, 12:30
Super mishto soundtrackul. Abia ashtept.
Gaandalf
12 Nov 2004, 08:24
shi acest soundtrack knd va fi disponibil pe compact disc ? sau este deja ?
bad-comm
12 Nov 2004, 11:43
stie cineva unde va rula saptamana viitoare (de pe 15), daca va rula... nu il mai gasesc in programul cinemagia, si as vrea sa-l vad.
thx
keyzer soze
12 Nov 2004, 11:56
nu stiu ce sa mai cred... unii il balacariti ingrozitor, altii spuneti ca 'mda, merge'
dupa titlurile insirate mai sus, coloana sonora pare a fi bestiala...
in tudor chirila nu am pic de incredere, insa efectele de care vorbiti par a imi face cu ochiul...
i'm fucking confused - merita 2 ore pierdute + 50'de mii beletu ?
Mala Portugal
12 Nov 2004, 14:40
Nu, nu merita nici sa pierzi doua ore cand o sa apara la tv.
keyzer, nu merita , trust me! e kiar mai prost decat italiencele!
Daca a meritat Italinecele, merita si asta..... Oricum poate am fost eu prea entuziasmat ca m-am asteptat la altceva dar filmul e destul de prost..
keyzer soze
12 Nov 2004, 17:00
thanks Egon & Jay, i trust your taste!
notorious
12 Nov 2004, 17:43
hai sa facem o conventie: sa NU mai dam recomandari !... decat oamenilor pe care-i stim, cu care impartasim gusturile si suntem cat de cat asigurati ca sunt interesati de ce le sugeram...
eu am o gramada de colegi ('profani', 'incuiati' daca pot spune asa) care ma intreaba mereu ce filme sa vada de pe o lista facuta la gramada. numai ca apoi sa-mi spuna ca nu le-a placut si sa ma injure...
nu se merita!!
In privinta asta sunt de acord cu Notorius! Si nu discutam acum daca tipii carora li se fac recomandari sunt sau nu incuiati, ci despre principiu: cel de a vedea un film pentru a-ti face o parere proprie. Personal, m-am dus la toate filmele romanesti. Unele mi-au placut, altele nu. Unele dintre parerile mele cu privire la un film sau altul difera de cele ale altor cinemagicieni, dar nu ma sfiiesc sa o spun. Dar o spun doar in cunostinta de cauza, adica dupa ce am vazut filmul!
Mala Portugal
12 Nov 2004, 21:52
I-am recomandat lui keyzer soze sa stea departe de MdW fiindca ll-am vazut interesat de Bergman, Pasolini & co . Daca l-am fi stiu amator de 'a doua cadere a constantinopolului' sau ' sexy harem ada-kaleh' ii dadeam unda verde mai rau ca detergentii inteligenti.
notorious
12 Nov 2004, 22:21
eh, ce kestie ar fi daca am reusi sa evitam toate filmele proaste!... ba chiar AVEM nevoie de filme proaste (chiar catastrofale, ca 'milionarii...') ca sa le putem aprecia cum trebuie pe cele bune!
la urma urmei, trebuie sa mai invatam si pe 'pelea' noastra. :shock:
bad-comm
13 Nov 2004, 08:34
am postat si mai devreme, dar vad ca nu mi-a raspuns nimeni, probabil nimeni nu stie, dar chiar as vrea sa vad filmul asa ca o sa mai incerc odata..so, stie cineva unde va rula filmul saptamana viitoare? adica incepand cu 15 nov, sau macar daca mai ruleaza? sorry pentru repetare dar chiar as vrea sa stiu asta, si nu stiu unde sa ma interesez.
thx
notorious
14 Nov 2004, 16:52
draga bad-comm, tot ce trebuie sa faci este sa cauti 'milionari de weekend' la pagina princpala cinemagia. acolo ai sa gasesti unde si cand ruleaza filmul in orice cinematograf din tara...
keyzer soze
14 Nov 2004, 19:30
hai sa facem o conventie: sa NU mai dam recomandari !... decat oamenilor pe care-i stim, cu care impartasim gusturile si suntem cat de cat asigurati ca sunt interesati de ce le sugeram...
nu se merita!!
ce nu 'se merita'? ce te doare pe tine capul de recomandarile lui Egon sau ale Malei? poate ca eu si cu Egon avem gusturi (aproape) comune, si ne pisam amandoi pe milionarii astia de duminica...
sau ti-e ciuda ca nu te-am intrebat pe tine? :P
Chiar daca iti place Bergamn sau Co. nu vad nimic gresit sa mergi la un film de genul "hai sa vad ce mai fac si astia".
europe_east
14 Nov 2004, 22:02
Chiar daca iti place Bergamn sau Co. nu vad nimic gresit sa mergi la un film de genul "hai sa vad ce mai fac si astia".
Jay, sunt chestii si chestii... Exista o limita de jos, ma-ntelegi, una peste care nu putem trece... "I am talking about drawing a line in the sand, Dude', ca sa citez iar din Lebovski. :)
Ai dreptate ... si sunt de acord cu tine... exista o limita. Dar ca sa revin la subiect... m-am dus la MdW mai mult pentru ca e ..romanesc..
keyzer soze
14 Nov 2004, 23:20
and that's a thick red line, dude 8)
mda... I know....:)
...red line... such a great movie... :w00t:
Din comentariile publicului ”neavizat”, la sfarsitul filmului MdW: ”comedie deconectanta”, ”am mai ras si noi un pic”. Ce parere aveti? E de bine sau de rau? Daca oamenii se relaxeaza la un film, eu zic ca nu este chiar atat de rau!
keyzer soze
15 Nov 2004, 16:12
si la 'garcea si oltenii' s-au relaxat rumenii
parca era in top la nr de spectatori :oops:
Totusi, comentariile nu veneau de la un public gen Garcea si Oltenii. Pareau niste tipi mai acatarii... Intrebare, in acest context: ce ar merge mai bine la publicul ”rumen”: comedia sau drama? ”Marii” sau ”Garci si Olteni”? :)
c.saizescu a reusit ''performanta'' de a fi un regizor mai prost ca tac-su' :sick: ...urmeaza pacala se intoarce. Astept cu infrigurare o noua productie romaneasca.
keyzer soze
15 Nov 2004, 18:18
Totusi, comentariile nu veneau de la un public gen Garcea si Oltenii. Pareau niste tipi mai acatarii...
si cum arata aia de se uita la 'garcea si oltenii', ba? ca Garcea sau ca oltenii? :shock:
Vezi ca stii! Ca Garcea! Ca nu am nimic nici impotriva oltenilor si nici a moldovenilor! Tu? :x
keyzer soze
15 Nov 2004, 18:40
prin comparatie, sa inteleg ca aia 'acatarii' au freza afro, nu? si sunt in civil...
notorious
16 Nov 2004, 09:57
ce nu 'se merita'? ce te doare pe tine capul de recomandarile lui Egon sau ale Malei? poate ca eu si cu Egon avem gusturi (aproape) comune, si ne pisam amandoi pe milionarii astia de duminica...
sau ti-e ciuda ca nu te-am intrebat pe tine?
tu ce-ai, bre, vorbaretule? abia acuma ai descoperit postarea? sau nu te-a interesat de la inceput si acuma o aduci ca n-avem ce discuta?
keyzer soze
16 Nov 2004, 12:27
s-ar parea ca exista un delay de doua zile intre vorbele mele si intelegerea ta; reciproc, intre soaptele tale si interesul meu
notorious
16 Nov 2004, 22:04
ce comentariu kitsch-os...
jackpot
22 Nov 2004, 09:45
Am vazut ieri filmul si nu pot sa zic ca nu mi-a placut. I-as da un 8/10.
Pitbull
11 Jan 2005, 00:08
S-a cam präfuit subiectul, da' hai sä zic si eu douä vorbe.
Nu vä înfricati, voi fi scurt. Filmul nu meritä prea multe comentarii si, în mare, s-a spus cam tot ce era de spus, asa c-am sä punctez doar.
Nu poate fi în nici un caz declarat un "film bun" - Doamne, cât detest eticheta asta! - pur si simplu pentru cä e prea prost (hehe, asta-i o etichetä care-mi place!)
Dar acum vin si-mi auto-trag un sut, zicând cä nici verdictul de "film prost" nu tine - întrucât are, pe ici pe colo, câteva calitäti.
Un cliseu la mare modä acu' vreo 20-30 de ani zicea: "Scuzele nu se filmeazä." Pentru noi, cei preocupati si de bucätäria (si cancanurile) cinematografului, poate fi interesant sä stim câte ceva si despre bubuiala dintre Cätälin Saizescu si Mihai Oräsanu, si despre cei doi ani de post-productie sau cât au fost (apropo, alt "ca la noi la nimenea!"). La o adicä, pot avea si ästia o oarecare legäturä cu golurile filmului. Dar, în ultimä instantä, ceea ce conteazä e produsul final.
Asadar:
A început prin a-mi pläcea. În primul sfert de orä, chiar sunt niste secvente care stau în picioare - în special cele de actiune. Desi, cum se spuna mai sus, cascadoriile trupelor speciale nu sunt verosimile nici de fricä, totusi în materie de cinema, ca o conventie tipicä pentru genul ästa de secvente, functioneazä. Au mizanscenä bunä, structurä solidä, montaj meserias.
De asemenea, as mai da o bilä gri deschis pentru cele câteva experimente - începutul gen spot publicitar, insertiile de stop-cadre, etc. Intentii bune, lucräturä destul de riguroasä, dar pânä la urmä nu duc nicäieri.
Tot prin zona aia se plaseazä si cele câteva instante de umor autentic al filmului.
Din päcate, nu peste mult, povestea inträ într-o flescäialä absconsä si iremediabilä, care-o duce tot asa pânä la sfârsit, tintind cu osârdie un tembelism de-a dreptul abisal.
Nici nu mai are importantä "ce se vrea" filmul, din moment ce "nu se iese" nimic. Comedie? Actiune? Absurd? Delir? Din toate câte putin? Poate, pe alocuri. Într-un târziu - din toate NIMIC.
S-ar putea diseca fibrä cu fibrä, pe fiecare dintre feliile de mai sus, dar în scris nu meritä - prea mult efort de tastat pe keyboard si mijit ochii-n display. La o bere, ar merge.
Tudor Chirilä, säracul, o frige. Regret sincer, pentru cä suntem prieteni, iar eu mai sunt si fan Vama Veche - dar când nu iese, nu iese, ce sä-i faci? Sigur, nu-l putem înjura ca actor, mäcar pentru acel epocal Malvolio si alte câteva roluri excelente din teatru (nu si vaxul ästa cu "Chirita of Bârzoieni", unde ti se face räu doar dacä faci greseala sä te întâmpli în salä). Dar aici... regrete eterne, maestre! Mä rog, un bänut la buzunar, un pic de distractie, hai sä zicem. Da' nu mai mult.
Asa cä, în concluzie:
Cätäline tatä, mai încearcä. Poate s-o alege ceva si de tine, pân-la urmä. Cu conditia sä înveti din propriile greseli.
herbert
11 Jan 2005, 01:19
Pitbull, fii atent ca incepi sa lustruiesti NIMICUL. eu am votat Milionarii ca cel mai mare jeg pe care l-am vazut in 2004.
ce inceput, ce mizanscena ai vazut, frate?
iar acest Chirila mi se pare ingrozitor in toate ipostazele. nu pierde timpul ascultand Vama veche...
mai cred ca ti-ai propus sa discuti serios si necomplezent despre filmul romanesc.
Pitbull
11 Jan 2005, 01:38
Dom'le, nu zic nu, da-n general incerc sa fiu obiectiv. Daca gasesc si ceva bun (sau mi se pare mie), oricât de mic, mentionez... Oricum, in ansamblu, ai dreptate.
Iar dacä sunt fan Vama Veche... vorba aia, de gustibus. Desi as zice ca e ceva mai mult.
Scorpion
11 Jan 2005, 09:13
Stiti cumva cand apare dvd-ul ? Stiu ca va contine varianta director's cut care ar avea ceva scne in plus care sa completeze mai bine filmul
ii dreptat lui herbert... filmul e un mare jeg!
in observatorul cultural (editia dec-ian) a fost scris: millionari de weekend, o comedie atractiva pentru tineri si nu numai.
m-am eneravt, epntru ca nu a fost chiar asa de misto. hai, a fost haios in cateva puncte, dar in rest, saizescu s-a vrut mare regizor 'modern' incercand sa aduca tot felul de 'inovatii' (scenele cu stop-cadre), care nu au avut nici un mesaj, si care te-au plictisit ingrozitor... sau macar pe mine.
in rest, nici actorii nu m-au convins, si povestea este mult prea aberanta. sfarsitul este tras din c**, si nici nu mai vreau sa ma gandesc la finalul 'optimist', dar lasat in ceata, pentru ca deja ma apuca o stare de greata.
in general, filmul m-a enerat, si mi-a facut rau... mai bine mai vedeam inca o data lotus (de placerea imaginii).
Stop cadrele astea de nunta se foloseau in anii '60. :sick: Am vorbit cu pitbull de ele la film romanesc...
Pitbull
12 Jan 2005, 01:50
Stiti cumva cand apare dvd-ul ? Stiu ca va contine varianta director's cut care ar avea ceva scne in plus care sa completeze mai bine filmul
Ajurea! Nici o sansa!
Pitbull
12 Jan 2005, 01:53
Stop cadrele astea de nunta se foloseau in anii '60. :sick: Am vorbit cu pitbull de ele la film romanesc...
Mda, oarecum. Alea erau abuzivele stop-cadre de final. Astea de-aici, ar fi mai originale, dacä ar duce undeva - da' nu duc nicäieri.
notorious
13 Jan 2005, 11:53
in observatorul cultural (editia dec-ian) a fost scris: millionari de weekend, o comedie atractiva pentru tineri si nu numai.
dracie! daca reveneam eu la 'observator', nu gaseai asemenea aberatii !
dar, no crying over spilt milk...
Floydman
16 Jan 2005, 23:07
S-a cam präfuit subiectul, da' hai sä zic si eu douä vorbe.
Nu vä înfricati, voi fi scurt. Filmul nu meritä prea multe comentarii si, în mare, s-a spus cam tot ce era de spus, asa c-am sä punctez doar.
Nu poate fi în nici un caz declarat un "film bun" - Doamne, cât detest eticheta asta! - pur si simplu pentru cä e prea prost (hehe, asta-i o etichetä care-mi place!)
Dar acum vin si-mi auto-trag un sut, zicând cä nici verdictul de "film prost" nu tine - întrucât are, pe ici pe colo, câteva calitäti.
Un cliseu la mare modä acu' vreo 20-30 de ani zicea: "Scuzele nu se filmeazä." Pentru noi, cei preocupati si de bucätäria (si cancanurile) cinematografului, poate fi interesant sä stim câte ceva si despre bubuiala dintre Cätälin Saizescu si Mihai Oräsanu, si despre cei doi ani de post-productie sau cât au fost (apropo, alt "ca la noi la nimenea!"). La o adicä, pot avea si ästia o oarecare legäturä cu golurile filmului. Dar, în ultimä instantä, ceea ce conteazä e produsul final.
Asadar:
A început prin a-mi pläcea. În primul sfert de orä, chiar sunt niste secvente care stau în picioare - în special cele de actiune. Desi, cum se spuna mai sus, cascadoriile trupelor speciale nu sunt verosimile nici de fricä, totusi în materie de cinema, ca o conventie tipicä pentru genul ästa de secvente, functioneazä. Au mizanscenä bunä, structurä solidä, montaj meserias.
De asemenea, as mai da o bilä gri deschis pentru cele câteva experimente - începutul gen spot publicitar, insertiile de stop-cadre, etc. Intentii bune, lucräturä destul de riguroasä, dar pânä la urmä nu duc nicäieri.
Tot prin zona aia se plaseazä si cele câteva instante de umor autentic al filmului.
Din päcate, nu peste mult, povestea inträ într-o flescäialä absconsä si iremediabilä, care-o duce tot asa pânä la sfârsit, tintind cu osârdie un tembelism de-a dreptul abisal.
Nici nu mai are importantä "ce se vrea" filmul, din moment ce "nu se iese" nimic. Comedie? Actiune? Absurd? Delir? Din toate câte putin? Poate, pe alocuri. Într-un târziu - din toate NIMIC.
S-ar putea diseca fibrä cu fibrä, pe fiecare dintre feliile de mai sus, dar în scris nu meritä - prea mult efort de tastat pe keyboard si mijit ochii-n display. La o bere, ar merge.
Tudor Chirilä, säracul, o frige. Regret sincer, pentru cä suntem prieteni, iar eu mai sunt si fan Vama Veche - dar când nu iese, nu iese, ce sä-i faci? Sigur, nu-l putem înjura ca actor, mäcar pentru acel epocal Malvolio si alte câteva roluri excelente din teatru (nu si vaxul ästa cu "Chirita of Bârzoieni", unde ti se face räu doar dacä faci greseala sä te întâmpli în salä). Dar aici... regrete eterne, maestre! Mä rog, un bänut la buzunar, un pic de distractie, hai sä zicem. Da' nu mai mult.
Asa cä, în concluzie:
Cätäline tatä, mai încearcä. Poate s-o alege ceva si de tine, pân-la urmä. Cu conditia sä înveti din propriile greseli.
ma lasi cu montajul meserias si cu secventele de umor reusit? filmul e o bulibasheala totala. replica maiei morgenstern din orient expres "mata vrei mazare? " face cat tot umorul din milionari de weekend. macar expresul lui sergiulica a avut un moment bun. singurul. singura secvena care trece clasa din milionari de we este scena de pe plaja noaptea cu cei doi , baiatul si fata
atatia draci dac as astepta sa vad ce secvente in plus poate sa mai coaca mintea necopata a lu saizescu jr pe dvd
Pitbull
17 Jan 2005, 02:46
@Floydman:
Stii, as putea pentru ca sä zic cä dacä tie ti-a pläcut haia, mie mi-a pläcut hailantä. Da', pe bune-acuma: mai ARE vreun rost? Cä filmu' si-asa-i prost!
Floydman replica maiei morgenstern din orient expres "mata vrei mazare? " face cat tot umorul din milionari de weekend.
Se pare ca Nightwane si cu mine nu suntem singurii fini intelectuali care au depistat-o si apreciat-o. :w00t: Bravos domle' !
Floydman
17 Jan 2005, 21:52
am incercat sa imi imaginez cum a ajuns replica aia in orient expres. nu am gasit decat ideea nu si mecanismul concret, scenaristic.
ideea e cam asa: un strutz trece pe drum si vede in praf un diamant pe care, stralucitor fiind, il inghite. durul obiect, neputand fi digerat, s-a regasit ca atare in gainatzul strutzului cand filmul..pardon, ingrashamantul chimic a fost gata prelucrat.
Bulumulu
19 Jan 2005, 20:01
doua vorbe:
filmul se vrea dar nu e
iepurilah
20 Jan 2005, 00:41
With all the respect, care sunteti asa porniti impotriva filmului asta, sunteti varza, ca sa nu zic altceva
Pai, unu la mana, e film comercial, asta e clar, dar pm, e romanesc fratilor, macar pentru asta merita sa inceapa notarea de la 4 :D
Chiar daca subiectul nu e original, chiar prafuit, si daca o scoatem din schema si pe Maria Dinulescu, filmul e chiar haios.
Si plus ca mie imi place la nebunie replica:"Io-s de actiune, bah, intelegi?" :D
, e romanesc fratilor, macar pentru asta merita sa inceapa notarea de la 4
Clasic, e de-al nostru = hai sa-l iubim.
Cinemania
20 Jan 2005, 01:27
apropo de notare...sa o ia de la 4 in sus...sau in jos?! :D
sa-l iubim si hora mare sa intindem :w00t:
Pitbull
20 Jan 2005, 04:05
Bine, 4+, pentru încurajare! :P
notorious
20 Jan 2005, 11:47
eu i-as da chiar - 5.
iepurilah
20 Jan 2005, 14:41
eu i-as da chiar - 5.
vai tu profesore! :sleep:
notorious
20 Jan 2005, 22:19
vroiam sa zic chiar minus 5.
Nightwane
21 Jan 2005, 09:37
Floydman replica maiei morgenstern din orient expres "mata vrei mazare? " face cat tot umorul din milionari de weekend.
Se pare ca Nightwane si cu mine nu suntem singurii fini intelectuali care au depistat-o si apreciat-o. :w00t: Bravos domle' !
Mata vrei mazare? Ce tot va cacati pe voi cu Milionarii curului? E un rahat pa-pa! Ce dracu' ..doar nu e Orient Sexpress!
Nightwane
21 Jan 2005, 09:38
vroiam sa zic chiar minus 5.
tu cum notezi cu "minusul" ala? adica minus 5 as in 4 si ceva sau minus cinci as in sub zero? :)
notorious
21 Jan 2005, 10:39
minus cinci as in sub zero. :)
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.