PDA

View Full Version : DAKINO 2004


crydead
27 Sep 2004, 10:15
Iata niste extrase din regulament:

1. taxa preselectie: 20 euro/ titlu copie vhs-pal
2. conditii de eligibilitate:
- filme neprezentate la nici un alt festival de film din Romania
- nu vor fi admise productii cu proiecþie pe ecran panoramic
3. participantii selectati isi vor suporta costurile de transport si cazare
4. Premiile festiv sint în valoare de 20.000 USD
trofeul dakino: 5000 usd
cea mai bunã regie: 3000 usd
cea mai bunã imagine: 1500 usd
cel mai bun scenariu: 1500 usd
cea mai bunã actriþã: 1000 usd
cel mai bun actor: 1000 usd
premiul special al juriului: 1000 usd
premiul criticii: 1000 usd
cel mai bun film documentar: 2500
cea mai bunã animaþie: 2500 usd

http://www.dakino.ro/downFormReg.htm


-------------------------------------------------
Viitorul suna ocupat.

Gaandalf
27 Sep 2004, 10:31
Pe ce data va fi festivalul ?

zizi
27 Sep 2004, 11:59
ideea de a pune o taxa de inscriere(regula care exista numai in festivalurle americane) este de-a dreptul nesimtzita in conditiile in care nici macar nu sunt in stare sa proiecteze un film in ecran panoramic... :lol:

ca sa nu mai vorbim ca este cel mai prost festival, ca organizare, de la noi, ca sa nu mai vorbim ca d-nul pishu are o lunga traditie de ciordit din premii(de pilda lui hanno hoffer, nu i-au dat nici pana azi un premiu luat acu' vreo patru ani---in schimb e nostim ca se lauda cu numele lui, la capitolul "istoria de aur a festivalului"), ca sa nu mai vorbim ca nu se mai baga nici un sponsor serios pentru ca au inceput sa se prinda de "disparitziile misterioase" din fonduri......vorba aia, lasa-neeee, lasa-neee!

Alex Leo Serban
27 Sep 2004, 12:17
u can say that again... (but i'm doin' it for you ;) )

KORBEN
02 Oct 2004, 19:48
sunt zvonuri ca tinta injuriilor, adica organizatorul editiei din 2004 a "festivalului" dakino ar fi un anume lucian georgescu, "mare" publicitar asa o fi?

zizi
03 Oct 2004, 00:56
ihim. si el p-acolo....

KORBEN
04 Oct 2004, 13:26
daca nu gresesc el s-a ocupat de (Una din) party-urile publicitarilor de la tiff, asa ca sper sa nu rateze (singura0 sansa de a salva festivalul si sa aduca din nou personaje costumate in ce opreste durexu sa se raspandeasca
ar fi fun
la intrare: "bine ati venit la festvalul de film dakino, poftiti un prezervativ si daca doriti va puteti poza cu grupul nostru de spermatozoizi!"
:shock: :D :)

Jay
22 Oct 2004, 15:52
mda...
http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z22102004&idx=5

christi
23 Oct 2004, 19:20
Anul asta ramin doar scurtmetrajele. Se pare ca, daca se tzin de promisuni, la anul va fi festival de film in toata regula. Bine-ar fi ;)

christi
08 Nov 2004, 10:51
De pe site-ul oficial se pot obtzine invitatzii, care sint de 3 tipuri, in functzie de acces, si al caror pretz variaza intre 25 si 100 de euro. Cam scump, imho.
www.dakino.ro

lynx
08 Nov 2004, 13:51
De ce o tot promoveaza pe Diana Dumbrava? Chiar daca a luat acele premii /contestabile, de altfel/ ”performanta” din Maria o califica drept o actrita mediocra.

Jay
16 Nov 2004, 21:21
"Prima editie BiFEST este una pilot. Preia experienta celui mai vechi festival independent romanesc, DaKINO (14 ani), nume ce va ramane legat de sectiunea competitiva, dedicata scurtmetrajului, extinde ceea ce pana acum era doar o componenta spectaculoasa, aducerea unor pelicule de lungmetraj cu fagaduinta ca, de la anul, sa devina un festival generalist, competitia cuprinzand toate compartimentele, fictiune de lungmetraj, documentar si film scurt. Cu aceasta noua identitate, BiFEST se va stradui sa intre in familia internationala a manifestarilor de gen. Inceputul 2004 porneste in forta. Pe ecranul salii Auditorium a Muzeului National de Arta, noua gazda, dar si al cinematografelor Patria si Union, vor fi proiectate creatii de rasunet ale ultimei recolte internationale, printre care Viata este un miracol al lui Emir Kusturica (foto), Old Boy al sud-coreeanului Park Chan-Wook, detinator al Premiului Special al Juriului la Cannes, in vara, controversatul Caderea al lui Oliver Hirschbiegel, pelicula "umanizarii" ultimelor zile ale lui Hitler. Trei portrete ale unora dintre cei mai importanti autori contemporani, Jiri Menzel, Jerzy Stuhr si Alexandr Sokurov, vor fi un excelent - si rar - prilej de a cunoaste evolutia artei filmului din spatii apropiate noua geografic, dar, din pacate, ramase in afara privirii noastre: Cehia, Polonia, Rusia. Primii vor fi si oaspetii festivalului, urmand sa se intalneasca si cu studentii. Ore bune vor fi inchinate filmului publicitar si colocviilor despre estetica si ideologia acestuia, in cadrul unor intalniri la care vor participa specialisti din mai multe tari. Nu au fost uitate nici raporturile cu noile tehnologii in lumea de azi, De la marele ecran la micul ecran pe mobilul tau anuntandu-se ca una dintre cele mai incitante discutii."

Ambra Blu
17 Nov 2004, 09:56
la 100 euro un card/abonament o sa vin pe fuga sa vad festivalu'.

christi
17 Nov 2004, 11:24
Pe siteul oficial, www.dakino.ro, a fost introdus programul complet al festivalului BIFEST 2004.

Lasind la o parte competitia de scurtmetraje, sint multe filme ce chiar merita vazute.
Aici, pe primul loc, imho, e "Old Boy", filmul lui Chan Park Wook, premiat anul asta la Cannes, si pe care Tarantino l-a laudat cu fiecare ocazie ;)
Mai e noul film al lui Wenders, "Land of Plenty", apoi un film regizat de John Malkovich, "In pasi de dans", plus o gramada de filme ale lui Jerzy Stuhr, Aleksandr Sokurov si Jiri Menzel.
Sint si filme americane ce vor avea premiera la noi ceva mai tirziu, precum sequelul "Bridget Jones", noul film al lui Travolta - "Ladder 49", sau "Garden State", un film despre care am auzit numai lucruri foarte bune.
Festivalul se incheie cu premiera "Die Untergang", deja celebrul nou film despre Hitler :P

Cam asta e...... check it out for yourselves: http://www.dakino.ro/agenda.htm

KORBEN
17 Nov 2004, 23:28
vom trai si eventual vom vedea

Leonard
18 Nov 2004, 01:33
dar ce ziceþi de asta?
"Café Deko - clubul oficial BiFEST 2004.
Acces liber pentru marele public.
Proiectiile filmelor din competitia Dakino, în fiecare noapte de la 1.00 am."
sunt curios cine se duce. eu n-o sã pot oricum la ora aia.
în rest, vreau neapãrat sã mã duc la Wenders ºi poate la ceva Sokurov. vãd cã numai la patria ºi union e posibilitatea sã-þi iei bilet.

christi
22 Nov 2004, 13:03
Veste proasta: "Oldboy" nu mai poate fi adus la BiFEST 2004.
Veste buna: A fost inlocuit cu "2046".

zizi
22 Nov 2004, 15:28
old boy era promis lui kirilov pt. TIFF. ;) (pe care lucian georgescu l-a numit "un festival de provincie".... :D )

Jay
22 Nov 2004, 15:50
Veste buna: A fost inlocuit cu "2046".


CAnd e?

christi
22 Nov 2004, 16:06
Veste buna: A fost inlocuit cu "2046".


CAnd e?

Luni 22 nov, ora 20.30, la Auditorium (pentru posesori Golden Card)
Joi 25 nov, ora 20.30, la Cinema Patria (pentru publicul larg - se pot cumpara bilete).

Asta daca nu mai apar schimbari.

Jay
22 Nov 2004, 16:41
Hi hi hi hi ....

"Asa cum valoarea nu asteapta anii, nici scandalurile nu depind de factorul timp. Chiar daca ce dintai editie a Festivalului de film BiFEST debuteaza abia astazi, manifestarea a pierdut deja un om. Directorul de PR a hotarat, vineri, sa se retraga din echipa de organizare a evenimentului. Dana Dimitriu, unul dintre cei care au contribuit la nasterea acestei competitii, isi motiveaza decizia prin diferendele avute cu presedintele BiFEST, Lucian Georgescu. Desi a sustinut si financiar competitia ("Suma imprumutata de mine domnului Lucian Georgescu a rezolvat achitarea taxelor cerute de distribuitori pentru cateva filme", se precizeaza in comunicatul remis presei), desi a propus si a adus in festival o serie de pelicule, Dana Dimitriu renunta la acest proiect. "Motivele concrete ale retragerii mele sunt divergentele domnului Georgescu cu o serie de personalitati din lumea filmului, incompatibile cu structura si misiunea unui adevarat Festival de Film European, asa cum ar fi bine sa devina". Disfunctiile de ordin organizatoric, "managementul defectuos" si "curentele de antipatie" directionate catre presedintele festivalului in mass-media (pe care i s-a reprosat ca nu le-a putut demonta) intregesc gama ratiunilor din care ex-directorul de relatii publice a ales sa nu mai faca parte din echipa BiFEST."

zizi
22 Nov 2004, 17:42
in aceeiasi ordine de idei, s-au terminat card-urile de intrare(alea care costa fabulos) pe motiv ca "au fost comandate prea putine" sau "nu au ajuns inca", cu alte cuvinte, pt a intra, exista un fel de lista de asteptare a "platitorilor" sau "presei", pe niste foi, de care are grija o tanti habarnista.

Ambra Blu
22 Nov 2004, 20:23
vazut azi scurt-metrajele; organizare penala, filme care incep cu 40-50 minute mai tirziu (scurtele), dar destul de dragut amenajat la auditorium; din filme, pink room mi-a palcut

zizi
22 Nov 2004, 20:47
mda...au inceput sa apara cardurile, dar asa cum era de asteptat, scurtele straine sunt foarte penale(hai sa fim seriosi, cine sa trimita filme la un festival din romania...cu taxa de inscriere)., cu cateva mici exceptii, de pilda, "aspettando il treno".

in plus, nu stiu, mi se pare mie sau sunt vreo (max.!!!)50 spectatori cu totul (asta, la ceremonia de deschidere.)?

P.S. 2046 s-a anulat la auditorium pt ca nu-l pot proiecta cinemascop. :D

christi
23 Nov 2004, 08:57
Ce debut de rahat..... adica inteleg ca e prima editie si lipseste experienta, dar totusi... asta nu scuza si lipsa totala de profesionalism din prima zi. Au fost probleme cu cardurile, cu Oldboy care nu a mai venit, cu "inlocuitorul" 2046, care a venit, dar degeaba, pentru ca nu a putut fi proiectat, cu punctualitatea - absenta pina acum, cu spectatorii - mai putini ca la fotbal in Regie, cu aproape tot....
Si a fost doar prima zi.

Azi avem in schimb Garden State - unul din filmele americane cele mai bune din 2004 (nu o spun eu, ca nu l-am vazut, ci criticii americani), avem ultimul film Wenders, Land of Plenty, si sequelul la Bridget Jones.

pepe
23 Nov 2004, 09:05
Nu cred ca niste maruntish ca voi isi poate da cu parearea despre un festival de film: in afara de propriul meci de retragere n-ati putea organiza nimic, iar desptre filme facute n-are rost sa va rasucesc cutitul in rana...
Va intrebati despre rostul cardurilor: ele exista tocmai pentru a impedica intratrea in sala a fursecarilor cinematografici.

Ambra Blu
23 Nov 2004, 09:22
Ah, sa inteleg ca tu esti unul din portareii cu ecusoane la git?
Ne intrebam de carduri de film pentru ca singurele la care ne stim sint cele de credit, nu de alta. Daca poti sa transmiti doua lucruri stapinilor tai care iti dau simbrie, as fi foarte bucuros:
1. TIFF este cu cinci stele peste (kudos to Chirilov & co); spre exemplu, ei nu s-ar gindi sa faca un medalion Ilarion Ciobanu. :sick:
2. La premiile acordate la Bifest apare si premiul Cinemagia; cei de la Cinemagia nu stiu nimic despre chestia asta. Pai, ce facem fetelor? Ne futem, sau ne cintarim?

christi
23 Nov 2004, 09:30
ei nu s-ar gindi sa faca un medalion Ilarion Ciobanu. :sick:

Haha, bine zici :D


Si o micutza corectare la ce am zis mai devreme: 2046 nu va fi proiectat nici joi, la Patria. A fost inlocuit de Garden State.

raptor
23 Nov 2004, 10:56
.si cind ma gindeam sa vin la dakino in loc sa-mi iau un cd-player- :sick: proba'bil am baut prea mult anu' asta.

.cind vine vorba de festuri,tot ardealu-i frunchea...

zizi
23 Nov 2004, 11:35
Nu cred ca niste maruntish ca voi isi poate da cu parearea despre un festival de film: in afara de propriul meci de retragere n-ati putea organiza nimic, iar desptre filme facute n-are rost sa va rasucesc cutitul in rana...
Va intrebati despre rostul cardurilor: ele exista tocmai pentru a impedica intratrea in sala a fursecarilor cinematografici.

eu zic sa nu-ti dai cu parerea despre noi pt ca nu stii cu cine stai de vorba. ai habar cine sunt eu, de pilda, si cate festivaluri d-astea varzuite ca al vostru am vazut pana acum? iti raspund la partea a doua: nici unul. si, mai ales nici unul, in care tupeul si nesimtirea organizatorilor sa atinga asemenea cote. adica, dupa ce ca sunteti vai de capul vostru, mai aveti si obrazul de 50 cm. sa spuneti ca voi faceti "festival" acolo? va zic eu ce faceti, furt de bani, pe fata...care bani, nici nu sunt asa de multi cum ati vrea voi, pt ati cam luat teapa cu numarul covarsitor de mic de inscrieri, sponsori si carduri vandute. iar daca "patronul" georgescu, maestrul frustrarilor de toate tipurile, si companionul lui , mama si tata ratatilor, chisu, baga conferinte de presa la care practic se apuca sa injure presa si in general, alte pareri critice venite din diverse directii, asta nu face decat sa va dovedeasca dobitocenia. hai, acum, marsh, la loc in gaura de unde ai iesit, mai linge niste funduri si resturi de ciolane pe altundeva, *oitza mica.

pepe
23 Nov 2004, 11:38
Bfest nu se poate compara cu TIFF pentru simplu motiv ca nu este un festival de film, ci un eveniment media care include si un festival de film.
Pe langa filme exista CINEPUB – intalnire unica intre cinema si publicitate - si MEDIAVERT primul tirg de formate de televiziune organizat în Romania.
Inca o data Lucian Georgescu racordeaza media si publicitatea din Romania la standardele occidentale.
Ambra, daca chiar vrei sa intri la Bfest produ-te cu ceva la baietii de la intrare ca cine stie…

christi
23 Nov 2004, 11:41
Sa schimb subiectul: vine cineva in seara asta la "Land of Plenty" al lui Wenders? Ruleaza la 8, la Auditorium. I know, I know, la Auditorium se intra doar cu Golden Card... dar... guess what? Am auzit ca din cauza numarului foarte mic de astfel de carduri vindute, se pot procura bilete si pt filmele de la Auditorium. Si nici n-ar fi foarte scumpe.

Deci.... anybody up for tonight?

nume
23 Nov 2004, 15:01
"Va intrebati despre rostul cardurilor: ele exista tocmai pentru a impedica intratrea in sala a fursecarilor cinematografici."

He he , imi place asta. Adevarul ca exista "elemente" din astea peste tot , la toate manifestarile, indiferent de gen.

KORBEN
23 Nov 2004, 15:34
@eveybody
indeed
in alta ordine de idei....
ma gandeam sa frecventez asiduu festivalu si sa fac un topic "jurnal de dakino' da` nu se merita....
si astept momentul in care isi vor da si romanii seama (si aici includ tiffu` ) ca nu e nevoie de o "gala" care sa includa bataieli de prostgust si discursuri pe scena...
seara de deschidere a fost '2046 si la vie est un miracol" da am vazut doar un film d`al lui kusturita care a parut mirabolant doar prin faptu ca nu se mai termina dracului o data.....
bine ca imi hranisem ochii cu "la strategia del ragno " si o bucatica da "garden state" ca altfel, dpdv cinematografic lunea ar fi fost o zi total ratata
azi voi servi un ceai in desert la institutu francez dupa care poate ma anturez la bifest (poate ca totusi bridget jones o sa ruleze)

pepe
23 Nov 2004, 15:58
am vazut doar un film d`al lui kusturita care a parut mirabolant doar prin faptu ca nu se mai termina dracului o data.....

Cu o asemenea ortografie nu e de mirare ca ai probleme cu semantica.

Jay
23 Nov 2004, 18:10
Festival in presa:
http://www.ziua.ro/display.php?id=32606&data=2004-11-23
http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&section_id=4&article_id=106395

K's
23 Nov 2004, 19:29
Ia uitati ce zic: "Desi fusese anuntata ca facand parte din program, proiectia peliculei sale "Old Boy" nu va mai avea loc, din pricina unor presiuni facute de "organizatorii unui festival de provincie", care au intervenit atat la Seul, cat si la CNC-ul romanesc."
Kiri rulz! :lol:

Pepe, tu ti-ai chemat cunoscutii la proiectii sa umpleti sala? Cind semnezi demisia?
Marea diferenta intre TIFF si DaKino, nu e neaparat ce tot insiri tu acolo, ci profesionalismul organizarii. Apoi, "selectionerul sef" care mi-a promis si AKA la TIFF, anu' viitor. Plus oamenii implicati care vor mai mult decit niste bani furati. Vor sa se mindreasca cu realizarea lor.

Leonard
23 Nov 2004, 20:55
Sa schimb subiectul: vine cineva in seara asta la "Land of Plenty" al lui Wenders? Ruleaza la 8, la Auditorium. I know, I know, la Auditorium se intra doar cu Golden Card... dar... guess what? Am auzit ca din cauza numarului foarte mic de astfel de carduri vindute, se pot procura bilete si pt filmele de la Auditorium. Si nici n-ar fi foarte scumpe.

Deci.... anybody up for tonight?

shit. too late. acum am citit. de ce n-ai dat un sms ceva cã veneam...

Leonard
23 Nov 2004, 20:58
@eveybody
seara de deschidere a fost '2046 si la vie est un miracol" da am vazut doar un film d`al lui kusturita care a parut mirabolant doar prin faptu ca nu se mai termina dracului o data.....

pãcat cã în programul de pe site nu e trecut La Vie este un miracle. ºtii cumva cînd mai ruleazã?

pepe
23 Nov 2004, 21:23
Marea diferenta intre TIFF si DaKino, nu e neaparat ce tot insiri tu acolo, ci profesionalismul organizarii...

Dragule, daca Lucian Georgescu in calitate de director la BBDO nu-i semna lui kiri sponsorizari grase nu exista nici un TIFF. In plus, Bfest este un festival de film facut de un om de cinema, Lucian Georgescu.


‘Marketing cultural ‘ inseamna sa ii faci constienti pe cei din jur ca arta si cultura trebuiesc platite, declara Presedintele BIFEST, Lucian Georgescu. Sind dusmanul declarat al biletelor de favoare, invitatiilor date pe sub mina rubedeniilor, prietenilor si amicilor de conjunctura, politici si clientelari. Ca sa parafrazez o replica din Patul Conjugal al lui Daneliuc, la Festival nici musca nu va intra ne-controlata. Accesul va fi foarte strict, pe baza de abonamente si carduri de acces. Carduri speciale se vor elibera, intr-un numar strict controlat, oaspetilor straini, partenerilor financiari si media si participantilor cu filme in Festival. Fiecare institutie de presa va avea un singur reprezentant acreditat, in urma primei conferinte de presa care va avea loc in 15 noiembrie. Nici Presedintele, actual sau viitor al Romaniei nu va intra fara abonament platit.»

restul textului aici> http://www.dakino.ro/news.htm

Vizionare placuta!

K's
23 Nov 2004, 22:12
Marea diferenta intre TIFF si DaKino, nu e neaparat ce tot insiri tu acolo, ci profesionalismul organizarii...

Dragule, daca Lucian Georgescu in calitate de director la BBDO nu-i semna lui kiri sponsorizari grase nu exista nici un TIFF. In plus, Bfest este un festival de film facut de un om de cinema, Lucian Georgescu.

Nu ai raspuns intrebarilor (retorice):
1. portarul sau bodyguardul lui Georgescu esti?
2. tu cite filme din festival ai vazut?, ca exceptind a-l ridica pe Georgescu pe diverse piedestaluri nu ai postat nimic despre evenimentul pe care il sustii cu atita trac (te plateste per post sau in functie de calitatea lui?).
3. din partea fanilor cinemagia, intreaba-l pe Georgescu cind face promisul film cu Johnny Depp, in Romania?

Da, vorbeste frumos Georgescu despre marketing cultural, pacat ca un festival de film nu se face dintr-atit ;)
ps: sa nu uiti sa ii lipesti un post-it pe monitor amintindu-i ca trebuie nu se declina ("'Marketing cultural ‘ inseamna sa ii faci constienti pe cei din jur ca arta si cultura trebuiesc platite, declara Presedintele BIFEST, Lucian Georgescu.")

capitain
23 Nov 2004, 22:51
fiind un festival polivalent, dragii directori de festival s-au gandit sa faca si o lansari de carte: una despre film, iar cealalta despre ei...adica o carte scrisa chiar de chisu, care si-a dat seama ca daca e in stare sa scrie saptamanal ~200 de cuvinte in b24fun, fapt caruia i se adauga si netarmuita-i experienta de viata, atunci el sigur poate sa-si scoata si o carte. iat pe coperta ghici cine apare? the 'genital chisu'!!!
si cu aceasta fabuloasa ocazie a bifestu-lui chisu & co au inca o data extraordinara oportunitate de a se pi** pe fetele spectatorilor! aici tin mortis sa mentionez 'anonimul', unde adevaratii spectatori ai festivalului au fost tinuti dupa gard, diferenta fiind ca acolo era o problema strict fizica (gardul!), iar in cazul de fata este o problema financiara. in ambele cazuri se doreste izolarea romanilor de cultura, fie ei bucuresteni sau nu, studenti sau nu. apropo', se poate intra pe baza carnetului de student, in limita locurilor disponibile-plenty!~
i rest my case (for tonight)

nume
23 Nov 2004, 22:55
N-am fost si nu ma duc. 100 de euroi cardu'? Scandalos.Faptul ca vine minghella nu mi se pare un eveniment , a mai venit in ro. si a fost o scarba, impreuna cu staff-ul lui de vedete. Anuntarea unor filme, reprogramarea lor , apoi scuza penibila ca n-au ajuns ori ca nu se pot viziona din varii motive = lipsa de profesionalism.

pepe
24 Nov 2004, 00:23
3. din partea fanilor cinemagia, intreaba-l pe Georgescu cind face promisul film cu Johnny Depp, in Romania?


Ca sa nu raspund eu, citez din EvZilei. (http://www.evenimentulzilei.ro/divertisment/?news_id=163893)

"Paradoxal, proiectul de scenariu prezentat de Barry Gifford si Lucian Georgescu “The Phantom Father” (“Tatal Fantoma”) a fost respins de comisia de jurizare, obtinind doar nota 8.50. Barry Gifford este scenaristul lui David Lynch si cistigator al unui Palme d’Or la Cannes in 1990 pentru “Wild At Heart”. Proiectul a obtinut deja finantare din Marea Britanie si Slovenia, insa romanii i-au taiat sansele de realizare. Barry Gifford este unul dintre cei mai cunoscuti scriitori si scenaristi contemporani, semnind scenariul pentru citeva dintre cele mai cunoscute filme ale lui David Lynch: “Wild At Heart” (1990), “Lost Highway” (1997) sau “Hotel Room” (1993).
“Este un film-ancheta a la “Citizen Kane”, in care un biograf literar al unui scriitor mort recent in America afla pe diverse filiere ca familia scriitorului respectiv se trage dintr-o parte a lumii necunoscuta americanilor, care se cheama Bucovina si apartine unei tari ciudate: Romania. Castingul dorit este Johnny Depp si Nicholas Cage. Este o productie independenta, cu alonja catre Hollywood”, declara in urma cu un an, pentru “Evenimentul zilei”, Lucian Georgescu, coautorul scenariului. "

Cum limpede se vede, era cel mai bun si solid proiect din concurs. Dar suntem in Romania unde valoarea deranjeaza.

Vestea de ultima ora este ca acest film se va face in anul care vine FARA suportul CNC si in ciuda detractorilor ca tine.

nume
24 Nov 2004, 00:50
Deh , vechea poveste. Romanii astia, ai dreacu ei ......

christi
24 Nov 2004, 09:56
Nu mergeti la Auditorium!

E de risul lumii ce se intimpla acolo. Lipsa de profesionalism a celor care organizeaza acest festival este de-a dreptul incredibila. Aseara am avut ocazia sa vad un "Land of Plenty" al lui Wenders, in conditii mai mult decit jalnice. Filmul, cinemascop, nu incapea pe pseudo-ecranul instalat acolo, aproape jumate din imagine fiind proiectata efectiv pe peretii din stinga si dreapta ecranului. Apoi soundul este sub orice critica, la fel si imaginea, in general.
Daca mai punem la socoteala faptul ca nici ieri organizatorii n-au rezistat fara sa schimbe neanuntat programul.... dupa Land of Plenty nu a urmat Tomorrow's Weather, cum trebuia, ci un film numit "Baietii de la internat" or something. Si inca ceva: si ieri s-a intirziat cu aproape o jumatate de ora.
Nu e de mirare ca sala a fost aproape goala, de au trebuit sa lase intrarea libera tuturor studentilor care asteptau in hol. Numai prostii ar fi in stare sa scoata 100 de euro din buzunar pentru 6 zile de filme care ba vin, ba nu vin, ba sint intirziate, ba sint rulate in conditii groaznice. Cu un mic calcul, se ajunge la faptul ca o zi de festival inseamna aproximativ 700.000 de lei. Chiar merita 3-4 filme nu grozave aceasta suma? Nope.

Bun. Sa continuam cu schimbarile:

2046 va fi difuzat la Patria joi la ora 18.00, nu 20.30, cum fusese anuntat initial. Teoretic, ar trebui sa fie urmat de Garden State, dar mai putem fi oare siguri?

The Dancer Upstairs al lui Malkovich a fost mutat de azi pentru vineri seara, la Auditorium, in timp ce The Last Stop al lui Dumitrescu va rula in aceasta seara.

adella
24 Nov 2004, 11:04
Veniti la Auditorium.
Este adevrat ca au existat probleme tehnice, dar in nici un caz atat de grave cum le exagereaza unii. Eu cred ca se poate trece peste asta ca sa vedem filme de arta, la ce folosesc conditiile bune de la nu stiu ce cinematograf daca filmul care se difuzeaza este un chewing gum pentru ochi ?
S-a pus in discutie profesionalismul organizatorilor. Poate ca Lucian Georgescu, indragostit incurabul de cinema, a vrut pur si simplu prea mult, nu s-a putut multumi cu putin ca patronii altor festivaluri de film. Aceasta pentru ca Lucian Georgescu cere enorm de la cei din jur si de la el practic imposibilul. Iata de ce organizatorii nu pot fi acuzati de neprofesionalism, ci poate doar de o dorinta prea mare de a face mai mult decat e omeneste posibil: este vorba despre o echipa mica si platita nu atat de bine cum cred unii.
In concluzie, lasati discutiile auxiliare, amanuntele de culise si daca iubiti filmul, VENITI LA DAKINO.

christi
24 Nov 2004, 11:24
Nu pot fi acuzati de lipsa de profesionalism? haha. Au vrut prea mult? Ce inseamna prea mult? Sa respecte programul anuntat? Sau daca nu il pot respecta, sa anunte modificarile? Sa fie punctuali? Sa proiecteze filmele pe ecran, nu pe pereti? Da.... poate chiar au vrut prea mult.

Si eu nu am zis sa nu mearga lumea la Dakino. Pur si simplu, preferam sa vad Land of Plenty azi, la Patria, decit aseara, la Auditorium. That's all.

Iar faptul ca salile sint aproape goale, spre deosebire de TIFF, este o dovada ca ceva nu a fost facut cum trebuie.

Bineinteles, din toate astea se invata. Poate ca in ultimele zile va fi mai bine, poate ca la anul va fi mai bine. We'll see.

Ambra Blu
24 Nov 2004, 11:41
"Paradoxal, proiectul de scenariu prezentat de Barry Gifford si Lucian Georgescu “The Phantom Father” (“Tatal Fantoma”) a fost respins de comisia de jurizare, obtinind doar nota 8.50. Barry Gifford este scenaristul lui David Lynch si cistigator al unui Palme d’Or la Cannes in 1990 pentru “Wild At Heart”.


Proiectul ala de cacat? :sick: Doritorii de detalii pot sa bage mp-uri.

adella
24 Nov 2004, 11:43
Se aude ca spectatorii platitori de bilet la Dakino vor participa la o tombola cu marele premiu o masina. :w00t:
De asta ce ziceti?

Ambra Blu
24 Nov 2004, 11:44
2. La premiile acordate la Bifest apare si premiul Cinemagia; cei de la Cinemagia nu stiu nimic despre chestia asta. Pai, ce facem fetelor? Ne f****, sau ne cintarim?

Aici trebuie sa ma corectez: exista un juriu Cinemagia, format din emanuel, Alice_Fluture si christi. Eram dezinformat pentru ca emi, atunci cind l-am intrebat, a spus ca nu stie nimic. Intre timp s-au miscat lucrurile in ffwd, dar s-au pastrat low key.

nume
24 Nov 2004, 12:13
Intre timp s-au miscat lucrurile in ffwd, dar s-au pastrat low key.



Stii cumva criteriile alegerii acestui juriu? Mersi.

emanuel
24 Nov 2004, 13:47
Nu este vorba de criterii de alegere a juriului.
Premiul va fi dat pentru scurt metrajul cu cel mai mare succes la public.
Deci publicul va decide care este cel mai bun din competitie.

nume
24 Nov 2004, 13:53
Daca publicul decide premiul pentru scurt metraj , care mai este rolul juriului ? Numara aplauzele, sau ce ?

emanuel
24 Nov 2004, 14:14
Nu este vorba de un juriu, ci de niste oameni care se duc sa vada acele scurt metraje.

nume
24 Nov 2004, 14:32
Emanuel, eu stiu ca tu esti moderator, dar prea eviti intrebarea care este destul de simpla: care este criteriul in urma caruia cei mentionati de tine mai sus (sau de Ambra), au ajuns la dakino. Ori s-au dus de capul lor acolo ca sa reprezinte cinemagia ? :?

emanuel
24 Nov 2004, 15:01
Nu evit de loc intrebarea: criteriul a fost ca acele persoane sunt redactori la revista CineMagia.

Jay
24 Nov 2004, 16:09
http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z24112004&idx=3

"Daca n-a nins, organizarea defectuoasa care a caracterizat ultimele editii DaKINO s-a repetat. Vreo cateva variante de program, nici una respectata, anuntarea cu surle si trambite a lui Jerzy Stuhr (care nu mai vine) si a filmului "2046", intarzierile, pretul piperat al abonamentelor (4 milioane Golden Card-ul care iti permite accesul la toate evenimentele), lipsa de eficacitate a biroului de presa sunt "micile" probleme cu care a demarat festivalul. La un asemenea start e superfluu sa va mai oferim programul zi de zi. Nu se stie ce se mai poate intampla."

christi
24 Nov 2004, 16:39
Bine zis.... cam asa voi scrie si eu in Monitorul.... :P

aviva
24 Nov 2004, 19:34
3. din partea fanilor cinemagia, intreaba-l pe Georgescu cind face promisul film cu Johnny Depp, in Romania?


Ca sa nu raspund eu, citez din EvZilei. (http://www.evenimentulzilei.ro/divertisment/?news_id=163893)

"Paradoxal, proiectul de scenariu prezentat de Barry Gifford si Lucian Georgescu “The Phantom Father” (“Tatal Fantoma”) a fost respins de comisia de jurizare, obtinind doar nota 8.50. Barry Gifford este scenaristul lui David Lynch si cistigator al unui Palme d’Or la Cannes in 1990 pentru “Wild At Heart”. Proiectul a obtinut deja finantare din Marea Britanie si Slovenia, insa romanii i-au taiat sansele de realizare. Barry Gifford este unul dintre cei mai cunoscuti scriitori si scenaristi contemporani, semnind scenariul pentru citeva dintre cele mai cunoscute filme ale lui David Lynch: “Wild At Heart” (1990), “Lost Highway” (1997) sau “Hotel Room” (1993).
“Este un film-ancheta a la “Citizen Kane”, in care un biograf literar al unui scriitor mort recent in America afla pe diverse filiere ca familia scriitorului respectiv se trage dintr-o parte a lumii necunoscuta americanilor, care se cheama Bucovina si apartine unei tari ciudate: Romania. Castingul dorit este Johnny Depp si Nicholas Cage. Este o productie independenta, cu alonja catre Hollywood”, declara in urma cu un an, pentru “Evenimentul zilei”, Lucian Georgescu, coautorul scenariului. "

Cum limpede se vede, era cel mai bun si solid proiect din concurs. Dar suntem in Romania unde valoarea deranjeaza.

Vestea de ultima ora este ca acest film se va face in anul care vine FARA suportul CNC si in ciuda detractorilor ca tine.

bai pepe, daca tot cunosti biografia "omului de cinema" lucian georgescu pe dinafara, poate ti-a marturisit si cum l-a cunoscut pe barry gifford? si unde?...
nu cumva la tiff? ;)
cit despre chestia cu "castingul dorit" si "alonja catre hollywood", astea seamana a gogosi de nea sergiu, zau asa... :D

capitain
24 Nov 2004, 21:02
exista platitori de bilet? si daca da, cati?

nume
24 Nov 2004, 22:39
"cit despre chestia cu "castingul dorit" si "alonja catre hollywood", astea seamana a gogosi de nea sergiu, zau asa..."


Apropo de sergiu , cica omul a fost nominalizat la Oscar , dar nu l-a lasat nea Nicu sa se duca.... :D

KORBEN
25 Nov 2004, 00:24
@adella
nu am nici cea mai vaga ide cine esti asa ca nu mi`o lua in nume de rau:
dar sa consideri proiectarea unui cinemascop pe un ecran gen "home movies extra-large" e o faza de kkt oricare ar fi cauzele scuzele si acuzele care o inconjoara
e chiar mai rau decat sa`ti vezi diafilmele cu basme proiectate pe izmenele bunicului
nu contest sufletului iubitor de arta al dlui georgescu da` ca PR festivalu e la pamant
@evrybody else
daca vreti sa vedeti cateceva din dakino (exista chestii care chiar merita efortul) io am mers la patria unde nu au fost probleme
da sa stiti limba in care e vorbit filmu ca "land of plenty" nu a avut subtitrari
biff e atat de INTERNATIONAL ca se uita ca BUCURESTI este capitala romaniei in care se vorbeste oficial limba romana
asta dovedeste cat de mult a fost luat in calcul PUBLICUL (inutil sa zik ca orice pret ai pune pe cultura, un festival de orice fel are nevoie de public)
este trist

Leonard
25 Nov 2004, 06:34
nu e o noutate lipsa titrãrilor. nici anul trecut la dakino n-a avut subtitrare în romînã nici un film, ba unele chiar deloc (de ex. dogville sau kill bill).
tot stau în dubiu dacã sã mã duc sã vãd la patria 2046 în chinezã (ºi sã mai dau ºi 80000 sau cît e biletu) sau sã-l vãd pe monitor acasã cu titrare în englezã.

christi
25 Nov 2004, 08:46
Eu am vazut ieri un film polonez al lui Stuhr, care avea subtitrare in engleza. Ma indoiesc ca 2046 va fi in chineza. Ori va fi dublat, ori subtitrat in engleza, deci poti sa mergi :)

EgoN
25 Nov 2004, 09:53
fratilor, nu mai intelege omul nimik! nu ma intereseaza lotul cinemagia ce participa la jurizare, dar totusi care e menirea lui? juriul de la scurte e format din dinu tanase, porumboiu, etc.

nume
25 Nov 2004, 10:01
Nici una ne-a lamurit Emanuel mai sus :
"Nu evit de loc intrebarea: criteriul a fost ca acele persoane sunt redactori la revista CineMagia."
_________________

Ambra Blu
25 Nov 2004, 10:18
Din scurtele afl;ate ieri in competitie, cel mai mult mi-a placut o animatie, cu un broscoi care voia sa agate o caprita cu cur bengos. Romanii au avut o oboseala previzibila cap cadru, cu lumini puse prost, un pln fix, obositor, cu un tip care vrea sa se sinucida, joaca penal, si in final moare accidental, curentindu-se. :sick: :sick: :sick:
Nici cu strainii nu mi-a fost frica.

zizi
25 Nov 2004, 11:17
draga, adella, alias pepe, alias "varzuitzilor", hai sa va mai pun o-ntrebare asa, de bun simt, pt ca vad ca o dati in aberatii continue: de ce atata scandal si circoteca apropos de OLDBOY? voi oricum nu puteati sa-l proiectati in seara de deschidere, filmul fiind, la fel ca 2046 , pe cinemascop(ceea ce, dupa cate s-a vazut, nu exista, in ciuda penibilei taxe de inscriere)...taaa-taaa...deci, sa va-ntreb: sunteti idioti sau chiar idioti?

si, revenind la acelasi razboi verbal, eu cred ca e mai grav sa organizezi un festival de provincie in bucuresti.

in plus, voi cereti taxa de inscriere si nici macar nu asigurati plata sau transportul realizatorilor straini din competitie. a mai auzit cineva de asa ceva?

p.s. sa-l pupi pe lucian din partea mea(alegi tu locul...)

nume
25 Nov 2004, 12:24
Nu stiu daca voi cititi ce scrie in Cinemagia. Eu recunosc ca nu prea , dar azi , din lipsa de altceva am avut curiozitatea sa ma uit. Iata ce am gasit la prezentarea Dakino(sic!!!):

BIFEST - Bucharest International Film Festival
Capitala Romaniei va avea - dupa o elipsa de cateva decenii! - un festival intenational de fillm demn de o capitala europeana.
BIFEST va avea loc in perioada 22-27 noiembrie in Complexul Auditorium al Muzeului National de Arta al Romaniei (Palatul Regal), cinematografele Patria si Scala precum si Sala Mare a Palatului.
Bucharest International Film Festival este conceput ca o manifestare cinematografica complexa, la nivelul celor mai importante festivaluri europene, care va imbina competitia oficiala cu sectiuni inedite (premiere al unor filme recent prezentate le Festivalurile de la Cannes si Venetia, retrospective, medalioane cinematografice, cinema si publicitate, expozitii, lansari de carte, prezentari de tehnologii de filmare de ultima ora, high definition etc.).
Festivalul preia traditia Dakino, cel mai vechi Festival de film postrevolutionar, deschizator de drumuri si rampa de lansare pentru tinerii cineasti romani de-a lungul unui deceniu si jumatate. BIFEST este o umbrela festivaliera care acopera trei evenimente importante: Festivalul International de Scurt Metraj Dakino, CINEPUB – eveniment situat la confluenta dintre film si publicitate si MEDIAVERT primul targ de formate de televiziune organizat in Romania si unicat in regiunea est-europeana.
Festivalul este organizat de gav-balkanski.proiect. Managementul evenimentului este asigurat de Directorul BIFEST Lucian Georgescu si de Presedintele Dakino, Dan Chisu, care conduc o echipa cu o noua formula organizatorica.
Festivalul are "un ambasador " in persoana Dianei Dumbrava, membra a Academiei Europene de Film, nominalizata pentru cea mai buna actrita a anului 2003 de European Academy Awards, premiata cu Leopardul de Argint la Festivalul de la Locarno, 2003 si cu premiul Agressione, TIFF 2003.
Personalitati marcante ale lumii culturale europene au acceptat invitatia noastra la Festivalul International de Film al Bucurestiului si Dakino editia a XIVa.
"Imi doresc ca BIFEST sa devina rapid un festival al unei capitale europene, pe masura celor la care am participat ca invitat special sau membru al juriului – a declarat Diana Dumbrava. Sa nu uitam ca Dakino are o tradiþie de 14 ani in vreme ce Sarajevo, de exemplu, abia a implinit un deceniu de activitate. Trebuie sa fructificam aceasta traditie si experienta."
"Daca anul acesta competitia este reprezentata doar de scurt metraje (fictiune si documentar) in 2005 BIFEST va include toate secþiunile competitive ale unui mare Festival european" – a declarat Lucian Georgescu, Chief Creative Officer gav-balkanski.proiect, Directorul Bucharest International Film Festival.

christi
25 Nov 2004, 13:44
Inca un rind in romanul de ne-profesionalisme si aberatii de la Bifest: astazi, la ora 14.00, la Patria, rula filmul "Ladder 49" (cu Travolta si Joaquin Phoenix). Persoanele prezente acolo, cu carduri sau invitatii, nu au putut intra la film pentru ca nu existau suficienti spectatori platitori. A trebuit sa se organizeze o cheta, pentru a fi cumparate citeva bilete, pentru a se putea intra.
Penibilitatea BiFest continua.
Si inca nu s-a terminat.

Mala Portugal
25 Nov 2004, 14:55
Lucian Georgescu, Chief Creative Officer gav-balkanski.proiect
Are si creativitatea asta gradele ei, mai rau ca-n armata :)

KORBEN
26 Nov 2004, 00:27
azi vroiam sa vad 4 filme
1 russian ark
m`am trezit pe la 16.36 deci l`am sarit, ca incepea la 16.00
2 dancer upstairs- nu-l vad pt ca
ora 17.30 in fata la patria aflu ca va fi proiectat 2046
vad 2046
proiectie ok
subtitluri duse rau cu pluta
3 garden state-20.30
il vad integral si`mi dau sdeama ca ce putea fi un film de 5/5, o comedie amara dsp america si pastile de cap se F ute iremediabil pe ultima suta de metri (cam ultimele maxim 15 minute) in care deraiaza in comedie romatica plina de bulshituri
dezamagitor, totusi 4/5 pentru tot pana la ultimele 15 minte
4 sansa (auditorium 21.30)
nu ma mai obosesc din simplul motiv ca il mai vazusem la fest francez si`l adorasem si nu aveam de gfand sa risc sa ma garbesc spre auditorium prin frig ca sa`l vad proiectat pe un ecran nepotrivit (la francezi a fost proiectat la scala, deci banuiesc ca ra fi cinemascope)
deci 2 filme ok
nu regret ca am ratat "tandre barbare" nu prea stiu cat poate sa inteleaga o frantuzoiaca din kusturica si dupa ce am vazut delok miraculosul "viata e un miracol" chiar nu mai vreau sa aud de amiku nostru balcanic
in alta ordine de idei nu prea se stie mai nimik exact si risc ca maine cand voi merge la 22.00 sa vad un sokurov sa ma trezesc cu cinest iece alt film
viata e plina de surprize

Mala Portugal
26 Nov 2004, 00:32
Am si io o curiozitate. Ce e cinemascopul asta de nu va lasa sa vedeti filmele bine :oops: ?

KORBEN
26 Nov 2004, 00:34
ruda cu tehnicoloru :huh:

crydead
26 Nov 2004, 15:08
Am si io o curiozitate. Ce e cinemascopul asta de nu va lasa sa vedeti filmele bine :oops: ?


E fix un ecran normal doar ca l-a calcat elefantu'.

Ambra Blu
26 Nov 2004, 15:38
Nici una ne-a lamurit Emanuel mai sus :
"Nu evit de loc intrebarea: criteriul a fost ca acele persoane sunt redactori la revista CineMagia."


De fapt, nu e un juriu propriu zis, sint(em) mai multi oameni - forumisti si scriitori la Cinemagia - care au vazut scurtele si, in functie de aprecieri, premiaza.

nume
26 Nov 2004, 21:18
In ce consta premiul dat de voi?

off topic Daca fac un film independent pot sa-l inscriu la CinemaMAiubit, chiar daca nu sunt student acolo ? Sau la ce festivaluri pot sa-l inscriu ?

Ambra Blu
27 Nov 2004, 10:28
daca esti student poti sa il bagi la cinemaiubit
daca nu, nu

adella
27 Nov 2004, 12:15
draga, adella, alias pepe, alias "varzuitzilor", hai sa va mai pun o-ntrebare asa, de bun simt, pt ca vad ca o dati in aberatii continue: de ce atata scandal si circoteca apropos de OLDBOY? voi oricum nu puteati sa-l proiectati in seara de deschidere, filmul fiind, la fel ca 2046 , pe cinemascop(ceea ce, dupa cate s-a vazut, nu exista, in ciuda penibilei taxe de inscriere)...taaa-taaa...deci, sa va-ntreb: sunteti idioti sau chiar idioti?

si, revenind la acelasi razboi verbal, eu cred ca e mai grav sa organizezi un festival de provincie in bucuresti.

in plus, voi cereti taxa de inscriere si nici macar nu asigurati plata sau transportul realizatorilor straini din competitie. a mai auzit cineva de asa ceva?

p.s. sa-l pupi pe lucian din partea mea(alegi tu locul...)


Zizi, macar sa ai tu la finele vietii realizarile lui Lucian Georgescu de acum.
Sunt dezamagita, nu credeam ca puteti fi asa de rai.
Ati merita ca organizatorii sa nu mai tina festivalul in 2005, dar n-ar fi drept ca pentru o mana de frustrati sa sufere publicul larg care chiar IUBESTE filmul.

Serghei
27 Nov 2004, 12:57
Zizi, macar sa ai tu la finele vietii realizarile lui Lucian Georgescu de acum.
Sunt dezamagita, nu credeam ca puteti fi asa de rai.
Ati merita ca organizatorii sa nu mai tina festivalul in 2005, dar n-ar fi drept ca pentru o mana de frustrati sa sufere publicul larg care chiar IUBESTE filmul.

Draga adella pt. pupatul in fund se recomanda un ruj mai putin strident altfel risti sa lasi urme vizibile.
In materie de organizare a festivalurilor de film nu ati ajuns nici macar la stadiu de primate sunteti pe undeva pe la amfibieni(adica nici asa nici asa)

Mult succes in delirul autocritic!

keyzer soze
27 Nov 2004, 13:49
:lol:

memento
27 Nov 2004, 15:16
B'fest -desi la prima editie- mi se pare cel mai tare festival de film din Romania.
Felicitari Chisu, Georgescu & co si la mai mare!

Jay
27 Nov 2004, 15:31
Hai nu zau... restul personajelor, cat si cei mentionati sunt in cartea(roman, nuvel, poem) lui Chisu(Pisu that is), bineinteles sub alt nume...

Jay
27 Nov 2004, 15:45
Jiri Menzel, invitat special al BiFest
http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&section_id=4&article_id=106992

nume
28 Nov 2004, 02:51
Dan Chiciu si armata de lingai .

tocumarian
28 Nov 2004, 11:55
B'fest -desi la prima editie- mi se pare cel mai tare festival de film din Romania.
Felicitari Chisu, Georgescu & co si la mai mare!


Haide ma, serios? Te juri?

keyzer soze
28 Nov 2004, 12:35
Si se jura ca nu fura da' l-am prins cu chisu-n gura...

Ambra Blu
28 Nov 2004, 17:05
In urmatorul numaral revistei Cinemagia veti citi un interviu cum nu s-a mai vazut, o partida face to face, Anthony Minghella si Ambra Blu, intre neconventional, zen, WKW si Premier League.

KORBEN
01 Dec 2004, 21:36
pana la urma am vazut sokurov
arka ruseasca si tata&fiu si au fost extrem de misto
der untertag............(s)labut
un film care trebuia facut dar nu asa
si senzational
se vrea un film dsp germani si la sfarsit zice cati evrei au murit in ww2 dar nu si cati nemti
tristttttttttttttt

Ambra Blu
02 Dec 2004, 11:18
Ca sa nu mai zic ca numarul de sinucideri pe cap de actor era mai mare ca in Suicide Club. Nu inteleg controversa legata in jurul gitului filmului, un film de dat pe TVR, pe la 22, intr-o marti cu trei ceasuri rele. Ceasurile rele erau filmul.

aviva
03 Dec 2004, 09:41
am fost de fata marti cind ALS l-a bagat in corzi pe marele "om de cinema" Lucian Georgescu la o masa rotunda la institutul Goethe! LG se luase de Tarantino, care ar fi, cica, "un zero" in cinema :x ALS i-a raspuns ceva de genul: Va dati seama ce fericit e Tarantino ca nu stie ca LG are asa o parere despre el :D
am plecat fericita, se facuse dreptate :P

KORBEN
03 Dec 2004, 14:10
:D :D :D :D

ricutza
05 Dec 2004, 23:26
pana la urma, ce scurt-metraj a castigat premiul publicului oferit de Cinemagia? (daca era scris pe paginile anterioare, faceti un efort pentru mine si mai postati inca o data numele...chiar nu am cum sa citesc tot ce s-a scris inainte... :happy: !)

pepe
06 Dec 2004, 10:48
3. din partea fanilor cinemagia, intreaba-l pe Georgescu cind face promisul film cu Johnny Depp, in Romania?



Ei bine, imi pare rau pentru tine, dar uite ca Dzeu exista si filmul SE VA FACE.
http://www.cncinema.abt.ro/Files/Documents/fls-443.htm

christi
06 Dec 2004, 11:31
am fost de fata marti cind ALS l-a bagat in corzi pe marele "om de cinema" Lucian Georgescu la o masa rotunda la institutul Goethe! LG se luase de Tarantino, care ar fi, cica, "un zero" in cinema :x ALS i-a raspuns ceva de genul: Va dati seama ce fericit e Tarantino ca nu stie ca LG are asa o parere despre el :D
am plecat fericita, se facuse dreptate :P

Interesant.... oare penibilul asta de georgescu mai poate cobori mult pe scara prostiei?

pepe
06 Dec 2004, 13:17
Ai cea mai vaga idee despre cate premii internationale de publicitate are Lucian Georgescu? Sau cate filme a scris si in ce festivaluri au fost ele? Ai citit cronicile de film ale lui Lucian Georgescu?
Nu inteleg cum iti permiti sa vorbesti asa cu cineva caruia nu-i ajungi decat pana la buric.

zizi
06 Dec 2004, 13:26
cred ca poate...are resurse nelimitate: a observat toata lumea, ca la "festivitatea" de inchidere i-a pupat mana lui menzel, pe scena? :sick:


@pepe -- scenariul ala, scris prin anii '80, pe care n-a vrut sa-l cumpere nimeni, si pe care d-nul georgescu l-a luat de pe un site de scenarii si l-a cumparat cu o suma ridicola(deh, scenaristul a acceptat-o, asa pt. o citirica, ca altfel nu-i cumpara nimeni scenariul ala, de care uitase deja...). in plus acum, domnul georgescu baga limbi la greu , la cnc, ca sa se realizeze filmul(mai dau detalii?)

nume
06 Dec 2004, 14:44
Ai cea mai vaga idee despre cate premii internationale de publicitate are Lucian Georgescu? Sau cate filme a scris si in ce festivaluri au fost ele? Ai citit cronicile de film ale lui Lucian Georgescu?
Nu inteleg cum iti permiti sa vorbesti asa cu cineva caruia nu-i ajungi decat pana la buric.

@Pepe Dragi lingai ai lui dan chiciu & lg, cred ca suntem cu totii de acord ca acest subiect s-a fumat....deja miroase a unghie coapta.
Prevad ca o sa apara acum un alter ego de alt tau sa-si dea cu parerea. :hmm: