Log in

View Full Version : Reclama

Bulumulu
22 Sep 2004, 01:36
Reclama.. nu poti sa nu dai de ea... dar nici fara ea nu poti. Propun o discutie despre reclama in general (gee... surprinzator, nu?? :P ) dar si despre fenomene artistice deosebite. Reclama ca divertisment (noaptea devoratorilor) vs filmul ca divertisment etc... Arta reclamelor.... Exista reclame bune?

cherryblossom
22 Sep 2004, 09:58
cred ca nu ti-ai pus topicul unde trebuie...

Lady_Skar
22 Sep 2004, 11:13
cred ca trebuie sa refrazezi dude. Sigur se poate vorbi despre multe aici: reclama preferata, slogane tampite, slogane geniale, sexul in reclame insa intrebarea "Reclama?" si raspunsurile consecvente "da, nu, nu inteleg" sunt cam tampite. Fara suparare.
O intrebare mai potrivita ar fi "Va plac reclamele?" Stiu... stiu, tot cam acelasi lucru inseamna dar hai sa depunem un efort si sa tastam inca cateva litere, ce zici?
Iar raspunsul poate sa varieze: "Da", "nu", "depinde de reclama"," Le urasc uneori pentru ca intervin in momentele cele mai inoportune gen tocmai aflam cine e ucigasul cand: la flanco nu aveti nevoie de giranti. " LAAAAAAAAME!
Furthermore, topicul ar trebui mutat in Cafenea.

raptor
22 Sep 2004, 13:58
de fapt mai misuna un topic despre reclame p-acilea..
:lol: io zic ca tot e toamna si imediat vine primavara sa ne orientam spre reclamele cele mai vizionabile(din punct de vedere al "frumusetilor patriei" :D )
si as zice in primul rind reclama asta noua la cappy...yeah....punch me,girl!(e tipa aia de la benzinarie care se apleak dupa galetusha) :w00t: ...

*just a man's thought.

cherryblossom
22 Sep 2004, 14:30
ce parere aveti de Bogdan Naumovici in postura de regizor si actor intr-un spot publicitar (la televizoare)? El zice despre el ca i se potriveste denumirea de "Sergiu Nicolaescu" (adica el centreaza, el da cu capul)...

PS: Naumovici e crative director la Leo Burnett

Jay
22 Sep 2004, 16:45
Yeak Naumovici... l-am vazut in mai multe prezentari pe la fac la mine... si e OK tipul... dar spotul scartaie si ideea la fel... Oricum are o baze de date(reclame) impresionanta...

BeNnY
22 Sep 2004, 17:27
Mult prea vag topic-ul asta, ca sa zic asa...

Noaptea devoratorilor de anul asta a fost (contrar celor auzite) destul de decenta. Mai slaba decat cea de anul trecut dar a fost ok. A fost misto ca a inceput sa ploua si s-a adunat toata lumea pe scena si la pauza saracul Cabral nu prea mai avea unde sa intre sa vorbeasca...

Pacat ca in Romania reclamele sunt foarte foarte proaste ca altfel mai mult ai astepta sa inceapa reclamele decat filmul. Sincer nu stiu care e nivelul afara insa din ce am vazut eu ca circula pe net... Ar fi foarte distractiv sa avem si noi astfel de reclame la tv nu rahaturile care sunt acum.

Bulumulu
23 Sep 2004, 02:01
hm.
mi se pare mie k m-ati interpretat gresit.

@Lady_Skar
stiu... m-am gandit chestionar, inainte sa-l concep asa cum e acum. intr-adevar, raspunsurile nu sunt chiar stralucite, dar un chestionar de genul: va plac reclamele? sau vreti reclame? sau cum vi se par reclamele? (aici probandul putand alege dintr-o multime de posibilitati..enervante, interesante, haioase etc etc) ar restrange cumva tematica si ar suna chiar trivial. asa, formula ''reclama- da/nu/...'' este macar deschisa, lasand celui care raspunde libertatea de a asocia cu reclame ce doreste, profiland ''reclama'' pe de o parte mai vast si pe de alta parte mai profund.
si, dupa cum vezi, a fost mutat subiectul. :hmm:

ideea nu era/este: hai sa vorbim de reclame misto etc.
ci mai mult o definire a relatii dintre reclama si film din punct de vedere al dependentei dintre ele etc etc etc.
de aceea a fost si pus initial la ''film in general'' ;)

un prieten care lucreaza iin industria reclamelor mi-a zis o data ca "reclama este prostitutia filmului'', cam ce ziceti de asta? (asta k exemplu pentru la cam ce m-am gandit ... :) )

Bulumulu
23 Sep 2004, 02:14
Pacat ca in Romania reclamele sunt foarte foarte proaste ca altfel mai mult ai astepta sa inceapa reclamele decat filmul.

in other words... daca reclamele in romania ar fi mai bune decat sunt acum, oamenii ar astepta mai nerabdator sa inceapa reclamele decat filmul?? :huh: :huh:

Sincer nu stiu care e nivelul afara insa din ce am vazut eu ca circula pe net... Ar fi foarte distractiv sa avem si noi astfel de reclame la tv nu rahaturile care sunt acum.

s-ar putea sa fii dat peste ceva gen ''best of ..'' pe net, sau oricum.. selectia cuiva. reclame proaste sunt peste tot, asa cum dai peste tot si de cateva mai deosebite/mai haioase etc.

Ambra Blu
23 Sep 2004, 09:25
alo, administratorii cinemagia, stergeti topicu asta sau mutati-l unde se mai deschisese unul asemanator si mai bine documentat.

daniel
23 Sep 2004, 09:37
Mai tii minte unde era deschis topicul ala? Sau cum se chema?

Gaandalf
23 Sep 2004, 09:51
Reclama la Carlsberg cu farul shi nava incarcata cu bere:
So good that the danes hate to see it leave!
mi s-a facut pofta! :D

KORBEN
23 Sep 2004, 13:10
reclama la connex din care nu se intelege nimic este enervanta
sloganul si el urlat din goana pare a fi 'baga-ti telefonul in orice gaura" sau cam asa ceva
fu cking nonsense

cherryblossom
23 Sep 2004, 16:06
apropo de reclame.... a citit careva "199.000 lei" de Frederic Beigbeder?

Gaandalf
23 Sep 2004, 16:21
sloganul si el urlat din goana pare a fi 'baga-ti telefonul in orice gaura" sau cam asa ceva
Nu e chiar asha tampita reclama... E clar ca o sa vina CONNEX-ul cu vreo super oferta kre include minute gratuite ...
it's really that simple ...
anyone ?

BeNnY
23 Sep 2004, 17:12
E tampita.

notorious
23 Sep 2004, 22:42
Yeak Naumovici... l-am vazut in mai multe prezentari pe la fac la mine... si e OK tipul... dar spotul scartaie si ideea la fel... Oricum are o baze de date(reclame) impresionanta...

naumovici, e tipul ala care-a apraur la 'marca inregistrata' sambata, nu? ca sa nu gafez in stil grotesque... nu zic ca omul asta n-are umor... reclama aia la nu-stiu-care televizoare cu tarabistul cinefil care-i povesteste unuia lupta dintre luke skywalker si darth vader din 'impreiul contraataca' e nici mai mult nici mai putin decat OK... dar individul e cam prea plin de sine ca sa il sufar. comenta reclama aia penibila la 'pate hame' si la 'chokotoff' (el zicea ca-i suna a votca :lol: :lol: )...

right, da' bine ca esti tu mare talent 'reclamant' ! get a job !

Leonard
23 Sep 2004, 23:36
nu-mi place ideea de reclama. cu banii cheltuiti de firme pentru advertising, ar putea sa ieftineasca produsele. ma uit la reclame uneori numai daca sunt misto facute si numai pentru partea artistica, rareori retin la ce se face reclama.

Bulumulu
24 Sep 2004, 00:54
nu-mi place ideea de reclama [..] rareori retin la ce se face reclama.

dar de ce crezi atunci ca se face reclama..? adica e obvious ca se face cu un scop. dar nu cred ca sunt numai facute pt a atrage cumparatorul. imi imaginez ca daca la tine nu functioneaza (nici la mine nu functioneaza), atunci nu isi indeplineste menirea nici la mai multi... si totusi se face in prostie (!) reclama. si oricum nu ai cum sa demonstrezi ca reclama isi indeplineste menirea, nu cred ca exista statistici care sa dovedeasca ca in timpul in care s-a facut reclama x, vanzarile au crescut etc.. si atunci de ce isi asuma diverse firme/concerne acest risc (sa investeasca o avere in reclame, care sa nu dea roade)?

Jay
24 Sep 2004, 10:58
right, da' bine ca esti tu mare talent 'reclamant' ! get a job !

Who said I don't have one... 8)

KORBEN
24 Sep 2004, 13:29
citind presa m-am prins si eu exact la ce e reclama....
jenant....
connex o cam ia pe aratura
in alta ordine de idei
cand incep reclamele pe posturile romanesti ckimb canalu....
@leonard
reclama se face ca tu sa stii de existenta produsului si prin impulsuri relatv subliminale, relativ inconstinete, poate si manat de curiozitate (sau incerdere oarba in ce zic aia din spot) sa-l iei din raft si sa-l pui in caruciorul de cumparaturi
altfel caruciorul tau ar contine un alt produs si "marfa" ar ramane unde i-e locul, adica in raft si nu s-ar mai scoate destui bani care sa fie folositi la realizarea altor reclame care sa ne paraziteze spatiul audio-vizual

ricutza
24 Sep 2004, 15:30
apropo de reclame.... a citit careva "199.000 lei" de Frederic Beigbeder?

am participat la o intalnire unde Lucian Georgescu a prezentat cartea si a citit un pic de la inceput, asa ca m-am cam prins despre ce e vorba si cum e abordat subiectul publicitate...chiar vreau sa mi-o cumpar dar deocamdata n-am reusit!

cred ca despre acest subiect se pot spune foarte multe lucruri...intr-un fel publicitatea mi se pare o forma de arta...pe de alta parte insa, reclama este cea care distruge arta punand deasupra ei ideea de bani, important fiind ca ea sa vanda produsul.
de ce consider publicitatea o arta? pentru ca spotul publicitar este ultima etapa a unei strategii de vanzare a unui produs...cel care se ocupa cu creatia, primeste un dosar cu toate lucrurile de care trebuie sa tina cont in momentul in care se gandeste la spot...o gramada de idei care il restrictioneaza...si in aceste conditii, trebuie sa vina cu o idee geniala...la un film, nu mi se pare ca regizorul este atat de restrictionat, asa ca nu vad de ce publicitatea ar fi considerata inferioara filmului...

Leonard
24 Sep 2004, 15:31
@leonard
reclama se face ca tu sa stii de existenta produsului si prin impulsuri relatv subliminale, relativ inconstinete, poate si manat de curiozitate (sau incerdere oarba in ce zic aia din spot) sa-l iei din raft si sa-l pui in caruciorul de cumparaturi
altfel caruciorul tau ar contine un alt produs si "marfa" ar ramane unde i-e locul, adica in raft si nu s-ar mai scoate destui bani care sa fie folositi la realizarea altor reclame care sa ne paraziteze spatiul audio-vizual
sunt de acord ca multi cad in aceasta plasa. dar unele reclame sunt chiar fara sens. de pilda Coca Cola. toate lumea a auzit de aceasta bautura stie ce gust are si stie daca-i place sau nu (eu personal n-o suport si oricat de inteligenta ar fi reclama la coca cola, tot o sa beau ce-mi place mie). iarasi, toata lumea stie de companiile de telefonie mobila, se pot uita pe ofertele dealerilor sau pe net sa vada ce abonament li se potriveste cel mai bine. cu banii pe care ii cheltuiesc pe reclamele fara sens, ar putea sa ieftineasca impulsurile, abonamentele si ei ar fi cel putin la fel de castigati. in romania mai ales iti poti atrage clienti prin preturi mai mici decat printr-un spot publicitar frumos.

cherryblossom
24 Sep 2004, 16:01
Daca vreti sa vedeti arta pura in materie de reclame, puteti sa va cumparati "Lurzer's International Archive", o revista bilunara facuta prin Austria (o gasiti pe amazon). Veti vedea acolo cele mai bune campanii publicitare din toata lumea. Revista e facuta din hartie de cea mai buna calitate, asa ca pretul e destul de piperat, vreo 10 euro bucata.

cherryblossom
24 Sep 2004, 16:19
am participat la o intalnire unde Lucian Georgescu a prezentat cartea si a citit un pic de la inceput....

E faina rau cartea aia, sa ti-o cumperi. Stiu ca deja se toarna un film dupa ea. Beigbeder, in afara de faptul ca a fost copywriter intr-o agentie de publicitate, este scriitor si critic literar. Fan Houellebecq.

K's
24 Sep 2004, 19:43
intr-un fel publicitatea mi se pare o forma de arta...pe de alta parte insa, reclama este cea care distruge arta punand deasupra ei ideea de bani, important fiind ca ea sa vanda produsul.
.....
o gramada de idei care il restrictioneaza...si in aceste conditii, trebuie sa vina cu o idee geniala...la un film, nu mi se pare ca regizorul este atat de restrictionat, asa ca nu vad de ce publicitatea ar fi considerata inferioara filmului...
Publicitatea este o forma de arta.
Nu vad de ce, in mod imperios, consideri tu ca mobilul material ar distruge artisticul dintr-un spot publicitar. Cum ramine atunci cu o campanie sociala? Da, e adevarat ca e lupta intre agentii in ce priveste portofoliul lor, iar o campanie sociala premiata si aclamata da bine imaginii agentiei, dar dintr-o asemenea lucrare nu se prea scot bani din vinzarea produsului, din a ideii poate.
M-ai pierdut in ultima parte a postului (adica nu vad logica). Oricum, depinde exclusiv de client cita mina libera ofera creatiei dint-o agentie.

Revista e facuta din hartie de cea mai buna calitate, asa ca pretul e destul de piperat, vreo 10 euro bucata.
Nu cred ca suportul este neaparat motivu condimentarii, mai degraba coca. Anyways, mai bine dai 10euro pe asa ceva, decit 300k pe un anuar editat in Romania.

@Leonard: Asa vad si eu lucrurile in ce privesc ofertele Orange/Connex (romanu este atras de pret, deocamdata), dar imi este la fel de clar de ce toate continua a-si promova produsele: fiind concurenta ar fi dezavantajos si nelucrativ sa nu investeasca in reclama. Produsul trebuie sa ramina in atentia consumatorului. In fond, reclama poate fi privita si ca un mod de informare- sa zicem ca exista multi care nu vor neaparat un nou abonament, dar noua oferta li se pare buna, deci se (re)aboneaza. Sa nu mai zic de diversele campanii pe care Coca-Cola le promoveaza sezon de sezon. Mai mult, concurenta exista deja si la nivel calitativ & creativ al spoturilor- vezi in special Adidas vs. Nike, Carlsberg vs. Heineken.

cherryblossom
24 Sep 2004, 20:04
Nu cred ca suportul este neaparat motivu condimentarii, mai degraba coca. Anyways, mai bine dai 10euro pe asa ceva, decit 300k pe un anuar editat in Romania.

nu, nu asta e principalul motiv. ci continutul, printurile celor mai creativi copywriteri din lume, niste artisti in adevaratul sens al cuvantului.

K's
24 Sep 2004, 20:08
Pai eu ce ziceam? (coca adicatelea)
De fapt, numai unu' ma intelege. 8)

Ambra Blu
24 Sep 2004, 20:44
Ah, ce buna este o supradoza meritata de mindrie la casa omului! Mai ales cind the cook gateste feluri asa de bune pentru omul lui. Ce este interesant este ca a friend in need's a friend indeed, our Japanese (to you, or was it Latin?) is better. So, I want his head up on a plate, our heart on a silver plate? Si as mai zice ceva the the whore and the mother, dar vorbele noastre in urechile voastre suna mult prea sec si prefer sa sune sex.

Bulumulu
24 Sep 2004, 22:32
bine bine
apropo de imaginea de sine.. si aici se gaseste un aspect al publicitatii... bine, informare, incercare de atragere a potentialului cumparator etc, dar si a reprezentarii firmei. sa arate ce poate. de exemplu reclama la bere in timpul meciului (adica nu ca restul, in timpul pauzei), de exemplu blocuri turn cu ditamai reclama pe ele, de exemplu reclama mobila (pt radiouri, in campania electorala...).. aici intervine si stilul specific firmei.. in reclame. de exemplu reclamele la addidas, la benetton, marlboro etc
(penala faza cu tipu de facea reclama la camel care a murit de cancer la plamani)

Ambra Blu
25 Sep 2004, 01:40
ati auzit si voi de reclame, habrnistilor.

Bulumulu
25 Sep 2004, 01:43
rog si eu lamurire.... "habrnisti"?

cherryblossom
25 Sep 2004, 10:16
Pai eu ce ziceam? (coca adicatelea)
De fapt, numai unu' ma intelege.
our Japanese (to you, or was it Latin?) is better.

As a matter of fact, only ambra blu's Japanese is better, k's's is just about the same.

As a matter of fact, it's all dark.

semnat,
sakura

K's
25 Sep 2004, 12:58
As a matter of fact, only ambra blu's Japanese is better, k's's is just about the same.
semnat,
sakura
Scumpa filoloaga, de asta sufera Romania de lipsuri in acest domeniu, in care esti si tu, pentru ca prea putini pot sa citeasca printre rinduri.
Logic ca TI-e dark, doar nu ai scipliri (stra)lucitoare d'ale mintii, ca altii, putini ei.
Renunti la o floricica de cires (ah!, ce romantios, tipic filoloagelor triste), pentru un personaj manga? Pot sa rinjesc?

My 2 cents.

Ambra Blu
25 Sep 2004, 13:08

semnat,
sakura

Let there be light. Fiat deluxe. Thought your minds was dark but, alas, they is only blonde. Sparkling, beer-like intelligence.

cherryblossom
25 Sep 2004, 13:29
Scumpa filoloaga, de asta sufera Romania de lipsuri in acest domeniu, in care esti si tu, pentru ca prea putini pot sa citeasca printre rinduri.
asta explica-i lui ambra blu.

Logic ca TI-e dark, doar nu ai scipliri (stra)lucitoare d'ale mintii, ca altii, putini ei.
Renunti la o floricica de cires (ah!, ce romantios, tipic filoloagelor triste), pentru un personaj manga? Pot sa rinjesc? My 2 cents.
hit me baby, one more try...

in alta ordine de idei, ce-ai sarit asa ca ars? ceea ce am vrut sa spun este ca am inteles ce e cu "coca" ta, nu e chiar japoneza pentru mine... japoneza e ceea zice ambra blu... ce nu-mi place la forumul asta, e ca lumea se repede imediat la gatul tau cu tot felul de mascari nejustificate...

Ambra Blu
25 Sep 2004, 13:37
asta explica-i lui ambra blu.

Si rizi si rizi. Nu sint vorbele mele prea mari, este capul tau de filoloaga prea mic. Mai cauta-ma cind treci de la meth la emeth ;)

in alta ordine de idei, ce-ai sarit asa ca ars? ceea ce am vrut sa spun este ca am inteles ce e cu "coca" ta, nu e chiar japoneza pentru mine... japoneza e ceea zice ambra blu... ce nu-mi place la forumul asta, e ca lumea se repede imediat la gatul tau cu tot felul de mascari nejustificate...

Nu a sarit ca arsa, pentru ca este hot deja. Si, ca sa sara ea ca arsa la contactu cu tine, ar insemna ca tu sa fii chibrit, ceea ce spune multe despre pilpiirile tale intermitente de stralucire si durata lor.

cherryblossom
25 Sep 2004, 13:49
si cum stateam asa linistita, sorbind cafeaua, impreuna cu o bucatica de ciocolata pentru un gust cat mai desavarsit... deodata simt un pistol la tampla, si o suflare in ceafa, rece ca greata.... era ambra blu.

Ambra Blu
25 Sep 2004, 13:56
si cum stateam asa linistita, sorbind cafeaua, impreuna cu o bucatica de ciocolata pentru un gust cat mai desavarsit... deodata simt un pistol la tampla, si o suflare in ceafa, rece ca greata.... era ambra blu.

Nimic nu va invata la scoala aia; virgula dupa "timpla", inainte de "si", nu are ce cauta acolo. Asta una: referitor la impuscat, chiar daca si caii se impusca, pe tine nu te strafulgera nici macar fantoma unui gind lucitor, ca in bancurile cu fetele proaste si "ce le-a trecut prin cap? un glont uite-asa de mare".

cherryblossom
25 Sep 2004, 14:15
Nimic nu va invata la scoala aia; virgula dupa "timpla", inainte de "si", nu are ce cauta acolo. Asta una: referitor la impuscat, chiar daca si caii se impusca, pe tine nu te strafulgera nici macar fantoma unui gind lucitor, ca in bancurile cu fetele proaste si "ce le-a trecut prin cap? un glont uite-asa de mare".

vad ca ti-a zis cineva ce scoala am facut, dar ti-a spus gresit... ai dreptate cu virgula aia... cat despre restul, ce sa zic? poate ca ma cunosti mai bine decat ma cunosc eu personal... desi ma indoiesc.
iar acum, din acest punct, eu o iau la stanga si tu la dreapta si sper sa nu ne mai auzim.

herbert
25 Sep 2004, 14:34
Nimic nu va invata la scoala aia; virgula dupa "timpla", inainte de "si", nu are ce cauta acolo.(...)
ce mare si tare te dai tu in... cartier. ai grija de "scartaielile" tale, pe care le arunca editorii la cos. nu te-ai plictisit de postura asta de geniu infatigabil si infailibil? un scriitor care n-a cunoscut, nu cunoaste umilinta, nu este un scriitor adevarat. si tu parca asta vrei sa devii.

zizi
25 Sep 2004, 15:59
herbert, te rog, iubitule, opreste-te, imi dau lacrimile...

herbert
25 Sep 2004, 16:06
da' de ce te emotionezi tu in halul acesta? :D
e chiar atat de rascolitor ce-am formulat eu?
zizi, draga, fii mai tare :P

BeNnY
25 Sep 2004, 17:20
"ce le-a trecut prin cap? un glont uite-asa de mare".

Gosu. (apropo de japoneza)

Bulumulu
25 Sep 2004, 19:03
vad k material de off-topic e destul, dar nu duce nicaieri... cum se vede in imaginea alaturata.. ceva hartuiala, ceva sentimentalism etc..
stick closer to the topic (if possible)...
@ambra blu
eu tot astept o mica lamurire apropo de "habrnisti".. n-am auzit si as vrea sa aflu aka da-mi si mie ceva lumina :P

BeNnY
25 Sep 2004, 20:17
Acum toti scrieti cu " @ " ?

EgoN
26 Sep 2004, 16:13
referitor la habarnisti...o fi vorba despre cartea aia ruseasca ce avea desene misto :" Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai ". E una dintre cartile pe care generatia mea a invatat sa citeasca...

KORBEN
26 Sep 2004, 21:26
Acum toti scrieti cu " @ " ?
se pare ca da...
mi se pare mult mai clar si util
adica sa stie cel insultat ca nu`i vorba de vrun altu :)
logic, nu gasesti? :x

BeNnY
26 Sep 2004, 22:43
Ar trebui sa pui copyright pe " @ ".

PS Mi se pare mie sau :x - se uita cam chioras?

Jay
27 Sep 2004, 09:45
Eu l-am(@) vazut si pe alte forumuri.... habar nu am cine ar merita copyrightul...

Ambra Blu
27 Sep 2004, 10:24
vad ca ti-a zis cineva ce scoala am facut, dar ti-a spus gresit... ai dreptate cu virgula aia... cat despre restul, ce sa zic? poate ca ma cunosti mai bine decat ma cunosc eu personal... desi ma indoiesc.
iar acum, din acest punct, eu o iau la stanga si tu la dreapta si sper sa nu ne mai auzim.

tu veneai din vieti, eu soseam din morti sau cum sint versurile. nu trebuia sa imi mai dai mesaj privat daca voiai sa punem punct. nu te cunosc si nici nu tin s-o fac. orvoar.
ps: nu mi-a zis deloc gresit de scoala.

Ambra Blu
27 Sep 2004, 10:26
ce mare si tare te dai tu in... cartier. ai grija de "scartaielile" tale, pe care le arunca editorii la cos. nu te-ai plictisit de postura asta de geniu infatigabil si infailibil? un scriitor care n-a cunoscut, nu cunoaste umilinta, nu este un scriitor adevarat. si tu parca asta vrei sa devii.

iar ai inceput conjuratia imbecilului?

herbert
27 Sep 2004, 10:46
ba, her.........le, ce e cu formularea asta turmentata? ai avut un weekend greu? fii mai politicos :D raspunde constructiv :P ofera o sansa dialogului :P

Ambra Blu
27 Sep 2004, 10:56
nu-ti mai zgiria placa dentara degeaba, ca intri tot in ITG-ul cu numele de cod 'habarnisti'.

cherryblossom
27 Sep 2004, 10:57
pt. ambra blu: pm-ul ala a fost o greseala, indeed. Insa am crezut ca merit o explicatie pentru vorbele urate. Orvoar si eu.

pt. herbert: nu-ti mai pierde vremea si energia cu rafuieli marunte, sunt 1001 de lucruri mai bune de facut...

herbert
27 Sep 2004, 11:06
@ambra
varsa continutul capului intr-un loc ferit de ochii lumii

Ambra Blu
27 Sep 2004, 11:09
tocmai de-aia o fac pe tine.

herbert
27 Sep 2004, 11:14
stii doar ca nu ajungi. mai tre' sa cresti.
gata, eu am terminat "incalzirea" de dimineata. ne bine-revedem mai tarziu. ai grija de tine :P

Ambra Blu
27 Sep 2004, 11:19
tu te-ai incalzit? eu m-am terminat deja. sa te speli pe gura, ok?

herbert
27 Sep 2004, 15:49
@ambra
stii doar sa insulti si sa produci atacuri jegoase. esti un nefericit.

emanuel
27 Sep 2004, 16:00
herbert, amice esti suspendat si tu timp de 3 zile de pe forum la fel ca si Ambra Blu, ogto, BeNnY, calinul.
Poate asa te mai calmezi...

ricutza
27 Sep 2004, 21:33
Publicitatea este o forma de arta.
Nu vad de ce, in mod imperios, consideri tu ca mobilul material ar distruge artisticul dintr-un spot publicitar. Cum ramine atunci cu o campanie sociala? Da, e adevarat ca e lupta intre agentii in ce priveste portofoliul lor, iar o campanie sociala premiata si aclamata da bine imaginii agentiei, dar dintr-o asemenea lucrare nu se prea scot bani din vinzarea produsului, din a ideii poate.
M-ai pierdut in ultima parte a postului (adica nu vad logica). Oricum, depinde exclusiv de client cita mina libera ofera creatiei dint-o agentie.

oricat de multa mana liber i-ar fi data agentiei de publicitate, aceasta tot trebuie sa respecte brieful pe care il primeste...nu poti sa ai un spot cu o idee super marfa care se adreseaza tinerilor, cand de fapt targetul firmei sunt persoanele peste 40 de ani...de-asta am spus ca sunt multe chestii care il restrictioneaza pe creativ...

Bulumulu
27 Sep 2004, 23:41
restrictionare prin adaptare (fortata) la piata.. . dar in industria filmului e asemanator.. . dar asa cum exista filme nonconformiste, independente etc, n-ar putea exista si reclame de acest gen?
sigur scopul este comercial, si orientarea este mult mai clara decat la film, dar n-ar putea sa existe in aceasta comercialitate exceptii?

Nae
28 Sep 2004, 00:20
@bulumulu.
sigur ca pot fi exceptii. fiecare reclama, daca este inovativa este o exceptie. intrebarea este numai daca prinde la public sau nu, deci daca isi indeplineste scopul. daca da, atunci reclama aia trece mai departe intr-o categorie de 'arta'.

in general poti compara o reclama cu un film de scurt metraj (bine, nu toate). are o poveste, are o ideie. daca comparam o reclama de-acuma cu una din anii 70 din germania, o sa vedem cat de subtila a devenit reclama, ceea ce inseamna ca si 'publicul' a devenit mai atent. este o dezvoltare care poate fi urmarita si in reclame, la fel cum este si in film, si de fapt in toate domeniile artei.
dar tot timpul este 'spectatorul' care impune stilul.

K's
28 Sep 2004, 10:15
oricat de multa mana liber i-ar fi data agentiei de publicitate, aceasta tot trebuie sa respecte brieful pe care il primeste...nu poti sa ai un spot cu o idee super marfa care se adreseaza tinerilor, cand de fapt targetul firmei sunt persoanele peste 40 de ani...de-asta am spus ca sunt multe chestii care il restrictioneaza pe creativ...
Imi este clar: nu stii ca pe linga brieful pe care il primeste departamentul Client Service, exista unul de creatie ce include, printre altele, ITGu si modul in care conceptul de creatie urmeaza a fi declinat. Libertatea in creatie depinde si de contul pe care agentia il are pentru o firma.
Discutia cade in common si tare mi-e ca tu vorbesti din citite/auzite si ulterior mai putin gindite (de exemplu aici chiar m-a lovit logica ta: "nu poti sa ai un spot cu o idee super marfa care se adreseaza tinerilor, cand de fapt targetul firmei sunt persoanele peste 40 de ani...", exista core target si unul secundar).

My usual 2 cents

Gaandalf
28 Sep 2004, 10:17
Reclama la nu shtiu ce vopsea de par ... Beyonce Knowles cu parul shaten inchis ... de nerecunoscut. Oare ce mesaj vrea sa transmita aceasta reclama ? Schimbare totala ? Iz dat good?

Nae
28 Sep 2004, 14:11
@gaandalf

bine, aduci o fata cunoscuta, ii pui un product in mana (sau in par), si gata, hop ai o reclama... acuma hai sa ne imaginam reclama asta facuta cu hand-camera, fara o imagine perfecta, si taiata execrabil... hmmm... nimeni n-ar cumpara-o.
intrebarea este cum impachetezi productul, cum il filmezi, cum faci culorile ca sa sugereze ceva care merita cumparat. eh... aici este 'arta' din domeniul asta.

raptor
29 Sep 2004, 19:35
reclama e de fapt o minicuna.always.dar probabil ca "reclamantii" nu ajung in iad,pentru ca de pooblicitate tre' sa ma apuc si am probleme k caldura ecscesiva. shy e o placere probabil sa stii ca minutele tale joaca citeva milioane de oameni intr-o directie sau in alta...unii o numesc arta,dar urit sa zici asta despre un ambalaj...

crydead
29 Sep 2004, 21:16
Nu stiu altii cum sunt, dar mie discutia despre reclama mi se pare pertinenta, clar sunt persoane cu cunostinte in domeniu, poate chiar lucreaza in agentii internationale.

------------------------------
Viitorul suna ocupat.

Nae
30 Sep 2004, 00:01
reclama e de fapt o minicuna.always.dar probabil ca "reclamantii" nu ajung in iad,pentru ca de pooblicitate tre' sa ma apuc si am probleme k caldura ecscesiva. shy e o placere probabil sa stii ca minutele tale joaca citeva milioane de oameni intr-o directie sau in alta...unii o numesc arta,dar urit sa zici asta despre un ambalaj...

... 'arta' este in ce imbraci ambalajul... 8)

Ambra Blu
30 Sep 2004, 10:55
Nu stiu altii cum sunt, dar mie discutia despre reclama mi se pare pertinenta, clar sunt persoane cu cunostinte in domeniu, poate chiar lucreaza in agentii internationale.

Cum dracu? Tu nici n-ai deschis gura si este deja pertinenta? Dar daca mai vorbeai si tu, cred ca era aici Adacademy.

herbert
30 Sep 2004, 12:28
herbert, amice esti...

emanuel, nu stiam ca suntem amici. n-ai luat cuvantul intre ghilimele si nu l-ai "protejat" din ambele parti cu virgule, cum ar fi fost cazul (si situatzia dramatica :P ). oricum, te asigur, poate vei afla cat de curand, ca e onorant sa fii "amicul" meu. sper ca si reciproca e valabila.

KORBEN
02 Oct 2004, 19:11
herbert, amice esti suspendat si tu timp de 3 zile de pe forum la fel ca si Ambra Blu, ogto, BeNnY, calinul.
Poate asa te mai calmezi...
nu-mi vine sa cred ce se intampla....
este revoltator.....cred
recomand citirea cu atentie a declaratiei drepturilor omului, sau a primului amendament din constitutia aMERICACANA.....
la modul cel mai serios, limitarea dreptului de a injura este UN MARE JEG, mai ales ca nimeni nu a scos pula sau pizda la vedere pe toipicu asta....
daca o sa continue aceasta ingrozitoare stare de cenzura si asediu macar as aprecia ca, in virtutea unei transparente la care te obliga statutul de moderator sa aflu ce a generat aceasta insorsetare in regului pudibonde si abusurde
si vreau motivele reale, oricat de penibile ar fi ele, nu varza cu carnat de genu "forumul trebuie sa fie un loc decent"
adca forumu a avut un incident gen 9/11 trebuie sa stim si noi
ASTEPT EXPLICATII SI ARGUMENTE VALABILE (exclus provincia :x )

Nae
02 Oct 2004, 21:42
KORBEN draga... dar decand ai citit si tu drepturile omului? te stiam un pic mai extremis ultima data, si acuma esti un om care incearca sa se lupte pentru drepturile generale ale umanitatii... mare schimbare.

hai ca iti pot explica si eu dece nu poti injura pe un forum normal. in primul rand limba romana are mai mult feluri in care iti poti exprima supararea sau ce-o fi, si fara injuraturi, si in al doilea rand, pentru ca asta este un forum cinematografic, si nu de injuraturi. daca ai citit ca se numeste "cinemagia" si nu "injura-la-filme", atunci vei intelege...

sper ca te-am putut ajuta un pic, si sper ca i-am ajutat un pic si pe emanule si daniel in raspunsul lor.

ricutza
03 Oct 2004, 00:40
Imi este clar: nu stii ca pe linga brieful pe care il primeste departamentul Client Service, exista unul de creatie ce include, printre altele, ITGu si modul in care conceptul de creatie urmeaza a fi declinat. Libertatea in creatie depinde si de contul pe care agentia il are pentru o firma.
Discutia cade in common si tare mi-e ca tu vorbesti din citite/auzite si ulterior mai putin gindite (de exemplu aici chiar m-a lovit logica ta: "nu poti sa ai un spot cu o idee super marfa care se adreseaza tinerilor, cand de fapt targetul firmei sunt persoanele peste 40 de ani...", exista core target si unul secundar).

My usual 2 cents

stiam de cele 2 tipuri de target: cel principal si cel secundar...problema e ca cel secundar nu e aiurea...adica daca am o reclama care are ca target principal femeile intre 25-35 de ani, cel secundar se va adresa probabil femeilor intre 20 si 45 de ani...asta nu inseamna ca femeia peste 45 de ani nu poate cumpara produsul...doar ca probabilitatea ca reclama sa o determine sa faca acest lucru este mai mica...mie mi se pare ca un creativ care primeste un brief (de care vrei tu, tot brief se cheama!) nu poate veni cu o idee pt un spot care sa se adreseze in special femeilor de 60 de ani...pt ca nu intra in target...
de asemenea brieful (nu stiu daca ai avut placarea sa te uiti peste unul...sa fii facut unul, cred ca e deja prea mult!) mai contine si alte informatii despre target cum ar fi: din ce mediu social fac parte persoanele tinta, cam care este venitul mediu, spre ce aspira, ce hobbyuri au, sunta mai inclinati spre viata de familie, sunt mai inclinati spre carieara...nu-mi spune ca in momentul in care ai atatea date, nu esti constrans ca si creativ...si asta este doar targetul...in brief mai sunt prezentate si alte puncte....

Ambra Blu
03 Oct 2004, 00:57
de asemenea brieful (nu stiu daca ai avut placarea sa te uiti peste unul...sa fii facut unul, cred ca e deja prea mult!) mai contine si alte informatii despre target cum ar fi: din ce mediu social fac parte persoanele tinta, cam care este venitul mediu, spre ce aspira, ce hobbyuri au, sunta mai inclinati spre viata de familie, sunt mai inclinati spre carieara...nu-mi spune ca in momentul in care ai atatea date, nu esti constrans ca si creativ...si asta este doar targetul...in brief mai sunt prezentate si alte puncte....

cine te-a invatat pe tine, draga, alfabetarul publicitatii? l-ai invatat la voi acolo la cursurile de pregatire la multimedia? sau te-ai uitat each and every thursday la marca inregistrata? ai sunat un prieten? daca chiar ai pus mina pe un brief - sa-l stergi de praf, sa zicem - ar fi trebuit sa mai astepti pina stapinesti cumva mai bine ortografia; nu de alta, dar sa fi facut unu' se scrie cum il scriu eu, nu tu. doi: ca si creativ e reminiscenta din limba de lemn; nu cred ca in creerasu tau ar trebui sa intre atita tare educationale; eu unu nu ma pripcep, poate ma lamuresti tu: ce alte puncte mai sint prezentate in brief? ala de - presumably - l-ai facut tu? de suspensie? sa vii va dau lectii, habarnistilor.

K's
03 Oct 2004, 01:06
problema e ca cel secundar nu e aiurea...
Nu-mi amintesc sa fi (atentie! este conjunctiv deci: sa + infinitiv "a fi" + participiu perfect) zis asta. Si cu un aiurea nu te faci inteleasa.
nu poate veni cu o idee pt un spot care sa se adreseze in special femeilor de 60 de ani...pt ca nu intra in target...
Iti dai seama ca timpenie ai zis? Un copywriter este bun daca vine cu idei pentru ceea ce are de facut, nu daca abereaza inutil si neproductiv.
[crap deleted]
..nu-mi spune ca in momentul in care ai atatea date, nu esti constrans ca si creativ...si asta este doar targetul...in brief mai sunt prezentate si alte puncte....
Blablabla, in afara de a te invirti in juru' cozii cu explicatii redundante, mai bine ai scoate ceva creativ. Manuale de publicitate se gasesc si pe taraba.

ricutza
03 Oct 2004, 01:37
Ca de obicei, cand lumea nu are argumente, se leaga de greselile de ortografie. Nu am afirmat vreodata ca as scrie, sau ca as vorbi, perfect, motiv pentru care nici nu mi-am permis sa corectez pe altcineva. Se pare insa, ca acest forum este plin pe oameni care s-au nascut cu "Indreptarul ortografic, ortoepic si de punctuatie" intr-o mana, si cu cartea de gramatica in cealalta (K's si Ambra Blu nu sunt singurele exemplare). Nu pot decat sa ma bucur, intrucat pot beneficia si eu (mica nestiutoare!) de invataturile acestor guru!

nu poate veni cu o idee pt un spot care sa se adreseze in special femeilor de 60 de ani...pt ca nu intra in target...
Iti dai seama ca timpenie ai zis? Un copywriter este bun daca vine cu idei pentru ceea ce are de facut, nu daca abereaza inutil si neproductiv.
[crap deleted]

Sigur ca un copywriter este bun daca vine cu idei. Problema este ca acele idei pe care le are, sa se incadreze in anumite cerinte. Asta tot incerc sa-ti explic si vad ca nu pricepi (sau cel putin mie asa mi se pare).

..nu-mi spune ca in momentul in care ai atatea date, nu esti constrans ca si creativ...si asta este doar targetul...in brief mai sunt prezentate si alte puncte....

Blablabla, in afara de a te invirti in juru' cozii cu explicatii redundante, mai bine ai scoate ceva creativ. Manuale de publicitate se gasesc si pe taraba.

Imi pare rau ca ma tot invart in jurul cozii. Mi-as dori din toata inima sa avansam. Din pacate, daca tu te tot legi de ortografia mea si nu de ceea ce incerc sa-ti spun, va fi cam greu sa facem asta. Nu cred ca am pretins ca am cunostinte de nivelul celor din manualele de publicitate. Am participat pur si simplu la niste prelegeri. Iar faptul ca se gasesc manuale de publicitate pe tarabe, nu vad in ce mod influenteaza discutia noastra. Se gasesc si cronici de filme in ziare sau pe Internet, si asta nu ne opreste sa discutam anumite filme. Sunt aici ca sa-mi exprim un punct de vedere.

cherryblossom
03 Oct 2004, 10:09
ricutza, cool down, relax, take it eaaaaaasy...... inca n-ai priceput ca "dai intr-unul, tipa doi"? discutia asta nu prea are nimic constructiv in ea, deja are parfum de scandal... subiectul "advertising" este doar un pretext vaz eu... altfel o sa ajungi la niste f***, p*** etc si nu cred ca ai chef... :lol:

K's
03 Oct 2004, 13:27
daca tu te tot legi de ortografia mea si nu de ceea ce incerc sa-ti spun, va fi cam greu sa facem asta. Nu cred ca am pretins ca am cunostinte de nivelul celor din manualele de publicitate.
Greselile de ortografie imi provoaca greata si automat cred ca respectivul user nu prea merita interesul meu. (La fel cu punctele de suspensie) Discutia nu a evoluat pentru ca in postul tau anterior nu ai zis nimic nou, ci doar explicatii (ca pentru timpiti) ale unor concepte pe care le enuntasem eu anterior. "Manuale de publicitate" era ironic, tot ce se poate gasi (pe tarabe) in Romania sint carti ale unor autori romani subtiri (cam in felul in care ai expus tu problema).
Se gasesc si cronici de filme in ziare sau pe Internet, si asta nu ne opreste sa discutam anumite filme. Sunt aici ca sa-mi exprim un punct de vedere.
Este o diferenta mare. Filmul l-ai si vazut, nu ti l-a povestit altcineva- se presupune. Participarea la niste seminarii nu te face automat un cunoscator. Depinde si de cit ai asimilat sau de cit ai luat ca atare (asta fiind echivalent cu "am auzit acolo, hai sa reproduc pe un forum").

inca n-ai priceput ca "dai intr-unul, tipa doi"? ...
.......
altfel o sa ajungi la niste f***, p*** etc si nu cred ca ai chef..
Tu de ce ai tipat aici? Nu era cazu'.
Fute, pizda, pula e pe intelesul tuturor. :D

Nae
03 Oct 2004, 13:43
hehehe...
de fiecare data cand dau de asa ceva ma bucur enorm... ba K's, fa-te profesoara de romana si lasa-ne in pace cu ortografia ta. lasa oamenii sa scrie cum vor, nu trebuie sa intrii si tu sa faci din fiecare discutie o tema interminabila despre limba romana si unde a facut cine ce greseala... daca nu-ti convine cum scriem atunci du-te altundeva unde gasesti numai destepti si nu mai sta aici nu noi, pentru ca oricum "nu-ti meritam atentia".
si acuma zic sa va lasati de certuri ca tot la p*** si p***** ajungeti, si sa incercati sa va aduceti aminte de tema de pe topicul asta... reclama?
bafta multa... vreau sa vad daca reusiti.

K's
03 Oct 2004, 13:59
Frate, you didn't get my point si chiar nu era cazu' sa iti bagi coada cu pacea in virf.
peseu: intri se scrie cu un i :lol:

Vorbiti voi despre reclama. La nivelul la care puteti.

I rest my K's.

cherryblossom
03 Oct 2004, 14:12
pt k's:

tanti, de unde ai scos-o pe asta cu filologia? sau esti un fel de nostradamus? canta la alta masa, pentru ca ma confunzi...

Ambra Blu
03 Oct 2004, 14:17
pt k's:

canta la alta masa, pentru ca ma confunzi...

te simti? ca musca pe cacat? nu, nu ai tu nimic in comun cu filologia si calofilia, atit ca stilul tau este cam ofilit si esti mai plata ca apa plata. asta sa ma cobor in gradinita din beciu unde va jucati voi de-a publicitatea.

K's
03 Oct 2004, 14:21
tanti, de unde ai scos-o pe asta cu filologia?...
Am zis eu ca nu intelegi subtilitatile. Grow up si dezvolta-ti si alte simturi, mai rafinate.

Deveniti plictisitori.

cherryblossom
03 Oct 2004, 14:23
eu n-am nici o legatura cu filologia, numai ca tu te repeti la greu baiete... altceva mai stii?

Nae
03 Oct 2004, 15:15
bravos... stiam eu ca nu reusiti... ma bucur din nou ca am un pic dreptate... am numai o ideie pentru voi... ramaneti voi acolo la TIFF unde sunteti numai in 2, la nivelul vostru ridicat, pseudo-intelectual. lasa-ti-ne pe noi astia mici si ignorantii aici sa ne dam cu parerea... in K's you wonder, nu sunteti singuri pe pamant... :D

Jay
03 Oct 2004, 23:59
Iar se incepe si nu o sa se termine... injuram injuram si castigam...
Apropo de vorbareala dintre K si Ricutza... ei bine eu am schimbat pana acuma 2 agentii de pulicitate (-b- nu l-am pus intentionat) ca copywriter si as vrea sa spun ca un brief ... e doar o joaca de mucosi ... dupa ala o sa vina tot iuresul.... manualele spun una...ceea ce se intampla e cu totul altceva... am avut si eu pe mana mai multe briefuri... alea care erau mai.... sa zicem neconventionale erau cele mai inspirogene(sa nu radeti de noul meu cuvant).

Ambra Blu
04 Oct 2004, 15:41
bravos... stiam eu ca nu reusiti... ma bucur din nou ca am un pic dreptate... am numai o ideie pentru voi... ramaneti voi acolo la TIFF unde sunteti numai in 2, la nivelul vostru ridicat, pseudo-intelectual. lasa-ti-ne pe noi astia mici si ignorantii aici sa ne dam cu parerea... in K's you wonder, nu sunteti singuri pe pamant... :D

Astia ca tine ar trebui sa aiba parintii sterilizati sa nu mai procreeze atari progenituri. Ar trebui sa incerci elevatorul sa ajungi si tu la nivelul de elevatie la care sint eu cu K's. Din pacate, mi-e ca, mai intii, ar trebui sa te scoate cineva cu excavatorul de sub pamintul unde stai tu, pamintul ala pe care eu cu K's nu sintem singuri.

Nae
04 Oct 2004, 16:18
Astia ca tine ar trebui sa aiba parintii sterilizati sa nu mai procreeze atari progenituri. Ar trebui sa incerci elevatorul sa ajungi si tu la nivelul de elevatie la care sint eu cu K's. Din pacate, mi-e ca, mai intii, ar trebui sa te scoate cineva cu excavatorul de sub pamintul unde stai tu, pamintul ala pe care eu cu K's nu sintem singuri.

ce bine ca mai sunt si oameni ca tine, nu-i asa... si este tare frumos sa vezi ce relatie frumoasa ai tu cu K's... paraca ati fi aceiasi persoana sub 2 nume... stii, chestia asta se mai numeste 'dubla personalitate'... dar hai, va rog, daca tot nu faceti nimic pe topicu' asta decat sa va dati mari, retragetiva si voi inapoi acolo in cer unde va aflati, si discutati chestii 'destepte' la TIFF... acolo macar nu va deranjeaza nimeni...

Ambra Blu
04 Oct 2004, 16:24
Daca te pis in cur poti sa mai mergi dupa aia pe strada, sau ruginesti?

Nae
04 Oct 2004, 16:30
lol... :D

nu, atunci dansez pe strazi, dece, la tine rugina isi zice deja cuvantu'?... hai ma, fi si tu desteapta si da-te batuta...

BeNnY
04 Oct 2004, 18:03
lol... :D

nu, atunci dansez pe strazi, dece, la tine rugina isi zice deja cuvantu'?... hai ma, fi si tu desteapta si da-te batuta...

da mai Ambro, fato, ce urat vorbesti...

ogto
04 Oct 2004, 18:05
Hey, Ambrao, sexy lady. You sex bomb you. Shake it, ma'am!

KORBEN
06 Oct 2004, 13:56
all this talk of fu Cking nonsense....

nightsorrow
06 Oct 2004, 18:02
Nu vad ce ne am face fara reclame...ne ajuta sa luam decizii ... Dar sunt si foarte enervante uneori, mai ales cand urmaresti un film ...

Nae
06 Oct 2004, 19:35
Nu vad ce ne am face fara reclame...ne ajuta sa luam decizii ... Dar sunt si foarte enervante uneori, mai ales cand urmaresti un film ...

... eh, dar atunci cand te uiti si tu la film, atunci esti cel mai "vulnerabil"... reclama inseamna bani... si tu esti consumatrul...

ogto
06 Oct 2004, 19:43

Nu am vazut o reclama pana acum care "sa ma ajute sa iau decizii". Imi plac UNELE reclame (genul care apar la Noaptea Devoratorilor), dar nu ma ajuta sa iau decizii... :sleep:

Nae
06 Oct 2004, 19:47

Nu am vazut o reclama pana acum care "sa ma ajute sa iau decizii". Imi plac UNELE reclame (genul care apar la Noaptea Devoratorilor), dar nu ma ajuta sa iau decizii... :sleep:

chiar asa? hai sa presupunem ca intrii intr-un suparmarket gen carefour, si te duci la conserve de peste... vezi un raion de conserve de peste, facute de 1000 de firme diferite, 1000 de alte combinatii, etc. ce cumperi cand preturile sunt similare... vorbim aici despre impactul pe care il are o reclama aspupra spectatorului 'mediu'.... si iti garantez eu, ca daca ala a vazut reclama la o conserva de peste de la firma x, pe aia o s-o cumpere. asta-i manipularea pe care o face reclama. ;)

ogto
06 Oct 2004, 20:23
Mda... Ok, aici intram in "conceptul" reclamelor. Felul in care ele manipuleaza omul sa cumpere un anumit produs etc. Dar aici ce facem? Vorbim despre reclame in general? Ideea topicului (presupunand ca are asa ceva) este daca reclama este buna sau nu, daca esti pro sau anti reclama. Reclama nu ajuta pe cel care o vede. Poate sa fie o reclama proasta la un produs prost, ue ce ajuta asta pe privitor? Reclamele, in [b]majoritatea[\b] cazurilor sunt benifice doar pt compania a carui produs este in reclama, pe care il vinde si face profit. De ex. Mcdonalds, care e o porcarie, si are reclama in draci, daca nu avea reclama, nu aveau atat de multi clienti si acei care ar fi mers la mcdoanld daca vedeau reclama poate merg si mananca ceva non-toxic. Dar reclamele BUNE te fac sa razi si sa te simti bine, chiar daca nu vrei sa cumperi. Altfel nu prea vad cu ce m-ar ajuta o reclama...

raptor
06 Oct 2004, 22:24
...nu pot sa nu marchez faptul ca i-am depizdat pe plagiatorii cu rachiu aprig de calnau...e o reclama la booz intr-un numar "graphis" care arata aprox, exact la fel...ba chiar si sirena e la locul ei...ce puloae de oameni...doamne ocroteste-i pe romani..

...e grav daca reclama e numita chiar si in gluma arta...ca reclama se face pe bani si pentru bani,or daca asta e arta,imi bag pula-n ciment si ma arunc in somes...tinta oricarui pulica care porneste pe acest drum este BANU' ,costumul de ocosh si fatuca de 16-20 dupa gat.si problema nu e ca se vrea asa ceva,dar ca nimeni nu recunoaste ci doar se scuza "eu fac arta"....eu vreau ca la 10 de ani sa fiu micuta picasso.eu vreau sa am bani sa cumar mai multi bani si mai multa aroganta.eu vreau sa fac publicitate.eu vreau sa fac arta.....

.sa-mi bag puIa in ea.

Danny
06 Oct 2004, 23:12
reclama la connex...'baga-ti telefonul in orice gaura"

Al carui concept a fost furat pe fata de la o reclama Nike (asta ca sa nu vb si eu tot de plagiatura).

Jay
06 Oct 2004, 23:16
uhhhh.... uite cine s-a intors... speram ca ramaneti ...

Iar de plagiat la reclame... nu e un lucru atat de rau daca stii cum sa o faci... nu-mi vin exemple in cap...

Danny
06 Oct 2004, 23:31
uhhhh.... uite cine s-a intors...

N-am plecat deci nu ma-ntorc...

Nae
07 Oct 2004, 10:26
@ raptor...

bine, sunt de acord cu tien ca nu fiecare reclama este 'arta'... dar hai, daca te uiti si mai adanc, gasesti niste reclame care au o ideie geniala, care sunt filmate artistic, si care in esenta lor, de fapt sunt 'arta'... bine, sigur ca nu fiecare detergent la care se face reclama nu se poate numii ca face 'arta', dar o reclama la ford, unde vezi numai o masina trecand, 3 secundem filmat splendid, da, aia dupa mice este 'arta'...
si ce bine ca in general chesia asta este subiectiva... :D

Jay
07 Oct 2004, 12:38
Reclama la centrale termice Baxi imi place foarte mult... :P

Gaandalf
07 Oct 2004, 12:52
Reclama la Guiness este superba. Am vazut-o pe Mtv Base. Cea cu pishcariashii shi outdoor activities. The taming of the wild stalion.
superba

raptor
07 Oct 2004, 15:06
@ raptor...

bine, sunt de acord cu tien ca nu fiecare reclama este 'arta'... dar hai, daca te uiti si mai adanc, gasesti niste reclame care au o ideie geniala, care sunt filmate artistic, si care in esenta lor, de fapt sunt 'arta'... bine, sigur ca nu fiecare detergent la care se face reclama nu se poate numii ca face 'arta', dar o reclama la ford, unde vezi numai o masina trecand, 3 secundem filmat splendid, da, aia dupa mice este 'arta'...
si ce bine ca in general chesia asta este subiectiva... :D

...ar fi prea mult sa zici ca reclama la dero e arta,si inca nu am auzit o chestie chiar in halul asta de nesimtita...de fapt tocmai clipurile astea "de soi" sunt problema.reclamele sunt bazate pe o strategie de marketing,care obliga la obedienta designerul/regizorul in fata minciunii publicitare...si iese un fel de altoi gretos al creatiei pe un teanc de verzisori...e scirbos rau de tot,crede-ma,sa auzi pe cineva numind publicitatea "arta".

BeNnY
07 Oct 2004, 17:38
uhhhh.... uite cine s-a intors...

N-am plecat deci nu ma-ntorc...

Intrebare este: ai banii pusi deoparte?

;) Salut

Gaandalf
08 Oct 2004, 06:58
reclama la connex...'baga-ti telefonul in orice gaura"

Al carui concept a fost furat pe fata de la o reclama Nike (asta ca sa nu vb si eu tot de plagiatura).
reclama "grab a seat while u can" .. nu mi s-a parut stralucitoare dar avand in vedere k ashtia de la Connex au pornit cu 1a reclama kre te lasa in pom ... akum zic k noua promotzie lasa de dorit. Reclama la fel.

Bulumulu
13 Oct 2004, 23:27
@ogto "Ideea topicului (presupunand ca are asa ceva) este daca reclama este buna sau nu, daca esti pro sau anti reclama"

vezi prima pagina... :hmm:
a fi "pro sau anti reclama" e foarte vag si are doar slabe tangente cu topiku.. pro sau anti reclama, cum zici tu.. n-are de-a face cu reclama in sine (cum prolifereaza ea p-aici) ci cu societatea de consum...
vezi:
http://adbusters.org/home/
http://www.antipub.net/rap/
http://www.stopub.tk/

BeNnY
14 Oct 2004, 17:53
@ogto "Ideea topicului (presupunand ca are asa ceva) este daca reclama este buna sau nu, daca esti pro sau anti reclama"

Cum poti sa fii pro sau anti reclama? Vrei sa spui pro sau anti spot-uri care intrerup filmele??

ogto
14 Oct 2004, 19:59
Am spus ca asta ar cam fii idea topicului. N-am spus nici un moment ca e desteapta ideea or smth. :sleep:

Nae
14 Oct 2004, 21:09
ba baieti... va miscati pe forumul asta de ani de zile, dar din cand in cand tot nu intelege-ti topicurile... in asta este vorba de ideia, daca voi personal aveti ceva impotriva reclamei sau nu. daca crede-ti ca este folositoare sau daca spune-ti ca nu are nici un rost.
in general, daca sunte-ti de acord cu conceptul reclamei, sau nu... de aia se si numeste "chestionar"... :hmm:

jackpot
15 Oct 2004, 12:28
Mai, mie unul imi plac reclamele cu Mountain Dew... tin de domeniul Sf.
Era una cu doi tipi care merg cu masina dintr-o statie de benzina parca, supa care se intorc, fac un looping cu masina, ii iau M-Dew-ul din mana tipului si in timp ce masina se invarte in aer , el isi toarna M.Dew in gura.
Dar fix in gura, fara sa se tina cont de legile gravitatziei. Macar un pic sa se stropeasca acolo. Dar nu ....M.Dew merge direct la sursa... la fel si faza cand se arunca din avion si prinde din mers cutia.

ogto
15 Oct 2004, 14:28

vezi prima pagina... :hmm:
a fi "pro sau anti reclama" e foarte vag si are doar slabe tangente cu topiku.. pro sau anti reclama, cum zici tu.. n-are de-a face cu reclama in sine (cum prolifereaza ea p-aici) ci cu societatea de consum...
vezi:
http://adbusters.org/home/
http://www.antipub.net/rap/
http://www.stopub.tk/

Da, bine bine, asta ar trebui sa fie ideea topicului, ca sa fie logica, dar din tot ce ai scris, nu pare. "Chestionar: reclama: da sau nu?". Cam in asta se rezuma topicul. Mai vag decat atat era: "chestionar: reclama: poate, nu's sigur...".

BeNnY
15 Oct 2004, 14:38
Mai Bulumulumulumululum explica-mi si mie ce semnificatie ascunsa are acest chestionar "Reclama: da sau nu?", de mintea mea nu o poate deslusi? Da sau nu ce?

nightsorrow
17 Oct 2004, 10:04
Mai Bulumulumulumululum explica-mi si mie ce semnificatie ascunsa are acest chestionar "Reclama: da sau nu?", de mintea mea nu o poate deslusi? Da sau nu ce?
Adica daca esti pro sau contra reclamelor ! :shock: raspunsul il stiai si tu ,dar e mai interesant sa gasesti nod in papura,nu? :D

BeNnY
19 Oct 2004, 21:27
Cum naiba poti sa fii pro sau contra reclamelor? De ce as avea ceva impotriva firmelor care vor sa-si faca spot-uri ca sa-si faca publicitate la diferite produse?! De ce as fi pro chestia asta? E total neutru. Intrebarea din chestionar e ilogica!

KORBEN
19 Oct 2004, 21:50
@beny
la unu din linkurile date de ogto afli Exact de de tre/poti/ sa fii anti-publicitate...
@nightsorrow
reclama la mdew e exact cum tre sa fie adica PUERILA
produsul mi se pare total ne-comestibil....

nightsorrow
20 Oct 2004, 13:40
Cum naiba poti sa fii pro sau contra reclamelor? De ce as avea ceva impotriva firmelor care vor sa-si faca spot-uri ca sa-si faca publicitate la diferite produse?! De ce as fi pro chestia asta? E total neutru. Intrebarea din chestionar e ilogica!
Ai o gramada de motive sa fi impotriva lor : Intrerup filmele ,emisiunile(lucrul cel mai grav) ,te dezgusta prin tot felul de actiuni prea personale ale actorilor ex. reclamele la prod.de igiena,te plictisesc deoarece pe tine chiar nu te intereseaza unele produse ex rujuri farduri...Si se tot repeta ,lucru chiar sicaitor! :x
Motive de a le indragi sunt putine dar nu nesemnificative : unele cica sunt chiar arta...mai rar acelea,mai ales la tv nu prea sunt ,dupa mine chiar deloc!Dar unele le poti lua ca pe niste bancuri ex. reclamele ce te fac sa razi si nu promoveaza pe fata produsul sunt cele mai agreeabile...si inca o chestie :cica fara ele nu am sti ce sa alegem la cumpararaturi...foarte posibil! Eu personal nu le suport si nu le consider arta (nu , Radule?)ci incercari disperate de a si vinde marfa.

Bulumulu
20 Oct 2004, 14:03
bai baieti... nu stiu ce va tot deranjeaza faptul ca topicul are un titlu cam vag... adica cum? daca nu intelegeti titlu, sau daca nu-l puteti rastalmaci nu sunteti in stare sa purtati o discutie? nu puteti sa vedeti ce scriu cei care au inteles despre ce e vorba (in ciuda, recunosc, lipsei de inspiratie din titlu sau chestionar ;) ) si sa incecati sa deslusiti astfel despre ce e vorba, .. sau macar sa va ziceti parerile apropo de ce au zic cei care au postat? nu ma refer la raspunsuri la posturile despre "ce cacat de tiltu" " nu prea vad sensul" etc... ci cele constructive.
am incercat sa explic ideea topicului pe prima pagina,... de la primele misundastandings.. dar cum puteti vedea tema abordata este foarte complexa si nu intotdeauna reusesti sa o descrii in intregime in 5,6,7,10 randuri.
topicul, fiind mutat de la film in general la cafenea a fost indirect extins... se intentiona la inceput o comparatie intre film si reclama din punct de vedere artistic si social.. pus la cafenea, topicul s-a largit, ideea de a fi "pro" sau "contra" reclamei, sau a "modului de intrebuintare" a acesteia au proliferat. nimic rau in asta.. :D

v-ati gandit vreodata ca reclama nu functioneaza? ca nu are nici un efect asupra potentialului cumparator? intr-adevar nu are nici un efect care sa se poata masura sau dovedi... asadar doar speculatii... pornind de la aceasta prezumtie se continua prin incercarea de a gasi motivul existentei reclamei. motivul reiese nu din "efectele" reclamei, ci mai degraba din functia reclamei (aici ar trebui gandit despre functia artei insasi in acest context...). "Awareness"-ul consumatorului. Din 2 puncte de vedere:
1. Productul exista, se numeste x, e extraordinar etc
2. firma producatoare exista, face reclame in acest gen (vezi bennetton, vezi "image"-ul marilor concerne), firma are $ sa investeasca in asemenea reclame (sa ia vedete pt reclame...)

ganditi reclama si din punctul asta de vedere...
sper ca am lamurit oarecum ideea reclamei in sensul topicului :?

raptor
20 Oct 2004, 18:27
Ai o gramada de motive sa fi impotriva lor : Intrerup filmele ,emisiunile(lucrul cel mai grav) ,te dezgusta prin tot felul de actiuni prea personale ale actorilor ex. reclamele la prod.de igiena,te plictisesc deoarece pe tine chiar nu te intereseaza unele produse ex rujuri farduri...Si se tot repeta ,lucru chiar sicaitor! :x
Motive de a le indragi sunt putine dar nu nesemnificative : unele cica sunt chiar arta...mai rar acelea,mai ales la tv nu prea sunt ,dupa mine chiar deloc!Dar unele le poti lua ca pe niste bancuri ex. reclamele ce te fac sa razi si nu promoveaza pe fata produsul sunt cele mai agreeabile...si inca o chestie :cica fara ele nu am sti ce sa alegem la cumpararaturi...foarte posibil! Eu personal nu le suport si nu le consider arta (nu , Radule?)ci incercari disperate de a si vinde marfa.

.da' numa ca vezi tu' io nu's *impotriva reclamei* ci impotriva ideii de reclama vazuta k arta...(impotriva reclamei?pro reclama?asta e o intrebare shiudata rau.)

cherryblossom
21 Oct 2004, 12:38
apropo de reclama/ publicitate... maine e partea de media/ marketing in cadrul zilelor Bizz... sa vedem pe cine mai aduce musiu Rachad El Jish, taticul revistei Cinemagia, de data asta...

Nae
21 Oct 2004, 14:26
mai era o discutie pe forum, unde se discuta tema manipularii... dar si acolo erau niste zapaciti care ziceau ca ei nu se lasa manipulati, pentru ca 'stiu ca vor fi manipulati', si pentru ca 'ei au deja o "ideie" despre tema'...
pai la fel este si aici la reclama... si ea te manipuleaza, si si ea te influenteaza sa iei o decizie... poate ca nu este dovedita chestia asta, dar nu stiu cum altfel se intampla ca finnetti nu a prins in germania de exemplu', ci nutella, in timp ce la noi, astea doua inca mai sunt in concurenta.... (stiu ca este un exemplu' tampit, dar acu' cateva minute am vazut o reclama cu Boris Becker la tv, si asta m-a adus la ideia asta... :D )...nutella simplu' a avut o campanie publicitara mult mai mare si cu 'personalitati' mai importnate...
deci da, reclama functioneaza, si ca sa spun adevaru', fara reclame nu m-as putea decide asa de repede ce cumpar, cand in fata ta este un raion de biscuiti de 1000 de feluri... :shock:

Nae
21 Oct 2004, 14:27
mai era o discutie pe forum, unde se discuta tema manipularii... dar si acolo erau niste zapaciti care ziceau ca ei nu se lasa manipulati, pentru ca 'stiu ca vor fi manipulati', si pentru ca 'ei au deja o "ideie" despre tema'...
pai la fel este si aici la reclama... si ea te manipuleaza, si si ea te influenteaza sa iei o decizie... poate ca nu este dovedita chestia asta, dar nu stiu cum altfel se intampla ca finnetti nu a prins in germania de exemplu', ci nutella, in timp ce la noi, astea doua inca mai sunt in concurenta.... (stiu ca este un exemplu' tampit, dar acu' cateva minute am vazut o reclama cu Boris Becker la tv, si asta m-a adus la ideia asta... :D )...nutella simplu' a avut o campanie publicitara mult mai mare si cu 'personalitati' mai importnate...
deci da, reclama functioneaza, si ca sa spun adevaru', fara reclame nu m-as putea decide asa de repede ce cumpar, cand in fata ta este un raion de biscuiti de 1000 de feluri... :shock:

BeNnY
21 Oct 2004, 19:20
Pai te manipuleaza daca e buna reclama, nu? Ca daca e de rahat de cam doare-n cur de ce zic aia acolo, cum sunt reclamele alea la detergenti... "Bonus" parca se numea unul, nu mai stiu.

Nae
21 Oct 2004, 20:38
riiiiiight...
ma referam numai la reclame bune, si la alea care iti raman intr-un fel in cap. alea care au de zis ceva, si alea la care stai si te uiti cu 'placere', desi sunt enervante.... eh, si chestia aia care te-a marcat din reclama, aia vine din nou cand stai in fata raionului...

numai asa, ca sa te fac sa te gandesti un pic BeNnY: reclame la parfum... cum p*** mea sa mearga alea daca nu numai printr-o imagine misto. si ceva care sa-ti ramana in cap?

BeNnY
21 Oct 2004, 20:51
Ce cacat sa te marcheze la o reclama? Profunzimea ei?

Nu, nu asta, ca atunci cand stau in fata raionului si am de ales intre 5 biscuiti mentalitatea romanului zice s-o alegi pe cea la care a fost facuta reclama pentru ca daca aia au avut mii de $ sa dea pro tv-ului sa le dea reclama pe post asta inseamna ca ar trebui sa aiba niste bani, care cica vin din vanzari deci lumea cumpara si daca cumpara in mod normal ar trebui sa fie bun. Deci, pula mea

Nae
21 Oct 2004, 21:41
BRAVO BeNnY..
now you've got the point... congratulations!!!

Jay
23 Oct 2004, 09:46
"Pi-ca-tu-ra cand lipeste
Nimic, NIMIC, nu dezlipeste... "

Give me a gun please