PDA

View Full Version : Interstate 60


raptor
19 Sep 2004, 01:33
Un film care l-am vazut mai saptamana asta pe tvr,la o ora criminala pentru un film atit de ciudat de interesant...un fel de "zona crepusculara" asezonata cu sclipiri de fantezie a la Burton,pripasite pe un road-movie...un om care cauta un raspun si un "om"? care implineste dorinte...un fel de leprechaun :P (de-aia imi era mie asa simpatic) :P ,un joker,un farsor si o lume fantastica,cu un muzeu al falsurilor,o sosea care nu exista dar care duce acolo unde trebuie,o printesa inchisa intr-un "turn" care lasa firimituri pentru "fat-frumos" pe panouri publicitare sau un oras al avocatilor;si toate aste in mijlocul americii cea atit de infectata de cacat....pe mine unul m-a impresionat si a intrat in top3...

lhada
14 Oct 2004, 22:45
Ai dreptate a fost un film foarte intersant. A intrat in colectia mea de CD-uri alaturi de celelalte vreo 15.

Ambra Blu
15 Oct 2004, 11:30
Dupa o ora de film antropologic (din care n-a lipsit favoritul vostru, Nanook of the North al lui Flaherty, si ceva de la specialistul in stone age, Sakan Parisi) mi-am dat seama de doua lucruri. Primul e ca nu orice travelogue (film de calatorii, de obieci surprinde aspectul exotic al unei regiuni) poate fi folosit ca documentar. Ca subpunct, merita mentionat totusi ca intetnia realizatorului poate fi una, si folosirea produsului de catre distribuitori, producatori, alta. Plus ca, in multe cazuri, Roamania even, este vorba de un exotism fabricat, de genu - turist japonez caut locuri exotice. Recomandati-mi Castelul Bran, va rog. A doua chestie, ca de la Nanook pina la Baraka nu s-au schimbat atit de multe lucruri in ceea ce priveste filmul de fictiune servit drept documentar.

raptor
15 Oct 2004, 21:42
mersi mult,da' parca nu aici te rugashy sa-mi raspunzi...da' de fapt ti-ai gasit pina la urma mesajul(unde era?) sau ai scris unul nou?

lollipop
20 Oct 2004, 15:44
nu m-a impresionat in mod special
cam idealist
transformarea personajului e prea rapida
sa fim seriosi
who would pass on a convertable just because it's red, not blue?
gary oldman insa nu a jucat prost..

lhada
20 Oct 2004, 23:06
idealist...probabil dar totul e o parabola.
personajul nu s-a schimbat pe parcursul filmului. a avut nevoie doar de scanteia pentru a exploda. totul a fost acolo de la inceput.

Ambra Blu
21 Oct 2004, 13:06
mersi mult,da' parca nu aici te rugashy sa-mi raspunzi...da' de fapt ti-ai gasit pina la urma mesajul(unde era?) sau ai scris unul nou?

cred ca l-au sters. l-am cautat si eu, ca era la permii, festivaluri, dar nu il mai gasesc. oricum, daca mai vrei film documentar va fi la dakino (rebotezat acum BIFEST si impartit in 3 sectiuni) o sectiune alocata lui si, la fel, in timpul lui CINEMAiubit.