PDA

View Full Version : Good Bye Lenin

christi
18 Sep 2004, 17:28
Am vazut si eu Good Bye Lenin saptamina trecuta. Super mishto film. deshi a cam imprumutat temele de baza din "La Vita e Bella" shi "Les Invasions Barbares"... merita vazut. Are unele scene memorabile, precum cea cu statuia lui Lenin..... Asha ca daca il mai prindetzi pe undeva... Go For It!

Demona
18 Sep 2004, 17:56
Vazut filmu`. A fost pretty weird in primul rand sa stau, sa am rabdare sa ma uit la un film nemtzesc. Dar a fost chiar okey. Faza memorabila cum sta tipa shi vede statuia lui Lenin dusa de elicopter. Parca il vedea mama pe Iisus! ;) Oricum, mai fain a fost show-ul pe care trebuia baiatul sa il traga zi de zi pentru mama lui. Good movie... after all...

MinRep
18 Sep 2004, 20:11
Mie filmul mi s-a parut OK (acum vreo sase luni cand l-am vazut)... Nimic spectaculos, o comedie amuzanta, cu morala, poate un pic nostalgica, dar un film agreabil per ansamblu. Nu prea merita premiul de cel mai bun film european in fata lui "Dogville", but, then again, Lars von Trier kinda got screwed last year... Dar o sa puste ceva cu "Mandarlay", de asta sunt sigur!

De remarcat trimiterile cinematografice (omagii amuzante), dintre care cele la:
--- filmele lui Kubrick: faza cu "2001" si scena cu fast-forward pe "Wilhelm Tell"-ul lui Rossini;
--- "La Dolce Vita": o statuie a unei personalitati, dusa de un elicopter prin oras (faptul ca Lenin e acea personalitate e comedie de proportii).

Nae
18 Sep 2004, 20:16
chiar mi-a placut filmul...
nu de alta, dar pentru cat de mutl curaj a fost bagat in flmul ala. vorbesc asa, sa faci un film despre germania de est, si sa faci misto de el in cel mai crunt fel (scenele cu fuga dupa bocrane si tot asa...), este destul de curajos, intr-o germanie in care multi duc dorul estului din 89...
mi-a placut, si da, merita vazut...

capitain
06 Oct 2004, 22:46
eu am avut ocazia sa vad filmul in premiera, imediat dupa un concert yann tiersen care mi-a placut super mult. stiam ca el e geniul care a compus muzica din amelie, dar a fost o experienta foarte faina sa asist la concert, exp. care mi-a dat o stare care m-a deschis catre film, concluzia fiind ca mi-a placut foarte mult.

Nae
07 Oct 2004, 10:40
stiu... la fel l-am vazut si eu... a fost chiar foarte misto, si neasteptat de potrivit. :D

keyzer soze
16 Oct 2004, 08:45
o comedioara simpluta si nimic mai mult... very boring!

K's
16 Oct 2004, 10:33
Nu m-a plictist. Incercarile uneori aberante ale baiatului de a falsifica realitatea fara Zid pentru realitatea ma-sii, cu Zid-uri, fac tot filmu'.