PDA

View Full Version : The Terminal

MinRep
12 Sep 2004, 18:47
Bagati aici!

Mie, personal, mi-a placut foarte mult! Unul dintre cele mai bune filme ale lui Spielberg (la concurenta cu E.T., Lista lui Schindler si Minority Report). O poveste inedita, mai mult un pretext pentru ca Spielberg sa aduca in joc o morala gen Capra (sfarsitul mi-a amintit un pic de "It's A Wonderful Life"). De asemenea, unul dintre cele mai memorabile roluri ale lui Tom Hanks (cu performante remarcabile si a celorlati membri ai distributiei)... Muzica lui John Williams - o adevarata placere (desi, cu atata jazz, devine cam repetitiv). Ma asteptam ca filmul sa fie mai chinuit, mai greoi, dar m-a surprins comedia pura, reusita, pe care Hanks o face... Chiar nu ma asteptam sa rad prea mult la filmul asta! Dar iata... chestia asta e un "plus" in "economia" filmului! Si ce decoruri!!! Mama, mama!

Poate un pic cam lung (dar ne-am obisnuit cu asta la Spielberg) si personajul lui Tucci nitel tras de par (ceea ce nu face persormanta actorului mai putin remarcabila). Dar in rest... numai de bine! Un film agreabil, nepretentios, sincer... Cu riscul de a parea "un film pentru toate varstele", eu cred ca "The Terminal" se adreseaza celor care vor sa vina la cinema si, pentru 2 ore, sa uite de griji si sa se bucure de un spectacol, condus de niste oameni de cel mai inalt calibru (Spielberg, Hanks, Williams).

8/10

K's
13 Sep 2004, 21:13
Un film lejer, ce m-a surprins prin lipsa de clisee tipice unei comedii (gen care nu ma prea incinta): cu Hanks care stringe carucioare for a living, invata engleza de la CNN si din ghidul New-Yorkului, probeaza costume Hugo Boss (cea mai buna secventa din film), salveaza 'capra' unui rus, etc.
Totusi, nimic care sa ma fi dat pe spate, doar un film la care mergi duminica dupa-masa, cu suc si popcorn, cind barcile de pe lac nu mai sint o atractie sau cind nu e circ in oras.

PoliFanAthic
13 Sep 2004, 23:12
Precum pe alocuri este inovativ si amuzant, la fel reuseste sa urmareasca - din pacate - anumite standarde ale povestirii. Cum le place criticilor sa zica, suma partilor nu este egala cu valoarea intregului.

Jay
14 Sep 2004, 00:14
simaticut si placut...
Ma asteptam la mai multe hollywoodisme, gen sa ramana cu fata la urma, ... dar oricum un entarteiner de joi seara...

RECVIEM
14 Sep 2004, 23:31
...mda mi-a placut si mie, cam greu insa sa nu-ti placa un spielberg(ma scuzati tot el a facut si ET deci...mda aaaa si sa nu uit gremlins... :P ) deci un spielberg nou :D... filmat frumos si elegant, cu o actiune care la un moment dat mi s-a parut k merge cam greu dar... ce mai conteaza, mi-a placut enorm, modul in care a construit acest intreg univers intr-un spatiu inchis... si modul in care acest univers intr-un fel se destrama o data cu plecarea "eroului"... un fel de truman show... foarte fain! :happy:

zizi
14 Sep 2004, 23:57
...mda aaaa si sa nu uit gremlins... :P ):

pe ala l-a facut altcineva--joe dante.

RECVIEM
15 Sep 2004, 03:23
ooops scuuze mmmda dar S spielberg nu l-a produs sau ceva?! ...hmmm nu mai tineam minte exact :P

Pinky
15 Sep 2004, 14:14
Tocmai k exact chestia asta mi se pare k iese foarte mult in evidentza in filmul lui Spielberg. In special secventza in kre Dixon incearca sa scape de el shi propune sa-l dea afara din terminal shi sa anuntze autoritatzile sa-l ridice mai incolo shi gata scapa de el.

ArsDeViu
15 Sep 2004, 17:28
Hei, ce vrei sa spui?!?! Constanta nu e oras "evoluat".

Pinky
15 Sep 2004, 20:06
Pai eu am zis ca Constanta nu e oras "evoluat", cel putin din punctul de vedere al datei la care vin filmele... mereu suntem in urma...

ArsDeViu
15 Sep 2004, 22:08
Am uitat sa pun "?" dupa "evoluat".

Mala Portugal
17 Sep 2004, 00:06
Un film lejer, ce m-a surprins prin lipsa de clisee tipice unei comedii (gen care nu ma prea incinta)
Pai Hanks insusi e unul din cliseele alea

Semaca
17 Sep 2004, 10:29
Daca-i asa, inseamna ca toate filmele cu urmatorii artisti (ordinea-i aleatoare) contin clisee: Robin Williams, Jack Nicholson, Danny de Vito, John Travolta, Julia Roberts, Bruce Willis, Clooney, Carey, etc. si tot neamu' lor.

Mamaaaa, tot hollywoodul e plin de cliseee... ce ne facem... sa nu ne mai uitam la filmele americane..... sau ma-nsel in mod misel? :?

K's
17 Sep 2004, 11:29
Pai Hanks insusi e unul din cliseele alea
Nu-i asa, Hanks chiar nu mi se pare un actor bun in comedii de doi lei. Si nici Viktor Navorski nu a fost numai alt personaj glumet si sturlubatic. Chiar premisele firului narativ au ceva care te intriga si nici nu dezvolta o poveste comica plata. E adevarat, romance-ul din film nu prea a avut note novatoare, dar ai mai vazut tu in vreun film un personaj ce-si vede relatia in paralel cu cea a lui Napoleon si a Josephinei?

PoliFanAthic
17 Sep 2004, 13:37
Mie mi-a adus aminte de Forrest Gump si anume de ce: indiferent daca personajele nu se aseamana - mai ales daca le privim dintr-un unghi larg - in esenta, Hanks la atribuie aceeasi imagine (ambele fiind cioplite dupa chipul sau). Prin faptul ca Novorski se chinuie atata sa vorbeasca si este de o naivitatea spielbergiana, este usor sa-i atribui bunavointa ca un deficit. Faptul ca se ridica peste nivelul situatiei este ceva obisnuit, ca altfel n-ar fi film, dar puse cap la coada, Novorski...nu e Novorski. Bleah, ce vorbesc...Hanks e Hanks si Spielberg e Spielberg.

Semaca
17 Sep 2004, 14:53
Draga Poli, desi de obicei citesc comentariile tale si tin cont de ele in ceea ce priveste un film sau altul, la penultima fraza din mesajul de mai sus m-ai pierdut total. :?

PoliFanAthic
17 Sep 2004, 22:08
Daca te referi la fraza care se incheie cu "Novorski...nu e Novorski", incercam doar sa "hint-uiesc" ca personajul nu este un caracter nou si original pe atat pe cum m-am asteptat. The underlying problem is Hanks. Sper ca nu ma-nfund in explicatiile mele.

christi
18 Sep 2004, 17:39
Excelent film. Cam ciudat pentru Spielberg, dar excelent. Nici nu ma pot gindi la un actor care sa se potriveasca mai bine pentru rolul lui Viktor. Hanks este fenomenal, povestea e interesanta, glumele sint bune. Shi inca un plus: filmul evita un mare clisheu de final. You'll see what i mean. Ca parte negativa, n-ar fi decit ca este putzin previzibil in unele locuri, shi cu tenta clara de "americanism" ce nu putea lipsi dintr-un film Spielberg.

Demona
18 Sep 2004, 18:06
F***! Am ashteptat filmu` asta de ceva vreme, dupa ce am vazut traileru` lui intr-o zi. Hanks era super funny. Faza cand se barbereshte in toalete terminalului e crima, adica, fatza lui. :)) Una din cele mai super-faces de la Hollywood ever "made". Deshi tinde un pic catre acel "american dream", ma indoiesc amarnic ca vre-un american ar fi asha darnic or whatever... In fine, ca de obicei. Ei au Hollywoodu`, ei fac legea, da` Hanks still rulzzz... :) E fain ca nu a fost totally happy end.. fireworks and stuff... big final weddin` shit intre Viktor shi Amelia. :) Shi inca ceva... accentu` lui Viktor rulzzz 2... :w00t:

MinRep
18 Sep 2004, 19:58
Ca parte negativa [...] tenta clara de "americanism" ce nu putea lipsi dintr-un film Spielberg.
Nu stiu, mie nu mi s-a parut... Sau, mai bine zis, imi vine greu sa cred ca Spielberg a intentionat americanismul in "The Terminal"... Desi poti vedea ca U.S. of A. e prezentata ca "Tara Tuturor Posibilitatilor", mie mi se pare ca se aduc mici critic la adresa sistemului (vezi replica tipei cu stampilele: "It doesn't work like that in the U.S." or something)... Si chiar o aluzie la chestia cu "siguranta nationala" la care batea si Moore in "Fahrenheit 9/11 (masuri exagerate, chiar suspecte si putin practice)...

Cu oamenii din aeroport care se solidarizeaza, nu stiu... Nu cred ca asta poate fi clasificat drept "americanism"... Cel mult patetism gen final de "Schindler's List" (dar chestia asta este si in "It's A Wonderful Life", cum am mai zis, deci nu vad nimic rau).

Iar in privinta jazz-ului... Americanii l-au inventat, e a lor! Isi merita laudele! ;)

cherryblossom
23 Sep 2004, 10:25
Terminalul... nu e mare lucru de capul lui, si in plus m-a incercat o senzatie de claustrofobie mai tot timpul ... totusi am ras ceva, noroc cu Tom Hanks, care are o mare calitate... reuseste sa fie foarte uman... vi-l amintiti pe Andrew, tipul bolnav de sida din "Philadelphia", sau pe Forrest Gump sau pe Chuck Noland din "Cast Away"? Terminalul nu se compara cu vreunul din filmele astea, va trece, dar Tom Hanks ramane... :love:

lynx
01 Oct 2004, 16:45
Mie mi-a placut filmul. Un final neasteptat, glume bune, actori buni. Ca tot se discuta pe Cinematografia romaneasca despre reteta ideala pentru film. The Terminal mi se pare un film pe gustul tuturor: si al celor ”prosti”, si al celor ”destepti”. Si glume ceva mai naive, si unele mai rafinate. Iar sfarsitul, pe care unii l-ar crede probabil trist /ca de ce adica nu ramane cu Zeta/ mi s-a parut super ok. A mai saltat un pic onoarea ”esticilor” printre care se numara si romanii. Si, de fapt, filmul nu este o poveste de dragoste, ci cu totul altceva.

mihai770
02 Oct 2004, 11:47
foarte mishto... 8-9/10
dar daca raportam nota la filmele de acum pe ecrane, eu zic 10/10

jackpot
02 Oct 2004, 13:02
E super Tom Hanks asta............ cel mai tare in film mi-a placut ce indemanare avea la toate..... pana si WC-ul l-a renovat ca lumea......un soi de fantana arteziana...... daca ar fi real personajul si as fi stat in NY, unde el nu a putut sa intre decat la sf. filmului i-as fi acordat cazare.....+ mancare.... ;)

jackpot
03 Oct 2004, 11:48
E tare filmul, merita vazut si votat, dar va intreb ceva voi nu asteptati "Italiencele"?
Votatile fratilor !!!

i_matei
04 Oct 2004, 00:01
Am ajuns sa il vad si eu...
SUUUUPER !!! Unul din cele mai sensibile filme ale lui Spielberg, care reuseste inca odata sa entuziasmeze... Tom Hanks si Catherine Zeta-Jones fac o pereche extrem de frumoasa si povestea intalnirilor lor e chiar induiosatoare, iar lucratorii din aeroport dau culoare scenariului...
Poate casatoria dintre Enrique Cruz si ofiterul Torres sa para un pic cam artificiala si putin credibila, dar... se poate ierta :D
Finalul, cum a spus cineva mai sus, evita un cliseu care ar fi stricat filmul... asa, pur si simplu, ne este prezentata o poveste de viata simpla, reala, cu umor, dar si cu destula tristete... mai ales o poveste REALA si CREDIBILA care i se poate intampla oricui...

jackpot
04 Oct 2004, 11:30
bun filmul si subiectul e ceva aparte... ceva nou, dar cred ca daca nu ar fi jucat actori cunoscuti, lumea nu s-ar fi dus la film. Dar mi-a placut.....

cherryblossom
04 Oct 2004, 12:15
eee, nu va entuziasmati asa tare, Terminalul nu e cine stie ce... Spielberg face comert, nu arta...

zizi
04 Oct 2004, 12:35
Spielberg face comert, nu arta...

so, what?

ca sa zic asa, ce sa-ti povestesc...

spielberg face filme pt. marele public, cu emotii simple pe intelesul tuturor, ca un copil mare ce este, dar nu vad nimic rau in asta.

MinRep
04 Oct 2004, 13:11
Spielberg face comert, nu arta...
Nu prea sunt de acord, desi e valabil pentru unele filme ale lui ("Indiana Jones", "Jurassic Park" etc.) pentru altele ca "E.T.", "Schindler's List", "Saving Private Ryan" si - recentele - "Catch Me If You Can" si "The Terminal" nu mai e valabil... Zic eu...

Numai sa nu strice "War of the Worlds"... :x :x :x

cherryblossom
04 Oct 2004, 15:30
nu tin neaparat sa stau "in line", si nici sa fac parte din marele public... in general urasc uniformitatea si ideea de colectiv/ turma...

intr-un fel, nu m-am exprimat cum trebuie... si mie mi-a placut un film de-al lui Spielberg, si anume Lista lui Schindler... in rest, pe mine personal nu prea m-au incalzit filmele lui, adica ET, AI, Minority Report, Catch Me If You Can, The Terminal, altele nici n-am mai cautat sa vad... insa recunosc ca la ultimele doua pe care le-am enumerat aici m-am ras destul de mult...dar atat.

zizi
05 Oct 2004, 00:41
a facut cateva scurt metraje foarte bine cotate...

cireshica, nu erau scurt metraje(decat daca te referi la amblin--la care n-aveai cum sa te referi), duel si sugarland expess(asa-zise "succese de critica") sunt lung metraje.

MinRep
05 Oct 2004, 07:47
a facut cateva scurt metraje foarte bine cotate...

cireshica, nu erau scurt metraje(decat daca te referi la amblin--la care n-aveai cum sa te referi), duel si sugarland expess(asa-zise "succese de critica") sunt lung metraje.
Eu cred ca nu stia la ce se referea... Si ma indoiesc ca stie de "Amblin`"...

cherryblossom
05 Oct 2004, 10:49
eu cred, el crede, noi credem.... hai ca m-a distrat faza asta... :lol:

la Amblin' ma refeream, si nu numai... mai sunt niste filmulete pe care el le-a facut cand era pushtan... unul era cu ceva despre al doilea razboi mondial :? parca...

MinRep
05 Oct 2004, 11:13
mai sunt niste filmulete pe care el le-a facut cand era pushtan... unul era cu ceva despre al doilea razboi mondial :? parca...
da, facute cu colegii de liceu in spatele casei... alea insa nu intra la categoria "bine cotate" :hmm:

jackpot
05 Oct 2004, 12:03
eee, nu va entuziasmati asa tare, Terminalul nu e cine stie ce... Spielberg face comert, nu arta...
toti fac comert, dar subiectul e ceva aparte, cred eu, nu seamana cu altele. e ceva original.

cherryblossom
05 Oct 2004, 13:56
nu fac chiar toti comert... de exemplu la Fassbinder, Herzog, Bergman, Wenders, Tarkovski si multi altii nu prea am vazut filme comerciale... dar in fine, ne indepartam de topicul asta...

zizi
05 Oct 2004, 16:27
nu fac chiar toti comert... de exemplu la Fassbinder, Herzog, Bergman, Wenders, Tarkovski si multi altii nu prea am vazut filme comerciale... dar in fine, ne indepartam de topicul asta...

ramai tu cu ei, snoaba lu' tata.....

BeNnY
05 Oct 2004, 16:38
Adevarul e ca mai nou daca iti place Tarkovski esti snob =\

zizi
05 Oct 2004, 17:10
nu, esti snob dac-o dai in clisee verbale de genul: "Spielberg=comercial; Tarkovski=ARTA"

Jay
05 Oct 2004, 18:29
nu neaparat....

Nae
05 Oct 2004, 20:27
comercial este ce se vinde... dar 'arta' nu este ce ramane pe tarabe nevandut... :D

ce tare... pe topicu' asta am aflat ca si eu am devenit snob numai pentru ca imi place tarkovsky... tare ciudat. spielberg simplu' ne se poate compara cu el, dar daca cineva zice ca lui ii place mai mult unu' decat altu', nu poate fi neaparat snob. diferenta: E.T... Stalker...
ce-i 'arta; decide fiecare in parte.

BeNnY
05 Oct 2004, 22:02
comercial este ce se vinde... dar 'arta' nu este ce ramane pe tarabe nevandut... :D

ce tare... pe topicu' asta am aflat ca si eu am devenit snob numai pentru ca imi place tarkovsky... tare ciudat. spielberg simplu' ne se poate compara cu el, dar daca cineva zice ca lui ii place mai mult unu' decat altu', nu poate fi neaparat snob. diferenta: E.T... Stalker...
ce-i 'arta; decide fiecare in parte.

Nu, am zis eu aiurea. zizi are dreptate

cherryblossom
06 Oct 2004, 00:28
chiar daca m-as califica, nu cred ca mi-ar face placere sa intram in polemica... asa ca pastreaza-ti the penis for your girlfriend's thoughts...

(despre Praying with Anger nu stiu, asa cum bine ai intuit)

zizi
07 Oct 2004, 01:03
[ stiti voi oare ca acest cuvant vine din latinescul sine nobilis, care inseamna “fara noblete”? ok, nu-i nimic, ati aflat-o si p-asta… ]…

:D
adica e de bine, sau cum?

eu zic ca te afunzi, redemonstrandu-mi prin aceasta replica de genul "auzi, fata, eu stiu latina, sunt o doamna, ce....", ca aveam dreptate.

herbert
07 Oct 2004, 01:41
mai zizi, nu mai fi si tu atat de consecvent in demonstratii... unde e "galantul" din tine? vezi ca si altii s-ar putea sa aiba dreptate in ce te priveste 8)

cherryblossom
07 Oct 2004, 09:39
"The Terminal" nu e film de popcorn. Si, ca tot ne certam de prea mult timp, filmul nici nu a avut un succes de casa rasunator (chit ca, probabil, si-au scos toti banii inainte de premiera, din product placement :?)...
P.S.: Si mie imi plac mai mult "Stalker" si "2001: A Space Odyssey" decat "The Terminal". Dar asta nu inseamna ca acesta din urma nu este valoros sau ca toate filmele lui Tarkovski sau Kubrick (si de ce sa ne oprim aici?) sunt mai bune decat cele ale lui Spielberg!

poate am exagerat cu popcornul ala, dar raman la ideea ca The Terminal ar trece neobservat daca n-ar fi "brand-urile" Spielberg si Tom Hanks pe afis...

MinRep
07 Oct 2004, 09:50
poate am exagerat cu popcornul ala, dar raman la ideea ca The Terminal ar trece neobservat daca n-ar fi "brand-urile" Spielberg si Tom Hanks pe afis...
Pai tocmai asta e faza. Daca marca Spielberg e discutabila, marca Hanks este o marca de valoare. Si de aia filmul are valoare...

cherryblossom
08 Oct 2004, 10:19
eu zic ca te afunzi, redemonstrandu-mi prin aceasta replica de genul "auzi, fata, eu stiu latina, sunt o doamna, ce....", ca aveam dreptate.

zizi, imi cer scuze daca am parut prea aroganta, in realitate nu sunt asa... ca si tine, probabil ca rad sau plang la aceleasi filme... da-l dracu de film al lui Tarkovski (na, ca de data asta l-am scris bine, multumita politiei ortografice si ortoepice de pe forum), e un film care mi-a placut, dar mai sunt si alte filme care-mi plac chiar mai mult... de ex. Shrek sau Sophie's Choice ;)

spune-mi si mie un lucru: tu ce reprosuri ai de facut unui snob? mie personal nu mi se pare o chestie prea grava, sunt altele mult mai rele... daca vii cu niste argumente bazate, promit ca inghit galusca si o sa-ti zic "da domnule, asa e"...

K's
08 Oct 2004, 11:54
la cherryblossom: Re vera, cara mea, mea nil refert.

cherryblossom
08 Oct 2004, 14:24
So do I. Best wishes.

jackpot
08 Oct 2004, 14:44
Where is "THE TERMINAL"? The gate? I have a date. I have to meet Catherine Zeta Jones. Have you seen her? Please let me know.... k?

Blue
11 Oct 2004, 17:40
Sper sa merite, am vazut ca costa o gramada biletul la cinema!!

jackpot
12 Oct 2004, 14:06
Atunci iti recomand Familia Flinstone... Ruleaza pe Cartoon N.

keyzer soze
16 Oct 2004, 09:37
The Terminal e un film prost , iar ultima jumatate de ora bate orice record in materie de idiotenie filmica: solidaritatea angajatilor aeroportului (iti vine sa plangi, nu?), motivatia lui cu tata, jazz-ul si autografele (imi vine sa borasc... de ce nu ar fi vrut doar sa se pise pe teritoriu american? sau sa faca o laba uitandu-se sub fustele statuii? ), ultima replica:'what do you do know? i wanna go home'(cred ca si saracul hanks murea de draci gandindu-se la vremurile bune cand raspundea 'i want to pee'), faza cu parpalacul politaiului (u can never subestimate the predictability of stupidity) si, in fine, sacrificiul indianului cu mopul ( :sick: )
singurele bile albe: fantana care nu merge si jongleria cu farfurii

ps: voi chiar sunteti bolnavi cand il comparati pe maestrul T cu paduchele Spi? sistemul vostru de valori e bruiat rau de tot...

Blanche
19 Oct 2004, 12:39
Pai tocmai asta e faza. Daca marca Spielberg e discutabila, marca Hanks este o marca de valoare. Si de aia filmul are valoare...

Asta era pe bune ? Sau am citit eu in graba discutiile si n-am prins ceva nuante ironice subtile ?

MinRep
19 Oct 2004, 14:04

Asta era pe bune ? Sau am citit eu in graba discutiile si n-am prins ceva nuante ironice subtile ?
Nu erau nuante ironice... Vroiam sa spun (in exprimarea mea butucanoasa), ca Hanks e un actor bun si face toti banii... In cazul in care Spielberg nu unge sufletul unora...

notorious
20 Oct 2004, 21:27
am vazut si eu ieri 'terminalul' la multiplex. inutil sa mai zic ca mi-a placut, intrucat nu prea vad cu poti sa-l displaci pe spielberg, cel mai bun regizor sentimental al hollywood-ului...

'the terminal' nu este printre cele mai bune filme ale sale (asa cum erau de exemplu precedentele 'minority report' si 'catch me if u can'...) dar este fermecator pe mai multe nivele: ironic, tandru, dramatic, pueril. ceea ce m-a frapat pe mine la ultima jumatate de ora (dupa cum remarca si soze) este nu faptul ca totul este impins in strada melodramei, ci mai degraba ca spielberg face asta fara sa se teama catusi de putin. nu este o greseala regizorala, ci o dovada de 'cerebralitate' din partea unui regizor opus lui kubrick, de exemplu, care se exprima mai ales prin sentimente (in loc de teze neutre). spielberg parca ar fi vrut sa cada in melodrama, de parca asta ar fi fost unica decizie estetica cu putinta in asemenea circumstante... interesant!...

keyzer soze
20 Oct 2004, 21:58
interesant o duda...chiar penibil

notorious
21 Oct 2004, 09:14
hai, nu mai fi fi asa timid, vorbaretule, si explica de ce e 'penibil'... (daca e nevoie, inca o data, pt ca nu m-apuc sa vad celelalte pagini.)

zizi
21 Oct 2004, 13:04
hai, nu mai fi fi asa timid, vorbaretule, si explica de ce e 'penibil'... (daca e nevoie, inca o data, pt ca nu m-apuc sa vad celelalte pagini.)

nu cred c-ar trebui deschis un dialog cu persoanele cu ochelari de cal. trebuie lasati sa manance fanul care le place, si sa moara-n ignoranta lor.

MinRep
21 Oct 2004, 14:02
Cred ca notorious vroia sa zica ca Spielberg se exprima de obicei prin sentimente, in timp ce Kubrick e cerebral... Mici probleme cu topica frazei...

MinRep
21 Oct 2004, 18:19
Ce e scris mic este neglijabil... Sunt din ce in ce mai curios ce a vrut notorious sa zica, pentru ca e clar ca altceva a scris.

notorious
26 Oct 2004, 13:17
am impresia ca minrep intelege cel mai bine ce scriu (s-a mai intamplat odata si pe alt topic unde am fost missunderstood).

nu sunt nebun sa sustin ca kubrick si spielberg si-au sucit stilurile. credeam ca-i destul de evident ca spielberg e cel sentimental ca sa-mi mai fac griji cu topica frazei. oricum eu parafrazam oarecum ceva ce scrisese ALS la 'artificial intelligece': 'atunci cand stilul intelectual-cerebral al lui kubrick intalneste sentimentalismul lui spielberg, iese un mare film ratat'.

Frank
29 Oct 2004, 15:57
Cum de s-a ajuns de la Terminalul la niste discutii atat de acide? Oricum, cred ca ar fi mai cinstit sa comparam acest film cu alte filme ale aceluiasi autor, Spielberg, nu sa trasam paralele care nici nu se pot imagina: cu Tarkovski, de exemplu. Tarkovski este o alta cinematografie, alt nivel. Astfel, comparand Terminalul ca alte filme ale lui Spielberg, constat ca nu este un film rau.

cherryblossom
29 Oct 2004, 16:03
Cum de s-a ajuns de la Terminalul la niste discutii atat de acide? Oricum, cred ca ar fi mai cinstit sa comparam acest film cu alte filme ale aceluiasi autor, Spielberg, nu sa trasam paralele care nici nu se pot imagina: cu Tarkovski, de exemplu. Tarkovski este o alta cinematografie, alt nivel. Astfel, comparand Terminalul ca alte filme ale lui Spielberg, constat ca nu este un film rau.

n-au fost propriu-zis discutii, s-au platit niste datorii... :((

Frank
29 Oct 2004, 16:19
Am mai zis eu ca asta-i problema cu romanii: au prea multe polite de platit, prea putine idei constructive, spirit comunitar doar in directia demolarii... :(

keyzer soze
29 Oct 2004, 21:42
spirit comunitar sufocat de rahat de caine comunitar...

Nazgulu'
03 Dec 2004, 14:54
Bun, revenind, The Terminal mi s-a parut unul din cele mai bune filme ale lui Spielberg, film care denota perfect faptul ca regizorul e, in sfarsit, puternic infipt in realitate.
Filmul e bine facut, atentie mare la detalii(observati mersul de european al lui Hanks). Relatia dintre personajul lui Tom Hanks si tipa e destul de asemanatoare cu cea din Lost in Translation. Din punctul asta de vedere, The Terminal e pentru mine un Lost in Translation mai explicit(cel din urma lasand prea mult loc interpretarii personale in privinta relatiei dintre iubareti).Ce mi-a placut poate cel mai mult e ca oricat de mult sau putin ai intelege din film, il poti indragi la fel de mult. Cat despre colaborarile trecute, actuale sau viitoare dintre Hanks si Spielberg, numai de bine.

nume
25 Jan 2005, 22:13
Bagati aici!

Mie, personal, mi-a placut foarte mult! Unul dintre cele mai bune filme ale lui Spielberg (la concurenta cu E.T., Lista lui Schindler si Minority Report). O poveste inedita, mai mult un pretext pentru ca Spielberg sa aduca in joc o morala gen Capra (sfarsitul mi-a amintit un pic de "It's A Wonderful Life"). De asemenea, unul dintre cele mai memorabile roluri ale lui Tom Hanks (cu performante remarcabile si a celorlati membri ai distributiei)...
Doamne ce gunoi ! Ce porcarie ! Ce jeg ! :w00t: :w00t: :w00t: :shock:
Cel mai prost film al lui Spielberg. Mi s-a facut rau cand am vazut Steven Spielberg pe genericul de final. Ma asteptam sa fie regizat de un anemic debutant. Nu-mi revin din soc. Ce sablonard, cate clisee. Cel mai prost rol al lui Hanks. Sunt un erou ca am vazut voma asta, merit o medalie.
Ce tare a fost faza cu maturatorul indian care opreste maretul Boing cu un mop. Zecile de mascati care-l inconjoara sunt deliciosi.
Am aflat cu ocazia ca croisantul s-a inventat in Romania.
:sick: Krakozia :w00t:
Wow, micutza il asteapta pe el de sapte ani, are pagerul deschis, doar doar o sa o sune.
Pretextul filmului e penibil, asta sta 9 luni intr-un aeroport ca sa ia o semnatura pe un biscuit de bere de la un jazzman, pentru tac-su, care e mort. Ii indeplineste o ultima dorinta, de parca l-ar incalzi cu ceva.
Finalul e apocaliptic :
Sofer taxi : Incotro?
Viktor: Acasa (birjar)!
Huooo, 2/10

@MinRep Ma dezamagesti.

Un exemplu de cum sa faci un film din nimic, dupa o idee de c****. Scenaristul, plictisit intre doua escale, vede in aeroport niste amarati dormind sub o scara (apatrizi, sunt si la Otopeni), si-i basheste mintea The terminal.
Micutul emigrant dintr-o tara inexistenta infrange sistemul birocratic American. Sa vina-n romanica sa vada cum sta treaba. :shock:
Astia chiar duc lipsa de subiecte, nu mai au de unde sa-si traga seva. Povesti mai interesante cu emigranti le auzi in autobuz.....

Ah, era sa uit, geniala negresa care accepta inelul de la potorican (sau ce dracu' o fi), prin corespondenta, ca si directorul aeroportului, care se vrea un mic sef de inchisoare. Mi-a placut secventa in care isi scapa cana de cafea din mana, montata fara racord. :love:

Longshot
26 Jan 2005, 07:38
Cel mai prost film al lui Spielberg. Mi s-a facut rau cand am vazut Steven Spielberg pe genericul de final. Ma asteptam sa fie regizat de un anemic debutant

de acord cu terminalul dar Spielberg e mult overrated.schindler's list e bun, saving private ryan e inca un film de razbel, in AI a facut praf viziunea si numele lui kubrick.singurul lucru la care tipu se pricepe sunt filmele de actiune ok cu bugete mari si cgi pe masura.consider ca prea i se suge p***.

i_matei
26 Jan 2005, 09:20
Bagati aici!

Mie, personal, mi-a placut foarte mult! Unul dintre cele mai bune filme ale lui Spielberg (la concurenta cu E.T., Lista lui Schindler si Minority Report). O poveste inedita, mai mult un pretext pentru ca Spielberg sa aduca in joc o morala gen Capra (sfarsitul mi-a amintit un pic de "It's A Wonderful Life"). De asemenea, unul dintre cele mai memorabile roluri ale lui Tom Hanks (cu performante remarcabile si a celorlati membri ai distributiei)...
Doamne ce gunoi ! Ce porcarie ! Ce jeg ! :w00t: :w00t: :w00t: :shock:
Cel mai prost film al lui Spielberg. Mi s-a facut rau cand am vazut Steven Spielberg pe genericul de final. Ma asteptam sa fie regizat de un anemic debutant. Nu-mi revin din soc. Ce sablonard, cate clisee. Cel mai prost rol al lui Hanks. Sunt un erou ca am vazut voma asta, merit o medalie.
Ce tare a fost faza cu maturatorul indian care opreste maretul Boing cu un mop. Zecile de mascati care-l inconjoara sunt deliciosi.
Am aflat cu ocazia ca croisantul s-a inventat in Romania.
:sick: Krakozia :w00t:
Wow, micutza il asteapta pe el de sapte ani, are pagerul deschis, doar doar o sa o sune.
Pretextul filmului e penibil, asta sta 9 luni intr-un aeroport ca sa ia o semnatura pe un biscuit de bere de la un jazzman, pentru tac-su, care e mort. Ii indeplineste o ultima dorinta, de parca l-ar incalzi cu ceva.
Finalul e apocaliptic :
Sofer taxi : Incotro?
Viktor: Acasa (birjar)!
Huooo, 2/10

@MinRep Ma dezamagesti.

Un exemplu de cum sa faci un film din nimic, dupa o idee de c****. Scenaristul, plictisit intre doua escale, vede in aeroport niste amarati dormind sub o scara (apatrizi, sunt si la Otopeni), si-i basheste mintea The terminal.
Micutul emigrant dintr-o tara inexistenta infrange sistemul birocratic American. Sa vina-n romanica sa vada cum sta treaba. :shock:
Astia chiar duc lipsa de subiecte, nu mai au de unde sa-si traga seva. Povesti mai interesante cu emigranti le auzi in autobuz.....

Ah, era sa uit, geniala negresa care accepta inelul de la potorican (sau ce dracu' o fi), prin corespondenta, ca si directorul aeroportului, care se vrea un mic sef de inchisoare. Mi-a placut secventa in care isi scapa cana de cafea din mana, montata fara racord. :love:

e un film cu totul deosebit... unul din cele mai reusite ale anului 2004... nu luati in seama ce zic diversi indivizi patetici, gen "nume"...
genul ala de indivizi frustrati pentru care singurul neuron activ din capul lor e folosit doar pentru a critica... pentru ei nimic nu este suficient de bun pe lumea asta, pentru "valoarea lor" inegalabila... Ca dovada omul asta nici macar nu a votat pt topul anului ci doar a bagat fitile in stilul sau propriu si personal

nume
26 Jan 2005, 11:26
e un film cu totul deosebit... unul din cele mai reusite ale anului 2004... nu luati in seama ce zic diversi indivizi patetici, gen "nume"...
genul ala de indivizi frustrati pentru care singurul neuron activ din capul lor e folosit doar pentru a critica... pentru ei nimic nu este suficient de bun pe lumea asta, pentru "valoarea lor" inegalabila... Ca dovada omul asta nici macar nu a votat pt topul anului ci doar a bagat fitile in stilul sau propriu si personal
Esti prost. Am alte chestii care ma excita, in nici un caz The terminal. Mai citeste in p*** mea si dupa vino cu pareri de 2 lei.

Motivul pentru care nu am votat in topul anului a fost ca nu am vazut filmele deloc. Le-am comentat pe parcurs ce le-am vizionat.
Stai sa vezi "comentar" la Alexander, il revizionez acum, dar am luat o pauza, era sa ma ia somnul.

Daca e sa mi se execute o felatie, aleg varianta feminina. Mersi oricum, pupicuri !

notorious
26 Jan 2005, 21:50
Cel mai prost rol al lui Hanks.

cunoscandu-ti exigenta & alergia la melodramatisme si sentimentalisme, adesea foarte frecvente la spielberg, nu ma mira ca nu ti-a placut 'the terminal'. (dupa cum recunostea MinRep, este foarte 'caprafrankian' :), ceea ce pe mine chiar m-a incantat)

dar NICIODATA n-ai sa poti sa ma convingi ca este cel mai prost rol al lui hanks, care a fost toata sarea si piperul filmului !...

Sm�agol-Gollum
26 Jan 2005, 22:36
[quote=MinRep] Cel mai prost rol al lui Hanks

la faza asta kiar nu ai dreptate deloc....hanks mi s-a parut un candidat perfect pt un krakovian! :D parca avea fatza de asa ceva... :P

nume
26 Jan 2005, 23:49
dar NICIODATA n-ai sa poti sa ma convingi ca este cel mai prost rol al lui hanks, care a fost toata sarea si piperul filmului !...
Ma lasi ! :shock:
Bah, daca erati veniti dupa plantatie si nu ati fi vazut nici un film, mai ziceam. Ce oameni ....

Sunteti fenomenali, vorbiti de 8 1/2, de Amadeus, Blowup si alte chestii, dupa care dati cu mucii-n fasole.

VladRock
29 Jan 2005, 22:35
Un film usor si placut ,cu evidenta amprenta a maestrului in 'bizar' si o interpretare obisnuita,dar buna a lui tom.merita 100000 sa dai intr-o dun=minica sa iesi cu iubita la un film

notorious
30 Jan 2005, 15:20
cu evidenta amprenta a maestrului in 'bizar'

bizar e felul in care il analizezi pe spielberg.

Longshot
30 Jan 2005, 18:24
maestru la ce? la aruncat bugete imense pe dinozauri si rechini, iar mai nou, pe martienii cu care se lupta cruise?
numai asocierea numelui lu' ala cu termenul "maestru" e deja e prostie dusa spre paroxism.

Sm�agol-Gollum
30 Jan 2005, 21:56
Spielberg n-ar fi in stare sa faca un film de doamne-ajuta nici daca insasi sfantul duh l-ar intepa in cur in repetate randuri.

hahaha... :lol: ...so funny!! :lol: mor de ras!! :lol:

notorious
30 Jan 2005, 22:59
maestru la ce? la aruncat bugete imense pe dinozauri si rechini, iar mai nou, pe martienii cu care se lupta cruise?

'jaws' a fost un film ieftin, considerat inainte de aparitie drept thriller de duzina (transformat ulterior in cel mai mare succes de casa de pana la momentul respectiv), dar ce rost are sa-ti spun eu tie asta, care arunci cu afirmatii teribiliste in prapastii si santuri ale memoriei ?

numai asocierea numelui lu' ala cu termenul "maestru" e deja e prostie dusa spre paroxism.

stiu ca reactia mea de mai sus e influentata e de fraza asta de coca de pandispan. daca vreti sa va dati interesanti, macar faceti-o cu decenta...

...desi contestand cineasti de forta si panasul lui spielberg nu deveniti deodata (mai) docti.

p.s.: in categoria din urma nu te includ pe tine, nightwane. ;) noi doi avem timp destul sa conversam pe marginea acestui total dezacord de gusturi. pt mine, spielberg ramane cel mai mare cineast american dupa kubrick si scorsese... ;)

Longshot
31 Jan 2005, 08:09
hai sa radem :hmm:

stiu suficiente despre succesele de casa ale filmelor lui spielberg si nimeni nu a contestat abilitatea lui de a aduce publicului ce-i place si de a-si vinde marfa.insa in afara de faptul ca sunt filme de "entertainment" si "popcorn flicks" nu vad nici un merit al lor.e drept, vizionarea lor e un divertisment mai de calitate decat alte rahaturi dar asta nu inseamna nimic.pentru mine, e doar inca unul din personajelor care au impins cinema-ul spre "viitor" si anume spre cgi si efectele speciale in proportii covarsitoare.
ca tie iti place spielberg, bravo tie, vezi-l si de o mie de ori.nu-mi pasa.insa nu ma f*** pe mine la cap cu prapastii si alte tampenii.asta cred eu despre el.
cat despre replica mea de mai sus, e mai tampa recunosc, insa nu aveam timp prea mult de scris, si ma cam enerveaza vlad rock cu posturile lui.

nume
31 Jan 2005, 10:52
pt mine, spielberg ramane cel mai mare cineast american dupa kubrick si scorsese... ;)
Tocmai ti-a iesit o punga de gaze ... pe gura.

In afara de Lista lui Schindler, ii dau perfecta dreptate interlocutorului tau, prea ocupat cu alte treburi ca sa-ti raspunda tie.

MinRep
31 Jan 2005, 13:30
Discutia asta deraiaza un picut...

"The Terminal" e un film agreabil, depasind media filmelor facute strict pentru entertainement (da-o nabii, cel putin muzica e diferita). Apoi, Tom Hanks face un rol foarte bun, desi m-am saturat de criticii care lauda mersul sau chaplinian. Evident, "The Terminal" nici nu se compara cu "Blowup" sau "Amadeus", dar din ce am vazut anul trecut pe ecrane, putine filme se ridica la nivelul lui (se exclud "Dogville", "Elephant" si "Confessions of a Dangerous Mind").

Iar Spielberg cred eu ca a produs si alte filme bune in afara de "Schindler's List". E drept, la un moment dat, toate filmele lui cad in ridicol (v. turma de angajati ai terminalului in frunte cu Viktor), dar "Saving Private Ryan" si "Minority Report" sunt filme bune, iar "Jurassic Park" (1), "E.T." si "Catch Me If You Can" sunt si ele cel putin destul de bune... E drept, o mare parte din filmografia lui e de umplutura: nu mi-au placut prea mult niciodata seria Indiana Jones, "Jaws", continuarile la "Jurassic Park", "Amistad" mai misca... De la "War of the Worlds" continui sa am mari sperante.

P.S.: Chiar daca - pe un alt thread - i-am luat apararea lui "Saving Private Ryan" in fata lui "Full Metal Jacket", distanta dintre Spielberg si Kubrick sau Scorsese mi se pare destul de mare, analizand opera lor in general. Dar reuseste sa le dea clasa altora, precum Coppola (no offence, da' in afara de "Nasul I" si "Conversatia" nu am vazut nimic notabil care sa-i poarte stampa).

ultras_sportul
31 Jan 2005, 13:31
Sau ma insel eu cumva?

nume
31 Jan 2005, 13:55
Dar reuseste sa le dea clasa altora, precum Coppola (no offence, da' in afara de "Nasul I" si "Conversatia" nu am vazut nimic notabil care sa-i poarte stampa).
:shock: Spielberg o sa fie mai bun ca "ffc" cand o sa ia Sergiu Oscarul cu Orient.

De ce numai Nasul I? Eu gasesc II si III niste continuari necesare, care inchid stralucit povestea. Daca s-ar fi oprit la prima parte filmul ar fi fost trunchiat. Dreptate imi dau si Oscarurile luate dupa Nasul I. Partea a treia mi-a placut cel mai mult, imaginea unui Michael Corleone, murind de moarte buna pe sezlongul din vila siciliana (unde s-au petrecut atat de multe episoade din viata lui), e una dintre cele mai frumoase secvente ale cinematografului.

Zi de zi incep sa va cunosc din ce in ce mai bine si nu-mi place ceea ce vad.

notorious
31 Jan 2005, 14:44
1. crichton este un scriitor ultracomercial.

2. 'jurassic park' este probabil cel mai comercial (si ridicol, dupa 'hook poate) subiect abordat de spielberg - animalutze care fugaresc oameni prin tufisuri si fac 'aaaaah!' si 'oh, my goood' (oamenii) si 'chitz-chitz' si 'bruaaaah' (animalutzele).

3. povestea este eminamente incropita, nu ma pune sa-ti motivez, te rog, sper ca poti si tu sa iti dai seama. si - cum altfel - carpita cu efecte speciala (ce-i drept, spectaculoase pt that time)

4.numele de pe generic (laura dern, jeff goldblum, richard attenborough, mailipsea - ce-i drept - bruce willis care sa se ia la bataie cu raptorii)

5. probabil ti-ai dat seama canu prea ma impac cu acest film al lui spielberg, desi are si el ceva merite artistice.

MinRep
31 Jan 2005, 14:55
Discutia asta nu isi are locul aici. Of... :(

De ce numai Nasul I? Eu gasesc II si III niste continuari necesare, care inchid stralucit povestea. Daca s-ar fi oprit la prima parte filmul ar fi fost trunchiat.
De acord. Dar nici partea a doua, nici a treia nu mi se pare ca se ridica la nivelul primeia. Al treilea mi s-a parut prea lung si dau dreptate criticilor cand il considera cel mai slab. Filmul se indeparteaza de Michael Corleone, fiind prea incarcat cu personaje si intrigi noi.

Bineinteles, in fiecare film exista scene de mare sensibilitate cinematografica, adevarate bijuterii si imi permit sa le enumar: nunta din "Nasul II", Michael Corleone inchizandu-le usa copiilor si sotiei, moartea lui Fredo, moartea lui Michael si amintirile acestuia, "spovedania" etc. Nu mai amintesc aparitiile lui DeNiro in partea a doua, care salveaza momentele moarte ale povestii in derulare a lui Michael.

Intr-o vreme, si mie "Nasul III" mi se parea cel mai bun. Dar la ultima vizionare m-a plictisit.

In ceea ce priveste celalalt punct, Coppola vs. Spielberg, in ceea ce ma priveste, Coppola ma lasa rece de obicei. Daca ar fi sa-i enumar filmele, intai ma gandesc la seria "Nasul" (care luata in ansamblu e MARE) apoi la "Apocalypse Now", care e asa si-asa, apoi cateva mediocritati precum "Dracula", "Jack" sau "Tucker", iar apoi imi amintesc de "Conversatia", care este chiar reusit. Asta e filmografia lui Coppola, mult mai subtire care cea a lui Spielberg.

Well, if we shadows have offended... :?

notorious
31 Jan 2005, 15:05
Tocmai ti-a iesit o punga de gaze ... pe gura.

In afara de Lista lui Schindler, ii dau perfecta dreptate interlocutorului tau, prea ocupat cu alte treburi ca sa-ti raspunda tie.

ce-i aia 'punga de gaze iesita pe gura', dle absolvent ?? nu poti sa legi vorbele intre ele ca sa iasa ceva solid ? logic ? amenintator ? lasa-l tu pe longshot, mai mult ca sigur avea alte treburi mai bune de facut decat sa scrie rezonabil legat de subiect (spre deosebire de tine, care nici nu stii pe care subiect postezi, adica).

@Longshot, MinRep

discutam despre spielberg: cineast puternic, cu o filmografie plina de anvergura, abil manipulator (estetic, mai ales sentimental), un inventiv, un inovator, un estet desavarsit (a se urmari imaginea 'listei lui schindler' si nu numai). ca sa nu mai zicem... nu stiu la care alt regizor hollywoodian am mai vazut o asemenea combinatie de cinema de arta si comercialism (da, multe din filmele sale sunt comerciale, dar nici unul nu este lipsit de anumite merite cinematografice). este un cineast influent, cu o vana extraordinara, iar cine nu este de acord, sa priveasca 'duel' - 1971 - care este nimic altceva decat un tur de forta regizoral: scenariu infect, imagine proaspata si unghiuri de filmare inovatoare, tempo desavarsit, montaj ultradinamic (da un nou sens expresiei 'a face din rahat bici').

este un cineast cu esecurile sale ('hook', '1941'), cu filme mediocre ('the lost world', 'AI', 'indiana jones and the temple of doom'), sclipitoare ('E.T.', 'the color purple', 'empire of the sun', 'minority report') si capodopere ('close encounters', 'schindler's list', 'raiders of the lost ark', 'jaws').

@nume

dar de 'apocalypse now!' nu auzisi ?

notorious
31 Jan 2005, 15:09

same here.

nume
31 Jan 2005, 15:11
Asta e filmografia lui Coppola, mult mai subtire care cea a lui Spielberg
Subtire, da ... cantitativ. Daca era sa realizeze numai seria Nasul, si era de ajuns.
Conversatia e mai mult decat reusit. The terminal a anulat la mine multe din filmele prolificului Spielberg, care e un melanj reusit (trebuie sa recunosc), intre masina de facut bani si artist.

notorious
31 Jan 2005, 15:19
The terminal a anulat la mine multe din filmele prolificului Spielberg, care e un melanj reusit (trebuie sa recunosc), intre masina de facut bani si artist.

film care sa anuleze altul, asta chiar sa stii ca e original.

dar o chestie, insa, tot nu pot s-o pricep. face dl spielberg filme, nu ? cu implicatie, sudoare, pasiune & tot restul... se face ca unele dintre ele se transforma in mari hituri de BO si 'lumea buna' il catalogheaza drept 'masina de facut bani'. nu are un regizor dreptul sa aiba succes in munca lui ? ori te pomenesti ca BO strica fima ??

p.s.: dintre filmele lui spielberg singurul pe care il vad facut 'pt bani' este 'jurassic park' & malaiata lui continuare, 'the lost world'.

nume
31 Jan 2005, 15:19
ce-i aia 'punga de gaze iesita pe gura', dle absolvent ??
filmografie plina de anvergura, abil manipulator (estetic, mai ales sentimental), un inventiv, un inovator, un estet desavarsit (a se urmari imaginea 'listei lui schindler' si nu numai
Adica o flatulatie care in loc sa-ti iasa pe cur, ti-a iesit pe gura.

Vezi ca folosesti cuvinte grele pe care nu le intelegi, prevad o sa-ti iei iar chistoace in cap. Primul sunt eu, imediat ce-mi termin tigaretul.

notorious
31 Jan 2005, 15:27
Vezi ca folosesti cuvinte grele pe care nu le intelegi, prevad o sa-ti iei iar chistoace in cap.

nu le-ntelege tigaretul tau din care-ai scurs tutunul peste circumvolutiuni... lasa codeala si baga !

MinRep
31 Jan 2005, 15:35
este un cineast cu esecurile sale ('hook', '1941'), cu filme mediocre ('the lost world', 'AI', 'indiana jones and the temple of doom'), sclipitoare ('E.T.', 'the color purple', 'empire of the sun', 'minority report') si capodopere ('close encounters', 'schindler's list', 'raiders of the lost ark', 'jaws').
Grozava catalogare! Nu am vazut "The Color Purple" (da' nu-i nimic ca-l dau pe Cultural miercurea viitoare) si nici cu incadrarea nu sunt chiar de acord, dar cam asa se poate imparti filmografia lui Spielberg..

Subtire, da ... cantitativ.
Si calitativ. Ochiometric, procentajul filmelor slabe este mai mare la el decat la Spielberg

Daca era sa realizeze numai seria Nasul, si era de ajuns.
Conversatia e mai mult decat reusit.
La fel si pentru Spielberg cu "Schindler's List" dar in timp ce Coppola nu a mai facut decat "Conversatia" (ezit daca sa o consider sau nu adevarata lui capodopera) si - hai sa zicem - "Apocalypse Now", Spielberg are o trena uriasa in spatele lui SL.

MinRep
31 Jan 2005, 15:41
Definitia cea mai potrivita:

Spielberg = un melanj reusit intre masina de facut bani si artist.

P.S.: Nu poti limita un cineast doar la ultimul sau film, asa cum crede Roman Polanski. :lol:

Longshot
31 Jan 2005, 15:47
nici eu n-am vazut Color Purple si o sa lucrez la aspectul asta.
insa nu vad cum puteti, in comparatia celor mai reusite filme ale celor doi cineasti, sa comparati nashul, conversation, ap now cu filme comerciale de actiune ca jaws si indiana jones (oricat de bune si oricat de "benchmark" ar fi ele in genre-ul lor). doar schindler's list consider ca ar merge.altfel e ca si cum ai compara la dolce vita(care dupa mine e cel mai bun fellini) cu the incredibles.

dar in fine.minrep are dreptate si eu unul ma opresc aici.mai bine pune cineva un thread de genu "spielberg - aur sau lemn" la regizori si ne ardem acolo.

nume
31 Jan 2005, 15:54
Grozava catalogare! Nu am vazut "The Color Purple" (da' nu-i nimic ca-l dau pe Cultural miercurea viitoare) si nici cu incadrarea nu sunt chiar de acord, dar cam asa se poate imparti filmografia lui Spielberg.
@Minrep
Nu e grozava, e doar banala. Chiar daca nu sunt nici eu de acord cu Polanski (nu am stiut ca a zis asta), totusi in momentul in care ajungi la niste standarde profesionale ridicate, trebuie sa ti le pastrezi si sa eviti scenarii de genul Terminalului. Un scenariu al unui scrib obosit (motivele le-am postat pe pagina anterioara).

@Notorel
Vezi ca faza cu circumvolutiunile ai luat-o de la Serghei (ca de obicei :sleep: ).

nume
31 Jan 2005, 15:56
.mai bine pune cineva un thread de genu "spielberg - aur sau lemn" la regizori si ne ardem acolo.
:lol:
Ce "fierbinte" a devenit Spielberg, vorba lui Marx.

MinRep
31 Jan 2005, 16:29
Grozava catalogare! Nu am vazut "The Color Purple" (da' nu-i nimic ca-l dau pe Cultural miercurea viitoare) si nici cu incadrarea nu sunt chiar de acord, dar cam asa se poate imparti filmografia lui Spielberg.
@Minrep
Nu e grozava, e doar banala.
E mai buna decat incercarea mea...

notorious
31 Jan 2005, 22:41
Grozava catalogare!

sesizez ironie la dta sau mi se pare mie ?? daca da, trebuie s-o mai slefuiesti un pic. ;)

@Notorel
Vezi ca faza cu circumvolutiunile ai luat-o de la Serghei

hai, nume, nu mai visa plagiate & citari unde nu-i locul, ca devii iritant si penibil - unde citez, precizez, iar citatul lui ambra blu a fost doar un incident nefericit. nu de alta, dar ce naibii sa citez din postarile lui serioja - definitii de dictionar ?!

Serghei
01 Feb 2005, 00:37
hai, nume, nu mai visa plagiate & citari unde nu-i locul, ca devii iritant si penibil - unde citez, precizez, iar citatul lui ambra blu a fost doar un incident nefericit. nu de alta, dar ce naibii sa citez din postarile lui serioja - definitii de dictionar ?!

Tu te-ai oprit vreodata sa te intrebi daca ai habar despre ce vorbesti?

MinRep
01 Feb 2005, 06:47
Grozava catalogare!

sesizez ironie la dta sau mi se pare mie ?? daca da, trebuie s-o mai slefuiesti un pic. ;)
Nu e deloc ironie! Chiar mi-a placut cum i-ai incadrat filmele...

aditza2004
06 Feb 2005, 11:39
Am facut rost de el ieri pe dvd si promit sa il vad cat mai curand sa vin cu detalii...:)....din trailer pare amuzant cat de cat...cred ca nu o sa ma plictisesc prea tare... :) :D

aditza2004
06 Feb 2005, 12:11
parca era subiectu The Terminal... :shock:

nume
06 Feb 2005, 12:25
probabil ti-ai dat seama canu prea ma impac cu acest film al lui spielberg, desi are si el ceva merite artistice.
Serios ? Cam care ar fi alea maistre?

aditza2004
06 Feb 2005, 12:31
puteti sa va ciondaniti si pe privat...deoarece eu cred ca cei care intra pe acest subiect prefera sa citeasca despre acest film...nu despre atacurile voastre personale... :x

notorious
06 Feb 2005, 14:30
puteti sa va ciondaniti si pe privat...deoarece eu cred ca cei care intra pe acest subiect prefera sa citeasca despre acest film...nu despre atacurile voastre personale...

nu mai fi asa de bomba, mai aditzo: pe acest topic a ajuns sa se discute despre spieberg, numele de care este in mod esential legat titlul 'the terminal'. ce asa mare scofala ?? s-a discutat despre 'the terminal' pret de vreo 4 pagini, apoi - inevitabil - am ajuns sa discutam despre regizorul sau.

iar acum urmeaza, evident, sa-i raspund lui nume cu privire la 'jurassic park', deci nu o sa ne insultam (e vorba de FILM in cazul de fata).

- imaginea superba a insulei (vezi cadrele care urmaresc zborul elicopterului, cascada)

- pt un film comercial, este pus in scena cu stil: la o analiza atenta, vom descoperi o dozare corecta a suspansului, un tempo potrivit, o oarecare doza de imaginatie (v atacul t-rex-ului, care contine cea mai reusita scena a filmului - micul joe mazzelo, impreuna cu sora sa care asculta ingroziti zgomotul pasilor dinozaurului care devine mai amplu pe masura ce se apropie, tulburand apa din pahar - filmarea e chiar remarcabila)

- doza de umor si ironie (v cadrul final in care t-rex-ul urla in timp ce in fata lui trece zburand un add cu 'jurassic park')

nu-i mult, desigur, dar tot e ceva...

nume
06 Feb 2005, 20:49
- pt un film comercial, este pus in scena cu stil: la o analiza atenta, vom descoperi o dozare corecta a suspansului, un tempo potrivit, o oarecare doza de imaginatie
- filmarea e chiar remarcabila
- doza de umor si ironie (v cadrul final in care t-rex-ul urla in timp ce in fata lui trece zburand un add cu 'jurassic park')
nu-i mult, desigur, dar tot e ceva...
Sigur, sigur ... cum spui tu.

notorious
07 Feb 2005, 12:03
as fi pus pariu (pe bune !) ca un tip anume o sa cada in cur si o sa-si gaseasca un nou amant.

ai ajuns atat de previzibil...

notorious
07 Feb 2005, 12:38
am citit si eu, in sfarsit, cam ce anume s-a scris pe primele pagini si-am constatat ca s-a discutat la greu despre arta & comercial. si este foarte greu sa definesti conceptele, mai ales ca filmul este probabil cel mai bun exemplu de mariaj intre cele doua.

daca te ajuta cu ceva, consider 'jurassic park' un film comercial, dar cu siguranta peste medie. si e clar ca este comercial ! gandeste-te si tu: cand investesti peste 100 milioane $ intr-un film, intentia ta nu este sa ti-i recuperezi cu varf si indesat ?? te imbeti cu apa rece daca ajungi sa zici: 'ha, am ramas cu buzunarele goale, nu mai am unde sa locuiesc, dar am facut un film de arta si am un oscar pe raftul doi din biblioteca'. ar fi o ineptie sa-l pui pe acelasi picior cu 'schindler's list'.

daca vrei sa facem un topic gen 'comercial si arta', i'm in.

Cinemania
12 Jul 2005, 10:40
Spielberg e un maestru al spectaculosului, al aventurii, al cliseelor de care se foloseste foarte bine cand manipuleaza spatiul povestii...a facut-o de atatea ori, a facut-o si in Terminalul...si pe alocuri ne-a terminat :D

ce avem aici? se pleaca de la un fapt real (patania unui refugiat iranian care ramane blocat in aeroportul din Paris ajungand pana la urma sa traiasca acolo...cica si azi ar face-o), se infloreste povestea, se condimenteaza cu americanisme, se mai adauga niste cheese si se ia banu' :lol:
Mai avem asa: un Tom Hanks care incet, incet devine un erou, eroul tuturor, un Forrest Gump. La Hollywood, mai mereu e vorba de acelasi principiu: din mic, prost si inacceptabil, te faci BIG, capabil, acceptabil, erou...Mai avem paranoia legata de spioni, teroristi...Mai avem clasicele: femeia care asteapta barbatul viselor, dar care pare sa nu mai vina si "toti barbatii sunt la fel"...Iar partea finala e cireasa de pe branza :sick: : eroul nu ar mai fi erou daca nu ar renunta la ceva personal in favoarea altcuiva. E vorba, printre altii, de indianul, care la randul sau devine un mic erou permitandu-i lui Viktor sa calce si el in NY, "sa lupte cu ei, sa nu fie las"...avem de fapt imaginea eroului american pe care Hollywood-ul ne-o tot baga pe gat

alte balarii: rolul lui Tucci e asa de rau (tras de par) pentru a mai da tensiune filmului; prea repede invata Hanks engleza (prolific rau); in limbile slave, Dracula, din cate stiu eu, se pronunta Dracula, nu Draculia, ca la americani; croisantul a fost inventat in Ungaria, la Budapesta...pun pariu ca stiau asta si mai stiau ca Budapesta e capitala Romaniei, hence the expression...(ignorantii pulii)...si de cand maghiara se scrie in chirilice?

filmul e "caprafrankian"? bullshit...lipseste la greu latura umana, ceea in filmul lui Capra abunda...acolo, desi filmul e fantastic, situatiile sunt plasate intr-un spatiu real, uman, in The Terminal, situatiile sunt plasate intr-un context fortat, improbabil, implauzibil, ceea ce lasa o urma de falsitate si face personajele mai putin credibile

dar ce zice tabara adversa? Unul din producatori recunoaste ca au vrut sa arate cum e viata in aeroport, acest "microcosms of society", unde se intalnesc atatia oameni, sa vada cum e daca nu ai sta blocat acolo cateva ore, ci cateva zile, sa creeze impresia ca, in acel loc, Viktor intalneste America insasi, desi are de-a face cu o mana de oameni intr-un spatiu restrans...bine tata, dar pentru asta trebuia sa urmariti firul povestii refugiatului iranian care ramane fara acte, nu sa ne aburiti cu basinile voastre hollywood-iene...

Trebuie felicitati pentru ca au facut din cacaturi o poveste valabila pentru marele ecran? Nu cred. S-au dat deja destui bani pe bilete pentru asta...s-au dat de s-au facut vreo 80 de mil de parai la incasari...de ajuns.