View Full Version : "Orient Express"
Scorpion
10 Sep 2004, 17:15
Ce stiti de filmul asta ? Ati vazut imagini, reclame ceva ?
Distributia contine multe nume mari Gheorghe Dinica, Sergiu Nicolaescu, Maia Morgenstern, dar si pe Dan Bittman care nu stiu daca e ceva de capul lui ca actor.
Mi se pare oricum ca momentul lansarii a fost prost ales avand de concurat cu Riddick si noua productie Disney, Home on the Range.
Nu stiu ce e cu filmul asta, decat ca e ultima sfortare a lui Sergiu Nicolaescu, dar check this out: http://www.cinemagia.ro/movie.php?movie_id=7657&hist=1&wnd=_default. 60 de voturi!!! Serge tre' sa aiba ceva admiratori... ;)
ricutza
14 Sep 2004, 01:18
sunt si eu curioasa cum va fi acest film...deocamdata cred ca pot spune ca este printre primele filme romanesti din ultima perioada, despre care s-a auzit cu mult timp inainte de premiera...pentru promovarea filmului a avut un rol important si melodia celor de la Holograf: "Fara ea", numai ca ma intreb daca aceasta nu a fost lansata mult prea devreme in comparatie cu momentul lansarii filmului...
Scorpion
14 Sep 2004, 07:07
Nu prea stim sa ne promovam filmele . Si ne mai miram de ce nu avem incasari. Mai sunt mai putin de 2 saptamani pana la premiera si nu stie nimeni nimic de el.
Nu am vazut clipul la "Fara Ea" , dar daca contine scene din film a aparut intr-adevar mult prea devreme.
La fel si cu "Milionari de Weekend" care apare saptamana asta. Am citit cate ceva de acest proiect cu mult timp in urma, dar in ultima vreme nimic. Nici reclame, nici postere prin oras. Plus ca-l mai lanseaza si odata cu Arthur care cel putin la Mall a fost intes promovat sau Garfield
Scorpion
16 Sep 2004, 12:19
Apropo de "Milionari de Weekend" ... Nu a fost prea frumos din partea voastra sa povestiti tot filmu in revista (inclusiv sfarsitul). Acum ca stiu cum se termina nu cred ca mai mai deranjez sa-l vad la cinema
emanuel
16 Sep 2004, 13:17
Apropo de "Milionari de Weekend" ... Nu a fost prea frumos din partea voastra sa povestiti tot filmu in revista (inclusiv sfarsitul). Acum ca stiu cum se termina nu cred ca mai mai deranjez sa-l vad la cinema
Ai dreptate... a fost o regretabila eroare, acela a fost singurul text primit de la distribuitor...
Ne cerem scuze.
ricutza
16 Sep 2004, 23:37
in acest caz presupun ca e bine ca inca nu am vazut revista... :P
nu-mi vine sa cred ca in sfarsit apare si Milionari de Weekend...cred ca se vorbea de filmul asta si in perioada in care am venit eu prima data la cinemagia! exista chiar si un topic despre filmul asta, ingropat undeva pe aici!
Gaandalf
17 Sep 2004, 11:52
nu-mi vine sa cred ca in sfarsit apare si Milionari de Weekend...cred ca se vorbea de filmul asta si in perioada in care am venit eu prima data la cinemagia! exista chiar si un topic despre filmul asta, ingropat undeva pe aici!
Really? Deci e mai bine de 4 ani de cand se tot planuieshte filmul asta ? Nu vi se pare o perioada mult prea lunga ? Dar la noi in Romania cam toate merg asha so ... e destul de normal.
ricutza
18 Sep 2004, 01:03
nici chiar de patru ani...eu as zice ca doar de vreo 2....
Eu as zice sa vorbim despre milionari la Star - Mihai Bendeac... :D
Scorpion
18 Sep 2004, 21:24
Da, vad ca s-au rasgandit in ultimu moment si l-au amanat pt luna viitoare pe "Milionari de weekend". Sper totusi sa fie ceva de capul lui
Daca l-au amanat (iar...), numai veste buna nu poate fi! :hmm:
vazut 45 de minute.
mai mult nu am putut suporta
dialoguri penibile interpretate ca citirea unei carti de bucate in suedeza
nici un actor pare a nu fi vorbit limba romana de mai mult de 2 ani
cat despre nicolaescu/bitman ca personaje "princiare" nu am putut decat da simt o repulsie scarbita
"printe" este rostit oridecate ori cineva se adreseaza personajului rpincipal, cam de 2 ori pe minut
costume si decori ok
imaginea total plata, filmari lipsite de orice urma de imaginatie.....
DEZGUSTATOR 2/10
tineti-va departe de aceasta facatura oribila
cati bani aruncati.....
crydead
23 Sep 2004, 14:15
Vazut Emanuel iesit graba mare premiera orient ecspres. :?
-------------------------------
Viitorul suna ocupat.
emanuel
23 Sep 2004, 14:27
Nu inteleg... :?
crydead
23 Sep 2004, 14:35
Ai plecat foarte repede de la multiplex astfel incat nu am apucat sa vorbesc cu tine. :?
---------------------------------------
Viitorul suna ocupat.
emanuel
23 Sep 2004, 14:46
Pai trebuia sa ma strigi, deja intarziasem... Oricum venisem numai ptr conferinta de presa, ca filmul n-am apucat sa-l vad.
O sa-l vad maine la premiera sa stiu si eu ce si cum...
Asta pentru ca in emisiunea de duminica de la radio Delta, va fi invitat dl Sergiu Nicolaescu...
Nu ajungi maine la premiera? Mi-ar face mare placere sa te cunosc...
crydead
23 Sep 2004, 15:00
Am vazut o bucata de film... jenant.
Ne vedem cu prima ocazie si bem o bere, 2, 3, dar nu maine. ;)
---------------------------
viitorul suna oucupat.
emanuel
23 Sep 2004, 15:16
Oki-dokie. Dar prefer o cola... :D
Sergiu Nicloaescu: "In afara ca e un love story al filmului romanesc, e mai mult. Eu cred ca e mai mult, depinde, decat filmul american. E mai mult pentru ca sunt niste experiente si a altor personaje, nu numai in rolul principal". Prima de 18:00
elilenus
25 Sep 2004, 10:05
Jenant si infantil...am iesit de la film ca nu mai puteam rezista sa ascult replicile acelea ciudate si false de parca actorii aia nu erau umani ci roboti. Cum e posibil sa nu-si dea seama un regizor incontestabil mare si valoros al Romaniei ce gunoi de scenariu are in fata? Dar de ce mai intreb cand si lui nu-i lipseau decat niste sfori ca sa-si miste picioarele si gura. Si ce e cu alegerea retetei hollywodiene de casting de vedete... Adica ce credea ca o sa faca Bittman, ca o sa asigure lesinul femeilor in sala de film... Numai simpla asociere a lui Bittman cu Gheorghe Dinica ma scarbeste. Apropo de Dinica si el parca apasat de importanta si fosta valoare a regizorului. Si acel machismo al PRINTULUI, apelativul acesta instrainant "PRINTE..." adresat la 5 minute de catre muritorii din jurul lui, ingrozitor, infricosator de instrainant si fals si necredibil. "Printe...". La un moment dat ma enerva ca nu stiam daca "Printul" are si el un nume ca noi toti muritorii. Doamne cata vanitate din partea unui regizior decrepit care nu vrea sa lase trecutul in spate. Si saracul atat de batran si isi incearca farmecele pe o fetiscana care cade intr-o admiratie blegoasa si bolnavicioasa de parca batranul din fata ei e insusi Dumnezeu. Of.... cata ipocrizie. Am rezistat o ora si atat, mi-a fost de ajuns, am incercat din rasputeri sa stau mai mult, macar ca dadusem bani pe biletul ala care e destul de scump la mall, darmi-a fost IMPOSIBIL. Era interesant de urmarit reactia oamenilor din sala care incepusera sa vorbeasca cu glas tare ca nu mai suporta si sa comenteze cu aprindere. Si eu cazusem in acelasi pacat si nu imi mai dadeam seama ca ma apucase o indigneala care ma facea sa vorbesc tare... Interesant. LA fel s-a intamplat si la Filantropica insa in sens invers, oamenii erau atat de entuziasmati si fascinati ca izbucneau in adevarate ropote de aplauze in timpul filmului, ca la teatru.
Pacat , asistam la moartea unui dinozaur care se sinucidea din propria sa vanitate...
PoliFanAthic
25 Sep 2004, 16:45
"Frumos! Interesant!"
Nu va ingrijorati, nu coincide cu parerea mea.
Erau doar doua replici mai patrunzatoare.
Admit ca prima ora si ceva este de un lamentabil uluitor si dezgustator, dar, spre dezavantajul filmului, se ivesc si fragmente mai decente spre sfarsit. Hmmm, de preferat ar fi sa incercati sa va uitati numai la scenele in care nu apare Sergiu Nicolaescu...caci jocul actorilor este infricosator de prost, in mare parte, cu doua exceptii.
Intr-adevar, de o vanitate incredibila.
"nicolaescu da o palma uriasa tuturor acelora care si-au facut o "arta poetica" din a injura romania si valorile ei sacre"
Grid Modorcea in prefata la "scenariul regizoral orient expresssss" (editura universitas xx1)
as adauga ca da o plama uriasa si tuturor celor care se asteptau sa vada un film macar digerabil.....
va recond sa citit prefata....
e inoubliabila :D
herbert
27 Sep 2004, 01:55
oou!, mi s-a facut mila si rusine pentru ideea de film romanesc. sergiu nicolaescu si cei de teapa lui parca ar trai in afara istoriei, au acelasi -vechi - metabolism. imi vine sa pun furtunul pe ei.
va rog sa puneti aici toate cronicele la aceasta "facatura", sa vedem si ce figura va face si critica romaneasca de film.
Gaandalf
27 Sep 2004, 07:19
Pe liternet n-am vazut nici o cronica ... nimic.
Premiera a avut loc dar nimeni nu indrazneshte sa-l "comenteze" pe mr. sergiu ?
valerian sava nu va rata ocaziua de a improsca cu materia din caree-si fac filmele pe marele realizator si pe cei implicati
aas fi socat daca nu ar face-o
Floydman
28 Sep 2004, 01:19
eu o sa merg sa il vad. va fi prima cronica floydman dupa muuuult timp pe cinemagia forum...urmatoarea va fi la milionari de week-end....stay tuned old paws:D
Gaandalf
28 Sep 2004, 10:20
L-am vazut la Pro Tv, la B1 Tv, nu shtiu sigur dk a fot shi la emisiunea radio Cinemagia (my guesses say YES) dar pe mine ma distreaza aceasta atitudine a lui Sergiu. Se crede in America shi acum ishi promoveaza filmul peste tot unde apuca.
i think that's lame! ;)
emanuel
28 Sep 2004, 16:56
A fost la emisiunea noastra, pe care incepand de maine o puteti asculta si pe site.
De ce zici ca e lame ca isi promoveaza filmul peste tot? Nu asta trebuie sa se intample cu fiecare film la premiera?...
Eu ma bucur ca in sfarsit dupa mult timp, se face ceva de genul asta. Incasarile lui in 3 zile spun multe despre promovarea lui (8997 spectatori si 510.133.207 lei... cand ati mai vazut voi un film romanesc facand atatia bani?). Poate doar Garcea, acum 2 ani...
PoliFanAthic
28 Sep 2004, 20:07
Stii ce-i pacat? Opinia populusului despre cinematografia romaneasca nu este prea ridicata si trebuie ingrijita cu cat mai multe lotiuni. Ma tem sa nu pierdem (noi, cinematografia romaneasca) mai mult prin acest film si aceasta campanie, decat sa castigam.
Fiind distribuit de Media Pro e foarte simplu de inteles de ce in ultimele zile vedeam doar agitatie pe tema expresului pe teveu, plus clipul difuzat excesiv, de mi-a venit greata (nu imi place nici muzica Holograf).
Am zis sa merg la film sa ma dumiresc cit e de prost si sa imi testez stoicismu' :sleep: . Dar n-a fost sa fie: in fata cinematografului roia lume- respectabilii care venisera a vedea cel mai nou film al marelui regizor (asta fiind tema discutiilor, cit datoram noi acestui important om de film) si tinerele care venisera a se umezi sau a bali pe la margini de gura la vederea lui sexosului Bittman. Ah, sau fani Ioana Moldovan, ca tot e din urbea-mi.
Si ce e cu alegerea retetei hollywodiene de casting de vedete... Adica ce credea ca o sa faca Bittman, ca o sa asigure lesinul femeilor in sala de film...
Nu mi-a fost dat sa asist la aceasta tragica imagine, ca doar biletele se epuizasera- cu mai mult de jumatate de ora inainte. Mai mult, cinefilii stateau acum la rind pentru bilete in picioare (mi-e mila de ei) sau daca aveau cash la ei puteau sa cumpere bilete, prin spate, putin mai scumpe.
Deci a trecut expresu' pentru mine, las' ca vine voinicel si ajung maine la un film care pare a merita: Rengeteg, Ungaria, 2003, premiu pentru debut la Berlin.
tnelecxe
28 Sep 2004, 21:16
sergiu nicolaescu a facut filmul acesta doar ca sa i se spuna din 5 in 5minute "printe"? :x
filmul lui nicolaescu nu a fost spectaculos..nici nu ma asteptam sa fie
dar au fost lucruri care au placut,cum ar fi scenele din inceput si final cu eroul in fata trenului(filmul arata ca un intreg,e ca un cerc inchis),muzica, si mai ales scena cea mai reusita din film,nicolaescu gonind pe un cal negru,aproape de final
au fost si chestii foarte nereusite,ca de exemplu momentul in care familia si logodnicul anei apar in imagine,langa moarta,din 3 directiii diferite..a fost hilar
plus ca(pe mine m-a deranjat ft tare) s-a insistat prea mult asupra prim-planurilor :ochi inlacrimati,priviri de gheata,nu au avut efectul scontat,ci au obosit
actrita care a jucat-o pe ana nu a convins pe nimeni..a jucat tare prost...in schimb logodnicul ei mi-a placut
maia a fost buna ca intotdeauna..si sergiu la fel
de bittman si ioana moldovan nu comentez
filmul a fost cam complicat si ambiguu..nush cati l-au inteles..io cred ca am gasit adevarul,dar asta dupa 15 minute de comentat in detaliu filmul cu o prietena
dar ca sa ma conving,am inceput sa citesc si cartea :P
de citit:
pe cinemagia-->cinematografia romaneasca --> Accident express...
mi-a placut, si cred ca si voua...
Gaandalf
29 Sep 2004, 08:19
A fost la emisiunea noastra, pe care incepand de maine o puteti asculta si pe site.
De ce zici ca e lame ca isi promoveaza filmul peste tot? Nu asta trebuie sa se intample cu fiecare film la premiera?...
Eu ma bucur ca in sfarsit dupa mult timp, se face ceva de genul asta. Incasarile lui in 3 zile spun multe despre promovarea lui (8997 spectatori si 510.133.207 lei... cand ati mai vazut voi un film romanesc facand atatia bani?). Poate doar Garcea, acum 2 ani...
E lame k ma uit la Tv shi-l vad la fel de fel de emisiuni shi intervievat de oameni kre nici macar nu au vazut filmul shi deja spun ca este cea mai buna opera a sa + ... deci e chiar "repulsive" :sick:
A incasat atatzia bani ptr k s-a dus vorba repede prin televiziuni shi totzi vor fi uimitzi de noua sa opera. WHAAAA!
Emi ai vazut filmul ? Parerea ta sincera. Cum a fost filmul ?
vreau sa-l aud shi in emisiunea voastra ... voi reveni ...
emanuel
29 Sep 2004, 08:24
Parerea mea sincera este urmatoarea: muzica excelenta, imagine la fel. Joc al actorilor, foarte teatral...
Imagini frumoase (inceputul sau sfarsitul cu locomotiva) si finalul din tren.
Nu este o capodopera, dar nici un film tampit. Merita vazut macar pentru a sti ce vorbesti in cunostinta de cauza.
I se pot reprosa multe... mie pot sa spun ca nu am fost prea incantat de el... Raman la Nea Marin miliardar...
Gaandalf
29 Sep 2004, 08:38
Parerea mea sincera este urmatoarea: muzica excelenta, imagine la fel. Joc al actorilor, foarte teatral...
Nu este o capodopera, dar nici un film tampit. Merita vazut macar pentru a sti ce vorbesti in cunostinta de cauza.
I se pot reprosa multe... mie pot sa spun ca nu am fost prea incantat de el... Raman la Nea Marin miliardar...
Multzumesc ptr sinceritate. Imaginea nu are cum sa nu fie frumoasa avand in vedere faptul k a filmat la Paris.
Nu am spus k e film tampit - poate altzii mai mult k sigur. Ashtept sa vad dk am dreptate in privintza unei comparatzii.
emanuel
29 Sep 2004, 08:42
Unele parti au fost filmate la Paris..
Restul la noi... la Buftea...
1 muzica Nu e scrisa de nicolaescu
2 imaginea....banal, cat mai banal si daca se poate deloc original
presupun ca totusi trebuie sa faci ceva facultate de film sau sa ai o tona de intuitie ca sa remarci MODUL in care se filmeza, incadraturile, etc si nu CE se filmeaza (decoruri+costume= ok)
3 jocul actorilor nu exista, si te rog nu insulta teatrul
poate prestatiile actorilor s-ar preta la un teatru din slanic prahova....
4 NU ESTE un FILM
este o tampenie
5 nu as sfatui pe nimeni cu respect de sine si vagi urme de simt civic sa dea banu p chestia asta lugubra
obvious
29 Sep 2004, 13:58
[quote="Gioana"]filmul lui nicolaescu nu a fost spectaculos..nici nu ma asteptam sa fie
dar au fost lucruri care au placut,cum ar fi scenele din inceput si final cu eroul in fata trenului(filmul arata ca un intreg,e ca un cerc inchis),muzica, si mai ales scena cea mai reusita din film,nicolaescu gonind pe un cal negru,aproape de final
maia a fost buna ca intotdeauna..si sergiu la fel
de bittman si ioana moldovan nu comentez
filmul a fost cam complicat si ambiguu.
haide maaai...pentru un moment am crezut ca spui chestia asta la misto, despre ambiguitate si cuvinte din astea lungi, comparatia "cerc inchis", iar cand citeam cu ochii cat cepele "nicolaescu gonind pe un cal negru" eram aaabsolut convinsaaaaa (cam ca tipa cu care la randu-mi am fost la film care era convinsa ca intreg filmul e la misto si ca e un fel de "la revdere, dragi prieteni, eu sergiu nicolaescu am decis in sfarsit sa ma apuc de contabilitate-finante realizand ca aia mi-e chemarea") CA VORBESTI LA MISTO.
realizand ulterior ca nu e asa ma ingrijorez..yipe! :((
emanuel
29 Sep 2004, 16:28
1 muzica Nu e scrisa de nicolaescu
Unde am scris ca este muzica scrisa de Nicolaescu? Am zis ca e foarte buna doar. Si ca sa lamurim: compozitorul ei este Petre Margineanu.
[ Am zis ca e foarte buna doar. .
si asta e discutabil. foarte buna nu e, in nici un caz, poate comparativ cu alte filme romanesti, dar si asa, e destul de proasta. petru margineanu, a compus si chestii mult mai bune, de pilda pt "maria".
in ceea ce priveste restul filmului, eu nu stiu la ce s-ar fi putut astepta cineva din partea d-lui senator.........dar in timp ce noi vorbim, filmul face incasari, sergiu se pregateste de alte filme si tot asa.
[...] ..............dar in timp ce noi vorbim, filmul face incasari, sergiu se pregateste de alte filme si tot asa.
si vezi... d-aia am asteptat sa vad ce se scrie aici, ca sa nu-mi pierd si eu banii, si ca sa nu-l motivez sa mai faca altele... :P
astept pana dau si eu de o piraterie, si atunci o sa ma uit la ea sau ca sa rad, sau ca sa plang (de mila pentru cinematografia romaneasca).
p.s. emanuele... tie chiar ti-a placut filmul, sau vrei numai sa-l pui intr-o lumina buna pe sergiulica? ;)
emanuel
29 Sep 2004, 18:23
p.s. emanuele... tie chiar ti-a placut filmul, sau vrei numai sa-l pui intr-o lumina buna pe sergiulica? ;)
1. Numele meu e emanuel
2. Nu incerc sa pun intr-o lumina buna pe nimeni, iar filmul are multe minusuri (poate foarte multe) dar nici nu poate fi numit o ghena, cum i-am auzit pe unii. Am vazut si filme mai proaste...
1. Numele meu e emanuel
2. Nu incerc sa pun intr-o lumina buna pe nimeni, iar filmul are multe minusuri (poate foarte multe) dar nici nu poate fi numit o ghena, cum i-am auzit pe unii. Am vazut si filme mai proaste...
da da, asta am intels... dar hai zi si tu daca asa un film poate fi facut, investind zeci de milliarde de lei, cand mai sunt si altii pe lume care sunt ceva mai talentati, mai tineri si mai destepti decat srgiulica...
P.S. emanuel, sper ca nu iei nimic tare personal, dar totusi tu esti singurul de pe toate forumurile care ii ia apararea lu' sergiulica mic si senator destept, sa nu mai vorbin de geniu cineast :hmm: .
emanuel
30 Sep 2004, 07:57
Normal ca nu se justifica cum spui tu atatia bani pentru un film teatral. Poate drumurile pana la Paris au mai papat din buget. Ma rog, nu cunosc...
Nu o iau personal, si nici nu ma supar. Si daca te duci la pagina filmului (http://www.cinemagia.ro/movie.php?movie_id=7657&what=userreviews&hist=1&wnd=_default) de pe CineMagia ai sa vezi ca nu toate parerile sunt negative.
Anca , Iulian, Livia, CIPRYX, Alina Mater, etc...
Citeste-le. Unele sunt chiar la obiect.
A, si apropo, fratelui meu i-a placut! Mie asa si asa, dar lui la nebunie!
Gaandalf
30 Sep 2004, 09:58
pe pagina filmului mesajele sunt impartzite dar m-a bufnit rasul knd am citit k Bitman este idolul unei tipe Kitty ... shi k d-abia ashtepata sa-l vada in acest superb film... :lol:
Sunt multe minusuri precum Emanuel spunea dar peste tot se poate citi "film sec" shi
"scenariu sau film infantil".
Coincidentza ?
P.S. - M-am strofocat un pic shi am numarat cate mesaje in prea slavesc pe Sergiu... 10
sau cum le zice frumos chirilov , "Un film scump care reuseste sa fie si ieftin in acelasi timp, cam asta e filozofia lui".
mie pot sa spun ca nu am fost prea incantat de el... Raman la Nea Marin miliardar...
a dracu' limba romana ...
emanuel
01 Oct 2004, 16:00
Da ma... a dracu' limba asta romana...si eu o chinui in fiecare zi... :)
Noroc cu tine ca o mai aperi din cand in cand ca altfel saracuta de ea...
Gandalfe, tu chiar crezi ca emanuel isi permite sa spuna parerea lui SINCERA despre acest film? Sigur nu, si nu trebuie sa-ti amintesc ca politica e o curva si ca publicitatea naste din pisica. So, termina cu intrebarile astea semi-puerile si nu-l mai pune pe PREZIDENTE intr-o postura ingrata, adica sa nici nu injure dar nici sa nu-l laude; una peste alta - sa ne abureasca.
succes, kiddo.
io ama uzit aseara la tele,la un post local,unde domnu' comisar si gazda sa,matroana-moderatoare au comentat in draci problemele filozofice din orientexpres,ca dom' Nicolaescu si-a propus sa scoata de-acu' inainte in fiecare an cite un film...anul viitor va fi un musical,iar peste 2 ani un feelm de actiune tot despre trenuri...
Cit priveste oreentecspresu ,n-am fost,n-am gustat, nu cunosc.
Scorpion
02 Oct 2004, 23:39
Un muzical ? Omul asta s-a sonat ?
Un film de actiune m-ar tenta mai mult, dar un muzical mi se pare chiar stupid.
elilenus
03 Oct 2004, 09:42
Vai de capu' meu, nu aveti ce face decat sa va impungeti ca niste adolescenti aruncandu-va replici zice-se inteligente si usturatoare. Sunteti niste pusti fara minte. Mai bine ati vorbi despre filme, daca mai puteti. Ma refer la Emanuel si Gaandalf.
jackpot
03 Oct 2004, 12:17
Inca nu l-am vazut, acum ruleaza si la noi, dar azi sau maine dupa ce il vad promit sa revin cu comentarii........ daca o sa am ce comenta........
poate nu e de criticat.....
Mala Portugal
03 Oct 2004, 23:24
dom' Nicolaescu si-a propus sa scoata de-acu' inainte in fiecare an cite un film..
Il auzisem pe undeva pe dom' senator spunand ca pe vremea ai'lalta facea "cate 2,4 filme pe an" si mai adauga cu naduf ca, daca n-ar fi facut politica, facea 20 si ceva de filme de la revolutie pana acum :shock: .
Sergiu Nicolaescu - senator pe viata!
herbert
04 Oct 2004, 00:37
despre sergiu express: mi-a facut cineva zilele acestea "o lectura" psiho-biografica a lui Nicolaescu prin prisma ultimului sau film. sergiu a inceput sa-si scrie scrisori deschise de dragoste (pe banii noistri!), simte el asa ca mai poate fi iubit...
uranismul camuflat/reprimat al personajului e chiar simpatic - pana la un punct - pentru mediul romanesc, dar e lipsit, din pacate, de nobletea unui dandy adevarat. daca n-ar filma (si, vai, ne promite atatea) - nu m-ar enerva deloc.
@Mala
de ce naiba oare am simtit ca mi-ai lipsit?
emanuel
04 Oct 2004, 10:42
Vai de capu' meu, nu aveti ce face decat sa va impungeti ca niste adolescenti aruncandu-va replici zice-se inteligente si usturatoare. Sunteti niste pusti fara minte. Mai bine ati vorbi despre filme, daca mai puteti. Ma refer la Emanuel si Gaandalf.
Ai 8 mesaje pe forum! Clona cui esti?
De unde ne cunosti tu asa de bine?
puteai alege sa nu citesti ...
elilenus
04 Oct 2004, 16:31
Ce se-ntampla, maestre, te trage de urechi un nimeni de pe forum... cu doar opt mesaje...cata neobrazare din partea mea...cu doar opt mesaje. Las-o balta, domnu' "moderator" (a se citi ghilimelele) si vezi-ti de treaba ta. By the way, nu cred ca stii prea bine care este de fapt treaba ta pe forum de te ataci mereu atat de dornic sa arati de ce esti in stare: "moderator=persoanã care modereazã, pondereazã, frâneazã, potoleºte, conduce o dezbatere, de obicei, publicã, o masã rotundã, o emisiune cu mai mulþi participanþi".
Get it?
He might be a clone... BUT HE'S A DAMN GOOD ONE!
In alte cuvinte:I concur with elilenus.
Ce se-ntampla, maestre, te trage de urechi un nimeni de pe forum... cu doar opt mesaje...cata neobrazare din partea mea...cu doar opt mesaje. Las-o balta, domnu' "moderator" (a se citi ghilimelele) si vezi-ti de treaba ta. By the way, nu cred ca stii prea bine care este de fapt treaba ta pe forum de te ataci mereu atat de dornic sa arati de ce esti in stare: "moderator=persoanã care modereazã, pondereazã, frâneazã, potoleºte, conduce o dezbatere, de obicei, publicã, o masã rotundã, o emisiune cu mai mulþi participanþi".
Get it?
Ai putea sa canti la o alta masa?
emanuel
05 Oct 2004, 17:26
Am sters ultimele mesaje care chiar nu mai aveau legatura cu Orient Express.
Va rog reveniti la subiect.
Ogto, BeNnY sunteti cum v-am mai spus la un pas de suspendarea de 7 zile. Aveti grija va rog ce scrieti.
Gaandalf, te rog ai grija si tu ce si cum scri.
alina-cj
05 Oct 2004, 22:24
Dragii mei,
am citit tot ce s-a scris pe acest forum despre ultimul film al lui Sergiu Nicolaescu si am preferat sa deschid un subiect nou dedicat intr-un fel persoanelor carora le-a placut acest film. Trebuie sa va spun ca pe mine m-a impresionat in mod deosebit acest film si, fara sa jignesc pe nimeni, eu cred ca cei carora nu le-a placut filmul s-ar putea sa nu il fi inteles prea bine. Eu m-am reasit in totalitate in acest film... Nici nu am cuvinte! Extraordinar. Marturisesc ca la inceput si mie mi s-a parut putin ciudat aptul ca actori de mare renume ai scenei romanesti pareau a juca "execrabil", catre final am inteles! Totul era in mintea lui Iordache, fidelul servitor, era si normal ca personajele pe care el le memoreaza sa fie artificiale cumva. Printul Andrei murise cu ceva ani in urma, totul era doar in mintea servitorului care rememora vremurile trecute. O abordare mai greu de "prins", destul de subtila as spune, insa incredibil de impresionanta. Mi-am retrait viata la acest film!!!
M-as bucura sa impart aceste pareri cu voi, cei care ati azut filmul si v-a placut.
Mi-am retrait viata la acest film!!!
Integral?
Mi-e mila (de viata pe care ai avut-o).
Ambra Blu
05 Oct 2004, 22:55
Mi-am retrait viata la acest film!!!
Ti-ai trait viata cu tristetea data la maxim, then. Printu' Moruzi? Nicolaescu? Baiatul de la Politehnica, apreciat de Pauker? Creatorul frescelo9r istorice? Si, in filmul asta, al unei povesti monologate (at its worst!) corita din petece? Cum poti sa intri intr-o padure calare in careninge si, iesind, afara sa fie soare?
persoanelor carora le-a placut acest film.
M-as bucura sa impart aceste pareri cu voi, cei care ati azut filmul si v-a placut.
Exista astfel de persoane? Eu as zice sa te mai duci o data la film ca poate ai nimerit la altu', din greseala or whatever...
mai mai mai... hai dragii mei, chiar asa?... dece distruge-ti de la inceput o viata noua pe cinemagia... un mesaj, si voi deja o demotivati intr-un hal tare urat... subiectul asta are tema 'Orient express este un film extraordinar'... nu este zis daca bun sau rau, dar nici chiar asa sa-i sariti in cap direct... 8) ...
draga nouvenita pe cinemagia... forumul asta este plin de devoratori (printre care ma numar si eu :D ) , care la prima greseala iti sar in gat. si sa spui asa ceva pe cinemagia, ca sergiulica's masterpiece orient express este un film bun, este o MARE greseala... asa ca incearca sa-ti faci mai intai un nume, si apoi sa te arunci aici la batalie... bine, opinia ta, dar ti-ai facut deja o imagine tare proasta... vezi tu, primele doua care au post-at si care au fost un pic mai rapide decat mine, au fost K's si ambra blu, doua fete care se cred 'elita' cinemagiei... si ele mananca tot ce le iese in care si face greseli de ortografie... :D ....
dar tu fa mai departe si nu te lasa demotivata... scrie-ti opinia, este dreptul tau, si poate (sansa este... ummmmmm... 1:1000000) ca o sa gasesti pe cineva care-ti imparte opinia... mult succes. ;)
au fost K's si ambra blu, doua fete care se cred 'elita' cinemagiei... si ele mananca tot ce le iese in care si face greseli de ortografie... :D
Esti un frustrat daca iei forumu' pe post de realitate.
au fost K's si ambra blu, doua fete care se cred 'elita' cinemagiei... si ele mananca tot ce le iese in care si face greseli de ortografie... :D
hai, zi-mi tu ca nu este asa... primul lucru' pe care il comentati in rest este greseala gramaticala din randul 3, 4 si 6, si apoi restul... bine, nu tot timpul, dar in general atunci cand iesiti din TIFF... si ce-mi place, atunci sunte-ti tot inpreuna... oricum, am mai avut discutia asta... n-o loati personal, va rog... si eu in 'realitate' sunt frumos, destept, dragut si incredibil de charmant... 8)
Mala Portugal
06 Oct 2004, 00:03
n-o loati personal, va rog...
Cum, cum? :P [/i][/b]
Gaandalf
06 Oct 2004, 10:56
Shtii kre-i faza? Intru pe forum sa ma relaxez sa zic ce mi-a placut shi ce nu, shi mai apar catziva kre ma iau cu "se scrie asha" ... shi rectificari inutile. Cum am mai zis ... intru la relaxare nu sa invatz gramatica. Cred k am repetat chestia asta de nenumarate ori. Deja ma doare capul. Asha cum m-a durut capul shi dupa cele 15 minute in kre m-am chinuit sa accept Express-ul lui Sergiu.
Saraca fata a fost macelarita. Pana la urma fikre se uita la ce vrea shi ii place sau nu-i place. Cum se face k nimeni nu poate accepta asta. Ok nu v-a placut dar asta nu inseamna k cel kre chiar a gustat filmul acela este un "nimeni".
Sti de ce este macelarita? Pentru ca, dupa cum spune ea, a citit si a rasfoit forumul. A vazut ca noi vorbim despre subiectul asta pe anumite topicuri, dar ce face ea. Deschide unul nou, ca doar ce dracul, "eu" nu pot?
Gaandalf
06 Oct 2004, 11:10
Sti de ce este macelarita? Pentru ca, dupa cum spune ea, a citit si a rasfoit forumul. A vazut ca noi vorbim despre subiectul asta pe anumite topicuri, dar ce face ea. Deschide unul nou, ca doar ce dracul, "eu" nu pot?
You have a point! Putea f. frumos sa se duca la Acum pe Ecrane shi akolo parerile erau impartzite asha ea s-a aruncat la risk.Asta e!
herbert
06 Oct 2004, 12:43
eu cred ca alina-cj a urcat deja in express si se indeparteaza, se tot indeparteaza. ne mai spune ceva, striga, dar n-o aude nimeni. ramanem cu ce am inteles la inceput - e sensibila.
herbert
06 Oct 2004, 12:47
n-o loati personal, va rog...
Cum, cum? :P [/i][/b]
premiu pentru Mala! ca intotdeauna, face o lectura cu toate simturile la panda :P
PoliFanAthic
06 Oct 2004, 14:04
Deh, era atat de frapant, incat trebuia sa fii tare nesimtit sa...asa.
alina-cj
06 Oct 2004, 17:21
Dragii mei,
iata ca nu m-am lasat doborata de "asalturile" voastre si am revenit... Nicidecum din incapatanarea de a ma contrazice cu cineva, nu, mai degraba din dorinta si speranta ca va aparea totusi cineva caruia i-a placut filmul. Asa cum am spus-o si in primul mesaj nu am venit aici pentru a va convinge pe voi ca acest film este bun. Mie mi-a placut si, da, m-am regasit in acest film. Nu am o varsta foarte inaintata ca si printzul Andrei, dar pot spune ca tot ce am trait pana acum a fost intocmai. Mi-am petrecut viata pe drumuri, am savurat aceste drumuri, m-am bucurat de asteptarile pe care le aveam fata de destinatie si de fiecare data cand am ajuns acolo vroiam sa plec in alta parte. Pe drum... Nu, nu sunt inca in tren, nici nu imi doresc asta, dar pot spune ca mi-am construit viata pe vise... ca si el. Asta e realitatea, asta sunt eu. In fine, nici acesta nu era motivul pentru care am scris aici.
Ce mi s-a parut putin frapant a fost mai degraba faptul ca toata lumea din sala radea la acest film... stiu ca daca nu ati trecut prin asta se poate sa vi se para greu de inteles, dar sa stiti ca exista persoane care sunt asa. Poate ma insel, dar din aceasta atitudine a lor eu m-am gandit ca poate nu au inteles. In fine... revenind la Sergiu Nicolaescu nu pot spune nici macar ca sunt un fan al filmelor lui anterioare, nu. Lasand deoparte tot ce s-a spus despre modul lui de a "lua bani de la buget" pentru filmele sale, despre faptul ca el se afla mereu in centrul tuturor scenelor, monoloagelor, etc (lucruri cu care nu pot spune ca nu sunt de acord), as vrea sa spun totusi ca este un mare regizor. Am auzit persoane care spuneau, referindu-se la Orient Expres, ca actorii jucau extrem de prost, ca aveau replicile rigid de bine stabilite, prea "ca la carte". V-ati gandit ca asa trebuia sa fie? Avand in vedere ca totul se petrecea in mintea lui Iordache (fara a insulta inteligenta nimanui, sper ca v-ati dat seama de asta?). Adica printul a murit in 1919, la 3 ani dupa Isabel! El nu a apucat sa imbatraneasca, el nu a existat. Ana se indragostise de o fantoma, de o poveste.
Va pup pe toti si ma bucur totusi ca v-a interesat subiectul.
Cineva spunea despre filmul asta ca-i ”un lung videoclip”. Personal, nu l-am vazut, dar stiu oameni care au fost si care ”nu-l recomanda”. Cica, poate, in extremis, ar mai merita ”imaginile si muzica”. Ma tot intreb: sa dau bani pe bilet sau nu?
alina-cj
06 Oct 2004, 18:41
Apropo, stiti cumva daca exista pe undeva soundtrack-ul de la acest film?
Multumesc!
herbert
07 Oct 2004, 12:49
mai cinefililor, cititi executia pe care i-o face Valerian Sava lui Sergiu Nicolaescu in Obsevator cultural, nr. 241/ 5-11 oct.2004 (www.observatorcultural.ro). ar merita reprodus textul aici, dar e prea mare.
pe de alta parte, m-a dezamagit cronicheta-consemnare a Iuliei Blaga din Rom. Libera, care ne anunta pe un ton alb, neimplicant, despre ultima productie Nicolaescu. ...dar poate ca revine Iulica.
capitain
07 Oct 2004, 17:54
e tare articolul! insa, sincer imi pare rau ca nu va fi o gala a filmului romanesc...doar nu e nicolaescu singurul care are film de aratat, adica...mai e si Nap :) ...oricum, imi pare rau
acest topic imi pute
e ceva dubios cu srisu lu alinacj
sa inceapa un post cu "dragii mei?"'
cred ca este o persoana FOARTE in varsta
trebuie sa o admirati ca stie cum se fooloseste internetul
da, si singura opinie pe care a avut-o pana acuma pe cinemagia, a fost ca filmul asta este bun.... riiiiiiiiiiiight on sister... ;)
@KORBEN ... dar totusi de unde stie de soundrack? sa fie la vreo 30-42?
Floydman
09 Oct 2004, 00:46
eu am ras la doua faze , de ziceai ca e film de comedie: cineva ii zice printului (nicolaescu -ha ha ha!): esti inca verde, printze!
a doua a fost faza in care a leshinat fatuca indragostita de el dupa ce el i-a zis ca ea va ramane mereu in inima lui or sth, o miscare brusca , cap dat pe spate ca la teatrul de papushi.
discursurile despre viata care tin minute intregi sunt pilictisitoare si arata un om care vrea sa faca filozofie dar nu stie ce e aia. filmul arata principii de om debusolat si cu o morala si o experienta de viata false. ca toate replicile 'printzului' din film.
materialul e bun, se putea face un film ca lumea daca ar fi existat scenariu ca lumea si un regizor ca lumea.
in rest am profitat de ocazia de a savura decorurile absolut magnifice si jocul curat, natural frumos care incearca sa salveze filmul dar din pacate nu reuseste, al Maiei Morgenstern, si al actorilor tineri din povestea asta. Mai putin Ioana Moldovan care de asemenea nu mi s-a parut actrita. Bitmann e o surpriza placuta, daca poate exista ceva in acest film. Joaca de parca ar fi actor de cand lumea ....
astea au fost niste notite. nu am ce cronica sa fac , cum am zis mai sus, pt ca nu am un film pt asta.
PS: OAMENI BUNI, CE S-A INTAMPLAT CU FORUMUL ASTA, DE CAND NU AM MAI INTRAT? DE CE ATITA AMAREALA, SICTIR SI ATACURI INTRE DIVERSI? PE SCURT CE E TZIGANEALA ASTA PE AICI (e.g. sectiunea CAFENEA, cu vestitele retrageri, sau insultele de pe acest topic la adresa moderatorului) ? SUNTETI INTELECTUALI (MAJORITATEA) SUNTETI OAMENI CARE DISCUTA DESPRE FILME , DECI DE CE ACEASTA INCRANCENARE SI INTOLERANTA?
jackpot
09 Oct 2004, 14:52
Dragii mei,
am citit tot ce s-a scris pe acest forum despre ultimul film al lui Sergiu Nicolaescu si am preferat sa deschid un subiect nou dedicat intr-un fel persoanelor carora le-a placut acest film. Trebuie sa va spun ca pe mine m-a impresionat in mod deosebit acest film si, fara sa jignesc pe nimeni, eu cred ca cei carora nu le-a placut filmul s-ar putea sa nu il fi inteles prea bine. Eu m-am reasit in totalitate in acest film... Nici nu am cuvinte! Extraordinar. Marturisesc ca la inceput si mie mi s-a parut putin ciudat aptul ca actori de mare renume ai scenei romanesti pareau a juca "execrabil", catre final am inteles! Totul era in mintea lui Iordache, fidelul servitor, era si normal ca personajele pe care el le memoreaza sa fie artificiale cumva. Printul Andrei murise cu ceva ani in urma, totul era doar in mintea servitorului care rememora vremurile trecute. O abordare mai greu de "prins", destul de subtila as spune, insa incredibil de impresionanta. Mi-am retrait viata la acest film!!!
Mi-a placut filmul, dar nu in mod extraordinar. Sunt si altele mai bune. ..........No offence.
jackpot
09 Oct 2004, 14:59
L-am vazut, un film bun; dar ...no offence , nu din cale afara de extraordinar.
onutza_
09 Oct 2004, 21:06
Jackpot, mama, de ce tii neaparat sa-ti creasca rangul? Deja esti senior - e bine avand in vedere ca te-ai inregistrat acum o saptamana.
Apropo de asta - cine avea semnatura aia cu "orice idiot are o parere"? Tu ai deocamdata doar 93 dar ai timp toata viata sa ajungi la 1000 si sa-ti alegi singur nick-ul. Doar esti tanar.
Iar despre Orient Expres - nu am avut intentia sa-l vad din simplul motiv ca l-am vazut pe Bitman 2 minute ca prezentator la nu stiu ce emisiune pe TVR si mi-au fost de ajuns 2 minute din talentul lui actoricesc. Nu are cum sa fie un film extraordinar... parerea mea...
isteata
09 Oct 2004, 22:11
Daca doriti sa va exprimati opinia legata de fimul "Milionari de weekend" o puteti face pe http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=4120&start=125&hist=0
(Star-uri->Mihai Bendeac) ;)
Jackpot, mama, de ce tii neaparat sa-ti creasca rangul? Deja esti senior - e bine avand in vedere ca te-ai inregistrat acum o saptamana.
Apropo de asta - cine avea semnatura aia cu "orice idiot are o parere"? Tu ai deocamdata doar 93 dar ai timp toata viata sa ajungi la 1000 si sa-ti alegi singur nick-ul. Doar esti tanar.
ce ma bucur ca a zis cineva in sfarsit si asta... jackpot, n-avem nimic cu tine, dar nu ne mai teroriza asa. mai linistit, si cand scrii, atunci fi amabil si exprima ceva.. o ideie pe care vrei s-o afle lume, nu numai asa ca sa te simti tu in treaba.
10x onutza_ ;)
Oare joaca si Tamara Buciuceanu in acest film?? Cause she is hot, baby!!
Gaandalf
11 Oct 2004, 12:47
toate chestiile kre le citesc de bine despre acest film trateaza muzica buna shi costumele ...
r u people crazy ? Doar atat conteaza intr-un film ... ? :sleep:
PS: OAMENI BUNI, CE S-A INTAMPLAT CU FORUMUL ASTA, DE CAND NU AM MAI INTRAT? DE CE ATITA AMAREALA, SICTIR SI ATACURI INTRE DIVERSI? PE SCURT CE E TZIGANEALA ASTA PE AICI (e.g. sectiunea CAFENEA, cu vestitele retrageri, sau insultele de pe acest topic la adresa moderatorului) ? SUNTETI INTELECTUALI (MAJORITATEA) SUNTETI OAMENI CARE DISCUTA DESPRE FILME , DECI DE CE ACEASTA INCRANCENARE SI INTOLERANTA?
.e vina democratiei
.acu' fiecare incearca sa arate cit e el de ocosh, ce chestie faina o sa-i scrie sub nume dupa ce face 1000 de mesaje si cita valoare are.mai sunt topicuri care rasar ca ciupercile dupa ploaee pentru ca cineva se gindeste ca ar fi interesant ca 1000 de oameni sa afle care e filmul lui(ei) preferat...apoi ar mai fi conflictele "bulangiu"-"bulangiu" sustinute sau nu de citiva lingai( :( eu desi am 1500 de mesaje inca nu sunt bulangiu,asa ca recunosc ca mai utilizez din cind in cind dulcea leemba ce-o vorbim)...apoi ar mai fee plictisitii care sunt un fel de bulangii in devenire dar care deocamdata sunt prea plictisiti ca sa se angajeze intr-un post cu atitea obligatii...mai sunt si niste sfinte porunci mai nou care tot degeaba sunt puse(mi aduc aminte de un citat bun dintr-o carte proasta:"io eram paznic la un bordel.cind lucrurile mergeau prost schimbam curvele,nu paturile")
...apai or mai fi si vo' duzina care mai discuta despre filme..din cind in cind.
...acu' sa nu sara nimeni la git ca am vazut si eu ca din 1501 mesaje 80% sunt de goz,da' lasa ca sunt altii mai breji ca mine.
sa nu uit:...floydule,mai exista expiratu' ala?
Mi se pare ca Sergiu va fi calcat de tren, doar atat!! :lol:
http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z14102004&idx=7
Floydman
16 Oct 2004, 00:51
nu imi inchipuiam ca pe forumul asta , pelicula cu pricina va starni atit de multe controverse...e un film slab...e pur si simplu un film slab ca toate filmele slabe....
delphie
18 Oct 2004, 10:18
exceptand calitatea actoriceasaca si greselile scenografice cred ca subiectul filmului nu e de lepadat, putine filme reusesc sa ne scoata din evolutia tehnica si sa ne aduca in mijlocul simplitatii caracterului(la prima vedere si totusi foarte complex). nu cred ca oricine poate sa inteleaga filmul, are totusi ceva din specificul romanesc si asta il face aparte.
Cand o sa ma fac mare, o sa fuck un film numit "kill bill".Aaaaaaaaa, pardon, asta deja s-a facut. Imi raman alternativele "kill sergiu nicolaescu" si "kill sergiu nicolaescu reloaded", ma gandesc serios si la moartea lui bombardel"! Serios acum, ce naibii, atata discutie pt. regizorul de curte al ceausestilor.Energia consumata aici e demna de o cauza mai buna! Adevarul e ca si eu il urasc pe sergiu si-i urez sa i se gripeze camera pe veci!!! Nu styu cum sa pun citatul ala jos ,dar ar suna cam asa: Orice film de sergiu nicolaescu e prost!!!
exceptand calitatea actoriceasaca si greselile scenografice cred ca subiectul filmului nu e de lepadat, putine filme reusesc sa ne scoata din evolutia tehnica si sa ne aduca in mijlocul simplitatii caracterului(la prima vedere si totusi foarte complex). nu cred ca oricine poate sa inteleaga filmul, are totusi ceva din specificul romanesc si asta il face aparte.
ma intreb daca femeile astea care gandesc din profunzimea trupului, fac amor pe scurt(metraj)?
delphie de ce ai reactivat topicul asta ???? de-abia scapasem de el !
am cautat unde sa scriu chestia asta, si m-am gandit ca aici ar fi cel mai bine... la sergiulica, si la povestioarele lui geniale, regizate mai mult decat impecabil, si asa, numai ca sa avem un backgroung correct, scriu si asta aici. este un artiol din scanteia, a lu' academia catavencu pe 16 noiembrie... asta asa, ca sa avem o imagine, despre cine este dragul de sergiulica:
filmul, prilej de omagiu adus tinarului erou comunist nicolae ceausescu
incurnisiunea pe careb tovarasul nicolae ceausescu - in memorabila sa expunere la congresul educatiei politice si al culturii socialiste - o intreprindere in istoria indepartata a romanilor, aratand ca de la infiintarea statului dacic centralizat in secolul I i.e.n., de la decebal si pana in ziua de azi, poporul nostru a platit cu jerfe grele pastrarea fiintei nationale, are o deosebita importantapentru intelegerea si mai profunda a ideii de patriotism, pentru pentru insuflarea sentimentelor de mandrie nationala, in special, la tanara generatie, care - dupa cum spunea secretarul general al partidului - pentru a-si cunoaste cu adevarat tara trebuie sa-i cunoasca istoria, traditiile de lupta, tot asa cum, pentru a sti cine este, trebuie sa-si cunoasca rintii, bunicii, strabunicii. aceste idei au o puternica rezonanta in randurile creatoriilor de arta. in ceea ce ma priveste, interesul pentru investigarea istoriei nationale se va concretiza prin realizarea unor filme inspirate din razboiul de independenta, de la 1877, bataliile istorice de la oituz, marasesti si marasti. consider ca realizarea filmului istoric este un act de patriotism, o dovada convingatoare a angajariicreatorului care, numai pe aceasta cale, a imbratisarii temelor majore din viata poporului, poate spera sa contribuie la imbogatirea epopeii nationale, oferind tinerilor, urmasilos, emotionante pilde de morala, curaj si cutezanta...
deci auzi-ti bai 'urmasilor', ca nu sta asa de usor treaba cu filmul romanesc... ce mai 'filme artistice' sau asa ceva, ce ne trebuie, sunt filmele lui sergiulica, filme cu adevarata morala, si cu putere de convingere, prin care sa vedem ce insemna poporul roman si ce inseamna dragostea de patrie....
hehehehe... cat m-am ras. sper sa-i fi lamurit pe cei care erau de parere ca sergiulica este cel mai mare regizor roman, si ca el a facut treaba buna tot timpul... mersi
Draga Nae, "cei care erau de parere ca sergiulica este cel mai mare regizor roman, si ca el a facut treaba buna tot timpul" nu frecventeaza forumul asta. Altfel, mishto textul :D . Sunt convins ca, daca am cerceta presa epocii, am gasi multe alte exemple de genul asta.
Este unul similar si despre Adrian Sarbu , din a carui filmografie spicuim: Pentru partid si patrie, pentru comunism inainte ! ; Omagiu patriei , omagiu partidului; Fabrica tineretului - UTC .
A , si cica Sergiu ii tragea limbi lu' Leana , la vizionarile de protocol. Pe nea Nicu il lua de ce mai multe ori somnul.
Pe nea Nicu il lua de ce mai multe ori somnul.
Nu e normal :D? Noroc ca mai erau din cand in cand niste batalii sau impuscaturi, ca se mai trezea putin. :P
Pitbull
02 Jan 2005, 03:05
Hai sä fiu scurt:
In adolescenta mea zglobie, când mä jucam de-a comisarul Moldovan pe maidan si stiam "Un comisar acuzä" pe de rost ca "Luceafärul". Mosiu Serj era idolul meu.
Si cum dragostele dintâi nu se uitä... mde. Poci pentru ca sä spun cä-l mai iubesc si acum.
Pe urmä, au trecut aaani, si viata s-a schimbaaat... Nu-i lapte-n frigi-... Oops, sorry. Off topic. Deci: m-am fäcut mare, si l-am cunoscut pe Serj personel. I-am fost si asistent, la "Noi, äi din linia-ntâi".
Cu tot dragul meu idolatru pentru el, märturisesc cu mâna pre cord: are câteva calitäti indubitabile:
1) Prost ca noaptea
2) Incult idem
3) Caracter zero.
4) Mitoman campion.
5) Stie cinema cum stiu eu mandarina veche.
A'ta e'te... Altu' mama nu mai face.
Wow ce declaratie, te-ai lins pe bot de o asistenta la sefu'. :lol:
Pitbull
03 Jan 2005, 00:03
Wow ce declaratie, te-ai lins pe bot de o asistenta la sefu'. :lol:
Moultzamme, da' mi-a trecut. Pe-atunci, aveam doar 24 de ani, eram nebun, iubeam si n-aveam bani. :P
VladRock
30 Jan 2005, 15:24
Oameni buni,Orient Epress nu-i un film prost ,are insa 2 defecte:regizorul si actorii!!!Tot ce merita este decorul.Dar nu ma mir ca-i un film prost,era doar de asteptat.
Si cum dracu i-a venit ideea lui Serju sa-l puna pe post de actor pe Bittman???he stincks!!!!si toti stiu asta.
obvious
30 Jan 2005, 16:34
aaa, le serje..my favey..
cate litere i-am dedicat eu lui in foste topicuri.
o fi inceput filmarile la noua capodopera? ( ;) ) - that was close.
dar..voua nu va da senzatia ca omul asta e ca o alergie, sau ca revolutia de la '89? pe toti ne enerveaza, il consideram cum il consideram, dar iote-l cat de des revine in discutie. why, it's amazing.
o fi inceput filmarile la noua capodopera?
ca capodopera noua? doar nu s-a apucat sa faca un film nou, asa de scurt deupa accident express... sau poate de asta s-a ales cu atacul ala de inima... ce sa faci, asa-i cu batranetea... trebuie sa iesi la pensie.
ba da, chiar filmeaza curand.
auoleu.....not again... somebody shoot him, pleaseeeeeeeee!
Bulumulu
31 Jan 2005, 00:33
poate mai scoate ceva gen "bob" :love:
nu, bob e mic copil... stai sa vezi, acuma simtind musca pe caciula, acuma incepe, si scoate un personaj (jucat de el de data asta, se intelege) care el lasa pe Bob undeva deaprte in spate.... muhhahaha!!!
p.s. bai copii, ce-l uram noi pe mosu' asta. bine, poate nu e ura, dar totusi, radem de el, parca ar fi prostu' satului. ma intreb cum gandeste el insa... i mean, ce crede el cand creaza asa um personaj ca Bob?
presupun ca mister Serj se simte un fel de Fellini, care acuma, cand ceasu' biologic isi spune incet incet cuvantul, face filme care sa fie numai pentru el, asa, de dragul lui... presupun ca vede Orient Express ca un Otto e Mezzo, si pe asta care il scoate acuma... ma rog, ceva gen Il Cassanova di Frederico Fellini...
nu stiu.... oricum, mosu' asta e trist rau... si si mai trist e ca el face filme, si aia tineri (care au cu mult mai mult talent, si o alta Weltanschauung) stau si se freaca la ... scuzati.
Sunt convins ca Serj se crede Fellini - sau macar Visconti :D - si ca, cu timpul, carcotasii (ca noi) se vor duce, dar marea lui Arta va ramane pururea tanara :P .
Sunt convins ca Serj se crede Fellini - sau macar Visconti :D - si ca, cu timpul, carcotasii (ca noi) se vor duce, dar marea lui Arta va ramane pururea tanara :P .
Nu stiu daca serj se crede Fellini, dar Pita cu siguranta da. Am vazut pe protv un mic making off al noului sau film (facut la Media pro). 8 1/2 tras la indigo, inclusiv personajul principal e regizor.
Insa ma indoiesc serios de abilitatile de xerox ale lui Pita, care e din ce in ce mai obosit si neinteresant.
obvious
31 Jan 2005, 11:03
ala nou cu "femeia perfecta", nu?
cu condurache..
ce se intampla de fapt in filmul ala..?
Un fel de Noapte americana combinata cu fel de 81/2, ca sa sintetizez. :P
Un mare film in film, cu obsesiile regizorului.
Oricum o iesi, nu cred sa bata "Orient Express"-ul :sick: :oops: .
Oricum o iesi, nu cred sa bata "Orient Express"-ul :sick: :oops: .
te rog, ai ceva incredere in "talentul" lui Nicolaescu... eu zic ca are potential
pe de alta parte, ultima oara cand am mai auzit ceva de minunea asta de film se ameninta ca va fi lansata prin vara sau toamna asta. e cineva mai la curent cu stirile?
obvious
31 Jan 2005, 18:16
minunea de film e in preproductie, cred.
asa caci..
Nu vreau sa intru in disputa voastra....dar parerea mea e ca e un film extraordinar de bun...sincer sa fiu celor calora nu lea placut cred ca sunt niste persoane superficiale...care nu inteleg adevarata valoare a unui film.
Alina...imi pare bine sa aflu ca mai e cineva care a urmarit filmul si a ramas impresionat de el.In orice caz multa lume nu o sa fie de acord cu parerea mea...dar va recomand daca ati auzit ca ii slab mai bine uitati-va la el si vorbiti dupa aceea. Daca l-ati vazut si tot nu v-a placut...nu am ce sa va fac...va respect parerea
cherryblossom
05 Feb 2005, 10:50
Nu vreau sa intru in disputa voastra....dar parerea mea e ca e un film extraordinar de bun...
pai atunci nu intra :lol:
extraordinar film nu e Orient Expres
Vecine esti beat, culca-te, ne jignesti...
sincer sa fiu celor calora nu lea placut cred ca sunt niste persoane superficiale...care nu inteleg adevarata valoare a unui film.
scuza-ma daca ma repet, dar simt nevoia sa recapitulez: Orient Expres este un film prost din mai toate punctele de vedere.
Jocul actoricesc este infiorator de slab. Pana si Maia Morgenstern (pe care o respectam ca actrita intr-o oarecare masura) joaca prost. Pentru cei care nu sint de acord, sugerez revizionarea scenei "printe... ma tulburi..". Cooptarea lui Dan Bitman s-a dovedit a fi o greseala. S-a vazut ca nu dispune de talent actoricesc si multimea de fani ai formatiei Holograf din cinematografe s-a lasat astepata.
Scenariul lasa de dorit... mult... Desi ar trebui sa privim acest film ca pe un studiu de catacter, povestea nu atrage in nici un fel. Personal nu am simtit nimic fata de vreunul din personaje (lucru esential in astfel de situatii)
Imaginea s-a dorit "poetica", dar a sfarsit prin a ajunge un sir lung de clisee cinematografice. Graitoare in acest sens sunt scenele din Cazinoul din Constanta, scenele din padure, momentul in care este gasit corpul fetei... exemplele pot continua.
In cele din urma, tot filmul este coplesit de prezenta lui Sergiu Nicolaescu. Desi nu ar trebui sa ne surprinda (doar nu este primul astfel de caz), nu pot sa nu remarc dorinta aproape bolnava a acestuia de a fi regizor, scenarist, producator, actor principal... Megalomania sa a daunat profund filmului, si reactiile au fost pe masura.
Pe acest subiect se poate zabovi mult, dar consider ca ar fi timp pierdut de ambele parti.
Si cat s-a zabovit, pana si eu m-am plictisit. Cata chinuiala pentru un jeg. Din pacate curci precum vecinu nostru se vor gasi mereu...
Mai e unu' din asta mic si pe la voi despre filme.
Din pacate curci precum vecinu nostru se vor gasi mereu...
Mai e unu' din asta mic si pe la voi despre filme.
Atata timp cat ii place "filmul" asta (am anumite rezerve in a folosi acest termen) si vine cu argumente, bravo lui. Poate oi fi eu mai prost si n-am inteles intelesul ascus or something. Dar nu poti sa vii sa spui ca toti cei carora nu le-a placut sint superficiali si gata
nimeni nu-i de vina cand cineva se naste cu un prost-gust. that's the way people are... n-o sa judec nici o data o persoana care are o poseta roz-bonbon si se mai si mandreste cu ea... daca-i place, treaba lui.
Gaandalf
09 Feb 2005, 18:08
extraordinar film nu e Orient Expres
i'll drink to that ...
ladyscorpio
16 Feb 2005, 14:28
Sorry nu m-am putut abtine sa nu-mi spun si eu parerea despre orient express. Cea mai tare comedie :D (datorita unui tip care statea in spatele meu si avea niste replici f. acide la fiecare faza). La un moment radeam cu lacrimi (si trebuiau sa fie fazele tragice)
Sorry nu m-am putut abtine sa nu-mi spun si eu parerea despre orient express. Cea mai tare comedie :D (datorita unui tip care statea in spatele meu si avea niste replici f. acide la fiecare faza). La un moment radeam cu lacrimi (si trebuiau sa fie fazele tragice)
interesant... ai avut cumva onoarea sa-l vezi "in premiera" la Patria?
ladyscorpio
17 Feb 2005, 11:37
La Patria l-am vazut, dar nu stiu ce vrei sa spui cu "in premiera", in sensul ca nu am fost la premiera.
Pitbull
22 Aug 2009, 22:02
Pentru cei ce si-au manifestat recent interesul... BUMP.
Am văzut filmul acum câţiva ani buni pe HBO. M-am uitat alături de fratele meu, amândoi foarte curioşi să vedem la ce era atâta tam-tam.
După ce s-a terminat filmul ne-am uitat prostiţi unul la altul... ce-a fost asta?! Nu am înţeles mai nimic din film. Mi-era greu să cred că mă poate depăşi un astfel de film, dar mai greu mi-a fost să cred că mare lucru oricum nu aveai de înţeles din el. Parcă spunea cineva că a e ca un videoclip prelungit. Cam aşa cred şi eu.
P.S. Mi-am amintit de film pentru că acum mă joc The Last Express. :D
Floydman
01 Sep 2009, 16:54
pacat ca povestea avea potential sa duca la un film bun. chiar foarte bun. daca l-ar fi facut altcineva....
civica65
02 Sep 2009, 13:55
Exact. Chiar şi aşa, eu cred că filmul este unul bunicel. Nu de Oscar, dar mult mai bun decât alte producţii de pe la noi.
Pitbull
02 Sep 2009, 14:27
Nu, Civica scumpä, nu e bunicel.
Nu e nici mediocricel, nici räucel.
E foarte prost.
In partea a doua, ti-as putea da dreptate, dacä ai spune "mai putin prost", în loc de "mai bun" (ceea ce e un nonsens, un cerc pätrat, o râmä cartezianä, un microcip asirian - cum sä poatä fi "mai bun" un lucru deloc bun? Cum sä fie "mai alb" ceva ce-i negru?)
Operând aceastä corectie, putem spune cä "Orient Express" este mai putin prost decât cele câteva zeci de dezastre penibile, grotesti, diletante, cretinoid-oligofrene, si mai proaste decât el (din circa 700 de lung-metraje românesti produse între 1949 si 31 decembrie 2008). Dacä pe ele le notäm de la 1,00 în sus, "Orient Express" meritä cam 1,56 - comparativ cu "Azucena", "15", "Marilena", "Carol I", "Si totul era nimic", "Dincolo de America", "Vlad Nemuritorul", "Legiunea sträinä", "Poveste de cartier", "Ticälosii" si alte vome care au reusit performanta de a fi si mai tâmpite decât el.
Floydman
03 Sep 2009, 13:21
oricum, domeniul acela unde s-a filmat era tare fain! e genu de loc care poate sa imprime unui film o atmosfera, un "parfum", foarte placute ochiului
mi-ar placea sa am timp si cunostinte sa vizitez un astfel de domeniu/casa boiereasca, macar o data pe luna. sunt destule pe teritoriul tarii, atat domenii cat si conace aferente, unele mai bine pastrate, altele in stare proasta sau chiar in ruina.
orice asemenea domeniu sau casa ascunde o poveste a familiei care a trait acolo, ceea ce e fascinant sa afli, daca ai putea...
cateva exemple: Palatul Ghica (din Tei); Palatul Stirbei (de la Buftea), Domeniul Ruginoasa -resedinta lui Cuza (Undeva intre Iasi si Pascani)
Pitbull
03 Sep 2009, 13:37
domeniul acela unde s-a filmat (...) Palatul Stirbei (de la Buftea),
You got it right! ;)
Floydman
03 Sep 2009, 13:42
mda...acum imi dau seama ca ala era de fapt...=))
putini stiu ca acolo s-a semnat pacea de la Bucuresti, la iesirea noastra din WWI, unul din cele mai umilitoare momente din istoria noastra, provocat in buna parte de "prietenii nostri mai mari de la rasarit" . din fericire n-a tinut mult.
Am amintiri frumoase de la Palatul Stirbei. Si multe, ca-i gard in gard cu studiourile. :D
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.