PDA

View Full Version : felicitari


transilvan
06 Sep 2004, 17:19
Din basmele Seherezadei

Filmul iranian Dayereh a castigat Leul de Aur
la Festivalul Filmului de la Venetia

Dupa ce a figurat drept favorit la editia din acest an a Festivalului de Film de la Venetia, filmul iranian Dayereh a fost incununat sambata seara cu Leul de Aur. Cea de a treia realizare a regizorului Jafar Panahi, filmul trateaza conditia foarte dificila a femeii in societatea iraniana.
La varsta de 40 de ani, regizorul iranian a mai fost recompensat in 1995 cu Caméra d'or la Festivalul de la Cannes. „Am venit din Iran, o tara in care oamenii iubesc viata cu pasiune si care au fost sursa mea de inspiratie pentru acest film", a declarat Panahi la festivitatea de premiere. Cu toate ca nu a rulat inca in cinematografele din tara sa, Dayereh trage un semnal de alarma asupra conditiei femeii iraniene, care este condamnata, in viziunea regizorului, sa traiasca asemenea detinutilor dintr-o inchisoare.
Marele Premiu al Juriului a revenit filmului american Before Night Falls al regizorului Julian Schnabel, in timp ce I Cento Passi al italianului Tullio Giordana a fost rasplatit cu premiul pentru cel mai bun scenariu. I Cento Passi a castigat, de asemenea, si un premiu special pentru regie, filmul evocand figura lui Peppino Impastato, martir al luptei impotriva Mafiei, asasinat in 1978.
Spaniolul Javier Bardem a fost premiat pentru cea mai buna interpretare masculina, iar premiul pentru cea mai reusita interpretare feminina i-a revenit actritei australiene Rosa Byrne. Juriul de la Venetia a decernat un premiu special filmului indian Uttara, in regia lui Buddhabeb Dasgupta.
In pofida unei prezente importante la Venetia (12 filme din 20), cinematograful european a inregistrat un palmares destul de palid, castigand doar premiul pentru debut Marcello Mastroianni, atribuit tinerei sperante Megan Burns pentru rolul din Liam.
Senatul a decernat medalia de aur coproductiei franco-columbiene La vierge des tueurs (The Lady of the Assassins), in regia lui Barbet Schroeder, iar premiul de debut Venetia - Luigi De Laurentiis a revenit filmului regizorului tunisian Abdel Kechiche, La faute Ã* Voltaire

http://www.cotidianul.ro/anterioare/2000/cultura/cult1117sep.htm
plus ca am avut ocazia sa ii aplaud la cativa metri pe Jeremy Irons,Ralph Fiennes si sa dau mana cu Al Pacino si cu principele juvenil al Italiei
http://transilvan.blogspot.com/2004_09_06_transilvan_archive.html

EgoN
06 Sep 2004, 21:11
felicitari ce? ca dai copy-paste unui articol despre festival din 2000? :x WAKE UP!!! cu cine ai dat mana acuma la festival, cu pacino din 2000 sau 2004? just curious. ;)

marx
07 Sep 2004, 15:12
Transilvan 100% apa.

Jay
07 Sep 2004, 22:54
100% natural... fara coloranti si amelioratori