View Full Version : muzica bestiala in filmele SF
ovidiu bufnila
24 Aug 2004, 12:58
Sute si sute de filme science fiction ne-au tinut cu sufletul la gura. Ceea ce impresioneaza este insa si muzica din filmele SF. Copilul Ovidiu Bufnila se da in vant dupa muzica din Star Wars! E bestiala, de exemplu, scena muzicala de JAZZ din barul unde tocmai aterizeaza Luc!
Va invit sa dezbateti unele aspecte interesante si chiar stranii despre muzica din filmele science fiction. Putem vorbi si despre pragurile subliminale?
:P
http://www.olimpiadelecomunicarii.ro/forum/viewtopic.php?t=332&sid=83dc3cff0236fcccdbf7fb47059fe3a3
Gaandalf
24 Aug 2004, 13:16
Dk eshti fan Star Wars - e bine... am incredere in ce scrii. Dar revista cum pot sa pun shi eu mana pe ea ? Eu sunt din Constantza shi la noi activitatea aceasta numita cinematografie nu este moarta ci in stare de descompunere.
More info please...
Apropo de filmul SF ... muzica din Event Horizon era in perfecta ambianta cu scenele care se derulau shi care recunosc k m-au facut sa-mi fie frica.
Ash mai adauga : main theme-ul de la Super Man care de fiekre data knd o auzeam in film (oricat de banal ar fi el ptr vremurile noastre) mi se zbarlea parul pe mine.
Oricat de mult ash incerca sa ma conving k orice film fara muzica ar fi la fel de bun ... m-ash mintzi pe mine insumi. O sa intrebatzi de filmele mute care din cate imi amintesc sunt unele destul de reushite... Chestia este ca nu imi place sa traiesc "prea" mult in trecut. Ar fi fost LOTR acelashi film de nota 10 (parerea mea) fara muzica aia ? Niciodata!
Ar mai fi fost Star Wars la fel fara muzica lui John williams - shi k tot l-am mentzionat sa nu mentzionez shi Indiana Jones shi acea coloana sonora inconfundabila care l-a facut faimos pe Ford ?
Vreau sa mai adaug (deshi putzin off topic)... muzica din Fight Club ... care are fragmente din jocul Star Craft ... soundtrackul 10/10.
Fara muzica ... filmele ar fi nule.
Ma bag, nu ma bag... Haý ca ma bag...
Incep cu Star Wars. Dincolo de faptul ca John Wýllýams rules, muzýca dýn Star Wars e una dýntre cele maý bune compozýtii nu numaý de fýlm, dar sý dýn ultýmii 50 de aný sau asa.
Despre alte fýlme nu þtiu ce sa zic... De Blade Runner nu stýu sa fý avut cýne-stýe-ce muzýca, "Close Encounters Of the Thýrd Kýnd" are cateva note clasice, ýar celelalte Spýelberg-urý ("Jurassýc Park", "A.I.", "Mýnorýty Report") sunt tot cu John Williams, decý e clar! (desý Shubert ýn "Mýnorýty report" e super!)... Asa ca eu o sa trec la Kubrick sý melanjul se Strauss, Strauss, Lýgetý sý "Daýsy" dýn "2001" sý cel de Beethoven, Rossýný sý Gene Kelly dýn "Portocala mecanýca". Superbe, de altfel...
Parca "Contact" avea nýste chestýý bune pe generýcul de fýnal...
MinRep, nu m-asteptam sa nu mentionezi ce se aude in deschiderea Odiseei Spatiale 2001!!
raven88
25 Aug 2004, 11:13
De Blade Runner nu stýu sa fý avut cýne-stýe-ce muzýca
What is wrong with you??? Vangelis a realizat o coloana sonora impresionanta pt acest film...
MinRep, nu m-asteptam sa nu mentionezi ce se aude in deschiderea Odiseei Spatiale 2001!!
Te referi la Strauss sau la Ligeti?
What is wrong with you??? Vangelis a realizat o coloana sonora impresionanta pt acest film...
Pe mine nu m-a prea atras, desi imi place Vangelis... Sau poate au trecut prea multi ani de cand am vazut filmul...
ovidiu bufnila
13 Sep 2004, 08:27
Gaandalf,
Ce imagine aveai in minte cand ti se zbarlea parul?
http://www.olimpiadelecomunicarii.ro/forum/viewtopic.php?t=332&sid=83dc3cff0236fcccdbf7fb47059fe3a3
Dk eshti fan Star Wars - e bine... am incredere in ce scrii. Dar revista cum pot sa pun shi eu mana pe ea ? Eu sunt din Constantza shi la noi activitatea aceasta numita cinematografie nu este moarta ci in stare de descompunere.
More info please...
Apropo de filmul SF ... muzica din Event Horizon era in perfecta ambianta cu scenele care se derulau shi care recunosc k m-au facut sa-mi fie frica.
Ash mai adauga : main theme-ul de la Super Man care de fiekre data knd o auzeam in film (oricat de banal ar fi el ptr vremurile noastre) mi se zbarlea parul pe mine.
Oricat de mult ash incerca sa ma conving k orice film fara muzica ar fi la fel de bun ... m-ash mintzi pe mine insumi. O sa intrebatzi de filmele mute care din cate imi amintesc sunt unele destul de reushite... Chestia este ca nu imi place sa traiesc "prea" mult in trecut. Ar fi fost LOTR acelashi film de nota 10 (parerea mea) fara muzica aia ? Niciodata!
Ar mai fi fost Star Wars la fel fara muzica lui John williams - shi k tot l-am mentzionat sa nu mentzionez shi Indiana Jones shi acea coloana sonora inconfundabila care l-a facut faimos pe Ford ?
Vreau sa mai adaug (deshi putzin off topic)... muzica din Fight Club ... care are fragmente din jocul Star Craft ... soundtrackul 10/10.
Fara muzica ... filmele ar fi nule.
ovidiu bufnila
22 Oct 2004, 12:46
Vangelis e bestial! ma intreb cum ara arata un film SF dupa Oceanic.
:P
emaneul
23 Oct 2004, 12:24
Mie mi-a placut muzica de la sfarsitul filmului "Seniorii Spatiului" ( Space Cowboys). Cum au reusit mosnegii aia sa ajunga in spatiu , ala da film SF.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.