View Full Version : Hellboy
Alex Leo Serban
31 Jul 2004, 10:23
FOARTE simpatic! kiar nu m-asteptam sa-mi placa atit de mult. ron perlman mortal, replici super, stage & costume design, plus efecte speciale - darimatoare! un excelent divertisment de vara. nu-l ratati!!
ma amuza mult ca ai dat-o pe filme d-astea de gradinitza...
in primul rand, e un film facut de catre un studiou de efecte speciale care s-a lansat pe piatza shi trebuia sa-shi demonstreze "maiestria shi profesionalismul", drept urmare a cautat in disperare ceva....shi a ieshit hellboy.
M_olecula
31 Jul 2004, 14:16
Mi-a placut mult la filmul asta ca Hellboy lua pe toata lumea la misto , le dadea niste replici care te faceau sa razi , in rest filmul a fost dragut , nu e plictisitor , merita vazut !
herbert
31 Jul 2004, 14:34
intre "capodopera" si "filmu' de gradinita" - summa criticii de film romanesti...
iepurilah
31 Jul 2004, 16:48
Am mai zis...prostie de film!
Alex Leo Serban
01 Aug 2004, 08:03
who the f.u.c.k. a zis ceva de 'capodera' in leg. cu hellboy!?! :?
herbert dear, tu poti sa sesizezi nuante intr-o postare pe forum? eu am zis doar ca e simpatic si ca merita vazut. nu am prejudecati legate de 'genuri', asa ca nu vad de ce m-as priva de anumite placeri... (care nu, nu sint nici macar 'guilty'!) ;)
a bon entendeur, salut!
i_matei
01 Aug 2004, 14:40
Sincer mi s-a parut o aberatie... e un film facut doar de dragul efectelor speciale nimic mai mult... Poate copiii sub 10 ani sa il aprecieze sau cei cu mintea lor sa il aprecieze, in rest slabe sperante...
Toate benzile desenate vad ca au ajuns acum subiect de film... asteptam cu interes momentul cand vor trece la ecranizarea "Sandy Bell", "Aventurierii spatiului", etc...
herbert
01 Aug 2004, 19:30
who the f.u.c.k. a zis ceva de 'capodera' in leg. cu hellboy!?! :?
herbert dear, tu poti sa sesizezi nuante intr-o postare pe forum? eu am zis doar ca e simpatic si ca merita vazut. nu am prejudecati legate de 'genuri', asa ca nu vad de ce m-as priva de anumite placeri... (care nu, nu sint nici macar 'guilty'!) ;)
a bon entendeur, salut!
of course, maestre, pot sa prind nuantele gandirii tale originale, dense & sclipitoare, dar era important pentru public sa mai bagi ceva explicatii. eu stiu ca uneori "cazi in pacatul" placerilor cinefagului - privesti comedii savuroase, bine facute, stupide, oligofrene s.cl. (eu aproape ca urasc comedia, dar asta e tragedia mea!) – dar nu toata lumea cunostea acest detaliu. acum stie...
chiar asa, cine are dreptul sa-i interzica omului practicarea placerilor?
si de ce reactionezi cu atata iritabilitate la cuvantul “capodopera”? -avem cumva prea multe!? – (am exagerat in bine). altii au fost mai duri – “film de gradinita”, “stupiditate”, “prostie de film” (exagerand in rau) – astea nu te-au deranjat?
well, iti spun si eu Gruss & Gluck si poate discutam pe subiecte mai putin comice.
Ambra Blu
01 Aug 2004, 20:39
"cazi in pacatul" placerilor cinefagului
De unde trebuie sa admitem ca si eu si Burroughs have our ways of coining nouns, easily adapted by other users.
herbert
02 Aug 2004, 00:22
"cazi in pacatul" placerilor cinefagului
De unde trebuie sa admitem ca si eu si Burroughs have our ways of coining nouns, easily adapted by other users.
daca trebuie - nu ma costa nimic, admitem, dar nu vad nci o legatura...
ca tot veni vorba de Burroughs, iata un citat: "Language is a virus."
Alex Leo Serban
02 Aug 2004, 10:28
1. 'film de gradinita' e si e.t., ceea ce nu-l impiedica sa fie una din capodoperele cinema-ului (na, c-am bagat si 'gradinita', si 'capodopera' in ac. fraza, sic!)
2. ma cam sperie cei care nu gusta comediile si 'filmele de divertisment'... imi vine sa le zic: get out of yr libraries & get a life!
3. cind vine vorba de 'intoleranta', 'iritare - priviti, nu mai departe, postarile lui herbert legate de 'fahrenheit 9/11', mmoore sau - in general - oricine are alta opinie decit el ;) si e vorba de 'intoleranta', 'iritare' 'pure' - ca sa zic asa: adik, nu se aduc argumente!
(cum fac eu.)
so...
PS mai e o kestiune care ar trebui dezbatuta: pe forum intra si foarte multi regizori, scenaristi, etc, iar acestia - uneori - iau parte cu aprindere la discutii pro/contra filmelor romanesti; mi se pare ok, si e dreptul lor - fireste; dar - in conditiile in care nu stii ca x este kiar autorul filmului y (laudat de x, deci un fel de 'yx'), postarea fiind facuta (desigur) la adapostul pseudonimitatii (!), despre ce 'etica a forumului' mai vorbim? :?
herbert
02 Aug 2004, 13:41
1. 'film de gradinita' e si e.t., ceea ce nu-l impiedica sa fie una din capodoperele cinema-ului (na, c-am bagat si 'gradinita', si 'capodopera' in ac. fraza, sic!)
2. ma cam sperie cei care nu gusta comediile si 'filmele de divertisment'... imi vine sa le zic: get out of yr libraries & get a life!
3. cind vine vorba de 'intoleranta', 'iritare - priviti, nu mai departe, postarile lui herbert legate de 'fahrenheit 9/11', mmoore sau - in general - oricine are alta opinie decit el ;) si e vorba de 'intoleranta', 'iritare' 'pure' - ca sa zic asa: adik, nu se aduc argumente!
(cum fac eu.)
so...
PS mai e o kestiune care ar trebui dezbatuta: pe forum intra si foarte multi regizori, scenaristi, etc, iar acestia - uneori - iau parte cu aprindere la discutii pro/contra filmelor romanesti; mi se pare ok, si e dreptul lor - fireste; dar - in conditiile in care nu stii ca x este kiar autorul filmului y (laudat de x, deci un fel de 'yx'), postarea fiind facuta (desigur) la adapostul pseudonimitatii (!), despre ce 'etica a forumului' mai vorbim? :?
1. mai intolerantule :P , mereu dreptule :P , propun sa sarim garduceanul gradinitei (mama paine alba coace - noi zburdam voios/ pentru pace, pentru pace - multumim frumos!), ca puerilizam forumul...
2. las' sa fie, te rog, si un om mai trist pe lumea aceasta, care nu priveste deloc (sau foarte rar) comedii. nu sunt periculosi tipii astia, te asigur, doar asa, au un mai dezvoltat sentiment al tragicului. si-apoi, intr-o lume caragialesca..., cum e cea romaneasca, face bine ca in peisaj sa mai apara si cate un incruntat...
3. iti multumesc ca tii sub observatie dosarul meu "anti m moore". e reconfortant sa stii ca esti citit...
4. chiar asa, mai regizorilor & scenaristilor care intrati pe Cinemagia, va rog sa va deconspirati, ca e foarte greu de discutat cu voi, ascunsi dupa pseudonime xy-te. noi ( ei lasa, unii dintre noi mau curajosi...) suntem cu pieptul dezgolit, iar voi va ascundeti sub haina groasa (si lasha! - ma completeaza mania) a anonimatului. rusine sa va fie!
Desi criticii sar cu stele multe pentru Hellboy, vad ca nu a fost (este) foarte apreciat in randul "omului de rand"... Ciudat, parca trebuia sa fie invers.
hellboy e o chestie atat de tampa incat nu ai cum sa-i reprosezi ca nu are creier si ca e tampa
o fi povestea de kko, da e divertisment la maxim
nu ca mi-ar parea inteligent dar are dialoguri amuzante, e EXTRAORDINAR de bine facut ( imaginea e mai mult decat ok), si mai e si cu Selma Blair
9/10
parerea mea de detractor al lu lotr
... asteptam cu interes momentul cand vor trece la ecranizarea "Sandy Bell", "Aventurierii spatiului", etc...
si eu astept aventurierii spatiului pe marile ecrane
si ar merge si sanchi bell da sa fie interpretata de jenna jameson
in alta ordine de idei hellboy e much better than spiderman
Alex Leo Serban
03 Aug 2004, 09:04
KORBEN ARE DREPTATE! (chit ca eu n-am vazut - inca - spiderman) 8)
... asteptam cu interes momentul cand vor trece la ecranizarea "Sandy Bell", "Aventurierii spatiului", etc...
Hai ca s-a ajuns la Johnny Bravo. Nu eshti curios de Dexter Laboratory sau Cow & Chicken? Ultima chiar ar fii "cool" to see it... What about Samurai Jack sau 2 Stupid Dogs? :D
Gaandalf
05 Aug 2004, 06:57
KORBEN ARE DREPTATE! (chit ca eu n-am vazut - inca - spiderman) 8)
Ai mey ALS! Mai intai zici k ai fost la Helboy shi tzi-a placut - ceea ce dovedeshte ca nu petreci tot timpul cu filme clasice shi serioase - nu te-a afectat mucegaiul ala de snobism al multor cinefili care vad o risipa de bani pe filmele de gen HELLLBOY - shi pe urma zici k spidey 2 nu e bun deshi nu l-ai vazut ... "cataloghezi" filmul cu panglica la ochi.
Poate ma inshel ... poate.
Hai ca s-a ajuns la Johnny Bravo. Nu eshti curios de Dexter Laboratory sau Cow & Chicken? Ultima chiar ar fii "cool" to see it... What about Samurai Jack sau 2 Stupid Dogs? :D
Samurai Jack se face sigur ... deja scenariul este gata shi se cauta actor. De abea ashtept. Am vazut ambele sezoane la Cart00n. Restul cu Dex shi Cow & "Chickin" je ne sais pas.
Samurai Jack se face sigur ... deja scenariul este gata shi se cauta actor.
Poate il pun pe Steven Seagal... :hmm: (nu stiu de ce am impresia ca rolul i se potriveste... pacat ca nu stie sa joace...)
Gaandalf
05 Aug 2004, 09:08
Samurai Jack se face sigur ... deja scenariul este gata shi se cauta actor.
Poate il pun pe Steven Seagal... :hmm: (nu stiu de ce am impresia ca rolul i se potriveste... pacat ca nu stie sa joace...)
:? Mi se face rau ... shi la propriu shi la figurat. Ala abia se mai tzine pe chishioare. Sper sa nu faca vreo prostie asha cum au facut cu The Green Lantern shi l-au racolata pe Jack Black ptr rolul principal.
Serialul este de nota 10 shi sper sa nu strice filmul cu vreun actor de mana a10a.
Sa revenim la topic... sper ca Hellboy 2 sa fie mai bun ca primul shi sa aiba un villain mai credibil nu Rasputin sau alta figura istorica de mult rasuflata.
Alex Leo Serban
05 Aug 2004, 14:33
bai gandalfe! parc-ai fi herr marcu, zau asha! eu n-am zis ca spiderman 2 e nashpa, ci doar k nu l-am vazut!! 'chit ca n-am vazut s2' asta vroia sa zica: k s-ar putea k korben sa NU aiba dreptate... ;)
get my point? :huh:
Gaandalf
05 Aug 2004, 14:37
bai gandalfe! parc-ai fi herr marcu, zau asha! eu n-am zis ca spiderman 2 e nashpa, ci doar k nu l-am vazut!! 'chit ca n-am vazut s2' asta vroia sa zica: k s-ar putea k korben sa NU aiba dreptate... ;)
get my point? :huh:
Yep, i get the point. Nu te supara ... doar ca intr-un fel ma bucur ca unul din marii cinefili din Buc nu este gen multzi useri de pe forum de pe aici sau oricare altzi impatimatzi ai filmelor clasice shi atat. restul filmelor sunt considerate gunoaie. Adik ai stomac shi ptr filme gen Hell Boy!
Sper k ai intzeles ce am vrut sa zic.
Samurai Jack se face sigur ... deja scenariul este gata shi se cauta actor. De abea ashtept. Am vazut ambele sezoane la Cart00n. Restul cu Dex shi Cow & "Chickin" je ne sais pas.
Bun! Deci Johnny Bravo o sa fie The Rock, asta se shtia, acum se face Samurai Jack! Bestial! :) MinRep, acuma pe bune ca Seagal ar fi chiar bun in rolul lui Jackie. :) With his pony tale and all... :D
Bun! Deci Johnny Bravo o sa fie The Rock, asta se shtia, acum se face Samurai Jack! Bestial! :) MinRep, acuma pe bune ca Seagal ar fi chiar bun in rolul lui Jackie. :) With his pony tale and all... :D
Ma intreb daca o sa puna un chinez/japonez in rolul lui Jack... Imi place prima serie Samurai Jack, resstul sunt varza, cred ca au schimbat scenaristi...
P.S. Nu cred ca The Rock va fi Johnny, BEN STILLER va fi Johnny! :lol: :w00t: :happy:
MinRep, acuma pe bune ca Seagal ar fi chiar bun in rolul lui Jackie. :) With his pony tale and all... :D
Da, cred ca pony tail-ul o sa fie decisiv cand producatorii o sa aleaga actorul! :D
(din pacate, cred ca am zis-o mai demult, Johnny Bravo cu "The Rock" in rolul principal isi pierde tot farmecul...)
P.S.: Intre timp, am vazut si eu "Hellboy". Pe toate durata vizionarii am avut flashback-uri din tot felul de alte filme. Printre ele ar fi: "Dr. Strangelove", "Indiana Jones", "Matrix", "Pulp Fiction" (tipu' cu cutitele arata ca The Gimp :lol:), "Spider-Man" (ca tot e proaspat), "James Bond", "Lord Of The Rings", chiar si "Harry Potter"... E un harababura groaznica in filmu' asta si nici nu amintesc de zeii care arata ca un conglomerat de tentacule inalt de 10 metri! Per asamblu, nu a fost plictisitor, a avut una-doua poante bune, dar totusi... :huh: :huh: :huh: Parerea mea e ca se pot face filme de divertisment si altcumva (brusc, mi s-a facut dor de "Chicago")...
Yep, yep, yep... Vazut shi eu Hellboy. And I actually like it. Indiferent de alte pareri contra, credeam ca o sa fie jalnic, dar n-a fost shi probabil ca Hellboy 2 o sa fie mai bun. So, ce mi-a placut cel mai tare a fost Abraham "Abe" Sapien - The Fish Guy :) That "dude" rocks. Sticky hands, fishy-fish, very smart and such a freak... "If there's trouble, all us freaks have is each other." ...una din replicile memorabile ale filmului vin chiar de la el... Shi pe deaspura tipu` e shi funny:"Don't worry about fingerprints. Never had any." In al doilea rand, real touchy and sad scene(SPOILER), cand "profu`" Broom moare(adica este omorat), dar Kroenen(the killer) real freaky fellow. Shi can't believe a kissin` scene in Hellboy!!! That's what I call a kiss...All firey! ;) Shi ca mi-am adus aminte de alea multe spirite malefice ce trebuiau sa take over the Earth shi apoi monstrulica ala care a ieshit ca un Alien din Rasputin shi acei Hell Dogs, well, Mignola sau Del Toro, cred ca au ceva obsesie cu caracatitze shi tentacule...fishy-ew stuff like that... Totzi monshtrii erau cam la fel shi asta e ce ash putea "reprosha" filmului shi mai e acel Ivan Klimatovich, la care trebuia sa se lucreze ceva mai mult.
So... Hellboy like it... :)
Professor Trevor "Broom" Bruttenholm: "There are things that go bump in the night. And "we" are the ones who bump back!"
Riddick
07 Aug 2004, 18:42
am vazut in sfarsit si eu hellboy.mi-a placut.la un moment dat chiar ma "speriasem",cand am vazut ce au scris multi despre el.a fost chiar ok.si ca a venit vorba de faze tari,cand hellboy se duela cu catelul iadului si aratarea aia il arunca in niste reclame si ii intra in spate o gramada de cioburi.that must hurt! :) funny a fost faza cu pisicile si cand ii urmarea pe liz si myers,touchy the final kiss. :oops:
hahahahaha :D chestia cu pisicile era chiar cute din partea lui Hellboy.foarte creepy scena in care rasputin ii prezinta profesorului Broom viziunea lui despre Hellboy.Demona,sis,wonder why you like the "fish-guy" so much! ;) dar scena in care Liz are iar "an episode",dupa ce Rasputin o saruta pe frunte,tragic!!!si pretty cool,cum distruge cainii si larvele lor.forul ala albastru a fost facut super. :)LIZ RULES!si au fost multe faze care mi-au placut,dar cel mai tare mi-a placut ca pana la urma DRAGOSTEA SALVEAZA situatia. :) So romantic... :love:
Demona,sis,wonder why you like the "fish-guy" so much! ;)
Ca e "Peshte", ca zodia... ;) And he was a Freak!!!
stii ce n-am inteles eu?care a fost faza cu monstrul ala care a iesit din rasputin?oricum mi-a placut filmul.scena in care liz are o criza in somn si incendiaza tot spitalul,DAMN FREAKY!multe scene au fost haioase,una care mi-a placut mie a fost cea in care una din pacietele de la spital il vede pe hellboy afara si zice:"there's a big,red guy outside!" si asitenta "yes dear.there's no Santa!there is another month until x-mas". Hell Santa!FUNNY! :lol:
stii ce n-am inteles eu?care a fost faza cu monstrul ala care a iesit din rasputin?
Pai nu e normal? Adica Rasputin a murit in 1800 toamna ;) , dar el tot "traia". E normal ca un demon sa ii posede corpul. Altfel cum dreq mai era in viatza? Nu ai vazut? La un moment dat cand Rasputin ii arata lui Broom, adevaratul scop pentru care a fost creat Hellboy, ii shi zice: "Your God has choosen to remain silent. Mine is within me... Everytime I die..." So, there you have it. In order to live, he was posessed. :) Ala e "caracatitza" aia, care s-a rostogolit din Rasputin:"You've killed a man, but you have waked a God!" :)
Pai nu e normal? Adica Rasputin a murit in 1800 toamna ;) , dar el tot "traia". E normal ca un demon sa ii posede corpul. Altfel cum dreq mai era in viatza? Nu ai vazut? La un moment dat cand Rasputin ii arata lui Broom, adevaratul scop pentru care a fost creat Hellboy, ii shi zice: "Your God has choosen to remain silent. Mine is within me... Everytime I die..." So, there you have it. In order to live, he was posessed. :) Ala e "caracatitza" aia, care s-a rostogolit din Rasputin:"You've killed a man, but you have waked a God!" :)
aaaaahaaaaaaaaaa!inteleg.intrebare.tu ai invatat toate replicile din film? :hmm:
aaaaahaaaaaaaaaa!inteleg.intrebare.tu ai invatat toate replicile din film? :hmm:
Nu, nu le-am invatzat, dar de obicei, alea care imi plac le retzin ushor! :)
Scorpion
13 Aug 2004, 08:04
Sper ca in continuare sa apara mai mult Abe. Aici a fost lasat acasa in cea mai importanta parte a filmului.
Din filmele cu super-eroi cred ca in asta au murit cele mai multe personaje pozitive fiind si unul dintre cele mai violente filme pe care le-am vazut in ultima vreme.
La cat de des era vazut Hellboy de oamenii de pe strada, cred ca sefii lui aveau nevoie disperata de aparatele acelea din MIB care stergeau memoria.
La cat de des era vazut Hellboy de oamenii de pe strada, cred ca sefii lui aveau nevoie disperata de aparatele acelea din MIB care stergeau memoria.
:lol: hahahahaha!!! Good one! :P Ar fi mishto un mixaj intre cele doua chestii. Alienii shi demonii se aliaza impotriva umanitatzii. :) Atunci sa vezim cum Hellboy shi Will Smith kick some ass... Dar din moment ce Smith refuza sa mai joace in vreo continuare... Poate Tommy Lee Jones can arange somethin`... :sleep:
:lol: hahahahaha!!! Good one! :P Ar fi mishto un mixaj intre cele doua chestii. Alienii shi demonii se aliaza impotriva umanitatzii. :)
pai asta nu e asa departe de faza cu Aliens vs predator.sunt curios care castiga.am citit sinopsisul filmului si ma vazut trailerul si cateva poze,pe imdb,par ok,sper sa fie ce astept. :)
pai asta nu e asa departe de faza cu Aliens vs predator.sunt curios care castiga.am citit sinopsisul filmului si ma vazut trailerul si cateva poze,pe imdb,par ok,sper sa fie ce astept. :)
Bun-bun! Hai ca schimbam subiectu`. :) Vom discuta chestile astea daca o sa se faca filmu`. :)
Riddick
16 Aug 2004, 16:02
sa ma bag si eu in seama cu niste lucruri care mi- s-au parut asemanatoare cu alte filme.unul din lucruri,cand hellboy s-a luptat cu hell houdul acela,parca era bataia dintre neo si agent smith in matrix. :)
Hehe! True... Ca ai adus vorba de chestia asta, e o faza, cand ajunge Meyers la B.P.R.D., paznicul ii zice ca trebuie sa ajunga in "Area 51". Asta e referire la "Area 51" din Nevada, acolo unde cica guvernul american are o baza militara secreta shi tzin ascuns cu OZN shi some Alien-dudes!
L-am vazut, e placut si e ok. Monstrii cam toti aratau la fel si "the final boss" a murit mult prea usor... Selma Blair rules anyway :love:
ArsDeViu
19 Aug 2004, 18:53
Cea mai tare faza din film.
HEY! I'm on your side.
Sure.
not totally.o alta faza tare din film a fost aia dupa ce l-a infrant pe mostul acela,de s-a "scuturat" si a mai fost si faza aia cu "red guy outside"...the santa-hell-clause-boy ;) dar si aia cu I'm on your side a fost super :)
Hehe! True... Ca ai adus vorba de chestia asta, e o faza, cand ajunge Meyers la B.P.R.D., paznicul ii zice ca trebuie sa ajunga in "Area 51". Asta e referire la "Area 51" din Nevada, acolo unde cica guvernul american are o baza militara secreta shi tzin ascuns cu OZN shi some Alien-dudes!
YOU MANIAC! ;)
PoliFanAthic
27 Aug 2004, 00:42
Ca sa nu ajung sa ma afund in problemele pur filozofice care planeaza in jurul acestui film, ma rezum la a spune ca este al doilea cel mai bun comic-book film, dupa X-Men 2. Chiar daca modul de abordare difera, Hellboy continand numeroase elemente parodice, amandoua creatiunile sunt apreciabile.
Ron Perlman a scos din el mai mult decat imi inchipuiam ca poate sa ascunda. Banuiesc ca a fost acel rol perfect despre care vorbeste fiecare actor.
P.S. Spiderman sucked.
P.S. Spiderman sucked.
LOL
calinul
03 Sep 2004, 23:13
Mi s-a parut mult mai bun decat Spiderman, Daredevil, League of Extraordinary Gentlemen, Van Helsing.
Efecte speciale super reusite la fel ca si povestea. Usor de inteles si de "dezlegat", captivant si pe alocuri amuzant - Hellboy - se prezinta foarte bine si deja se afla in categoria filmelor mele preferate.
Iata un nou tip de erou, "nascut peste noapte", care este mai bun decat toti cei de pana acum. Eu asa cred. Adica sunt singur de asta.
L-am urmarit cu placere si ceea ce m-a impresionat si mai mult este faptul ca eroul nu este un subiect principal al filmului. Mai mult se pune accent pe un fel de biografie, unde se tine cont si de celelalte elemente ce n-au legatura cu el.
Sper ca Hellboy 2 sa fie pe masura.
Grad: 4.5/5
M_olecula
04 Sep 2004, 00:17
mama ce ma fac sa rad comentariile calinului... are un stil aparte... de a te face sa razi , bv man , tine-o tot asa
calinul
04 Sep 2004, 09:02
mama ce ma fac sa rad comentariile calinului... are un stil aparte... de a te face sa razi , bv man , tine-o tot asa
Mda... si stii tu ce vine dupa ras 8)
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.