PDA

View Full Version : Dodgeball: A True Underdog Story (2004)


calinul
23 Jul 2004, 13:20
Dodgeball: A True Underdog Story

In ultima vreme au inceput sa apara din ce in ce mai mult filme care au ca tema sportul. Numai daca ne gandim la acest lucru ne trec prin minte cateva titluri precum: "Bend it Like Beckham", "Miracle", "Shaolin Soccer". Acum este randul lui "Dodgeball" sa ne arate cat de bun este.
Trebuie sa incep prin a spune ca "Dodgeball" are la baza o tema ce se aseamana cu "Miracle" si ceva elemente (foarte putine) din "Shaolin Soccer". In primele minute pare plictisitor dar este un moment cheie si dupa acesta totul merge bine.
Scenele comice isi fac efectul asa cum trebuie si interpretarile sunt bune. Nu este un scenariu bine gandit insa filmul este regizat bine de Rawson Marshall Thurber - un debut cu dreptul al acestuia. De remarcat si aparitia unui "personaj episodic" - Chuck Norris - o secventa cu el ce are rol de "punct culminant" in actiunea filmului. In rest, interpretari bune din partea lui Ben Stiller si Vince Vaughn.
"Dodgeball" mi-a placut. Ce-i drept, nu in totalitate dar destul de mult. Am ras de multe ori si l-am gasit interesant.

Concluzia: Filmul nu straluceste insa este exact ceea ce aveti nevoie pentru a va simti bine si pentru a va aduce o buna dispozitie pe o zi intreaga. Si poate chiar mai mult...


4/5

KORBEN
03 Dec 2004, 15:51
filmuletu asta e pentru mine, comedia anului
probabil e al naibii de bun daca mi-a placut, in ciuda silei pe care mi-o provoaca vederea lui ben stiller
pe scurt, comedie clasica despre the loosers care iau si banii si trofeul si fata
chestia e ca se joaca in campionatul mondial de "ratele si vanatorii"
care are ca motto "go balls deep"
si ca fata e cam lezbiana
si ca are niste filmulete educative de prin anii`60 in care este atinsa limita de cool a filmuletelor educative din southpark
m-am stricat de ras

Nazgulu'
03 Dec 2004, 20:12
Pe mine nu m-a incalzit chiar atat de mult. Depinde mult de starea de spirit care o ai cand il vezi, si, eventual, compania. O comedie normala, nu exceleaza prin nimic in opinia mea.

PoliFanAthic
03 Dec 2004, 21:14
Chiar misto, trebuie sa recunosc. Poate putin prea mult zoolandish Stiller, dar altfel isi merita paralele.

PoliFanAthic
04 Dec 2004, 21:41
Aproape ca face ceva din tot filmul Stiller, noroc ca mai exista si alti actori.

K's
07 Dec 2004, 13:28
Unul dintre cele mai proaste filme: concluzie trasa din cele doua serii a cite 10 minute de film pe care le-am vazut. Prima pre-15minute somn, a doua post. Un jeg (cuvintu lu' korben, pe threadul lui :D ) de comedie obosita, exceptind unele glumite cu gag sexual.

Demona
09 Dec 2004, 12:16
Mi-a placut. Super funny, ca de obicei filmele cu Stiller. :) Stiller agitat ca un Pepsi shi Vaughn pasiv. Dar replicile care shtiau sa shi le dea veshic cei doi, erau crima. Cea mai tare a fost a lui Peter La Fleur: "I find that if you have goals you may not reach them, but if you don't you're never disappointed.". Ah shi sa nu uitam "zee cameos". Super faza cu David Hasselhoff shi Chuck Norris ("... fuckin' Chuck Norris!")... Dodgeball is like... :w00t: :lol: :shock: :D :w00t:

MinRep
10 Dec 2004, 01:09
Goddam it, this movie pissed me off!

Impresia mea de cinefil moderat este ca "Dodgeball: A True Underdog Story" e un film pentru tampiti. Actiunea este rasuflata, replicile sunt stupide, cam toate poantele sunt trase de par incat inceteaza sa mai fie hazlii, ceva subtilitate ramanand in jocul lui Stiller, aici un Zoolander cu mustata lui Tiriac, stupid, egocentrist si prost imbracat, nereusind sa amuze de data aceasta, poate fiindca personajul este negativ. Iar imaginea finala, gras ca Fat Bastard nu mi s-a parut a fi nimic mai mult decat un final prost... Laudabil curajul lui Stiller de a aborda personaje atat de detestabile.

In rest, Vaughn si Taylor joaca prost si nici nu mai am chef sa vorbesc de restul echipei Average Joe... :sick: Cameo-urile nu mi-au placut (poate doar Hank Azaria si Hasselholf), dar m-a surprins ca Owen Wilson nu si-a facut aparitia.


Unul dintre cele mai proaste filme ale anului. Ca sa fac aluzie la comentatorul campionatului de dodgeball: If it's almost a movie...

notorious
16 Dec 2004, 11:59
cea mai tare poanta din dodgeball mi s-a parut aia de la inceput, cand un tip de la un magazin de inchiriat dvd-uri il anunta pe vaughn ca trebuie sa returneze cateva filme: vreo 4 hard-porn, pe langa care 'mona lisa smile'... :lol: :lol:

dar filmul scris si regizat de un tip cu un nume foarte complicat este amatorist scris, neprofesional regizat, cu evidente rupturi de ritm, cu cateva gaguri bune combinate cu altele (multe) idioate.

e deja previzibil sa-l vad evoluand pe stiller in forta (si face tot filmul !), in timp ce vince vaughn joaca mai ceva ca o ciubota !

suportabil din cauza lui stiller, dar mai bine nu ti-ai pierde timpul cu 'dodgeball'.

eu tot mai astept cu nerabdare 'meet the fockers'... 8)