Log in

View Full Version : ANUL OSCARURILOR ROMANESTI?!

DANTE
12 Jul 2004, 07:04
hai seara buna tuturor din forum in primul rind.
Acum... intrebare: Credeti ca TRAFIC va ajunge cel putin nominalizat la Oscarurile de scurt metraj anul acesta?
Intreb, constient fiind ca nici un scurt metraj cistigator de Palm d'or nu a fost nominalizat in ultimii 4 ani la Oscar. crede-ti ca TRAFIC poate si exceptia? Cum Este fimul? la-ti vazut? Ma puteti indruma de unde il pot procura (Cu plata bineinteles). aici in Los Angeles este foarte greu sa dau peste filme romanesti mai ales cele de scurt metraj. Ultima achizitie a fost "I HOPE" si "2wenty9ine" amidoua a lui Mihai Mihalache.
Exista vre-un site unde pot achizitiona sau vedea filme de scurt metraj romanesti?

Jay
12 Jul 2004, 16:13
hai seara buna tuturor din forum in primul rind.
Acum... intrebare: Credeti ca TRAFIC va ajunge cel putin nominalizat la Oscarurile de scurt metraj anul acesta?

Sunt aproape sigur ca ..Nu.

ricutza
13 Jul 2004, 00:20
nici eu nu cred ca are prea multe sanse...in general sunt diferente destul de mari intre lucrurile pe care le apreciaza europenii la filme si cele pe care le apreciaza americanii...sa ne gandim doar la simplul fapt ca la categoria Cel Mai Bun Film Strain nu sunt nominalizate de obicei filme care sa fi fost castigatoare de premii la festivalurile europene (Cannes, Berlin etc....)

zizi
13 Jul 2004, 00:30
nici eu nu cred ca are prea multe sanse...in general sunt diferente destul de mari intre lucrurile pe care le apreciaza europenii la filme si cele pe care le apreciaza americanii...sa ne gandim doar la simplul fapt ca la categoria Cel Mai Bun Film Strain nu sunt nominalizate de obicei filme care sa fi fost castigatoare de premii la festivalurile europene (Cannes, Berlin etc....)

nu e vorba de asta.
pt. k sa intrii in "consideratzia academiei" trebuie (mai ales la scurt-metraje) sa indeplineshti anumite criterii(e esentzial sa participe in festivaluri americane si eventual sa castige la unele acreditate, sau sa fie vazut de nishte membrii importantzi care sa il propuna mai departe + de regula, sa fie inovator tehnic ori bazat pe un subiect "bigger than life"--aka. holocaust, razboi, homoxexuali, sida, america in lume etc.)

emanuel
13 Jul 2004, 07:58
Daca ar merita un scurt-metraj romanesc sa ia Oscarul, acela e Visul lui Liviu (din ce am vazut eu pana acum - adica seria de 5 s.m. prezentate la cinema). In nici un caz Trafic, care mie mi s-a parut slabut.

DANTE
13 Jul 2004, 08:02
adevarul este ca nominalizarile la Oscar sunt facute atit pe calitatea filmului (artistica,tehnica,etc) dar totdata si de cea politica. Iar din acest punct de vedere Romania nu prea are ce sa offere(cel putin nu acum). Plus filmele straine cu iz national cad din start datorita subiectului.

Dar ce m-ar interesa este daca voi personal ati vazut TRAFIC si mi-ar face placere sa aud punctul vostru de vedere personal. Este TRAFFIC tot din cadrul "noi suntem romani si atit stim sa facem" sau are un subiect si o manie de filmare/prezentare universala?

Alt punct de idei: Stie vreunul intre voi ceva mai mult decit este pe IMDB despre Catalin Mitulescu? Dar despre Mihai Mihalache ? Am vazut 2 scurmetraje de-ale lui si nu au nici un iz de "romanisme" in ele. Plus Marcel Iures este superb si total diferit ca rol in unul din filmuletze. Ma itereseaza daca este UATC-ist sau scoala straina de film!

Astept Parerile voastre la urmatorul "pahar de birfa"

Ciao!

Danny
14 Jul 2004, 09:14
Despre Trafic s-a vorbit la "Scurt-metraje la cinematograf"

http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=4031&start=0&hist=0

L-am vazut, nu m-a impresionat cu nimic. :hmm:

Alex Leo Serban
16 Jul 2004, 12:45
recent s-a incheiat festivalul de la capalbio (scurte nu mai lungi de 15 min.); despre eveniment - si participarea 'povestii de la scara c' -, aici:

http://agenda.liternet.ro/articol.php?art=1083

Ambra Blu
16 Jul 2004, 18:58
bazat pe un subiect "bigger than life"--aka. holocaust, razboi, homoxexuali, sida, america in lume etc.)

larger than life?

in alta ordine de idei, trebuie stiut ca 'poveste de la scara c', hit-ul care da mai mult sau mai putin motivat tinerii pe spate a prins o rampa de lansare destul de buna; odata ce a fost remarcat la ceva festivaluri, acum este primit mai oriunde si, from time to time, premiat; figure this out, and you'll figure the streets out. ;)
adica cam asa stau, la alta scara, nu la C, si lucrurile cu scurt-metrajele si premiile pe la diverse festivaluri.

mi-a placut la TIFF la zilele filmului rominesc cum fiecare regizor, la intrebarea oanei rasuceanu, "pe unde a mai circulat filmul?", fiecare a inceput sa se sparga in figuri. nemescu mai ales incepuse sa turuie lista. in schimb porumboiu a fost cul: "filmul meu a circulat pe casete vhs la prieteni in oras". oricum, cel mai bun scurt metraj romanesc de pina acum ramine "visul lui liviu".

crydead
22 Jul 2004, 13:28
bazat pe un subiect "bigger than life"--aka. holocaust, razboi, homoxexuali, sida, america in lume etc.)

larger than life?

"All you people can't you see, can't you see
How your love's affecting our reality
Every time we're down
You can make it right
And that makes you larger than life"

-----------------------------------
Viitorul suna ocupat

Ambra Blu
22 Jul 2004, 14:13
So everybody put yo handz in the air!!!!!!!!!!!!!!! And say yeaaahhhhhhhhhh!!!!!!!!!