PDA

View Full Version : Le Tour de France 2004

herbert
06 Jul 2004, 22:07
ce-ar fi Franta lui Jacque Chirac fara "Le Tour de France"?
discutam despre ciclism, Le Tour de France care a demarat pe 3 iulie, despre trecutul si viitorul (unii zic ca destul de incert) unui sport frumos si foarte greu.

Jay
06 Jul 2004, 22:23
Chiar crezi ca Tyler are vreo sansa????

herbert
06 Jul 2004, 22:31
as vrea sa aiba. votul meu merge catre el, dar nu m-ar deranja daca ar castiga Jan Ullrich. mai propuneti si alti candidati (verosimili) si-i introduc in chestionar.

Serghei
06 Jul 2004, 22:41
as vrea sa aiba. votul meu merge catre el, dar nu m-ar deranja daca ar castiga Jan Ullrich. mai propuneti si alti candidati (verosimili) si-i introduc in chestionar.

Merckx si Jalabert.

herbert
06 Jul 2004, 22:50

Merckx si Jalabert.
care? copilu' si fratele mai mic? :P glumet mai esti

Jay
06 Jul 2004, 23:10
Poate Vinokurov sa produca succesul de anul trecut?
Propun un candidat la cel mai bun sprinter: Zabel... Va fi un adevarat meci pentru tricoul verde.

herbert
06 Jul 2004, 23:27
Poate Vinokurov sa produca succesul de anul trecut?
Propun un candidat la cel mai bun sprinter: Zabel... Va fi un adevarat meci pentru tricoul verde.
Vinokurov nu participa la Tour - e traumat. imi pare rau ca nu stii.
Zabel nu conteaza in clasamentul final, iar printre sprinteri favoritul meu e Alessandro Pettachi care, deocamdata, nu reuseste nimic.

Jay
07 Jul 2004, 01:29
la mea... Fara Vinokurov, pai intradevar am vazut numai o etapa, pana acum....Doamne tre sa ma uit... sau mai bine sa ma documentez... Astept cu nerabdare muntii... La Zabel ai dreptate si asta pentru ca se taie ca maioneza la catarare... Cine ziceti ca i-a Team Trial-ul ??
Poate un Us Postal, T-mobile sau poate Banesto??

Jay
07 Jul 2004, 01:38
Serghei: "Ca tot te stiu parior,punem pariu pe o etapa-de preferinta cea de la Alpe D'Huez"

Asta este o provocare grea... Sa ne gandim.....

Jay
07 Jul 2004, 01:57
Bicicleta lui Ulrich....http://www.prosport.ro/index.php?c=16&a=25389

Serghei
07 Jul 2004, 06:28
Serghei: "Ca tot te stiu parior,punem pariu pe o etapa-de preferinta cea de la Alpe D'Huez"

Asta este o provocare grea... Sa ne gandim.....

Asta era pt herbert,da nu-i problema pun si cu tine.

Zabel nu conteaza in clasamentul final, iar printre sprinteri favoritul meu e Alessandro Pettachi care, deocamdata, nu reuseste nimic.

Anu trecut a fost amuzant tare,castigase maiestrul Pettachi 4-5 etape, dupa primii 100m(!) de munte a abandonat. :lol:

Danny
07 Jul 2004, 22:01
Din pacate Lance inca nu are adversar. Ullrich ar trebui sa prinda o forma de zile mari ca sa poata sa-l bata. Tyler Hamilton mai are de muncit. Vinokourov si Beloki - out...

1. Lance Armstrong
2-3. Tyler Hamilton - Ullrich

Eventuale surprize: R. Heras, I. Mayo, Oscar Sevilla.

Anonymous
07 Jul 2004, 22:02
Cred ca lance armstong va casitga turul frantei

Jay
07 Jul 2004, 22:16
Mda... US Postal confirma, Phonak face o mica surpriza si Banesto.. iar Telekomul pe 4 ... dupa cum ziceam US Postal mai tari ca ever... Sa vedem daca batranul Lance se tine pe picioare....

Jay
08 Jul 2004, 03:20
Click http://www.gazetasporturilor.ro/index.php?c=28&a=17085

herbert
08 Jul 2004, 12:14
a fost un mesaj (nedorit) pe care l-am sters. n-am stiut cum s-o fac fara urme. cine stie, sa vina in ajutor

herbert
08 Jul 2004, 12:20
in TT de ieri mi s-a parut destul de bun (adica pregatit) Tyler Hamilton. sper sa nu fie macinat de complexe ca in ceilalti ani, cand era si cu clavicula rupta (un complex ar fi... prietenia mai veche cu Lance) si sa "loveasca" oportun si decisiv, lasandu-i in urma pe ceilalti. ce timp mizerabil in cursa de ieri. astazi se anunta vant puternic si "caravana" va traversa campii franceze, involburate de curenti antiamericani.

piranha
08 Jul 2004, 13:54
Olá,

http://www.autoshow.ro/forum/images/smilies/external/director.gif Un pont de site super-fun pentru voi: 29 de motive pentru care Bicycles are better than women. Have fun !

http://www.cyclingforums.com/t116258.html

De asemenea, poate veti gasi interesant site-ul meu de ciclism, unde puteti descarca melodia Bicycle a lui Freddy Mercury si alte chestii faine la sectiunea Download.

Jay
08 Jul 2004, 21:08
Mai... va plac comentatorii... Naum si Banciu that is... I love them....

Jay
08 Jul 2004, 21:56
Etapa a treia http://www.prosport.ro/index.php?c=16&a=25525

herbert
08 Jul 2004, 22:33
Mai... va plac comentatorii... Naum si Banciu that is... I love them....

pentru mine, Naum e cel mai suportabil comentator sportiv din tv-urile romanesti. tipul si scrie destul de bine, e drept usor flamboaiant si metaforic (o veche meteahna a ziaristicii romanesti).
ce etapa halucinogena. nu stiu cata treaba va face acest Thomas... frances, care a imbracat "galbenul", dar e o bucurie pentru Franta care n-a mai castigat Turul de multi ani. cum naiba nu nimereste si Lance intr-o busculada? mi se pare ca Alessandro Petacchi va abandona.
poate maine asistam la un sprint final, cu caderi, sa cante claviculele...

Jay
08 Jul 2004, 22:52
Mda... Eu am mai citit si carti de ale lui taica-su Gellu Naum... Oricum nu cred ca pot fi egalati.... Au fost destule cazaturi si astazi pe ploaie... Oricum mi-a placut evadarea si la cat mai multe...

Danny
08 Jul 2004, 23:01
Eu am inceput sa ma uit la Turul Frantei acum 4 ani...tocmai datorita comentariului lor. Fac un cuplu de exceptie. Bine...au mai contribuit peisajele Frantei si etapele de munte... :)

herbert
09 Jul 2004, 01:03
Mda... Eu am mai citit si carti de ale lui taica-su Gellu Naum... Oricum nu cred ca pot fi egalati.... Au fost destule cazaturi si astazi pe ploaie... Oricum mi-a placut evadarea si la cat mai multe...
mai Jay, fratioare, Radu Naum nu este fiul lui Gellu Naum. de unde ai scos-o? il putem intreba pe prietenul nostru ALS (bai hedonistule, unde ai disparut?!), care a fost un prieten al casei Naumilor (Gellu si Ligia).
inseamna ca citesti poezie, ca Gellu Naum e poet??? cum poti sa afirmi ca ai citit cateva carti. ce carti? te-am cam prins cu minciunica, vrei sa impresionezi, asa-i??? are doar un roman-poem "Zenobia" si cateva piese, restul e poeeeziiiee suprarealista!!!
dar sa nu ne abatem de la subiect. eu mai ascult si comentatorul englez si - o curiozitate - pe cel rus, foarte bun si acesta, fost ciclist de performanta, e drep, usor imperialist, ca orice rus, dar un tip cultivat care turuie fara intrerupere si mai exersez russkii iazik

Jay
09 Jul 2004, 01:52
mai Jay, fratioare, Radu Naum nu este fiul lui Gellu Naum. de unde ai scos-o? il putem intreba pe prietenul nostru ALS (bai hedonistule, unde ai disparut?!), care a fost un prieten al casei Naumilor (Gellu si Ligia).
inseamna ca citesti poezie, ca Gellu Naum e poet??? cum poti sa afirmi ca ai citit cateva carti. ce carti? te-am cam prins cu minciunica, vrei sa impresionezi, asa-i??? are doar un roman-poem "Zenobia" si cateva piese, restul e poeeeziiiee suprarealista!!!
dar sa nu ne abatem de la subiect. eu mai ascult si comentatorul englez si - o curiozitate - pe cel rus, foarte bun si acesta, fost ciclist de performanta, e drep, usor imperialist, ca orice rus, dar un tip cultivat care turuie fara intrerupere si mai exersez russkii iazik

Pai Zenobia ce e mai???(pe carte scria toata ziua roman). sau CAlea Searpelui.. ce e??? Eu stiam ca Radu e ruda cu Gellu, dar se poate sa ma insel. Nu prea cred ca tre sa ma faci mincinos pentru faptul ca am crezut ca Zenobia ar fi altceva. Eu l-am citit si nu stiu de ce ii zici roman-poem. Poate imi explici si mie. Si stiu ca este poet in principal... Dar cum nu ma omor eu cu poezia, nu am vrut sa spun de poezia sa, mai ales ca nu am citit-o. Pai sa impresionez, cel putin pe tine, e ultimul lucru pe care vreau sa-l fac ...
Eu l-am prins o data pe comentatorul ala englez si era sa adorm de plictiseala... Povestea de nu stiu ce calatorie a facut el si ce a facut pe acolo(prin Franta cred)... in fine ... nu mai vreau sa-l aud...

P.S. Gellu Naum a scris si teatru... http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&article_id=88120

Jay
09 Jul 2004, 02:05
Lance si Sheryl Crow....http://www.prosport.ro/index.php?c=16&a=25673

Etapa a 5 a http://www.gsp.ro/index.php?c=1&a=17507

herbert
09 Jul 2004, 16:43
pai despre Zenobia (roman-poem) si piesle de teatru am spus eu mai sus. de ce ma trimiti la adevarul?
astazi sper sa apuc macar finalul cursei. sau mai bine s-o vad in reluare/rezumat si sa aflu de o mare surpriza, sa zicem - abandonul lui Lance si victoria lui Hamilton sau Ullrich.

Jay
09 Jul 2004, 21:36
Pai te-am trimis la adevarul, pentru ca nu prea stiam sa vorbesc despre cartea aia, ca nu am citit-o si nici nu stiu pe cineva care a citit-o. In fine... De acum nu trebuie sa ma iei asa de tare ca vreau sa impresionez sau lucruri din astea pentru ca nu e asa. Atunci cand gresesc, ori nu stiu, ori ma incurc.. In nici un caz nu vorbesc..... gol.
Despre estapa de azi am sa revin intr-un alt post...

Jay
09 Jul 2004, 23:13
Ziua incepe foarte rau... Cu vestea ca italienii Alessandro Petacchi si Mario Cipollini au abandonat Turul Frantei datorita accidentarilor.
De notat: In ultimul km al etapei o cazatura destul de haotica. Primul sprint intermediar luat de Da Cruz, al doilea la fel, iar evadatii au reusit au fost prinsi destul de aproape de plutonul condus de Brioches la Boulangere.
Etapa a fost castigata de belgianul T. Boonen in urma unui sprint, de fapt hai ca suntem deja la inceput, sa dam un mic clasament... asa ca sa stim cum evolueaza baietii....

Clasamentul general:
1. Thomas VOECKLER
2. Stuart O'GRADY
3. Sandy CASAR
4. Magnus BACKSTEDT
5. Jakob PIIL
6. Lance ARMSTRONG
7. George HINCAPIE

Clasament tricou verde:
1. Stuart O'GRADY
2. Robbie MC EWEN
3. Danilo HONDO
4. Erik ZABEL
5. Jean-Patrick NAZON
6. Jaan KIRSIPUU
7. Thor HUSHOVD

Clasament cataratorilor:
1. Paolo BETTINI
2. Janeck TOMBAK
3. Jens VOIGT
4. Bram DE GROOT
5. Sandy CASAR
6. Jérôme PINEAU
7. Franck RENIER

si Clasamentul etapei a6a:
1.T. BOONEN
2.S. O'GRADY
3.E. ZABEL
4.D. HONDO
5.B COOKE
6.S MARINANGELI
7.J PINEAU

Jay
10 Jul 2004, 00:47
Armstrong, contestat

http://www.prosport.ro/index.php?c=16&a=25764

Jay
10 Jul 2004, 17:16
S-a terminat si etapa a 7a. Etapa plata cu 2 mici catarari, dar sa va spun sincer... Iubesc Bretania... O etapa cu o cazatura si cu o mica evadare la sfarsit...
Clasamant etapa 7:
1.F Pozzato
2.I Flores
3.F Mancebo
4.L Brochard
5.S. Hinault
6.M Scarponi
7.P Bettini

M_olecula
10 Jul 2004, 23:41
Jay : Te Iubesc frate ! Bine ca postezi tu aici cronicile etapelor (oricat de mici ar fii ele) . Eu sunt un fan al turului Frantei , ma uit de vreo 5 ani si iubesc competitia asta . In perioada asta nu am timp sa ma uit nici la 5 minute din tur si d-asta iti spun ca faci treaba excelenta cu posturile astea !!!!! Tine-o tot asa !!!!

herbert
11 Jul 2004, 16:24
ploaia (ce multa e la acest Tour!) mentine suspansu'. oricine poate cadea, inclusiv marii pretendenti la victorie. deocamdata sta linistit, mediocru-adormit Ullrich. poate ca asteapta muntii?

Danny
11 Jul 2004, 19:17
deocamdata sta linistit, mediocru-adormit Ullrich. poate ca asteapta muntii?

Asa e Ullrich de cand il stiu. Asta e stilul lui. Care mie nu-mi place. La fel de linistit o sa fie si pe munte...

herbert
11 Jul 2004, 21:38
deocamdata sta linistit, mediocru-adormit Ullrich. poate ca asteapta muntii?

Asa e Ullrich de cand il stiu. Asta e stilul lui. Care mie nu-mi place. La fel de linistit o sa fie si pe munte...
bine, i-am conturat profilu'. ca niste latini temperamentali eu propun sa-l trimitem in p***. de ce ne enerveaza??? de ce nu arde ca un fitil???
...dar tot asteptam sa i-o faca lui Lance...

Danny
11 Jul 2004, 22:00
...dar tot asteptam sa i-o faca lui Lance...

Mai multe sperante imi pun in Hamilton...

herbert
11 Jul 2004, 22:16
Mai multe sperante imi pun in Hamilton...
sa fii tu celalalt care a votat, pana acum, cu Tyler Hamilton?

Danny
11 Jul 2004, 22:22
Nu, eu sunt realist, am votat cu Lance. :D

herbert
11 Jul 2004, 22:27
Nu, eu sunt realist, am votat cu Lance. :D
se poate spune si asa, dar se mai spune: fricos, merge pe mana celor puternici, conservator-comod... :P

Danny
11 Jul 2004, 22:33
Neah, realist. Daca intrebarea era "Cine ati vrea sa castige Turul Frantei" era altceva.

Jay
12 Jul 2004, 16:29
Luni pauza ... si nu e bine...

Dar sa revin cu un scurt de duminica... Doamne ce a mai plouat, mi-era mila de ciclisti... Ma asteptam la cazaturi spectaculoase, dar au mers prea intepati...In etapa de duminica, Lamballe - Quimper (172 km), cei care au trecut primii linia de sosire au fost Thor Hushovd (Credit Agricole), Kim Kirchen (Fassa Bortolo), Erik Zabel (Team T-Mobile). Vad ca-si revine Zabel.. e ceva... Pe marti

Jay
13 Jul 2004, 18:09
Marti... Ce mai e nou!!
Pai... Doar 173 de ciclisti (din 188) au ramas in Turul Frantei. O parte au renuntat din cauza accidentarilor, altii au fost exclusi pentru dopaj.
Prima catarare (km 34) ofera cele mai multe puncte lui Virenque, apoi lui Mayo (Euskaltel) si Gonzalez de Galdeano (Liberty Seguros).
McEwen castiga primul sprint intermediar, urmat de O'Grady. Castigatorii celei de-a doua catarari - Cote d'Aubusson - sunt 1. Landaluze (3 pt), 2. Simeoni (2 pt), 3. Kroon (1 pt). Plutonul reuseste sa prinda din urma pe cei doi evadati, finalul cursei fiind unul spectaculos: foarte multi ciclisti trecand linia de sosire aproape in acelasi timp. Robbie McEwen trece primul la cativa centimetri de Hushovd. Al treilea este O'Grady.
Maine ziua Frantei... om trai si om vedea....

herbert
13 Jul 2004, 19:45
ce tristete pe capul lui Erik Zabel! neamtul asta (fericit-pragmatic candva) termina cursele pe locul 3,4,5... nu mai poate castiga. vezi daca nu stii sa te lasi la timp! desi, daca trece muntii, poate castiga la Paris.

Jay
13 Jul 2004, 19:47
Vedem daca e in stare sa treaca muntii, dar ... nu cred ca va lua vreo etapa anul asta...Eu totusi as vrea....

Jay
13 Jul 2004, 20:33
Armstrong, sub Ullrich

http://www.prosport.ro/index.php?c=16&a=25961

Jay
14 Jul 2004, 16:29
In primul rand ..La multi ani Franta!...
Astazi este o zi speciala.... Comenteaza in direct Radu Naum si Banciu, dar si Marius Tuca... extraordinar
Etapa 10 Limoges - Saint Flour
Ne axam pe catarari astazi... ca am intrat in munti...
Prima catarare de categoria 4 este castigata de Richard Virenque (regele muntilor de anul trecut). Au urmat Merckx (LOT) si Chavanel (BLB). Primii doi cataratori s-au si detasat la 1'25'' de pluton.
A doua catarare (cat-3 Col de Lestards) aduce lui Richard Virenque (QSD) 4 puncte, 2. Alex Merckx (LOT) 3 puncte, 3. Paolo Bettini (QSD) 2 puncte, 4. Christophe Moreau (C.A) 1 punct. Top 3 oficial in varful catararii de categorie 3 de la Cote de Saint-Yrieix-Le-Dejalat: 1. Virenque (4 pt), 2. Merckx (3 pt), 3. Bettini (2 pt). Top 3 oficial in varful catararii de categorie 1 de la Col Du Pas De Peyrol: 1. Virenque (15 pt) 2. Merckx (13 pt) 3. Menchov (11 pt) si cu asta Virenque trece pe primul loc in clasamentul cataratorilor. Tricoul alb cu buline rosii este al sau.
Castigatorul "celei mai dificile etape din T.F. 2004"(datorita catararilor) este Richard Virenque - reusita amplificata de sarbatoarea nationala a Frantei - cu peste 5 minute fata de pluton. Felicitari !! Francezul a reusit sa castige toate cele 9 catarari de astazi care mai de care mai dificile si sa ia tricoul alb cu buline rosii.
Thomas Voeckler isi pastreaza tricoul galben.

Bogie
14 Jul 2004, 20:59
Jay, faci un lucru bun pt amaratii astia de noi care nu avem posibilitatea de a urmari Turul. Multumim.

Jay
15 Jul 2004, 16:37
Etapa 11 Saint Flour - Figeac. Nu uitati maine... va fi o etapa extraordinara... se intra serios in munti... vedem cine se tine si cine nu...
Primul loc in prima catarare de categorie 3 este adjudecat de eroul de ieri Richard Virenque (Quick Step), urmat de Christophe Moreau (Credit Agricole) si Egoi Martinez (Euskaltel) si clasamentul cataratorilor e destul de bine sudat.. David Moncoutie (Cofidis), Egoi Martinez (Euskaltel) si Juan Antonio Flecha (Fassa Bortolo) sunt evadatii care aduna punctele celei de-a treia catarari. S-au distantat la 7 minute de pluton. David Moncoutie se desprinde in utlimii 10km si castiga. Dupa el trec Juan Antonio Flecha si Egoi Martinez.

herbert
16 Jul 2004, 00:01
nici etapa a doua montana n-a "deconspirat" posibilitatile si intentiile celor trei mari ( declarati asa la inceputul Turului):Armstrong, Ullrich, Hamilton. pot mai mult decat arata??? incepe sa ma enerveze rau de tot "tactica" gigantilor. mi-ar place sa castige Turul Virenque - e mai patimas, e mai expresiv, a si avut obscure probleme cu dopajul etc.

Danny
16 Jul 2004, 10:20
Pana acum a fost jucarie. Astazi si maine sunt etape montane clasice, cu finish in catarare, decisive pt. soarta turului.
Etapa de astazi - 2 catarari de 1a categorie. Maine - poate cea mai dificila etapa cu 2 catarari de 1a categorie si finish cu catarare "haute-categorie" (aici va ataca cu siguranta Armstrong...daca n-o va face inca de azi).
Din pacate nu pot sa vad turul insa sunt sigur ca cei 3 si-au pastrat fortele pentru aceste 2 etape.

P.S. Pentru astazi - atentie la I. Mayo. (in primii 3?)

Jay
16 Jul 2004, 15:38
Stirea zilei de ieri.... Lance acuzat de dopaj de catre fostul castigator al Turului Frantei, Greg LeMonde .. mai multe:
"În ciclism nu se petrec miracole. Pentru toate existã o explicaþie. Aºa cã revenirea lui Armstrong dupã ce a suferit de cancer are ceva necurat în spate", a declarat Greg LeMond, triplu cîºtigãtor al Turului Franþei la sfîrºitul anilor '80. "Singura modalitate de a merge mai repede în ciclism este de a-þi mãri capacitatea de oxigenare. Lucrul ãsta nu se face aºa uºor. Cînd concuram aveam VO2 Max (consumaþia maximã de oxigen) de 93 ml ºi eram primul în pluton. Acum, cu acest coeficient nu intru nici în primii 50", a spus americanul.
Declaraþiile lui LeMond nu sînt primele de acest gen. Cearta dintre ei a devenit publicã dupã apariþia cãrþii "LA Confidential", în care soþia lui LeMond povesteºte cã în iulie 2001 Armstrong i-a acuzat soþul cã a folosit în timpul carierei EPO, o substanþã care mãreºte numãrul de globule roºii din sînge. "Nu puteam face aºa ceva pentru cã nu exista EPO în acea vreme", a replicat LeMond atunci.
Acum, acesta nu crede cã sînt semnificative toate controalele la care a fost supus Armstrong ºi au ieºit negative. "Nici David Miller nu a fost depistat vreodatã cu substanþe interzise în sînge ºi a recunoscut apoi cã a consumat EPO. Nu ºtiu cum va reuºi Armstrong sã convingã pe toatã lumea de inocenþa sa", a conchis LeMond.

Bogie
16 Jul 2004, 16:04
Concureaza si Roberto Laiseka? Un ciclist basc de la Euskaltel, foarte bun pe munte. A castigat etapa in Turul Frantei(2002) si Turul Spaniei. Anul trecut Euskaltel a dezamagit, sper ca acum sa faca ceva.

Jay
16 Jul 2004, 16:15
Concureaza si Roberto Laiseka?
Nope(Nu am auzit nimic de el in Turul asta).... L-am "vazut" prin turul Cataluniei... atat.

Jay
16 Jul 2004, 17:29
Etapa 12 Castelsarrasin - La Mongie
Etapa extraordinara... Pe catararea de la La Mongie... s-au despartit trei grupuri... unul cu Armstrong, altul cu Ulrich la peste un minut... si ultimul cu Hamilton si Voeckler.
Ulrich termina in spatele lui Lance la 2:28 de minute plus bonificatia lui Armstrong care a terminat al doilea.. se fac cam 3:35 ... Ulrich va pierde turul... Unul dintre contracandidati a lui Lance ar mai fi... sa zicem Ivan Baso (CSC).. care a terminat astazi pe locul intai... scurtul etapei:
Primul sprint intermediar are in top 3 pe: Vansevenant (6 pt), Kirchen (4 pt) si Finot (2 pt). Din pacate avem si un abandon: Mikel Pradera (Illes Balears) - a stat toata cursa in partea din spate a plutonului, iar acum renunta. Richard Virenque si inca 2 ciclisti s-au detasat la 15'' de pluton pe aceasta catarare... Filippo Simeoni (Domina Vacanze) ataca la 300 m inaintea celorlalti. Lucrurile se schimba rapid in conducerea cursei: Michael Rasmussen (Robobank) i-a depasit pe toti si are 13'' in fata. Plutonul este acum format din 3 grupuri distantate de cate 1 minut aproximativ: in fata conduce Armstrong primul grup, apoi Ullrich cu inca cativa ciclisti, la coada este Hamilton cu al treilea grup. Armstrong ramane cu Baso si Lance l-a lasat sa treaca primul.
Clasament general inainte de etapa 12:
1. Thomas VOECKLER (BLB) 46:43:10.0
2. Stuart O'GRADY (COF) + 00:03:00.0
3. Sandy CASAR (FDJ) + 00:04:13.0
4. Richard VIRENQUE (QSD) + 00:06:52.0
5. Jakob PIIL (CSC) + 00:07:43.0
6. Lance ARMSTRONG (USP) + 00:09:35.0
7. Erik ZABEL (TMO) + 00:09:58.0
8. José AZEVEDO (USP) + 00:10:04.0
9. José Enrique GUTIERREZ (PHO) + 00:10:09.0
10. Francisco MANCEBO (IBB) + 00:10:18.0

Clasament general dupa etapa 12:
1. Thomas VOECKLER (BLB) 51:51:07.0
2. Lance ARMSTRONG (USP) + 00:05:24.0
3. Sandy CASAR (FDJ) + 00:05:50.0
4. Richard VIRENQUE (QSD) + 00:06:20.0
5. Andréas KLÖDEN (TMO) + 00:06:33.0
6. Ivan BASSO (CSC) + 00:06:33.0
7. Francisco MANCEBO (IBB) + 00:06:43.0
8. Jakob PIIL (CSC) + 00:06:53.0
9. Santos GONZALEZ (PHO) + 00:07:23.0
10. Carlos SASTRE (CSC) + 00:08:11.0

Etapa 12:
1.Ivan Baso
2.Lance Armstrong
3.A. Kloden
4.F. Mancebo
5.C. Sastre
6.O. Pereiro Sio
7.D. Menchov

In etapa de maine vor fi 7 puncte de catarare... dintre care 2 de gradul 1 si ultima de categoria speciala....

Danny
16 Jul 2004, 22:46
Mdah...Lance se apropie din ce in ce mai mult de a 6-a victorie consecutiva in Turul Frantei.
Hamilton, Ullrich, Hera, Mayo...dezamagitori.
Apare in schimb o noua generatie de ciclisti: Ivan Basso, Francisco Mancebo, Denis Menchov, Mickael Rasmussen, Michele Scarponi.
De fapt, 3 dintre fostii castigatori al tricoului alb in tur au terminat astazi in primii 7.

Bogie
17 Jul 2004, 17:14
Andreas Kloden pe 3 ? :o O surpriza foarte placuta.
Armstrong a fost cel de altadata, cu atacuri ucigatoare sau adversarii lui nu au fost in forma? Intreb pt ca din ce am citit pe net, Basso l-a depasit la final. Altadata nu prea se intamplau lucruri din astea.

herbert
17 Jul 2004, 17:40
Hamilton a abandonat, Ullrich a fost umilit... ramane copilu' asta cu nume rusesc (ce debilism si prin Italia asta, doamne!), Ivan Basso, care poate pierde totul in cursa individuala, unde e mai slab decat americanu'. numai un accident il poate lipsi pe Armstrong de un nou titlu.
am privit astazi toata cursa - un deliciu!
iata un articolas despre Turul Frantei semnat de Ioan Grosan in Ziua:

Turul Frantei

De cand mi s-a dat posibilitatea, dupa 1989, sa-l vad in direct, ma uit fascinat la Turul Frantei. Cred ca e, poate, cea mai frumoasa competitie sportiva anuala a secolului trecut, cat si a celui in care am pasit din noul mileniu. Lacrimi, suspans, triumfuri, drame, inclestari titanice, suspiciuni, eroi pentru o zi sau pentru un "cincinal", puternice personaje secundare, din "subterana" - de toate are Turul asta, ca un roman dostoievskian. Si chiar daca acum cativa ani asupra lui au planat banuielile (ba chiar certitudinile) unei maculari "anabolizante", el isi pastreaza pentru mine intreg farmecul sau indicibil. Aproape zilnic, trei-patru ore nu ma pot dezlipi din fata televizorului, chiar daca, aparent, nu se intampla nimic si plutonul ruleaza compact, ca inainte de alegerile locale PSD-ul. Dar insusi mersul asta in pluton, pe sute de kilometri, are rigorile unei metafore reusite si cum am putea aprecia evadarile daca n-ar exista, cum s-a intamplat si saptamana asta, "inghitirile", pe chiar ultimii metri ai cursei, ale celor disidenti?
De aceea ma mir ca presa zilnica, in rubricile ei de sport, sau chiar si cotidianele specializate acorda - atunci cand nu ignora total - un spatiu atat de mic acestei magnifice competitii. Nu stiu carui amical de trei lulele disputat de niste fotbalisti chiauni de canicula, crampelor de care e apucat din cand in cand cate-un conducator de club, agramatismelor debitate de cutare antrenor sau impresar li se rezerva coloane intregi, cu titluri de-o schioapa; in schimb, lectiile de viata pe care le ofera gratis Turul Frantei sunt expediate in trei randuri inexpresive, cum era altadata cand la lectiile de dirigintie trebuia sa tinem cateva minute de "informare politica". Jalnic si trist pentru presa noastra.
PS. Orice-ar zice unii s-au altii, fara cei doi comentatori de la Eurosport, Radu Naum si Radu Banciu, Turul mi s-ar parea mult mai sarac. Ce-i drept, amandoi mai sar uneori peste cal, dar cred ca nimeni nu poate pastra ore un sir un comentariu la nivelul de varf al inteligentei sale. Altfel, pentru spontaneitate, umor si - dupa modelul Topescu - pentru preocuparea de a oferi mereu informatii istorico-culturale despre locurile prin care trec ciclistii - "chapeau bas!" Asta ca sa-i parafrazez...
Ioan GROSAN

Jay
17 Jul 2004, 17:44
Ce etapa!!!
Etapa 13 Lannemezan - Plateau de Beille

Pacat ! Tyler Hamilton se da batut - unul dintre purtatorii de speranta ca ar fi putut sa-l detroneze pe Armstrong. Este al treilea abandon azi - au mai renuntat Zubeldia (Euskatel) si Menchov (Iles Balears). Citatul zilei: "Lance Armstrong a rulat pana acum un Tur al Frantei perfect din punct de vedere tactic" (Laurent Jalabert) - de aceea campionul se simte bine, este sigur pe el si chipul sau nu tradeaza nici o emotie. Trebuie sa recunoastem insa ca un mare rol pentru aceasta situatie il are si echipa sa. In varful primei catarari cat 1, tot Sylvain Chavanel (Brioches la Boulangere) este primul, urmat de Michael Rasmussen (Rabobank), de data asta, si de Jens Voigt (CSC). Inca un abandon: Fabian Wegmann (Gerolsteiner). El a este cel mai bun catarator de anul acesta la Giro d'Italia. Probleme mari pentru Iban Mayo care a fost cat pe ce sa abandoneze... A fost convins intr-un minut de colegii sai sa reia cursa. Acum se afla la peste 9' de Rasmussen si la 5' de pluton. Este evident ca ii este foarte greu sa continue cursa. Catararea uriasa de categoria 1 (9,8 km cu panta medie de 8,2%) este trecuta de Rasmussen primul (15 pt) si Voigt al doilea. Urmeaza Chavanel ceva mai in spate. Rasmussen este acum pe locul 2 in clasamentul cataratorilor cu 68 puncte; Virenque are 115 puncte. Intre timp, grupul lui Iban Mayo a ajuns la 11'28 fata de evadati si la 7'40'' fata de pluton. VICTORIE Lance Armstrong - prima pentru el in acest Tur. Dupa o evadare de 10 km impreuna cu Ivan Basso, americanul il depaseste pe italian pe ultimii 20 m. Pe locul 3 soseste Totschnig (1'05), pe locul 4 Kloden (1'27''). Jan Ullrich pierde inca 2 minute fata de Armstrong. Thomas Voeckler reuseste sa-si pastreze tricoul galben, la 20'' in fata lui Armstrong in clasamentul general.

http://www.gsp.ro/index.php?c=1&a=17900

Danny
18 Jul 2004, 16:58
Foarte bun articolul lui Ioan Grosan.

Jay
18 Jul 2004, 17:04
L-am trimis si baietilor(cei doi Radu) si au mai citit de prin el... in timpul etapei...

Danny
18 Jul 2004, 17:17
Hehe, si eu le trimiteam mesaje/intrebari in anii trecuti si imi raspundeau...am pierdut chiar si un pariu cu ei... :)
Anul asta insa daca n-am putut urmari turul... :((

Jay
18 Jul 2004, 17:20
Etapa 14 Carcasonne - Nimes
Etapa de astazi a cuprins 192,5 km "ca in palma" cu doua scurte sprinturi intermediare. Top 3 dupa primul sprint intermediar: Gonzalez (6 pt), Robin (4 pt), Flecha (2 pt). Top 3 dupa al doilea sprint intermediar: Wrolich (6 pt), Mengin (4 pt), Fedrigo (2 pt). 10 evadati, din care pe ultimii 7km se desprinde Aitor Gonzales, apoi Jalabert si Mengin. Gonzales castiga, apoi dupa cateva secunde vin Jalabert si Mengin, iar la 25 de secunde in spatele lui Mengin a sosit si restul grupului de evadati impreuna cu Santiago Botero. Plutonul soseste dupa o intarziere de 14 minute.O etapa de tranzitie, cam plictisitoare(mai ales dupa ultimele doua etape).
Clasament etapa 14:
1.A Gonzalez
2.N. Jalabert
3.C. Mengin
4.P. Fedrigo
5.P. Wrolich
6.M. Lotz
7.I Gonzales Galdeano

Maine zi libera.. Pe marti....cand intram in Alpi

herbert
20 Jul 2004, 19:38
a castigat Lance Armstrong cu un sprint de "sprinter" pe munte. parea sa aiba un moment, chiar o zi mai nefericita, dar a rezistat si a castigat. norocul lui e echipa care functioneaza impecabil.
pe locul doi a sosit Ivan Basso. italianul e la 1,25 minite in urma lui Armstrong in clasamentul general.
Ullrich, care, in mod surprinzator a atacat cu 50 km inainte de final (mi-a devenit foarte simpatic in acele momente) a incheiat etapa pe locul trei, iar in clasamentul general e pe locul 5, la 6,54 minute de lider.
pentru frumusetea si intriga Turului, mai cred ca se pot produce schimbari in clasamentul acesta.

Danny
21 Jul 2004, 00:08
Da-mi voie sa ma indoiesc...desi nu se stie niciodata.
Maine va fi etapa de contra-timp - 15,5 km - si nu orice contratimp...ci de munte, cu finish L'ALPE D'HUEZ - catarare de categorie speciala...favorit cert - Lance Armstrong.
M-as mira sa poate recupera I. Basso la un astfel de contra-timp, desi pe munte a reusit sa se tina scai de texan.

Jay
21 Jul 2004, 06:53
Multumesc... am pierdut si eu o etapa... :((

Bogie
21 Jul 2004, 17:43
Gata, prieteni, americanul a castigat.
Marea surpriza vine, dupa parerea mea, din partea lui Kloden. Vad ca si Mancebo a facut un tur bun.

Danny
21 Jul 2004, 20:28
Mdah, din ciclul "v-am zis io"...

Clasament etapa:

1 Lance Armstrong (USA) US Postal 00:39:41.0 +00:00:00.0
2 Jan Ullrich (GER) Team T-Mobile 00:40:42.0 +00:01:01.0
3 Andreas Klöden (GER) Team T-Mobile 00:41:22.0 +00:01:41.0
4 Jose Azevedo (POR) US Postal 00:41:26.0 +00:01:45.0
5 Santos Gonzalez (ESP) Phonak 00:41:52.0 +00:02:11.0
6 Giuseppe Guerini (ITA) Team T-Mobile 00:41:52.0 +00:02:11.0
7 Vladimir Karpets (RUS) Illes Baleares 00:41:56.0 +00:02:15.0
8 Ivan Basso (ITA) CSC 00:42:04.0 +00:02:23.0
9 David Moncoutie (FRA) Cofidis 00:42:04.0 +00:02:23.0
10 Carlos Sastre (ESP) CSC 00:42:08.0 +00:02:27.0

Clasament general:

1 Lance ARMSTRONG (USP) 67:53:24.0
2 Ivan BASSO (CSC) + 00:03:48.0
3 Andréas KLÖDEN (TMO) + 00:05:03.0
4 Jan ULLRICH (TMO) + 00:07:55.0
5 José AZEVEDO (USP) + 00:09:19.0
6 Francisco MANCEBO (IBB) + 00:09:20.0
7 Georg TOTSCHNIG (GST) + 00:11:34.0
8 Carlos SASTRE (CSC) + 00:13:52.0
9 Pietro CAUCCHIOLI (ALB) + 00:14:08.0
10 Levi LEIPHEIMER (RAB) + 00:15:04.0

Jay
21 Jul 2004, 20:41
Long live the king

Jay
23 Jul 2004, 00:12
Etapa 17 Bourg d'Oisans - Le Grand Bornand
David Bramati si Aert Vierhouten au fost descalificati ieri pentru ca au ajuns prea tarziu la finish. Alti doi au abandonat: Roberto Heras si Alessandro Bertolini. Gilberto Simoni (Saeco) este primul evadat care trece de varful primei catarari (cat 1), la 5 minute in fata plutonului. Col de la Madeleine este cel mai inalt punct al Turului Frantei 2004 (2000 m) si este varful catararii de categorie speciala de azi, cu lungime de 19.5 km si panta medie de 7,8%. SIMONI reuseste sa castige si aceasta catarare, si sa ia prima de 5000 EURO. Virenque i-a ajuns pe evadati prea tarziu. Inca 50 km de coborare si teren plat pana la urmatoarea catarare. Virenque castiga catararea de categorie 2 de la Col de Tamie (8,7km cu panta medie de 6,6%). Al doilea este Moreau. Lance Armstrong il ajunge din urma, impreuna cu grupul sau, pe Virenque si castiga ultima catarare (cat 1), dar nu mai conteaza pentru francez - tricoul alb cu buline rosii nu-si mai poate schimba purtatorul (decat daca acesta abandoneaza). Ultimii 7 km au fost o "joaca" intre Landis, Armstrong, Ullrich, Kloden, Basso. Kloden evadeaza pe ultimii 500 m, dar Armstrong face efort si il lasa pe Ullrich in urma. Americanul il depaseste cu jumatate de roata pe Kloden chiar pe linia de sosire. Kloden a parut ca a franat pe ultimii doi metri ...

Clasamentul general:
1.Lance ARMSTRONG (USP) 74:04:56.0
2.Ivan BASSO (CSC) + 00:04:09.0
3.Andréas KLÖDEN (TMO) + 00:05:11.0
4.Jan ULLRICH (TMO) + 00:08:08.0
5.José AZEVEDO (USP) + 00:10:41.0
6.Francisco MANCEBO (IBB) + 00:11:45.0
7.Georg TOTSCHNIG (GST) + 00:12:56.0

Leonard Pyron
24 Jul 2004, 03:04
Eu cred ca ar trebi programate etaped de comentariu ale elor doi si atunci cand nu are loc Turul. Pot comenta Meteo sau Nivelul apelor Dunarii ca e tare haiosi... ;)

Danny
24 Jul 2004, 22:16
Arm_strong_leg castiga si etapa a 19-a, contratimp 55km - Besancon, obtinand astfel cea de-a 5-a victorie in acest tur!

Clasament etapa:

1 Lance Armstrong (USA) US Postal 01:06:49.0 +00:00:00.0
2 Jan Ullrich (GER) Team T-Mobile 01:07:50.0 +00:01:01.0
3 Andreas Klöden (GER) Team T-Mobile 01:08:16.0 +00:01:27.0

In clasamentul general Kloden ii fura locul 2 lui I. Basso:

1 Lance ARMSTRONG (USP) 79:27:17.0
2 Andréas KLÖDEN (TMO) + 00:06:38.0
3 Ivan BASSO (CSC) + 00:06:59.0
4 Jan ULLRICH (TMO) + 00:09:09.0

herbert
24 Jul 2004, 22:33
si uite asa, Jan Ullrich, cel care a promis ca anul acesta nu va mai fi "Le Tour de... Lance" - si unii chiar l-au crezut - a cazut de pe podium. daca Armstrong e "curat" (nu papa pilule exotice) - jos palaria! proamerican declarat cum sunt, nu-l simpatizez totusi. Tyler e altceva, chiar Ulli..., asa berar cum este, ca mereu are probleme cu greutatea, imi e mai simpatic. sa ajungem sa speram si la anul.

Mala Portugal
25 Jul 2004, 21:45
Mie imi place Ullrich fiindca e singurul ciclist cu voce groasa din tot turul

herbert
25 Jul 2004, 21:52
Mie imi place Ullrich fiindca e singurul ciclist cu voce groasa din tot turul
la el restu... e subtire :P

Danny
30 Jul 2004, 23:43
Mdah, se pare ca se va face un film autobiografic despre Lance Armstrong (deja) cu Matt Damon in rolul principal.
Eu as mai fi asteptat putin...ca cine stie cate Tururi mai castiga... :)

herbert
31 Jul 2004, 00:48
... si eu as mai fi asteptat, pentru ca s-ar putea sa se descopere & sa aflam ca texanul s-a dopat... nu-mi doresc sa aflu vestea asta, dar sinuos e drumul ciclistului...

Jay
26 Sep 2004, 17:37
Sa trecem scurt peste clasamentul primilor 5 in Turul Spaniei... va reamintesc ca de maine incep campionatele mondiale de ciclism de la Verona... vizionare placuta...

Clasamentul general
1.Roberto Heras
2.Santiago Perez
3.Francisco Mancebo
4.Alejandro Valverde
5.Garcia Quesada

Clasamentul pe echipe
1.C. Valenciana Kelme
2.Liberty Seguros
3.Illes Balears-Banesto
4.Paternina Costa de Almeria
5.Phonak hearing systems

Clasamentul pe puncte
1.Erik Zabel
2.Alejandro Valverde
3.Roberto Heras
4.Santiago Perez
5.Francisco Mancebo

Cel mai bun catarator
1.Felix Cardenas
2.Roberto Heras
3.Santioago Perez
4.Eladio Himenez
5.Francisco Mancebo

P.S. Hamilton prins dopat
Pena a trecut de la US Postal la Phonak...

piranha
05 Nov 2004, 15:33
Sa vezi asa ceva la intrarea în parc îti cam taie cheful :

http://img118.exs.cx/img118/8356/interzis-bicle.jpg

Platesti taxe & impozite la buget ca sa ai un loc unde sa te plimbi cu bicla fara sa dea vreo masina peste tine, iar edilii nostri îti pun interzis.