PDA

View Full Version : Carte Lars von Trier

Alex Leo Serban
15 Jun 2004, 13:13
imi face o deosebita placere sa anunt lansarea cartii 'lars von trier/filmele, femeile, fantomele', aparuta la editura idea, joi 17 iunie orele 18, la libraria carturesti (linga cinema patria). vor vorbi ada milea si florin iaru. muzica, dans, antren. lars nu va fi prezent, ci doar doi dintre 'autorii' lui: mihai chirilov & a.l.s.
cu aceeasi ocazie se va lansa si numarul special dedicat cinematografului al revistei idea.

BeNnY
15 Jun 2004, 13:16
Ok... Cred c-o sa vin si eu... cum pot ajunge foarte usor la Carturesti, de ce nu

Gaandalf
15 Jun 2004, 13:27
Cat costa cartea shi pe la Constanta cand ajunge ?

Leonard
15 Jun 2004, 13:27
eu as fi vrut sa ajung, dar la 17:30 este Reconstructia la Elvira Popescu, film pe care vreau sa-l vad. Daca puneati lansarea cu o ora mai tarziu...

ctoma
16 Jun 2004, 10:45
Si eu vroiam sa vad Reconstruction.
Dar fiind vorba despre lars, cred ca o sa vin la lansare.

P.S. Cat costa cartea shi pe la Constanta cand ajunge ?
Cartea costa 150.000

Nightwane
16 Jun 2004, 10:48
vor vorbi ada milea si florin iaru. muzica, dans, antren.

daca vine si Ada Milea...clar nu mai vin..pacat..eram dispus sa renuntz la o zi din saptamana Bunuel - Dali pt. lansarea asta...oh well...

Alex Leo Serban
16 Jun 2004, 11:50
of, dac-ati sti cit am insistat sa punem lansarea la 16!!!
stiam de 'reconstructie' la 17,30 - dar editorul facuse deja invitatiile, so...
oricum, cartea se mai gaseste - reconstructia, nu!
so: go for it!
PS pt nightwane: da ce-ai cu ada milea?!

herbert
16 Jun 2004, 13:40
pe mine ma induioseaza cioburile de pragmatism pe care le arunca ALS pe acest topic. daca macar uneori ar fi fost vizitat de asemenea dispozitii, astazi ALS-ul ar fi fost si un poet, prozator, regizor (poate un operator, ca tot se are cu fotografiile ...) consacrat. a preferat sa fie doar un critic de film revoltat, groaza cineastilor romani. nici asta nu e putin...
eu am vrut sa deschid un topic "Lars von Trier la romani" imediat dupa ce am obtinut/citit cartea (fara autograf), dar mi-a fost frica sa nu faceti o confuzie (e vorba de romini- Bucuresti , nu de romani - Roma)... am ezitat, iata, pana s-a revoltat orgoliul de autor al lui ALS.
cartea e un fel de monografie de etapa, scrisa original, dinspre prezentul glorios al lui LvT (Dogville), spre debutul sau cu filmul de diploma. 3 partituri critice, doua firi mai artistice (ALS & Chirilov) si una mai pragmatica (Stefan Balan), care e cu Biobibliografia... , capitole, subcapitole, inserturi, comentariu la comentarii, receptare in timp si spatiu - o carte interesanta, nebuna, ca un film de LvT. revin cu o cronica pe net si pe hartie. ma mai bag si in discutie daca cineva ma provoaca.

marx
16 Jun 2004, 15:36
ALS stiu ca esti un marinimos si un altruist irecuperabil....Deja te grabesti sa-mi trimiti prin posta cartea si revista cu autograful mustind de evlavie cinefila...

PoliFanAthic
16 Jun 2004, 22:27
Din intamplare, trecand prin Bucuresti, am dat cu ochii peste carte. Deci am achizitionat-o, dar inca nu m-am grabit sa citesc. Exceptand Dogville, care nu s-a ridicat cu nimic in ochii mei din articolele citite.

KORBEN
17 Jun 2004, 11:31
groaza cineastilor romani. .

cred ca se face o confuzie
intre als si valerian sava

Nightwane
17 Jun 2004, 14:08
PS pt nightwane: da ce-ai cu ada milea?!

dar ce n-am cu ada milea? :sick: :sick: :sick: :sick:

AT
17 Jun 2004, 21:09
Destul de interesanta pe partea informativa. Editura Idea are de gand sa mai scoata carti adresate cinefililor?

Noroc bun,
Ati

KORBEN
18 Jun 2004, 13:01
mda...
lansarea a fost nice
dar cel mai tare a fost kirilov luptand pt reputatia lu bjork lezata de o remarka a lu ada milea ( care a fost mai mult decat ok, mai ales pt ca nu a cantat)
lume buna, o revista de arta (careia nu`i inteleg rostul dat fiind faptul ca in my oppinion art is dead) care costa o caruta de bani (mai mult decat cartea) da` are puoze colour....

Ambra Blu
18 Jun 2004, 14:19
lansarea a fost nice indeed, chirilov a fost emotiv, als a fost cool si cu coaie - pozind pozarii care il pozau - ada milea (asa se scrie?) a fost pe linga carte si, sa o tin tot in prepozitii, este mult sub bjork.

Nightwane
18 Jun 2004, 14:42
ada milea e sub orice... :?

herbert
18 Jun 2004, 15:13
multam pentru "relatarile" de la lansare. chiar ma intrebam cum a fost, contrariat si de prezenta adei milea - un kitsch care incepe sa ma deranjeze tot mai mult. mai are si tupeul sa "comenteze" prestaiile lui bjork...
nice cartea "fanilor LvT". capitolul despre Riget - exceptional, cum putine am citit in critica de film romaneasca. ALS & Chrilov si-au dat drumul, cum se spune, facand o adevarata metahermeneutica, invocand spirite tutelare & fantome, mesterind cu multa inspiratie la "statuia romaneasca" a lui LvT.
P.S. De ce o fi fiind Chirilov atat de emotiv? De ce nu face exercitii de autotrening-calmare inaite de lansari 8)

ogto
18 Jun 2004, 15:15
Cartea e doar pentru Romania sau va fi distribuita si in alte tari?

herbert
18 Jun 2004, 15:35
Cartea e doar pentru Romania sau va fi distribuita si in alte tari?
vor fi trimise cateva exemplare si in Republica Moldova :D generalul Voronin e un mare fan LvT :D
stiu ca s-au semnat contracte pentru traduceri in Franta, Rusia (a promovat proiectul Sokurov), Uzbekistan, Danemarca, Suedia (la insistentele lui Bergman), Polonia, Portugalia (aici au functionat relatiile lui ALS, care i-a impresionat pe lusitani in una din vizitele sale la Lisabona), Ungaria (ungurii de la Idea nu puteau rata ocazia), tarile baltice... pe scurt, se prevede o cariera internationala cum nu s-a mai vazut si auzit in scumpa noastra tara. cine rateaza cartea acum, va regreta mult :P

Alex Leo Serban
20 Jun 2004, 07:07
multumesc tuturor celor care ne-au felicitat pt carte (special thnx 2 u, nightwane - care ai fost si la cervantes!). va anunt pe ac. cale ca astazi, la 16, pe tvr cultural la emisiunea 'premiere cinematografice' va exista o surpriza, pe care mi-au facut-o viorica bucur & madalina rosca (probabil, stiau ca pe 28 e ziua mea?) si mi-au dezvaluit-o, totusi, la-nceputul sapt., cind am filmat pt emisiune... care e surpriza? ei bine: lvt... cinta!!!
voi reveni cu raspunsuri punctuale la cele scrise aici; deocamdata - infatigabilului herbert, care se mira de 'cioburile de pragmatism' de care fac dovada, doar atita: NU imi plac cartile si/sau lansarile; dar, o data ce-ai acceptat jocul, u might as well play it to the bone! ;)

herbert
20 Jun 2004, 14:38
(...) voi reveni cu raspunsuri punctuale la cele scrise aici; deocamdata - infatigabilului herbert, care se mira de 'cioburile de pragmatism' de care fac dovada, doar atita: NU imi plac cartile si/sau lansarile; dar, o data ce-ai acceptat jocul, u might as well play it to the bone! ;)
la lenea mea postmoderna, "infatigabilul" imi suna ca un compliment. chiar n-ai sesizat nota ironico-prieteneasca din "cioburile de pragmatism"? stiu ca nu-i adevarat si nu ti se potriveste, dar mai exageram si noi, vorba lui Petre Tutea :P

Alex Leo Serban
21 Jun 2004, 10:22
lasati dracu cartea - l-ati vazut pe LARS VON TRIER CINTIND???
a fost... ce mai: n-am cuvinte! :shock:
multumesc mult de tot viorica bucur & madalina rosca - asta da, surpriza!

Leonard
21 Jun 2004, 11:23
emisiunea 'premiere cinematografice' nu se da in reluare?

Alex Leo Serban
21 Jun 2004, 11:32
cred ca s-a dat astazi, la un moment dat... (?)

poate le conving pe realizatoare sa-l transforme pe 'lvt cintind' in... mascota emisiunii :D !

Mala Portugal
21 Jun 2004, 20:13
la lenea mea postmoderna.....
Marbert, iertata-mi fie grosolania, da' in tine si rahatu' o fi postmodernist

herbert
21 Jun 2004, 21:45
la lenea mea postmoderna.....
Marbert, iertata-mi fie grosolania, da' in tine si rahatu' o fi postmodernist

raMala, nu ma surprinde "predispozitia" ta pentru vulgaritate. ti-am citit potentialul pe mai multe topicuri. deosebit de "expresiva" ai fost mai ales atunci cand i-ai masurat p*** lui ALS, la Condica de sugestii si reclamatii. asa ca, esti in nota ta.
ca sa-ti sting curiozitatea, iti spun:
traiesc postmodern, i.e. iubesc si urasc postmodern, i.e. ma f** si ma c** postmodern. n-am facut analiza "produsului", dar daca te intereseaza???

ctoma
22 Jun 2004, 08:39
Am citit si eu cartea , mi-a placut stilul in care e scrisa chiar daca nu sunt de acord in totalitate cu autorii la unele filme.
Mi-am propus sa vad si Medea , de altfel singurul film de care se vorbeste in carte pe care nu l-am vazut inca (bine, in afara de filmul lui de diploma).

Mala Portugal
22 Jun 2004, 19:17
raMala, nu ma surprinde "predispozitia" ta pentru vulgaritate.
Deaa, un peu vulgaire, jamais ordinaire vorba lui Christian Lacroix.

ti-am citit potentialul pe mai multe topicuri. deosebit de "expresiva" ai fost mai ales atunci cand i-ai masurat p*** lui ALS, la Condica de sugestii si reclamatii.
Mai si ce simpatic era topicul acela pana sa vina unu' si sa se sparga in poezie :sick:

Mala Portugal
22 Jun 2004, 19:27
Chiar partea in care LvT a cantat am ratat-o. Da' apropo de cantareti si cantecele. Am avut placuta surpriza sa constat ca Andrei ochi de caprioara Gorzo are ureche muzicala. Eu ii propun sa se reprofileze sau cel putin sa-si cante cronicile. Asa ma castiga si pe mine :D

KORBEN
23 Jun 2004, 14:07
Andrei ochi de caprioara Gorzo are ureche muzicala. Eu ii propun sa se reprofileze sau cel putin sa-si cante cronicile. Asa ma castiga si pe mine :D
:D :shock: :w00t: :lol:

Mala Portugal
26 Jun 2004, 09:16
mda...
reputatia lu bjork lezata de o remarka a lu ada milea
Ce remarca??

Gaandalf
30 Jun 2004, 11:04
Placut mult de tot cartea. Sincer nu ma ashteptam dar mi-a placut la nebunie.

Liou
15 Aug 2005, 18:32
Ma intereseaza si pe mine cartea mult de tot!
Dupa TIFF 2004 (cand am auzit de lansare) o cautam prin Cluj de nebuna, dar parca era un facut ca nu o gaseam niciodata cand intram in librarii. Am fost destul de frustrata atunci ca tocmai la Cluj nu era de gasit...Dupa mai multe incercari din astea fara succes, am lasat-o balta...Ce a fost mai trist -ca nici printre prietenii mei nu am gasit pe nimeni care sa o aiba...Am ajuns sa ma-mpac cu ideea ca daca nu a fost sa fie, nu a fost!
Dar poate am ceva sanse mai multe acum, macar cu o informatie actuala.
O pot gasi acum in Cluj? As vrea s-o cumpar.

Multumesc.
PS. Va invidiez pe cei care ati putut ajunge la lansare..

Mala Portugal
15 Aug 2005, 20:03
Cel mai simplu & sigur , daca esti in Cluj, ar fi sa mergi direct la editura "Idea" in Marasti, pe str. Paris. N'au ceva gen showroom dar intri pe poarta si intrebi pe oricine de carte.

Liou
15 Aug 2005, 21:00
mersi mult Mala! Dac-ai stii ce aproape sunt de str. Paris si de editura si eu habar n-aveam!.. Pt. ca nu sunt clujeanca (locuiesc in cluj doar de 2 ani), habar n-am de unele locuri/lacasuri.. O sa merg sa intreb.
By the way, numele tau m-a dus cu gandul la Mala Education....mi-a placut filmul, dar cred ca va trebuie sa merg sa-l caut la alt topic. Mi-e mai greu acum la inceput, pana ma prind cum sta treaba.
mersi inca o data.