View Full Version : Harry Potter movies and books
EternalDeadlyFever
14 Jun 2004, 12:55
Salut... Forumul asta e pentru "fanii" HP. Make fun all u want! Real fans adore Potthead... Real fans lick ass...
Nu, forum-ul asta e pentru cinefili.
Gaandalf
14 Jun 2004, 13:14
Salut... Forumul asta e pentru fanii HP.
topicul asta este ptr fanii HP ... io nu am ce cauta pe aici. Dar cu parerea tot imi dau. asha ca ready, start, go ... & shoot Harry Potthead if possible :x ... feed him to the sharks ... :lol:
EternalDeadlyFever
14 Jun 2004, 14:14
H a h a... Mi se pare k atzy prins o idee greshita... De fapt... am skris yo greshit.... am vrut sa skriu Pt "fanii" HP. I'm sooo clumsy! Anywayz... I only want to make fun of real fans... Nassty.. :D
Tu de fapt ce vrei? Sa se arate toti fanii HP ca sa razi de ei sau ce?
Gaandalf
14 Jun 2004, 14:57
Tu de fapt ce vrei? Sa se arate toti fanii HP ca sa razi de ei sau ce?
dk e asha este genial de amuzant ... :D
iepurilah
14 Jun 2004, 15:06
shoot Harry Potthead if possible :x ... feed him to the sharks ... :lol:
Nu jiigni rechinii!....ca nu mananca toate rebuturile :D
Ionutz55
14 Jun 2004, 15:49
shoot Harry Potthead if possible :x ... feed him to the sharks ... :lol:
Nu jiigni rechinii!....ca nu mananca toate rebuturile :D
:D :D :D :lol: :lol: :lol:
hp impreuna cu cine a scris aceasta minunatie de carte sa isi cumpere un pistol si sa se omoare, cred ca ar fi cel mai intelept lucru posibil\
in primul rand hp nu prea are multzi fani pe acest forum asa ca nu inteleg de ce acest topic a fost deschis mai ales la fanatic
oricum imi sustin parerea HP 1,2,3 si cate or mai fi sunt de KKT
Deci... aici veniti si il injurati pe Harry Potter & fanii lui... Si?
iepurilah
14 Jun 2004, 16:39
nu il injuram...facem misto de el! :D
nu il injuram...facem misto de el! :D
No shit!
HP 1,2,3 si cate or mai fi sunt de KKT
Nu jiigni rechinii!....ca nu mananca toate rebuturile
Real fans lick ass...
Harry Potthead
De parca nu ar fi tot aia...
Sm�agol-Gollum
14 Jun 2004, 21:42
ce aveti mai cu saracul harry porcar? :happy:
lasati-l sa traiasca in pace....
Galadriel_queen
14 Jun 2004, 22:44
:lol: lol. Totusi, MinRep are dreptate. Nu va mai bateti joc de Harry Potter, pt k prin asta dati dovada de slabiciune. Orikum nu e vina lui k seria LOTR e cu muuult mai buna. A, si inca ceva... Topicul Harry Potter ar trebui sters.
Acum va razbunati dupa ce v-a fost atacat "LOTR Pride-ul" sau ce? Ce patetic... Rasariti unul dupa altul care mai de care sa vedem care reuseste sa-l insulte pe HP cel mai tare! Cine reuseste primeste un prezervativ folosit! :w00t:
Ionutz55
14 Jun 2004, 22:47
pai asa ar fi cel mai bine
prea a fsot bagat in seama
iepurilah
14 Jun 2004, 22:53
Cine reuseste primeste un prezervativ folosit! :w00t:
Folosit de cine?...in nici un caz de tine
Bai incultilor! Macar ati pus mana pe cartea HP (sau in general pe o carte analfabetilor)? SA citit si voi acolo 3 cuvinte, desi necesita 'mult efort' pt unu care a citit ceva asa de 'sofisticat' ca LOTR. Ma pis pe filme care sunt varza. Ma declar fan MARE HP (3, 4 si 5). Cine nu a citit cartea sa taca din gura.
iepurilah
14 Jun 2004, 23:20
Bai ogto, am pus pana pe carte bah, da nu pe una despre un copchil care e mare vrajitor!
Bai ogto, am pus pana pe carte bah, da nu pe una despre un copchil care e mare vrajitor!
wow... ce ai facut, ai citit titlul sau premiza filmului de esti ASA de informat? Drogatule.
iepurilah
14 Jun 2004, 23:26
Nu, am spus ce e important din filmul asta! Restul = balarii
Folosit de cine?...in nici un caz de tine
Prezervativul folosit echivaleaza cu gura ta
iepurilah
15 Jun 2004, 00:05
Din ciclul "2 stupid dogs", Benny a mai scos o perla
Din ciclul "2 stupid dogs", Benny a mai scos o perla
De fapt chestia e spusa de Parazitii... nu ca n-ar fi adevarat
iepurilah
15 Jun 2004, 00:32
Oka...ma' bad again....chiar incepusem sa-mi fac griji ca incepi sa gandesti
deci...corectez....din ciclul "2 stupid dogs", Benny a mai preluat o perla
P.S: aia de la Parazitii era altfel, dar nu asta conteaza
LadyEowyin
15 Jun 2004, 07:03
Am citit shi eu din seria Harry Potthead - in engleza ca in romana au vomitat aia in nu shtiu cate pagini numai prostii. concluzie : mai mult de 42 de pagini n-am rezistat. Este limbaj pentru copii.
LadyEowyin
15 Jun 2004, 07:06
La varsta pe care o ai tu Benny nu cred ca este prea indicat sa vorbesti despre prezervative! - if you know what i mean? :lol: Esti clasa a8a :lol: :lol: :lol: Asta e faza saptamanii. :lol: :lol: :lol:
Galadriel_queen
15 Jun 2004, 07:53
Bai incultilor! Macar ati pus mana pe cartea HP (sau in general pe o carte analfabetilor)?
Ca sa iti raspund la intrebare am sa-ti zic k DA, am citit toate cele 5 carti aparute pana acum mai mult decat O DATA. Am toate filmele si ma declar FANA. Insa, de asemenea am citit si LOTR cartile (mai mult decat o data) si filmele sunt geniale. De aceea vreau sa iti zic ca parerea mea este ca povestea LOTR este mai buna decat cea HP.
Da-ti seama k pe forumul Fanatic oamenii isi bat joc de Harry, si nu iti mai sustine punctul de vedere sus si tare, pentru ca sunt mai multi aici care il detesta pe Harry Potter, decat care intr-adevar au citit toate cartile si au vazut filmele... Nu vreau sa te jignesc, dar daca vrei sa intalnesti fani adevarati du-te pe forumul Voi Despre Filme si gaseste acolo filmul HP.
Reiau: Topicul acesta ar trebui sters.
emanuel
15 Jun 2004, 11:59
Va rog sa va calmati.
Iar faceti circ dintr-un topic.
Lasati aici fanii Harry Potter sa scrie.
Nu mai amestecati Harry Potter cu LOTR!
Daca mai continuati cu injuraturile, sterg mesajele!
Si vorbesc serios!
Am citit shi eu din seria Harry Potthead - in engleza ca in romana au vomitat aia in nu shtiu cate pagini numai prostii. concluzie : mai mult de 42 de pagini n-am rezistat. Este limbaj pentru copii.
Eu am citit 8 pag din LOTR si am adormit. Iar la film, bine ca avem MULT pepsi ca altfel nu rezistam.
Galadriel_queen
15 Jun 2004, 12:17
Va rog sa va calmati.
Iar faceti circ dintr-un topic.
Daca mai continuati cu injuraturile, sterg mesajele!
Si vorbesc serios!
emanuel are perfecta dreptate. Cui ii place Harry Potter sa scrie aici... cui nu, sa nu scrie aici... nu trebuie sa ne certam pe o tema asa de stupida ca asta, nu? Eu v-am zis, ma declar FANA si o sa mai vedeti mesaje ale mele pe acest topic. Intre timp, calmati-va si sa vorbim ceva intr-adevar interesant despre HP.
P.S. : M-am razgandit :P Topicul nu trebuie sters :D
Respectele mele Galadriel pentru exprimare
Galadriel_queen
15 Jun 2004, 12:21
Eu am citit 8 pag din LOTR si am adormit. Iar la film, bine ca avem MULT pepsi ca altfel nu rezistam.
Ambele serii (si HP si LOTR) sunt super-boring LA INCEPUT, nu intelegi nimic... dar daca ai rabdare si le citesti pana la capat iti dai seama k intr-adevar merita... nu mai faceti comparatii intre filme.... Harry Potter e Harry Potter, si Lord of the Rings e Lord of the Rings. :sleep:
Peace! :D
Galadriel_queen
15 Jun 2004, 12:42
Dap, 1 si 2 au fost facute de Chris Columbus si nu prea cred k e asa de experimentat "in ale magiei". Daca erau facute de cineva care are stilul lui Peter Jackson ieseau de 100 de ori mai bine. Acum si eu astept sa vad ce a iesit din Prisoner of Azkaban. Am vazut trailerul... hmmm... pretty good... defenitly better than the first two. :P Totusi nu prea am incredere in Alfonso Cuaron. Celelalte filme regizate de el nu au avut asa de mare succes. Dar pot sa am incredere. Acum HP Prizonierul din Azkaban cica a inregistrat un box office in UK si NY de nu-ti vine sa crezi. Singurul film cu mai multe incasari din prima zi a fost Titanic...
P.S. : Aici HP a intrecut LOTR. :D
Eu vorbesc implicit de carti. Filmele 1 si 2 au fost slabute din cauza ca si cartile 1 si 2 au fost mai copilaroase.
Gaandalf
15 Jun 2004, 12:52
Hai sa ne gandim shi asha ...
Cine a fost J.R.R Tolkien shi cine este J.K Rolling ?
Nu scrii 5 cartzi cu acelshi subiect shi te trezeshti scriitor peste noapte. Tolkien a scris duzine intregi de cartzi shi pe acelashi subiect dar shi pe alte teme. Asha k dupa mine Rolling can just roll the f@ck away.
E la fel k la Spider-Man - de ce a incasat atatzia bani. S-a dus toata populatzia de copii a globului sa-l vada ... same thing here...
Galadriel_queen
15 Jun 2004, 12:52
Dap... aici chiar ai dreptate, Benny. Dar ti-am zis: mi se pare k regizorul Columbus s-a gandit : "Eh, fac ceva pt copii, nu trebuie sa fie prea horror..." ;)
Hai sa ne gandim shi asha ...
Cine a fost J.R.R Tolkien shi cine este J.K Rolling ?
Nu scrii 5 cartzi cu acelshi subiect shi te trezeshti scriitor peste noapte. Tolkien a scris duzine intregi de cartzi shi pe acelashi subiect dar shi pe alte teme. Asha k dupa mine Rolling can just roll the f@ck away.
E la fel k la Spider-Man - de ce a incasat atatzia bani. S-a dus toata populatzia de copii a globului sa-l vada ... same thing here...
Da' mai lasa-l pe J.R.R. Tolkien in pace!!!
iepurilah
15 Jun 2004, 13:18
Cui ii place Harry Potter sa scrie aici... cui nu, sa nu scrie aici... nu trebuie sa ne certam pe o tema asa de stupida ca asta, nu? Eu v-am zis, ma declar FANA si o sa mai vedeti mesaje ale mele pe acest topic. Intre timp, calmati-va si sa vorbim ceva intr-adevar interesant despre HP.
Uite care era ideea topicului:
Salut... Forumul asta e pentru "fanii" HP. Make fun all u want! Real fans adore Potthead... Real fans lick ass...
Deci daca va place HP, nu cititi pe aici si nici nu va suparati, topicul e pt astia ca noi carora nu ne place HP
Galadriel_queen
15 Jun 2004, 13:46
OK, then... my mistake, Sorry!
Denis_stelistu
06 Apr 2005, 21:22
Bai,eu sunt fan Harry Potter de cand am auzit de el.Am citit toate cartile de la 1 la 5,caci al 6 lea apare in iulie.
Filmele au fost super misto si sper sa apara HP 5 mai repede.Cartea 7 sa apara si aia odata.
jediklaus
18 May 2005, 03:36
Citesc tot felul de enormitãþi despre JKR, cea care a scris cãrþile despre aventurile lui Harrz Potter. Subscriu la pãrerea cã Tolkien este un scriitor mai mare descât JKR, pentru cã a scris mai multe genurii de cãrþi, dar, oameni buni ºi JKR a SCRIS CÃRÞI. DECI PENTRU ACEST LUCRU TREBUIE APRECIATÃ. Este adevãrat cã fiecare are gusturile lui. ªi mie mi-au plãcut cele trei filme din seria Stãpânul inelelor ºi aºtept sã vãd o ecranizare a romanului Hobiþii. Revenind la JKR, "mama" lui Harry Potter, se ºtie cã este mai bogatã decât regina Angliei. Ei, asta este ceva, nu-i aºa? Cum a devenit bogatã, dacã nu i se cumpãrau cãrþile? ªi cine i-ar fi cumpãrat cãrþile dacã ar fi scris prostii. Deci, în concluzie, vã rog sã o lãsaþi mai moale cu vorbirea jignitoare la adresa lui JKR ºi mai ales la adresa fanilor Harry Potter. Fiecare îºi alege fanii ºi nimeni nu trebuia sã îl ia în râs pentru asta. A face miºto este una, iar a jigni este altceva. ªi se pare cã unii dintre voi adorã sã jigneascã. Internetul nu este latrinã, oameni buni!!!!
Acets site n-ar trebui sa fie deschis pt antifanii HP. Poate lor nu le plac filmele shi cartzile bune. :P
P.S.:Filmele au avut nominalizari la Oscar, iar cartzile la Nobel. :P
jediklaus
24 Jul 2005, 18:50
Stau ºi mã gândesc dacã nu am fãcut o greºealã când am hotãrât sã-mi dau cu pãrerea despre HARRY POTTER. Cel care a iniþiat topic-ul din acest forum a scris cã acesta este pentru „fanii” lui Harry Potter. Ce înseamnã ghilimelele? Cã, de fapt, nu adevãraþii fani ai lui Harry Potter pot sã-ºi dea cu pãrerea aici, ci doar cei cãrora nu le place de Harry Potter? Îl rog pe iniþiatorul acestui topic sã explice ce-i cu ghilimelele alea! Dacã, uneori, chiar ºi o amãrâtã de virgulã poate sã dea peste cap un document (oficial sau nu), atunci ce sã mai spunem de „banalele” (sic!!) ghilimele!!!!!!!!! ;) ;)
ale-anda
27 Aug 2007, 22:06
okok ii pt amandoua genurile dar totusi... oricat de anti-harry potter sunteti, nu mi se pare ok sa se vorbeasca aja si cum se spunea mai sus filmul a avut moolte nominalizari la Oscar shi cartea a primit intradevar un Nobel !!! Deci nu ii chiar aja prostie . In plus cartile lui Tolkien nu au primit nimic interesant si nici filmele !!! Poate ca Tolkien este un scriitor mai vechi sau mai mare decat Rowling dar nu inteleg ce e asa de greu de bagat la cerebel ca in lumea asta totul se schimba !!! Si nu vom ramane mereu la Mozart pt ca vor aparea si altele... daca intelegeti la ce ma refer!!!...si cu asta am terminat ce am avut de spus !! scuze pt cei anti-harry potter dar asta este parerea mea !!!
RockGirl008
27 Aug 2007, 22:36
de acord cu ale-anda :D
daca credeti ca aceasta carte strica valoarea literaturi vechi, gresiti, no bine cartea HP nu este nici genul de Jules Verne, nici a lui Tolkein, dar pentru secolul 21 este perfect
eu nu zic nimic rau despre literatura normala, dar recunosc si acel lucru, ca HP a facut mai mult bun decat rau. Sunt o gramada de copii intre 9-13 ani sau si mai mari, carora nu a placut sa citeasca. Multi au zis ca HP era cea shi prima carte care a schimbat parerea lor, si a facut sa citeasca si alte carti
no eu nu stiu, dar sigur ca HP niciodata nu o sa faca nimic rau pentru tinerii din acesta lume :happy:
ale-anda
12 Oct 2007, 21:23
exact!! in plus nu mai suntem pe vremea lui " Creanga" ca sa citim Tolkien... lumea avolueaza si se schimba la fiecare ora ... asa ca.... daca va place Tolkien ok , !!1 nu am zis nimic dar daca nu imi place LOTR nu inseamna ca il fac in toate felurile sau fac misto de el!! si gata.GUSTURILE NU SE DISCUTA... in rest pace si prietenie :D
thequietsurfer
12 Oct 2007, 22:16
Cred ca esti o rusine si pentru fanii harrypotteristi mai evoluati. Asta cu vremea lui Creanga(asta o fi trait in paleolitic si scria pe peretii pesterii langa
picturile rupestre?) nu mai trebuie comentata. Oricum Tolkien este peste Rowling.
In privinta lumii care mai evolueaza, presupun ca unul care ar citi(daca ar sti ca ar fi primitiv rau) "Epopeea lui Ghilgames" ar fi nedemn de atributul de homo sapiens, nu?
StefanDo
22 Oct 2007, 19:33
Ca tot suntem la capitolul Harry Potter, cartile si filmele, iata ultima bomba a lui Rowling: Albus Dumbledore este homosexual :D
http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=6375
Are vreun rost prostia asta?
Totusi nu inteleg ceva...in scenariu pt. ecranizare ("autoarea a povestit cum a primit scenariul penultimului film din serie, Harry Potter and the Half-Blood Prince") a taiat ea pagina aia si a scris "Dumbledore e gay" pe margine? Deci sa inteleg ca scenaristul nu a respectat cartea? Dar de ce auzim de abia acum despre asta daca era deja scris in cartea HP6?
Si in alta ordine de idei...ce a vrut scriitoarea sa primeasca in schimbul acestei afirmatii? Doar aplauze, sau a vrut ca si publicul gay sa se alature fan-clubului...ca uite, daca Dumbledore e gay putem fi fani...ca nu era destul de "vesela" povestea asta a lui Harry Potter...poate chestia asta are consecinte mult mai grave si se trezesc copii, fani ai vrajitorului Dumbledore sa aiba mai multe in comun decat credeau...
black_sound
17 Dec 2007, 11:23
De fapt in carte nu scrie nicaieri ca DD e gay, e adevarat ca din prima clipa se dau indicii cu privire la excentricitatile lui, insa e singurul lucru care se spune despre el ca e excentric, insa nu se afirma clar ca e gay.
Nu cred ca a facut afirmatia ca sa atraga si un altfel de public ci pentru ca trebuia o explicatie pentru faptul ca a fost asa de bun prieten cu Geleret (asta in cazul in care a citit cineva Talismanele Mortii). Pentru ca e extrem de greu de crezut cu cei doi au ajuns sa lucreze impreuna. Indragosteste-l pe DD de ala si uite explicatia. Sincer mi se pare chiar mai patetic de cat dragostea lui Severus Snape pentru Lilly Evans (iar eu chiar cred ca ultima carte este una dintre cele mai bune din serie, cea mai buna fiind Ordinul Pheonix)
Era de asteptat sa fie gay, adica era prea evident, era prea evident din Piatra filozofala, iar faptul ca in general isi trecea viata personala sub tacere face sa fie si mai evident.
Mi se pare insa normal sa apara reactii (indiferent de forma lor) pe marginea subiectului
Pauline Kael
24 Apr 2009, 08:20
Mi s-a parut ok faza cu Dumbledore gay,mai ales ca autoarea a ales o maniera discreta si de bun gust.Traim in sc 21 nu in Evul Mediu.Mai nasol e ca si Dumbledore a fost unul rau...etc.
Mai nasol e ca si Dumbledore a fost unul rau...etc.
Treaba cu gay e ok, dar nu mai tin eu minte bine? Dumbledore rau? A trecut ceva timp de cand am citit cartile, dar nu tin minte care era acel ceva din care reiesea ca Dumbledore ar fi rau...
Suspect de bizar
24 Apr 2009, 18:32
Nu-i „rău”.Da' în tinereţe a avut planuri cu Grindelwald să conducă vrăjitorii lumea.„Binele majorităţii” îl numeau ei.Nu era rău.Era avid de putere,da' era tânăr şi visător,foarte talentat şi era legat de sor-sa şi simţea nevoia să devină cineva.Mai târziu s-a pocăit şi a militat pt. drepturile încuiaţilor.
Pauline Kael
24 Apr 2009, 19:08
Ba nu e numai asta,numai stiu unde am a saptea carte(pe un CD:D ,dar pot cita,Dumbledore a avut un trecut oarecum rusinos.Tu ii scoti in evidenta doar calitatile.:D
Suspect de bizar
24 Apr 2009, 19:13
A corespondat cu Grindelwald,şi a fost bun prieten cu el,au avut aceleaşi planuri,da' erau tineri,şi cum am mai zus,Dumbledor era un vrăjitor excepţional şi din cauza familiei nu-şi putea dovedi potenţialu' la maxim.Da',ar mai fi o chestie,când o fost ucisă sor-sa.Da' nu se ştie care o fost,el say Grindelwald.Ce-i drept o neglijat-o,ş pe ea,şi pe frate-so.
Pauline Kael
24 Apr 2009, 19:16
caut cartea si-ti arat citatu'B-)
Suspect de bizar
24 Apr 2009, 19:18
Poti să citez,îs cărţile mele preferate,cred că aş ştii aşa ceva.:D
Pauline Kael
24 Apr 2009, 19:25
Bine ,o sa caut.
Hai sa vb de actorii dinHP.Imi place Ron,ma enerveaza vocea Hermionei(Emma Watson m-a enervat si in The tale of Desperaux).As fi vrut un Harry mai viu,asta e cam constipat.
Ralph Fiennes,Voldemort rulz.>:)
Suspect de bizar
24 Apr 2009, 19:31
Ca actori stau prost,filmele îs proaste în general,au noroc cu Alan Rickman(Snape) aveau noroc cu Richard Harris(Dumbledore în 1 şi 2,Odihnească-l Dumnezeu în pace) şi au noroc şi cu Fiennes.
Twinsen
24 Apr 2009, 19:31
Da, dintre cei trei Ron e singurul care se apropie de imaginea din carte. Oricum, filmele sunt slabe, cu exceptia celui de al treilea.
La carti, n-am priceput caderea brusca de calitate din al cincelea volum. De atunci m-a cam pierdut seria, n-am apucat nici sa termin ultimul volum.
Suspect de bizar
24 Apr 2009, 19:33
Treiu' îi cel mai prost.Zici că-i un film cu copii emo.Şi cărţile o devenit din ce în ce mai bune după 5.
Pauline Kael
24 Apr 2009, 19:36
Mi se pare potrivit Raph ca Voldemort,din pacate machiajul ala "face without face" ii stirbeste imaginea.
Eu am citit integral doar cartile 5,6,7...asa ca nu stiu...Poate Twinsen,ai ajuns la saturatie,e ca un scenariu amanuntit,si era normal sa piara cheful...de citit.Eu le-am uitat repede ,cartile si filmele,sunt light dar distractive.
Suspect de bizar
24 Apr 2009, 19:38
Sau poate n-au fost pe gustul lui.Începând de la vol. 5 carţile şi-au pierdut orice urmă de cărţi pt. copii.
Pauline Kael
24 Apr 2009, 19:40
Ca actori stau prost,filmele îs proaste în general,au noroc cu Alan Rickman(Snape) aveau noroc cu Richard Harris(Dumbledore în 1 şi 2,Odihnească-l Dumnezeu în pace) şi au noroc şi cu Fiennes.
Si cu nevasta lui Tim Burton,Helena Bonham Carter,si cu Emma Thompson(desi rolul ei e debil) ,cam toate vedetele.Cum de ai uitat de Gary Oldman?:)
Suspect de bizar
24 Apr 2009, 19:42
Da,şi el joacă bine,da' apare prea puţin.
Twinsen
24 Apr 2009, 19:51
Începând de la vol. 5 carţile şi-au pierdut orice urmă de cărţi pt. copii.
Exact. Primele erau niste carti pentru copii foarte bune, iar ultimele niste carti mai degraba mediocre pentru tineri.
Suspect de bizar
24 Apr 2009, 19:53
Mie mi s-o părut ultimele trei foarte bune.Nu-s mediocre,şi nu numai pt. tineri,o treime din cititiorii HP sunt adulţi.
Mie mi se pare ca exagerati. Nici o carte si nici un film nu a fost mediocru. Cartile desi sunt mai usoare sunt destul de captivante, de la primul pana la ultimul volum. Si filmele mi s-au parut bunicele. Totusi sunt fantasy, nu drame si ca fantasy sunt excelente...
Suspect de bizar
24 Apr 2009, 21:57
Cărţile sunt foarte bune,nu doar uşoare.Filmele sunt bune(1 şi 2) slbae(4 şi 5) şi infecte(3).
Cărţile sunt foarte bune,nu doar uşoare.Filmele sunt bune(1 şi 2) slbae(4 şi 5) şi infecte(3).
Primele 3-5 volume sunt destul de usoare. Apoi devine putin mai complicata actiunea. Filmele nu sunt nici slabe si nici infecte. Infecte sunt comediile cu adolescenti/romantice americane. Sa zici ca unul din filmele HP este infect inseamna ori ca urasti tot ce inseamna HP ori ca nu iti place cum a fost transpus pe ecran ori ca te crezi mare critic de film care zice ca tot ce e de dupa 2000 nu are nici o valoare. Banuiesc ca esti din doua categorie...
PS: Un alt film fantasy, a carui ultima jumatate de ora e mai siropoasa decat multe comedii romantice, a castigat Oscar pentru cel mai bun film. Nu cred ca in filmele HP a existat ceva atat de stupid.
Suspect de bizar
24 Apr 2009, 22:18
Pe tot forumu' n-o să găseşti un fan HP mai înfocat ca mine.HP3 n-o fost bine ecranizat,şi nici ca film nu-i bun.Pt. că:
-acţiunea-i cam fără cap şi fără coadă dacă n-ai citit cartea
-amosfera-i prea emo
-actorii încep să joace prost şi foarte neconvingător(există o explicaţie,rolurile devin mai solicitante,mai dificile,în HP acţiiunea începe să devină mai complicată şi actorii nu fac faţă;un exemplu bun îi când plânge Harry că află că Sirius îi naşul lui,foarte neconvingătoare scena şi penibilă)
-replici fade,plictisitoare
-din păcate a murit sir Richard Harris,şi a venit sir Michael Gambon,care joacă bunicel,da' nu se potriveşte cu personajul
-filmu-i plin de clişee si greşeli(a fost parcă filmul cu cele mai multe greşeli din anu' în care s-o făcut)
etc.
etc.
etc.
Mie 3 mi s-a parut cel mai interesant, tocmai pentru "atmosfera emo". Nu mai tin minte exact jocul actoricesc ca au trecut aproape 5 ani de cand l-am vazut asa ca nu ma pot pronunta.
De curiozitate, nu ca nu ti-as da dreptate, dar care sunt cliseele? Dupa cum am zis, memoria ma lasa...
Suspect de bizar
24 Apr 2009, 22:33
Acţiunea îi mult mai complexă în carte da' în film îi tratată foarte simplist.Harry când aude cine-i năsu-so repede spune că o săl ucidă.În carte era mult mai diferit.Numa' Harry îl dezarmează pe Plesneală în film,cea ce era de aşteptat,da' în carte şi Ron şi Hermione(total neaşteptat).Şi alte exemple.Nu neapărat concrete,da' în carte totul era neaşteptat şi a fost regizat în aşa fel că te aşteptai la tot ce se întâmpla.
miercuri
24 Apr 2009, 22:35
Mie 5-ul si 3-ul mi s-au parut cel mai bine realizate, raportate la carti. Si nici ei n-au jucat asa de rau. In 4 in schimb, Hermione joaca infiorator. Si Dumbledore e isteric si complet pe langa rol.
Suspect de bizar
24 Apr 2009, 22:38
Dumbledore jucat de Gambon îi total neinspirat.Redcliff şi ceilalţi doi joacă foarte fals,foarte.5-u' îi upă 3 în topul celor mai slabe,mai ales raportată la carte(filmul îi cel mai scurt dintre toate şi carte îi cea mai lungă dintre toate).
E normal ca actiunea sa fie mult mai complexa in carte pentru ca nu e posibil sa o transpui pe toata intr-un film de doua ore. Chestia cu dezarmarea mi se pare un moft nu prea relevant. Cum cartea e mai lunga s-a putut realiza mai bine acea atmosfera de mister, pe cand in film a fost mai greu. Despre previzibilitatea filmului nu stiu ce sa zic, tu ai citit cartea si stiai exact la ce sa te astepti. Aici ar fi mai util sa se pronunte cineva care nu a citit cartile.
Dar totusi nu ai zis nici un cliseu mai sus...
Suspect de bizar
24 Apr 2009, 22:48
Cartea am citit 21 de pagini şi am văzut filmu' că de..aşa s-a nimerit.am zis mai sus.Faza cu Harry cw vrea să-l ucidă pe Sirius(în mai toate filmele aflii de unde care ţi-o ucis părinţii vrei să-l căsăpeşti) şi faza că Harry îl dezarmează(nu-i un moft,îi total previzibil,dacă era şi Hermionie si Ron era altceva).Şi atmosfera îi în general foarte previzibilă.Desi am văzut filmu' si dupaia citit cartea(mă rog,început cartea,văzut filmu',continuat cartea) tot era mai mult suspans,desi ştiam cam ce se va întâmpla,si informaţii pretioase nu sunt transpuse în film.
Faza cu Harry cw vrea să-l ucidă pe Sirius(în mai toate filmele aflii de unde care ţi-o ucis părinţii vrei să-l căsăpeşti)
Cliseu sau nu, e ceva normal. Vroiai sa-i trimita cadouri pentru ca i-a ucis parintii?
şi faza că Harry îl dezarmează(nu-i un moft,îi total previzibil,dacă era şi Hermionie si Ron era altceva)
Sa fim seriosi. Harry singur sau ajutat, diferenta nu e una mare. Nici nu cred ca ii intereseaza pe cei care n-au citit cartea si nu cred ca poti spune ca e previzibil faptul ca a reusit singur, dar ca ar fi imprevizibil daca ar fi fost ajutat de cei doi prieteni.
Şi atmosfera îi în general foarte previzibilă.
Cred ca te straduiesti prea mult sa dovedesti ca filmul e infect incat spui si lucruri fara sau cu putin sens. Nu prea poti spune despre o atmosfera de film ca e previzibla, mai ales cand vorbesti de atmosfera generala a filmului.
informaţii pretioase nu sunt transpuse în film.
Am mai zis, doua ore inseamna destul de putin timp pentru a putea transpune toate informatiile. Sunt de acord cu tine ca ar fi fost mai interesant, dar foarte greu de realizat.
Suspect de bizar
24 Apr 2009, 23:02
Putea să analizeze mai atent problema,o auzit povestea într-un bar,de la oameni care au auzit de la oamnei careu au auzit de la oameni.În carte era cu totul altcumva,da' să ne limităm la film.
Dacă băga vraja si Hermionie era altceva,şi este doar un exemplu,micile astea detalii fac totul la un film.
Regia îi cel mai important lucru la un film,şi regia ii foarte leşinată,ca să spun altfel decât cum am zis.
regia ii foarte leşinată,ca să spun altfel decât cum am zis.
Din cate tin minte n-a fost rea regia, dar cum am mai zis, au trecut aproape 5 ani si am cam uitat. Poate ar trebui sa-l revad, dar nu am timpul necesar acum si chiar de l-as avea, sunt multe alte filme inainte pe lista de vizionare.
Suspect de bizar
24 Apr 2009, 23:08
Nici nu merită la o adică,şi dacă eşti fan.
Apropo,uite aici o listă cu greşeli : http://www.moviemistakes.com/film3738
Pauline Kael
25 Apr 2009, 12:24
Sa vb de personajele negative,in afar' de Voldemort...Imi place tatal lui Draco,de Draco nu-mi place deloc(nici in carte,nici in film,e un inapoiat).
Si unul din amicii lui (unul dintre grasi) ,un actor a fost prins cu droguri,avea si acasa...le cultiva...cannabis,nu mai stiu,alt tip din film a murit,parca accident sau asasinat:(
miercuri
25 Apr 2009, 17:05
Bellatrix e de departe cea mai creepy din toata lista de villains. Helena Bonham Carter daca-si pune mintea sa joace personaje batshit crazy reuseste foarte bine :) Iar personajul Bellatrix imi dadea fiori si in carte, intodeauna am avut impresia ca ea era indragostita de Voldemort.
Pauline Kael
26 Apr 2009, 22:31
Da,mi se pare ca avea o obsesie pt Voldemort,de-aia si brava,facea tot felul de nenorociri,ca sa-l impresioneze.
Mi se pare f potrivit Raph in roluri negative,e atat de insinuant.Iar Helena...dap,joaca bine nebunia,ura.
Nu-i prevad lui Radcliffe(scuze daca am scris gresit) o cariera prea stralucita in cinema,va fi mereu doar HP.
miercuri
27 Apr 2009, 19:53
De acord la faza cu Radcliffe, chiar mai devreme vorbeam cu o prietena legat de cum au crescut el si cu Rupert Grint, care nu promitea asa mult la inceput si intre timp parca a inflorit. :)
Pauline Kael
27 Apr 2009, 20:33
Rupert a fost expresiv de cand era pusti.Nu stiu unde e linku' dar avea niste funny faces adorabile,dap devine si mai expresiv si mai sexy maturizandu-se ,un adevarat sexy Poile de carotte.:D
Stii ca trebuia sa regizeze Spielberg seria si HP sa fie Haley Joel Osment unul din preferatii lui.Poate ca era nevoie de o figura noua,dar Haley e mult mai impresionant decat Daniel(fara sare si piper).Trebuia un pusti cu personalitate,cu niste ochisori vii,mi-amintesc de Daniel in primul episod,avea clipitul ala dintr-un ochi f naspa.
Trebuia un pusti cu personalitate,cu niste ochisori vii,mi-amintesc de Daniel in primul episod,avea clipitul ala dintr-un ochi f naspa.[/QUOTE]
Tocmai clipitul acela din ochi il diferentia de un ochelarist obisnuit.
Observ k nu s a mai postat de mult... Prea putini fani sau "fani" HP ? Sau ati gasit alte subiecte mai interesante? V.a trecut mania? Mie cd imi place cv, imi place ptr totdeauna. Si imi place universul HP. Ador cartile, pe care le.am citit in engleza, sa inteleg mai bine nuantele. Traducerea lasa mereu cv de dorit.
Parerea mea este k seria a pornit k o carte ptr copii. JKR recunoaste k a inceput sa scrie despre Harry k sa castige bani, sa.si intretina familia. De unde si flimzitatea primelor volume. Cu 3-4, a inceput sa dezvolte subiectul. A realizat, sau i s.a pus in vedere, c mina de aura are. De aceea apar mai multe personaje, si se ramifica povestea. Cu volumul 5, deja trece in alta liga. Nu mai scrie ptr copii, ci ptr adolescenti si maturi. Atmosfera este mai sumbra, plotul e tot mai complicat. Surprinzatoare este atentia ptr detalii, si faptul k nu are inconsecvente. Cartile sunt magnifice. Filmele sunt dezamagitoare. Nu mi.a placut niciuna din ecranizari. Doar atmosfera din Prizonier... De fapt nu atmosfera, ci imaginea. Culorile, peisajele...sunt minunat filmate. Astept noua ecranizare. Poate ma va surprinde, in sens bun.
Eu cand eram mica am fost fana Harry Potter , am facut desene , am o coletie , inca o am pe care ma gandeam s-o vand cu Harry Potter. I-am trimis chiar si scrisoare lui Daniel Radcliffe ca vroiam autograf .. asta a fost de mult :)
shadowofnight
14 Dec 2009, 19:04
Hey all, mai aveti un fanatic aici. :)
Abia am gasit thread-ul.
paul1ca
06 Jan 2010, 17:49
Pot sa spun ca sunt un fan impatimit Harry Potter.Am citit toate cartile,am crescut cu ele mai bine zis...prima parte a seriei pe care am citit-o aveam aceeasi varsta ca al lui Harry 11,si pur si simplu dupa aceea am inceput sa cresc odata cu el.Sihaya are dreptate,primele 3 parti au fost mai copilaresti,poate si a 4-a dar putin probabil cu moartea lui Cedric,dar clar din partea a 5-a totul a inceput sa fie mult mai greu de inteles,mult mai intunecat,mai terifiant,lui Ron si Harry incep sa se simta fazele adolescentei(ofc girls) :D.Sincer,oricum oricine stie acest lucru,cartile sunt mult mai bune decat filmele intotdeauna,dar in Harry Potter sunt de 10 ori mai bune.Au sarit prea multe momente pe care eu le credeam importante,in fine.Partea 6 a filmului a fost destul de acceptabila,cu toate ca s-au omis multe lucruri,unul care mi se parea esential Inmormantarea lui Dumbledore.Acum astept partea a 7-a,care va avea 2 parti.Sper sa iasa ceva mai special,oricum o sa rupa la box office parerea mea.
cremaxx
09 Jan 2010, 22:39
O ecranizare dupa 1001 de nopti ar fi fost muuuuuuult mai reusita decat prostia de HP:(
Prospero
10 Feb 2010, 19:47
http://teaser-trailer.com/2009/05/harry-potter-and-the-deathly-hallows.html
Cam asa va arata cel de-al saptelea film... S-a pierdut de tot acea (ca sa zic asa) caldura din primele doua parti. E din ce in ce mai vizibil elementul horror si decorurile din ce in ce mai sinistre.
bogdan0125
13 Mar 2010, 21:00
http://teaser-trailer.com/2009/05/harry-potter-and-the-deathly-hallows.html
Cam asa va arata cel de-al saptelea film... S-a pierdut de tot acea (ca sa zic asa) caldura din primele doua parti. E din ce in ce mai vizibil elementul horror si decorurile din ce in ce mai sinistre.
Asa este. Stiu ca seria HP a avut mai multi regizori, dar parca nu mai este nimic din Hogwarts-ul din primul film.
Iamsaved
21 Aug 2010, 18:46
Sunt fana de la 6 sau 7 ani,inca am postere in camera cu Hp si nu o sa le dau niciodata jos pe toate:D Cartile sunt foarte bine scrise iar filmele de asemenea,poate o sa raman mereu un Hp freak:))
michaelwan
01 Nov 2011, 05:40
Seven years ago, the Harry Potter series seemed like it was going to be hard to put on screen. Rowling’s books were long, endlessly complicated, and full of things like butterbeer, grindylows, fizzing whizbees, and boggarts.
But early reviews of the eighth and final installation of the Harry Potter series are in, and the word is that director David Yates and his cast have managed a task with near impossible expectations, to the tune of a 96 percent on Rotten Tomatoes. It looks like the new movie, like the rest in the series, hasn’t just managed to yank a couple more million out of some blockbuster novels. It’s been able to take the Harry Potter story and turn it into the epic Rowling couldn’t manage.
The basic story in Harry Potter is an old one, and a good one. The boy of destiny is plucked from ordinary circumstances and becomes incredulous when he’s told the truth behind his real identity. Some training, trials, and a crisis of self-confidence later, he emerges as the true hero ready to defeat ultimate evil.
Harry Potter.>!!!:))))...parca a fost ceva de capul lui...prima parte...apoi...continuari fara sf..endless:))!!!!pacat
carmen_angelus_romila
14 Oct 2018, 08:40
Intr-adevar, acest forum este cu participarea cinefililor amatori...!
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.