PDA

View Full Version : A vazut cineva chunking express?

stonedbrain
02 Jun 2004, 18:04
asa... intrebarea se adreseaza celor care au vazut filmul.
tipa care apare la incepu, blonda, e aceiasi cu tipa de la bar, cea cu parul scurt?
eu personal, am zis ca e una si aceiasi. Ba mai mult, eram ferm convinsa...pana a venit cineva si mi-a zis ca nu are a face una cu alta
care e adevarul?

Dan Gerose
03 Jun 2004, 12:39
Nu, nu este aceeasi tipa. Pentru a intelege mai bine acest film, trebuie sa vezi si Fallen Angels, de care este foarte legat.

stonedbrain
09 Jun 2004, 18:58
da... ai perfecta dreptate.
nu am facut rost de 'Fallen Angels' insa am cotrobait putin prin paginilea astea de web si m'am elucidat. Chiar m'am luminat si am reusit sa inteleg mult mai bine...

Dan Gerose
10 Jun 2004, 15:11
Le am eu. ;)

stonedbrain
13 Jun 2004, 16:03
Ce sa zic? Felicitari :w00t: ... da' eu tot in plop sunt. Te lauzi? :shock:

Dan Gerose
13 Jun 2004, 20:56
Nu ma laud. Poate e o oferta pe care n-ai inteles-o. :oops:

KORBEN
13 Jun 2004, 21:01
nu e aceeasi tipa
da nu am vazut si fallen angels
DAR
filmu e super
mai ales dak iti place melodia california dreaming
depre povesti; umor si detaliile numa de bine
ce ar mai fi de zis......
ah da ca vazand expresu mi²am dat seama de unde a coipiat cu nesimtire jafu de van sant imaginile cu stalp de telegraf+ nori care dechid elefantu si sunt cam.... un laitmotiv al filmului; drept care mi se pare si mai idiot dact pana acuma
si total neoriginal
si mai este ideea cu intratul in casa unei persone relativ cunoscuta si mutatul/inlocuitul diversor obiecte pe care a preluat²o jeunet in fabulosul destin al lui amelia pulan
in mod cert un film de vazut

raptor
13 Jun 2004, 21:18
Mie mi s- parut mai bun Fallen Angels.Chunking e un pic mai monoton,mai usor casti gura,lucru care nu se intimpla in Fallen si care,in plus,are toate calitatile pe care le are si Chunking.

Leonard
13 Jun 2004, 22:29
si eu sunt un pic nedumerit de tipele alea: blonda, stewardesa, aia cu paru scurt si aia de la sfarsit care cum sunt, aceeasi, altele... tre sa-l mai vad odata.

ce mi s-a parut foarte original ca tehnica atat in fallen angels cat si in express: secventele alea cu personajul central filmat in slow-motion, in timp ce totul in jurul lui este pe fast-motion. un efect care nu are corespondent logic, in realitate, ca si trans-trav-ul, dar extrem de expresiv.

zizi
14 Jun 2004, 01:44
best of: carpa "plangacioasa"...

Ambra Blu
14 Jun 2004, 08:36
un efect care nu are corespondent logic, in realitate, ca si trans-trav-ul,

ce este acela trance rave-ul?
si, doi: fallen angels mi s-a parut si mie mai bun, un bonus fiind karma coma intr-o varianta asia.
trei: best of.

Leonard
14 Jun 2004, 11:04
un efect care nu are corespondent logic, in realitate, ca si trans-trav-ul,

ce este acela trance rave-ul?

transfocator-travling. adica zoom-in in timp ce miscarea de travling este inapoi sau invers (zoom-out cu travling inainte). de obicei se foloseste un aparat special pentru asta, inventat de un roman (nu-i mai retin numele)

zizi
14 Jun 2004, 13:04
of, da.

radulet il cheama pe ala care pretinde k a inventat trans-trav-ul...
de fapt nu se foloseste un aparat special...se monteaza un dizpozitiv care sincronizeaza miscarea rotilor de la trav cu cea a obiectivului cu zoom.

stonedbrain
15 Jun 2004, 17:58
mi-a mirosit mie a oferta... da' am zis sa nu ma dau de gol... ca daca n'o fi asa?
e foarte posibil sa fac rost de film de pe aici... insa... trimite si tu mai multe detalii privind oferta... in caz ca ma laud degeaba

stonedbrain
15 Jun 2004, 18:04
da... gata ! am prins ideea :P si intr-adevar melodia e suparata! ma trezeste la viata... adica... cred ca si Faye e de vina pentru ca are fata specifica omului care traieste prezentul...
cat despre copierea filmului... Stai linistit. Van Sant nu e o exceptie :w00t: