View Full Version : Juriu la datorie
iata-ne la cluj tocma ce am facut cunostiinta cu mala care nu arata a portugheza mergem la filme si petrecere tonite promitem ca ne vom imbata
salutari ambrablu malaprtugal end korben
portugal ca face scandal
Dan Gerose
28 May 2004, 13:44
Va invidiez ! Eu am multa treaba in bucuresti si nu pot veni ! Mi-as fi dorit ! :(
cherryblossom
28 May 2004, 14:04
Va invidiez ! Eu am multa treaba in bucuresti si nu pot veni ! Mi-as fi dorit ! :(
nu mai fi asa suparat, ca ai ce vedea si in Bucuresti... targul de carte, Jethro Tull, Luna Amara.. daca stai pana luni e si concert cu Nicu Alifantis la Teatrul National...asa ca cheer up!!
Alex Leo Serban
28 May 2004, 14:12
eu sint ink in bucale :(
si aproape k nu mai aveam kef s-ajung: nu-mi gaseam tricoul cu kill bill vol. 2 :((
da se pare k e deja la cj, so: i'm coming :D
duminik noapte :happy:
cred k mai prind ceva ;)
Dan Gerose
28 May 2004, 19:07
Jethro Tull sukcs, pe Luna Amara ii stiu si stiu cum au dobandit notorietatea din ultima vreme ( :sick: ), Alifantis imi placea cand eram adolescent, noroc cu cartile.
ricutza
28 May 2004, 22:33
si eu sunt trista ca nu pot ajunge la TIFF...si partea si mai naspa e ca am ramas acasa pt a da examene ceea ce este foarte unfair!
mdah, cam aiurea perioada asta... :hmm:
Ambra Blu
29 May 2004, 11:00
persona non grata: documentr facut de oliver stone pe marginea - mai binezis in sufletul - conflictului palestiniano-israelit; filmat pe digital, ca l nunta; ca mesaj, nu duce nimic nou; am regretat ca l-am vazut.
control- nr unu in b.o. unguesc, facut de un ungur; viata in subterane, imaginemisto a l 17 minute intrzire CEL PUTIN ASA NI S_ PARUT NOUA, MIE SI MALEI0; MUZICA ELECTRO EXCEKENTA _ NEO _, SI POVESTEA AR FI KERS MULT MAI MULT, DACA FILMUL NU SE JUCA DE_A FILMELE BRITANICE; ORIUCM, E UN FILM FOARTE GRIM, CU CEL PUTIN DOUA SCENE BRUTALE SI CHILLING;FILMUL MAI ARE UN EERIE TOUCH TO IT, LUCRU CAREMA FACESA va recomnd sa il deti dacailduce l elvira poescu.
bowling for columbine il stiti.
Ambra Blu
29 May 2004, 14:12
las horas del dia - film spaniol, in concurs. am cascat vreo doua ore la film - si cascatul meu nu a fost un caz izolat, i assure you. un film in buna(?) traditie a realsimului spniol. actori care joaca bine, natural, dar naturaletea lor si a filmului e naturaletea ceasurilor plictistoare de dupa-amiaza, alea lipsite de gloria apusului; fara caterinca acum, sint atit de naturali si realisti ca te plictisesc:chestii din astea vezi all over the place; cadrele de inceput si sfirsit sint identice, hint at things' unamovibility (asa se scrie?) sau la faptul ca filmul nu duce nicaieri, daca ma intrebi pe mine. personajul central nu se schimba neam, prins in aceeasi daily routine din reteta careia fac parte job-ul, circoteala, relatia cu o fata si, to spice it up a little, fro doo crime.
instead of two thumbs up i give this film my finger.
ho ho ho
puilor, aveti toate motivele sa regretaTI CA nu sunteti p`aici
filme la greu, si noaptea party-uri unde we`re doing our best sa ne alcohoolizam as much as we can
ieri party`ul hbo a fost un jeg, zgarcitii d`abia au pus ceva de mancare pe masa si alcoolu n`a fost delok enuff
asta nu inseamna ca ne`am lasat dezamagiti de atmosfera ca am mers la un club- oscar si ne`am dansat si am consumat alcoooool
cel mai misto lucru so far e ca ne intelegem bine intre noi ( adika juriul cinemagia) si ca tmosfera si mai ales oamenii sunt ok
filme vazute
1 kontroll- not thrilling, just a bit chilling
exceptional ca film de debut, dar neoriginal si cam....pierdut in visari
tre sa recunosk ca actoru sangereaza destul de estetic
2 fast film- scurt metraj experimental, da cum il vedeam aproape a treia oara, m,-a pliktisit; ca sa nu fiu nedrept, fascinant dpdv al realizarii tehnice
3 bowling 4 colombine- revazut, si inca plakut mult la mine, anti-american si anti-tufish(aka bush sau cimpanzeul pepsi)un must see pentru toti fanii mcdonald`s si cocacola, dar mai ales pt ceilalti, adica noi, minoritatea cu neuroni functionali
4 las horas de la dia- JEG PLIKTICOS; kirilov e de parere ca ar trebui apreciat pt "stralucirea rece si metalica" io zik ka e de dat exemplu clar pt filmele din categoria " hai sa facem din scenariul asta acceptabil de scurtmetraj un (mult prea)lung metraj
5 oaza....adaugati la inceputul titlului "ga-" si veti avea o imagine corecta dsp acest film corean de 132 !!!!! de minute, care pe mine si pe mala ne`a doborat dupa doar juma de ora
film despre oligofreni facut, cel mai probabil tot de un oligofren
6 american splendor e ineteresant si ok, dar in nici un caz senzational; are marele merit de a fi un film dsp un perifferic cinic al societatii, care desi e comedie destul de ironica nu o da delok in bara cu finalul optimist; pentru cei care sunt fani ai scriiturii scenaristice de tip kauffman; si pt cei fani sau interesati de BD-uri
7 reconstruction- pana acuma cel mai bun film din competitie; iti pune creierul in functiune de`ti auzi neuronii zbarnaind; elegant vizual (mai putin secventele blurate); evita cu penibilism totusi scenele de nuditate; asteptati-va la ceva in genu haotic al mulholland drive, cu marele atu de a fi facut cu cap si de a avea un sens.... parerea mea
8 reclamele romanesti... amuzante la inceput, dar pana la urma mult prea lungi si plikticoase; amn fi mai stat, dar ne-a doborat frigul
cea mai tare faza: ti se spune cu ce mijloace de transport in comun poti aunge la elegantul restaurant TEI
i saved da best for da end, adika inchei acest jurnal de front cu mentionarea intalnirii cu raptor care e super ok
message end
Mala Portugal
31 May 2004, 02:26
Bon , dupa ganduri de la cei doi zmei...in continuare aveti parte de zmeul 3:
Nu stiu daca a mai spus cineva – am aflat si eu in ziua deschiderii- ca, pe langa premiul pentru cele 12 filme din concurs, noi trei mai trebuie sa alegem si premiul la sectiunea Umbre, adica scurt-metraje fantastice si de groaza.
Azi am vazut o parte din ele si dupa cateva jenante (ne speriaseram ca n-o sa avem ce juriza) am avut si doua ok: so in competitie pana acum , unul bine gandit cu unul bine facut.Mai avem inca p'atat de vazut so...
Secretara (sectiunea Fara limite)– vazut partial fiindca un sms de la Korben m-a redirectionat spre alt cinematograf. Cat am vazut arata ca un soi de 'Amelie' in varianta kinky. Data viitoate promit sa stau pana la final.
Oaza mi-a cam taiat pofta pentru sectiunea 'Specific coreean'. Daca ala e specificul ma orientez spre alte bucatarii.
La Reconstruction subscriu la ce a zis Korben( cu singura diferenta ca eu n-am fost atat de marcata de lipsa sfarcurilor din film :) )
La Control zic cam ca Ambra desi mie chiar mi-a placut cum a prestat tipul din rolul principal.
Tot in concurs , Young Gods un film care tot atat de bine poate fi luat drept reclama la Adidas. Cum Puma si-a facut reputatia de marca a homosexualilor s-o fi vrut un soi de mesaj de genul : adidas - pentru cei care o fac oricand, cu oricine. Un film care pleaca de la un plot freudian si se pierde in 100 de chestii nenecesare, obositoare si tampe.A, mai are si un happy-end ieftin. Pentru filmul asta am ratat mare parte din petrecerea HBO (adica am ajuns cand nu mai erau decat scrumiere si 4 sticlute de pepsi+alte cateva de apa minerala).
Despre Pacatul parintelui Amaro o sa va zica mai multe Korben ca el era mai entuziast decat mine la iesire.Anyway...nu cred ca ar fi pierdut mare lucru daca era mai comprimat.
Carandiru m-a facut si el, sa simt acut lipsa pauzei de tigara. N-are cojones cum ma asteptam insa are o scena superba -o suprapunere a coborarii de pe cruce pe imaginile macelului din Carandiru .Merita vazut fie numa' pentru scena aia.
Despre restu' mai scriu si al'data .Acum am de invatat.
Ambra Blu
31 May 2004, 11:27
secretary - vazut fra 30-40 minute de a inceput, probbil ca mala pleca cind eu veneam. un film de vreo 2 stee, in care vedem cum poate evolua relatia dintre un sef sadic si o secretar masochista; filmul mie nu mi- placut, lui raptor da. oricum, fff putine scene de sex, cmparativ cu ce ma asteptam eu de la el. filmul a avut casa plina, iar lumea ridea la el itr-o veselie. da ce?
the mother - sau pizda ma-sii mari. o bunica la 60 de ani gaseste fort de a spune nu mortii. forta o gaseste in penisul unui dulgher de vreo 35-40 de ani, re i-o trage si ei si fiicei ei. film plictisitor, englezesc, si nici pe departe asa de 'fara limite' cum se anunta. daca il aduce in bucuresti, pastrati-va banii. filmul l-a trimis p korben la o tigara, dar p k's a tinut-o fashcinata in scaun. o replica mi-a placut, though: baba, dupa e se babardeste cu dulgheru' ii zice 'credeam ca n-o sa mi ma atinga nimkeni, decit groparu'
in the cut - m rezistt doar juma de or` lael, cami se fcuse frig; oricum, pare interesnt, iera filmat misto. genul de film de simbata seara - pro tv, categoria filme cu riciard gir, giulia roberts, din alea erotic srilar. mai ineii zicea in da cant.
carandiru: primul meu contact cu babenco, de care am auzit titea si atitea lucruri bune. m-a cam dezamagit. inchipuiti-va ca baietii din city of god au ajuns la inchisoare. filmul tine cu detinutii si zice fuck the police. intr-un loc cu oameni fara Dumnezeu, un detinu il cauta totusi, umblind prin ploaie. un altul, omorit, se intoarce in visul lui si ii zice ca Dumnezeu nu e nii in rai. cadrul semnalat de mala-ochi-albastri mi-a taiat si mie rasuflarea. in rest, ma repet, se remarca asemanarea cu city of god (care mi-a placut mult mai mult, though) care film si-a recunosct de fapt infuenta din operele anterioare ale lui babenco al carui mesaj umanist, dupab0 ani devabsentabsi un cancer de epasit, se face inca auzit.
alexandra's project - su alexandra's bitch project - nu numai ca e totu' tras pe casete ca in the blair witch project, da' femeie ast she's a bitch, she' s a mother, she's a saint, she's a lover. well, she ain't quite a saint, ca se trage pe caseta ind se trage cu vecinul. film de suspans, nota 6-7,ceva genul panic room.
cam atit: diseara bag doo filme de competitie, si un film cu babardeala - insula, toate trei la acelasi cinema.
ps: multumiri raptor.
pps: a fot nevoie de doi jucatori eliminati de la steaua ca craiova sa reuseasca sa egaleze. muie dinamo!
mda....
1 @ambra blu
probabil vroiai sa scrii in da CUNT; sa nu luam in deradere cele sfinte
2 raport dsr starea filmelor de ieri
1 primlelee scurt metraje de umbre Nu au fost ok; ambra si mala s1au extaziat la o chestie frantuzeasca, care pe mine m`a lasat rece, da tre sa recunosc era peste restu
in schimb, un film cu zombies a fost superb, mai alesa ca include si o scena de sex anala, si este frumos filmat
2 carandiru
CARANDIRU mi s`a parut superb, peste ciudade do deus, my personal favourite so far, pacat ca nu e in competitie; are o parte vizuala excelenta, si nu stiu, poa sa sune penibil, dar e UN FILM VIU; io il pun la categoria de re/re/vazut
in fine e cam lung si era nevoie de un intermezzo de tigara
3 mama/ total de acord cu ambra la filmu asta
4 crima parintelui amaro
luuuung cu un story care e cam plat, da` mie mi se pare ca tipu chiar joaca bine rolu
im nici un caz un film recomandabil la prieteni
petrecerea din diesel, care spre diferenta de anul trecut a fost beton, am simtit lipsa celorlalti 2 membri ai juriului, da doar putin ca dupa m`am distrat pana pe la 4 cu colegii de facultate si amicii din cluj
Serghei
01 Jun 2004, 12:41
2 carandiru
CARANDIRU mi s`a parut superb, peste ciudade do deus, my personal favourite so far, pacat ca nu e in competitie; are o parte vizuala excelenta, si nu stiu, poa sa sune penibil, dar e UN FILM VIU; io il pun la categoria de re/re/vazut
in fine e cam lung si era nevoie de un intermezzo de tigara
Intreaba daca nu iti fac astia un cd cu filmul! :lol:
In alta ordine de idei,am vazut duminica pe euronews ca va fi prezentat la tiff un documentar romanesc "The Great Communist Bank Robbery".Din ce am vazut parea foarte profesionist facut!
marele Jaf Comunist... :D sweet mother of gizas... :D Mie mi-e ciuda pina-n git ca nu am vazut toata 'insula' :x
Ambra Blu
01 Jun 2004, 18:13
insula - dedicatie speciala pentru raptor; nu stiam in ce limba e facut filmul asta (si nu ma refer aici ca era coreeana), asa de istraniu este; un film lichid, plin de apa si cu scene de cruzimi rafinate: eroina isi baga niste cirlige de undita in vagin si trage. poate putin prea poetic /simbolic feminin la final, dr un film misto per total.
the return - film rusesc, despre trecerea de la copilarie la maturitte a doi frati care sint nevoiti sa isi transporte cu barca la mal tatal mort pe insula. un clasor foarte frumos de vederi si, de cind moare tatal, foarte emotionant.
nu mi-e frica: un film senin, insa subminat de doua-trei ne-sclipiri de intuneric, despre u pusti rapit pt o recompensa de niste sicilieni si ascuns intr-o groaa sub pamint, pina cind ustil, are araa ca ingerii lui boticelli, ajunge sa creada ca e mort.
aaltra - ehehei, dragii mosului, cel mai amuzant film de pina acum. mai tineti minte road movie-ul lui samuel beckett, 'mercier si camier'?cam asta e atmosfera in filmul asta belgian, cu doi ologi care merg l a curse de motorete, cam ca ton al nostru asa, un umor negru de buna calitate, pacat ca imortalizat alb-negru. daa n era control care sa-mi rapeasca urechile u muzica lui, l-as fi votat pe asta ca cel mai bun film din competitie.
in rest, korben si als sint la cremaster 3 si va povestesc ei cum sta treada cu filmele de arta care tin 3 ore si 12 minute si nu se trage o vorba tot filmul.
Leonard
02 Jun 2004, 01:44
secretary - vazut fra 30-40 minute de a inceput, probbil ca mala pleca cind eu veneam. un film de vreo 2 stee, in care vedem cum poate evolua relatia dintre un sef sadic si o secretar masochista; filmul mie nu mi- placut, lui raptor da. oricum, fff putine scene de sex, cmparativ cu ce ma asteptam eu de la el. filmul a avut casa plina, iar lumea ridea la el itr-o veselie. da ce?
....
in the cut - m rezistt doar juma de or` lael, cami se fcuse frig; oricum, pare interesnt, iera filmat misto. genul de film de simbata seara - pro tv, categoria filme cu riciard gir, giulia roberts, din alea erotic srilar. mai ineii zicea in da cant.
pacat de astea doua ca nu le-ai vazut pana la capat. eu nu m-am plictisit deloc. putine filme transmit atata emotie si soc numai prin imagini si muzica (parca e de badalamenti nu?) cu minimum de dialoguri asa cum se reuseste in Secretary. ce m-a impresionat la maxim a fost romantismul masochist si sugestia unui permanent dialog non-verbal intre cei doi doar insistand asupra expresiilor fetzelor. excelent! nota 7,5/10
in the cut, de asemenea e superb, chiar daca pare uneori feminist, la imagine si montaj exceleaza, iar pe meg ryan n-am vazut-o jucand mai bine in vreun film. nota 7/10
Alex Leo Serban
02 Jun 2004, 10:57
dupa ce am trecut de socul intilnirii cu mala p :shock: (strange... strange... am impresia ca o cunosteam mai bine pe forum decit acum, in flesh & blood...), aflu, acum, ca si raptor, si leonard, sint la cj?!? da unde sinteti fratilor!? aratati-va - sint curios sa va cunosc!
in privinta filmelor (unde la competitie cam trag chiulul, spre disperarea lui kirilov care m-a pus la tabelul cu cotatii... :hmm: ), am avut 2 revelatii so far - si un best-of absolut: 'touching the void', docudrama britanicului kevin macdonald despre 2 alpinisti care s-au catarat pe nu's ce pisc din peru... m-am facut mic in scaun, sau am stat pe muchia lui - ma rog, ideea e ca n-am cazut chiar sub el, desi am fost la un pas de... :oops:
din pacate, nu-l aduc si la bucale, asa ca, cei de aici (stiu ca 'juriul' -cinemag, of course! - nu l-a vazut inca), raptor, leonard, daca stati pina duminica incl., nu-l ratati!
celelalte 2 care mi-au placut sint 'american splendor' (intra in distributie) si 'jesus u know', al maverick-ului austriac ulrich seidl ('dog days' :love: , remember?)
cam atit; acu ma bag la thailandezul filmat de chris doyle... :P
dupa ce am trecut de socul intilnirii cu mala p :shock: (strange... strange... am impresia ca o cunosteam mai bine pe forum decit acum, in flesh & blood...), aflu, acum, ca si raptor, si leonard, sint la cj?!? da unde sinteti fratilor!? aratati-va - sint curios sa va cunosc!
in privinta filmelor (unde la competitie cam trag chiulul, spre disperarea lui kirilov care m-a pus la tabelul cu cotatii... :hmm: ), am avut 2 revelatii so far - si un best-of absolut: 'touching the void', docudrama britanicului kevin macdonald despre 2 alpinisti care s-au catarat pe nu's ce pisc din peru... m-am facut mic in scaun, sau am stat pe muchia lui - ma rog, ideea e ca n-am cazut chiar sub el, desi am fost la un pas de... :oops:
din pacate, nu-l aduc si la bucale, asa ca, cei de aici (stiu ca 'juriul' -cinemag, of course! - nu l-a vazut inca), raptor, leonard, daca stati pina duminica incl., nu-l ratati!
celelalte 2 care mi-au placut sint 'american splendor' (intra in distributie) si 'jesus u know', al maverick-ului austriac ulrich seidl ('dog days' :love: , remember?)
cam atit; acu ma bag la thailandezul filmat de chris doyle... :P
:D eu o sa stau chiar mai mult...fiind din cluj and all :D Then again,ieri am vazut si eu Cremaster-ul,mai putin prima jumatate de ora(faculta pzdii e de vina!!!!!! :x ),si apoi fallen angels.Faina schimbare de macaz! :) Mi se parea mie sau tipii din Chrysler erau masoni irlandezi? :hmm:
Azi astept sa vad 'foc!'
A,si inca ceva:superba una din melodiile din Fallen Angels,nu ma pot abtine sa nu-i trag versurile aici:
Laurie Anderson-Speak My language
Daddy Daddy. It was just like you said
Now that the living outnumber the dead.
Where I come from it's a long thin thread
Across an ocean. Down a river of red.
Now that the living outnumber the dead. I'm one of many.
Daddy Daddy. It was just like you said
Now that the living outnumber the dead.
Speak my language.
Hello. Hello.
Here come the quick. There go the dead.
here they come. Bright red. Speak my language.
Leonard
02 Jun 2004, 13:03
aflu, acum, ca si raptor, si leonard, sint la cj?!? da unde sinteti fratilor!?
nu, eu nu sunt la cluj, am comentat doar ce vazusem eu pe calculator mai demult din filmele enumerate de ambra. Secretary cel putin e din 2002 si multi l-au vazut deja inainte sa ajunga la TIFF. Raptor locuieste la cluj, deci era normal sa dea si el pe la festival
Fear X l-a vazut cineva?
vazut demult, placut f. mult...asteptam niste pareri...
Julie Delpy - vedeta de la TIFF 2004:
http://www.evz.ro/divertisment/?news_id=156556
mda....
ce am mai vazut
1 mondoplympton- extra; cat sadism!!!! si sadism , si desene animate, pe und pui ca e imposibil de inteligent
2 cremaster3`12
fara pic de dialog
primele 10 minute sunt mai tari decat toata aberatia de cca 10 ore a lui jackson
mitologie pura...i ciocnirea erotico-psihedelica a amasinilor
god, un must see
,ai ales pt final ( si da, exista credinta ca erau masoni)
3 buddy- pentru pustii care chiar nu au ce blockbuster sa vada si vor un film cu altii pusti( desi au cam 25 de ani) care au probleme emotionale si propria lor emisune tv
scenariul sare din cliseu in cliseu, happyendingu` nu e dubitabil nici macar o secunda, da protagonistii si mai ales protagonista roscata arata BINeeeeeeee
4 sympathy 4 mr vangeance
mult sub joint secutity area, dar totusi remarcabil, in ciuda unor scapari de constructie a personajelor
torturi, ceva drame emotionale si alte obsesii tipice ale esticilor cu ochii oblici
daca v`a placut dark water va veti simti in fata unei capodopere
5 koktebel
cam atat poate cinema-ul tanar rus
nu`i jeg, dar in afara de peisaje nimika remarkabil
in fine e drept ca nu`mi bausem my morning kofee da` am cam adormit spre sfarsitul previzbil
6 foc! este pt mine un film de suflet
nu este kusturica, dar e din zona si e minunat intre comedie si drama, tipul ala de umor amar sau chiar acru al vietii....si m`am minunat si de muzica
singurul din competitie pe care l`as revedea
7 io nin ho paura e mult mai ok decat ma steptam de la un film italian
filmat frumos, cu un copil foarte expresiv si simpatic si ceva care traiste intr-o gaura din pamant
sfarsit devastator de porst
8 dorinta
rece si cam atat dsp o tipa ( da, exista si corrence urate) care afla ca sotul ei are o afacere cu un corean tanar si giggolo, caruia, logic i`o trage in draci
nederanjant dar neimpresionant
@ zizi frica x o vad in 10 minute da`nu ma stept sa fie ceva extraordinar
2 o chesteie memorabila legata de my signature
intr`un scurtmetraj grecesc din "umbre" o tipa care tocma isi amanca mama sa uita pe caseta la Bambi si o apuca plansul
3 sa ma duc la un film din competitie sau la in da c(u)nt???
alegerea este, sper evidenta
4 vazut ieri zeii tineri care mi`a placut destul de mult
nu inteleg de ce are mala ceva cu adidasii si pumele, o fi dezamagita ca in lok de un film emotionant cu homosexuali( cum se astepta) a vazut un film in care toata lumea fu Te, rade si filmeza, da se si moare si exista si personaje( chiar interesante ca psihologie)
Leonard
02 Jun 2004, 21:21
Julie Delpy - vedeta de la TIFF 2004:
http://www.evz.ro/divertisment/?news_id=156556
mda, n-am citit tot dar mi-a sarit in ochi o gafa:
".... si a avut un rol important in “Killing Zone”, film produs in 1994 de Quentin Tarantino."
o chema "Zoe" nu "Zone" in filmul "Killing Zoe"
vazut ieri un flm suspect de pedofil in imagini;
era in competitie da nu nu ea prea plakut
si fear x a fost tamp si nert, totalmente dezamagitor
s a petrecut, ca de obicei destul de mult
adik io am ajuns pe la 8 akasa si eram destul de obosit
asa ca am dormit pana la 13 si am vazut madame sata, a 8nteresant si misto filmat
din pacate nu era in competitie
Alex Leo Serban
04 Jun 2004, 08:30
korectura la korben: fear x este un film interesant - viziunea unui european despre vinovatia americanilor post 9/11, cu un john turturro formidabil & multe gimmicks de regie/imagine in descendenta antonionian/cronenbergian/lynchiana... worth a look, anyway ;)
cit despre mme sata - sint convins ca e genul de melodrama cu marginali de care m-am saturat pina-n git... :hmm: n-am sde gind sa-l vad.
herbert
04 Jun 2004, 12:08
fara suparare, insa sper din tot sufletul sa ganditi mai bine, mai coerent, mai articulat, mai putin infantil decat scrieti aici. nu se intelege nimic... sunteti emotionati, depasiti (coplesiti) de eveniment, dar dati-ne cateva semne sa intelegem si noi ca asistati la un "eveniment".
Ambra Blu
04 Jun 2004, 14:17
fara suparare, insa sper din tot sufletul sa ganditi mai bine, mai coerent, mai articulat, mai putin infantil decat scrieti aici. nu se intelege nimic... sunteti emotionati, depasiti (coplesiti) de eveniment, dar dati-ne cateva semne sa intelegem si noi ca asistati la un "eveniment".
Muie.
Ambra Blu
04 Jun 2004, 14:21
In alta ordine de idei, m-am alcoolizat prea mult azi noapte dar nu pot comenta asupraa doo filme criminal de proaste: Fear X si Juma' de pret. In schimb, baiatu' din hong kong super sus, stia Tarantino de ce l-a adus in State.
Am ajuns acum acasa dupa "Cabinetul dr. Caligari". Cei care sunt aici stiu care-i faza (filmu-i din '20, cu acompaniament mixat live de ceva DJ). Ma rog, sunt inca coplesit. Nu ma asteptam sa ma impresioneze si sa ma atinga atat de tare! De la decoruri, la lumini, la jocul actorilor (bine, pot parea ridicoli sau manieristi acum), la personaje si poveste, totul a fost grozav! Poate ca nu m-ar fi impresionat atat de mult fara muzica, dar totusi...
Din expresionismul german nu am mai vazut decat "Nosferatu" (tot la TIFF, acum doi ani), dar odata cu Caligari asta incep sa cred ca a avut influente mari in opera unor Hitchcock, Kubrick sau Burton... Oricum, in ceea ce ma priveste, e cel mai bun film pe care l-am vazut de o bucata buna de timp!
(Acum urmeaza "Kill Bill 2")
Alex Leo Serban
05 Jun 2004, 08:29
ce spune minrep nu poate sa nu emotioneze oricare cinefil adevarat... intr-adevar, proiectia 'cabinetului dr. caligari' cu acompaniament live sustinut de dj dubase a fost o experienta unica & uluitoare, de neuitat - asa numi-o chiar: 'psihedelica' 8)
si da, minrep are inca o data dreptate: daca trecem cu vederea 'expresionismul' epocii (joc, decoruri etc), ce se intimpla in caligari este de o modernitate incredibila! :shock: aproape ca uitasem povestea, sau mai bine o tineam minte, in linii mari - dar, nemaivazindu-l de peste 20 de ani, uitasem toate detaliile de scenariu; ei bine, tot ce s-a facut in filmul de actiune, thriller psihologic sau cum vrem sa-i spunem, incepind cu hitch s.cl, de aici vine! plus ca, nefiind un film hollywoodian (! ;) ), nu este cu happy-ending; dimpotriva, finalul este fara speranta & nelinistitor... bravo, minrep, ai pus punctul pe 'i'! (o-ntrebare totusi: de ce nu te-ai 'aratat'? eram acolo, in sala... in fine, poate vii totusi la lansarea lars-ului, la 12.30 la republica...?)
vreau totodata sa va anunt ca abia ieri (stiu, shame on me :oops: ) am vazut cel mai haios, mai dement & mai minimalist film din competitie -'aaltra', o comedie cinica a la tati + kaurismaki, road-movie cu 2 infirmi in carucioare, in care apare - la sfirsit - chiar kaurismaki (aki)! :P desi se pare ca korben a ratat aceasta (ultima) proiectie, daca juriul cinemagia nu-i da premiul inseamna ca nu are kwaie (that stands for u too, mala!)
mai ales ca - hush, hush! - premiile juriului 'mare' sint f. dezamagitoare & adormitoare... :sleep:
herbert
05 Jun 2004, 10:17
...daca juriul cinemagia nu-i da premiul inseamna ca nu are kwaie (that stands for u too, mala!)
mai ales ca - hush, hush! - premiile juriului 'mare' sint f. dezamagitoare & adormitoare... :sleep:
ar fi culmea sa nu tina cont de sugestia ta :D desi mie imi plac tinerii revoltati, care nu asculta de cei intelepti (nu batrani :) )
@als
fear x merita un sfert de privire pentru ca nu e decat ceva facut in stilul si spiritul; unor regizori psihotici turturo e la fel de komatos ca al pacino si mi`a creat o stare profunda de siktir
cat dsp faze cu amerika dupa 9/11 mi a ajuns
siktir....
madame sata.... reprosezi ca e melodrama da iti place cold mountain
non possso capire
@ herbert
u iz a sore loser
@everybody
mda, caligari a fost de nota 10 (sau 5/5)
incerc sa`mi aduc aminte...
happy toghether e frumos si inteligent si... rece
insula este dsp un bordel lacustru si carlige de pescuit infipte in diverse gauri ale corpului
din pacate nu destul de sadic, da era o coreanca atat de draguta....
si toata lumea s`a pisat
ca sa nu mai mentionez o defecare filmata din apa
marele jaf comunist mi`a confirmat parerea buna pe care o aveam dsp alexandru solomon, parerre formata dupa vizionarea unui doc de scurtmetraj omul cu 1000 de ochi
nu stiu dak am spus dsp cabin fever ca este SUBLIM
dar o mai spun once more
CABIN FEVER E SUBLIM
party-urile au fost
1 petrecerea durex, organizata de publicitari ca a fost NASOALA rau de tot, deci s-a chefuit in 30+
2 koktailu dat de kodak a fost bine de tot, dupa care din nou in 30+
@ herbert
ai vrea tu sa ne vezi depasiti de situatie, dar nu ni s-a pus inca la dispozitie o cisterna cu alcool, desi am baut tot ce`am putut
@als
vad azi aaltra, da sugestiile tinele pt tine ca daca ia premiul nostru dai apa la moara lu marcu aka herbert
Mala Portugal
05 Jun 2004, 13:08
Gand la gand alesule, Aaltra e si favoritul meu . Daca nu iese , nu sunt eu cea fara k-oite.
o-ntrebare totusi: de ce nu te-ai 'aratat'? eram acolo, in sala...
Nu te-am vazut (am intrat printre ultimii).
La lansarea cartii n-am mai ajuns (:(). Am sacrificat azi dimineata si "Fear X" si "Before Sunset" pentru cateva partide de tenis... Multumesc pentru laude, in orice caz; le apreciez in mod deosebit!
'Kill Bill' vol.2 am vazut aseara si trist a fost.Ca eram aproape adormit,nu prea mi-am dat seama ce ii tot zicea Bill mamicii pe final.Oricum,trebuie sa vad jumatatile una' linga cellalata ca altfel n-as foarte zice ca e un singur film...daca primul m-a lasat rece,asta nici atit... :( ...Iar 'Marele Jaf' aproape ca a atins pt mine nivelul 'Mos Ene'...Then again,dupa ce vezi un 'Cremaster' sau un 'Foc!' sau 'Raul' parca,virgula,cu alti ochi vezi lumea...te'a dracu,te pomenesti k-de-acu'nainte or sa inceapa sa-mi chiar placa filmele bune. :hmm: 8)
Chestia buna e ca am inhatat un autograf de la Julie Delpy :oops:
Deseara se kaput tifful :( Abia astept sa vad ce filme iau premiile cinemagia.
juriul cu koaie sau fara al cinemagiei a votat in cele din urma aaltra.
lansarea lars-ului, la 12.30 la republica
bun, si in Bucuresti cand ajunge lars-ul ?
herbert
06 Jun 2004, 11:42
vazut secvente de la festivitate. of, doamne: lumina slaba, scena inghesuita, filmare ca in anii de pruncie a filmului, spirit provincial... dar oamenii, vai oamenii! mi s-au parut beti si cam trogloditi. poate e mai bine sa fie organizat o data la doi ani si sa fie mai multa distinctie, mai multa lumina, mai multa civilizatie? poate scapa Clujul si de Funar s. c.
poate e mai bine sa fie organizat o data la doi ani si sa fie mai multa distinctie, mai multa lumina, mai multa civilizatie?
Ei, asta nu! Bine, gala a fost naspa rau de tot (si Delpy a cam dat-o in bara), a fost filmata ca dracu', formatia nu a fost chiar bine aleasa (ma refer la costume si genul de muzica), iar Dan Nutu parea un pic (hac!) ametit... Ce a cautat Andreea Marin in spectacol, asta chiar nu am inteles!
Dar ar fi o crima (subliniez, crima) daca ar tot sari peste un an cu chestia asta. Nu de alta, da' vin filme bune...
herbert
06 Jun 2004, 13:13
in bucuresti Lars -ul a fost la targul Bookarest. am scris despre asta la cafenea, dar cum pe cinemagia cetitul e o raritate, n-ai vazut. scrie la Cluj, la editura Idea & Print si ti-o trimit ei prin posta. poate e difuzata si prin librariile din bucuresti. sper sa se rosteasca si ALS si poate stie mai multe.
waw, cum cauta lumea disperata Lars von Trier
in bucuresti Lars -ul a fost la targul Bookarest. am scris despre asta la cafenea, dar cum pe cinemagia cetitul e o raritate, n-ai vazut. scrie la Cluj, la editura Idea & Print si ti-o trimit ei prin posta. poate e difuzata si prin librariile din bucuresti. sper sa se rosteasca si ALS si poate stie mai multe.
waw, cum cauta lumea disperata Lars von Trier
da, multumesc pentru informatie.
Recunosc ca eu nu prea intru pe cafenea si nici nu intentionez sa intru mai des de acum incolo chiar daca vad ca sunt dojenit pentru asta :) Iar daca te referi cumva la "cetit" in general crede-ma ca gradul in care citim fiecare nu e dat de masura in care ne implicam in discutiile de pe cafenea.
Intamplator am fost la targ de mai multe ori si nu am vazut cartea , e adevarat nici nu am cautat-o in mod special. Mi s-ar fi parut normal insa ca Alex Leo Serban sa ne fi anuntat intr-un fel sau altul(sau poate a anuntat si nu stiu eu) daca o puteam gasi si la Bookarest .
1. probabil k la tv-u se vazu nashpa ceremonia, da' din sala fu' bestiala, including momentu' ku andreutza(f. supra-realist)...
2. e bene k nu doar mie mi-a plakut fear x...
3. off the record...pt cei care si-ar fi imaginat-o pe mala k o tipa grasutza, calculatorista, cu multe coshuri shi o problema serioasa de identitate...ei bene, NU, aflatzi k e o dulcik, subtzirik-da'-cat-trebe', adik cu forme placute privirii in zonele esentziale, ochi albashtri, alea-alea, genul de se uita baietzashii pa strada shi zic numa' de bine despre frumusetzile orashului...
Mala Portugal
07 Jun 2004, 00:00
fara suparare, insa sper din tot sufletul sa ganditi mai bine, mai coerent, mai articulat, mai putin infantil decat scrieti aici. nu se intelege nimic... sunteti emotionati, depasiti (coplesiti) de eveniment.
Marcule tu nu te-ai plictisit sa te iei in serios? Relax man, e un forum pe net, nu academie.
herbert
07 Jun 2004, 00:16
fara suparare, insa sper din tot sufletul sa ganditi mai bine, mai coerent, mai articulat, mai putin infantil decat scrieti aici. nu se intelege nimic... sunteti emotionati, depasiti (coplesiti) de eveniment.
Marcule tu nu te-ai plictisit sa te iei in serios? Relax man, e un forum pe net, nu academie.
vroiam sa comentez descrierea pe care ti-o face zizi, iar tu vii cu taieturi din acestea nervoase, iremediabil intarziate, care te simplifica nepermis. voia ta si rautatea ta, Mala. Marcu nu mai exista - nici tu nu intelegi???
Mala Portugal
07 Jun 2004, 00:24
1. probabil k la tv-u se vazu nashpa ceremonia, da' din sala fu' bestiala, including momentu' ku andreutza(f. supra-realist)......
Corect, corect dar sa mai dam o bulina rosie si pentru stilul anticeremonioas al tipilor de la Aaltra ;)
pt cei care si-ar fi imaginat-o pe mala k o tipa cu o problema serioasa de identitate....
Adica chiar si-a imaginat cineva ca as avea o problema SERIOASA de identitate :lol:
Alex Leo Serban
07 Jun 2004, 10:23
credeti-ma ca nu-mi face nici o placere sa ma pun in vitrina pt o chestie de tip "carte" (i hate the very idea!), am fost chiar la un pas sa nu merg la lansare, dar m-am gindit - eventually - ca "nu se face", etc, macar din respect pt potentialii cititori &, mai ales, pt dragii de editori (care au facut o chestie f. eleganta; i didn't expect anything less ;) ) & pt co-autorii cartii...
da, cartea a fost la tirg la standul editurii IDEA (asa se scrie, cu un singur 'e'), se mai lanseaza o data la carturesti - cred ca sapt. viit.
& apropo tot de IDEA: aflati ca s-a lansat - tot cu ac. ocazie - si nr cel mai recent al revistei cu ac. nume cu editura, dosar special dedicat cinematografului, PLUS un BONUS mortal: un steag double-face (semnat vlad nanca), care l-a scos din sarite de presedintele consiliului europei sau ceva de genul asta :D da tre sa-l vedeti ca sa(-l) credeti :P 8) !!!
Alex Leo Serban
07 Jun 2004, 10:29
inca o chestie: juriul (cinemag, care altul!?) a fost f. competent, cuminte & simpatic, bravo!
vorba lui dan nutu in (parca) duminica la ora 6: 'nu regret pasul'! ;)
iar mala e super!!! :love:
pacat ca she's taken (already)... :((
Ambra Blu
07 Jun 2004, 14:01
What a difference a day made, 24 little hours
Bought the sun and the flowers, where there used to be rain
My yesterday was blue dear
Today I'm a part of you dear
My lonely nights are through dear
Since you said you were mine.
mai, sunt refacut si pregatit sa infrunt examenle de la fac....
clujul a fost o experienta f misto, si tre sa multumesc unor oameni sau sa ma declar fericit de anumite situatii
1. multam mult OaneiR care a avut grija de noi
2. respectele mele lu Kirilov, ca e party animal ceva de speriat si multumiri repetate pt aducerea lu cabin fever (si felicitari pt kartea dsp LvT din care am citit doar primele 2 capitole da care mi`au placut tare mult)
3. multumersc si Oanei care mi`a facut al mai tare badge din festival 8)
4. multam si lu als care pe langa cartea dsp LvT a mai facut ceva nice adika ne-a apreciat ca fiind "competenti si cuminti " si parca mai era ceva
5. multam si servus pt Mala care a fost so nice sa vina la gara duminica dimineata, dar o apreciez si pt faza cea mai tare legata de "mi-e scarba sa pun mana"... mai multe nu va dezvalui, si spre ca nici ambra, da a fost o faza memorabila
6. am fost totalmente placut surprins sa`l cunosc si sa dialoghez cu Nae Caranfil carew, pe langa faptu ca e un regizor demential de bun mai e si de gasca...respectele mele
7. tot surprins ma declar si de caracterul de mafalda al lui Gyuri Pascu, cel care intr`o discutie a apreciat ca nu o sa mai iasa funar primar al clujului
8. lipsa lui marcu (aka herbert) din juriu a fost benefica, i n sensul ca a scazut ( dpdv procentual) nr celor care plecau se la party la ora 1 de la 5 ( cati ar fi fost cu el) la4
si ar mai fi multe alte persoane, da cred ca incepe deja sa sune a discursul de oskar al lu gweneth paltrow
Mala Portugal
08 Jun 2004, 23:20
Am ratata la TIFF aproape tot ce-mi propusesem sa vad inainte de festival : cam toate 3x3-urile, 100% si proiectiile in aer liber (inclusiv mult asteptatul KB2)
Le-am dat in mare parte pe filmele din competitie si nu stiu in ce masura a meritat.
Concluzie: nu, n-am gasit in competitie acel film care sa-mi taie respiratia.
Favoritele mele- doua: Reconstruction si Aaltra. Recunosc , Reconstruction conteaza mai mult ca regie, so..a primit ce merita:) adic' premiul pentru regie.
Aaltra, un road movie inteligent, cu gaguri bune, cu un umor malitios (cu ce cruzimea delicioasa un tip caruia nu i se vad decat picioarele foloseste verbul 'a merge"! ) si care jongleaza cu un subiect strigator la cer: avantajele si amuzamentele vietii de infirm.
Nota bene...fara patetisme! Noi am gustat si am premiat.
In continuare topul meu arata cam asa :
2.Schultze Gets the Blues-povestea de un umorul sec a lui Scultze care intr-un moment in care viata parea ca nu-i mai ofere nici o surpriza da polka pe blues si intra in procesul de americanizare. Cascati ochii la micile detalii din film - ele dau tot farmecul.
3. Cand alesul iti iese in cale -desprins cam din accelasi registu cu Schultze, cel al lucrurilor mici, e o poveste de dragoste neidealizata si cat se poate de naturala. Mi-a prins bine gura asta de improvizatie ... ma cam saturasem de marile romante de dimensiuni cosmice .
4. Koktebel- inca un road movie, de data asta cu iz dramatic pe care l-am gustat pentru relatia aia copil matur/ parinte necopt pe care am intalnit-o si in "In America " lui Sheridan. Si inca un plus pentu frumusetea imaginii - intr-adevar isi merita si el cele doua premii.
5. Contol - la filmul asta ajungeti daca il luati pe Matt Damon din Good Will Hunting si-l bagati in Matrix(presimt ca o sa ma injure ambra)
6. Foc! - simptic, pacat ca se limiteaza la traditionalele clisee balcanice + la vechea poveste cu raca interetnica
7. Zilele lui Santiago - marele premiu la TIFF anul acesta, un film la care daca n-ar fi fost regizorul in sala sa mai explice una alta as fi pierdut niste faze, enfin, nu e un film prost insa extrem de deranjant pentru ochi.
8. Amice -cel mai facil si mai hollywoodian film al competitiei (stiu, asta e un pleonasm), as fi curioasa sa aud motivatia celor care i-au dat premiul criticii.Partile bune...o frumusete de baiat in rolul principal si cineva care a reusit sa prinda un strop de cinema in niste cadre.
9. Zeii tineri- am mai zis de el
10. La juma' de pret - pe mine ma iau durerile de cap la opere de harta d'astea
Mala Portugal
08 Jun 2004, 23:43
Din albumul TIFF 2004
5/5 pentru:
- Valerian Sava - centrul simpatiilor TIFF-ului.In momentele in care cautam cu un scaun, o bordura, un bolovan sa-mi odihnesc oasele el dansa ca in adolescenta.Vreau si eu reteta lui (sa fie , asemeni unei beri bune, blonda & made in Germany)
- Alex :love: Leo :love: Serban :love: , un fel de tatic al cinemagistilor, mandru de progeniturile sale, vrand sa ne intoduca peste tot...& ne-a introdus, ne-a introdus.Si, ca si cum n-ar fi fost de ajuns, a amintit de noi si in prefata cartii sale.10q Al-X, U're the best (& I mean this)
- Tudor Giurgiu -e mare lucru sa fii peste tot , sa gasesti timp pentru toata lumea si sa duci in spate 'tamai TIFF-ul. Bravo lui!
...si cateva instantanee:
- simparticii si coloratii mei colegi de juriu impartind tandru un spatar de scaun pe post de perna la 'Marele jaf comunist'.
- Shaila Rubin atunci cand dorind sa ma cunoasca i s-a spus ca sunt o persoana normala a raspuns "That's all right, sometimes I'm indroduced to normal people , also".
- Gustave & Benoit de la Aaltra la fel de haiosi in realitate ca in filmul lor, adresand , la gala, multumiri speciale berii Ursus. Iar cei care au dat ochii cu ei in ultimele zile ale tiff-ului au inteles de ce
- Dan Nutu si mesajul lui transmis "catre 5 milioane de telespectatori" : "Floarea mea favorita este laleaua".
- un actor dintr-o telenovela autohtona strigand , pe la 4-5 dimineata,de la geamul din Club 30+ :"Te iubim Gica , te iubim pentru postmodernismul tau."
(asta sa nu creada m.herbert ca destrabalarile din Club 30+ n-au avut si un iz 'telectualo-artistic)
-(si unua mai scabroasa) femeile de servici de la cinema Republica comentand in timp ce faceau curatenie in baie : "Domnule, ce de cultura
si cat de putina civilizatie"
herbert
09 Jun 2004, 00:28
Din albumul TIFF 2004
(asta sa nu creada m.herbert ca destrabalarile din Club 30+ n-au avut si un iz 'telectualo-artistic)
Ral..., pardon, Mala, mie mi s-a sculat... imaginatia citind notitele tale dragalase, in care ai mentionat, ca o eleva silitoare, spiritele formatoare... e foarte captivant!
Mala Portugal
09 Jun 2004, 00:39
Ral..., pardon, Mala, mie mi s-a sculat... imaginatia
Raluca....indrazneste :lol: ...stiam eu ca pot sa scol si mortii din cavouri
herbert
09 Jun 2004, 01:01
Ral..., pardon, Mala, mie mi s-a sculat... imaginatia
Raluca....indrazneste :lol: ...stiam eu ca pot sa scol si mortii din cavouri
ce imaginatie morbida, waw :o ti-am citit numele in gazete, pe liternet, asa cum ii sta bine unei vedete...
Mala Portugal
09 Jun 2004, 01:04
Vezi ca e si pe homepage-ul de la cinemagia :lol:
herbert
09 Jun 2004, 01:21
unicul loc viu -adica enervant - pe cinemagia e forumul. restu' e jale, disperant, am mai spus-o. nu mai "barfit" tu ca am pretentii academice? crezi ca pot citi chiar orice? dar daca e vorba despre tine - cu placere. :) vezi, e totusi un zambet trist...
sa mergi la vot in turul doi si vezi ca castige Emil Boc, ca mi-ar place sa stiu ca ai un primar democrat, european... eu pun de o autostrada Berlin-Cluj si nu ma pot lega cu oricine...
Ambra Blu
09 Jun 2004, 12:08
TIFF vs. DaKino sau Cluj vs. Bucuresti
It's a pleasure to indulge yourself in sight-seeing when the only thing to be seen is the girls. Darn them girls in Cluj were more polite, less stressed out than them gals in Bucharest: you was staring at them and all they did was smile back, obviously not pissed off because of this.
Acuma, don't take it verbatim, dati si vina pe faptul ca vedeam in medie 5-6 filme pe zi (si as mai fi vrut, dar nu mai puteau ochii) si dormeam 3-4 ore pe noapte. Poate ca fetele alea zimbea la oamenii-zombi. Oricum, mult mai prietenos s curat Clujul decit Bucale.
Fata de dezorganizarea si hotia din daKino, Tiff este o printesa frumoasa fata de o maimuta urita, cu par la cur. Organizare buna, filme foarte variate, dintre care cele cu specific asiatic m-au surprins in mod placut.
Chefuri: petrecerea Durex de departe cea mai proasta, urmata de cea HBO. Cind ma doborau genurile astea de petreceri, eu nefiind un tip prea trendy, dadeam fuga in Music Pub (un fel de Fire mai pauper, cu aceiasi figuranti mergind pe catwalkul dintre mese, in timp ce ambianta sonora era asigurata de Guano Apes, Massive Attack sau mai stiu eu ce cd-uri "s-au pierdut"). Oricum, ultima seara, in Diesel cheful a fost dame-ntial ;)
Korben s-a destrabalat pina la ultima picatura de suflare din el.
Din filmele festivalului, cel mai mult mi-a placut Fallen Angels al lui Wong Kar-wai. Din competitie, cel mai mult 'Kontroll' pentru muzica si scenele hipnotice uneori, chilling alteori, si "Aaltra", pentru idee - road movie cu ologi - si umorul care m-a facut sa rid ca muta la pula tot filmul.
Hors concours: Carandiru, Sympathy for Mr. Vegeance, The Return, Elephant, Happy Together, Visul lui Liviu (cel mai bun scurt/mediu-metraj romanesc), mai este, dar nu-mi amintesc.
Last, but definitely not least but unleashed, K's, fara de care filmurile vazute la cinema n-o sa mai sune niciodata la fel.
Mala Portugal
09 Jun 2004, 12:21
nu mai "barfit" tu ca am pretentii academice?
........, ca mi-ar place sa stiu ca ai un primar democrat.
Marbert, marbert eu nu barfeam, ziceam verde in fata. Cat despre pretentiile academice, nu mai zic nimic...vezi si tu.
@ambra
cred ca m`am prins cine e k`s
herbert
09 Jun 2004, 15:20
ralMala, e perfect. nu spuneai ca e doar un forum pe inet? imi bag pixu' in academie. voi baga mai multe si cornute pana voi face implozie...
de ce nu publici cronica de film la o revista din Cluj? e momentu' potrivit pentru o lansare.
Alex Leo Serban
09 Jun 2004, 16:44
recomandarile mele: aaltra, cremaster 3, de cind a plecat otar, la juma de pret, marele jaf comunist, reconstruction, kim-ki-ducii, larsvontrierii & wongkar-waii.
in cont. sint surprins de succesul visului lui liviu :? pe mine m-a plictisit big time, final total ratat, zero emotie, zero umor... am preferat de departe calatoria la oras al ac. porumboiu (plin de verva & de idei), ca sa nu mai zic de apartamentul - preferatul meu.
iar trafic - mai bun decit cartushul & pachetul...
Mala Portugal
09 Jun 2004, 23:57
de ce nu publici cronica de film la o revista din Cluj? e momentu' potrivit pentru o lansare.
Spune-mi si mie un cotidian sau macar un saptamanal clujean la care citeste cineva cronica de film si platesc sa ma publice :lol:
herbert
10 Jun 2004, 01:14
Spune-mi si mie un cotidian sau macar un saptamanal clujean la care citeste cineva cronica de film si platesc sa ma publice :lol:
Mala noctambula, cum nu are ea unde sa-si publice gandurile cinefile :D de ce nu esti mai insistenta? toata lumea incepe (a inceput) prin a duce un text scris la o redactie, apoi la alta. pana te primesc, pana se conving ca esti buna. si uite asa te instalezi cu o rubrica. asta e varianta proletara... mai exista si altele, cu pile, cunostinte, cu recomandari, cu ducere de manuta... revin cu detalii palpabile peste cateva zile. ma grabesc la culcare/maine plec in deplasare/ la mare ... rosie.
am abosit (imi pare rau ca am strigat usor la korben, pe alt topic, dar m-a enervat studentu', care aflu ca e antiamerican. waw :o ).
ai grija de tine, raMala :love:
Mala Portugal
10 Jun 2004, 01:17
Si sa ramana cinemagia vaduvita de intelepciunile mele :D ...jamais :P
Mala Portugal
10 Jun 2004, 01:53
Ramasesem datoare cu pomelnicul cu chestii vazute si savurate in afara competitie il TIFF
Above all Insula lui Kim Ki-duk. Recunosc, habar n-aveam cine e Ki-duk inainte de TIFF si cu atat mai mare a fost surpriza sa gasesc in filmul lui una din cele mai fascinante chestii vizuale ever.
Plympton - vazut doar partial :(( but still...animatie de nota 100 din 100 (100% adik)
Fast Film sau intalnirea filmului clasic cu experimentalul...si ce incantare a fost.
Son frere - pleca de la o poveste de genul celei din Invaziile barbare.Diferenta e ca la Invaziile barbare reinnodarea legaturilor de familie e mai mult un pretext pentru un soi de exhibitionism cultural in schimb, Chereau-ul e sinistru cu tacerile si asteptarea lui si frumos cat incape.
Mai spun si de restu al'data
Mala Portugal
10 Jun 2004, 23:18
partea a 2-a
American Splendor - fiindca undeva in mine e un Harvey Pekar carcotas si nesuferit , deci n-am cum sa nu-l ador
De cand a plecat Otar - un film sensibil , mana de femeie (de data asta nu zic in sens peiorativ) , cu insertii proustiene. Cei care au vazut House of America a lui Marc Evans s-ar putea sa mustaceasca la faza cu Otar plecat in America.
documentare:
Prima jumatate din Bowling for Colombine - atata timp cat Moore face jocul cu inteligenta si are decenta sa lase privitorul sa traga concluziile. Pacat ca in a doua parte se sinucide cu explicatii la explicatii si trage mita de coada.
Touching the Void - wow ce de hauri si de sinceritati
Jesus You Know - un documentar indedit ca ambalaj si continut despre confesiunile a 6 oameni in momente diferite. L-am gustat mai putin da' are si parti de vazut. E bun de cultura generala
Marele jaf comunist - cred ca tot deliciul e dat de bucata cu Reconstituirea altfel ar fi fost un documentar ca oricare altu'
Paraiso - dernanjant la inceput din cauza peliculei saracite de culoare da' in final da destul de bine feelingul mizer &muzical al Cubei.
*Marele jaf comunist. cred ca e mai bine gustat la cj decat la bucuresti, desi Solomon face o treaba excelenta, un documentar echlibrat pe o materie extrem de alunecoasa, nefiind vorba doar de cazul Ioanid si Reconstituirea...; in cadrul din incinta teatrului de vara cand intervievatii sunt adusi sa urmareasca impreuna filmul, pe chipurile celor doi tortionari (mentionati in lista Secu si in lexiconul negru al Doinei Jela) citesti melancolie, frica si dezgustul aprand pe chipurile celorlati... Si asta nu inseamna ca filmul isi gaseste adepti doar la Asociatia fostilor detinuti politici... dar ar merge intr-adevar mai bine la tv decat pe marele ecran.
*El crimen del Padre Amaro. shallow. asudat. citat din sala "bun parintelu..."
*Aaltra. premiul cinemagia si premiul publicului. damential.
.... Unii oameni au facut badgeuri....(da, raptor?)si au adormit la schultze gets the blues si la the return....
@korben
seria openair a reclamelor romanesti a avut un final apoteotic pe ritmuri de |casa mea-i un cantec cu acorduri ample| angela similea, reclama pt protectia muncii cu tamara buciuceanu care ne sfatuieste sa nu purtam gumari in intreprindere. a salvat plictiseala care incepuse cu reclame pedofile la textile pt export.
* cinepub party era circuit inchis, nu era destinat oamenilor de la tiff. de aia a fost naspa. :x
*Da. fitele andreei marin adica arzatoarea dorinta de a face duplex a decalat gala cu 20 min, destul sa alcoolizeze multi dintre cei care urmau pe scena. aparitia divei pe ecranul din teatru a starnit doar rasete si nedumerirea strainilor care intrebau in stanga si-n dreapta who the fuck is she? intre timp unii oameni care facusera badgeuri si munci de birou (da, raptor?) :) alergau prin teatru sa-i culeaga pe invitati si sa-i calmeze, drept pentru care au adormit apoi langa boxe la cea mai tare petrecere din diesel, dupa ce-si turnasera o sticla de evian in pantofi...
*duminica seara lumea inca intreba daca iese in continuare AperiTIFFul si cum fac rost de toate numerele de pana atunci. bravo chirilov, anca gradinariu, blanka elekes. si mai ales tudor giurgiu.
Ambra Blu
11 Jun 2004, 17:13
seria openair a reclamelor romanesti a avut un final apoteotic pe ritmuri de |casa mea-i un cantec cu acorduri ample| angela similea, reclama pt protectia muncii cu tamara buciuceanu care ne sfatuieste sa nu purtam gumari in intreprindere. a salvat plictiseala care incepuse cu reclame pedofile la textile pt export.
* cinepub party era circuit inchis, nu era destinat oamenilor de la tiff. de aia a fost naspa. :x
Iar eu refuz sa inteleg cum pot oamenii care s erespecta sa se uite la reclame dinainte de '89 si sa aplaude? E snobism? E, vorba lui Gorzo legata de Kill Bill, ipocrizie? Mie mi se intoarce stomacu' pe jos -v-ati prins, da? - numai cind vad reclame contemporane, da' rahaturile alea vechi...asa e trendu'? Mai bine ma trend-uiesc diseara la devoratorii de publicitate.
* Cinepub era naspa nu ca era cu circuit inchis, ci ca era circ inchis, in sensu' ca doua fete se scremeau sa faca topless, chelneritele nu stiau ce e aia bisquit, iar diversi dubiosi din advertising se trageau in poza ca Mona Lisa pe pinza. interesant era comentariul DJului/MC: petrecerea intelectualilor. Y tu mama tambien, ba.
seria openair a reclamelor romanesti a avut un final apoteotic pe ritmuri de |casa mea-i un cantec cu acorduri ample| angela similea.
apoteotic?!? da, nu mai rezistam sa ii aud pe cei din spatele meu cum le zvacnea ipocrizia in ei.
* cinepub party era circuit inchis, nu era destinat oamenilor de la tiff. de aia a fost naspa.
nu ai pierdut nimic. doar niste fete care ar fi trebuit sa incinga atmosfera, dar care, vazand ca nici o flacara nu se aprinde si-au acoperit subtil goliciunea si au continuat sa topaie...
bravo blanka elekes.
pentru ca nu facea altceva decat sa ne explice cat de frumos si de sexos este Gael Garcia Bernal? si cat de bine se distreaza ea prin baruri?...si asta cu o engleza care avea mici carente...
...printre cdurile care s-au pierdut: thievery corp., lamb, chemical brothers, mandalaly, breakbeat era, EZ rollerz
...si pentru k blanka zicea in stanga si-n dreapta ca gigi b e un tip sexi lumea s-a cam dus sa-l vada pe post de parintele amaro chiar daca filmul nu iese in evidenta, dar sala republica a fost plina.
well, la fel a fost si sala victoria la insula, ce-i drept, tot pe considerente sexuale...
...si nu e snobism sa te uiti la reclame din timpurile apuse, ci pura curiozitate, mai ales ca unele dintre ele nu apareau la tv sau la cinema, ci erau impachetate pt export, o data cu produsele... una peste alta, fac parte din istoria publicitatii romanesti, well... daca am admite ca asa ceva exista...
Ambra Blu
12 Jun 2004, 16:30
...si nu e snobism sa te uiti la reclame din timpurile apuse, ci pura curiozitate, mai ales ca unele dintre ele nu apareau la tv sau la cinema, ci erau impachetate pt export, o data cu produsele... una peste alta, fac parte din istoria publicitatii romanesti, well... daca am admite ca asa ceva exista...
ba da, e snobism, insa unul care conturba estetic; e acelasi snobism care ii face pe non-profi sa mearga la "noaptea devoratorilor de publicitate" sa vada reclame, sa fluiere cu fluierele de club haus, si sa aplaude cu glas tare la chestii de nuante si fineturi.
a, si o istorie a publicitatii rominesti nu exista, pentru ca asta ar insemna ca cacaturile date la tiff sa fie proto-istorie. iar daca aia ar fi protoistorie, ce vad eu in epica sau D& AD este viitor, nu?
Ambra Blu
21 Jun 2004, 15:48
Pentru cei care vor sa vada de ce mi-a placut "Kontroll" exista un site oficial:
http://www.kontrollfilm.hu/
.hai ca pana se instaleaza juriul pornesc eu sandramaua. :D
Hair High, Plympton-10 animatie, love story asezonat cu satira macabra specifica maestrului Bill - undeva intr-unul dinte acele licee americane cu motoare tari, fotbal american si baluri de absolvire.
:love: :(( de revazut luni de la 17 la cinema Arta.
.desear' cred ca o sa zic pas din diverse motive deschiderii festului si-om sa vad ce e cu Teza lui Amenabar.
obvious
27 May 2005, 20:05
slaba teza lui Amenabar.mie personalisches nu mi-a placut la vremea ei.
Mala Portugal
28 May 2005, 06:52
slaba teza lui Amenabar.mie personalisches nu mi-a placut la vremea ei.
Same here. Teza a umblat prin prea multe locuri comune sa mai trezeasca interesul. Personajul feminin , de exemplu, parea construit pe scheletul tipei din tacerea mieilor. 2/5
La Macelarii Verzi va recomand sa ajungeti. Line Kruse e intr-un rol care-l prinde chiar mai bine decat cel din Reconstruction + umorul delicios-macabru .
E un film cu idioti pentru oameni inteligenti in timp ce Teza e un film cu oameni complicati facut pentru tot poporu'.
obvious
28 May 2005, 07:36
"E un film cu idioti pentru oameni inteligenti in timp ce Teza e un film cu oameni complicati facut pentru tot poporu'."
foarte misto spus.personal sunt adepta unei simplitati ce genereaza un produs de calitate si subtil mai mult decat unor eventuale frectii intelectuale nereusite.
gionloc
28 May 2005, 08:08
Teza e un film cu oameni complicati facut pentru tot poporu'.
am trecut si io aseara sa examinez Teza lui Amenabar. are momente faine, mai un vis, cateva referiri ironice la cinemaul spaniol, mai o urmarire pe coridoarele scolii filmata fain, mai cate un first-person-shoot (daca asa ii zice) cu castile pe urechi :)
da sa faci o filmoteca snuff si chiar sa nu dea politia de tine, sau macar sa para interesata de caz ceva mai multa vreme. sau un prof de la video sa moara uitandu-se la o caseta ultraviolenta... mai mai, o fi avand el astm, da ca prof sa nu cunosti macar teoretic problemele snuff si sa te emotionezi asa tare... :hmm:
in mentinerea suspansului pe alocuri, Teza e un bun exercitiu pentru The Others.
si dom'le, sa-si inchida oamenii celularele la film!
Eu am inceput Day One cam modest... Dar incepe sa se simta aerul de vara, de destindere, de relaxare, total nepotrivit cu situatia mea in acest moment. Anyway, ce am vazut ieri, in stelute, de la 1 la 5 (;)):
Osama: (*) (*) interesant din punct de vedere socio-politic, mai putin din punct de vedere cinematografic... Cam lesinat, nu deajuns de dur, desi se vrea...
In continuare, am vrut sa esuez la "Teza", insa fratele meu a facut rost de niste invitatii la deschidere, iar vorba profului meu de tenis: "Eu priemsc cadouri..." Tudor Giurgiu, distins si modest ca in anii trecuti (desi, enumerand partenerii media la un moment dar, a mentionat CineMagia de doua ori :P).
Guard Dog: (fara stelute) Un filmulet amuzant, insa "poanta" se cam pierde pe parcurs...
Oldboy: (*) (*) (*) (*) ei, nu chiar superb, dar foarte atractiv si interesant. Nu vreau sa elaborez, dar este foarte bine filmat si exceleaza la capitolul "cum folosim muzica" (in special "Anotimpurile" lui Vivaldi)
gionloc
28 May 2005, 18:38
Roy Andersson, Suedia, 3x3, 1/3, Arta, azi la 14:30, sala (arhi)plina, oameni in picioare!!!
Something has Happened, World of Glory si clipuri publicitare.
ceva intr-adevar s-a petrecut; tot filmul despre Sida (primul, proiect neterminat ca cncu lor a considerat ca prezinta imagini prea dure pentru tanarul public!) imaginea a tremurat, incat am ametit (ori era efectul combinat al filmului cu soarele de afara). cateva secvente interesante: un doftor zicea la o conferinta ca SIDA a fost luata de un negru flamand care a prins o maimuta (cercopitec) pentru a o face gratare, maimuta, zbanghie, l-a muscat! asa a trecut SIDA de la animale la oameni :lol: (zicea doftoru).
o lectie de punere a prezervativului pe organ, o proba de rezistenta masculina intre sloiuri de gheata, cine traia mai mult era asezat mai tarziu pe gramada de cadavre...
eh, bun, merge...
pauza, trecere la scurtmetraju 2... da incepe tot primu, numa ca nu mai tremura imaginea!!! buuuun, vreo 5 minute. apoi stop, se aprind luminile. vociferari prin sala! se mai chinuie astia un pic si dau drumu la reclamele promise in pliantu [ghidu] festivalului. numa ca doar cateva aveau subtitrare in engleza, restu numa in suedeza, special pentru Moodysson, singuru din festival care creca stia despre ce e vorba acolo...
iaca intr-un tarziu, dupa ce juma din oameni au plecat, dau drumu si la scurtmetraju 2, dspre un OM ?!!! asta-s prezinta masina, camera, patul, fratele... merge si asta, in debandada creata ce sa mai zic...
SA NU SE MAI REPETE!
mai ales ca am pierdut din cauza astora rusescul 4!
imediat incepe Castelul umblator al lui Howl (Miyazaki).
Ziua a doua:
Scurtele lui Roy Andersson: proiectia a fost cum a fost (:hmm:), dar - cele doua scurtmetraje ("Something Happened" si "World of Glory") au reprezentat o experienta inedita. Foarte interesanta conceptia vizuala a regizorului: scene relativ scurte, prezentate intr-un singur cadru fix (de aprox. 10-20 de secunde). Cred ca singura data cand am vazut camera miscandu-se a fost in spot-ul cu masina cazand in apa. Asa am ajuns la reclame, care - in general, au fost haioase, chiar si netraduse.
Howl's Moving Castle: (*) (*) (*) tipic... :D Primul anime pe care l-am vazut intr-o sala de cinema. Un regal din punct de vedere vizual si o coloana sonora exceptionala (cu cateva inventii si imprumuturi de-a dreptul delicioase :P). Cat despre "poveste"... no comment ;).
Shemaia
30 May 2005, 17:41
Mi-a placut mult "Whisky". Iar titlul este cit se poate de bine ales. Desi totul se desfasoara intr-o atmosfera glaciala, filmul asta m-a "incalzit" bine de tot. Iar faza cu cadourile e bestiala... Sper si... cred ca va primi un premiu, macar. Sa mai vad si altele, mai bune, poate. (?)
.tiff-ul e compromis. facultatea. sa ne auzim cu bine.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.