View Full Version : Filme românesti
lupisor lupetto
27 May 2004, 03:20
Salut
Am o dorinta. Caut anumite filme românesti bune si nu triste. Motivul este ca traiesc in Canada unde nu prea sunt multe filme românesti. In sfârsit, saptamana trecuta am fost la cinema cu o prietena ca sa vedem "Binecuvântata fii inchisoare". Un film bun, insa foarte dur. Prietena mea era foarte socata si ca s-o fac sa se simte mai bine i-am promis ca o sa fac rost de un film românesc care sa nu fie trist si ca o sa i-l trimit. Ceea ce caut este un film bun si nu trist sau dur, ceva care sa inspire optimism si bucurie daca este posibil.
Multumesc :)
Lupi
Incearca "Filantropica" de Nae Caranfil. Daca nu l-ai vazut...... cum zice o televiziune de tot rahatul=Nici nu stiti ceea ce pierdeti
"Optimism si bucurie" - coordonate interioare dupa ce vezi "Filantropica"?
Ha.
Poate "Train de vie"... desi nu stiu daca poate fi considerat film romanesc. Acolo exista un soi de optimism moderat.
Imi pare rau sa dezamagesc, dar nu-mi amintesc de nici un film romanesc recent care sa ma fi facut sa ies din sala plin de dragoste de viata. Astept si eu, cu speranta, sa ma contraziceti.
patraulea
27 May 2004, 21:19
[quote="lupisor lupetto"]Salut
Am o dorinta. Caut anumite filme românesti bune si nu triste. Motivul este ca traiesc in Canada unde nu prea sunt multe filme românesti. In sfârsit, saptamana trecuta am fost la cinema cu o prietena ca sa vedem "Binecuvântata fii inchisoare". Un film bun, insa foarte dur. Prietena mea era foarte socata si ca s-o fac sa se simte mai bine i-am promis ca o sa fac rost de un film românesc care sa nu fie trist si ca o sa i-l trimit. Ceea ce caut este un film bun si nu trist sau dur, ceva care sa inspire optimism si bucurie daca este posibil.
Toate filmele romanesti din ultima perioada sunt triste. REvolutie,comunism,tristete.Viata e urata,nu merita traita.
Cred ca va mai trebui sa astepti cativa ani buni pana sa apara filmul romanesc pe care-l doresti.si crede-ma,sunt f.optimist,sau macar incerc!
:w00t: :w00t: :w00t: :w00t: :w00t:
lupisor lupetto
27 May 2004, 21:26
va multumesc pentru raspunsuri
Insa, in afara de "Filantropica", chiar nu exista alte filme...? :((
Eu iti mai sugerez Marfa si Banii .... sau Occident....mi-au placut. In special Marfa... :D
Prima data cand am vazut Marfa si Banii... eram super obosit si stateam asa in pat si ma incapatanam sa-l vad. Dupa ce Papadopol a plecat cu masina, parca am intrat in film. Iar cand au venit aia cu jeep-ul m-am cacat pe mine. A fost extraordinar.....
lupisor lupetto
27 May 2004, 23:47
ce gen de filme sunt "Marfa si Banii", "Occident" si "Filantropica" ? Despre ce trateaza?
ce gen de filme sunt "Marfa si Banii", "Occident" si "Filantropica" ? Despre ce trateaza?
despre noi, astia, ramasi acasa...
Despre cum incercam si noi sa reusim in viata. Dupa ce le vei vedea sa-mi zici si mie ce crezi despre ele.
P.S. Train de vie e film francez chiar daca are regizor si cativa actori romani. Eu nu l-as baga la filme romanesti. Asa si Dolce far niente am putea spune ca e romanesc. Dar nu facem asta.
lupisor lupetto
28 May 2004, 03:00
Despre cum incercam si noi sa reusim in viata. Dupa ce le vei vedea sa-mi zici si mie ce crezi despre ele.
Interesant, unde sau cum as putea sa fac rost de filmele acestea?
Pai... hai in Romania..:) Oare de pe net? Habar nu am sincer.
onutza_
01 Jun 2004, 22:51
Adevarul e ca totusi cele mai bune filme romanesti se facura inainte de 89'. Occident e bun, dar cam stresant (zic eu). E despre cum se lupta romanii sa plece din tara si are si fragmente amuzante.
Eu iti propun "Alo, aterizeaza strabunica!" - o comedie in stilul anilor 80' cu Sebastian Papaiani si Mimi Enaceanu. E despre un cuplu aflat in divort pe care incearca sa-i impace strabunica...
Cum spuneam e o comedie relaxata. Sper sa-l gasesti. Eu il caut de ceva vreme...
Adevarul e ca totusi cele mai bune filme romanesti se facura inainte de 89'. ...
nu mai spune...
si ceausescu a fost tare, nu-i asa?
patraulea
02 Jun 2004, 16:25
[quote="onutza_"]Adevarul e ca totusi cele mai bune filme romanesti se facura inainte de 89'....
Hai lasa-ma!Serios?A inebunit lumea!
Si poate ca o duceam si mai bine inainte de 89',nu-i asa?
Ha,ha,ha!
Viva la revolution!
:D :D :D
onutza_
03 Jun 2004, 11:10
Spun doar ca atunci se faceau filme mai bune in Romania cel putin relativ la conditiile de atunci. N-am spus ca astea de acum nu-s bune si nici nu am adus vb de Ceausescu. Ce sunteti asa sensibili? N-am vrut sa aduc in discutie istoria si politica. Chiar nu ma intereseaza... acum.
Si acum se fac filme bune, dar sa fim seriosi: cinematografia romaneasca a decazut din lipsa de fonduri si de promovare. Asta-i adevarul... Toti se duc in Occident, nu? Uite de aia chiar e bun de vazut si asta...
lupisor lupetto
04 Jun 2004, 05:47
Multumesc Onuta, am sa urmaresc sfatul tau. Am sa caut cel mai probabil un HUB pe DC++ ca sa caut acest film si filmele de mai sus.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.