PDA

View Full Version : Troia (junk)

MinRep
19 May 2004, 09:34
Eu, totusi, am cel putin cinci filme de nota maxima ("2001", "L'Annee Derniere A Marienbad", "Blow-Up", "City Lights" si "Modern Times"), dar de 9 am aproape 50 (anu' asta am gasit doua) si cam 100 de 8. Ma consider, deci, destul de indulgent cand notez un film.

P.S.: Sunt de acord cu 2 stele...

zizi
19 May 2004, 09:47
"Blow-Up..

ce tristetze de film...

cu tot respectul, ai cumva peste 60 de ani, sau ai gusturi asha, '50-'60?

MinRep
19 May 2004, 10:51
"Blow-Up..

ce tristetze de film...

cu tot respectul, ai cumva peste 60 de ani, sau ai gusturi asha, '50-'60?

Nu stiu prea bine ce gusturi am (stiu ce gusturi NU am, cu siguranta...) Poate astea se vad mai bine de voi, din exterior... In general, imi plac filmele bune... ;)

"Blow-Up" mi-a placut si a fost unul dintre putinele filme care m-a dat peste cap...

Am 17 ani...

zizi
19 May 2004, 11:29
ok, e dreptul tau.

doar k, eu m-am kam urcat pe peretzi la filmul asta, shi il gasesc pe antonioni in topul plictiselii(deshi, recunosc pt. perioada '50-'60, avea ceva de spus), deci mi-e greu sa cred k exista cineva, in ziua de azi, caruia acest film sa-i produk placeri non-didactice.

Alex Leo Serban
19 May 2004, 11:48
n-are nici o leg. cu 'didacticismul' - nici unul din filmele lui antonioni nu are! -, pt asta, adresati-va lui eastwood ;)
este vekea timpenie: 'ce vrea sa spuna filmu asta'?! filmul 'nu vrea sa spuna' nimic; el te misca, apeleaza la senzatii si sentimente... (ratiunea vine dupa!)
de aia, filmul il simti sau nu il simti - iar cele ale lui antonioni nu fac exceptie.
plictiseala e o kestiune personala; cum zicea john cage, daca cineva se plictiseste, inseamna ca a gasit o modalitate de a se plictisi :D
in other words: plictiseala e-n noi :oops:
revenind la blowup - e clar ca filmul a fost overrated & ca nu e 'cel mai bun antonioni'; dar exista momente de CINEMA unice in ac. film - lucruri pe care doar filmul le putea 'spune' (=arata), si pt asta, e de neinlocuit.

zizi
19 May 2004, 11:56
asta o stii de la d-na profesoara manuela cernat?

herbert
19 May 2004, 12:04
blow-up e un film excelent. cine nu simte..., trece pe alaturi sau se plictiseste. chiar ma enerveaza perspectiva sa mai "explic/demonstrez/argumentez" si in acest caz. n-a fost sa fie, zizi 8)

Alex Leo Serban
19 May 2004, 14:00
asta o stii de la d-na profesoara manuela cernat?

din fericire, n-am avut-o :sick:
eu n-am facut facult. de film, got it?
& ma-ndoiesc ca lui 'munet' ii place - so u r in good company :oops:

Leonard
19 May 2004, 15:28
ok, e dreptul tau.

doar k, eu m-am kam urcat pe peretzi la filmul asta, shi il gasesc pe antonioni in topul plictiselii(deshi, recunosc pt. perioada '50-'60, avea ceva de spus), deci mi-e greu sa cred k exista cineva, in ziua de azi, caruia acest film sa-i produk placeri non-didactice.

te rog frumos. blow-up are nise faze erotice destul de reusite pentru vremea aia. m-am excitat ca lumea la faza cu tipele alea cand au venit la el pt poze si au dat-o in altceva. l-am vazut o sg data si m-a plictisit dar nu foarte mult, chiar o sa-l mai revad (am facut rost de curand de versiunea pe 2 cd-uri). dupa prima vizionare parca i-am dat 6, dar cine stie, poate ajunge si la 8 dupa ce-l mai vad. chiar 10 nu cred ca o sa-i dau vreodata. trateaza ceva destul de particular, e cam static si cu tenta comerciala, nu are foarte multe dialoguri, nu cred ca are complexitatea unui Fight Club sau Waking Life, oricat l-as vedea. Poate fi cel mai bun la mai multe capitole, dar pe ansamblu nu ii pot da nota maxima.

MinRep
19 May 2004, 16:30

Well... nu pot sa spun ca Antonioni nu e plictisitor, dar, deja, imi place prea mult ca sa mai casc din cand in cand (sau incontinuu).

totusi, nu as considera "L'avventura" mai bun ca "Blow-Up"...

zizi
19 May 2004, 18:21
herbert, fratzie, tu oricum n-ai nici o treaba, de la facultatea ta de traduceri shi limbi, pierzi timpu' pe net fiind la varsta aia "stangace" a menopauzei, asha k eshti pe targhet...ma bucur k tzi-a placut, felicitari.

alex leo, dear, nici eu nu fac cu munette, dar o shtiu mare fana(k de altfel pe totzi profii in atf, shi restul facultatzilor, k pe totzi cei care se entuziasmeaza la filme despre care au auzit k "au facut istorie", k pe pizza, blair shi altzi imitatori penibili, snobi la varsta a treia care traiesc cu amintirea tineretzilor lor cand se facea arta cu A--a se vedea herbert, aici, mai sus--etc.) m-am gandit k poate eshti un fost student, dar se vede k nu...my bed, sorry.

deshi aceasta explicatzie ishi avea rostul in paranteza(narativ vorbind)-- cumva simt k nu a incaput--deci, tzin sa precizes k, intr-adevar, cred k exista anumite persoane carora e posibil sa le fi placut, sincer, pana la lacrimi, "dincolo de limita curcubeului abisal al sentimentelor", acest film. felicitari! ....poate k nici nu trebuia sa am "indrazneala" de a contesta aceasta "caramida" esentziala in piramida istoriei cinematografice....

unicul motiv pt care l-am vazut a fost acela k "trebuie pt cultura generala". shi, da, recunosc, in contextul perioadei in care a fost facut, metafora din final cu mimii era, probabil, producatoare de orgasme intelectuale. da, pe vremea aia, sa imprimi filmului un aer meditativ prin taieturile de montaj de tipul ala(pe scurt cadre lungi, care au un aer de respiro, la sfarshit...) era "indraznetz"...s.a.m.d. cu alte cuvinte, nu am spus niciodata k filmul e prost. pur shi , simplu mi se pare ca in contextul cinematografic de acum, nu intra in categoria "capodopere incontestabile" pe care le vezi cu placere oricand. e doar o piesa de colectzie, pe care o ai pt k nu se poate fara.

degeaba imi dai citate din compozitori de muzica abstracta, apropos de psihologia plictisealii(ash zice k teoria respectiva se "muleaza" bine pe acordurile atonale ale muzicii lui cage)--PE MINE M-A PLICTISIT pur si simplu. shi, culmea, deshi nu sunt un fan, nici filmele lui tarkovski (cu oglinda shi sacrificiul in frunte) nu ma plictisesc. dar poate avetzi voi dreptate, shi "vina e in mine", ma scuzatzi k am fost atat de violent-teribilist incat sa pun la indoiala gusturile voastre.

herbert
19 May 2004, 21:29
herbert, fratzie, tu oricum n-ai nici o treaba, de la facultatea ta de traduceri shi limbi, pierzi timpu' pe net fiind la varsta aia "stangace" a menopauzei, asha k eshti pe targhet...ma bucur k tzi-a placut, felicitari.

multumesc pentru felicitari, dar tot imi bag p**a in presupunerile tale aberante legate de facultate, traduceri si limbi, pe care le-ai sorbit din puroiul lui AB. nu e adevarat, fratzie, nu te increde atat de usor... ce-ar fi sa te catologhez si eu aici cum imi vine mie si cineva sa ia de bune aberatiile? te-ai explica? nici eu nu ma explic...
mai calm, iti spun ca ma bucuri cand spui ca nu te plictisesti la Tarkovski. "Oglinda" e cel mai bun film al lui Andrei Tarkovski. perspective frumoase, zizi!

zizi
19 May 2004, 21:48
[
imi bag p**a in presupunerile tale !

mah, akum, fiecare unde poate...

Ambra Blu
20 May 2004, 08:52
multumesc pentru felicitari, dar tot imi bag p**a in presupunerile tale aberante legate de facultate, traduceri si limbi, pe care le-ai sorbit din puroiul lui AB.

Iar eu imi tai pula in limba aia ascutita a ta, baga-mi-ai pula-n mormintu' ma-tii de gaozar.

herbert
20 May 2004, 12:24
ai nervii slabi, hermafroditule! nu ceda atat de usor! inaite mult mai este!!!

Ambra Blu
20 May 2004, 13:43
Sa-mi scuip pula-n mortii ma-tii, gaozel- tras- printr-un inel.

herbert
20 May 2004, 13:59
merita sa las Franta si sa vin la Cluj sa-ti primesc scuzele pentru rea purtare si gura spurcata... eu nu mai dezvolt subiectu', pk mi-e frica sa nu faci un atac apoplectic la putinatatae constructiei tale indefinite si indecise. nu sunt un dur, sunt un tip principial si asta e mai dureros. pe urma, te asigur, vei functiona normal. see you!

Ambra Blu
20 May 2004, 14:07
merita sa las Franta si sa vin la Cluj sa-ti primesc scuzele pentru rea purtare si gura spurcata... eu nu mai dezvolt subiectu', pk mi-e frica sa nu faci un atac apoplectic la putinatatae constructiei tale indefinite si indecise. nu sunt un dur, sunt un tip principial si asta e mai dureros. pe urma, te asigur, vei functiona normal. see you!

merita sa-mi las copiii morti in uteru' ma-tii. daniel & co, daca herbert nu primeste banare (si pentru cealalta clona), eu nu mai intru pe site, forum, etc. vorbesc serios.

Mala Portugal
20 May 2004, 14:17
daniel & co, daca herbert nu primeste banare (si pentru cealalta clona), eu nu mai intru pe site, forum, etc. vorbesc serios.

:D Vreau s-o vad si pe asta! Anyway...pe ce baza vrei sa fie exclus santajista sensibila ce esti?

herbert
20 May 2004, 14:21
ma injuri de mama si cum iti vine la gura si te mai si superi :) esti chiar un caz special! eu nu te injur, iti sugerez ca trebuie sa fii mai respectuos, sa nu insulti... mi-e mila AB. nu mai existi, un timp, pentru mine...

Ambra Blu
20 May 2004, 14:24
:D Vreau s-o vad si pe asta! Anyway...pe ce baza vrei sa fie exclus santajista sensibila ce esti?

pe criterii de discriminare sexuala ;)
nu, trebuie exclus pentru ca prezenta lui pe forum provoaca 'flame-uri'. de multe ori off-topic, tine cu dinadinsul sa fie remarcat, fie flatulind-l pe alex leo serban, fie showing off his presumptiuos presence at cannes, etc. oamenii trecuti de 30 de ani ar trebui sa stea la casa lor, sa lase forumurile.

herbert
20 May 2004, 14:35
pentru Mala... sunt sub 30 de ani. pe ALS il respect, nu-l "flatulez". Alex Leo daca are mai mult de 30 de ani ar trebui sa plece de pe forum? Cu cine ramane Cinemagia?
Mala, sper ca la anu', dupa ce treci prin experienta TIFF-ului, sa ne vedem la Cannes.

Mala Portugal
20 May 2004, 14:39
nu, trebuie exclus pentru ca prezenta lui pe forum provoaca 'flame-uri'. de multe ori off-topic,
De parca a ta n-ar fi provocat pana acum :D

tine cu dinadinsul sa fie remarcat
N-a inventat el grandomania pe forumul asta...

Ambra Blu
20 May 2004, 14:56
ma injuri de mama si cum iti vine la gura si te mai si superi :) esti chiar un caz special! eu nu te injur, iti sugerez ca trebuie sa fii mai respectuos, sa nu insulti... mi-e mila AB. nu mai existi, un timp, pentru mine...

Salomeea, esti, iata, unul dintre putinele cazuri cind conflictul chiar nu l-am mai inceput eu. Cind pretindeai ca nu stii ca sint, de fapt, barbat, si voiai sa te spargi in figuri cu injuraturi categorie B; asta una. un ald oilea motiv pentru care mi se pare ca esti doar un rahat de forum e ca vrei sa fii socant si dur, si nu-ti iese. Mie cel putin imi iese, my friend.

De suparat, eu nu pe tine ma supar, de la tine astept doar scuze. In schimb, ma supar pe cinemagia daca nu iti da un cartonas galben, o avertiazre scrisa cu sticky, un sut in cur, ceva. Daniel, ai legatura.

Alex Leo Serban
20 May 2004, 15:06
cu aceeasi gratie care ma caracterizeaza, si flat(ul)at de atentia acordata poolii, ca si virstei mele, va raspund: alex leo serban are 45 de ani, dar nu-i poarta pe toti deodata :D
PS ambra, potoleste-te! crezi ca daca esti un mucos mucalit esti in drept sa faci ordine pe forum, sau ce? si iar recurgi la limbaj grosolan & expresii licentzioase, tz-tz-tz... :hmm: pe bune acuma, sa-mi suflu mucii-n gura ta de nu-mi pare rau ca vii la tiff :sick: