PDA

View Full Version : Ken Park

lecter
19 May 2004, 09:53
OK...a vazut cineva filmul asta? Se pare ca regizorul Larry Clark a mai facut cateva astfel de "capodopere" legate de nasoala viata de adolescent in la fel de nasoala Californie; nu le-am vazut pe celelalte, dar asta mi-a lasat o profunda impresie de...dezgust, scarba, greata, etc. Comparandu-l de exemplu cu un film ca "Baise Moi" (si el de kko, nu va faceti griji) as vota clar pentru cel din urma. Singurul lucru mai rau decat un film V.I.S.F.H.C. (Viol si Incest Sangeros+Futai Hardcore si Crime) este un film V.I.S.F.H.C. care are vezi doamne un mesaj pentru natiune. Rezultatul e ca nu imi pasa de baietii care umbla cu **lele blegite pe tot parcursul filmului, nici de pioasa curva hawaiiana (sau ce dreaku natie o fi, zici ca e urmarea unui gangbang politically-correct) si nici de "subtilul" mesaj ca a fi white trash e cam naspa.

"Baise Moi" e OK pentru ca nu incearca niciodata sa fie altceva decat un film trash "de prima mana" (stanga sau dreapta, hotarati voi ;) ). Tot respectul iarasi pentru "Boys don't cry", care incearca sa transmita un mesaj asemanator fara sa-si caute cu lumanarea interziceri pe tot mapamondul si fara scene care nu-si au rostul in poveste. In aceste conditii, cum de a ajuns la Festivalul de la Venetia sau la cel din Toronto jenibilitatea asta de film??? Adica, realmente, daca ai ecraniza acolo ultima isprava a lui' Jenna Jameson te-ar da afara, dar cu asa ceva poti defila. My god, art is dead :sick:

zizi
19 May 2004, 11:20
regizorul asta a mai facut un film inainte, Bully, care era despre viatza adoleshcentzilor-baietzashi-de-bani-gata, din state(deci cumva la capatul opus, social vorbind) care a fost foarte mishto. Pe scurt, mai multzi prietenti care ardeau gazul, hotarasc sa-l omoare pe un altul care era cam bulangiu, shi nu prea le iese(multe scene de sex, o secventz a f. violenta in kare il injunghie pe ala, apoi ii sparg capul cu un bolovan etc). E drept k shi Bully e destul de greu de suportat, dar in cele din urma duce undeva...shi ash putea spune k finalul era destul de impresionant(dak imi amintesc, era chiar inspirat dupa un fapt real).

Deasemenea, am mai vazut filmul lui de debut, despre un adolescent precoce shi primele experientze sexuale...destul de ok.

Ken Park e intr-adevar gratuit(nu-mi iese din minte o secventza de masturbare sado-maso, in care un baietzash, excitat de sunetele pe care le scoate kournikova intr-un meci de tenis, se spanzura de o clantza cu un ciorap shutit de la ma-sa shi shi-o ia la laba pana ejaculeaza--filmare pe bune!!!) shi ashteptzi sa duk undeva, sa aiba "a strong point"(mai ales dak ai vazut Bully inainte), shi, ei bine, nu se intampla mai nimik shi se termina "dintr-un foc"...

...dar cred ca lumea a mai pastrat ink amintirea lui Bully.

Nightwane
19 May 2004, 12:23
regizorul asta a mai facut un film inainte, Bully, care era despre viatza adoleshcentzilor-baietzashi-de-bani-gata, din state(deci cumva la capatul opus, social vorbind) care a fost foarte mishto. Pe scurt, mai multzi prietenti care ardeau gazul, hotarasc sa-l omoare pe un altul care era cam bulangiu, shi nu prea le iese(multe scene de sex, o secventz a f. violenta in kare il injunghie pe ala, apoi ii sparg capul cu un bolovan etc). E drept k shi Bully e destul de greu de suportat, dar in cele din urma duce undeva...shi ash putea spune k finalul era destul de impresionant(dak imi amintesc, era chiar inspirat dupa un fapt real).

Deasemenea, am mai vazut filmul lui de debut, despre un adolescent precoce shi primele experientze sexuale...destul de ok.

Ken Park e intr-adevar gratuit(nu-mi iese din minte o secventza de masturbare sado-maso, in care un baietzash, excitat de sunetele pe care le scoate kournikova intr-un meci de tenis, se spanzura de o clantza cu un ciorap shutit de la ma-sa shi shi-o ia la laba pana ejaculeaza--filmare pe bune!!!) shi ashteptzi sa duk undeva, sa aiba "a strong point"(mai ales dak ai vazut Bully inainte), shi, ei bine, nu se intampla mai nimik shi se termina "dintr-un foc"...

...dar cred ca lumea a mai pastrat ink amintirea lui Bully.

maaan i gotta see this ken park movie :D

Dan Gerose
19 May 2004, 13:54
L-am vazut si eu. Chiar il am in format DivX. Nu-i rau, chiar daca are elemente cam exagerate. Mie mi-a placut. L-as nota cu 3,5 * din 5.

Alex Leo Serban
19 May 2004, 13:58
ken park e un film tulburator, iar baise-moi un kkt.
& there's no other way of putting it ;)

lecter
19 May 2004, 20:17
Tulburator e si un kkt in WC, u know :)

KORBEN
21 May 2004, 12:11
larry klark e genial si in bully dar mai ales in ken park
poate deranjeaza pe cei mai delikati da in nici un caz nu este de mai putin de 5/5
secevnta de invceput e minunata
la bully nu imi place finalul cam moralizator

lecter
21 May 2004, 15:25
In nici un caz nu ma consider un "delicat" in materie de filme, dar refuz sa consider porcaria asta o opera artistica. Clockwork Orange, Requiem for a Dream, precum si multe alte filme mentionate pe topicul despre controverse merita tot respectul-folosesc imagini socante pentru a transmite un mesaj.

Repet, nu pot vorbi de contextul filmelor lui Clark pentru ca nu l-am vazut decat pe-asta, dar luat ca atare NU ARE VALOARE ARTISTICA. Ce concluzii poti trage dintr-un astfel de film? Poate doar ca prezentand o laba masochista iti gasesti o tona de admiratori carora sa le curga balele-n cinema si care te declara mare maestru...

Alex Leo Serban
22 May 2004, 10:11
crezi ca daca scrii cu majuscule esti mai convingator sau ele tin loc de argumente? :D
larry clark este - pe linga un cineast f. interesant - un fotograf cunoscut, cu lucrari in marile muzee ale lumii. filmele sale au stirnit, fireste, controverse, dar sint aproape unanim considerate de critica opere valoroase, provocatoare, necesare, au fost pe copertele unor reviste precum cahiers du cinema, positif, sight & sound etc.
daca nici toate ac. argumente nu te multumesc, iti mai pun o intrebare: de ce esti atit de convins ca tu ai dreptate, si nu majoritatea criticilor, oameni care se presupune ca au vazut/analizat/comparat mai multe 'opere' decit tine? chiar nu te pune pe ginduri faptul ca esti 'singur impotriva tuturor'? :?
u should.
PS nu vreau sa te conving sa-ti placa 'ken park' sau alte filme de ac. gen, dar ai putea totusi sa eviti sa dai verdicte; u r in no position to do so.

Alex Leo Serban
23 May 2004, 10:05
oops! i didn't mean it sa fie de 2 ori...
defectiune tehnica.
sorry.

Leonard
23 May 2004, 11:49
cum nu am "drepturi speciale de acces" la atelierul de scenaristica, postez aici.

Daca pina acum nu ati avut tupeu' sa va apucati de scris scenarii crezind ca nu aveti virsta necesara, am gasit astazi exemplul unei fete de 20 de ani, Harmony Korine, care a scris scenariul pentru filmul ala misto, Kids. Remember? Ala in care unu' o fute pe una adormita si in care toti pustii cauta sa screw around.

Harmony Korine e baiat: http://www.harmony-korine.com/Pages/Main/Resources.html
N-am vazut Kids, il ai?

Ambra Blu
23 May 2004, 19:01
Harmony Korine e baiat: http://www.harmony-korine.com/Pages/Main/Resources.html
N-am vazut Kids, il ai?

Kids nu-l am; am aflat meanwhile ca HK e baiat, mi-a zis ALS.

EgoN
16 Aug 2004, 19:18
ken park - in cele din urma am apucat sa-l vad si eu; putin sokant la prima vedere, dar nu mi se pare nimik gratuit in film iar pe alocuri e kiar emotionant; foarte misto.

keyzer soze
16 Aug 2004, 20:27
crezi ca daca scrii cu majuscule esti mai convingator sau ele tin loc de argumente? :D
larry clark este - pe linga un cineast f. interesant - un fotograf cunoscut, cu lucrari in marile muzee ale lumii. filmele sale au stirnit, fireste, controverse, dar sint aproape unanim considerate de critica opere valoroase, provocatoare, necesare, au fost pe copertele unor reviste precum cahiers du cinema, positif, sight & sound etc.
daca nici toate ac. argumente nu te multumesc, iti mai pun o intrebare: de ce esti atit de convins ca tu ai dreptate, si nu majoritatea criticilor, oameni care se presupune ca au vazut/analizat/comparat mai multe 'opere' decit tine? chiar nu te pune pe ginduri faptul ca esti 'singur impotriva tuturor'? :?
u should.
PS nu vreau sa te conving sa-ti placa 'ken park' sau alte filme de ac. gen, dar ai putea totusi sa eviti sa dai verdicte; u r in no position to do so

fuck me, si astea sunt argumente... chiar m-ai dezamagit, man! de ce naiba mai exista forumul asta? nu pentru a ne da cu parerea? sau doar cei cu studii si zeci de festivaluri la activ au acest privilegiu?
iar daca eu, cinefilul amator, dau cu stangu-n dreptu' si spun ca nu's ce 'capodopera' e o mizerie, e dreptul meu... daca cineva vrea sa ma 'educe' si sa-mi arate calea cea buna (care e una singura, ca doar e arta, nu chimie organica) n-am nimic impotriva... dar nu CUCOperte si copy/paste-uri, ci cu analize pertinente
it's all about credibility!
ps: scuze pt legatura sublima cu topic-ul propriu-zis