PDA

View Full Version : Troy

ulrich
13 May 2004, 23:47
de-abia il astept!!evident ca are toate sansele sa fie o aiureala,dar subiectul si castingul sunt grozave;cred ca nimeni nu poate sa incarneze mai bine furia si agresivitatea salbatica a lui ahile decat brad pitt(ii cam speria si pe greci,prototipul grecului fiind mai degraba ulise).mi se pare ca si brian cox are un rol(agamemnon?)

mihai770
14 May 2004, 04:13
Mdeah, am vazut filmul shi nu mi se pare ceva extra extraordinar...
Ceva gen Braveheart...pe aproape...
Intradevar subiectul este mai interesant decat imagine/efecte

KORBEN
14 May 2004, 14:06
mda..unii se lafaiau la mall cu troia si io eram ca boul la ore
troia a cazut fara mine...
nu ca prezenta`mi ar fi ajutat cu ceva
da, oth, poate e mai bine ca toate vizonarile de la mall au fost la filme cretine si enervante
poate asta, pe care o sa`l vad in alta parte o sami` placa
sper

MinRep
14 May 2004, 15:05
Mie nu mi-a prea placut filmul (tocmai l-am vazut, deci e fresh). Hai sa zicem ca nu a fost chiar naspa de tot, da' ma plictisit cumplit. Si-a mai revenit in a doua jumatate, da' tot aceleasi lupte, aceleasi strigate, aceleasi momente "emotionale" care numai intrerup actiunea, fete care nu spun nimic... Mi-e dor de "Gladiator", mi-e dor de "Spartacus"...

Singurele scene care merita sunt duelurile, in care - slava Domnului! - Brad Pitt nu trebuie sa joace efectiv. De obicei, imi place Pitt si am mai zis-o, dar in filmu' asta a fost pe spate! Pacat! Dar revenind la dueluri, conflictele Paris vs. Menelau si Ahile vs. Hector sunt foarte bine coregrafiate si merita sa fie highlights ale filmului.

Actorii mi s-au parut cam plati... Eric Bana, Orlando Bloom, Brad Pitt, ala de-l juca pe Menelaus si nu-mi amintesc numele, pana si Peter O'Toole, nici unul nu stralucea. Si ma abtin sa ma iau de Sean Bean, care imi este simpatic, dar care l-a distrus pe Ulise. Zau, dialogurile lui cu Ahile au fost bullshit - cam ca tot restul dialogurilor - si ii lipsea viclenia, inteligenta si curajul, in schimb putea sa ranjeasca ca un tampit...

In concluzie, nu stiu... Nu m-a dezamagit, dar este pacat... Astept cu interes "Odysseus" sau "Troy 2", daca scot destui bani cat sa merita sa faca o continuare. ;)

Danica
14 May 2004, 21:43
Am vazut shi eu Troy ceva mai devreme shi e super !mie mi-a placut (singura chestie care nu-mi placut a fost o fetita enervanta din sala ...4 the last time ,parents Keep the little freaks @ home! :x )...in rest muzica filmului super ,costume idem , bataile la fel (mai ales cele corp la corp)..actorii :Peter O' Tool o supriza placuta ,nu cred ca am mai aparut in vreun film de ceva ani ... Brad Pitt ... he really is Achilles(nu credeam ca va reushi sa intre in pielea unui razboinic ..i thought he was a lover not a fighter :oops: ) in rest mi-au placut shi restul actorilor Eric Bana e de urmarit iar Bloom shi-a jucat bine rolul de baietel superb dar pampalau(oare e rol?) ,mi-au placut secventele de lupta mai ales cea cu, Calul troian shi a mai fost o faza care mi-a placut cand Paris invins dupa lupta cu Meneleau se tareshte la piciorele fratelui sau ..cam atat pt acum mai revin ...in general merge ,e ok !Go see it!

zizi
15 May 2004, 19:07
sa ma bag shi eu in discutzie...

intr-adevar, shi ce dak filmul e diferit fatza de carte? de unde shi pana unde atzi scos-o k ecranizarile trebuie sa fie fidele? in 90% din cazuri, exemplele de ecranizari reushite se departeaza intr-o masura mai mica sau mai mare de originalul literar. ar fi o lunga paranteza, sa precizez k structura cinematografica e diferita de cea literara shi sa citez o groaza de exemple de filme care modifica(scurteaza) timpul in care se petrece actziunea literara, renuntza la o gramada de personaje ne-esentziale, etc...
cui nu-i place ideea n-are decat sa-shi pastreze maculatura.

p.s. oricum, e de remarcat la modul negativ, faptul ca lumea s-a prins de aceste lucruri abia la acest film, facut dupa o pveste pe care(exagerat putzin) shi gigel de la clasa I-a o shtie (--shi nu dupa multe alte mii de ecranizari care "masacreaza" smilar alte surse literare)

Ilila
15 May 2004, 22:21
:huh: de cind nu am mai vazut la un film coada la bilete?? ce ar fi putut atrage atitia spectatori? subiectul (interesul fata de legende si mituri)? Brad Pitt? sau distributia, in general?
Aspecte negative: Orlando Bloom parca ar fi fost picat din cer in filmul acesta... s-a straduit dar n-a convins. Sean Bean... ce ULISE? Mi s-a parut ca a durat prea mult filmul si imaginea (poate e doar vina cinematografului) ca e spalacita.
Aspecte pozitive: de cind arata asa bine Brad Pitt? (eu nu i-am remarcat fizicul pina acum, e adevarat ca nici nu l-am mai vazut naked :) ) Muzica buna, momentele cheie suficient de bine conturate.

zizi
16 May 2004, 01:27
mda, la drept vorbind nici eu nu ma omor dupa petersen in general...(poate ar fi de respectat faptul ca a reushit sa-si indeplineasca visul de a face film la hollywood...), dar "l-am iertat" dupa ce am vazut "das boot".

Danica
16 May 2004, 07:14
: a durat prea mult filmul si imaginea (poate e doar vina cinematografului) ca e spalacita.
cand l-am vzut eu imaginea mi s-a parut superba luminoasa culorile bine conturate..poate era din cauza cinematografului ..

Aspecte pozitive: de cind arata asa bine Brad Pitt? (eu nu i-am remarcat fizicul pina acum, e adevarat ca nici nu l-am mai vazut naked :) )
asta vroaim sa zic shi eu Brad is HOT!Costumul ala de piele...yum ..cat despre imaginile naked ... :w00t: mai vrem shi in alte filme..!

PoliFanAthic
16 May 2004, 09:22
Troy a fost primul film, din ultimele 7 vazute la cinematograf, care a reusit sa treaca pragul decentei. Personajele nu mi-au placut, dar n-ai ce face. Actorii-n-am avut nimic cu ei, dar parca nu tin foarte mult la Brad Pitt (la o clipa data mi s-a parut ca a utilizat putin accent irlandez).
Hector a fost cel mai simpatic. Eric Bana mi se pare o chestiune cu patru picioare, caci e un actor destul de proaspat si a prins niste filme destul de mari (pacat de Hulk). E nasol insa atunci cand stii ca singurul personaj ne-antipatic o sa moara. Dupa ce-a murit, nu m-a mai durut deloc de Troia. Adica, sa fim seriosi, care Troia cu un imparat care la fiecare a doua propozitie multumeste zeilor, un fiu las, si comandanti visatori?

Serghei
16 May 2004, 09:29
asta vroaim sa zic shi eu Brad is HOT!Costumul ala de piele...yum ..cat despre imaginile naked ... :w00t: mai vrem shi in alte filme..!

Pacat ca nu i-au dat si un bici!

Leonard
16 May 2004, 11:38
dar in afara de das boot si in the line of fire ce filme bune mai are?

The Neverending Story (1984), un fantasy simpatic, mai putin plictisitor ca LOTR

MinRep
16 May 2004, 11:43
:huh: de cind nu am mai vazut la un film coada la bilete?? ce ar fi putut atrage atitia spectatori? subiectul (interesul fata de legende si mituri)? Brad Pitt? sau distributia, in general?

Cred ca, pur si simplu, romanilor le plac filmele cu lupte legendare (mostenirea lui Sergiu Nicolaescu). In plus, filmul a avut marketingul foarte bine pus la punct si, bineinteles, joaca si Brad Pitt. Oricum, ma indoiesc ca "Troy" va scoate, la noi, mai mult decat "The Passion..."

P.S.: Pentru prima data, dupa mult timp, sunt de acord cu Roger Ebert:

"Troy" is based on the epic poem The Iliad by Homer, according to the credits. Homer's estate should sue. The movie sidesteps the existence of the Greek gods, turns its heroes into action movie cliches and demonstrates that we're getting tired of computer-generated armies. Better a couple of hundred sweaty warriors than two masses of 50,000 men marching toward one another across a sea of special effects.

Restul articolului (http://www.suntimes.com/output/ebert1/wkp-news-troy14f.html) scartaie pe alocuri, dar introducerea e buna. Cam asa am vazut si eu filmul...

Danica
16 May 2004, 12:22

Pacat ca nu i-au dat si un bici!

:shock: sorry..Serghei i am not into that stuff ...but if it does it 4 you ...ok with me!

marx
16 May 2004, 13:19
:shock: sorry..Serghei i am not into that stuff ...but if it does it 4 you ...ok with me!
Nu puteai sa spui din prima ca esti voyeurista?

Ilila
16 May 2004, 16:44
Background mitologic:

Achilles era fiul zeiþei Thetis ºi al muritorului Peleus. Atunci când s-a nãscut, Achilles a fost cufundat în întregime de cãtre mama sa în apele Styxului, pentru a deveni invulnerabil. I-a rãmas afarã doar cãlcâiul de care-l þinea Thetis. Copil fiind, el a fost încredinþat centaurului Chiron, care l-a crescut pe muntele Pelion. Ulterior, pentru a-l împiedica sã participe la rãzboiul troian - unde ºtia cã-ºi va gãsi moartea, aºa cum prorocise Calchas, ºi încercând sã zãdãrniceascã împlinirea destinului - Thetis ºi-a trimis fiul la curtea lui Lycomedes, regele dolopilor, care l-a þinut ascuns, deghizat în veºminte femeieºti, printre fiicele lui. Una dintre ele, Deidamia, i-a nãscut lui Achilles un fiu, pe Neoptolemus (sau Pyrrhus).
Între timp însã grecii pregãteau rãzboiul împotriva Troiei. La chemarea lui Odysseus, Achilles se alãturã armatelor greceºti, în fruntea mirmidonilor. La despãrþire, o datã cu plecarea flotei din Aulis, Thetis îi dãruieºte lui Achilles armele divine fãurite de Hephaestus(scutul) ºi caii lui Poseidon. În luptele care se desfãºoarã sub zidurile cetãþii, vitejia, curajul ºi îndrãzneala lui Achilles devin legendare. Aºa se scurg nouã ani. Într-al zecelea, certându-se cu Agamemnon din pricina unei sclave - Briseis, care-i fusese luatã de cãtre cel dintâi - Achilles refuzã sã mai lupte ºi se retrage în cortul sãu. Numai moartea bunului sãu prieten Patroclus îl determinã sã reintre în luptã (Patroclus ii ceruse îngãduinþa lui Achilles sã lupte în locul lui în fruntea mirmidonilor).

ultras_sportul
16 May 2004, 20:49
Cu o distributie de calibru greu (Pitt, Bana, Bloom, Peter O'Tool, Diane Kruger) si un buget de peste 200 milioane dolari, acest proiect putea fi un mare succes. Dar din pacate regia si scenariul au fost in mare suferinta.
Scenaristul Benioff a masacrat in ultimul hal Iliada lui Homer din multe puncte de vedere. A eliminat cu nonsalanta personaje din Troia destul de importante cum ar fi Hecuba si Casandra. A eliminat cu desavarsire toti zeii grecilor de parca rolul acestora ar fi fost fara importanta in Iliada, dovada de crasa incultura a acestui parlit de scriitor ales sa faca scenariul filmului. Desi toata lumea stie ca Ahile si Patrocle erau iubiti scenaristul il prezinta in film ca fiind var si discipol al lui Ahile. Ahile este prezentat ca fiind un don Juan care petrecea noptile cu cel putin doua femei... pe schimburi probabil La sfarsit Paris scapa cu viata si fuge impreuna cu Elena prin tunelul secret dintr-o Troie in flacari Asta dupa ce prestatia lui Paris este demna de rasul curcilor fiind un monument de prostie si lasitate in conceptia scenaristului pe toata durata filmului. De altfel si interpretarea lui Orlando Bloom este jenanta si lipsita de realism. In film este pomenit trecator si numele lui Enea, desi acesta ulterior este eroul unei alte epopei ce culmineaza cu facerea Romei. Personajul HECTOR, interpretat de Bana este singurul ce primeste un traseu corect din partea scenariului iar interpretarea se ridica la cote inalte, spre cinstea acestui actor de mare viitor. Ahile in interpretarea Brad Pitt este un amestec ciudat de Jimm Carey si artist de circ avand cote de exprimare ce ating alternativ sublimul si ridicolul. Menelau si Agamemnon sunt creionati cu vulgaritate si suficienta de un scenariu lipsit de valoare. Plus faptul ca actorii din cele doua roluri puteau sa interpreteze cu brio roluri de bunici pentru Diane Kruger...
Regele Priam in interpretarea lui Peter o'Tool este suficient de mediocru pentru a nu-l mai incondeia suplimentar
Armatele prevazute de regizor sa se lupte in acest film sunt de dimensiunea celor din LOTR, mult prea mari daca ne gandim ca in mod normal nu puteau sa atinga cifra de 20.000 din partea asediatorilor iar in film pe plaje se pare ca debarcat o armata de vreo 120.000 oameni si 1000 de corabii cu vasle. Eram curios cum se putea coordona o astfel de armata uriasa in mintea lui Petersen... eu cred ca nici 2500 de ani mai tarziu nu erau armate asa uriase cum credea el ca s-au confruntat in razboiul troian
Luptele desfasurate in fata cetatii aduc consternare unui spectator din sala care-i vede pe protagonistii stand in tribuna oficiala ca la un meci desfasurat in finala campionatului de fotbal american.
Muzica nu reuseste sa impresioneze desi in trailere suna mult mai bine
Nota mea pentru acest film este de 7... cu indulgenta ... si tinand cont ca am asteptat cu nerabdare aparitia lui ...
In plus in acest film cei 10 ani ai razboiului sunt concentrati in vreo 18-20 de zile cel mult... cred ca aveau treaba la servici si se grabeau sa se intoarca la neveste si copii

MinRep
16 May 2004, 21:06
Nota mea pentru acest film este de 7... cu indulgenta ... si tinand cont ca am asteptat cu nerabdare aparitia lui ...

Eu i-as da 3... (:P :sick: :(()

(cel mai probabil e de 4... :?)

Oloriel
16 May 2004, 21:24
vazut...

si eu zic ca regia si scenariul au scartait serios.

dintre actorii..singuri care au reusit sa scoata ceva au fost Bana si Sean.

O'toole... e acceptabil.
Brad....hmmmm mi s-a parut penibil ...mai ales cand realmente se chinuia cica sa planga langa corpul lui Hector...
(mai bine ii zicea filmului "lupte si altele... cu Ahile")(degeaba arata bine)

Cel mai mult de suferit din pricina "regie si scenariu" vor avea actorii mai noi si cu experienta actoriceasca mai putina...

Iar faza cu corabiile chiar e nasoala si exagerata.

De fapt multe sunt exagerate in acest film.
Parca s-a incercat o caricaturizare a legendei...si a personajelor...

i_matei
16 May 2004, 23:23
Oricat de carcotasi ati fi filmul il consider a fi bun...
Intradevar sunt unele personaje lipsa, intradevar sunt anumite inexactitati legate de zeitati (combinarea mitologiilor greaca si romana), razboiul dureaza 18 zile si nu 10 ani...
dar spuneti si voi intr-un film de 2h si 30 min cum putea fi condensata intreaga Iliada... trebuia facuta o selectie a evenimentelor si eu zic ca selectia a fost corecta...
Actorii au fost f bine alesi... cel putin din punctul de vedere al figurilor sunt exact cum i-am imaginat atunci cand aveam 10 ani si citeam prima oara cartea... intradevar Brad Pitt are o mutra mult prea comerciala pentru acest film, si joaca prost, iar imaginea personajului Ahile e modificata fatza de carte... si, da. imaginea corabiilor este supralicitata...
Dar eu zic ca sunt niste chestii minore...
Nimeni nu a amintit de muzica f bine aleasa, coregrafia de nota 10 si de jocul lui Eric Bana sau Peter O'toole care au fost la inaltime
Personajul Paris este f bine ales, chiar si in carte este prezentat ca fiind un las si Orlando Bloom cred ca a fost o alegere buna pt acest rol...
Iar Elena este efectiv SUPERBA... simpla ei prezenta este fermecatoare...

Deci repet... nu sunt interpretari de Oscar, dar actorii sunt bine alesi si se potrivesc personajelor si isi fac f bine treaba!
Mai ales Eric Bana (chiar m-a uimit prestatia lui dupa mizeria de HULK)...

Deci cei care nu l-au vazut, duceti-va ca nu veti regreta

PoliFanAthic
17 May 2004, 05:48

Eu i-as da 3... (:P :sick: :(()

(cel mai probabil e de 4... :?)

Si atunci ce ne facem cu celelalte dezastre care au aparut anul asta? Pentru alea ar cam trebui o scala noua de punctare...
Nu, comparativ cu ce a mai fost anul asta, Troy este un film destul de bun, chiar ok. Dar nu indraznesc sa-l pun in cinci pasi de Gladiatorul, care desi initial mi-a fost antipatic, este oricum mai bun decat Troy.
Si apropo de, a fost o replica misto in film:
"No son of Troy will ever subdue to a foreign ruler"
"Then every son of Troy, shall fall."
Dar nici asta parca nu e tot una cu "My name is Maximus Decimus Moredius...."

Danica
17 May 2004, 08:30
Scenaristul Benioff a masacrat in ultimul hal Iliada lui Homer din multe puncte de vedere. A eliminat cu nonsalanta personaje din Troia destul de importante cum ar fi Hecuba si Casandra. A eliminat cu desavarsire toti zeii grecilor de parca rolul acestora ar fi fost fara importanta in Iliada, dovada de crasa incultura a acestui parlit de scriitor ales sa faca scenariul filmului. Desi toata lumea stie ca Ahile si Patrocle erau iubiti scenaristul il prezinta in film ca fiind var si discipol al lui Ahile. Ahile este prezentat ca fiind un don Juan care petrecea noptile cu cel putin doua femei... pe schimburi probabil

Scenaristul nu a masacrat Iliada ..acest film se numeshte Troy(Troia)nu Iliada ,shi este o adaptare shi nu o ecranizare a Iliadei lui Homer .iar lucrul asta mie cel putin mi se pare destul de clar.Daca Ahile &Patrocle ar fi fost iubiti ratingul filmului ar fi trebuit schimbat in plus nimeni nu s-ar fi dus sa-l vada pe Brad Pitt shi pe tipul celalant impreuna ...mie mi-a
placut ca au lasat acest amanunt afara ..vechii greci aveau o alta atitudine fata de homosexualitate, atitudine neimpartashita de societatea contemporana.

Danica
17 May 2004, 08:36
Nu puteai sa spui din prima ca esti voyeurista?

acum ca shtii ma iubeshti ca pe o fiica, nu? :D

toni
17 May 2004, 13:27
Bleah. Parca filmul a fost fact pentru Brad Pitt. In orice pozitie statea, lumia batea perfect, suvita rebele de pe frunte cadea artistic, pielea ii lucea de parca tocmai se daduse cu L'oreal -activ-lapte-de-corp.
Elena frumoasa? Io n-am inteles nimic din femeia aia, avea o privire un pic retarda, o moaca fara expresivitate...dar avea niste ochi albastri...
Restu' au fost conturati in alb/negru, cu putin gri pe la glezne.

Penibil.

dream_arizona
17 May 2004, 14:08
brad pitt saracu' e proscris, orice ar face nu e niciodata bine. ati uitat probabil de 12 monkeys, fight club si snatch... cred ca brad pitt a fost ok.
iar filmul... dupa atata publicitate eu sincer ma asteptam la ceva mai spectaculos.

ulrich
17 May 2004, 17:36
brad pitt saracu' e proscris, orice ar face nu e niciodata bine. ati uitat probabil de 12 monkeys, fight club si snatch si kalifornia,si se7en...dar aici e ceva curios:nu stiu de unde(brusc)o gramada de comentatori de film s-au transformat in teoreticieni literari.mai pe larg:tipul ala din chicago sun trage o granita foarte neta intre epic pe de o parte,(tolstoi,homer,shakespeare etc.)care(nu-i asa?)nu trebuie sa contina analize psihologice,introspectii si alte chestii ci sa fie doar un steak and potatoes artistic,si cartea/filmul modern(ma rog,nu stiu ce inseamna 'modern' ptr.el;probabil proust :lol: )de cealalta parte.pe urma vin altii pe forumul asta,care spun ca ecranizarea nu e suficient de fidela...in fine.eu cred ca povestea lui homer e atat de substantiala,suculenta si plina de resurse,ca oricine pote s-o interpreteze asa cum ii place.asta a facut si w.petersen:a taiat o felie din ea si-a gatit-o cum s-a priceput el mai bine.

PoliFanAthic
17 May 2004, 18:49
Apropo de comparatie lui Troy cu AOE, este evident mai "protivita" cea cu Age of Mythology, facut exact pe aceeasi tema. Mi-a cam trezit pofta...

MinRep
18 May 2004, 09:56
Si atunci ce ne facem cu celelalte dezastre care au aparut anul asta? Pentru alea ar cam trebui o scala noua de punctare...
Nu, comparativ cu ce a mai fost anul asta, Troy este un film destul de bun, chiar ok.

Cred ca eu notez filmele dupa un alt sistem. Adica, un "21 Grams", de exemplu, ar avea cam 8 si imi vine destul de greu sa dau unui film 9, iar, pana acum, nu cred ca am vazut zece filme carora sa le dau nota maxima... Cat despre celelelate dezastre de anul acesta, pe cele mai multe nu le-am vazut. Si ce am vazut nu are nota mai mica decat 3... Deci... Cam asta este parerea mea despre "Troy".

Sm�agol-Gollum
18 May 2004, 17:49
din pacate am vazut doar trailerul, shi pare destul de fain (un fel de lotr din alta epoca..)

toni
18 May 2004, 18:22
pai si de ce te bagi in seama?

Sm�agol-Gollum
18 May 2004, 18:27

pai ce...nu are voie omu sa se bage in seama? :huh:

BeNnY
18 May 2004, 23:21

pai ce...nu are voie omu sa se bage in seama? :huh:

Sunt de acord cu toni. Daca n-ai vazut filmul atunci nu comenta! Nu mai scrie doar "aa.. pai eu n-am vazut filmul da' am auzit ca e bun". Ne doare pe toti in partea posterioara de ce ai auzit tu sau de cum crezi ca e

Leonard
19 May 2004, 00:04
Cred ca eu notez filmele dupa un alt sistem. Adica, un "21 Grams", de exemplu, ar avea cam 8 si imi vine destul de greu sa dau unui film 9, iar, pana acum, nu cred ca am vazut zece filme carora sa le dau nota maxima... Cat despre celelelate dezastre de anul acesta, pe cele mai multe nu le-am vazut. Si ce am vazut nu are nota mai mica decat 3... Deci... Cam asta este parerea mea despre "Troy".

si eu folosesc scara de la 1 la 10, eu doar la 2 filme am dat nota maxima, la vreo 15 nota 9, dar totusi 21 grams e printre ele. 7-8 dau la filmele foarte bune, de la 8,5 in sus numai la filmele extraordinare.
lu Troy cat sa-i dau... 6,5 deci destul de bine. exista filme mult mai proaste, daca as da 3 lu troy, lu "legally blonde 2" sau "underworld" sau filmelor cu vandamme sau cu seagal cat sa le mai dau?

herbert
19 May 2004, 00:38
troia a cazut - un adevar trist. e un film idiot, pentru... cinefagi. un cinefil, daca suporta maratonul, il noteaza cu 2 stele.

Scorpion
19 May 2004, 17:42
Tocmai l-am vazut. Pt cine nu a citit Iliada poate fi ok, insa nu mi-au placut cateva aspecte:

- Ahile nu avea ce cauta in Troia (adica in cetate) .. el fusese ucis de Paris cu mult inainte, asta fiind si motivul pt care au facut Calul Troian
- din legendarul razboi de 10 ani , l-au redus la 3 saptamani din care 12 zile pauza
- Pitt a jucat groaznic scena mortii.. Boromir a facut-o mult mai bine in LOTR desi era practic acelasi lucru...
- actorul care l-a jucat pe Enea la sfarsitul filmului nu are mai mult de 18 ani, asa ca sper sa-l schimbe daca au de gand sa faca si Eneida
- in Iliada , Paris lupta cot la cot cu arcasii pe zidurile cetatii.. aici apare doar de 2 ori cu arcu in mana.. evident au mizat pe fatpul ca Orlando Bloom l-a jucat pe Legolas in LOTR

Au fost insa cateva lucuri facute bine in filmul asta :
- desi nu au fost prezenti, zeii au fost mentionati mai tot timpul , asa ca daca se hotarasc sa faca Odisseea o sa le fie foarte usor sa-i introduca
- lupta dintre Ahile si Hector a fost excelenta.. la fel si cea dintre Paris si Menelau

Daca vedeti filmul la Mall, va recomand sa o faceti la o ora cand sala este ceva mai goala.. cel putin cand am fost eu s-au facut o groaza de mistouri legate de scenele filmului ceea ce mi-a stricat putin experienta.

daniel
20 May 2004, 15:35
Mi-am ridicat nasul din calculator si unde hertziene (prietenii stiu de ce), am scos mopul si m-am apucat de curatenie prin ast' topic. Trebuia sa o fac de mult, dar, ca sa citez din filozoful bulgar, mai bine mai tarziu decat niciodata. Prin urmare, gata cu blow-up-urile si blow-job-urile, ca se supara directiunea si Ambra :).

Bagati mare despre Troia...

MinRep
20 May 2004, 17:04
Prin urmare, gata cu blow-up-urile si blow-job-urile, ca se supara directiunea si Ambra :).

Si asa dispare o pagina de post-uri...

Lady_Skar
20 May 2004, 17:14
Abia m-am intors de la el si ca orice film are parti bune si parti rele.

Parti rele
1. Macelarirea povestii. Let's be clear, acesta a fost filmul lui Brad Pitt.
2. Orlando Bloom... scumpule, esti superb, dar ia niste lectii de la Bana si O'toole.
3. RAZBOIUL TREBUIA SA TINA 10 ANI!
4. Absenta zeilor.
5. Moartea lui Ahile e destul de jalnica... mai rau mi-a parut de Hector.
6. Orlando a incercat sa se lupte cu sabia si a esuat mizerabil apoi a trecut la arc. Cand l-am vazut prima data cu arcul eu si cele cateva zeci de oameni din sala am zis in acelazi timp: LEGOLAS!
7. Ce-i cu obsesia asta fata de nume??? Mai avea putin Brad Pitt si spunea: LOOK! O sa se scrie o treaba despre mine si toata lumea o sa stie si peste 5000 de ani o sa se faca un film so I HAVE TO KICK ASS!!! Cause my name is Achilles.
8. Stii cum o sa se termine...

Parti bune.
1. Brad Pitt's but, cel putin sper ca era al lui, am auzit ca au folosit cascador. al oricui ar fi, excellent work.
2. Batai interesante, atat intre armate cat si mano a mano
3. Eric Bana... foarte frumos jucat. Imi aduce aminte de Johnny Depp in Pirates. L-a eclipsat pe Brad.
4. Hmm... primul cadru in care apare Ahile... ESTE IN COSTUMUL LUI ADAM... tolanit langa o prostituata. repet: HMMMMMMMMMMMMM!
5. Cadrele cu Troia arzand. Se aude o muzica orientala funebra in timp ce grecii distrug Troia si pe fundal se aud tipete, foarte frumos.
6. O'toole si Cox
7. Orlando Bloom... (doar pentru ca habar n-are sa joace nu inseamna ca nu-i frumos sa-l privesti)
8. De unde pot sa iau o fusta d-aia cum purtau barbatii?
9. In ciuda faptului ca stii cum o sa se termine... filmul reuseste sa te surprinda de mai multe ori chiar.

Acestea fiind spuse, filmul mi-a placut, desi nu mai mult ca Gladiatorul. Sper sa aiba succes pentru a vedea o Iliada sau chiar o Eneida. DE DATA ASTA CU ZEI!!!

MinRep
20 May 2004, 17:49
4. Hmm... primul cadru in care apare Ahile... ESTE IN COSTUMUL LUI ADAM... tolanit langa o prostituata

Langa doua (cel putin... :P :shock: :P)

P.S.: Asteptam "Odiseea" fara Poseidon, dar cu o succesiune incredibila de anomalii mediteraneene (the ultimate natural-disaster movie).

Mala Portugal
20 May 2004, 20:34
Si asa dispare o pagina de post-uri...
:o asa mult am pierdut? (Stiu iar sunt pe langa subiect dar am incercat de cateva sa merg la film si n-am gasit bilete. Presimt totusi ca n-am pierdut mare lucru :) )

Cristache
20 May 2004, 22:53
Filmul este destul de bun. Eric Bana este formidabil, credeam ca e doar muschi dar vad ca are si calitati actoricesti. Finalul mi-a placut ca ma asteptam sa vad un happy-end gigant, adica fiecare isi ia muierea si pleaca. Cam atat.

KORBEN
21 May 2004, 12:34
mai io am mers in grup organizat de ne-cinefili ca comedia "troy"
nu stiu ce ati vazut voi dar:
1 e atat de plat actoriceste si emotional ca as fi murit de pliktis fara comentarii tendentioase si sexual-obscene
cum sa spun petersen NU ESTE REGIZOR pentru simplul fapt ca e convins ca emotie= muzica lacrimogena a la dead can dance
foarte frumoasa, da nu tine loc de ineterpretare actoriceasca sau personaje sau dialoguri
2 dialogurile sunt jalnice, si al draqu sa fiu daca mai aud vreodata fraza "despre razboiul asta se va vorbii mii de ani a`kuma incolo" URLU
3 patrocle e dezgustator ca figura
4 mult prea multe corabii
5 exista 2 personaje ( jucate bine) hactor si paris
si 2 actori care se prefac ca ar juca o`toole si pitt
6 sa inteleg ca lu domnu petersen nu`i prea plac sfarcurile de femei???
7 o femeie frumoasa, care paradoxal nu este elena( cum dracu e tot timpu macvhiata si arnjata in mijlocul dezastrului nu inteleg) ci sotia lui hector
misto actirta
briseida e ok dar relatia ei cu hector, una din putinele originalitai a ;lui petersen de de plans...
8 scuturile si armurile (in special le lui ahile si ale troienilor) sunt minunate dar nu arata ca si cand ar fi fost vrodata folosite
9 troia e frumoasa dar se vede clar ca e decor... se putea lucra ceva mai mult ca sa crezi ca cineva chiar locuia acolo
10 impecabila lupta lui achile cu hector
11 cred ca ma repet dar nu snmut un om care sa vrea filme lacrimogene dar cand mor hector sau ahile nu e nimka emotinannt
2/5 sau 1/4
12 ma doare degetele sa tastez asta da lotr in toata superficialitatea lui e ten times better
13 la gunoi cu petersen

snatchro
21 May 2004, 15:57
In primul rand mii de multumiri tipei de la cinema Cotroceni. Prietenii stiu de ce. :-)
In al doilea rand, filmul nu prea mi-a placut per ansamblu. Brad Pitt mi se pare o alegere proasta. Peter O'Toole nu mi-a placut nici el in acest film, dar a mers de minune in rolul lui Priam.
Precum s-a zis deja, chiar ma intreb unde au disparut cei 10 ani de razboi; introducerea calului in Troia ar fi trebuit, conform legendei, sa atraga dupa sine si daramarea a unei parti din zid.
Scena lasitatii lui Paris este dupa parerea mea cea mai bine realizata din tot filmul. Acolo Mr. Bloom a jucat perfect.
Si daca tot am auzit vorbindu-se de ceva statuete printre prieteni, doar poate pentru ceva efecte speciale, ca sunet sau imagine sau jocul actorilor in nici un caz. Si regia mi s-a parut a fi cam nepotrivita pentru un film istoric, fiindca folosirea de slow-motion-uri nu cred ca da bine; prefer aici miscari rapide ale camerei decat asa ceva. [7/10]
Oricum, astept cu nerabdare TDAT (The Day After Tomorrow)...

Cristache
21 May 2004, 21:23
Apropo, ca am uitat sa zic prima data. Subscriu la ideea ca Brad Pitt e modestut in filmul asta. Eu cred ca nu prea il prind rolurile de eroi istorici. Ar trebui sa ramana la filme gen Seven sau Fight Club. Parerea mea !

Oloriel
21 May 2004, 22:58
Scena lasitatii lui Paris este dupa parerea mea cea mai bine realizata din tot filmul. Acolo Mr. Bloom a jucat perfect.

imi pare bine ca tinand cont de dezamagirea adusa de film cineva mai observa asa ceva.
cand am vazut filmul...la acea scena toata sala a scos un oooo...de dezamagire...(la lasitatea afisata) dovada ca Mr.Bloom a reusit o interpretare buna.
Tinand cont de scena duelului cu sabia, impotriva lui Deep din "Piratii din Caraibe", in Troy, Bloom s-a prefacut de minune ca nu se pricepe sa se bata cu sabia....

Lady_Skar
22 May 2004, 07:17
eu cred ca... Paris a facut un lucru mult mai curajos alegand sa traiasca, decat sa moara.

Cum a zis si Buffy inainte sa moara (a doua oara ;) ):

"The hardest thing in the world, is to live in it. Be brave. Live."

Biggie_mac
23 May 2004, 15:40
Intr-adevar poate cam toti cei care fac filme dupa mituri si povesti legendare(cam foarte frecvente) schimba subiectul intr-un fel sau altul. Evident, acum ce vreti? Sa stau in scaun sa ma uit la discutia monotona de 1 jumate de ora dintre cutare si cutare ca asha e in poveste? Sa fim putin realisti. Nu asta cauta publicul. Si ca sa raspund si la intrebarea legata de coada la bilete .....Da, chestia cu filmele preluate dupa legende si mituri sau povesti atrage oamenii dupa cum prea bine vezi. Poate coada se datoreaza si faptului ca filmul a avut parte de o masiva publicitate...iar castingul la fel. Se pare ca in ultimul timp trilogiile au o priza mare la public asha ca nu m-ar mira o continuare a povesti....dar nu care continue filmul...ci o poveste care sa o preceada....un film Troia 2 care se bazeaza mai mult pe viata lui Ahile inainte de a deveni el cel mai mare razboinic. Ca un Troia 2 fara Brad pitt ar fi cam un LOTR fara frodo.Oricum au meritat banii dupa parerea mea deoarece filmul a fost super mai ales in partea a doua.

Cristache
23 May 2004, 21:24
E adevarat ca Brad Pitt a avut dublura pentru picioare ca le are prea subtziri ?

Ilila
23 May 2004, 21:33
E adevarat ca Brad Pitt a avut dublura pentru picioare ca le are prea subtziri ?
Daca e 'tradare' macar s-o stim si noi! 8)

Flopcaru
23 May 2004, 21:43
In sfarsit vazui si io filmu. :D
Am citit comentariile voastre si inainte sa vad filmul dar nu le-am dat prea mare importanta. Doar nu o fi draku asa de negru, nu??
Pana la urma ati avut dreptate. Au fost cateva faze la care m-am enervat dar pana la urma s-a sfarsit cu bine (k la carte). Ex.: de ce a plecat Patrocle la razboi? (Ahile i-a dat armura, nu a furat-o). Rezultatul a fost acelasi (Hector l-a ginit).
Ahile nu era chiar asa de dusman cu Agamnemon cu s-a aratat in film, din contra, fiti atenti:
Rege al atrizilor in Mycene, Agamnemon a fost sotul Klytaimnestrei cu care a avut 3 copiii, bla bla bla, Dupa ce Helene a fost rapita de Paris si dusa in Troia Agamnemon a devenit comandantul armatei grecesti bla bla bla, Agamnemon a fost socotit ca unul dintre eroii greci ai razboiului. urmeaza povestea razboiului....si uitati ce scrie Homer (de fapt ce spune Agamnemon dupa moartea lui Ahile, Agamnemon nu a murit in timpul luptei, am uitat sa va spun):
"fruntasii troienilor si a aheilor (grecii) s-au ucis intre ei pentru lesul tau in vreme ce tu intins in volbura de praf ca un brad falnic.....te-am tarat de pe campul de lupta si te-am asezat in fata vaselor pe patul mortii. ti-am spalat trupul cu apa calda si te-am uns cu ulei. Si apoi urmeaza bolboroseala care se aude la orice inmormantare." Deci nu erau dusmani.
Moartea lu Agamnemon:
Dupa caderea Troiei el s-a intors acasa fara sa stie ca Egist, omul lui de incredere, caruia ii incredintase familia sa, il tradase si ca, indragostindu-se de Klytaimnestra, hotarase cu aceasta sa il ucida. Urmeaza un pasaj din Odiseea: "Cum a pus piciorul pe mosia parinteasca, Agamnemon a sarutat pamantul si a varsat lacrimi la vederea tarii sale. Dar din varful unui foisor un strajer il vazu-se. De cum a fost instiintat de venirea sa, Egist i-a regatit capcana. A organizat un mare ospat in cinstea intoarcerii sale si pe cand stateau la masa Egist l-a ucis, cum ai ucide un bou in staul. Nu a scapat nici unul dintre insotitori, nici chiar dintre cei ai lui Egist. Cu totii au pierit in macel." Tragica soarta a lui Agamnemon a fost obiectul piesei omonime a lui Eschil, cuprinsa in trilogia Orestia.
Frate ce am obosit cu scrisul asta. :(

KORBEN
25 May 2004, 19:21
. Ca un Troia 2 fara Brad pitt ar fi cam un LOTR fara frodo.Oricum au meritat banii dupa parerea mea deoarece filmul a fost super mai ales in partea a doua.
1 lotr fara frodo ar fi fost mult mai ne-enervant si ne-patetico-pliktitor, asa ca spare me...
2 troy ar fi fost ok fara un jeg ka petersen pe post de regizor
3 care parte a doua? a carui film?
4 in nici un caz nu a meritat 80de mii

Cristache
25 May 2004, 21:49
. Ca un Troia 2 fara Brad pitt ar fi cam un LOTR fara frodo.Oricum au meritat banii dupa parerea mea deoarece filmul a fost super mai ales in partea a doua.
1 lotr fara frodo ar fi fost mult mai ne-enervant si ne-patetico-pliktitor, asa ca spare me...
2 troy ar fi fost ok fara un jeg ka petersen pe post de regizor
3 care parte a doua? a carui film?
4 in nici un caz nu a meritat 80de mii

Merita banii daca mergeam undeva unde biletul e 30.000, dar atunci interveneau si alti factori ( mirosuri neplacute in sala, pelicula proasta, sunet zdrantuit etc. )

Dan Gerose
26 May 2004, 18:06
L-am vazut si eu ieri. Nu m-a impresionat. Misto cateva dueluri si cateva scene de lupta. Impresionante efectele cu dute de corabii si mii de luptatori (nu-ti dai seama ce-i facut pe computer). Brad Pitt e OK. Povestea mi s-a parut extrem de simplista si lipsita de aura de legenda care inconjoara povestea. Ca un film de Hollywood. De altfel, nici unul din filmele facute de Petersen nu mi-au placut.

cherryblossom
28 May 2004, 11:42
Film subtire, de vazut duminica dupa-amiaza la mall, cand nu ai altceva mai bun de facut... clar, este un film comercial, facut sa placa ochiului spectatorului care mananca floricele (vezi costumatia actorilor, pe Brad Pitt etc), care in plus nici nu respecta intru totul poemul lui Homer... dupa unii istorici modernisti, Ahile era homosexual, iar relatia lui cu Patrocle nu era chiar ca cea prezentata in film... ipoteza asta pare destul de reala, daca ne gandim ca in Grecia antica homosexualitatea era privita ca ceva obisnuit, nicidecum ca un pacat sau ca o deviatie sexuala atat de importanta incat sa-i includa pe homosexuali intr-o categorie sociala separata. Dar de, filmul trebuie sa placa cat mai multor oameni, asa ca respecta normele si valorile din societatea de azi... Si inca o paranteza, cei care ati fost in Grecia vreodata, poate marcat faptul ca barbatii greci sunt intr-adevar foarte frumosi, mai frumosi in comparatie cu femeile... am ramas uimita de faptul ca marea majoritate a reclamelor de pe strada erau cu barbati, si nu cu femei ca la noi...

ulrich
29 May 2004, 09:39
da' si femeile arata grozav in grecia!nu mai stiu care filosof al artei se intreba cum aratau vechii greci,daca astia din zilele noastre(peste care au trecut valurile romano-barbaro-otomane)arata asa bine;pai cred ca aratau ca in filmul asta.(hm,observatia cu reclamele grecesti ar putea sa le dea de gandit celor din advertising;ca-n fond,femeia face cumparaturile! :)

Alex Leo Serban
29 May 2004, 09:54
De altfel, nici unul din filmele facute de Petersen nu mi-au placut.

nici macar 'das boot'?! :o

Alex Leo Serban
29 May 2004, 10:05
film comercial, facut sa placa ochiului spectatorului care mananca floricele (vezi costumatia actorilor, pe Brad Pitt etc), care in plus nici nu respecta intru totul poemul lui Homer... dupa unii istorici modernisti, Ahile era homosexual, iar relatia lui cu Patrocle nu era chiar ca cea prezentata in film... ipoteza asta pare destul de reala, daca ne gandim ca in Grecia antica homosexualitatea era privita ca ceva obisnuit, nicidecum ca un pacat sau ca o deviatie sexuala atat de importanta incat sa-i includa pe homosexuali intr-o categorie sociala separata. Dar de, filmul trebuie sa placa cat mai multor oameni, asa ca respecta normele si valorile din societatea de azi...

nu are logica ce spui, pt ca:
1. faptul ca 'nu respecta intru totul poemul lui homer' (dar care film 'respecta intru totul' un txt, ba kiar al unui autor in viata?!) este irelevant, cita vreme nu exista nici o referinta expresa la rel. homo dintre ahile & patrocle in iliada - totul este interpretare! adica - sa fim bine intelesi: e f. probabil ca cei 2 sa fi fost lovers - dar este ceea ce se numeste o 'inference', o ipoteza sugerata de txt...
2. daca 'istoricii modernisti' (poate imi spui si ce inseamna asta, eu nu cunosc decit istorici morti sau contemporani ? :? ) au vazut rel. gay in iliada, asta ar fi trebuit sa dea bice producerilor si/sau scenaristului sa introduca ac. interpretare in film: nu spunea nustiucine pe alt topic ca prezenta lesbienelor & gay-ilor in filme atrage publicul (fructul interzis, etc)?...
realitatea e alta - si e mult mai simpla: cind e vorba de o mare vedeta (in plus, heartthrob pt femele) ca pitt, producerii, scenaristii & adviserii think twice ab. playing it like that ;)! sint curios ce vor face din alex. macedon... ;) ;)

Jay
30 May 2004, 02:12
"Mi se pare ca "Troia" este un film nociv fiindca invita la lene intelectuala, iar produsul este departe, milenii-lumina, de substanta capodoperei homerice". - nu eu am spus asta.. :)
mai mult la:
http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z29052004&idx=4

cherryblossom
31 May 2004, 12:28
nu are logica ce spui, pt ca:
1. faptul ca 'nu respecta intru totul poemul lui homer' (dar care film 'respecta intru totul' un txt, ba kiar al unui autor in viata?!) este irelevant, cita vreme nu exista nici o referinta expresa la rel. homo dintre ahile & patrocle in iliada - totul este interpretare! adica - sa fim bine intelesi: e f. probabil ca cei 2 sa fi fost lovers - dar este ceea ce se numeste o 'inference', o ipoteza sugerata de txt...
2. daca 'istoricii modernisti' (poate imi spui si ce inseamna asta, eu nu cunosc decit istorici morti sau contemporani ? :? ) au vazut rel. gay in iliada, asta ar fi trebuit sa dea bice producerilor si/sau scenaristului sa introduca ac. interpretare in film: nu spunea nustiucine pe alt topic ca prezenta lesbienelor & gay-ilor in filme atrage publicul (fructul interzis, etc)?...
realitatea e alta - si e mult mai simpla: cind e vorba de o mare vedeta (in plus, heartthrob pt femele) ca pitt, producerii, scenaristii & adviserii think twice ab. playing it like that ;)! sint curios ce vor face din alex. macedon... ;) ;)

Cu sau fara homosexuali, filmul tot prost ramane... si cred ca se adreseaza "femelelor" cum zici tu in aceeasi masura ca si "masculilor"... ma refer la scenele de lupta, la violenta etc... nu mai zic ca atunci cand Ahile il invata pe Patrocle cum sa se lupte aveam un sentiment de deja-vu (sa fi oferit Neo din Matrix ceva consultanta?)... la fel si cu scenele de lupta, daca luai grecii si-i inlocuiai cu niste orci, era cam ca in Lord of the Rings... nu mai zic de costume, care mi s-au parut atat de exagerate, de perfecte, incat le dadeau actorilor un aer si mai penibil... nu cred ca adevaratul Ahile isi scotea din cutiutza hainele din piele neagra, perfect ingrijite, cand se ducea la lupta... iar Elena si Paris sunt gresiti rau de tot, Elena parca e o mironosita care nu are nimic de zis, doar sta, ofteaza si lacrimeaza, iar Paris un baietzel fragil, care naste cel mult sentimente materne (oare in conceptia regizorului asa arata un barbat cu succes la femei?... Hector era cu mult mai atragator)...
Cat despre ipoteza cu Ahile si Patrocle homosexuali, asta nu e sugerata clar in poemul lui Homer, ci in lucrarile altor scriitori antici (daca imi aduc bine aminte, Sofocle - alt homosexual - a scris cate ceva despre iubitii lui Ahile). Si avand in vedere si faptul ca pederastia era aproape legalizata in Grecia antica, ideea asta despre Ahile si altii este acceptata din ce in ce mai mult de catre istoricii din ultima vreme...
Nu sunt intru totul de acord ca prezenta lesbienelor & gay-ilor in filme atrage publicul... in mare masura este adevarat, dar cred ca oamenii cauta in primul rand sa se identifice cu eroii din filme (si nu cred ca toti vor sa se identifice cu niste homosexuali :))... si abia in al doilea rand se gandesc la aspectele, sa zicem, mai "intunecate"... gresesc?
Filmul despre Alexandru Macedon se mai face? parca guvernul grec se opunea, s-au gandit ca strica imaginea eroului national :lol:

zizi
31 May 2004, 13:58
[
Filmul despre Alexandru Macedon se mai face? parca guvernul grec se opunea, s-au gandit ca strica imaginea eroului national :lol:

se fac doua: unul in regia lui oliver stone, altul in regia lui buzz lhurman. (va fi un fel de "clash of the titans"...)

cherryblossom
31 May 2004, 14:14
se fac doua: unul in regia lui oliver stone, altul in regia lui buzz lhurman. (va fi un fel de "clash of the titans"...)

eu stiam doar de tentativa lui oliver stone, de buzz celalalt n-am auzit...

Demona
01 Jun 2004, 22:18
Nah, vazut shi eu finally filmul. Mi-a placut, bineintzeles ca mi-a displacut sa-l vad pe Brad Pitt. Filmul a fost destul de monoton la inceput, dar shi-a revenit pana la sfarshit bine de tot. Super faina faza cand Orlando Bloom se tarashte ca un catzelush batut din fatza adversarului. :) Oricum joaca bine. Din super-elful din LOTR la papa-lapte in Troy! :) Shi jucat bine. Mi-a placut...

Oloriel
02 Jun 2004, 11:37
Nah, vazut shi eu finally filmul. Mi-a placut, bineintzeles ca mi-a displacut sa-l vad pe Brad Pitt. Filmul a fost destul de monoton la inceput, dar shi-a revenit pana la sfarshit bine de tot. Super faina faza cand Orlando Bloom se tarashte ca un catzelush batut din fatza adversarului. :) Oricum joaca bine. Din super-elful din LOTR la papa-lapte in Troy! :) Shi jucat bine. Mi-a placut...

Demi...m-ai uns pe suflet!!! :D

Demona
02 Jun 2004, 21:39
Demi...m-ai uns pe suflet!!! :D

Simte-o...simte-o...cu nick nou! Damn Oloriel...I am so freakin` proud of you. You just returned the "favour"... :D

Assistant
08 Jun 2004, 18:39
Pacat ca nu am putut sa citez pe foarte multe persoane de aici pentru a face o sistematizare a comentariilor obiective. Primul lucru care l-as zice despre film e ca este un "film american". Adica se ia o poveste excelenta, se adapteaza pentru a fi cat mai simpla astfel incat sa nu iti storci creierul prea mult pentru a intelege filmul, se introduc cat mai multe efecte speciale, in special lupte cat mai spectaculoase. O amestecatura de povesti astfel incat nu mai sti daca filmul trebuia sa se numeasca Troia sau Ahile, sau daca Ahile e un personaj pozitiv sau negativ. Totul culminand cu faza de la final cand marele razboinic este omorat de "aurolacul" de Paris, cel mai enervant lucru din tot filmul. Macar de folosea arcul fermecat al lui Apolo, sau o sageata speciala. Nu poti sa bati atata toba pe valoarea ca razboinic a lui Ahile si apoi sa fie omorat de cel mai slab si las. Nu poti sa adaptezi povestea astfel incat sa scoti complet influenta zeilor (de fapt se poate si uite ce a iesit). Daca faci abstractie de aceste lucruri (eu unu nu pot) iese un film normal care se evidentiaza prin efecte speciale.
PS. Brad Pitt joaca bine ca de obicei. Mai bine faceau filmul Ahile.

ricutza
10 Jun 2004, 02:44
am vazut si eu Troy...mi-a placut mai mult decat m-as fi asteptat...pana la urma Ambra are dreptate si nu sunt chiar foarte multe abateri de la carte...cred ca cel mai tare m-a deranjat ca Elena ramane cu Paris...

mi-a placut foarte mult cum au fost construite persoanejele...in afara de cateva exceptii care mi s-au parut destul de plate, cam toate au si parti bune si parti rele...Achile nu este super eroul bun si marinimos si inteligent si cu toate calitatile posibile....ii vedem destul de multe aspecte negative...si cu Priam se intampla la fel....Hector pare un pic prea bun din nefericire petnru el e inconjurat de oameni care au grija sa ia si decizii gresite...
mi-a placut si modul in care sunt realizate bataliile si m-a impresionat si cum au reusit sa creeze atmosfera din Troia...

iepurilah
10 Jun 2004, 14:12
macar Van Helsing nu are pretentii de film istoric, bla, bla.....e comercial de la o posta!
Probabil ca in eventualele viitoare "adaptari" ale producatorilor Troiei, Decebal moare in timp ce incearca sa opreasca trei insi sa-i fure recent achizitionata Dacie Logan si Hercule il salveaza pe Prometeu care era torturat cu electrosocul.
Deci, si mie mi se pare destul de departe de mitologie, dar in fine, una peste alta, mai ales daca nu stii "Legendele Olimpului", e bunicel filmul!

georgerc
15 Jun 2004, 11:43
Hai ca ma bag si eu sa comentez, nu despre Troia, ca deja s-au umplut 5 pagini de comentarii despre asta, ci despre posibilele ecranizarii ulterioare. Cunoscatorii ecranizarilor Hallmark stiu ca s-a facut deja o ecranizare destul de buna a Odiseei, cu Armand Assantes in rolul lui Ulise (miniserie) si care urmareste firul epic original foarte aproape.

Troia este un film american comercial. Prefer oricand ecranizarile Hallmark, pentru ca acolo efectele speciale sunt facute sa slujeasca povestea si nu invers.

MinRep
15 Jun 2004, 17:18
Am vazut filmul cu Assante acum vreo trei ani, pe TVR 1. A fost bun, da' nu avea cine stie ce valoare artistica, ci mai mult educativa (adica, daca nu citesti poemul, macar vezi un film si poate te inspiri din el, ca fratii Coen, de altfel)...

In general, nu imi plac filmele de pe Hallmark cu efecte speciale. Sunt de acord ca slujesc povestea, dar nu mi se par a fi de calitate si, de multe ori, cam ostentative. Decat "Troy", totusi, mai merg!

Demona
15 Jun 2004, 17:24
Hai mey! Sincer "Troy" vazut a doua oara e mai bun decat daca il vezi numai o data. Cel putzin atunci vezi clar ca Bana nu e asha bun cum se spunea shi mai bun ca el e O'Toole. Iar Pitt nu e asha respingator cum mi s-a parut prima data. Sau asta o fi fost din cauza ca au bagat shi la cinematografu` din Arad soround sound shi aer conditzionat...uhmmmm... :hmm:

Mircius
17 Jun 2004, 10:55
Este a 2 oara cand ma pacalesc.... Lumea imi zice...."vai Troia in sus, Troia in jos. Vai, tre savezi filmu asta neaparat..." Si ieri, am askultat parerile multor prieteni, si m-am dus, (usually - alone) la mall sa-l vad pe marele Pitt in TROY. Kestia ca filmu nu m-a impresionat mai deloc. Cred ca am vazul unul din cele mai proaste distributii intr-un film. Ma refer doar la Brad Pitt si la Orlando (Boom) :lol: . In rest, actorii au fost buni, in special regii si printii...ca altii nu prea mai erau :lol: Anyway, per asamblu, filmu e de duzina. Este parerea mea personala.

georgerc
17 Jun 2004, 11:10
Am vazut filmul cu Assante acum vreo trei ani, pe TVR 1. A fost bun, da' nu avea cine stie ce valoare artistica, ci mai mult educativa (adica, daca nu citesti poemul, macar vezi un film si poate te inspiri din el, ca fratii Coen, de altfel)...

In general, nu imi plac filmele de pe Hallmark cu efecte speciale. Sunt de acord ca slujesc povestea, dar nu mi se par a fi de calitate si, de multe ori, cam ostentative. Decat "Troy", totusi, mai merg!

Ok, ca valoarea artistica nu e numarul 1, insa trebuie sa recunostii ca media filmelor bine facute, chiar daca nu au o valoarea astistica la superlativ, e destul de mare la ecranizarile Hallmark.

Despre efectele speciale pot sa zic ca in ultimele ecranizari care le-am vazut ele erau destul de bune (vezi Merlin, 1001 nopti, Odiseea, Jack si vrejul de fasole, In cautarea lanii de aur, Paznicul viselor-Dreamkeeper).

onutza_
17 Jun 2004, 13:24
Ai dreptate.

BeNnY
17 Jun 2004, 14:31
Singurul muvi hallmarkian care mi-a placut a fost Merlin. In rest... cel putin obositoare :shock:

MinRep
17 Jun 2004, 15:49
trebuie sa recunostii ca media filmelor bine facute, chiar daca nu au o valoarea astistica la superlativ, e destul de mare la ecranizarile Hallmark.

Asta e adevarat. Oricum, bate productiile similare made in Hollywood, pentru ca macar nu sunt pretentioase. Evident, trebuie luat in calcul si faptul ca pe Hallmark sunt filme de televiziune, nu de cinema. Deci si bugetul este mai mic, de unde povestea primeaza in fata efectelor speciale.

"Paznicul viselor" are, intr-adevar, efecte speciale reusite. Am mai vazut Merlin si 1001 de nopti, dar acolo efectele mi s-au parut cam... hmm... facile...

Un film fara efecte care mi-a placut a fost "The Lion In The Winter", cu Patrick Stewart si Glenn Close, daca nu ma insel.

Dar in mod regulat ma uit pe Hallmark la un serial politist englezesc, "Midsomer Murders" si, cat timp le-au dat, ma uitam la "Hercule Poirot"-urile cu David Suchet. Acolo totul functiona, fara efecte speciale...

ogto
17 Jun 2004, 22:23
Daca este sa intram in filmele Hallmark, gasim cateva ce merita vazute. Da, Benny are dreptate, cel mai impresionant si cel mai bun film Hallmark este Merlin cu Sam Neil, cred... Nu este impresionant numai ca film de televiziune, dar putea fi foarte bine si pentru ecrane. Daca putei sa il vedeti, macar odata uitativa la el. O poveste excelenta cu niste acori foarte buni care is joaca rolurile formidabil. Dar cel mai bine joaca actrita care o interpreteaza pe Regina Mab dar nu mai ii stiu numele.

Hallmark mai are Alice In wonderland, care este frumos, nu formidabil, dar frumos. Altele nu-mi vin acum in minte, dar mai sunt cateva... Hallmark has it's moments...

Danica
18 Jun 2004, 22:18
Daca. Dar cel mai bine joaca actrita care o interpreteaza pe Regina Mab dar nu mai ii stiu numele.

Miranda Richardson ,o joaca shi pe regina de cupa in "Alice in Wonderland" shi a mai jucat in "Orele" rolul sorei Virginiei Woolf ,Vanessa Bell

Leonard
18 Jun 2004, 22:38
pe Miranda Richardson am remarcat-o doar in Spider al lui Cronenberg si in Damage al lui Malle

ArsDeViu
21 Jun 2004, 14:27
Ma bucur ca nu m-am dus la cinema la filmul asta amarat. Boooring, booring. Asa film gol, n-am mai vazut demult. Brad Pitt a jucat cum nu se poate de prost. Singurul motiv pentru care as recomanda filmul asta cuiva ar fi Helena, care arata de nu se poate. :w00t:
Ma intreb, cum au reusit grecii sa construiasca calul troian? Probabil au folosit macarale, sau poate au fost ajutati de zei, sau de extraterestri.
Nota pentru filmul asta: :sick:

Misty
24 Jun 2004, 22:03
Este cel mai bun film!!!!Brad pitt joaca neasteptat de bine.In prima zi am fost cu toti colegii la film si toti au ramas placut impresionati.Orlando Bloom a intrat bine in pielea personajului.After all Paris was a lover not a fighter.Eric Bana a jucat foarte bine...defapt a fost o distributie exceptionala.Troy rulez!!! :D

Cristache
25 Jun 2004, 00:43
Este cel mai bun film!!!!Brad pitt joaca neasteptat de bine.In prima zi am fost cu toti colegii la film si toti au ramas placut impresionati.Orlando Bloom a intrat bine in pielea personajului.After all Paris was a lover not a fighter.Eric Bana a jucat foarte bine...defapt a fost o distributie exceptionala.Troy rulez!!! :D

Din ceea ce citesc mai sus as zice ca esti o pustoaica cu varsta cuprinsa intre 12 si 16, care e innebunita dupa Brad Pitt, in special, chiar daca el joaca bine sau prost, si dupa baietzii cu muschi (& no brain), in general, care se sparg in figuri.

E doar o opinie si s-ar putea sa ma insel, dar asta e impresia pe care mi-o lasa mesajul tau.

Oricum, bine ai venit in clubul iubitorilor de filme !

BeNnY
25 Jun 2004, 00:48
Asa ziceam si eu... + e fana Pokemon :D

M_olecula
25 Jun 2004, 02:03
Am vazut filmul asta in avanpremiera la Studio Glendale , sala fiind plina , si lumea din sala pur si simplu facea caterinca pe seama lui Paris ca e prostul filmului ( de acord cu asta ) , toti din sala radeau de spusele catorva care erau la film cu sotiile sau prietenele .
Tot respectul pentru Eric Bana care a facut cel mai bun rol al sau de pana acum , cu toate ca a jucat bine si Black Hawk Doun .
Brad Pitt a jucat lamentabil , eu cred ca actorul asta poate juca orice rol... daca regizorul ii spune ce si cum sa joace el indeplineste "ordinele" , nu este un actor cu personalitate si caracter puternice !!!!!!!!!! Parerea mea...

Misty
25 Jun 2004, 11:28
In primul rand asta este parerea voastra despre film..nu pot sa ma cert cu voi pe tema asta.In al doilea rand nu sunt fana brad pitt.eu credeam ca numai muschii sunt de el,dar personajul dupa parerea mea i se potriveste.Si orlando e cel mai tare oricum(si in rolul de papa-lapte) :D

Vlad13
25 Jun 2004, 12:01
controversat film frate..multe pareri...mie mi-a placut.misto film.si orlando cum il cheama a jucat bine.tinand cont de bugetul colosal al filmului trebuia sa iasa ceva bun si dupa parerea mea a iesit.Peace!

Gabi22
25 Jun 2004, 12:13
Ce film misto.Super!Eu ma asteptam la o prestatie oribila din partea lui brad pitt dar i s-a potrivit rolul.Iar Orlando Bloom,ce pot sa zic despre el.I s-a potrivit rolul.Are un sarm aparte si stie cum sa-l foloseasca.Iar scena de lupta dintre Menelaus si Paris a fost mortala :D ,foarte bine jucata de amandoi.Eh,troia este filmul meu preferat din 2004.Bye Bye guys

M_olecula
25 Jun 2004, 12:45
In primul rand asta este parerea voastra despre film..nu pot sa ma cert cu voi pe tema asta.In al doilea rand nu sunt fana brad pitt.eu credeam ca numai muschii sunt de el,dar personajul dupa parerea mea i se potriveste.Si orlando e cel mai tare oricum(si in rolul de papa-lapte) :D

Misty da nici nu mi-am spus parerea despre film , eu doar am vorbit despre actori ! Filmul poate concura usor la filmul anului 2004.... o parere buna despre filmul asta

ArsDeViu
25 Jun 2004, 14:28
Voi sigur vorbiti de Troy. Cred ca ati vazut alt Troy. Unul care a fost intereasant si actorii au jucat bine si scenele de lupta au fost bine realizate. Un film la care nu te lua somnul.

Vlad13
25 Jun 2004, 15:00
hmmm..eu as zice sa vorbesti in numele tau.

Gabi22
25 Jun 2004, 15:03
pentru noi TROIA a fost un film interesant.Pentru tine nu.Iti respectam decizia :D

Cristy
25 Jun 2004, 15:08
Mie mi s-a parut foarte frumos.

BeNnY
25 Jun 2004, 15:11
Voi sunteti o secta? MI S-A?

Misty
25 Jun 2004, 16:01
Lol...you;re funny :lol: .Si-au spus si ei parerea despre film.Si vad ca esti impotriva lor numai pentru ca le-a placut filmul

ArsDeViu
25 Jun 2004, 16:20
hmmm..eu as zice sa vorbesti in numele tau.

Eu as zice sa nu-mi spui tu mie ce sa fac si ce sa nu. Nu cred ca ne cunoastem asa de bine.

Vlad13
25 Jun 2004, 16:37
Nu asta a fost intentia mea.Eu doar mi-am exprimat opininia.

Cristache
25 Jun 2004, 18:36
Asa ziceam si eu... + e fana Pokemon :D

Incredibil ! Ce s-a intamplat ? Cre ca e prima data cand cadem de acord asupra unui lucru ! :D

ArsDeViu
25 Jun 2004, 20:03
Nu asta a fost intentia mea.Eu doar mi-am exprimat opininia.

K! Si eu la fel

Misty
25 Jun 2004, 20:56
Asta e un lucru bun.Inseamna ca va completati unul cu altul :happy:

Danny
08 Jul 2004, 23:12
subtire rau...plictisitor...
o analiza destul de buna a facut-o korben pe la pagina 3 asa ca nu ma mai obosesc.

calinul
22 Jul 2004, 21:25
Troy

"Troy" reda cu exactitate Razboiul Troian. Ba mai mult, se pune un accent foarte mare si pe unele povesti de dragoste si consecintele lor. Asadar, nu este un film in care este descris doar un razboi, este o drama/aventura.
Mi s-a parut putin plictisitor in cateva locuri insa acest sentiment a trecut foarte repede. Si asta e un lucru bun pentru un film care dureaza ~ 160 de minute.

Este realizat foarte bine si putea sa fie cel mai bun film de acest gen din toate timpurile. Cu un buget urias (200 mil. $), cu actori de categoria A, cu un regizor foarte bun trebuia sa fie un film de-a dreptul reusit din toate punctele de vedere. Insa nu a fost chiar asa. Haideti sa va spun de ce. In primul rand, m-au "deranjat" interpretarile. Fantastic! Actori de mare clasa si interpretari slabe? Da, asa e... Si eu am fost surprins (neplacut) cand am vazut... Asta se datoreaza unei greseli destul de mari, aceea ca majoritatea dialogurilor din scenariu sunt prea "moderne" si de prost gust pentru Grecia Antica. Scenariul este bun, insa pacat de aceste dialoguri care sincer , (nu cred ca poata sa ma contrazica cineva) nu se regasesc in antichitate. Sa nu patim la fel si cu "Alexander", care promite mult mai multe decat "Troy".

Cu toate astea, mi-a placut foarte mult accentul urias care a fost pus la capitolul REALIZARE. Mai mult m-a interesat cadrul decat celelalte aspecte. Cu un buget mai mic, "Troy" nu era nici pe departe de un film bun.

Concluzia: "Troy" este un film "peste medie" datorita realizarii sale, si nu a actorilor de catogoria A sau a elementelor noi introduse. Mi-a placut foarte mult!

4/5

georgerc
13 Aug 2004, 14:21
Am vazut de curand o miniserie pentru TV (2 parti) numit Hellen of Troy, care prezinta legenda foarte fidel si care este mult peste Troy cu Brad Pitt, cu toate ca actorii nu sunt toti foarte cunoscuti (Regele Priam e jucat de John Rhys-Davies).
Scenele sunt superbe, scenariul este extraordinar de fidel Legendelor Olimpului asa cum le stim din copilarie.
Iata ca nu iti trebuie un buget de milioane ca sa faci un film bun!

herbert
18 Aug 2004, 01:23
"de ce te duci sa vezi "Troia"?
- pentru ca joaca si Peter O'Toole.
dialog in redactia unei reviste unde se discuta uneori si despre film...

Scorpion
18 Aug 2004, 18:17
Calinul , ce ai scris mai sus e scris de tine sau copy/paste din alta parte ?

Nu de alta, dar daca ai fi citit si restul posturilor sau cartea ai fi aflat ca Troy nu reda nici pe de parte cu exactitate Raboiul Troian. Acela a durat 10 ani, in film se termina in mai putin de o luna din care au facut pauza 14 zile.

ricutza
19 Aug 2004, 00:16
Am vazut de curand o miniserie pentru TV (2 parti) numit Hellen of Troy, care prezinta legenda foarte fidel si care este mult peste Troy cu Brad Pitt, cu toate ca actorii nu sunt toti foarte cunoscuti (Regele Priam e jucat de John Rhys-Davies).
Scenele sunt superbe, scenariul este extraordinar de fidel Legendelor Olimpului asa cum le stim din copilarie.
Iata ca nu iti trebuie un buget de milioane ca sa faci un film bun!

prima data cand am vazut trailerul de la Troy, m-am bucurat enorm...cel putin faza in care se pornea de la corabia pe care era Brad Pitt si imaginea era extinsa si vedeai corabia inconjurata de o multime de altele ca ea...pur si simplu m-a coplesit...dupa care am auzit tot felul de modificari ce au fost facute filmului, l-am si vazut si n-am mai fost atat de entuziasmata...
de ce-ti zic toate astea? sunt convinsa ca filmul pe care l-ai vaazut a respectat mult mai mult Legendele Olimpului si ca astfel te-a impresionat mult mai mult...am vazut si eu Odiseea realizata de Hallmark si presupun ca sunt cam in acelasi gen...numai ca Troia avea nevoie de o realizare grandioasa cam in genul celei de la Troy...pentru ca a fost un razboi grandios...si8 s-a investit mult si s-au pierdut multe vieti....si filmul trebuie sa surprinda asta...trebuie sa vezi grandoarea trupelor, inclestarea fortelor, sa auzi sabiile vajaind si lovindu-se...imi pare rau ca scenariul a modificat unele lucruri din carte, pentru ca altfel filmul a fost superb...

patch4all
20 Aug 2004, 19:52
Mie mi s-a parut o realizare care a implicat eforturi mult prea mari in comparatie cu succesul de box-office care era previzibil.

Insa filmul este foarte bine realizat, iar Pitt un fenomen.

Cristache
21 Aug 2004, 01:37
Ba, mai e Troy pe ecrane ? Ca deja parca a trecut un an de cand nu l-am mai vazut.
Hai sa fiti iubiti

M_olecula
21 Aug 2004, 04:25
Il mai gasesti , bineinteles , in mall

Sm�agol-Gollum
21 Aug 2004, 22:25
Ba, mai e Troy pe ecrane ? Ca deja parca a trecut un an de cand nu l-am mai vazut.
Hai sa fiti iubiti

daca esti din iasi, il poti gasi la republica

georgerc
24 Aug 2004, 09:25
[quote=georgerc]
de ce-ti zic toate astea? sunt convinsa ca filmul pe care l-ai vaazut a respectat mult mai mult Legendele Olimpului si ca astfel te-a impresionat mult mai mult...am vazut si eu Odiseea realizata de Hallmark si presupun ca sunt cam in acelasi gen...numai ca Troia avea nevoie de o realizare grandioasa cam in genul celei de la Troy...pentru ca a fost un razboi grandios...si8 s-a investit mult si s-au pierdut multe vieti....si filmul trebuie sa surprinda asta...trebuie sa vezi grandoarea trupelor, inclestarea fortelor, sa auzi sabiile vajaind si lovindu-se...imi pare rau ca scenariul a modificat unele lucruri din carte, pentru ca altfel filmul a fost superb...

Well, a respectat Legedele .... mai mult decat Troia, insa nu in totalitate. Apar si aici discrepante, insa sunt mai la subiect. Actiunea incepe dupa cum am spus cand se naste Paris, arata cum a ales cea mai frumoasa zeita, arata destul de mult despre vita Elenei inainte de a fi furata (inclusiv juramantul facut de pretendentii la mana ei ca sa se ajute in caz ca unul din ei va avea probleme), arata cum Agamemnon si-a sacrificat fetita pentru ca zeii sa lase vantul sa sufle in favoarea lor (aici e ucisa si nu salvata de Artemis), Ulise este intr-adevar siret si un abil diplomat, razboiul dureaza 10 ani, Elena pleaca cu Menelau. Nu respecta legendele in ceea ce priveste rolul lui Ahile (hehe Brad Pit ar fi avut un rol mic aici), lupta dintre Ahile si Hector (nu e ca sa-l razbune pe Patrocle ci pentru glorie), deznodamantul razboiului (Agamemdon e ucis de Clytemnestra la sfarsitul razboilui pentru ca si-a ucis fetita).

Sm�agol-Gollum
24 Aug 2004, 23:12
un film tot cu troia este "Helen of Troy" , parca din 2003

georgerc
25 Aug 2004, 06:46
un film tot cu troia este "Helen of Troy" , parca din 2003

Hello! Eu despre ce tot povestesc de vre-o doua mesaje incoace???? :P

Sm�agol-Gollum
25 Aug 2004, 23:49
da, am observat ca suna cam ca helen, dar nu am vazut nicaieri precizat numele filmului, asa ca l-am scris eu.. :)

CHRISTina
08 Sep 2004, 07:53
De obicei nu ma omor cu filmele istorice, dar Troia mi-a placut.

Si eu tineam tot cu Hector, vroiam ca el sa castige, desi prietenele mele tineau cu Ahile (pentru ca era Brad Pitt, desigur :hmm: )

Filmul, pa langa faptul ca este foarte bine realizat, are si distributia buna, ceea ce l-a ajutat mult. Multi oameni se duc la film si pentru simplul fapt ca joaca Brad Pitt sau Orlando Bloom...

Scorpion
10 Sep 2004, 20:40
Nu-mi vine sa cred ca inca mai ruleaza la Mall. Are deja mai bine de 3 luni de cand a avut premiera.

Sm�agol-Gollum
10 Sep 2004, 20:47
Nu-mi vine sa cred ca inca mai ruleaza la Mall. Are deja mai bine de 3 luni de cand a avut premiera.

pai daca a avut succes, dc sa nu il ruleze? :P