View Full Version : Caricatura
Singurul motiv pentru care mai bag botu-n ziare din cind in cind.Acu' mai ani cautam urzicile alea vechi...iar prin 95 "citeam" ultima pagina din "Romania Mare"(tac-miu-i peremist... :D )-evidenta diferenta...
Acum parca a intrat caricatura-n pamant...rar de mai gasesc cite ceva...Ando e gata,s-a ales prafu-parerea mea,iar al mare de-i zice lumea Popas pe mine ma lasa rece...In schimb am dat de ceva vreme peste un album de-al lui Mihai Stanescu-genial!
Daca mai are vreunul habar cu ce se ocupa caricatura :D si prin ce cotloane media se ascunde,rog nu va sfiitzi...
o recomandare
www.tmcm.com
cauta archieves si feast your eyes and brain
cherryblossom
13 May 2004, 12:50
Acum parca a intrat caricatura-n pamant...rar de mai gasesc cite ceva...
nu vezi destula caricatura in jur....? ia uita-te mai bine, ca e pe saturate..
Mersi...dar eu vreau chestii de calitate,nu ce vad in oglinda...aia e veche si deja m-am obisnuit cu ea...
Mersi,korben.Interesant linku'
Exista un festival de caricatura la Bacau, un altul la Lupeni parca, sau oricum in Valea Jiului-coordonat de Ion Barbu(e marfa imaginatia tipului asta),si mai sunt pe ici pe colo expozitii regionale.
Nu desenez, dar sunt un fan al poantelor ne-baletiste.
notorious
14 May 2004, 21:35
cand am auzit de Ion Barbu, mi s-a facut parul maciuca !! slava domnului ca vorbim de ... 'caricaturi'...
De festivalul de la bacau auzisem parca si eu de ceva vreme...Era pe undeva o treaba,un fel de festival al umorului negru...daca se mai gaseste vreun voluntar sa ma indrume nitel...
As vrea sa mai apuc si eu din cind in cind o zona de manifestare in care sa nu primeze,cu e acum la moda, figurile 'popas-iene',de genul colorata-maine-i gata!'...eu cred ca o caricatura are dreptul sa nu se rezume la 100 de secunde de lucru...
Cel mai eficient pt tine ar fi sa creezi un personaj de benzi de desenate implicat in scurte intamplari. Daca citesti TV Mania, stii despre ce vorbesc(in plus, in fiecare vara e un Festival de BD-uri in Craiova si stiu ca era si unul in Constanta).
Alta varianta,ar fi sa te duci cu o mapa de prezentare la vreun cotidian din Cluj pt o "poanta grafica zilnica"-gen "Parerea lui Terente" din Ev. Z.
Alta: incearca sa dai de Ion Barbu, ce are Fundatia "Ha! Ha! Ha!" in Petrila, si cum ti-am mai spus realizeaza si un festival.
Iar daca vrei sa fii si elitist ocupa-te si de EX-LIBRIS (eu am o mica colectie de cataloage tematice si nu le-as da nici pt un original Dali).
herbert
16 May 2004, 16:01
Singurul motiv pentru care mai bag botu-n ziare din cind in cind.Acu' mai ani cautam urzicile alea vechi...iar prin 95 "citeam" ultima pagina din "Romania Mare"(tac-miu-i peremist... :D )-evidenta diferenta...
...
Ma raptor, as avea si eu cateva recomandari, da' cand aflu ca ai peremisti in casa!?... Nu-ti alegi parintii, asta-i. Cate nefericiri in Romania asta!
Cel mai eficient pt tine ar fi sa creezi un personaj de benzi de desenate implicat in scurte intamplari.
He-he...s-a intimplat la un moment dat...bineinteles,fara prea mare succes...mersi de sfaturi,oricum...sa vad ce iese daca le pun in aplicare...inca un gind:gasesc vreo pagina de net sau vreun email pentru fundatia asta a lui Barbu?Sau,in definitiv,cum pot sa dau peste respectivii?
Cit despre mapa de care vorbeai,ar fi o idee,desi in prezent 'ma public',si sunt chiar fericit de actualul statut. :)
Gasesti tot ce vrei la www.caricatura.ro
PS: eu credeam ca ai google-mia peste limita maxima admisa.
nu.eu am lene-via peste limita maxima admisa.mersi.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.