PDA

View Full Version : o mica eroare in revista

EgoN
10 May 2004, 10:13
la pag. 28 din ultimul numar Cinemagia, in articolul despre TIFF este mentionat la un moment dat "...Visul Lui Liviu , regia Cornel Porumboiu, selectat la Cannes 2004, in sectiunea Cinefondation"
precizare: Cornel Porumboiu participa la Cannes cu Calatorie la oras
mersi pt. intelegere.

emanuel
10 May 2004, 15:26
Asa o fi, cum zici tu.
Articolul insa ne-a fost trimis de cei de la TIFF...

Dar intr-adevar, e si vina noastra ca n-am verificat.
Scuze...

zizi
10 May 2004, 15:57
la pag. 28 din ultimul numar Cinemagia, in articolul despre TIFF este mentionat la un moment dat "...Visul Lui Liviu , regia Cornel Porumboiu, selectat la Cannes 2004, in sectiunea Cinefondation"
precizare: Cornel Porumboiu participa la Cannes cu Calatorie la oras
mersi pt. intelegere.

c'est vrai...

Leonard
10 May 2004, 16:31
o alta mica eroare in articolul despre Troia: "Oliver Stone are pieptul plin de medalii obtinute in urma victoriilor de la U-Turn, Natural Born Killers, Nixon..."(pe celelalte citate nu le-am vazut). sunt exact filmele lui Stone pentru care nu prea a avut succes din partea criticii: U-Turn - nici un fel de nominalizare macar, NBK - premiu la Venetia si atat, Nixon - cateva nominalizari modeste. In schimb, are "pieptul plin de medalii" in urma filmelor: Platoon, Born on the Fourth of July, Midnight Express, JFK.

Ambra Blu
10 May 2004, 18:29
o alta mica eroare in articolul despre Troia: "Oliver Stone are pieptul plin de medalii obtinute in urma victoriilor de la U-Turn, Natural Born Killers, Nixon..."(pe celelalte citate nu le-am vazut). sunt exact filmele lui Stone pentru care nu prea a avut succes din partea criticii: U-Turn - nici un fel de nominalizare macar, NBK - premiu la Venetia si atat, Nixon - cateva nominalizari modeste. In schimb, are "pieptul plin de medalii" in urma filmelor: Platoon, Born on the Fourth of July, Midnight Express, JFK.

Nu e chiar eroare, nu te supara. Born si JFK mai fusesera deja amintite in acelasi articol, iar celelalte nu au avut nici o legatura cu victorii asupra criticii, ci cu pozitiile lor fruntase intr-un top extrem de personal.

Leonard
11 May 2004, 00:53

Nu e chiar eroare, nu te supara. Born si JFK mai fusesera deja amintite in acelasi articol, iar celelalte nu au avut nici o legatura cu victorii asupra criticii, ci cu pozitiile lor fruntase intr-un top extrem de personal.

inteleg, sunt si favoritele mele U-Turn si NBK, dar zicand "medalii" se intelege premii, statuete etc. si banuiesc ca nu i le-ai oferit tu personal.

ogto
11 May 2004, 06:38
Daca tot vorbim despre greseli in revista a fost de curand o greseala in programul TV. Scria ca la Pro Cinema e Get Shorty, dar era cu totul altceva... Nu ca conteaza, dar am fost dezamagit pt. ca vroiam sa vad Get Shorty... :(

Alex Leo Serban
11 May 2004, 06:46
eu nu inteleg ce cauta 'midnight express' alaturi de celelalte, regizate chiar de o.s.!? cine nu stie cu ce se maninca filmografia lui, poate crede ca a facut regia si la asta, ca la celelalte enumerate...
cred ca trebuie precizat (pt cititor) care-i regie, care scenariu etc.
mie nbk nu mi-a placut, mi se pare unul din cele mai umflate 'craps' of all time! prefer wall street, jfk, u-turn & (chiar) any given sunday...

zizi
11 May 2004, 13:12
.
mie nbk nu mi-a placut, mi se pare unul din cele mai umflate 'craps' of all time! prefer wall street, jfk, u-turn & (chiar) any given sunday...

ma, voi criticii, avetzi cate o "pasarica" cu cate ceva care a placut la totzi ceilaltzi cinefili, shi in general o opera f. importanta recunoscuta universal...(a se vedea gorzo cu tarantino shi 21 de grame, etc). Banuiesc ca e firesc, altfel n-atzi fi "critici." :D

Alex Leo Serban
12 May 2004, 12:42
sa nu amestecam borcanele! nbk o fi un film 'placut de multi cinefili', dar de aici si pina la 'opera recunoscuta universal' e cale lunga... raspunsul scurt e: nu, nu e; raspunsul lung - vezi toate cronicile care l-au demolat (nu a mea!) ;)
cit priveste kill bill, 21 grams & cronicile lui gorzo - sa raspunda el singur in fata marii adunari cinefile, eu nu ma bag & si nici nu pledez la proces :?