View Full Version : Search "Lola rennt"
Am cautat in tot forumul o cronica la acest film dar nu am gasit.
Sper sa nu gresesc plasand acest film la 'Iconoclast'...
Lola rennt (1998)
Directed by Tom Tykwer
Writing credits Tom Tykwer
Franka Potente as Lola
Moritz Bleibtreu as Manni
poate o fi la "run lola, run"(trad. in engl.)
beton filmu
ai actorii
si scenariu`
cred ca one of my all time favourites
Leonard
05 May 2004, 20:57
beton filmu
ai actorii
si scenariu`
cred ca one of my all time favourites
mein auch. l-am vazut de cel putin 10 ori. inepuizabil
regia cam scartaie uneori dar scenariul e genial
Dupa ce am vazut filmul am stat citeva clipe sa inteleg ce vazusem... Regizorul (care e si scenaristul acestui film) a dorit ca adevarul despre destin sa fie voalat de ritmul povestii. In care secventa Lola nu alearga? (la figurat vorbind) ... atunci cind este in pat cu Manni. Destinul se schimba pe durata unor intrebari si raspunsuri (aratate secvential, pe parcurs). Lola il intreaba pe Manni: Mã iubeºti? Sigur cã da... Cum poþi fi aºa sigur? Nu ºtiu. Doar sunt. [...] Toate sunt inlantuite de descoperirea starii de fapt: "sunt iubire". Si totul este posibil cind nu stai sa te intrebi daca celalalt merita iubirea...
Omul... probabil cea mai misterioasã specie de pe planeta noastrã. Un mister al întrebãrilor fãrã rãspuns. Cine suntem? De unde venim?Incotro mergem? Cum de ºtim ceea ce credem cã ºtim? De ce credem ceva, la urma urmei? Nenumãrate întrebãri în cãutarea unui rãspuns... rãspuns care va da naºtere unei noi întrebãri... ºi noul rãspuns va naºte urmãtoarea întrebare, ºi aºa mai departe. Dar, în final, nu e mereu aceeaºi întrebare? ªi mereu acelaºi rãspuns?
Ambra Blu
06 May 2004, 09:05
nu scirtiie deloc regia. film is flawless.
Leonard
06 May 2004, 14:06
nu scirtiie deloc regia. film is flawless.
daca te uiti la Lola in timp ce alearga, ii cad bretelele de cateva ori, iar la schimbarea de unghi de filmare, le are ridicate. In disperarea pe care o avea, cred ca ultimul lucru care s-ar fi gandit era sa si le aranjeze. Iarasi, cand ajunge la taicasu, o vedem la un moment dat cu fatza plina de transpiratie iar in urmatorul cadru e uscata total.
Si mai e intre a doua si a treia repetare sacul ala cu bani care cade (in timp ce vedem un avion, exact ca prima data) desi a doua oara el nu mai aruncase nici un sac.
ntz, ntz, ntz.....intr-adevar grav...
blitz43
06 May 2004, 15:04
dah, si la un moment dat i se vede si always-ul cu aripioare...
uitati-va bine.... :lol:
Tehnica flash-urilor (destinul persoanelor pe care le intalnea Lola) ... este o idee originala sau e imprumutata din alt film?
tnelecxe
14 Sep 2004, 23:15
un film impecabil
a mai aparut un film regizat de Tom T "Dreamers"
tnelecxe
14 Sep 2004, 23:20
daca te uiti la Lola in timp ce alearga, ii cad bretelele de cateva ori, iar la schimbarea de unghi de filmare, le are ridicate. In disperarea pe care o avea, cred ca ultimul lucru care s-ar fi gandit era sa si le aranjeze. Iarasi, cand ajunge la taicasu, o vedem la un moment dat cu fatza plina de transpiratie iar in urmatorul cadru e uscata total.
e femeie duh! hence the obsession for a flawless face, perfect t-shirts and manicured toes
un film impecabil
a mai aparut un film regizat de Tom T "Dreamers"
ei na? cum asa? unde ai vazut tu dreamers asta, la teatru? ca eu am vazut in skimb dreamers de bertolucci, nu de tom tykwer...
Poate o fi vrut sa spuna "Heaven". Oricum de la "Lola...", au mai iesit o gramada de filme regizate de Tykwer: "The Princess and the Warrior", "Heaven", si "True". De curand a aparut si un scurt-metraj cu Natalie Portman.
Ambra Blu
15 Sep 2004, 14:54
Poate o fi vrut sa spuna "Heaven". Oricum de la "Lola...", au mai iesit o gramada de filme regizate de Tykwer: "The Princess and the Warrior", "Heaven", si "True". De curand a aparut si un scurt-metraj cu Natalie Portman.
Nu, cred ca ea vorbea totusi de dreamers; Princess nu l-au vazut totusi asa multi; care Princess e la filmat mai blind ca Lola dar cu niste crane shoturi super pizda - parerea mea -, dar povestea mai slabuta; oricum, acelasi multi-talented distorted tykwer.
keyzer soze
15 Sep 2004, 19:38
bun filmul, insa departe de a fi o capodopera... de ce naiba l-ati vazut de 'nspe ori? :? nu vad ce experienta inedita v-ar putea aduce o a doua vizionare, ca sa nu mai vorbim de urmatoarele...
tnelecxe
15 Sep 2004, 19:48
oh shit...ma refeream la Winterschläfer
... aka Winter Sleepers (2000) (USA)
care in franceza a aparut cu titlul "Les Reveurs"(hence "The dreamers")
iar de curand a aparut pe video la Institutul francez
imi cer scuze pt ca m-am exprimat gresit
bun filmul, insa departe de a fi o capodopera... de ce naiba l-ati vazut de 'nspe ori? :? nu vad ce experienta inedita v-ar putea aduce o a doua vizionare, ca sa nu mai vorbim de urmatoarele...
ramai tu cu sokurov si tarkovski, "puiule"... (p.s. vezi ca se da o seara dansanta la caminul pensionarilor.)
revenind la tykver, a iesit pe video, la noi, "heaven", dupa un scenariu de-al lui kieslowsky, filmat cumintel, "rafinat", cu muzica minimala la pian, "de atmosfera", un fel de "cum-ar-fi-facut-kieslowski-filmu'-dac-ar-fi-trait."
keyzer soze
18 Sep 2004, 09:20
asta-i buna... tarkovski si sokurov pentru pensionari :lol:
arta ramane arta indiferent de vreme!
europe_east
31 Oct 2004, 07:28
Eu ador filmul asta, numai ca acum dupa ce la-m vazut deja de vreo patru ori, mi se pare si mie ca nu e o capodopera in sensul clasic al cuvantului... Mi s-a parut ca e vorba despre timp si cum ne afecteaza el, dar toate metaforele erau total explicite, fara subtilitati prea mari. Ni se spune de la inceput 'mesajul' si ni se explica detaliat fiecare seminficatie. Filmul e genial prin cum imbina ritmul, muzica si culoarea intr-o avalansa totala, dar nu prin faptul ca te face sa gandesti prea mult... Are cineva o explicatie buna de ce e filmul asta la nivelul marilor capodopere?
notorious
31 Oct 2004, 09:29
lilla, o cronica la 'lola rent' am citit in 'pro cinema', nr. aprilie 1999, scrisa de dana costea, parca...
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.