PDA

View Full Version : Cannes 2004

marcu
21 Apr 2004, 23:56
Incepe curand, pe 12 mai, Cannes 2004, iar presedinte al juriului e nelinistitul, originalul, nonconformistul si hipertalentatul Quentin Tarantino. Va fi o editie neobisnuita? Ce pretendenti la victorie - "Palme d'or" - se prefigureaza? Cine din criticii romani va merge la Festival?
Opinati, postati informatii aici. Polemizati daca e cazul... O stire recenta spune ca actorii francezi ameninta cu o greva care poate "paraliza" Festivalul.

zizi
22 Apr 2004, 00:34
corneliu porumbouiu, e in sectiunea "cinefondation"(de filme studentesti),
catalin mitulescu e selectionat in sectiuna scurt-metraj.

euroFilm
06 May 2004, 16:38
:o premiera Michael Moore "Fahrenheit 911" la Cannes 2004 ..
controversatul documentarist loveste din nou la Cannes dupa "Bowling For Columbine" .. hmmm .. Palme D`Or ?

Ambra Blu
06 May 2004, 16:51
Poate se indura francezii si ii dau lui Mitul escu premiu pentru insistenta, pentru "Trafic".

marcu
08 May 2004, 16:55
Stie cineva cine & cati dintre criticii de film romani au fost acreditati la Cannes? Pe cine am sansa sa intalnesc acolo?... daca festivalul va avea loc?

zizi
08 May 2004, 17:09
ash paria ca se duc cu totzii...

Alex Leo Serban
09 May 2004, 08:01
pt zizi: rea/rau mai esti! nu merg decit vreo 10... :oops:

pt marcu: as putea avea privilegiul, placerea & permisiunea sa va intilnesc pe-un cot de croazeta, domnul meu? sau vei intoarce capul, facindu-te ca nu ma vezi, bec. of tiff? ;)

marcu
09 May 2004, 20:35
pt marcu: as putea avea privilegiul, placerea & permisiunea sa va intilnesc pe-un cot de croazeta, domnul meu? sau vei intoarce capul, facindu-te ca nu ma vezi, bec. of tiff? ;)

Maybe, maybe... sa ajungem si s-ajung, ALS-ule. Deocamdata am reusit sa "repar" - rusinat - "chestiunea" Irlanda, care e destul de solicitanta & obositoare. Poate in prima zi a Festivalului cand e programat Almodovar cu "La mala educacion" (superb, l-am vazut). Eu sunt un tip "bine-educat", problema este sa te "recunosc". Voi vorbi in ziua aceea numai in germana si in rusa (limbi pe care, banuiesc, le cunosti perfect) si voi avea in mana un volum de versuri de Gellu Naum :)
PS. Mai am de postat inca doua mesaje si ma despart de Cinemagia.

herbert
14 May 2004, 02:38

Maybe, maybe... sa ajungem si s-ajung, ALS-ule. Deocamdata am reusit sa "repar" - rusinat - "chestiunea" Irlanda, care e destul de solicitanta & obositoare. Poate in prima zi a Festivalului cand e programat Almodovar cu "La mala educacion" (superb, l-am vazut). Eu sunt un tip "bine-educat", problema este sa te "recunosc". Voi vorbi in ziua aceea numai in germana si in rusa (limbi pe care, banuiesc, le cunosti perfect) si voi avea in mana un volum de versuri de Gellu Naum :)
PS. Mai am de postat inca doua mesaje si ma despart de Cinemagia.

Mai Marcu si ALS, v-ati intalnit la Cannes? Faceti ma un dialog despe atmosfera festivalulu, despre actori, regizori si filmele vazute, ca sunteti cei mai potrivit pentru asa - judecand dupa postarile voatre pe acest forum. Sau spuneti pentru ce pubticatie din tara veti scrie.
Mie mi-a placut enorm ultimul film al lui Pedro Almodovar, "La mala educacion) care se traduce pe romaneste prin "Educatie gresita", nu prin "educatie proasta" cum am citit intr-o corespondenta a Eugeniei Voda.

Alex Leo Serban
14 May 2004, 10:26
hm... marcu nu m-a sunat, iar eu n-am cum sa dau de el (nu stiu cum arata), iar 'mala educacion' nu prea mi-a placut: muzica superba, imagine/montaj s.a.m.d., totul f. inteligent, referential & autoreferential bla-bla, dar don pedro si-a cam iesit din mina. filmul vrea prea multe & nu reuseste decit f. putin; aproape pe acelasi subiect (film, regizor gay, iubit, amor pirjolitor etc), 'la les del deseo' (anii '80) era mult mai intens & emotionant...
sincer, prefer filmele lui almodovar de la-nceput pina la 'atame', cu citeva exceptii si printre ultimele ('todo sobre mi madre' de pilda).

christi
14 May 2004, 18:57
Asteptam pareri & comentarii si despre alte filme.... cum ar fi The Ladykillers.... by Joel & Ethan Coen ;)

herbert
15 May 2004, 02:50
hm... marcu nu m-a sunat, iar eu n-am cum sa dau de el (nu stiu cum arata), iar 'mala educacion' nu prea mi-a placut: muzica superba, imagine/montaj s.a.m.d., totul f. inteligent, referential & autoreferential bla-bla, dar don pedro si-a cam iesit din mina. filmul vrea prea multe & nu reuseste decit f. putin; aproape pe acelasi subiect (film, regizor gay, iubit, amor pirjolitor etc), 'la les del deseo' (anii '80) era mult mai intens & emotionant...
sincer, prefer filmele lui almodovar de la-nceput pina la 'atame', cu citeva exceptii si printre ultimele ('todo sobre mi madre' de pilda).

Sunt descumpanit de “rezumatul” facut de Alex Leo Serban la ultimul film al lui Pedro Almodovar. Mie mi-a placut “La mala educacion”. Excelent filmat, bine gandit, m-a impresionat in mod special nota tragica a acestui film – mai rara la Almodovar, siropos si destul de vesel/comic pana acum. Mai Alex, poate nu-ti plac tie filmele in nota mai tragica, dramatica? N-as vrea sa dai tonul in “interpretarea” acestui film pentru publicul romanesc. Poate voi scrie – cum se zice – un comentariu la acest film. Culmea ar fi ca lui Alex Leo Serban sa-i placa filmul lui Kusturica!
Noroc ca mai sunt si alti “cronicari” la Cannes. Inca o dezamagire in dreptul lui Alex Leo Serban.
Razbunarea mea: sa aveti cateva zile ploioase pe Croaseta; sa va “loveasca” greva actorasilor francezi; sa va puna noaptea Kustirica muzica tiganeasaca, la volum maxim, si sa nu puteti dormi; sa pierdeti telefoanele mobile; sa nu aveti internet; sa va dezamageasca Tarantino, care s-a ingrasat ca un porcusor… Si... ajunge, deocamdata. Sa nu dea Dumnezeu sa mai gresiti, ca mai am si alte blesteme.

zizi
16 May 2004, 01:39
se zvoneshte k kusturica e favorit, pana acum...

herbert
16 May 2004, 02:10
Si eu am auzit ca tiganusul (nu e o dicriminare e un alint) de Kusturica ar avea ceva sanse. Ar fi culmea sa castige si, mai ales, ar fi al treilea mare trofeu castigat de Kusturica la Cannes.
Se spune ca filmul lui e usor conjuncturist (ca si altele facute de el), ca testeaza din nou Hollywoodul, pentru ca si-a mancat bursele si banutii prin Europa. Sa vedem. Poate opreste ALS acest dezastru ce se anunta, ca stiu ca nu-l prea inghite pe Kusturica :)

Alex Leo Serban
16 May 2004, 10:39
sa cistige kusturica?! ar fi nashpa... n-am nimic cu omu, are talent cu caru, da-n ultimul face acelasi lucru ca-n underground s.cl, doar ca mai prost :( nu ramii decit cu momente disparate, multa muzica (!) si o isterie generala obositoare...
f. bune, pina acum, mi s-au parut japonezul (nobody knows), o argenticianca (la nina santa), sud-coreanul park, prietenul nostru de la bucuresti (cu JSA), aici cu old boy si - proaspat vazut - filmul lui agnes jaoui, comme une image; cred ca merita cel putin un premiu in zona interpretare/scenariu!

zizi
16 May 2004, 12:54
dah, la nina santa e alt mare favorit...(cert e ca a gasit deja niste distribuitori mari pt state asha k e posibil sa auzim de el shi la nominalizarile de oscar, la anu')

Alex Leo Serban
16 May 2004, 16:41
vazut si kill bill 2 (ei da, abia acum!): ge-ni-al!!, mai bun decit kb1, dar - qt dixit - ele trebuie luate impreuna: kb1 este aperitivul, kb2 - the main course :)
de ce mai bun? pt ca mai intens, mai profund, mai emotionant. acum, totul se leaga - 'explicatia' finala dintre bill & beatrix lamureste totul si pune in perspectiva. cred ca gorzo has some reconsidering to do ;) chiar cred ca asta o sa-i placa si lui...
cit despre my all-time favorite darryl hannah - cert, elle = cel mai bun rol din cariera ei!!!
nu-l ratati la tiff - pe (marele) ecran se vede in toata maretia lui :happy:

Ambra Blu
16 May 2004, 16:45
vazut si kill bill 2 (ei da, abia acum!): ge-ni-al!!, mai bun decit kb1, dar - qt dixit - ele trebuie luate impreuna: kb1 este aperitivul, kb2 - the main course :)

mai degraba the main curse; un film plicticos; probabil lui tarantino i-a intrat in cap ca este un maestru al dialogurilor, si ca, in orice discutie, orict de mica, el poate strecura filozofii si adevaruri zise cu minuscula; ei, bine, nu; filmul este plictisitor si nu pare sa se inrudeasca cu kb1. tocmai de-aia tarantino va scoate a new director's cut si il va lansa pe dvd, cu un film kb1 + 2 de vreo ora si jumatate.

Alex Leo Serban
16 May 2004, 17:52
ma rog, de gustibus.
daca nu ti-a placut kb2, yr problem.
& u burn in hell 4 that!!! :x
the bottom line: kb1 e pt pustime; kb2 e pt adulti ;)
so, u chose yr camp :D

Ambra Blu
17 May 2004, 08:32
ma rog, de gustibus.
daca nu ti-a placut kb2, yr problem.
& u burn in hell 4 that!!! :x
the bottom line: kb1 e pt pustime; kb2 e pt adulti ;)
so, u chose yr camp :D

the bottoms of hell (punch) line: kb2 este pentru fanii de 'dramedy' si soap operass'; kb1 este pentru amatori de adrenaline rush and good tempered humor. yeah, i made my choice.

Gaandalf
17 May 2004, 08:54

mai degraba the main curse; un film plicticos; probabil lui tarantino i-a intrat in cap ca este un maestru al dialogurilor, si ca, in orice discutie, orict de mica, el poate strecura filozofii si adevaruri zise cu minuscula; ei, bine, nu; filmul este plictisitor si nu pare sa se inrudeasca cu kb1. tocmai de-aia tarantino va scoate a new director's cut si il va lansa pe dvd, cu un film kb1 + 2 de vreo ora si jumatate.
Nu i-a intrat deloc in cap ... el este - parerea mea - un maestru al dialogurilor. Ai toate celelalte filme -dovada- inainte de Kill Bill in care vedem ce dialoguri, uneori simple dar profunde shi chiar comice incat te intrebi cum a reushit sa faca asha ceva?
Io nu pot sa dezvolt prea mult ptr k nu am vazut inca KB vol 2 dar sunt sigur k imi va place. ALS avea dreptate ... "de gustibus non ..." mey Ambra ... shi cam asta este problema pe Forumu-ul asta ... toata lumea incearca sa impuna altora gusturile shi parerile lor ...
so .. cool down!

Ambra Blu
17 May 2004, 09:00
"de gustibus non ..." mey Ambra ... shi cam asta este problema pe Forumu-ul asta ... toata lumea incearca sa impuna altora gusturile shi parerile lor ...
so .. cool down!

Bradar, ori ma vezi pe mine arzind da nervi? Dau eu cu semne ale exclamarii pe-aici prin jur? Totusi, nu uita ca la PF si Roger Avary si-a adus o contributie.

Gaandalf
17 May 2004, 09:12
"de gustibus non ..." mey Ambra ... shi cam asta este problema pe Forumu-ul asta ... toata lumea incearca sa impuna altora gusturile shi parerile lor ...
so .. cool down!

Bradar, ori ma vezi pe mine arzind da nervi? Dau eu cu semne ale exclamarii pe-aici prin jur? Totusi, nu uita ca la PF si Roger Avary si-a adus o contributie.
Pai shi pana la urma nu Tarantino a primit "all the credit" ? Un regizor nu face un film de capul lui. Roger knd a scris ptr Res. Dogs a facut ceva ce oricine ar face ... l-a ajutat pe Tarantino. Asta era datoria lui. Este shi meritul lui ... dar Tarantino in mai toate filmele sale are dialoguri dintr-astea...Deci nu potzi spune ca Tarantino fara Avary nu ar fi ajuns ceea ce este astazi ...

Alex Leo Serban
17 May 2004, 09:36
asa-i cum le zice gaandalf. si - imi pare rau ca trebuie sa marturisesc - nu sint deloc original cind spun ca kb2 a placut la cannes mai mult ca kb1: this is the general view around here :P
but ambra, r u stuck with pf man!? & mie imi place nemaipomenit de mult, il consider o capodopera a.s.o., but: move on, man! aici s-a scris deja ca kb (1& 2) e o realizare mareata, de pus alaturi de the godfather & lotr ;)
asta ca sa stii cum bate vintul pe la cannes :P
i mean, if u wanna stay cool ;)

Ambra Blu
17 May 2004, 11:48
but ambra, r u stuck with pf man!? & mie imi place nemaipomenit de mult, il consider o capodopera a.s.o., but: move on, man! aici s-a scris deja ca kb (1& 2) e o realizare mareata, de pus alaturi de the godfather & lotr ;)
asta ca sa stii cum bate vintul pe la cannes :P
i mean, if u wanna stay cool ;)

i dont give a shit about what's in fashion, woman! my bad, i meant i don't care about the trends , man! i dont care about cannes; and i dont care about pf either, it's not lkike that's gonna be my all time favorite; all i was trying to say is that film was good with words/ lines. that's all there's to it.
and yet i stay cool.

Gaandalf
17 May 2004, 11:53
i dont give a shit about what's in fashion, woman! my bad, i meant i don't care about the trends , man! i dont care about cannes; and i dont care about pf either, it's not lkike that's gonna be my all time favorite; all i was trying to say is that film was good with words/ lines. that's all there's to it.
and yet i stay cool.
u're not cool ... u're way 2 agitated... always tryin' to nail us down to the floor with ur likes & dislikes! And then u realize what u just did and then try to deny it ...
Tarantino is whatt he is ... dk stau bine shi ma gandesc ... totzi ne formam asha ... ne uitam la cei din jurul nostru shi alegem ce ne place .. nu-i asha ?

Ambra Blu
17 May 2004, 13:01
u're not cool ... u're way 2 agitated... always tryin' to nail us down to the floor with ur likes & dislikes! And then u realize what u just did and then try to deny it ...

Vas? Cine ti-a bagat in cap scenele astea de sex hard? Eu nailing iu daun tu da flor uit mai laix? Eu imi dau cu parerea, nu vorbesc de la tribuna. Cind parerile mele sint mai argumentate ca ale voastre, asta e, nu moare nimeni. Oricum, bradar Gandalfe, in nici un caz nu am incercat eu sa va impun voo ce sa va placa sau nu. Sincer, mi se rupe pula. Exista cronicari care sa impuna gusturi pe piata. Eu am alte treburi de facut.

Gaandalf
17 May 2004, 13:15
Vas? Cine ti-a bagat in cap scenele astea de sex hard? Eu nailing iu daun tu da flor uit mai laix? Eu imi dau cu parerea, nu vorbesc de la tribuna. Cind parerile mele sint mai argumentate ca ale voastre, asta e, nu moare nimeni. Oricum, bradar Gandalfe, in nici un caz nu am incercat eu sa va impun voo ce sa va placa sau nu. Sincer, mi se rupe p***. Exista cronicari care sa impuna gusturi pe piata. Eu am alte treburi de facut.
Io asta am observat ca faci ... spui k filmul este excelent sau porcarie shi k num merita vizionat da nu spui k asta este parerea ta ... shi totzi care nu sunt de acord cu tine sunt prosti ...

Ambra Blu
17 May 2004, 13:30
Io asta am observat ca faci ... spui k filmul este excelent sau porcarie shi k num merita vizionat da nu spui k asta este parerea ta ... shi totzi care nu sunt de acord cu tine sunt prosti ...

Frenclii, ai observat prost. Eu zic ce imi trece prin cap, dar asta nu inseamna ca tot ce imi trece mie prin cap trebuie sa treaca dupa aia i prin capu' tau. Sa fim seriosi, citi dintre voi va uitati la filme ca zic eu ca sint bune sau proaste, cind aveti deja imdb.com la indemina. dar trebuie sa iti atrag in mod serios atentia asupra unui lucru: daca tu crezi ca cine nu e de acord cu mine e prost, ai o problema. Personal, apreciez infruntarile si, nu as avea cum sa imi subestimez toti 'sparing partners'.

dream_arizona
17 May 2004, 14:15
ce s.a intamplat cu "Fahrenheit 911" al lui Michael Moore???

zizi
17 May 2004, 14:23
n-a fost ink, dar tarantino a anuntzat la comf de deschidere k juriul nu se va lasa influentzat de scandaluri politice....

...oricum zvonurile ar fi k, de fapt, e cam "mult zgomot pt. nimic"...

Alex Leo Serban
17 May 2004, 20:26
i certainly hope so! qt (cutie! :D ) cannot fall for that manipulative crap :hmm:
l-am vazut; moore e la fel ca bush: all l.i.e.s.

Leonard
17 May 2004, 20:41
A propos de tarantino, Alex, poti obtine un autograf pentru cinemagia de la el?

herbert
17 May 2004, 21:45

Leonard scrie tarantino cu litera mica, iar Alex cu litera mare :) Oricum cererea e valabila. Eu propun ca Alex sa munceasca mai mult, sa obtina o colectie de autografe - Almodovar, Mihalkov, Kustirica, Joel si Ethan Coen, Hans Weingarten, Alexandra Kerry :D, Paolo Sorrentino, Abbas Kiarostami(ca tot este un fan al filmului iranian) :D, Antonio Banderas, Julie Andrews, Cameron Diaz, Eddie Murphy, Godard...

herbert
17 May 2004, 22:25
domnule Alex, nu care cumva sa obtii autograf si de la americanu' Michael Moore, ca e antiamerican, antiglobalist, anti Bush (pe care noi, romanii, il apreciem foarte mult, ca ne-a primit in NATO... si ne-a vorbit din piata revolutiei, cand pe scena erau multi intelectuali si a aparut curcubeu' sperantei noastre...

EgoN
17 May 2004, 23:25
omu are de vazut filme si voi il trimiteti dupa autografe? zau asa...astept pe 20 reactii la 2046 a lui wong kar-wai.

zizi
18 May 2004, 02:04
ne-a vorbit din piata revolutiei, ..

ala era Clinton... :D

herbert
18 May 2004, 11:33
daca am incurcat piata -sorry! - nu ar trebui sa fie prea mare deruta, pen'ka spun ca e vorba de Bush si, mai ales, de scena aceea cu intelectuali veniti pe ploaie la eveniment si de curcubeu. esential era sa ajunga "doleanta" noastra la domnu' Alex...

Gaandalf
19 May 2004, 13:52
Chiar ar fi marpha!
INTREBARE DE BARAJ PTR AMBRA BLU:
CE FACI DACA AI OCAZIA SA VORBESTI CU TARANTINO - O SA-I ZICI K KILL BILL VOL 2 (CITEZ AMBRA) A FOST O PORCARIE PE LANGA 1UL? :D

BeNnY
19 May 2004, 14:45
Chiar ar fi marpha!
INTREBARE DE BARAJ PTR AMBRA BLU:
CE FACI DACA AI OCAZIA SA VORBESTI CU TARANTINO - O SA-I ZICI K KILL BILL VOL 2 (CITEZ AMBRA) A FOST O PORCARIE PE LANGA 1UL? :D

Nu, ca-i acelasi film

Serghei
19 May 2004, 15:36
i certainly hope so! qt (cutie! :D ) cannot fall for that manipulative crap :hmm:

Zii ce e cu Trafic a lui Mitulescu!

The Ladykillers,e ceva de capul lui?

Daca ai scris pe altundeva pe net da un link!

MinRep
19 May 2004, 19:23
cannot fall for that manipulative crap :hmm:

am citit pe imdb ca ar fi fost aplaudat 20 de minute la Cannes (record! - probabil ca multi care il urasc pe Bush au venit la festival). Cat de adevarata e faza ca criticii il vad ca favorit la Palme D'Or?

zizi
19 May 2004, 19:35
Cat de adevarata e faza ca criticii il vad ca favorit la Palme D'Or?

eu stiam k din contra...

herbert
20 May 2004, 00:36
vazut filmul lui Michael Moore, "Fahrenheit 9/11". un rahat propagandistic, manipulator, insailat cu o nesimtire de porc. nici pe mine nu ma incanta “iradierea intelectuala” care vine dinspre cowboy-ul Bush, dar “lucrarea cinematografica” semnata de Moore mi l-a facut simpatic pe presedinte…
deziluzia si scarba provocata de acest film “selectat” (ce rusine!!!) mi-a fost intarita de o emisiune despre Cannes 2004 de pe TV5, unde invitat a fost Michael Moore. Moore, ca Moore – nici o pretentie: un dulap cu ochelari, care tot multumea poporului francez pentru curajul de a spune si a apara adevarul. dar ce grimase de multumire si incantare ale intelectualilor francezi prezenti in studio!!! de mai mare greata... astia nu se mai lecuiesc de stangismul si de antiamericanismul lor de grota! se pare ca unicul intelectual responsabil, care gandeste in Franta de astazi este Andre Glucksmann… Si cativa critici de film romani prezenti la festival :)
PS Alex Leo Serban, din profil, rama ochelarilor tai (urechiusele) arata prea groase. incearca o alta rama :)

zizi
20 May 2004, 01:18
aha...deci, eshti exact cine credem noi k eshti...

amm, mda, de acord cu parerea defavorabila fatza de film.

blitz43
20 May 2004, 10:50
vazut filmul lui Michael Moore, "Fahrenheit 9/11".

apropos de filmu' aista...
intrebat de reportari daca i-ar recomanda lu' bush sa vada acest film, moore a zis (citat aproximativ):
De ce nu? Filmu' e in engleza, in culori si are sub 2 ore...

herbert
20 May 2004, 12:32
aha...deci, eshti exact cine credem noi k eshti...

adica, Herr Herbert!

Alex Leo Serban
20 May 2004, 12:56
da, l-au aplaudat 20 de minute, dar din ratiuni para-cinematografice; aici, publicul & critica - antiamericane, sau ma rog: anti-bush - aplauda orice ataca respectiva administratie & tembelul sau shef :sleep:
ca film e putin peste zero; ca informatie, e copy & paste; ca piece of propaganda fares the best ;)
pina si lui godard - de ac. parte a baricadei cu mmoore - i-a displacut filmul...
o sa-i dea palma - nu a slap in the face, ci the real thing?
vom sti in curind.
deocamdata, cele mai mari sanse le are - la bursa pariurilor - diarios de motocicleta al lui salles (dar ma-ndoiesc ca i-a placut intr-adevar lui qt!! :hmm: )
filmul lui jaoui (comme une image) e ok, old boy isi pastreaza mari sanse la un premiu (ceva in zona regiei probabil), nobody knows (japonez) m-as bucura sa ia ceva, la nina santa - poate, iar din ult. vazut - clean al lui assayas - singurul care ar merita este nick nolte; maggie cheung e cam plata :?
dar toata lumea (me included :love: ) asteapta cu mare nerabdare 2046 al lui wong kar-wai, aminat & ras-aminat, si care se vede diseara...
din afara competiei, cel mai mult - in afara lui kb2 - mi-a placut bad santa al lui terry zwigoff, cu un billy bob thornton darimator :P
PS the ladykillers e so-so; hanks e f. bun, filmul e amuzant, dar e sub marile filme ale coenilor - fargo, etc.

Jay
21 May 2004, 09:01
Premiul pentru Romania la festivalul de film de la Cannes. La reuniunea din cadrul sectiunii Cinema Fondation, a fost prezentata 16 productii din tot atatea tari. Premiul al doilea a revenit tanarului regizor roman Corneliu Porumboiu pentru filmul documentar "Calatorie la oras". Felicitari........

EgoN
21 May 2004, 09:30
ce documentar dom'le? e artistic...oricum, felicitari lui cornel pt. premiul 2.

Jay
21 May 2004, 09:42
Nu l-am vazut si nici nu stiam ca exista(documentarul "Calatorie la oras") pana nu a castigat premiul asta. Felicitari inca o data. 8)

Mala Portugal
22 May 2004, 02:15
Bravo lui. Acu' asteptam reactiile de genu' "cine vine la Cannes pentru scurt-metraje" :lol: , ca Puiu si-a luat portia de d'astea odata cu ursuletul lui berlinez ;)

zizi
22 May 2004, 02:30
Bravo lui. Acu' asteptam reactiile de genu' "cine vine la Cannes pentru scurt-metraje" :lol: , ca Puiu si-a luat portia de d'astea odata cu ursuletul lui berlinez ;)

nu se compara.

Alex Leo Serban
22 May 2004, 10:17
presupunind ca sageata malei mi-era adresata, raspund: cei care fac scurt-metraje vin la cannes pt scurt-metraje! nimeni altcineva :D
PS eu am ratat 'calatoria...', dar trebuie facuta o precizare: a luat premiul 2 ex aequo

marx
22 May 2004, 16:39
Un film ce-ar merita un premiu: EXILS de Tony Gatlif.

Alex Leo Serban
22 May 2004, 21:09
marx, te-ai vorbit cu tarantino? exils a luat premiul de regie ;)
in rest, un palmares varza... probabil cel mai consternant de cind 'fac' cannes-ul, culminind cu un 'premiu al juriului', ex aequo unei actrite (irma p hall din the ladykillers) si... unui film (tropical malady, thailandez; nu ma puneti sa scriu numele regizorului, e imposibil de retinut :huh: ; stiu, in schimb, prenumele lui: apichatpong!!! :D

palme d'or - la scurt-metraje - pt 'trafic' al lui mitulescu, meritats e pare (n-am vazut competitia de scurte, ci doar pe al lui, care e ok)

zizi
22 May 2004, 21:19
"Fahrenheit 911" al lui Michael Moore --- Palme D'Or. deci, in ciuda impresiei proaste lasate, este marele castigator.

"Trafic" al lui mitulescu, fericire mare, la 2 zile dupa premiul lui porumboiu....

Danny
23 May 2004, 00:14
Nu l-am vazut si nici nu stiam ca exista(documentarul "Calatorie la oras") pana nu a castigat premiul asta.

vazut anul trecut la cinemaiubit. parca luat premiul pt. scenariu. de unde atata documentar? e k lumea.

p.s. porumboiu asta...e fiul marelui nostru arbetru? parca asa am auzit.

zizi
23 May 2004, 00:19
[

p.s. porumboiu asta...e fiul marelui nostru arbetru? parca asa am auzit.

da...

herbert
23 May 2004, 00:21
Cannes 2004 - o rusine! Si acum o intrebare disperata: mai ALS, Chirilov, Eugenia Voda & K. pentru cand si un roman rezonabil si inteligent in Juriul de la Cannes? Ce trebuie sa se intample? Cineasti notorii nu prea avem, asa ca toata speranta e in critici. Voi aveti o cota la bursa valorilor? Insinuati-va, fratilor, cum puteti, pentru ca e mare rusinea.
Gata, nu mai privesc film vreo doua saptamani. La Bookarest 2004, cinefililor! Cartea buna e singura care ne ramane fidela :)
Sucks, Tarantino!

PoliFanAthic
23 May 2004, 09:07
Ce chestie, Micheal Moore cu un Palme D'or. Hmmm...
Suna bine faptul ca am castigat si noi ceva, sau? Dar v-ati uitat cum suna in engleza celor de la Cannes?
"French actress Jeanne Balibar gave the Short Film Palme d'Or to Trafic by Rumanian director Catalin Mitulescu"

Alex Leo Serban
23 May 2004, 10:01
Cannes 2004 - o rusine! Si acum o intrebare disperata: mai ALS, Chirilov, Eugenia Voda & K. pentru cand si un roman rezonabil si inteligent in Juriul de la Cannes? Ce trebuie sa se intample? Cineasti notorii nu prea avem, asa ca toata speranta e in critici. Voi aveti o cota la bursa valorilor? Insinuati-va, fratilor, cum puteti, pentru ca e mare rusinea.
Gata, nu mai privesc film vreo doua saptamani. La Bookarest 2004, cinefililor! Cartea buna e singura care ne ramane fidela :)
Sucks, Tarantino!

hai sa nu exageram: it's only a film festival :)
kestia cu tarantino - si nu doar el: in juriu era febletea mea, pe care am si cunoscut-o in '91 la edinburgh: tilda swinton! :love: - vine, deloc surprinzator, un suita unor mari regizori/presedinti de juriu, ale caror optiuni m-au dezamagit profund: scorsese - cu 'eternitatea si o zi', cronenberg - cu 'rosetta', acum qt - cu 'fahrenheit'...
de unde se vede ca cineast mare nu este neaparat echivalent cu critic mare ;) :D :P
ca veni vorba, sa nu exageram bis: un critic roman in juriu la cannes?! :lol: cind abia anul asta a intrat in juriu un critic, pur si simplu - un foarte bun specialist (finlandez) al lui kaurismaki?... pai n-a mai fost un critic in juriul de la cannes de pe vremea lui cocteau & malraux!!
ca sa intri, trebuie sa te pliezi, sa faci jocul, sa fii in carti cum se spune; or, eu - de pilda - am iesit din toate rahaturile astea (asociatie, ucinuri, fipresciuri...) de greata pe care mi-o facea simpla contemplare a... jocurilor de culise & a celor care vor sa intre & sa ramina :sick:
poate a fost o decizie proasta pt 'cariera' - dar, zic eu, sanatoasa in rest :happy:
so u see...
PS tudor caranfil e singurul critic roman caruia i-a placut filmul lui moore - dar el e, ca si moore, un notoriu anti-bushist :huh:
PS2 mmoore are un singur lucru in comun cu orson welles: kilogramele :lol:

MinRep
23 May 2004, 11:57
"Fahrenheit 911" al lui Michael Moore --- Palme D'Or. deci, in ciuda impresiei proaste lasate, este marele castigator.

V-am spus...

Oricum, felicitari pentru Mitulescu. Nu i-am vazut scurtul, da' era cazul sa luam si noi ceva la Cannes, in sfarsit.

EgoN
23 May 2004, 12:21
draga MinRep, la Cannes am castigat cu mult timp in urma premiul de regie cu Liviu Ciulei. Dar oricum, bravo lui Mitulescu. Eu is sidefiat de multimea premiilor luate de romanashii nostrii prin diferite competitii de scurt metraj (sper sa nu inceapa din nou a.l.s cu carcoteala - de acord ca nici unul nu a luat Clermont-Ferrand, dar asta nu inseamna ca nu ne putem bucura de cele primite) : Nemescu, Puiu, Popescu, Porumboiu, Mitulescu (ordinea e pur aleatoare)....
despre Cannes-ul de anul asta, ce sa zic, e misto sa traiesti intr-o tara democrata, sa te indopi cu hot-dogi , sa bei bere in fata televizorului la vreun meci de baseball si sa fii, vezi Doamne, Anti-razboi (Moore SUCKS!!!). Din nefericire, mai nasol e ca mai si castigi Palm D'or-ul.
tot n-am auzit, 2046 a lui Wong Kar-Wai cum a fost pana la urma?

Jay
23 May 2004, 13:26
p.s. porumboiu asta...e fiul marelui nostru arbitru? parca asa am auzit.

Da...este fiul marelui fost arbitru international, actualmente om de afaceri prosper. Corneliu Porumboiu, a vrut de prin liceu sa faca regia, iar taicasu' i-a spus ceva de genul "Sa mori de foame?Mai bine mergi la ASE!" Si a mers la ASE. Dupa 4 ani, a venit cu diploma si trantit-o pe birou "Poftim! Eu ma duc la regie." Incurajat de mama sa, care este profesoara de romana, a dat la regie si acuma a castigat acest premiu. Trebuie de retinut faptul ca presedintelui acelui juriu a fost actorul si regizorul rus Nikita Mihalkov(nu stiu exact daca se scrie asa). La mai multe

ctoma
23 May 2004, 14:06
Nu stiu daca e cel mai penibil palme d'or de la cannes dar juriul condus de Q.T.(ca mai nou asa am inteles de la Alex Leo Serban ca e cool sa-i spui lui Tarantino) concureaza cu mari sanse la acest titlu neoficial. De altfel, intr-un fel era de asteptat ca tarantino sa vrea ca editia in care a condus juriul sa ramana in istorie , sa provoace scandal si sa starneasca controverse. Nu conteaza ca si-a batut joc de un festival in care teoretic trebuia sa se premieze valoarea artistica a unui film , important pentru el e ca si-a facut numarul si acum probabil isi rade in barba de scandalul pe care l-a creat. Cred ca ar trebui sa-si exprime acest teribilism si nonconformism exclusiv in filmele pe care le face(pentru ca acolo o face bine).
Cat despre filmul in sine chiar n-am nici-o curiozitate sa-l vad pentru ca stiu dinainte ce contine , iar "stilul" lui Moore il cunosc din Bowling for Columbine . Iar opinia despre Bush sau razboiul lui Irak mi-o fac singur n-am nevoie de dcumentarele manipulatoare ale lui Moore.
Am in schimb curiozitatea sa vad alte filme , de exemplu filmele lui Wong Kar Wai (chiar, l-as intreba si eu pe Alex Leo Serban cum a fost 2046 ?) sau Agnes Jaoui , filmul despre Che Guevara sau premiatul Old Boy.

marx
23 May 2004, 16:38
marx, te-ai vorbit cu tarantino? exils a luat premiul de regie ;)
Nu musiu,dar ma pricep la filme!

in rest, un palmares varza... probabil cel mai consternant de cind 'fac' cannes-ul, culminind cu un 'premiu al juriului', ex aequo unei actrite (irma p hall din the ladykillers) si... unui film (tropical malady, thailandez; nu ma puneti sa scriu numele regizorului, e imposibil de retinut :huh: ; stiu, in schimb, prenumele lui: apichatpong!!! :D

palme d'or - la scurt-metraje - pt 'trafic' al lui mitulescu, meritats e pare (n-am vazut competitia de scurte, ci doar pe al lui, care e ok)
Toata nebunia asta cu Fahrenheit 9/11 imi aduce aminte de filmul lui Woody Allen, Hollywood Ending, unde un film catastrofal regizat de un orb primeste un mare premiu in Franta, iar morala fabulei lui Woody ar fi: ce s-ar facea lumea fara francezi?

Alex Leo Serban
23 May 2004, 17:46
bine zis - chiar, nu ma gindisem la morala fabulei din 'h'wood ending' (un film slab al lui w.a., de altfel...), dar e bine gasita :P
pt ca sint intrebat insistent despre '2046', o sa spun, pe scurt, ca e superb - complex, imperfect, minunat, neterminat, uluitor, descumpanitor & genial - cu siguranta, cel mai ambitios film vazut la cannes 04, cu momente de frumusete & maretie care-ti taie rasuflarea :love: i-as fi dat palme d'or-ul fara a sta pe ginduri - din pacate, n-am fost eu presedintele juriului :D
mai pe larg, intr-un numar viitor din cinemagia.

Jay
23 May 2004, 21:22
Dincolo de toate discutiile posibile pe marginea palmaresului, actuala editie, a 57-a, a Festivalului de la Cannes ramane pentru noi una istorica. Dupa aproape patru decenii, cate au trecut de cand documentaristul Mirel Iliesiu se intorcea acasa cu Palme d'Or pentru "Cantecele Renasterii", un tanar cineast roman, Catalin Mitulescu, aduce din nou in Romania stralucitoarea ramura de palmier. Concurand in sectiunea scurtmetraj cu "Trafic", alaturi de alti noua colegi din Belgia, SUA, Canada, Germania, Danemarca, Brazilia, absolventul UNATC s-a impus in fata juriului cu istoria unei scurte intalniri intre un barbat, obligat sa se abata din drumul sau, si o fata care, in aparenta, nu ar fi putut sa-i schimbe cu nimic traiectoria. Dupa "Bucuresti-Viena, 8,15" si "17 minute de intarziere", ambele selectionate la Cinefondation, Catalin Mitulescu a dovedit ca si-a meritat si a valorificat din plin sansa de a se fi aflat in atentia celui mai important festival din lume. Tinerii aflati in concursul dedicat scurtmetrajelor au fost judecati de un juriu a carui exigenta nu poate fi pusa la indoiala: presedinte - marele cineast rus Nikita Mihalkov, membri - un castigator de anul trecut - Nuri Bilge Ceylan (Turcia), argentinianul Pablo Trapero (premiat la Venetia), actrita lui Almodovar, Marisa Paredes, realizatoarea franceza Nicole Garcia. Prea emotionat pentru a face declaratii, invingatorul - care pe scena, dupa ce a inceput multumirile in engleza, a dat-o repede pe romaneste - a marturisit presei ca nu va parasi filmul scurt, dar s-ar putea ca, nu foarte tarziu, sa-l cunoastem si in calitate de autor al unui lungmetraj. In nebunia minutelor ce urmeaza anuntarii premiilor nu am putut schimba decat cateva cuvinte cu fericitul autor. Am inteles ca este marcat, asemenea tuturor celor care au avut urechi sa auda, de cuvintele rostite de Nikita Mihalkov pe scena: "Am vazut filmele acestor tineri cu sentimentul ca arunc o privire catre viitor. M-am bucurat sa-i vad puternici, adevarati, neasaltati de invidie, de rautate. Le doresc sa ramana asa toata viata". Este o carte alba semnata de unul dintre marii creatori contemporani.

Jay
23 May 2004, 21:33
Tot Adevarul de luni

"Sunt un indragostit feroce de cinema, numai el conteaza in ochii mei. Nu apartin acelor autori politici maniosi, precum Lars von Trier, de exemplu, care incearca sa dovedeasca nu stiu ce (...) Sunt nebun dupa cinema, ador filmele si voi face in asa fel incat singurele criterii apte sa intre in joc, atunci cand juriul va delibera, sa fie strict cinematografice. La Cannes nu va fi vorba decat despre dragostea pentru cea de-a saptea arta". Declaratia, usor de recunoscut de altfel, ii apartine lui Quentin Tarantino, cel de dinaintea inceperii ostilitatilor, ca sa spun asa. Rezultatul: mai mult decat oricand, anul acesta, la Cannes, politica s-a aflat in prim-plan. Probabil ca si in lumea filmului este valabil, uneori, proverbul "fa ce zice popa, nu ce face popa". Cinefilul suta la suta care este Tarantino a marturisit in seara mult asteptata a anuntarii premiilor: "Juriul este mandru sa acorde La Palme d'Or filmului Fahrenheit 9/11". Decizie corecta din punct de vedere politic, dar, indraznesc sa cred, incorecta cinematografic. Pamfletul vitriolant al cineastului american Michael Moore, recunoscut pentru tirul sau neintrerupt impotriva institutiilor americane si a "capitalismului mondializat" inca de la debutul sau de acum 15 ani, s-a impus prin virtutile sale de opera de propaganda, in primul rand. Tarantino a simtit nevoia sa-l asigure pe conationalul sau ca nu a premiat politicul, ci "a great film", dar nu a spus-o in gura mare, ci i-a soptit la ureche castigatorului. Bineinteles, la conferinta de presa, autorul a fost intrebat despre ce au susotit. Banuind, probabil, ce pluteste prin aer, regizorii care au acoperit cu adevarat cota de cinema in stare pura a actualei editii, Wong Kar-wai, Kusturica, Salles, au plecat inainte de festivitati. Cativa dintre cei aflati intr-un palmares bizar fiind absenti, un elev de liceu din Japonia, decretat "cel mai bun actor" (pentru "Nobady Knows"), o actrita din "Lady Killers", Irma P. Hall, detinatoare a Premiului Juriului, nu a celui de interpretare, un coscenarist ca Jean-Pierre Bacri (Comme une image) distins si el, dar neavand prea mult chef de vorba, scena intalnirii premiatilor cu presa a ramas la dispozitia detinatorului de Palme d'Or. A tinut sa precizeze ca nu a vrut sa faca un documentar, ci "un film bun acum, cand non-fictiunea este pe cale sa iasa din ghetto". Admite, ba chiar doreste ca "Fahrenheit 9/11" sa fie vazut de oameni intr-o vineri seara, mancand pop-corn, sa rada ca la o comedie, dar sa iasa din sala moralmente razbunati". "Ce credeti ca va spune George W. Bush cand va afla ca ati luat La Palme d'Or?", a intrebat o tanara si candida ziarista britanica. "Dumneavoastra credeti ca Bush stie ce este La Palme d'Or?" - a fost raspunsul.

herbert
23 May 2004, 22:15
Pe un forum al subiectivismului flamboiant, curajos p/k nu va fi pedepsit :) , mai adaug la opinia mea despre Cannes 2004:
1. cred ca Tarantino e nebun (sau innebuneste). tipul traieste in ritmul filmelor de cotegoria B, din care a inghitit portii enorme si pe care a inceput sa le faca chiar el. are ceva diavolesc, usor criminal, o cruzime epatanta care poate face (incepe sa faca ) rau. e fragil pe linia perversiunilor intelectuale, cu un accent pe prostitutia politica. se razbuna – pe orice, nu conteaza – pe bunul-simt, in primul rand, p/k are barba ascutita si la batranete va arata ca un zgripturoi :) ce sa mai spun? aha, fuck you, tarantulule :o
2. Franta, tara lui Chi – Iraq. antiamericanismul francezilor devine deja gretos. sa asteptam o rivulutie musulmana la Paris, poate isi revin, se regasesc :)

Mala Portugal
23 May 2004, 23:28
de acord ca nici unul nu a luat Clermont-Ferrand
Hanno Hoefer a luat, in 2002 parca, premiul Canal+ la Clermont Ferrand cu Ajutoare umanitare.Nu e tocmai Grand Prix-ul da' e unul dintre premiile festivalului.

ricutza
24 May 2004, 00:21
vazut anul trecut la cinemaiubit. parca luat premiul pt. scenariu. de unde atata documentar? e k lumea.

asta e filmul ala care nu mi-a placut mie nu? cred ca a castigat numai ca sa-mi faca mie in ciuda ca nu l-am apreciat cum trebuie.... :P

unde as putea sa vad si eu macar cateva din filmele de la Cannes?si nu-mi raspundeti va rog la TIFF, pt ca nici acolo nu ajung....

Alex Leo Serban
24 May 2004, 17:24
corectura la jay-ul de mai sus: catalin mitulescu a multumit, la inceput, in franceza, nu in engleza - a fost mult mai politicos asa! si, desi emotionat (fireste), s-a rezumat la chestiile obisnuite in astfel de situatii, nu ca olandezul de linga el, care a luat-o pe aratura intonind "mantra" festivalului mmoore cu "nu-l votati pe bush", yikes :sick:

zizi
24 May 2004, 19:03
faza funny e k premiul e doar onorific...nici un banutz. in schimb, premiul lui porumboiu e 7500euroi(cred k trebuie sa-i imparta cu "ex-equo-istul").

Mala Portugal
24 May 2004, 22:07
2. Franta, tara lui Chi – Iraq. antiamericanismul francezilor devine deja gretos. sa asteptam o rivulutie musulmana la Paris, poate isi revin, se regasesc :)

Mala, a fost un montaj "antiamerican" de 1 aprilie. Lucrarea s-a facut in Franta lui Chi(Iraq), fanul lui Saddam...

Nu m-am putut abtine :D :P

herbert
24 May 2004, 23:52
ma flateaza ca sunt comparat cu marcu, care vad ca e, pentru unii, o obsesie. e drep ca si eu am o vina, "platind" acum pentru inocenta nou-venitului... nu pot exista doi oameni cu nume diferite care sa fie proamericani si sa nu suporte labagismul-complexat al francezilor? Proba depistata de Mala(intotdeauna cu litera mare pentru mine :love: ) nici nu este macar inventia lui marcu. am gasit-o mai intai in presa culturala romanesca (dar cine citeste presa culturala din vizitatorii acestui site?), apoi pe acest forum, ca am avut o "perioada" de documentare anonima. ce sa mai spun?... va trebui sa scriu cat mai bine (era sa zic memorabil) ca sa nu mai faceti asociatii care, deocamdata, ma dezavantajeaza.
Mala, tu ai vre-un comentariu la palmaresul Cannes 2004? ia spune sa aflu si eu... stii doar ca pentru mine parerea ta conteaza :) scrie, Mala, nu fi rea :D si nu pierde timpul cu "munca" de detectiv :)

Mala Portugal
25 May 2004, 00:15
Tinand cont ca n-am vazut filmele din competitia de la Cannes mi se pare de bun simt sa nu-mi dau cu parerea. Totusi referitor la alegerea "politica" a lui Q&tin , n-as numi-o tocmai politica. Tarantino e un natural born mocker iar ideea ca cineva a indraznit sa vina cu un pamflet pe seama "celui mai puternic om de pe planeta" cred ca l-a excitat nu gluma. Cred ca a dat esteticul pe burlesc sau palma pe estetica burlescului :P

ricutza
25 May 2004, 00:23
ok, revin cu intrebarea mea, in afara de ALS, restul userilor care posteaza despre filmele prezentate la Cannes, unde le-au vazut? pentru ca vreau sa le vad si eu....

herbert
25 May 2004, 00:26
eu am vazut filmul lui moore. merita o laba, nu o palma :P

zizi
25 May 2004, 01:01
cateva, f., f. putzine, vor fi distribuite intr-un viitor indepartat shi cetzos shi la noi, de altele se va auzi shi prin alte festivaluri, oscaruri etc. shi poate se vor indura altzi distribuitori...cateva vor ajunge probabil la anu' la tiff...etc. (+sursele pirat. iar unele vor ramane pur shi simplu ascunse universului nostru de cunoashtere...)

scurt metrajele(mitulescu+porumboiu included, anul asta la tiff, shi probabil, ulterior la union...)

Mala Portugal
25 May 2004, 01:10
Iar pe altele pe TV5 la anu' la retrospectiva filmelor premiate in anii anterior- am vazut ca si-au facut un obicei din asta

Ambra Blu
25 May 2004, 09:13
Mala, tu ai vre-un comentariu la palmaresul Cannes 2004?

Cinemagia, aveti pentru asta un indreptar ortografic?

Gaandalf
25 May 2004, 10:23
ok, revin cu intrebarea mea, in afara de ALS, restul userilor care posteaza despre filmele prezentate la Cannes, unde le-au vazut? pentru ca vreau sa le vad si eu....
Pun pariu mey Ricutza k pana ajung astea la noi ieshim amandoi la pensie ...

Leonard
25 May 2004, 12:31

o face special, stai linistit

Ambra Blu
25 May 2004, 15:04

o face special, stai linistit

Nu, n-o face special.

MinRep
25 May 2004, 16:00
draga MinRep, la Cannes am castigat cu mult timp in urma premiul de regie cu Liviu Ciulei.

Si mai avem si altele. "In sfarsit"-ul meu se referea la perioada asta de dupa '89... Gees!

Anonymous
20 Jun 2004, 23:08
da oare filmu o fi fost facut speciaaal pt canes sau mi se pare mie? :?