View Full Version : CINEDEX
crydead
27 Mar 2004, 22:44
zoom= Este practica rapida de a apropia sau departa aparatul de filmat de un actor. Aceasta procedura se realizeaza prin lentile speciale si miscari ale camerei. Prim-planurile pot fi realizate tot prin efectul de zoom (apropiere de subiect fara a misca aparatul de filmat).
http://www.cinemagia.ro/v1/index.php?page=terms&letter=Z
Asa o fi? :roll:
in principiu cam asta se intampla (asa este si cu zoom-ul unui aparat foto), pacat ca explicatia "vrea prea mult"...
Mala Portugal
28 Mar 2004, 01:58
Pana la urma se misca sau nu aparatul in definitia aia? :roll:
Definitia asta se bate cap in cap, isi da cateva palme, si se zgarie si pe ochi...
zoom= Este practica rapida de a apropia sau departa aparatul de filmat de un actor..
Atunci la ce dreq mai e bun zoom-ul asta daca tot tre sa fugi cu aparatul de filmat in spinare ca sa apropii sau sa departezi? :lol:
Atunci la ce dreq mai e bun zoom-ul asta daca tot tre sa fugi cu aparatul de filmat in spinare ca sa apropii sau sa departezi? :lol:
Da mai multa realitate filmului :) mai obosesc shi cameramanii
CINEDEX : Assistant costume designer= Asistent de costume - este ajutorul pictorului / pictoritei de costume.
Ce euforie pe capul astora!
Leonard Pyron
28 Mar 2004, 22:09
La zoom, aparatul de filmat nu se misca din loc, ci doar prin fina deplasare a lentilelor, se obtine efectul de modificare a cadrului si a perspectivei.
zoom= Este practica rapida de a apropia sau departa aparatul de filmat de un actor..
lol!!!! cum naiba poti sa tragi o asemenea concluzie?
definitie explica bine- apropierea si departarea se face cu ajutorul lentilei! mai mult, APARATUL NU ESTE MISCAT!
zoom= Este practica rapida de a apropia sau departa aparatul de filmat
Din definitie asta rezulta, ca se misca aparatul de filmat!
Trecetzi fratzilor la altzi termeni, ca atzi facut atatea zoom-uri ca nu se mai intzelege nimic, a disparut complet imaginea...
PS. Aloo!!! este vreun moderator pe-aici? Nu trecetzi la timpul de primavara-vara, fratzilor?
zoom= Este practica rapida de a apropia sau departa aparatul de filmat de un actor. Aceasta procedura se realizeaza prin lentile speciale si miscari ale camerei. Prim-planurile pot fi realizate tot prin efectul de zoom (apropiere de subiect fara a misca aparatul de filmat).
Asa o fi? :roll:
pai ziceam si eu ca definitia vrea prea mult de la ea!
finalul insa..."pune punctul pe I (moamaaa, cat urasc expresia asta)
Prim-planurile pot fi realizate tot prin efectul de zoom (apropiere de subiect fara a misca aparatul de filmat).
lol!!!! cum naiba poti sa tragi o asemenea concluzie?
definitie explica bine- apropierea si departarea se face cu ajutorul lentilei! mai mult, APARATUL NU ESTE MISCAT!
Bah baiete tu n-ai vazut ce zice prima parte a definitiei? Aia la care am dat "quote"!?. Cum pula mea explica bine???
Conteaza numai finalul?
WTF...trebuie sa dau IAR qoute la post-ul initial??!!?!?!!!
...oricum...cine stie un pic de engleza si un pic de fotografie...se prinde :wink: :wink: :wink:
uneori...este bine sa nu inghiti tot ce se spune, merita sa mai dai 'prin strecuratoare'
Problema e ca aia se vrea a fi "definitie". N-ar trebui sa strecor nimic.
emanuel
30 Mar 2004, 09:18
S-a rezolvat cu zoom-ul. Multumim ca ne-ati atras atentia.
Iar lui marx, fara a intra intr-o polemica cu el, sa stii ca se foloseste termenul de pictor de costume!
crydead
30 Mar 2004, 19:36
S-a rezolvat cu zoom-ul. Multumim ca ne-ati atras atentia.
Zoom: Este practica rapida de apropiere sau departare a imaginii. Aceasta procedura se realizeaza prin lentile speciale si miscari ale camerei. Prim-planurile pot fi realizate tot prin efectul de zoom (apropiere de subiect fara a misca aparatul de filmat).
E ok? :roll:
------------------------
Viitorul suna ocupat.
emanuel
30 Mar 2004, 19:39
Acum chiar ca s-a rezolvat! :oops:
Sorry!
crydead
30 Mar 2004, 19:55
Acum chiar ca s-a rezolvat!
Nu complet, dar ceva imi spune ca suntem foarte aproape. "Rapida" ala n-o fi cumva in plus? :roll:
Zoom: Este practica rapida de apropiere sau departare a imaginii. Aceasta procedura se realizeaza prin lentile speciale. Prim-planurile pot fi realizate tot prin efectul de zoom (apropiere de subiect fara a misca aparatul de filmat).
-------------------------
Viitorul suna ocupat.
Ambra Blu
30 Mar 2004, 20:35
Hehee. De parca toate zoomurile ar fi marca Sergio Leone.
Gaandalf
01 Apr 2004, 11:27
zoom= Este practica rapida de a apropia sau departa aparatul de filmat
Din definitie asta rezulta, ca se misca aparatul de filmat!
Dk o iei asha Benny normal k aparatul se mishca pentru ca gravitatea il trage pe pamanat shi asta se mishca continuu deci aparatul se mishca ... Numai Lentilele se mishca shi creaza efectul de zoom IN kre arata imaginea mult mai clara shi mai imbunatatzita...
patraulea
28 Apr 2004, 15:19
Am vazut ca va tot certati pe aici legat de definitia zoom-ului.Dupa parerea mea,zoom-ul se folosesete pt.a arata ceva,pt.a scoate in evidenta ceva,pt.a soca uneori.Exista zoom de apropiere sau de departare.Este o miscare nerecomandata a fi folosita de multe ori pt.ca oboseste ochiul si-l inebuneste(daca nu e facuta cum trebuie),sau daca este facuta e bine sa fie cu trav.Un travl.cu deschidere de zoom este folosit pt.scenele generale,eventual cu o panormare stanga/dreapta.
Dar sa revin la zoom.Este o miscare simpla,practic strange/deschide cadrul fara a se misca absolut deloc aparatul de filmat.Poate fi inlocuit cu un trav.,pt a da senzatia de veridicitate.Cele mai multe zoom-uri,cel putin in Romania sunt prost facute.Pt.a face un zoom trebuie sa existe o explicatie,nu se poate face gratuit,ca asa mi s-a sculat mie sa fac ca e frumos asa.Fiecare miscare a camerei trebuie sa aiba o logica si o argumentatie daca vrei sa faci ceva profesional.
Daca tot apare in revista Cinemagia termenul "spin-off" atunci puneti-l si in Cinedex pentru ca unii nu sti(a)u ce inseamna (ca mine).
emanuel
06 Aug 2004, 18:20
Okie dokie
Sa imi spuna shi mie ce naiba e ala INDIE. Ca nu e film indian. Il intalnesc des pentru shtiri shi stau ca mula, ca nu shtiu ce e. Am auzit nishte explicatzii, da` nu era persoana sigura ce e aia. Shi la DEX nu e... Thank you...
INDIE = film independent! :happy:
isteata
16 Sep 2004, 17:42
stiti cumva cand va avea loc premiera filmului "Milionari de weekend" regia Catalin Saizescu (s-ar parea ca nu pe 17 sept)
emanuel
16 Sep 2004, 17:58
Sunt probleme intre regizor si producator si s-ar parea ca l-au mai amanat putin.
Data premierei exacte nu se stie inca...
ArsDeViu
16 Sep 2004, 19:03
Iep, Min is right
indie=describes music or films made by small companies which are not owned by larger companies
ArsDeViu
16 Sep 2004, 19:19
ANTOLOGIE= un film segmentat in mai multe "bucati", mini povesti legate cumva intre ele. Singurele antologii pe care mi le amintesc si pe care le-am vazut: Tales From The Darkside si Creepshow.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.