PDA

View Full Version : pluss: on dirait le sud

Alex Leo Serban
20 Mar 2004, 15:58
va recomand (din pacate, doar bucurestenilor) filmul elvetianului vincent pluss (34 de ani), care a deschis ieri fest. filmului francofon: 'on dirait le sud'. film de debut, facut in numai 2 (doua!) zile cu un sub-sub-buget: poveste simpla (dar emotionanta), actori necunoscuti (dar f. buni - inclusiv 2 copii!), turnaj febril-intens (dar totul se leaga), in trena dogmei cumva (dar fara fitzele unor 'dogmatici'), totul f. sincer si adevarat...
(plus o referinta (in dialog) la disney care e mortala!)
daca as fi cineast roman, tinar sau batrin, mi-ar fi rusine sa mai cer miliarde dupa ce vezi ce se poate face cu mai-nimic - dar cu idei & pasiune :wink:
PS este subtitrat in engl. (pt nefrancofoni)

Danny
20 Mar 2004, 21:51
Mai poate fi vazut doar Duminica, 21 martie, ora 19.00 - Elvira Popesco alaturi de alte 4 scurte metraje de acelasi Vincent Pluss.

ctoma
22 Mar 2004, 08:59
Am fost si eu la seara dedicata lui Vincent Pluss . Mi-a placut On dirait le sud , filmul facut in 2 zile(imi inchipui reactiile celorlalti regizori in elvetia cand a luat premiul pentru cel mai bun film :) ),cu un scenariu pe o pagina si foarte multa improvizatie din partea actorilor .
In schimb am avut o problema cu scurt-metrajele lui Vincent Pluss , pe care recunosc sincer ca n-am putut sa le "apreciez"(vorbesc in primul rand de cele "de dans" care m-au plictisit , asta si pentru ca poate n-am o fire atat de artistica :) ). Chiar si Céline Bolomey , actrita principala din film (care mi-a placut prin sinceritatea si naturaletea cu care a raspuns la intrebarile din sala), raspunzand la o intrebare despre scurtmetraje(cred ca a lui alex leo serban ) a recunoscut ca nu a inteles toata "simbolistica" din ele.
Ma felicit insa ca am rezistat pana la sfarsit pentru ca pana la urma a meritat.

KORBEN
27 Mar 2004, 18:02
faza cu sudul e ok, in fine, cat de ok poa sa fie o dogma
scurt metrajele sunt... cam prea ciudatele