View Full Version : Tickle your brain!
Am cautat ceva pe net si am dat de classic IQ test
http://web.tickle.com/tests/uiq/
Sunt doar 44 de intrebari... (bine ca e relativ scurt).
Pe site-ul respectiv mai sunt o multime de teste interesante dar nu am avut rabdarea sa raspund decit la IQ :)
Tu cat ai luat?
Poate ca ar trebui sa stiu scara de valori inainte de a raspunde...
Eu am vrut sa incerc da' mi-a fost frica sa nu iasa rezultatul adevarat... :)
Eu am scos 135. Si fiti atenti la explicatie:
"This number is based on a scientific formula that compares how many questions you answered correctly on the Classic IQ Test relative to others.
Your Intellectual Type is Visionary Philosopher. This means you are highly intelligent and have a powerful mix of skills and insight that can be applied in a variety of different ways. Like Plato, your exceptional math and verbal skills make you very adept at explaining things to others — and at anticipating and predicting patterns. And that's just some of what we know about you from your IQ results."
However, ma indoiesc sincer ca testul are cat de cat credibilitate...
Exista vreun test de inteligenta considerat a fi 100% 'al mai bun si mai recomndat'?Ca versiuni sunt,nu-i problema...
Poate doar daca gasesti o carte ca lumea, cu coperti cartonate viu colorate si in limba engleza... In rest, mai greu...
Ce chestie interesanta...adica naspa...bine...stai sa dau si eu testul ala sa vad care-i treaba.
N-am avut pretentia sa fie luat in serios...
De exemplu: daca cuiva ii iese 40 asta nu inseamna ca nu-i merge mintea ci poate ca nu stie engleza :D
N-am avut pretentia sa fie luat in serios...
De exemplu: daca cuiva ii iese 40 asta nu inseamna ca nu-i merge mintea ci poate ca nu stie engleza :D
Nu la asta ma refeream... Evident, testul e facut pentru englezi (fallacious, cica...). Dar, totusi, mi se pare exagerat ca la 135 sa ti se spuna "Visionary Philosopher". Din cate tin eu minte, statutul de "geniu" era pe undeva pe la 150. Iar intrebarile nu au fost chiar asa de grele.
Asta era MinRep!... in modestia ta, mai bine sa nu dam crezare testului pentru ca ti-a iesit tie prea mult :D
Your IQ score is 117
This means you have exceptional verbal skills. You can easily make sense of complex issues and take an unusually creative approach to solving problems. Your strengths also make you a visionary. Even without trying you're able to come up with lots of new and creative ideas. And that's just a small part of what we know about you from your test results.
... :roll:
Your IQ score is 117
This number is the result of a formula based on how many questions you answered correctly on Tickle's Classic IQ test. Your IQ score is scientifically accurate; to read more about the science behind our IQ test, click here.
During the test, you answered four different types of questions — mathematical, visual-spatial, linguistic and logical. We analyzed how you did on each of those questions which reveals how your brain uniquely works.
We also compared your answers with others who have taken the test, and according to the sorts of questions you got correct, we can tell your Intellectual Type is Visual Mathematician.
This means you are gifted at spotting patterns — both in pictures and in numbers. These talents combined with your overall high intelligence make you good at understanding the big picture, which is why people trust your instincts and turn to you for direction — especially in the workplace. And that's just some of what we know about you from your test results.
Sunt tare... :D
Leonard
19 Mar 2004, 19:11
dupa lungi chinuri am ispravit testul:
"Your IQ score is 131
This number is based on a scientific formula that compares how many questions you answered correctly on the Classic IQ Test relative to others.
Your Intellectual Type is Facts Curator. This means you are highly intelligent and have picked up an impressive and unique collection of facts and figures over the years. You've got a remarkable vocabulary and exceptional math skills ? which puts you in the same class as brainiacs like Bill Gates. And that's just some of what we know about you from your test results."
stupid...
Asta era MinRep!... in modestia ta, mai bine sa nu dam crezare testului pentru ca ti-a iesit tie prea mult :D
:D Incep sa ma simt complexat de modestia mea...
Congratulations, ... probabil chestia asta scria la toti :)
Your IQ score is 127
Your Intellectual Type is Word Warrior. This means you have exceptional verbal skills. You can easily make sense of complex issues and take an unusually creative approach to solving problems. Your strengths also make you a visionary. Even without trying you're able to come up with lots of new and creative ideas. And that's just a small part of what we know about you from your test results.
Si eu eram tot WORD WARRIOR :roll:
Serghei
19 Mar 2004, 21:46
Testul de inteligenta al lui Einstein
Prezumtii:
1.Exista 5 case fiecare de alta culoare.
2.In fiecare casa locuieste o singura persoana, fiecare de alta nationalitate
3.Fiecarui locatar ii place o anumita bautura, fumeaza o anumita marca de tigari si detine un anumit animal de casa.
4.Nici una din cele 5 persoane nu bea aceeasi bautura, nu fumeaza aceeasi marca de tigari, si nu detine acelasi animal de casa.
Se dau urmatoarele:
a.Britanicul locuieste in casa rosie
b.Suedezul are un caine
c.Danezul bea cu placere ceai
d.Casa verde se afla in stanga casei albe
e.Locatarul casei verzi bea cafea
f.Persoana care fumeaza Pall mall are o pasare
g.Locatarul casei din mijloc bea lapte
h.Locatarul casei galbene fumeaza Dunhill
i.Norvegianul locuieste in prima casa
j.Fumatorul de Marlboro locuieste langa cel care are o pisica
k.Locatarul care are un cal locuiste langa cel care fumeaza Dunhill
l.Fumatorul de Winfield bea bere
m.Norvegianul locuieste langa casa albastra
n.Germanul fumeaza Rothmans
o.Fumatorul de Malboro are un vecin care bea apa
Cine are acvariul cu pesti??
Albert Einstein a conceput acest test in secolul trecut . El sustinea ca 98% din populatia globului nu sunt in stare sa rezolve acest test. Tu tii cu majoritatea, sau…?
P.S.Imi aduc aminte ca am dat peste testul asta intr-o dimineata dupa o betie crunta,mi-a luat durerea cu mana :lol: :lol: :lol:
Este usor de rezolvat cu o hirtie si cu un creion.
Cred ca am dat peste testul asta de cateva ori...
Tin minte ca dupa ceva timp in care nu prea mi-am batut capul am reusit sa il termin. Oricum, e unul dintre cele mai grele smecherii peste care am dat care se poate rezolva cu o hartie si un creion.
Leonard
19 Mar 2004, 22:11
am dat si eu de el, si ma apucasem sa-l rezolv pe hartie, dar rabdarea mea a cedat... sunt probabil printre cei 98% :(((
Leonard
19 Mar 2004, 22:14
da pe aia cu condamnatul care trebuia sa puna o intrebare ca sa se elibereze o stiti?
ArsDeViu
20 Mar 2004, 00:14
Asa zisul test al lui Einstein e chiar f simplu de rezolvat. Nu iti ia mai mult de 40min.
ArsDeViu
20 Mar 2004, 00:17
da pe aia cu condamnatul care trebuia sa puna o intrebare ca sa se elibereze o stiti?
Chiar as vrea sa stiu cum e.
Leonard
20 Mar 2004, 00:40
"Unui condamnat la moarte i se ofera sansa se a se elibera. Este pus in fata a doua porti. Putea alege o singura poarta. O poarta ducea catre lumea libera, iar cealalta catre executia imediata. Fiecare poarta era pazita de cate un strajer: Unul spunea intotdeauna adevarul, iar celalalt intotdeauna mintea. Condamnatul are posibilitatea, inainte de a alege pe ce drum sa o ia, sa puna o singura intrebare unuia dintre strajeri.
Care este intrebarea pe care ar trebui sa o puna condamnatul pentru a afla calea spre eliberare?"
Eu o stiu de la profu de mate din scoala generala. Banuiesc ca aproape fiecare prof de mate propune aceasta problema elevilor lui. Daca stiti raspunsul, rog dati-mi mesaj privat, nu postati aici.
Hm... Dupa 20 de min de gandit am ajuns la o intrebare care cred ca da raspunsul corect, nu sunt sigur, dar cred ca merges si daca vrea cineva sa stie o sa explic:
Intrebare este:
"Daca ai fi celalat stejar, care ar zice ca e porta buna?"
Acesta intrebare putea fi pusa oricui dintre stejari ca da raspunul corect. Raspunsul corect este fix inversul raspunsului care til va da stejarul. Nu sunt 100% sigur asupra intrebari, dar cred ca am dreptate si o pot dovedi... Sper... :wink: :D :roll:
Serghei
20 Mar 2004, 09:22
Sunt 10 saci cu monede din care unul contine monede false,stiind ca o moneda adevarata are 10g iar una falsa 9g cum putem afla printr-o singura cantarire care sac e cel cu monede false?
Singura modalitate pe care o vad este sa incepi sa pui cite 2 saci, un sac de monede in fiecare taler (al balantei) si pui si pui :D pina cind se va dezechilbra... de aici e simplu sa-ti dai seama care este cel cu monede false.
(E o singura cantarire, nu?)
Serghei>> A vazut discutia "Cat de ...
10 puncte pentru spontaneitate!!
Serghei
20 Mar 2004, 11:55
Singura modalitate pe care o vad este sa incepi sa pui cite 2 saci, un sac de monede in fiecare taler (al balantei) si pui si pui :D pina cind se va dezechilbra... de aici e simplu sa-ti dai seama care este cel cu monede false.
(E o singura cantarire, nu?)
NEGASTIGATOR
Hei, Leonard, imi zici si mie daca raspunsul meu este corect? Sa vad daca m-am gandit degeaba timpul acela pt. intrebare. Is it good?
"Unui condamnat la moarte i se ofera sansa se a se elibera. Este pus in fata a doua porti. Putea alege o singura poarta. O poarta ducea catre lumea libera, iar cealalta catre executia imediata. Fiecare poarta era pazita de cate un strajer: Unul spunea intotdeauna adevarul, iar celalalt intotdeauna mintea. Condamnatul are posibilitatea, inainte de a alege pe ce drum sa o ia, sa puna o singura intrebare unuia dintre strajeri.
Care este intrebarea pe care ar trebui sa o puna condamnatul pentru a afla calea spre eliberare?"
Eu o stiu de la profu de mate din scoala generala. Banuiesc ca aproape fiecare prof de mate propune aceasta problema elevilor lui. Daca stiti raspunsul, rog dati-mi mesaj privat, nu postati aici.
Stii ca e un episod din "Powerpuff Girls" cu intrebarea asta, nu? :lol:
Stii ca e un episod din "Powerpuff Girls" cu intrebarea asta, nu? :lol:
LOL! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ok, faptul ca a fost chestia asta in PowerPuff Girls este ceva... Dar si mai amuzant este ca tu te uitai la PowerPuff Girls ca sa stii ca a fost!!! :lol: :lol: :lol: Mi-a placut MinRep, thanks for the laugh. :D :D :D
Dar si mai amuzant este ca tu te uitai la PowerPuff Girls ca sa stii ca a fost!!! :lol: :lol: :lol: Mi-a placut MinRep, thanks for the laugh. :D :D :D
Asta nu conteaza atat de mult... :lol: (oricum, poanta e reluata intr-i groaza de desene animate, deci nu se pune... sau...? :-? )
Powerpuff rulezz 8)
...asta inainte sa inceapa sa-l traduca romanii astia tampiti!
...asta inainte sa inceapa sa-l traduca romanii astia tampiti!
Asta a fost o mare tampenie... Nu de alta, da' eu am invatat engleza mai mult pe Cartoon Network decat la scoala. De cand le-au tradus, nici nu ma mai uit pe CN...
P.S.: "Powerpuff" erau chiar amuzante...
Mda... Ce kkt ca au tredus astia in romana. Eu la CN am invata eng. Nu eram mare fan PowerPuff Girls, dar unele imi placeau... Mai tine cineva minte S.W.A.T. Cats?
Cine nu a inv engl de pe CN? :D SWAT Cats............mai da nishte indicii.Tot ce imi vine in minte este dor Top Cat
Sm�agol-Gollum
21 Mar 2004, 11:36
cu ce era swat cats??
Cu 2 pisici una mai grasa una mai slabuta care aveau un avion smecher! :)
Sm�agol-Gollum
21 Mar 2004, 11:42
aaaaaaaa daaaaaa!!! Mi-am adus aminte!!!!
Super faine desenele!!!!!
(*) (*) (*) (*) (*)
blackiris
22 Apr 2004, 18:59
Pentru variatie :) Mi-am facut si eu testul propus de ilila...si iata ce rezultat am primit:
Score 122
Intellectual Type is a Precision Processor
This means you're exceptionally good at discovering quick solutions to problems, especially ones that involve math or logic. You're also resourceful and able to think on your feet. And that's just some of what we know about you from your test results.
Eu am mai dat o data testul si mi-a iesit 126 de data asta... (data trecuta mi-a iesit 117)
Eu am mai dat o data testul si mi-a iesit 126 de data asta... (data trecuta mi-a iesit 117)
Ai evoluat ! :D
Leonard
17 Jul 2004, 00:35
Eu o stiu de la profu de mate din scoala generala.
de fapt era dintr-un film pe care l-am vazut abia ieri, dar e facut in 1986: Labyrinth. Il recomand tuturor. chiar daca e facut sa fie accesibil copiilor, mi se pare destul de originala ideea. Se leaga oarecum de suprarealism, in special prin scara lui Escher tridimensionalizata de la sfarsit.
alt motiv pt a vedea filmul: Jennifer Connely la 16 ani arata mortal (ca si acum de altfel)
alt motiv: David Bowie - coloana sonora dar si actorul, frumos machiat.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.