PDA

View Full Version : The Sting - Cacealmaua (1973)

Bogie
15 Mar 2004, 23:57
Un film bunicel dar nu indeajuns pentru un castigator de Oscar. M-a urmarit tot timpul o senzatie de falsitate, accentuata de intriga trasa de par pe alocuri precum si de prestatia lui Robert Redford. Nu prea imi place de el, singurul rol in care m-a impresionat a fost "The great Gatsby", n-am vazut inca "Butch Cassidy and Sundance Kid", totusi.

Prestatiile lui Paul Newman si Harold Gould le-as putea trece la lucruri pozitive, la fel si umorul filmului, muzica, decoruri etc.
Chiar sunt curios ce filme au fost in '73 daca asta a luat Oscarul? Tot vorbeam in alta parte de nedreptati la acordarea premiilor.

Nota: 6.5/10.

MinRep
16 Mar 2004, 06:28
Mie "Cacealmaua" mi-a placut foarte mult. Newman si Redford mi s-au parut perfecti pentru rol, la fel ca si restul distributiei. Poate ca e cam slabut la scenariu, dar lasa cateva scene memorabile: inceputul, scena din tren, sfarsitul... Bineinteles, nu e mai mult decat o comedie facuta pentru entertaining, dar e una facuta bine, solida si frumoasa. Asta ca sa nu mai vorbim de melodie... :wink:

Nota: 8/10.

Alti nominalizati in 1974: American Graffiti, The Exorcist, A Touch Of Glass si Viskningar och rop (alias "Cries And Whispers" de Bergman)...

ogto
16 Mar 2004, 09:48
Am auzit de The Sting, care mai mult sau mai putin este celebru si vreau sa-l vad. Il are cineva pe cd? Am auzit numai lucruri bune despre el. :D

ulrich
16 Mar 2004, 18:09
cand l-am vazut prima data(aveam vreo 12 ani)m-am minunat cum dracu' a putut sa castige o asemenea aiureala oscaru'.in afara de amintirea celor 2 giganti,nici nu merita sa deschizi un topic ptr.asa ceva. zau.

Bogie
16 Mar 2004, 18:33
Doar unul dintre ei e intr-adevar un gigant. Am vazut aseara "Hombre" si mi-am reintarit convingerea . Urmeaza asta-seara "Colour of money" si maine "Butch Cassidy..." :)

MinRep
16 Mar 2004, 18:34
Pune pe lista si "The Outrage"/"Ultrajul", daca nu l-ai vazut. Remake (plagiat?) la "Rashomon"... Grozav!