PDA

View Full Version : Hac! (Hukkle)


Mala Portugal
03 Mar 2004, 06:19
Pentru filmuletul asta mi-am facut curaj si am trecut pragul celui mai insalubru cinematograf din oras (a doua oara n-o mai fac).Nu sunt foarte entuziasmata de Hac da’ din cand in cand ( cum te tin ficatii) merita sa te pierzi si intr-un experiment d’asta . Oricum cred ca e de felicitat pentru indrazneala si incapatanarea lui de a povesti fara cuvinte , pentru imagine si in general pentru modalitatea de exprimare.

MinRep
04 Mar 2004, 21:24
Mie mi-a placut "Hukkle" (desi l-am vazut in conditii indescriptibile...) Poate ceva cam zgomotos, dar hai sa zicem ca transforma orice sunete in muzica, si cam lung (ar fi fost mai frumos ca scurtmetraj de 15 minute). Dar, totusi, ceva inedit...

ogto
04 Mar 2004, 22:22
Despre ce e vorba in film defapt?

aditza2004
04 Mar 2004, 22:37
Chiar...ca nici eu nu stiu...am citit ca nu prea se vb in acest film ... e adevarat?

MinRep
05 Mar 2004, 15:02
Este vorba despre viata la tara, in aparenta... imaginile construiesc un cadru linistit, armonios, amuzant (batranul care sughite, masinile care dau inapoi pe strada ingusta etc.), cu mult umor negru (caprioara in mijlocul lanului de grau care este arat de ditamai combina s.a.)...

Bineinteles, dupa toate imaginea asta frumoasa se ascund multe (moarte in special), dar mai bine nu spun nimic (ca stric vizionarea). "Hukkle" e un film frumos, nevertheless, si cu atat mai frumos cu cat nu se vorbeste deloc, cu exceptia a doua cantece la sfarsit si a unei babe care canta singura in mijlocul lanului, da' astea nu conteaza asa mult.


P.S.: Melodia de pe genericul de final e grozava! :lol:


Nu ma zgaltai - hac - ca ametesc!

Mala Portugal
05 Mar 2004, 23:28
Nu ma zgaltai - hac - ca ametesc!
E de la stella (hac :lol: )
P.S.: Melodia de pe genericul de final e grozava! :lol: Mi-ai furat PS-ul de la gura...da, e haioasa tare.
Minrep banuiesc ca tot in Favorit l-ai vazut si tu. Urat loc...parca e dintr-un film de Pintilie:)) .Tu cat ai reusit sa nu respiri?
Am o curiozitate-pana la urma tu te-ai prins de ce i-a omorat baba pe aia? Eu m-am pierdut in peisaj atat de tare incat mi s-a rupt firul logic.

MinRep
06 Mar 2004, 20:01
Da, tot in Favorit (pentru ca "la Favorit" e prea mult spus) si am avut noroc cu o raceala ca am avut nasul infundat...


cat despre mobilul crimei, nici mie nu imi este prea clar (s-ar putea ca filmul sa ceara o a doua vizionare), dar cred ca nu asta e scopul. Scopul este sa iti ofere ceva nou, un stil vizual inedit, sustinut de sunete... E o frumusete ascunsa in tot peisajul pe care "Hac" ti-l ofera incat nu risc sa ofer ipoteze.

Dar ceea ce se vede, se vede: dorinta, suferinta, speranta, moarte, crima... cam asta e "Hukkle"...

Mala Portugal
06 Mar 2004, 23:20
cat despre mobilul crimei, nici mie nu imi este prea clar (s-ar putea ca filmul sa ceara o a doua vizionare), dar cred ca nu asta e scopul. Scopul este sa iti ofere ceva nou, un stil vizual inedit, sustinut de sunete...

Asa zic si eu...filmul conteaza ca experiment vizual si sonor..totusi il banuiesc si de o intentie logica ce mi-a scapat :lol:
Cat despre ideea filmului per total, mi se pare foarte sugestiva fraza aia de pe afis:viata la tara e ca moartea linistita si senina (sau ceva de genu')

MinRep
07 Mar 2004, 21:05
Cat despre ideea filmului per total, mi se pare foarte sugestiva fraza aia de pe afis:viata la tara e ca moartea linistita si senina (sau ceva de genu')

Cam asa ma gandesc si eu... pe aici trebuie cautat "misterul"... :lol:

filmtett
12 Mar 2004, 12:43
Prezentare generalã

Un bãtrân sughite pe o bancã, un tânãr sforãie într-o cãruþã, o bãbuþã culege flori de liliac, niºte bãrbaþi joacã popice intr-o crâºmã, un stupar amestecã mierea ºi, in tot acest timp, poliþiºtii investigheazã o crimã. În esenþa, Hukkle este un film mut.
Povestea urmãreºte oameni ºi animale dintr-un sat din Ungaria, mai mult fãrã cuvinte, la început aproape ca un documentar. Dincolo de umorul de suprafaþã, regizorul dezvoltã o plasã de detalii dintr-o poveste ascunsã, care ajunge la crimã. Cu o idee bizarã si o imagine splendidã, filmul s-a bucurat de un mare succes internaþional.


“Dorinþa mea era sã realizez un film documentar-artistic în locuri autentice, cu personaje autentice, cu oamenii din satul Ozora, care sã fie, totuºi, un film de ficþiune de la început pânã la sfârºit. “Hâc” este în primul rând un joc al limbajului cinematografic, în care povestirea propriu-zisã este amplasatã printre scene idilice, ca ºi personajele ascunse în acele imagini magice atât de îndrãgite la începutul secolului, care trebuiau întoarse cu capul în jos ca sã se poatã descoperi personajul. Tot aºa, ºi în acest film trebuie sã uiþi ceea ce vezi, ca sã gãseºti ceea ce cauþi.
Deci, pentru mine este important felul povestirii, felul în care, din scene aparent independente, se revelã secretul, aºa cum din întâmplãrile zilnice se formeazã elementele unei povestiri înfiorãtoare.
Principalul element organizatoric al filmului este ritmul: diferitele sunete ºi zgomote care înlocuiesc cuvântul stau în locul cuvintelor rostite în situaþii concrete ºi formeazã un amalgam special, un fel de simfonie a zgomotelor. Din zãngãnituri mãrunte se formeazã acele micro întâmplãri care prezintã cu precizie adevãratul ºir al întâmplãrilor, tragedia umanã ascunsã în spatele liniºtii cotidiene.” (György Pálfi, regizorul filmului)