View Full Version : Castigatorii
Ca sa nu cautati prin toata categoria ca sa gasiti castigatorul la o anumita categorie m-am gandit sa postez aici lista cu castigatorii... ea este dupa cum urmeaza:
Best Motion Picture of the Year
Winner: Lord of the Rings: The Return of the King, The (2003) - Barrie M. Osborne, Peter Jackson, Frances Walsh
Best Performance by an Actor in a Leading Role
Winner: Sean Penn for Mystic River (2003)
Best Performance by an Actress in a Leading Role
Winner: Charlize Theron for Monster (2003)
Best Performance by an Actor in a Supporting Role
Winner: Tim Robbins for Mystic River (2003)
Best Performance by an Actress in a Supporting Role
Winner: Renée Zellweger for Cold Mountain (2003)
Best Achievement in Directing
Winner: Peter Jackson for Lord of the Rings: The Return of the King, The (2003)
Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen
Winner: Lost in Translation (2003) - Sofia Coppola
Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published
Winner: Lord of the Rings: The Return of the King, The (2003) - Philippa Boyens, Peter Jackson, Frances Walsh
Best Achievement in Cinematography
Winner: Master and Commander: The Far Side of the World (2003) - Russell Boyd
Best Achievement in Editing
Winner: Lord of the Rings: The Return of the King, The (2003) - Jamie Selkirk
Best Achievement in Art Direction
Winner: Lord of the Rings: The Return of the King, The (2003) - Grant Major, Dan Hennah, Alan Lee
Best Achievement in Costume Design
Winner: Lord of the Rings: The Return of the King, The (2003) - Ngila Dickson
Best Achievement in Makeup
Winner: Lord of the Rings: The Return of the King, The (2003) - Richard Taylor, Peter King
Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Score
Winner: Lord of the Rings: The Return of the King, The (2003) - Howard Shore
Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Song
Winner: Lord of the Rings: The Return of the King, The (2003) - Frances Walsh, Howard Shore, Annie Lennox ("Into the West")
Best Achievement in Sound
Winner: Lord of the Rings: The Return of the King, The (2003) - Christopher Boyes, Michael Semanick, Michael Hedges, Hammond Peek
Best Achievement in Sound Editing
Winner: Master and Commander: The Far Side of the World (2003) - Richard King
Best Achievement in Visual Effects
Winner: Lord of the Rings: The Return of the King, The (2003) - Jim Rygiel, Joe Letteri, Randall William Cook, Alex Funke
Best Animated Feature Film of the Year
Winner: Finding Nemo (2003) - Andrew Stanton
Best Foreign Language Film of the Year
Winner: Invasions barbares, Les (2003) (Canada)
Best Documentary, Features
Winner: Fog of War: Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamara, The (2003) - Errol Morris, Michael Williams
Best Documentary, Short Subjects
Winner: Chernobyl Heart (2003) - Maryann DeLeo
Best Short Film, Animated
Winner: Harvie Krumpet (2003) - Adam Elliot
Best Short Film, Live Action
Winner: Two Soldiers (2003) - Aaron Schneider, Andrew J. Sacks
P.S. Lista este luata de pe IMDB
aditza2004
01 Mar 2004, 08:11
Buna idee..si acum sa spunem ce nu ne convine :)
Nu-mi convine ca LOTR a luat chiar asa de multe premii.
Nu zic ca nu le merita.
N-as putea spune ca am vazut toate filmele din competitie dar am asa o senzatie ca premiile astea au fost pentru toata trilogia, si nu numai pentru ultima parte, ceea ce este oarecum unfair pentru celelalte filme aflate in competitie "numai" anul trecut!
In rest, nici ceremonia nu mi-a placut, Billy Cristal a fost cam obosit si m-a deranjat ca filmele de la "best picture" n-au avut parte de prezentarile individuale de care aveau de obicei parte.
In rest, dupa cum ziceam in alta parte, ma bucur pentru Sean Penn.
Semaca, you said it... A luat FOARTE multe oscaruri, mai multe decat merita. Trist... Academia a ignorat complet pe ceilalti... Dar macar a luat Theron Oscarul... Era clar ca ea il ia... :D
Previzibil, nici un pic de suspans. Singura surpriza (!) este Sean Penn, sincer ma asteptam la nea Bill.
Daca nu apareau atatea premii tehnice Titanic si ROTK nu egalau Ben-Hur. Prestatia actoriceasca la aceste doua filme este zero.
Si uite asa mai baga ROTK vreo 200 mil $ in pungulita.
Nightwane
01 Mar 2004, 12:47
eu sunt complet dezamagit de Best Actress. Consider ca Naomi Watts merita si pe buna dreptate, Theron mi s-a parut slaba, pe cand Naomi este excelenta. Eh..oricum LOTR...era si normal sa ia atat pt. ca faceau fanaticii gura. Da' macar am scapat de el :D
Mie mi s-a parut ca Theron merita 100% premiul....
Pacat de saraca neozeelandeza.Eu cu ea tineam.
Ete mah ce de aciditate apropos de LOTR....goddamn eretics...
Sm�agol-Gollum
01 Mar 2004, 13:27
Ce aveti oameni buni cu lotr?
Dupa parerea mea a meritat 200% oscarurile!!!
PoliFanAthic
01 Mar 2004, 13:34
Mie mi-a placut de Billy Crystal si filmele au fost prezentate individual. Cel mai jenant "discurs" mi s-a parut cel al lui Julia Roberts, care a fost ceva de genul "shot wide".
Evident ca nu imi convine faptul ca Lord a luat si cel mai bun film si cea mai buna regie, dar era inevitabil. La fel cum majoritatea actorilor isi primesc oscarul deobicei la a mai multa nominalizare, se poate intelege faptul ca trilogia LoTR a confirmat capacitatile "uluitoare" ale regizorului si in acelasi timp a obtinut "great achievements" atat pe plan tehnic cat si...pai, pe planul filmului ca intreg.
Nu sunt de acord cu acest lucru, caci filmele mi s-au parut obositoare si departe de a fi ceva ceea ce merita marcat in istorie, pentru mai mult decat succesul fenomenal la public si banii incasati. Sunt multumit ca nu a furat oscarul unor filme mai bune in anii precedenti. Pentru mine este indubitabil faptul ca, cel putin la categoria best film, Lost in Translation a fost peste Lord si sunt aproape convins ca si Mystic River se va dovedi sa fie.
In rest a fost oarecum monoton. Absolut nici o surpriza, pe care o minte care judeca rational(si nu afectiv) sa nu o poata "presimti". Nu ma plang de Sean Penn, caci doar scena aratata din film mi s-a parut deosebita, dar totusi as fi preferat sa fi luat Murray premiul. Era, insa, greu de crezut.
Cea mai mortala gluma mi s-a parut cea cu "lucrurile care s-au schimbat in ultimii 13 ani". A fost colosala! Mi-au mai placut si alte poante, d-ale lui Crystal, la fel cum mi-a placut scurtul lui musical.
Per total...pai, banuiesc ca toti sunt multumiti, s-a facut dreptate, etc.
Nightwane
01 Mar 2004, 13:37
banuiesti prost k toti sunt multumiti. eu unul nu sunt multumit. si sunt de acord doar cu premiul pt. cel mai bun scenariu original.
Sm�agol-Gollum
01 Mar 2004, 13:58
Daca unii nu au fost multumiti, asta este!!
Nu poate fi toata lumea multumita!!! :roll:
Mi se pare o tampenie totala.... adica ce mai, o GRESEALA imensa ca LOTR intra in istorie ca fiind singurul film care a avut 11 nominalizari si 11 premii! Nu merita asa ceva! Nu merita sa intre in istorie :roll: E o porcarie
Mi se pare o tampenie totala.... adica ce mai, o GRESEALA imensa ca LOTR intra in istorie ca fiind singurul film care a avut 11 nominalizari si 11 premii! Nu merita asa ceva! Nu merita sa intre in istorie :roll: E o porcarie
Concluzia este una singura: daca LOTR este singurul film din istorie cu astfel de palmares, inseamna ca e cel mai bun film pe care l-a facut vreodata Hollywoodul, deci si-au cam atins nivelul de incompetenta. Trist.
Pai da! Eu ce am zis? De-asta sunt asa de "revoltat" ... ca e o tampenie!
Sm�agol-Gollum
01 Mar 2004, 16:39
Dar titanic nu a castigat tot 11 oscaruri?? Eu parca asa stiam.
A castigat 11 oscaruri dar din 14 nominalizari!
snatchro
01 Mar 2004, 17:14
Pentru mine faptul ca LOTR nu prea a mai lasat sanse competitorilor mi s-a parut interesant de dubios. Mai mult de atat nu vreau sa zic.
De departe cea mai interesanta si savuroasa scena a festivitatii a fost "prinderea" statuetei de catre Blake Edwards. Am ras cu lacrimi.
De-abia astept sa vad Lost In Translation si Mystic River. Am totusi, pe langa altele, unele indoieli: poate ca Eastwood ar fi meritat Oscarul pentru regie.
Dar astept mai intai sa vad filmul pe ecrane, pe care nu l-am vazut anuntat la sectiunea "In curand" de pe site.
Leonard
01 Mar 2004, 17:16
poze de la Oscar pe rezolutie foarte mare gasiti aici:
http://press.oscars.org/eventlist.php
PoliFanAthic
01 Mar 2004, 17:41
banuiesti prost k toti sunt multumiti. eu unul nu sunt multumit. si sunt de acord doar cu premiul pt. cel mai bun scenariu original.
Nu cred ca ai inteles ce am vrut sa zic. Nu vorbesc de noi. Pe cine intereseaza faptul ca noi suntem nemultumiti?
Peste 10 ani, lumea se va gandi la LOTR ca fiind unul din filmele overrated a Hollywood-ului... Cum e "the last Emperor"... Acuma e hip, dar va fi uitat.. :o...
mi`e mult prea sila ca sa scriu ceva mai pe larg
a fost un jeg de mare amploare
ultima oara cand imi irosesc neuronii si somnu ca sa vad o asemena obscenitate
atata poate cacademia am de film
tristtttttttttttttt
totusi, au fost si 7 premii date pe merit
Dar nu si cele de la cea mai buna regie si cel mai bun film! Daca ar fi fost tinute in Romania oscarurile as fi zis ca e BLAT!
Ma asteptam la mai mult din partea Academiei... The Academy sucks..... :roll:
Bine ca esti tu tare si o sa dai tu premii la actori in locul lor... You will not MOCK the Academy...
Bey, deci iar o dam in razboaie LOTR? A cashtigat fanii sa se bucure, haters sa sufere...uite ca o dam pe manele. Asta e! Nici mie nu mi-a convenit cand Titanicul a luat gramada aia de Oscaruri, pentru ca mie filmul ala mi se pare o tampenie. In schimb sor`mea era in culmea fericirii, pentru ca ei i-a placut foarte tare filmul. Fiecare cu ale lui...
Totushi de ce nu a fost nominalizat pt cel mai bun actor in rol principal sau ro secundar tot nu am inteles??? Avea ceva stofa shi pentru acestea.Se facea o valva shi mai mare :D
Si pe cine ai nominaliza tu de acolo?
Pai nush.Eu nu-s in masura sa spun cine ar fi meritat sau ar fi putut.
PoliFanAthic
01 Mar 2004, 19:22
Ceea ce ma deranjeaza, intr-un fel, este ca Bill Murray nu s-a putut bucura de un Oscar. Nu contest prestatia lui Sean Penn, care oricum a avut un an extraordinar, dar ma tem ca Bill Murray nu va mai avea ocazia sa fie nominalizat "cu sanse reale". E extrem de dificil ca si comedian sa obtii o astfel de nominalizare.
Posibil.Dar nu a avut shi el parte la randul sau sa se bucure de un oscar???
Nu n-a primit nici un oscar... Insa sa vedem ce-o sa fie cu Garfield-ul... desi nu am auzit de cineva care sa ia oscar pentru voce :lol: :lol: :lol:
Mai shtii ce le mai trece prin cap :lol:
Cate Oscaruri a luat Ben-Hur? Parca asta era cel mai premiat film, nu?
L-a detronat cumva LOTR?
Ben-Hur a luat 11 oscaruri din 12 nominalizari... Dar cele mai multe nominalizari le-a avut Titanicul - 14 si a luat 11 din 14... cred ca recordul la cele mai multe oscaruri pt un film e 11...
Hm... Bill Murray este FOARTE respectat in lumea actorilor pt. ca a reusit sa treaca de la comedie stupida la rouluri mai speciale cu succes. A jucat in Rushmore si altele care i-au adus respect... Bill Murray are sanse mari pt. Oscar pana la moarte! Si daca nu primeste un Oscar pt un rol, va primii SIGUR unul "Honorary"... Respect 2 BILL!!!! He the man...
Dar are in plan sa faca vreun film acuma asa recent??Sau chiar filmeaza la unul?
Dar tocmai am zis ca poate scoate ceva cu Garfield... deci raspunsul e da, o sa joace in Garfield: The Movie numai ca e doar vocea... (el fiind Garfield)
Ce sa scoata in Garfield?Ia ganditi logic,goddamnit... :evil: Asta a fost sansa lui cea mare si cacatzii aia de la Oscaruri i-au suflat-o.ma pish pe Sean Penn,k are timp sa castige,lu' Billy nu cred sa i se mai acorde vreo sansa... :cry: asta a fost marea nedreptate a Oscarurilor de anul asta.
Ce sa scoata in Garfield?Ia ganditi logic,goddamnit... :evil: Asta a fost sansa lui cea mare si cacatzii aia de la Oscaruri i-au suflat-o.ma pish pe Sean Penn,k are timp sa castige,lu' Billy nu cred sa i se mai acorde vreo sansa... :cry: asta a fost marea nedreptate a Oscarurilor de anul asta.
Sa nu fim nedrepti, Sean Penn si-a meritat premiul si in definitiv era la a patra nominalizare. Iar actori buni care au ratat Oscarul ''la mustata'' au mai fost si vor mai fi. Exemplul care imi vine in minte acum este Peter O'Toole si simpaticul lui speech la primirea Oscarului pentru intreaga cariera: "Always a bridesmaid never a bride, my foot - I now have my own Oscar now until death do us part."
ricutza
04 Mar 2004, 00:32
dupa cum am mai spus, si mie mi se pare ca a luat prea multe Oscaruri LOTR...e drept ca anul asta au fost filmele destul de slabe...adica Lost in Translation si Mystic River au fost destul de interesante, dar nu suficient de bune ca sa merite Oscarul...
Sean Penn si-a meritat premiul dar sincera sa fiu si eu as fi preferat sa-l castige altcineva, fie Murray fie Depp...
Rennee nu stiu daca merita sa castige, dar probabil ca i s-a dat premiul si pt rolurile bune pe care le-a avut in ultimii ani si pt care nu a fost recompensata...
aditza2004
09 Mar 2004, 09:50
Dar eu nu inteleg de ce sunteti as revoltati...cei de la oscaruri nu ar trebui sa gandeasca ca nu mai are sanse sa castige....ei au dat premiul pt. anul acesta...nici nu cred ca ar fi trebuit sa se gandeasca sa ii dea lui Murry oscar pt ca e la sfarsit de cariera....
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.