View Full Version : critica de film: "pamantul care vibreaza"
am citit de curand cronica lui A Gorzo la LOTR- 'Pamantul care vibreaza' care mi-a provocat un entuziasm neobisnuit. mi se pare ca nivelul criticii de film din romania creste in continuu, ceea ce este f fain!!! si este incredibil cum se descurca gorzo in arta criticii si e si de varsta mea... mama lui! cred ca o sa-l ia pe Al S in curand
cronica lui o puteti gasi pe site-ul Dilemei, pe undeva pe acolo.. mi-a fost lene sa mai copii adresa aici.
daca aveti chef, faceti un top al criticilor aici. sau cronici preferate...
dar va rog, baieti, nu reluati discutiile despre LOTR aici.
Articolul nu e chiar asa de rau...
Totusi, nu mi se pare ca e o recenzie de film, cat e o prezentare a reactiilor diferitelor categorii de public la film, facand - in acelasi timp - destul de limpede (sau nu...) - care este parerea lui. Si mi se pare ca e nedrept in ceea ce priveste "Harry Potter"...
(P.S.: Articolul lui ALS cu "FSI" e mult mai bun... Si mai pertinent, asa...)
hai sa-ti spun cum mi se pare si mie...
eu o vad ca o recenzie de film prin ochii diferitilor spectatori.. si mi se pare ca LOTR este chiar genul de film careia i se potriveste f bine genul asta de cronica. spectatorii lui se impart in general in 2 tabere opuse -cam asa se vede si de pe forumul cinemagia. in ceea ce priveste pertinenta, nu stiu cat de pertinenta poate fi in sine o cronica de film, ci tonul autorului, mai degraba, da nota de pertinent/ nepertinent a recenziei. or, in ceea ce priveste LOTR iti tii in frau entuziasmul si adopti un ton 'pertinent' cu atat mai usor cu cat iti place mai putin filmul (ma rog, sau e regula generala asta).
mie mi-a placut f mult entuziasmul recenziei(chit ca eu nu tin f mult la filmul asta) al unui cronicar f abil (un mic legolas).
te salut
Pai... este o recenzie de film prim ochii diferitilor spectatori, dar as fi preferat un articol "clasic", in care autorul mai mult sa vorbeasca despre parerile proprii, decat ale altora. Nu zic ca nu este un articol bun, dar seamana mai mult cu un articol obisnuit, decat cu o recenzie "profesionista". Cat despre pertinenta, sunt de acord, atata doar ca tonul autorului se reflecta in cronica de film, deci si aceasta poate fi "pertinenta".
"in ceea ce priveste LOTR iti tii in frau entuziasmul si adopti un ton 'pertinent' cu atat mai usor cu cat iti place mai putin filmul"
In cazul LOTR, eu cred ca oricum poti deveni pertinent... si daca nu-ti place... si daca il adori... (si exemple sunt...)
Am citit si eu articolul respectiv,si,ca fan declarat,LOTR,ma declar multumit.MinRep are dreptate,nu e tocmai o critica a filmului,ci mai degraba o comparatie intre categoriile de spectatori,si o explicatie a viziunilor diferite asupra filmului.Totusi simt un minuscul,imperceptibil curent de falsitate-pentru ca Andrei Gorzo incearca sa se puna in locul fiecarui spectator si sa-i explice senzatiile treaite,deci e o relatare in mare parte imaginara-in loc sa fie obiectiv e de doua ori subiectiv-iar concluzia e bazata pe ambele 'vederi'.Exista si unele scapari,mai degraba confuzii(Mordorul e destul de foarte in est-dar cred ca asta si voia sa zica)-oricum,in mare,e opinie care mie mi se pare,repet,multumitoare.
Uite link-ul,in caz ca mai sunt curiosi:
http://www.algoritma.ro/dilema/fw.htm?current=arhiva_dilema/search1.htm
@ raptor
10x de link
aveam ziaru akasa da`mi era cam lene si nu mai stiu p unde l`am pus
cat despre cronica, in mod clar apara filmu
in mod clar nu e cea mai buna scriitura alui gorzo
A. Gorzo a afost adus la Dilema (acum veche) de Alex. Leo Serban. Gorza este independent, uneori chiar il contrazice - amical - pe ALS.
Sunt mai multi critici de film buni in presa romaneasca. Voi face un clasament mai incolo.
@ raptor
10x de link
aveam ziaru akasa da`mi era cam lene si nu mai stiu p unde l`am pus
cat despre cronica, in mod clar apara filmu
in mod clar nu e cea mai buna scriitura alui gorzo
ehem...zici ca nu e cea mai buna pentru ca e favorabila LOTR?
Gaandalf
04 Feb 2004, 20:36
Poate luatzi articolul shi il postatzi shi voi la Fanatic k la mine nu incarca pagina shi nu pot citi ce s-a scris despre LOTR ...
Poate luatzi articolul shi il postatzi shi voi la Fanatic k la mine nu incarca pagina shi nu pot citi ce s-a scris despre LOTR ...
incearca la linkurile:
http://www.algoritma.ro/dilema/fw.htm?current=3/index.htm
sau http://agenda.liternet.ro/articol.php?art=710
vad ca esti de acord cu mine Cat despre pertinenta, sunt de acord,
dar ajungi la concluzia contrara...
deci si aceasta poate fi "pertinenta"...
(dar deja intram intr-o polemica prea subtila pentru mine, asa ca s-o lasam balta...)
bun, sa inteleg ca nu v-a placut prea tare cronica, dati atunci cronici care v-au placut -nu neaparat romanesti. poate mai descoperim unii de la ceilalti alti cronicari interesanti!
scuze, am uitat sa inchei citatul inainte de paranteza.. sper ca s-a inteles..! pa
Ambra Blu
05 Feb 2004, 16:53
Cred ca In Romania e un singur cronicar Ok de film care poate sa faca spagatul si in alte arii culturale, si ala e pe invers.
Mintea lui Gorzo, in schimb e pe invers, de unde si cronicile alea inspizde si prolixe.
Alex Leo Serban
05 Feb 2004, 17:00
gorzo face un tip de cronica empatica, la limita eseului, ferindu-se de verdicte si lasindu-se usor furat de literatura; el incearca sa recreeze emotiile filmului prin scris.
imi place mult cum scrie, dar imi place pt ca le scrie EL: e f. subiectiv, dind impresia ca e de fapt obiectiv.
eu n-as vrea sa scriu asa, si - de altfel - cred ca sint kiar la antipodul acestui tip de cronica: ma intereseaza mesajul, nu forma (calofilia), verdictul, nu contextul, ierarhia, nu genealogia, regizorul, si nu actorii.
gorzo este un esentialist, eu sint un formalist.
si sint intotdeauna subiectiv - fara scrupule sau regrete!
nu cred ca trebuie sa existe un unic mod de a face cronicareala - critica - scris despre film - whatever.
e bine ca sintem complementari.
notorious
05 Feb 2004, 17:58
tot ceea ce ii lipseste lui andrei gorzo in cronicile sale (scrise cu atata emotie si dragoste pt film, incat uneori te copleseste si te face sa te duci la un film care nici macar nu te intereseaza) este putin tupeu si putina aciditate. un critic TREBUIE sa-mi spuna daca un film este bun sau nu. gorzo ezita. trebuie sa fie mai concis. dar pt cinefilul autentic este o binecuvantare - nu o data m-am lasat fermecat de cronicile lui.
p.s.: fara suparare, niciodata n-o sa-l intreaca pe alex leo serban!
ricutza
05 Feb 2004, 23:34
eu sunt fan Gorzo!
mie imi plac foarte tare cronicile lui si am senzatia de multe ori ca sunt scrise pentru mine...mie cronicile lui imi dau exact informatiile de care am nevoie, reusesc sa-mi dau seama si daca lui i-a placut sau nu filmul, este exact ceea ce vreau sa citesc...sunt de acord ca de multe ori e un pic sofisticat si are niste formulari mai ciudate, dar pe mine nu ma deranjeaza...
Cred ca e prea devreme ca A. Gorzo sa aiba "fani" - parerea mea subiectiva. Il citesc si eu, sa ma informez. E util "esentzialismul" din cronicile sale. Alex. Leo Serban - e alt nivel. ALS traieshte in zona periculoasa a verdictelor shi prin asta te cucereshte. E un fel de Ayrton Senna al cronicii de film.
Leonard Pyron
06 Feb 2004, 08:44
As numi enul de cronica practicat de cei doi ca fiind CRONICA MIORITICA... Si pe alocuri, pasunista !
Alex Leo Serban
06 Feb 2004, 11:23
As numi enul de cronica practicat de cei doi ca fiind CRONICA MIORITICA... Si pe alocuri, pasunista !
dak gasesti o singura kestie pashunista in cronicile mele, arata-mi-o si-o maninc cu fulgi cu tot! :evil:
PS btw, se spune "mioriTZica" :wink:
PS2 si, de fapt, ce inseamna!? :o
PS3 si ideea era k sintem complementari, eu si gorzo, nu k semanam - bai l.p., tu nu citishi ce scrisera oamenii astia p-acilea?? :evil:
Leonard Pyron
06 Feb 2004, 13:19
Asta cu coplementaritatea ti-a placut tie mult. Tzi-a mers la suflet, dar a vrut oamenii sa se puna bine cu tine, nu mai mult...
Alex Leo Serban
06 Feb 2004, 16:52
bati cimpii, bai pashunistule... :roll:
notorious
06 Feb 2004, 17:36
Cred ca e prea devreme ca A. Gorzo sa aiba "fani" - parerea mea subiectiva. Il citesc si eu, sa ma informez. E util "esentzialismul" din cronicile sale. Alex. Leo Serban - e alt nivel. ALS traieshte in zona periculoasa a verdictelor shi prin asta te cucereshte. E un fel de Ayrton Senna al cronicii de film.
sherley temple si macaulay culkin au avut fani si la opt ani. hitler n-a avut fani (normali la cap) nici la 60 dupa moartea sa! fiecare poate avea fanii sai? cum, este vorba de opinia publica! si oricum, cati fani poti sa ai scriind cronici de film ?... :roll: :roll:
ricutza
06 Feb 2004, 23:40
ok...cand am scris "fan" nu m-am referit la ceva de genul: am postere cu el pe pereti, ii urmaresc fiecare miscare si as omori pe cineva pt o bucatica din hainele lui....
am spus ca sunt fan Gorzo pt ca imi place mult cum scrie...l-am remarcat in Secolul 21: Filmul in conditiile in care acolo scrisesera si ALS si Chirilov si Ada Rosetti si multe alte nume celebre...si totusi a reusit sa-mi atraga atentia cu stilul sau...dupa care am descoperit ca scrie si in Dilema si i-am citit si niste articole de acolo si acum ii citesc cronicile din B-24-FUN...
Draga Ricutza, B-24 Fun... poate fi citit shi pe internet??? Da-mi, te rog, adresa!
Febletzea mea, shtiu ca nu te "fanatizezi" foarte ushor shi pentru oricine, avand inteligentza shi spiritul critic pe care il etalezi aici.
ricutza
08 Feb 2004, 00:34
mai, nu stiu daca poate fi citit si pe net...am incercat sa gasesc o adresa de-a lor dar in revista nu am vazut nimic de genul asta...doar o adresa de mail!
oricum poti sa citesti Dilema pe net din ce stiu eu...si Gorzo obisnuia sa scrie si acolo...
Leonard Pyron
08 Feb 2004, 10:25
bati cimpii, bai pashunistule...
Te-ai suparat? Nu uita ca genul se numeste Cronica DE FILM deci se refera la o alta pera deja existenta si nu este un delir cultural de sine-statator. Cronicutzele tale nu ar avea nici o ratiune de a exista fara filmele in chestiune.
mai, nu stiu daca poate fi citit si pe net...am incercat sa gasesc o adresa de-a lor dar in revista nu am vazut nimic de genul asta...doar o adresa de mail!
oricum poti sa citesti Dilema pe net din ce stiu eu...si Gorzo obisnuia sa scrie si acolo...
Citesc Dilema, cum sa nu, mai shi scriu acolo sometimes... Acum sunt la ceva distantza de tzara, asha ca gandeam ca publicatzia indicata de tine poate fi gasita pe inet. Thanks!!!
Alex Leo Serban
08 Feb 2004, 13:31
Te-ai suparat? Nu uita ca genul se numeste Cronica DE FILM deci se refera la o alta pera deja existenta si nu este un delir cultural de sine-statator. Cronicutzele tale nu ar avea nici o ratiune de a exista fara filmele in chestiune.
that is PRECISELY my point: cronik cinematografik este o sub-specie, un gen derivat, copy & paste hermeneutic (know the word, don't u?), nicidecum o "arta"; trebuie tratata cu seriozitate, ca orice ocupatie, dar nu facut din ea mai mult decit e - o forma de literatura, un drog sau - doamne fereste! - un "in loc de"...
pt mine, conteaza mult mai mult GESTUL & - cum spuneam - verdictul, de-aceea un bun critic este (si) cel care se comporta k un distribuitor - adik are fler, deskide usi, face cunoscute tendinte etc., eventual k selectioner al unui festival (cum e kirilov & cum sint multi critici-selectioneri straini). nu trebuie sa scrie neaparat!, este o prejudecata - da - km pashunista...
k sa fiu sincer, in ac. kestie sint adeptul unui minimalism dus pina in pinzele albe: idealul este un deget indreptat spre filmul cel bun, & unul in jos spre jeguri - cum faceau ebert & siskel.
cred k - de fapt - nu prea stiu (si nu stii nici tu!) ce ai vrut sa spui prin "pashunist"... :wink: dar sper k e clar acum where I stand...
gorzo face un tip de cronica empatica, la limita eseului, ferindu-se de verdicte si lasindu-se usor furat de literatura; el incearca sa recreeze emotiile filmului prin scris.
imi place mult cum scrie, dar imi place pt ca le scrie EL: e f. subiectiv, dind impresia ca e de fapt obiectiv.
eu n-as vrea sa scriu asa, si - de altfel - cred ca sint kiar la antipodul acestui tip de cronica: ma intereseaza mesajul, nu forma (calofilia), verdictul, nu contextul, ierarhia, nu genealogia, regizorul, si nu actorii.
si sint intotdeauna subiectiv - fara scrupule sau regrete!
nu cred ca trebuie sa existe un unic mod de a face cronicareala - critica - scris despre film - whatever.
e bine ca sintem complementari.
Ce bine ar fi sa scrii precum gandesti! :wink:
Alex Leo Serban
08 Feb 2004, 14:30
this is exactly what i do - nici mai mult, nici mai putin! dar unii probabil k-u orbu gainii, sau nu stiu sa citeasca, sau whatever... :wink:
this is exactly what i do - nici mai mult, nici mai putin! dar unii probabil k-u orbu gainii, sau nu stiu sa citeasca, sau whatever... :wink:
Vrei sa-ti aduc aminte de abundenta parantezelor ce-ti impaneaza/impauneza textele? Esti atat de meandric incat nici nu stii ce gandesti si ce vrei sa scrii.
ALS ...... E un fel de Ayrton Senna al cronicii de film.
Mai degraba e un fel de Niki Lauda al cronichetelor.
mdaaaaaa........
d`a dreptu fascinant
discutia asta....hm... cu asl pe post de ayrton sena ...si ....gorzo pe post de obiect (eventual) al admiratiei fanatice....cam ca... sa nu zicem michael jakson....poate justin timberlake?
ce ziceam???
fascinant
keep on the good work, boys& girls
notorious
08 Feb 2004, 20:55
discutia asta....hm... cu asl pe post de ayrton sena ...si ....gorzo pe post de obiect (eventual) al admiratiei fanatice
eu mereu m-am ferit sa folosesc cuvinatul asta - 'fan', pt ca ma duce cu gandul automat la 'fanatic'. poti fi fan al unui actor sau al unui regizor in sensul ca iti place cum joaca/ce filme regizeaza. ezit sa ma recunosc fan al unui ziarist/politician sau al lui marx. :roll: :roll:
:wink:
tot ce spun (si cu ocazia asta ii transmit si ricutzei) este ca imi plac cronicile lui gorzo (sa zicem 3/4 din ele), dar mai mult cele ale lui ALS. din motive pe care chiar el le-a mentionat.
p.s. - topic-ul asta, spre exasperarea lui ddoro, se transforma in meciul de improscat cu noroi numit 'critica criticii de film'. 1 si 2.
care 'exasperarea' mea...!? nu ma cunosti, draguta... nu-s usor de exasperat, (de aia imi si place marx!)
(doar ca-n weekend, nu intru pe forum.. si nici nu vreau sa intru prea mult in discutii)
si critica criticii de film mi se pare chiar o chestie interesanta! doar ca nu inteleg de ce se vorbeste doar de Gorzo si de Al S, nu va mai intereseaza nimeni altcineva? a propos, als, care-s cronicarii tai preferati? nu e musai sa fie de film!
si de prin afara pe cine cunoasteti?
mie, imi placea Kessler mai demult, dar a disparut.. cel putin eu nu l-am mai vazut pe nicaieri. chiar, mai traieste E Kessler?
mdaaaaaa........
d`a dreptu fascinant
discutia asta....hm... cu asl pe post de ayrton sena ...si ....gorzo pe post de obiect (eventual) al admiratiei fanatice....cam ca... sa nu zicem michael jakson....poate justin timberlake?
ce ziceam???
fascinant
keep on the good work, boys& girls
a.., a.., korben, imi place stilul tau sarcastico-pointillistic, dar, te rog, nu-l speria pe notorious, ca vreau sa continue mai mult timp topicul asta si el este mai 'constructiv' !!
Alex Leo Serban
09 Feb 2004, 11:09
asha mai venim de-aksa! devenise embarassing sa intru-ntr-una in disc. despre gorzo & moa (sper k sa-nteles k vroiam doar sa precizez niste kestii, pe kre indivizi precum alde marx nu le pricep neam, raminind blokti in "paranteze"...).
"exercitii de admiratie" deci: de la noi, imi plac eugenia voda, iulia blaga, gorzo, alin ludu dumbrava & andrei cretzulescu, andrei bangu, kirilov (cum scriu unikmente, nu avem intotdeauna ac. gusturi!), viorica bucur, magda mihailescu, andreea chiriac, doinel tronaru (si cum scriu, si ce recomanda), laurentiu bratan (cel mai serios tinar critic - ba nu, doar critic! - de la noi!!).
de afara, thierry jousse (de la cahiers...), leah rozen (de la people mag.), olivier nicklaus (de la inrockuptibles).
din afara filmului, ioana parvulescu (dar nu mai face strict cronik de krte), paul cernat, luminitza marcu & c. rogozanu, marius chivu.
imi place cum scrie despre teatru radu tuculescu (de obicei in obs. cultural).
asta-i tot ce-mi vine deokmdata...
Alex Leo Serban
09 Feb 2004, 11:15
na, k-m uitat:
pt ddoro: da, ervin kessler "mai traieste", dar nu prea mai scrie, din pakte :cry: si mie-mi placea mult odinioara!
pt marx (o kestie elementara): nu e nevoie sa copy & paste citatele atunci cind postezi imediat dupa mesajul anterior... arata ridicol & pisalog (sorry: pt tine, "redundant" :wink: )
Leonard Pyron
09 Feb 2004, 13:14
Ce de-a arabesquri pe-aicea-sha...
asha mai venim de-aksa! devenise embarassing sa intru-ntr-una in disc. despre gorzo & moa (sper k sa-nteles k vroiam doar sa precizez niste kestii, pe kre indivizi precum alde marx nu le pricep neam, raminind blokti in "paranteze"...).
"exercitii de admiratie" deci: de la noi, imi plac eugenia voda, iulia blaga, gorzo, alin ludu dumbrava & andrei cretzulescu, andrei bangu, kirilov (cum scriu unikmente, nu avem intotdeauna ac. gusturi!), viorica bucur, magda mihailescu, andreea chiriac, doinel tronaru (si cum scriu, si ce recomanda), laurentiu bratan (cel mai serios tinar critic - ba nu, doar critic! - de la noi!!)
ALS, ce vrei sa-ti fac daca tu esti un maniac al parantezelor burdusite de contexte, forme si genealogii(exact ce-ai afirmat ca nu te definesc) ? Scriu si eu despre maniile tale.
Si e un adevarat talmes-balmes in aprecierile tale: Bangu, Dumbrava si Tronaru care scriu in stilul dulce al inapetentilor(adica fad), Bucur, Voda si Mihailescu adica vechea garda de cronicarese care actual produc doar eseuri si cronici de intampinare . Nici un cuvant despre Cristina Bazavan care face niste paralelisme cinefile de reala imaginatie pe Liternet?
as cam avea ceva de observat, da... nu vreau sa-l opresc cumva pe notorius din " constructiile lui constuctiviste"
asa ca voi urmari topiku sa vad daca`l tin sinapsele sa observe ce era d observat
@ ddoru
dac`ti mai permiti vreodata sa fii patronizing cu mine iti culegi creierii de pe bordura cu gamela, puiule!
notorious
09 Feb 2004, 20:06
"exercitii de admiratie" deci: de la noi, imi plac eugenia voda, iulia blaga, gorzo, alin ludu dumbrava & andrei cretzulescu, andrei bangu, kirilov (cum scriu unikmente, nu avem intotdeauna ac. gusturi!), viorica bucur, magda mihailescu, andreea chiriac, doinel tronaru (si cum scriu, si ce recomanda), laurentiu bratan (cel mai serios tinar critic - ba nu, doar critic! - de la noi!!).
multumesc, darga leo, ca m-ai trecut si pe mine printre 'preferati'... :P desi in ultima vreme, nu prea am mai fost 'activ' din pct de vedere 'cronicaresc'...
pt ddoro: draga, sper sa nu mai fii atat de irascibil pe site-ul asta pt restul 'activitatii' tale de scriere/redactare, pt ca modul in care imi raspunzi ma deruteaza rau de tot! nu stiu ce anume te-a prost dispus in afirmatia mea ca 'spre exasperarea lui ddoro, topic-ul asta risca sa se transforme in...'! poate imi explici si mie treaba asta. sau de ce ma iei cu misto-uri gen 'spiritul sau constructiv'. reactionezi, in cuvinte, de ca vacarul care se supara pe sat.
notorious
09 Feb 2004, 20:11
as cam avea ceva de observat, da... nu vreau sa-l opresc cumva pe notorius din " constructiile lui constuctiviste"
asa ca voi urmari topiku sa vad daca`l tin sinapsele sa observe ce era d observat
@ ddoru
dac`ti mai permiti vreodata sa fii patronizing cu mine iti culegi creierii de pe bordura cu gamela, puiule!
ce era de observat???? tu vezi ce scrii (si nu, acum ca sa te linistesc, nu sunt 'patronizing' cu tine)? esti neclar. te ascunzi printre degete mai ceva ca un psihiatru. cand dracu' am fost patronizing cu tine????????????? spune si tu fraza anume.
n-am inteles absolut nimic din ce v-a intepat pe voi doi! bai, korben, daca nu poti sa iti stapanesti nervii, sa stii ca s-a inventat dipiridamolul. si daca iei o cutiuta, da-i una si lui ddoro! usor, fratilor!
ricutza
09 Feb 2004, 22:55
multumesc, darga leo, ca m-ai trecut si pe mine printre 'preferati'... :P desi in ultima vreme, nu prea am mai fost 'activ' din pct de vedere 'cronicaresc'...
nu sunt sigura ca am inteles raspunsul asta...care to explain?
anyway...mie imi place si de Camelia Ghioc...ii citesc prezentarile la filme din Protv Magazin...bine, nu sunt cronici propriu-zise dar chiar imi place mult cum le scrie...adica iti si face o iedee despre film si nici nu-ti dezvaluie subiectul...eu sunt un pic pretentioasa si nu-mi place sa vad un film pornind de la ideea altcuiva despre filmul respectiv...din acest motiv nici nu prea citesc cronici sau review-uri inainte de a vedea un film...dar ea reuseste sa le scrie astfel incat sa-mi dau seama daca un anumit film care ruleaza pe ecrane merita sau nu vazut si totusi nu-mi creeaza un orizont de asteptare prea mare...
Mala Portugal
10 Feb 2004, 00:10
Uite si un topic “Cat de mica e a lui Gorzo”! In cazul lui nu conteaza cat e de mica/mare ci cat e de plctisitoare/sforaitoare (cronica of course). Pe mine empirismul domnului G ma oboseste iar pretentiile lui de gnom ma amuza. In rest a scris Ambra ce-mi statea si mie pe buricele degetelor.
nu sunt sigura ca am inteles raspunsul asta...care to explain?
Ce nu intelegi tu Ric.? Notorious este domnul critic de film Andrei Bangu ce publica compozitii cineaste derulate ca intriga, punct culminant si "the end" in Observatorul Cultural, avandu-l MC pe ALS. Dar ca sa te linistesti iti spun ca tu scrii de 10 ori mai bine decat el, dar daca pe tine nu te iubeste ALS.....
n-am inteles absolut nimic din ce v-a intepat pe voi doi! bai, korben, daca nu poti sa iti stapanesti nervii, sa stii ca s-a inventat dipiridamolul. si daca iei o cutiuta, da-i una si lui ddoro! usor, fratilor!
Mai usor cu gafele domnu' critic de film ! Ce treaba are dipiridamolul cu nervii incinsi? Scrie tu despre filme si lasa mishtourile pt cei ce se pricep. :wink:
@ ddoru
Ce dur esti baietas ! Unde ai facut armata, la popo-ta?
Leonard Pyron
10 Feb 2004, 13:30
Mie imi place de Valerian Sava cand incepe sa injure. Si sunt o gramada care o merita...
Mie imi place de Valerian Sava cand incepe sa injure. Si sunt o gramada care o merita...
Trebuia sa fiu si eu o data de acord cu tine. Acum am ocazia.
PS: stii cumva de ce nu-i place si lui ALS?
Leonard Pyron
10 Feb 2004, 14:00
Mosul face ceea ce pustiul nu poate...
Ce dur esti baietas ! Unde ai facut armata, la popo-ta?
@ marx
nu. akolo am intalnit`o, io si restu regimentului pe ma`ta.
marx, i might be your father
io sau altu din regiment
ce era de observat???? esti neclar. te ascunzi printre degete mai ceva ca un psihiatru. cand dracu' am fost patronizing cu tine????????????? spune si tu fraza anume.
n-am inteles absolut nimic !
exact. nu ai inteles ca io ma refeream la ce`a scris ddoro
da se pare ca ne vom intalni la psihiatru caci, din cate vad cam suferi de mania persecutiei cu fenomene agravante( lipsa bunului simt de a sta de`o parte daca nu e vorba de tine)
asta ai intels? sau tre sa`ti fac o schema?
Alex Leo Serban
10 Feb 2004, 15:46
nu mai faceti atitea conjecturi (asta-i una pt tine, marx :wink: ) sau presupuneri proaste, baietii: nu l-am pus pe v. sava din cu totul alte motive - el ma lauda cam la fiecare cronica, asa ca...
PS nu, thank u marx, cristina bazavan nu citesc.
Ambra Blu
10 Feb 2004, 16:51
In rest a scris Ambra ce-mi statea si mie pe buricele degetelor.
Si mai intrebai ce e aia chirofanie! Sa citesti ce scrie in buricele degetelor altora, nu?
nu. akolo am intalnit`o, io si restu regimentului pe ma`ta.
marx, i might be your father
io sau altu din regiment
Retrag afirmatia mea. Nu esti dur, esti flasc. Te-ai repezit repede sa te definesti ca un spermatozoid angoasat. Si cand un spermatozoid e strivit de angoase isi simte esecul cand e deja esuat.
notorious
10 Feb 2004, 18:41
Ce nu intelegi tu Ric.? Notorious este domnul critic de film Andrei Bangu ce publica compozitii cineaste derulate ca intriga, punct culminant si "the end" in Observatorul Cultural, avandu-l MC pe ALS.
multumesc ca imi faci reclama, draga marx! nu era nevoie s-o faci si pe agentul publicitar. daca spui ca acele cronici sunt 'derulate ca intriga, punct culminant si "the end" ' - asta inseamna doar un lucru: anume ca nu le-ai citit si comentezi din placerea de a contrazice pe cineva. poate explici si ce inseamna acel 'avandu-l MC pe ALS'. ti-am auzit o data parerile despre cronicile mele si daca ai de gand sa te mai legi de ele, inseamna ca esti incapabil sa ma ataci si din alte unghiuri si ca bati apa-n piua. iar asta nu prea-ti sta in fire, dle. doctor. devii caznit si plicitsitor in antipatia ta fata de mine.
notorious
10 Feb 2004, 18:45
da se pare ca ne vom intalni la psihiatru caci, din cate vad cam suferi de mania persecutiei cu fenomene agravante( lipsa bunului simt de a sta de`o parte daca nu e vorba de tine)
draga korben,
tot ce am facut eu a fost sa-ti sanctionez criza de nervi pe care ai avut-o si car a generat amenintari violente (aceea ca-mi voi culege creierii cu gamela). si iti mai atrag atentia ca ironiile tale se intorc impotriva ta: daca zici ca ne vom intalni la psihiatru, risc sa te intreb de ce bola suferi...
Mala Portugal
10 Feb 2004, 23:18
Si Iulia Blaga face critica??? :evil: Eu credeam ca ea doar povesteste filme... :roll:
de afara, thierry jousse (de la cahiers...), leah rozen (de la people mag.), olivier nicklaus (de la inrockuptibles).
na, c-am uitat sa-ti multumesc! m-am fixat pe leah rozen cu investigatiile acum..
si cine gaseste cronici ceare i se par interesante pe internet, sa nu ezite sa lase link-urile pe aici.., caci dupa cum vedeti sint in plin proces educativ!!
va salut!
multumesc ca imi faci reclama, draga marx! nu era nevoie s-o faci si pe agentul publicitar. daca spui ca acele cronici sunt 'derulate ca intriga, punct culminant si "the end" ' - asta inseamna doar un lucru: anume ca nu le-ai citit si comentezi din placerea de a contrazice pe cineva.
Vrei sa le anatomizez pe forum, domnule "Dipiridamol pt nervi" ? Si ce altceva as putea comenta despre augusta dvs personalitate decat productia ideatica?
PS: MC inseamna Master of Ceremony, nu-ti face ALS featuring in Obsv.?
ALS, m-ai impulsionat sa-ti predau o lectie de pedagogie. Sa vada toata lumea ca pe tine nu te intereseaza CONTEXTUL si GENEALOGIA .
Un articol din Romania Literara(deci, nu Libertatea, Elle sau Cosmo unde iti mai permiti sa scrii cu mana stanga), intitulat "Gangsterii-si fac cruce cu arma" imi e material didactic. Aceasta cronicheta se refera la Cidade de Deus, si ce aflam din primul paragraf? "Orasul zeilor dureaza 130 de minute......", apoi simti nevoia imperioasa sa contorizezi erorile de traducere, treci ulterior la definirea "favelei" ca sa ajungi la ...autorul scenariului care a numarat 300 de personaje si peste 100 de povesti diferite in romanul lui Paolo Lins.
ALS, e sau nu CONTEXT si GENEALOGIE in aceasta scurta triere de idei ?
PS: "....lung prilej de ipoteze....." parca ne spunea Toparceanu.
:wink:
notorious
11 Feb 2004, 19:27
Vrei sa le anatomizez pe forum, domnule "Dipiridamol pt nervi" ?
draga marx, fa ce vrei (desi, daca mai tii minte, eu te invitam sa faci lucrul asta inca de la 'lynch vs. nolan' iar tu o dadusesi cotita)... eu iti atrag atentia asupra unui lucru, insa: ti-ai facut o adevarata fixatie din a ma denigra pe acest forum. antipatia personala pe care o manifestati in mod constant fata de mine iti intuneca judecata si te face subiectiv. devii obsesiv, caznit, de-acum chiar lipsit de o elementara logica a conversatiei si de obiectivitate in idei.
asadar, tu hotarasti, dle doctor. daca decizi sa ma 'anatomizezi', spune-mi si numele topic-ului.
draga marx, fa ce vrei (desi, daca mai tii minte, eu te invitam sa faci lucrul asta inca de la 'lynch vs. nolan' iar tu o dadusesi cotita)
Draga Dipiridamol, ar trebui sa ingurgitezi putina lecitina. Cum adica am dat-o "cotita" ? N-am disecat "identitatea" lui Mangold? Si-ti fac un bine pana la urma : reclama pe gratis. Azi avem in program Kill Notorious vol. 2 :
Andrei Bangu
Master " Peter Weir; commander " Russell Crowe
Titlu original: Master and Commander: The Far Side of the World
Gen: aventuri, razboi
Regia: Peter Weir
Scenariul: Peter Weir si John Collee,
dupa romanul lui Patrick O'Brien
Studiourile: 20th Century Fox, Universal Pictures, Miramax Films
Durata: 138 minute
Cota mea: 8.5 din 10
Intriga: In timpul razboiului franco-britanic, capitanul "Lucky" Jack Aubrey si echipajul sau britanic conduc o corabie cu misiunea de a asigura linistea in sudul Oceanului Atlantic, pina cind ei insisi ajung sa fie vinati de inamic.
Comentarii
Russell Crowe se descurca asa si-asa pe post de capitan sufletist, dar ferm si pragmatic in noul film/noua productie a lui Peter Weir care a beneficiat ca buget de 150 de milioane de dolari! Crowe este, intr-adevar, si sufletist, si ferm, si incapatinat. Dar (mai ales primul dintre atribute) nu prea i se potriveste deloc: este departe de John Nash sau de The Insider. El nu aduce filmului lui Weir nimic special, in afara faptului ca-i implineste acestuia ambitia de a fi lucrat cu un australian get-beget (la fel ca si dinsul). Adevarata revelatie este aici Paul Bettany, Geoffrey Chausser (!) din A Knight's Tale, reusind sa-l secondeze (si, in cele din urma, sa-l imblinzeasca) cu brio pe australianul cu o evidenta problema de comportament.
Este suficient sa zici atit pentru ca Master and Commander sa se scufunde incet si linistit in dezastru ' mai ales ca e vorba de Weir, autorul sfintelor Witness sau Dead Poets Society.
Si totusi, Weir este adevaratul "master" din acest film: reuseste sa faca cele mai plicticoase momente sa aiba un mister patrunzator, cele mai patetice idei patriotice sa le presare cu ironie, cel mai perimat joc de-a soarecele si pisica (in care, evident, vinatorul devine vinat) sa-l salveze cu o suita de sugestii uluitor de inspirate (corabia franceza vazuta ca o fantoma a marii), sa transforme vesnica poveste a "omului onoarei" intr-un pertinent discurs (non-patetic) despre prietenie, indatorire si autoritate. Superb filmat, excelent montat, in ciuda comercialismului vadit (si totusi, e dureros sa vezi cum filme "comerciale" bune o dau in bara la box-office), Master and Commander nu se "scufunda", ci inoata cu ambitie pina la mal!
Mentiune: a se urmari la cinema, nu pe video.
Asta reprezinta CRITICA DE FILM sau compunere de clasa a IV-a(cu naivitatile de rigoare)?
PS: mai interesant e afisul filmului decat ce faci tu aici !
PPS: si nu te-ai plictisit sa-mi inserezi aceleasi idei de fiecare data?
propun un topic: marx-notorious, mânia zeilor!!!! dar spatiul de 'cafenea' de aici nu e prea propice pt o asemenea razboiala!
hai ca sunteti comici, imi place de voi! numai bine de la mine!
poate totusi scrii si tu marx pe aici cine-ti mai place si cine-ti mai displace dintre conicarii romani. te salut!
pace, notorious!
(nu ma bagati in seama totusi, am baut ceva azi si la pranz nu pica tocmai bine).
Alex Leo Serban
12 Feb 2004, 16:53
norocul lui andrei bangu (nu stiu daca el e notorious... stiam ca e "semi-cronicaru"?!) e ca are incredere in ce cred eu, a.l.s., si nu in parerea unui individ frustrat-nevrotic, cu pretentii de atoatestiutor si cultura generala cu virtuti de schweitzer... :wink:
norocul lui andrei bangu (nu stiu daca el e notorious... stiam ca e "semi-cronicaru"?!) e ca are incredere in ce cred eu, a.l.s., si nu in parerea unui individ frustrat-nevrotic, cu pretentii de atoatestiutor si cultura generala cu virtuti de schweitzer... :wink:
Asta se numeste "atacul cavaleriei usoare" ?
PS: nu stiu cum patesti tu ALS, dar tot timpul cand n-ai argumente o dai pe tushari de artist de balci.
notorious
12 Feb 2004, 18:52
Asta reprezinta CRITICA DE FILM sau compunere de clasa a IV-a(cu naivitatile de rigoare)?
PS: mai interesant e afisul filmului decat ce faci tu aici !
PPS: si nu te-ai plictisit sa-mi inserezi aceleasi idei de fiecare data?
marx, intrebarea este daca TU nu te-ai plictisit sa-mi tot ataci 'conceptia ideatica', nu daca eu ma plictisesc scotand in evidenta faptul ca manifesti o obsesie care degenereaza in isterie si temeperament coleric. si daca nu te plictisesi sa tot tragi de dipiridamolul ala, care apropo, parca stiam ca este pt inima, iar eu aveam impresia ca korben avea palpatii.
tu imi starnesti apetitul sa mai scriu cronici (in ultima vreme nu prea am mai avut timp) - chiar adineaori am trimis una pe liternet. din 'obsevator' probabil ai 'observat' ca m-am cam retras. dar poate o 'reintru' si acolo.
notorious
12 Feb 2004, 18:58
andrei bangu (nu stiu daca el e notorious... stiam ca e "semi-cronicaru"?!)
la recomandarea somitatii site-ului cinemagia, marx, semi-cronicaru' a devenit notorious, dar a ramas andrei bangu. semi-cronicaru' era un nick pe care l-am scos pe moment, incercand sa intru intr-o conversatie in care era denigrat 'chicago', fara sa ma mai ocup de imaginea mea de pe forum. acum ca semi-cronicaru' se ia mai in serios cu activitatea sa de pe forum, si-a luat si un nick 'hitchcock-ian'.
p.s. - ddoro, eiu nu ma mai cert cu marx, pt ca n-are rost - eu spun una, el imi taie gatul, apoi ne muscam de varice non-stop... n-are nici un sens. il las pe el sa critice tot ce-i iese in fata.
Pt ALS si A. Bangu/Notorious:
domnii mei, critica in general(film, arte plastice, lit.) se bazeaza pe accentuarea si clarificarea anumitor aspecte/componente/simboluri, nu pe torsionarea unor cuvinte doar pt a repovesti impresii subiective. Tu, Notorious faci un joc de alba-neagra. Afirmi ba ca plictiseste, ba ca reuseste sa nu plictiseasca(ma refer la filmul lui Weir si cronicheta ta). Faci pe undeva vreo disociere clara?Ce sa mai vorbim de banalitatea exprimarii. Iar tu ALS, preferi sa faci pe orbul, decat sa-ti diluezi orgoliul.
PS: ai dreptate Notorious, sa-l mai dam dracului de dipiridamol, dar tzine si tu minte ca e un antiplachetar care nu se foloseste nici pt isterii nici pt palpitatii.
PPS: iar temperamentul meu e departe de a fi coleric, notorious. e chiar asa de dificil sa-ti dai seama ca sunt un "flegmatic" 100% ?
Alex Leo Serban
13 Feb 2004, 15:29
tiiiiiii... ia te uita! marx iarasi vorbeste singur :roll: de data asta, monologul lui se cheama "ce cred eu ca e critica & de ce f.u.c.k.i.n.g. no one cares what i think" :lol:
tiiiiiii... ia te uita!
Ce se intampla ALS? Ai iesit din pubertate si ai inceput sa te miri de "noua poarta" ?
Alex Leo Serban
13 Feb 2004, 15:50
(vezi mai sus)
iar "poante" d-astea sa duci la tvr, pt emisiunile de divertisment, poate-acolo ti le primeste; aici, pe forum, sint totusi standarde mai inalte...
aici, pe forum, sint totusi standarde mai inalte...
Ai dreptate ALS. Daca nici argumentele nu te pot linisti, glumele n-au nici o sansa.
Iar "standardul inalt" al acestui forum e deja prea sofisticat pt mine. abia te mai zaresc din cauza maldarelor de enumerari cinemagiste.
notorious
13 Feb 2004, 21:13
domnii mei, critica in general(film, arte plastice, lit.) se bazeaza pe accentuarea si clarificarea anumitor aspecte/componente/simboluri, nu pe torsionarea unor cuvinte doar pt a repovesti impresii subiective. Tu, Notorious faci un joc de alba-neagra. Afirmi ba ca plictiseste, ba ca reuseste sa nu plictiseasca(ma refer la filmul lui Weir si cronicheta ta). Faci pe undeva vreo disociere clara?Ce sa mai vorbim de banalitatea exprimarii.
dupa cum foarte vag o descrii tu, marx, pt tine nici o critica de film din romania nu te va satisface pe deplin. sa lasam putin puerila cearta intre tine si a.l.s. eu, pe parcursul catorva ani, am citit in romania 'pro cinema' (preferati: mihai chirilov, cristian lazarescu, marilena iliesiu, anca gradinariu, andreea chiriac - hm, cam toata redactia!), apoi 'cinerama', chiar amaratul 'cinema', apoi m-am multumit cu cronici pe net semnate a.l.s. (al carui stil m-a 'lovit' - mi-a influentat propriile idei si propriul sistem de valori in ceea ce priveste filmul). ce am citit (si nimic nu se compara cu defunctul 'pro cinema') este critica de film profesionista (si in mare parte, realizata de tineri). si ceea ce am invatat din ea, pe langa faptul ca nu corespunde defel cu conceptiile tale (daca le pot numi conceptii - valul de cuvinte expeditive pe care le mentionezi mai sus), este: sa mentionezi, in primul rand, de ce trebuie vazut un film, ce anume are bun, ce anume nu are bun, sa incadrezi filmul in cariera regizorala a autorului, in cariera actoriala a interpretilor, si mai ales sa te folosesti de umor, sa n-o lungesti, pt risti sa plictisesti, sa fii concis, scurt si la obiect, permitandu-ti, pe alocuri (daca merita si daca exista) sa evidentiezi simboluri, trimiteri la alte filme, etc.
iar daca te uiti la articolul de mai sus, ai sa vezi ca am facut exact ce am invatat. poate nu sunt suficient de matur ca sa-mi formez propriul sistem critic, poate nici suficient de destept si cultivat ca sa ma prind de toate trimiterile/simbolurile facute de cineast (desi, repet, deseori nu exista asa ceva si trebuie sa tratezi filmul ca atare - acum , numai david lynch si lars von trier mai lanseaza simboluri si altele). scriu asa cum scriu si nu ma las descurajat, incercand mereu sa fac mai bine (ca orice om, nu?).
p.s.: impresia subiectiva este chiar necesara, as putea spune. critica de film este de departe mult mai libera decat cea literara - desi daca citesti lovinescu sau calinescu sau simion poti observa impresii subiective.
notorious
13 Feb 2004, 21:22
iar temperamentul meu e departe de a fi coleric, notorious. e chiar asa de dificil sa-ti dai seama ca sunt un "flegmatic" 100% ?
dupa solidele dvs cunostinte de psihologie, dle marx, probabil stiti ca nu exista asa ceva ca '100% flegmatic', '100% coleric', '100% melancolic' sau '100% sangvin'. dvs sunteti undeva la granita dintre coleric si sangvin, nici pe de parte flegamtic (daca ati fi asa, nu v-ati implica in certuri copilaroase cu altii - lucru sesizabil in argumentele aduse in mare parte). pot sa va dovedesc asta, dar am cartea de psihologie imprumutata unuia care se pregateste pt olimpiada. dar sunt sigur ca dvs nu dati doi bani pe ea, avand propriile convingeri legate de psihologie, nu?
p.s. - cred ca a.l.s. are lucruri mult mai bune de facut decat sa se certe cu tine, marx. omul acesta este cineva, o personalitate reputata atat in romania, cat si peste hotare, o persoana contestata si influenta (poate exagerez nitel), pe cand tu vei ramane ceea ce ai fost pana acum: o umbra misterioasa si sacaitoare pe un forum... cum era... cu 'standarde inalte'?...
ce am citit (si nimic nu se compara cu defunctul 'pro cinema') este critica de film profesionista (si in mare parte, realizata de tineri). si ceea ce am invatat din ea, pe langa faptul ca nu corespunde defel cu conceptiile tale (daca le pot numi conceptii - valul de cuvinte expeditive pe care le mentionezi mai sus), este: sa mentionezi, in primul rand, de ce trebuie vazut un film, ce anume are bun, ce anume nu are bun, sa incadrezi filmul in cariera regizorala a autorului, in cariera actoriala a interpretilor, si mai ales sa te folosesti de umor, sa n-o lungesti, pt risti sa plictisesti, sa fii concis, scurt si la obiect, permitandu-ti, pe alocuri (daca merita si daca exista) sa evidentiezi simboluri, trimiteri la alte filme, etc.
Notorious, imi dau seama ca tu habar n-ai ce inseamna "critica". Tot ce insiri tu aici ca argumentatie defineste CRONICA DE INTAMPINARE.
dupa solidele dvs cunostinte de psihologie, dle marx, probabil stiti ca nu exista asa ceva ca '100% flegmatic', '100% coleric', '100% melancolic' sau '100% sangvin'. dvs sunteti undeva la granita dintre coleric si sangvin, nici pe de parte flegamtic (daca ati fi asa, nu v-ati implica in certuri copilaroase cu altii - lucru sesizabil in argumentele aduse in mare parte).
Notorious draga, crede-ma ca stiu f multe lucruri despre psihologie. 100% inseamna "predominant" intr-un argou de incadrare rapida, iar faptul ca tu ma percepi "un certaret" imi elucideaza faptul ca nu prea intelegi atitudinea mea care este de a provoca, nu de a reprosa.
p.s. - cred ca a.l.s. are lucruri mult mai bune de facut decat sa se certe cu tine, marx. omul acesta este cineva, o personalitate reputata atat in romania, cat si peste hotare, o persoana contestata si influenta (poate exagerez nitel), pe cand tu vei ramane ceea ce ai fost pana acum: o umbra misterioasa si sacaitoare pe un forum... cum era... cu 'standarde inalte'?...
am cunoscut persoane care sunt de 10 ori mai cunoscute peste hotare decat ALS, iar faptul ca ALS este un cunoscut porumbel voiajor nu e un criteriu de evaluare a unei personalitati sau a unui intelect, si nici nu reprezinta vreun argument de mare forta.Eu nu ma uit la cine scrie, ma uit doar la ce se scrie.Oricum, fiecare face ce poate.
notorious
14 Feb 2004, 21:15
Notorious, imi dau seama ca tu habar n-ai ce inseamna "critica". Tot ce insiri tu aici ca argumentatie defineste CRONICA DE INTAMPINARE.
marx, m-am gandit ceva timp daca sa-ti mai raspund sau nu, daca sa-ti mai dau prilejul sa ma 'provoci' sau nu, daca mai are vreun rost sa discut cu tine intrucat orice observatie din partea mea se loveste de un zid de beton. ceea ce cauti tu in domeniul 'criticii de film' este cu totul altceva decat ceea ce ai sa gaseti: eseuri filosofice pe marginea filmelor, practicate in genere de trogloditi pe care nu-i mai angajeaza nimeni si care isi prajesc creierul de regula cu film (dintr-ala cu 'F') pre-1970 si pt care 'cultura' este axis-mundi-ul lor iar daca nu esti 'cult' n-ai dreptul sa deschizi gura sa spui nimic, cu atat mai putin despre 'Film'.
am avut rabdare destula deja. eu nu zic ca ceea ce cauti tu nu exista. dar n-ai sa gasesti asta pe la noi si, din cate-am citit, cu atat mai putin la odioasa critica americana de film. probabil vezi si tu cum scrie roger 'cel mai mare CRITIC de film din america si chiar din lume' ebert: povesteste actiunea pana la pct culminant, vomita ceva despre actori/regizor si din loc in loc mai face glumite penibile. ce vrei tu se gaseste probabil la frantuzi, la 'les unrockuptibles' dar zic asta doar din auzite (neavand sansa sa citesc vreun numar), deci n-as baga mana-n foc ca ei te vor multumi.
concluzii: eu scriu cronica de intampinare la fel ca ceilalti promotori ai 'pro cinemau'-ului, ma voi multumi cu asta iar critica de film este... unde este nu se stie dar cu siguranta nu in mainile mele/a.l.s./mihai chirilov/blaga/sava etc. nu sunt de acord cu tine si nu voi fi niciodata.
notorious
14 Feb 2004, 21:25
Notorious draga, crede-ma ca stiu f multe lucruri despre psihologie. 100% inseamna "predominant" intr-un argou de incadrare rapida, iar faptul ca tu ma percepi "un certaret" imi elucideaza faptul ca nu prea intelegi atitudinea mea care este de a provoca, nu de a reprosa.
hai sa lasam psihologia deoparte, deoarece tema nu era sa te analizam pe tine. dar referitor la atitudinea ta de a provoca si nu de a reprosa pot spune cu convingere un singur lucru: NICI TU NU POTI SA CREZI CE SCRII. spun cu mana pe inima ca bunul simt iti contrazice afirmatia ta, incat nu o sa ma sinchisesc sa o demontez eu. a provoca inseamna a incita pe cineva intr-o discutie, dar tu intarati si apoi contrazici omul la tot pasul. ca pe mine, ca pe gaandalf (bine, nu stiu daca merita sa-l amintesc pe el aici), ca pe ricutza, ca pe 'cei sapte magnifici' de pe 'anti-marx', ca pe a.l.s. daca tu crezi asta despre tine... nici nu stiu ce sa mai cred eu despre tine... :roll: :roll:
Draga Notorious iti doresc sa ajungi un critic cat mai citit, dar pt asta ar trebui sa reinventezi stilul. ALS cand a venit pe acest forum pt multi era un necunoscut, iar putinii care-l stiau il injurau in scopuri umanitare.
@ marx
nu incerca sa pari inteligent.
nu te prinde
ai dat de ceva mai hARDcore si crezi ca sa bati in retragere e o mare dovada de stil
siktir
si.....
#@ notorius
tu chiar nu intelegi ca nu era vorba de tine?
ma adresam lu ddoro
chiar esti paranoic si nu poti sa intelegi?
forumu asta devine
pliktisitor
@ marx
nu incerca sa pari inteligent.
nu te prinde
ai dat de ceva mai hARDcore si crezi ca sa bati in retragere e o mare dovada de stil
siktir
Iar ai venit cu gamela la cules de flegme?
Gaandalf
15 Feb 2004, 18:02
forumu asta devine
pliktisitor
nope ... de vine funny ... altfel ne-am plictisi ... :lol:
notorious
15 Feb 2004, 20:18
#@ notorius
tu chiar nu intelegi ca nu era vorba de tine?
ma adresam lu ddoro
chiar esti paranoic si nu poti sa intelegi?
forumu asta devine
pliktisitor
#@KORBEN,
abia acuma m-am prins (prostu' de mine!) ca atunci cand pui insemnele alea bizare (@#$%^) de fapt schimbi interlocutorul. iar amenintarea cu moartea era adresata lui ddoro, care ti-a zis ca ii place stilul tau sarcastico-pointillistic (ce-o mai fi insemnand si pointillistic...).
vezi, nu sunt chiar paranoic. dar iti propun sa replici mai repede, pt ca asa, pari ca frumoasa din padurea adormita.
p.s.: te plictisesti cam repede. rabdarea e o virtute, quaker-ule.
(ce-o mai fi insemnand si pointillistic...).
Vezi ce inseamna sa te uiti doar la filme?
Incearca o mica analogie si "puncteaza" definitia. :wink:
notorious
16 Feb 2004, 20:46
marx, lumineaza-ma tu, e ora 10, lucrez de la 6.00 dimineata ca e inceput de saptamana si crede-ma ca nu am chef chiar deloc de analogii & alte chestii.
iar la neologisme nu prea ma pricep la modul general...
Uite la ce s-a ajuns de la Lord Of The Rings. :P Trist....
marx, lumineaza-ma tu,
..."puncteaza" definitia.
notorious
17 Feb 2004, 18:26
'POINTillistic' - 'puncteaza', gata, m-am prins. desi in continuare urasc genul asta de exprimare.
ma declar, in continuare pliktisit
schimburi de replici intre notorius si marx
de preferat totusi, discutiilor despre lotr
ce`ar fi sa se revina la subiect?
adika la critica de film?
Gaandalf
17 Feb 2004, 19:36
Uite la ce s-a ajuns de la Lord Of The Rings. :P Trist....
Nu-s de acord - mai degraba FUNNY! :lol:
Mala Portugal
18 Feb 2004, 12:38
si cine gaseste cronici ceare i se par interesante pe internet, sa nu ezite sa lase link-urile pe aici.., caci dupa cum vedeti sint in plin proces educativ!!
Vrei critica? Uite critica http://www.rottentomatoes.com/critics/ .
Iti sugerez sa mergi in dreapta la critics nav in 'publications list'. Asa poate iti faci o idee mai buna.
http://www.suntimes.com/ebert/ebert_reviews/2003/12/121701.html a lui Roger Ebert ... Unul din cei mai respectati critici din America...
notorious
18 Feb 2004, 20:26
Roger Ebert ... Unul din cei mai respectati critici din America...
critica de film americana e anosta. dupa vechea vorba - 'in tara orbilor, chioru-i imparat' - asa si roger ebert reuseste sa epateze din cronicarii insignifianti ca mike carro etc. prefer critica europeana de film oricand, mult mai cultivata si mai sofisticata. desi nu pot sa spun ca am citit prea multa critica de film europeana.
cu roger ebert am eu ceva... scrisese parca despre 'semne': 'n-am vazut niciodata un film in care linistea sa fie atat de amenintatoare si lumina atat de acalmanta' (sau ceva de genul asta). asa zic si eu: n-am citit nicioadata un critic la care vorba sa fie atat de calomnioasa si tacerea atat de binefacatoare...
Mie imi plac cronicile lui desi nu inteleg ce-a avut cu "The Usual Suspects" ca a zis c-a pierdut firu :D
notorious
19 Feb 2004, 18:46
imi plac cronicile lui doar daca vreau sa ma conving dinainte ca filmul e prost, pt ca il povesteste mereu. :-?
merci pt linkuri, oameni buni, mai postati cand gasiti ceva, ca eu sigur ma uit pe ele! (dar d-l asta Ebert pare cam opac, benny, si eu n-am nimic cu americanii, dimpotriva)
Eu dimpotriva ca am ceva cu americanii si asta imi place :lol:
Ambra Blu
01 Mar 2004, 07:24
La ora la care, cu ochii impaienjeniti dupa o noapte de 11 premii stapinu' inelelor am dat si pe tvr cultural i-am vazut pe aleseu' si gorzo la emisiunea unui domn cu barba. s-a vorbit despre impactu' criticii de film asupra movie goers din romania.
gorzo mai mult a dat ochii peste cap, a dat din miini si a baut cuminte apita din borcanel. aleseu', mai umblat prin lume, stia sa cocheteze cu camera. oricum, ce zicea el despre starea filmelor si faptul ca oamenii se ghideaza mai mult dupa betisoarele din observator (topul filmelor) decit dupa cronici, mi se pare adevarat. equally ture mi s epare ca oamenii au nevoie de un duel intre critici. aleseu;' a mai zis ca el nu se are bine cu regizorii de film din romania chiar ca sa ii arda cum trebuie. gorzo a dat dovada transparentei si adincimii unei coli de hirtie.
sa nu uit, aleseu' era mult mai bine imbracat (deh, stiti ca fetele pun mult pret pe cum arata), chiar mi-a palcut hanoracul lui si a facut, printre altele, si nitica reclama la cinemagia.
ma gandeam sa propun astora de la cinemagia sa faca un loc de discutii special pentru critici (ceilalti useri doar sa poata privi.. si eventual comenta prin alte parti) in care acestia -criticii, adica - sa ''polemizeze'' (sau nu) pe diferite subiecte.. dar, nu stiu daca criticii romani sunt asa de mari iubitori de forum (cu exc als, bineinteles). nu stiu nici cat de buna e ideea, dar mie mi-ar place chestia asta! prin alte parti mai exista cate un ''critics forum''.
[iar din cum se imbraca d-l critic am retinut si eu un tricou cu aripi de ingeri - desenate (nu anexate ca la victoria's secret) - nimerisem pe undeva prin spatele lor odata.]
Suna cam "superioara" propunerea ta... Adica tu zici: "SA fie un loc pt. cei care stiu film cu adevarat, ca sa discute ei, ca sunt mai smecheri si sa nu ne bagam noi care nu stim ce vb..." :(... Sad..
Si unde gasesti tu critici care sa scrie aici articole? In afara de ALS...?
este a treia oara in viata cand regret ca nu am tvr cultural
cat despre un colt al criticii, nu stiu de ce dar nu`i prea vad rostul
desi poate fi educativ... pentru unii
Dah... Si lasama sa ma corectez... Propunerea ta nu e "superioara"... Este mai degraba: "ELITISTA"... :x... This is makeing me angry, you wouldn't like me when I'm angry!
notorious
01 Mar 2004, 19:47
stim cu totii cum ar evolua un asemenea topic: ar intra mai intai 'elita' (als - daca...), apoi marx ca sa-l injure, eu ca sa-i iau apararea, apoi ricutza care sa ne ia apararea amandurora, apoi da valma toata turma si o sa degenereze (ca orice topic 'fierbinte' de pe forum-ul asta) intr-o odioasa cearta puerila.
nu stiu cati sunt in stare, pe forum-ul asta, sa faca 'critica' adevarata si mai ales pertinenta.
Mdah... Practit ai zis ce am zis eu cu Benny numai pe lung... :P... Unde-s multi, se incurca mai tare :D.
Alex Leo Serban
01 Mar 2004, 21:57
La ora la care, cu ochii impaienjeniti dupa o noapte de 11 premii stapinu' inelelor am dat si pe tvr cultural i-am vazut pe aleseu' si gorzo la emisiunea unui domn cu barba. s-a vorbit despre impactu' criticii de film asupra movie goers din romania.
'domnu cu barba' e bogdan ghiu, iar emisiunea se numeste ''cap limpede'', vinerea in direct, lunea in reluare.
gorzo mai mult a dat ochii peste cap, a dat din miini si a baut cuminte apita din borcanel.
bai, a dracu e pielea aia pa tine!
aleseu', mai umblat prin lume, stia sa cocheteze cu camera.
(who, ME!? :o )
oricum, ce zicea el despre starea filmelor si faptul ca oamenii se ghideaza mai mult dupa betisoarele din observator (topul filmelor) decit dupa cronici, mi se pare adevarat. equally ture mi s epare ca oamenii au nevoie de un duel intre critici. aleseu;' a mai zis ca el nu se are bine cu regizorii de film din romania chiar ca sa ii arda cum trebuie.
(parca-i rezumatul stirilor la tvr! :lol: )
gorzo a dat dovada transparentei si adincimii unei coli de hirtie.
(vezi mai sus)
sa nu uit, aleseu' era mult mai bine imbracat (deh, stiti ca fetele pun mult pret pe cum arata), chiar mi-a palcut hanoracul lui si a facut, printre altele, si nitica reclama la cinemagia.
gee, thnx. de-acum o sa fiu mai atent cind ma-mbrac, gindindu-ma ca ma vezi tu pe sticla... :wink:
Ambra Blu
02 Mar 2004, 07:57
Nu numa' eu, domnule, ci o tara intreaga. Erai mai bine imbracat ca d-na Margareta Nistor, shame on you!
va sa zica, ideea era sa existe un forum doar pt critici, in care userii sa poata intra doar pt a citi, n-ar putea posta mesaje acolo.. elitist..? - f bine - daca macar apar niste polemici calumea (in care sa nu se plece de la premisa ca celalalt e un idiot).. educativ ? si mai bine - pt mine cel putin. oricum, nici eu nu cred ca ar fi avut succes, dar, repet, mi-ar fi placut.
notorious
02 Mar 2004, 18:50
tu ai niste idei simpatice, ddoro (inca o mai tin minte pe aia... cum era... 'notorious vs. marx- mana zeilor'). de ce nu faci topic-ul asta 'elitist' si (putin) educativ? ar fi o idee... eu te sustin.
p.s.: sper sincer sa evolueze cum zici tu, desi eu cred ca e putin posibil... dar merge macar ca experiment - daca exista 'elita' pe site-ul asta, daca se poate discuta ca lumea, etc. afirma-te!
Ar fi interesant sa existe o sectiune unde sa putem gasi cronici despre diferite filme...
Sustin si eu ideea! Un thread unde se ia prin balarii e cam putin...
Mhm... Suna cam superficiala ideea... Dar ma rog. What do I know?... :D
Suna cam superficiala ideea? :-? Si de ce spui asta?
Unde pot vedea si eu un articol de-al lui ALS? (pe net ma refer...)
E o idee buna topicul. Poate il deschid eu in o zi doua. Nu trebuie sa ne grabim. Apropos, unde a disparut Marx? Apare tot mai rar, iar voi va ingrijoratzi deja ca el ar putea deturna discutziile. Marx e destul de rezonabil, atat doar ca e foarte exigent. El se infatzisheaza ca unul care urashte, pentru ca nu poate sa spuna ca ne iubeshte pe totzi.
Alex. Leo Serban a fost bun la emisiunea lui Bogdan Ghiu (acesta uneori ma enerveaza, dar e suportabil...). ALS a gasit o formula fericita pentru fenomenul LOTR. "Un film buldozer... un film berbec..." care a strivit nuantzele anului cinematografic 2003 - adaug eu. See you...
E o idee buna topicul. Poate il deschid eu in o zi doua. Nu trebuie sa ne grabim. Apropos, unde a disparut Marx? Apare tot mai rar, iar voi va ingrijoratzi deja ca el ar putea deturna discutziile. Marx e destul de rezonabil, atat doar ca e foarte exigent. El se infatzisheaza ca unul care urashte, pentru ca nu poate sa spuna ca ne iubeshte pe totzi.
doctor marx e ca Vezuviul: sta linistit cateva mii de ani, apoi rabufnesc cu putere. Inca n-a trecut prea mult timp de la ultima rabufnire... :lol: :lol: :lol:
Ideea este superficiala deoarece suna ceva de genul asta: "Sa facem un topic in care sa comentam serios si sa invatam de la critic si sa fie World Peace...". Exagerez putintel, dar asa imi suna mie...
Ai tu o problema cu urechea daca asa-ti suna tie...
Da, s-a infundat de la cate cacaturi mi-ai bagat tu in ea. :x
Da, s-a infundat de la cate c******* mi-ai bagat tu in ea. :x :D :D :D :D :D
:o :o :o :o :o
(*) (*) (*) (*) (*)
n`am mai ras de mult ku atata pofta
Ma bucur ca fac lumea sa rada, :D.
mai marcule, ideea mea e in mainile tale, ti-o las in grija! te salut!
iar ambitiile mele sunt prea mici.. ca sa incerc sa ma afirm prea mult, notorious! pace!
Spre seara avetzi topicul. Shi la treaba - exigentza, bun gust, expresivitate, corectitudine fatza de cei cu care polemizatzi. Shi curajul formularilor, shi cat mai multa informatzie! Ne vedem in topicul elitei Cinemagia. Nu cred ca ofensam pe cineva.
ouch.. topicul elitei Cinemagia?! ideea era tocmai sa nu fie un topic.., ci o sectiune... si nu cu userii, adica noi, ci cu cei ce scriu cronici prin diferite reviste. in rest, asa, oricine poate veni oricand cu orice topic are chef.. nu e nevoie sa vina cineva cu propuneri!!
(.. si eu m-am lecuit de idei pt o vreme!)
ouch.. topicul elitei Cinemagia?! ideea era tocmai sa nu fie un topic.., ci o sectiune... si nu cu userii, adica noi, ci cu cei ce scriu cronici prin diferite reviste. in rest, asa, oricine poate veni oricand cu orice topic are chef.. nu e nevoie sa vina cineva cu propuneri!!
(.. si eu m-am lecuit de idei pt o vreme!)
ddoro, daca ai fi formulat mai limpede de la inceput, cand te-a vizitat ideea???... Ce propui tu e simplu de realizat, numai sa vrea shi sa poata sa faca lucrul acesta baietzii de la Cinemagia. Sa deschida o sectziune Cronici shi comentarii la filme, unde sa plaseze aceste cronici shi comentarii sau sa indice adresele web unde pot fi gasite, pentru ca mai exista pe lumea aceasta shi drepturile de autor. E nevoie de cineva priceput care sa selecteze shi sa propuna spre lectura acest imens material critic (nu trebuie neglijata, evident, presa straina).
Nu prea multzi critici se vor repezi sa scrie la Cinemagia, ca ei mai trebuie sa se hraneasca cumva. Nu vezi cum alearga bietul ALS!
Ca sa se intample lucrul acesta, baietzii de la Cinemagia ar trebui sa fie impatimitzi cu adevarat de film, lucru de care ma indoiesc, "rasfoind" eu de vreo doua luni revista asta. Prea multa halaciuga pe aici.
Ceilaltzi, amatorii shi cinefilii adevaratzi (cum o fi aratand oare aceshtia?) ishi pot crea shi ei o sectziune, unde sa scrie despre filme, unde sa deprinda sa formuleze cateva idei, ganduri coerente despre filmele pe care "le consuma". Nu e putzin lucru shi aceasta. Asha ca, ideea unui topic, pentru un inceput, mi se pare plauzibila. Poate intre timp se trezeshte shi cineva (vreun moderator) de la Cinemagia.
Mala Portugal
06 Mar 2004, 00:37
Fara vreo legatura cu topicul dar apropo de 'disparitii'....wulfila mai traieste?
Ambra Blu
20 Mar 2004, 09:51
Am citit si eu articolul lui Gorzo despre Kill Bill. In afara faptului ca s-a repezit el cu surubelnita sa demonteze un mit, s-a si grabit ca fata mare la maritat. Pentru o parere exacta a filmului, normal ar fi fost ca lumea sa astepte si partea a doua a filmului, pentru ca la Kill Bill lucrurile nu stau ca la Lord of the Rings. Pe linga aceeasi exprimare pretioasa si stufoasa, Gorzo ne baga si o inadvertenta, pentru care copiii astia mici care se uita la desene ar trebui sa il amendeze: ce baga Tarantino in film nu e manga, ci anime. Baieti, invatati-l diferenta.
Si, tot aici, nu pot sa nu imi exprim nedumerirea cum un pustan ca Gorzo a ajuns sa fieconsiderat mai "hip" ca Alex Leo Serban. Pustiul imbirliga frazele ca si cum, vezi tu, frate, s-ar lua la intrecere cu filmul caruia ii face cronica sa vada care e mai spectaculos. Frate, pai daca face Froissart asa, ii taia aia destele! Am citit cronica ALSului la 'TLOTR' si, s aimi bag pula, desi sint si eu baiat citit, nu pot sa nu o consider didactica. E buna, da-o in sloboz.
Ambra Blu tie ti-a placut Kill Bill ?
Mala Portugal
20 Mar 2004, 14:08
Aha , e chiar enervanta cronica aia la Kill Bill . Iar la Gorzo gasesc iritant atat stilul lui de a vorbi de undeva de deasupra filmelor , da’ mai mult, felul in care le digera. Enfin cred ca e o chestie de gust da’ tot nu ma abtin sa nu zic ca ,la superbia aia de generic, tot ce si-a gasit cronicarul lu’ peste sa comenteze a fost ceva de genu’: ‘filmul incepe cu o piesa prost inregistrata’
:evil: :evil: Bang –Bang Gorzo!
notorious
20 Mar 2004, 22:56
e drept ca gusturile lui gorzo sunt extrem de puritaniste uneori. e drept ca 'omuletul', pe care il numeste cu atata dispret si autoritate superioara mala portugal, de multe ori isi scoate involuntar in evidenta studiile de spacialitate, lasand impresia ca tanjeste incontinuu dupa acel film cu 'F' care s-a realizat pana prin anii '70 inclusiv. dar arogant, doamne pazeste, nu mi se pare niciodata.
e drept ca de foarte multe ori nu sunt de acord cu el. si e drept chiar ca in cele ce urmeaza ii voi lua apararea pt ca pur si simplu nici mie nu mi-a placut 'kill bill' (dar nici chiar asa, totusi!). cronica lui la 'kill bill' este insa cel putin la fel de pertinenta si cel putin la fel de usturatoare ca a lui ALS la 'stapanul inelelor'. gorzo scrie cu pasiune pt film, da dovada de un umor cald si cordial, iar motivul pt care 'pustanul' asta este considerat la fel de influent ca ALS este pt ca s-a impus prin talentul cronicaresc (de altfel, dc nu ma insel, a primit si un premiu pt cronicile lui din 'dilema').
si, ambra, nu-ti fie cu supararea dar n-ai sa scrii in veci ca el! (desi nu spun deloc ca scrii mai putin decat 'bine'...).
Mala Portugal
21 Mar 2004, 00:28
'omuletul', pe care il numeste cu atata dispret si autoritate superioara mala portugal...
Imagineaza-ti cum era daca o faceam cu autoritate inferioara :o
lasand impresia ca tanjeste incontinuu dupa acel film cu 'F' care s-a realizat pana prin anii '70 inclusiv.
Imagineaza-ti ca nu e singurul care tanjeste dupa acel film(desi Film s-a facut si dupa aceea).Then again...ce legatura are nostalgia dupa filmul d'alta data cu LOTR???? :roll:
si, ambra, nu-ti fie cu supararea dar n-ai sa scrii in veci ca el! (desi nu spun deloc ca scrii mai putin decat 'bine'...).
Bat in lemn...nu ca l-as iubi pe Ambra da' un Gorzo e deja mult prea mult :lol:
Ambra Blu
21 Mar 2004, 08:42
:evil: :evil: Bang –Bang Gorzo!
Mai bine Gang Bang Gonzo!
Ambra Blu
21 Mar 2004, 08:48
Consider previziunea ta de bun augur, augurule. Din nefericire - si pentru tine si pentru mine - cronica pe care am facut-o la "21 grams" si pe care o s-o citesti - hopefully - in nr. 3 din 'Cinemagia' zici ca e facuta de Gorzo. Nu e nimic onorant in asta, in a face o cronica care pare a fi copilul din flori al lui Gonzo. Dar, asta e, mi-a placut si mie sa invelesc cuvinte in staniol si sa le zic bombuane. Ca sfat, sa nu va uitati niciodata la film cu prietena voastra, mai ales daca e catifelata ca noaptea, si la fel de proasta. Mi-a placut 'Kill Bill' si, cind ii vaveni vremea, o sa vedeti si ce inseamna aia cronica entuzaiasta. Pina atunci, din toate filmele vazute lately, 21 Grams m-a dat pe spate. Si, desi m-a dat pe spate, n-as fi vrut sa ramin asa, cu poalele in cap si picioarele desfacute, ca la ginecoloc, cam cum face Gorzo de fiecare data cind scrie despre Film (asta ca sa scriu si eu ca voi, cu F mare, ca fetele de la filologie). de cind au ajuns filmele cu karate/ de actiune de ris? Si pulistii (sau era puristii?) care vor ca 'Kill Bill' sa fie o carte scrisa de Tolstoievski, ar trebui sa inteleaga ca mai exista si filme in genul 'exploitation'. In fond, tot un film de gen a fost si 'Cintecul Nibelungilor', non?
ps: Ca scriu 'bine' e insulta, so you know. Ai primit revista?
Daca e vorba de notorious, lui trebuie sa-i trimit eu revista. Probabil ca i-o trimit azi... sa vad daca am cand s-ajung :roll:
notorious
21 Mar 2004, 20:43
notorious a scris:
'omuletul', pe care il numeste cu atata dispret si autoritate superioara mala portugal...
Imagineaza-ti cum era daca o faceam cu autoritate inferioara
notorious a scris:
lasand impresia ca tanjeste incontinuu dupa acel film cu 'F' care s-a realizat pana prin anii '70 inclusiv.
Imagineaza-ti ca nu e singurul care tanjeste dupa acel film(desi s-a facut Film s-a facut si dupa aceea).Then again...ce legatura are nostalgia dupa filmul d'alta data cu LOTR????
notorious a scris:
1. voiam sa zic 'superioara mala portugal', adica te crezi superioara lui gorzo, buricul lumii; desi cred ca ar trebui s-o lasi mai moale cu aroganta, cu chitibusareala asta despre greselile gramaticale ale fiecariua si mai ales cu obsesiile astea nimfomane ('imparatul e gol pusca'??? + ca odata l-ai numit 'gnom' daca nu ma insala memoria - adica il critici pt fizic, nu pt idei, ce matur!
2. n-are nici o legatura cu LOTR, mala, are cu 'kill bill', care nu se potriveste catusi de putin cu gusturile puritane ale lui gorzo. despre 'kill bill' cred ca discutam.
notorious
21 Mar 2004, 20:53
Consider previziunea ta de bun augur, augurule. Din nefericire - si pentru tine si pentru mine - cronica pe care am facut-o la "21 grams" si pe care o s-o citesti - hopefully - in nr. 3 din 'Cinemagia' zici ca e facuta de Gorzo. Nu e nimic onorant in asta, in a face o cronica care pare a fi copilul din flori al lui Gonzo. Dar, asta e, mi-a placut si mie sa invelesc cuvinte in staniol si sa le zic bombuane. Ca sfat, sa nu va uitati niciodata la film cu prietena voastra, mai ales daca e catifelata ca noaptea, si la fel de proasta. Mi-a placut 'Kill Bill' si, cind ii vaveni vremea, o sa vedeti si ce inseamna aia cronica entuzaiasta. Pina atunci, din toate filmele vazute lately, 21 Grams m-a dat pe spate. Si, desi m-a dat pe spate, n-as fi vrut sa ramin asa, cu poalele in cap si picioarele desfacute, ca la ginecoloc, cam cum face Gorzo de fiecare data cind scrie despre Film (asta ca sa scriu si eu ca voi, cu F mare, ca fetele de la filologie). de cind au ajuns filmele cu karate/ de actiune de ris? Si pulistii (sau era puristii?) care vor ca 'Kill Bill' sa fie o carte scrisa de Tolstoievski, ar trebui sa inteleaga ca mai exista si filme in genul 'exploitation'. In fond, tot un film de gen a fost si 'Cintecul Nibelungilor', non?
ps: Ca scriu 'bine' e insulta, so you know. Ai primit revista?
nu prea am prins ideea aia cu noaptea, prietena noastra, catifelata sau proasta. si departe de mine gandul de a eticheta genul de actiune/karate drept penibil/inferior. iar la gusturi nu ma potrivesc cu gorzo decat rareori, iar atunci e petrecere mare. :))) tot ce pot spune este ca imi place cum scrie omul asta...
nu inteleg de ce o iei ca insulta ca scrii 'bine' - in mp-urile pe care le-am schimbat zilele trecute te tot plangeai ca articolul despre tarantino 'nu-i cine stie ce', iar despre 'femme fatale' si '25th hour' ca sunt foarte slabe. si oricum, eram doar putin suparat ca il terfeleai pe gorzo, ambra, atata tot. ce sa spun - scrii senzational, sublim. asa e bine? imi place la tine spiritul critic foarte mult, dar cronicile alea la 'femme fatale' si '25th hour' sunt cam asa si-asa. imi lasi impresia ca ai o cultura cinematografica foarte solida si ca pur si simplu stii sa faci critica unei opere vizuale. nu-i nevoie sa fii chiar arogant de la atata lucru.
eu, oricum, scriu jalnic comparativ cu tine. ceea ce ar trebui sa te linisteasca.
Mala Portugal
21 Mar 2004, 23:27
desi cred ca ar trebui s-o lasi mai moale cu obsesiile astea nimfomane ('imparatul e gol pusca'???
Bei...nu e vina mea...m-au lasat ai mei sa-l citesc pe decadentul de Andersen in copilarie. Blame society!
+ ca odata l-ai numit 'gnom' daca nu ma insala memoria - adica il critici pt fizic, nu pt idei, ce matur!
Habar n-am cum arata...promit :) :D :lol: Chiar nu ma refeream la fizic.... :o
Ambra Blu
22 Mar 2004, 11:52
nu prea am prins ideea aia cu noaptea, prietena noastra, catifelata sau proasta.
dar cronicile alea la 'femme fatale' si '25th hour' sunt cam asa si-asa. imi lasi impresia ca ai o cultura cinematografica foarte solida si ca pur si simplu stii sa faci critica unei opere vizuale. nu-i nevoie sa fii chiar arogant de la atata lucru.
ba, ai dreptate, da' eu ieri nu ma certam cu tine. chiar ziceam ca prietean mea are pielea catifelata -> noaptea e de catifea -> ea e proasta ca noaptea (prietena mea). cronicile alea la 25 hour, femme, etc sint proaste, perfect de acord. sorry pentru aroganta, e lucrul pe care il urasc cel mai mult, aroganta asta.
Alex Leo Serban
22 Mar 2004, 12:02
TUTUROR ne place cum scrie gorzo (ma rog, mai putin ambrei), nu ASTA e problema. problema (asa cum o vad eu) e ca se pune prea mult accent pe 'scrisu bine'... i mean, it's just a fachin film review man! nu trebuie bibilita kiar ca 'in cautarea timpului pierdut', este doar un produs derivat iar ideea era sa transmiti, intr/un limbaj cit de cit entertaining si clar, un verdict asupra valorii acelui film. atit.
sau cel putin asa vad eu lucrurile. ma tem ca gorzo sa nu devina cronicarul preferat al celor care NU se duc la cinema: ii citesc review/urile si li se pare c/au vazut filmul... ar fi a terrible waste of time and talent!
Ambra Blu
22 Mar 2004, 12:07
Bai aleseule, cit mi-ar displace, trebuie sa admit ca ai dreptate! Gonzo asta vrea sa se ia la intrecere cu filmu' el, se si crede vreun Fellationini al scrisului.
...mda...
situatiunea prezinta galme si umflaturi tepoase......
interesant
astept developarea subiectului
si poa o sa inteleg si io d c are ambra blu o parere asa de buna dsp el/ea
nivelul scazut de self-esteem al lu notorius e de inteles doar e clasa a 12a in tulcea si lu als nu i`a placut lotr3 si lu gorzo nu i`a placut kill bill si nu stiu exact cine a scris dsp tarantino e artikolu e kam...prost si concluzia ar fi rafinamentul scriiturii vs cronica cracita la lime cu f mic???
oare mai exista filme cu Fmare???
incotro se indreapta critica bastinasa ded film?
ar trebui sa ne ingrijoram????
oh, za hiumaniti
notorious
22 Mar 2004, 20:35
nivelul scazut de self-esteem al lu notorius e de inteles doar e clasa a 12a in tulcea si lu als nu i`a placut lotr3 si lu gorzo nu i`a placut kill bill si nu stiu exact cine a scris dsp tarantino e artikolu e kam...prost si concluzia ar fi rafinamentul scriiturii vs cronica cracita la lime cu f mic???
chiar nu pricep de unde ai tras concluzia ca am un nivel scazut de 'self esteem' ??? mie nu mi-a placut LOTR cu mult inainte sa citesc vreo cronica de ALS, cu ata mai putin una de gorzo... n-am citit in intregime articolul despre tarantino - daca e atat cat e postat pe 'quentin tarantino cult' - e de rau. dar trebuie tinut cont, ca, la o revista sponsorizata si distribuita gratuit ai serioase limite de spatiu. deci, imi place sa cred ca ambra n-a avut spatiu sa se 'dezlantuie'. ma mai lamuresc dupa ce citesc revistele, pe care benny imi tot zice ca mi le trimite.
Serghei
22 Mar 2004, 22:16
Gorzo e tipul de critic care il considera pe Taratino un fel de parazit,o malformatie a cinematografiei aparuta odata cu trecerea la globalizare,un pseudo artist care evident n-are nici o legatura cu filmul cu F mare.
Era unu' pe la 1800 si ceva de isi zicea Kogalniceanu(cu K de la Kill Bill)care zicea "sa judecam opera si nu autorul",cred ca 70% din cronica e despre Tarantino,asemanari cu Sergio Leone(evident dupa celebra replica a lui Tarantino despre reinventarea genurilor)cu Andy Warhol(care se vrea o gluma dar nu prea are simtul umorului baiatul asta),faptul ca a lucrat intr-un magazin de inchirieri.
Ca in final sa dea lovitura de gratie:
Alti spectatori, care nu s-ar duce la un film bun de acþiune, se duc la acesta si se autoconving cã e bun: stiu cã Tarantino e cool si nu vor sã rãmînã în urmã. Cu asta am o problemã: problema e cã se numeste snobism, iar problema cu snobismul e cã se mai numeste si nesinceritate.
Unde a citit mesterul Gorzo ca acuzi spectatorii care nu sunt de acord cu tine de snobism?
Treaba lui e sa analizeze filmul nu cat de cool se cred spectatorii!
Un sfat de la un snob:mai citeste "Micul ghid al cronicarului amator".
P.S.Pt carcotasii care vad numai o bazaconie cu sange:
Ce pula mea mai ziceati daca la sfarsit scria "directed by Pulea Spataru'"
You said it Serghei...
Unde gasesc cronici de-ale lui Gorzo?
Ambra Blu
23 Mar 2004, 10:06
deci, imi place sa cred ca ambra n-a avut spatiu sa se 'dezlantuie'. ma mai lamuresc dupa ce citesc revistele.
Ca sa ii raspund lui Korben: Ambra Blu are o parere asa de buna despre el din cauza ca s-a inventat oglinzilii.
Notorious, si ca iti place si ca nu iti place, eu nu scriu nici pentru tine, nici pentru Gonzo. Intr-adevar, la cinemagia e o limita de spatiu, si trebuie sa concentrezi acolo lucrurile care trebuie zise. Oricum, ca tot n-ai tu parte d ecinemagia pe hirtie, o sa iti trimit un singur articol in avans, cronica la '21 Grams'. Il citesti si gata. Dupa aia te sfatuiesc sa mai tai cu astea: e bun Ambra Blu, nu e bun. Eu, spre deosebire de ALS si Gorzo nu sint cronicar profesionist de film, ci fac lucrurile astea din pula placere.
Alex Leo Serban
23 Mar 2004, 11:11
You said it Serghei...
Unde gasesc cronici de-ale lui Gorzo?
in b-24 fun & dilema veche (care e si pe site)
offffffffff..........
pe scurt
1 @ notorius
din propiile tale formulari, de unde altundeva
2 as putea taia in 2 controversa da prefer sa mai vad ce scrieti....
sau, in alta formulare nu am rabdarea de a face remarci de bun simt acuma
3 @ ambra blu
te pomenesti c`oi fi vrun stripar care in timpu liber scrie cronice de film
Acum am citit si eu ce a scris Gorzo despre Kill Bill...
El nu trebuia sa scrie despre filmul Kill Bill?! In 65% din articol omu' il critica pe Tarantino ca vezi Doamne, are el un fetis cu sangele! Si voi spuneti ca lumea chiar vrea sa citeasca cronicile lui?! Pe masura ce-o citeam imi venea sa-l injur din ce in ce mai mult! Adica, daca el n-a inteles care-i treaba cu filmul "Kill Bill" atunci sa taca dracului din gura! Mi s-a parut ca a scris inutil! Parca cronicile erau facute orientativ! Gorzo a criticat la sange Kill Bill-ul si pe QT ... mai avea un pic si-l injura! E, pai nu asta vreau eu sa citesc: injuraturi!
Recent am dat peste niste cronici ale Adei Rosetti si si ALS si Ada Rosetti scriu CU MULT MULT mai bine decat Gorzo! Mai mult m-am enervat!
Ambra Blu
24 Mar 2004, 09:26
3 @ ambra blu
te pomenesti c`oi fi vrun stripar care in timpu liber scrie cronice de film
stripar? dream on, kiddo. i'm just a bitch who doesn't give a buck.
@ambra blu
& apparently 4 da last months u ain`t got a fuck, either.
pi romanieste, da`te rotund in alta parte ca nu tine
@ benny(??)
da...cronika in cauza m`a skandalizat si pe mine, da n`a percutat la film, ce sa`i faci, asta`i omu....
ce m`a deranjat most e ca s`ar putea concluziona ca e nasol sa ai un fetish pt sange...lucru pe care il consider minunat
si faza cu muzica prost inregistrata
tre totusi luata in consideratia si faza ca i`a placut muntele rece si a zis ca un film care iti reda dorinta de a avea o idila cu cinema-ul( sau asa ceva) lucru destul de ciudat si chiar interesant, caci io il citesc ca pe un indemn la necrofilie, avand in vedere filmu d care vorbea
cat dsp comparatia cu ada rosetti..nu ma pot pronunta ca n`am pre citit nimika de ea in ultimii ani
trebuie tinut cont, ca, la o revista sponsorizata si distribuita gratuit ai serioase limite de spatiu.
Mda, nu prea e spatiu...pentru ca revista contine zeci de pagini de prezentari inutile de filme (unele cu greseli, inclusiv de ortografie gen: "toti copii din film...?") alte cateva zeci de pagini sunt "dedicate" sponsorului...si mai ramane asa: 1 pagina iconoclast, 1 pagina prezentare monstru sacru, 1 pagina prezentare bajet/mujere "hot", 1 pagina box-office.
Lipsa spatiului nu reprezinta insa o scuza pt. Ambra, pentru ca ar trebui sa fie in stare sa cuprinda esentialul in randurile alea (putine?) pe care le are. Iar la Tarantino numai asta nu a facut...
Oricum, la Dogville - LVT parca se observa o imbunatatire.
Gaandalf
24 Mar 2004, 14:34
Acum am citit si eu ce a scris Gorzo despre Kill Bill...
El nu trebuia sa scrie despre filmul Kill Bill?! In 65% din articol omu' il critica pe Tarantino ca vezi Doamne, are el un fetis cu sangele! Si voi spuneti ca lumea chiar vrea sa citeasca cronicile lui?! Pe masura ce-o citeam imi venea sa-l injur din ce in ce mai mult! Adica, daca el n-a inteles care-i treaba cu filmul "Kill Bill" atunci sa taca dracului din gura! Mi s-a parut ca a scris inutil! Parca cronicile erau facute orientativ! Gorzo a criticat la sange Kill Bill-ul si pe QT ... mai avea un pic si-l injura! E, pai nu asta vreau eu sa citesc: injuraturi!
Recent am dat peste niste cronici ale Adei Rosetti si si ALS si Ada Rosetti scriu CU MULT MULT mai bine decat Gorzo! Mai mult m-am enervat!
unde gasesc mey cronicile astea sa le citesc shi io' k vad k s-au gasit totzi mari expertzi in a 7 a arta in pul@kisu' meu ... k ma shi enervez de ce citesc pe aicea ..
totzi ashtia kre nu le plac ceva imediat se arunca shi injura un film pana nu mai pot - prea multzi haters in ziua de azi ... :evil:
Mai Gaandalfe, om de la mare, ai auzit de Dilema veche? Acolo semneaza Gorzo saptamanal o cronica de film. www.algoritma.ro/dilema
Presa romaneasca poate fi citita pe www.ziare.com
Cronicile lui Alex. Leo Serban le gasesti pe www.liternet.ro
Citeste sanatos shi scrie, te rog, mai ingrijit. Abandoneaza stilul asta abracadabrant.
salut - cu prietenie shi simpatie
si faza cu muzica prost inregistrata
Asta e cea mai mare prostie din toata cronica! Muzica a fost excelenta!
@ beny cathch`ul era cam altu, da s`o lasam asa
pentru ca in obs cultural, amiku bangu da cu bata in balta
pe scurt
e o cronica la kill bill
in care face ce a facut si gorzo, adila desfiinteaza filmu
io cred ca numitu bangu poate fi desfiintat numa prin ce a scris
1 nu cunoaste ce insemna un atentat, dar foloseste termenu cu aplomb
2 metafora " bucata de stofa scufundata intr`un pahar cu vitriol" pe langa faptul ca "suna ca cU rul" mai este si de o tampenie abisala.....poaTE i se pare ka da bine, dar NU este asa
3 " tarantino de nerecunoscut" ba, e chiar mai tarantino decat ever
4 "nu sunt fan/cunoscator al cinematografiei nipone"
in cazu asta mai bine TACI, sau, daca tre sa spui ineptii nu`ti da singur cu firma in cap( asta presupunand ca ai avea vro firma)
5 asta ar fi ca o observatie colaterala
cred ca gorzo se tinea bine si singur pe baricade, si ca nu avea nici un rost sa reia bangu cronica lui negativa, decat daca avea si altceva de spus fata de gorzo
@ beny cathch`ul era cam altu, da s`o lasam asa
pe scurt
e o cronica la kill bill
in care face ce a facut si gorzo, adila desfiinteaza filmu
io cred ca numitu bangu poate fi desfiintat numa prin ce a scris
1 nu cunoaste ce insemna un atentat, dar foloseste termenu cu aplomb
2 metafora " bucata de stofa scufundata intr`un pahar cu vitriol" pe langa faptul ca "suna ca cU rul" mai este si de o tampenie abisala.....poaTE i se pare ka da bine, dar NU este asa
3 " tarantino de nerecunoscut" ba, e chiar mai tarantino decat ever
4 "nu sunt fan/cunoscator al cinematografiei nipone"
in cazu asta mai bine TACI, sau, daca tre sa spui ineptii nu`ti da singur cu firma in cap( asta presupunand ca ai avea vro firma)
5 asta ar fi ca o observatie colaterala
cred ca gorzo se tinea bine si singur pe baricade, si ca nu avea nici un rost sa reia bangu cronica lui negativa, decat daca avea si altceva de spus fata de gorzo
101% de acord cu tot ce ai spus tu acolo! Mai bine de atat nu se putea spune!
P.S. mai ales cu faza cu catchu ca n-am inteles ceva :P :roll:
Ambra Blu
26 Mar 2004, 13:32
@ambra blu
& apparently 4 da last months u ain`t got a f***, either.
pi romanieste, da`te rotund in alta parte ca nu tine
Dearest lousy carpet licker, try and write 'to ambra blu', instead of' @ ambra blu'. Blow me and gargle (speaking of snow balls).
faza cu carpet licker tot pe chatu de lezbiene ai invatat`o???
atunci s`a meritat timpu petrecut akolo
Alex Leo Serban
27 Mar 2004, 18:19
recomand calduros cronica lui gorzo la raport despre starea natiunii! am ris cu lacrimi (cei care au vazut filmul rid mai bine :wink: ). sigur, si in cronica mea (postata kiar pe cinemagia) e vorba cam despre aceleasi lucruri, dar a lui e mult, mult mai buna!
o cronica excelenta la un film execrabil.
o, tzara trista, plina de umor!
noi scriem pe bune, iar ei se fac ca f.u.c.k. filme...
macar se cheama ca noi, astia criticii, ne-am facut datoria, nu? :lol:
Mala Portugal
28 Mar 2004, 01:12
da s`o lasam asa
Un copy-paste de la als , un ctrl c/ctrl v de la gorzo si big-bang(u) s-a mai nascut o steluta. N-ar fi nici o tragi-comedie in povestea asta daca n-ar exista unii care sa-l si ia in serios pe (semi)cronicarasul cel viteaz.
recomand calduros cronica lui gorzo la raport despre starea natiunii! am ris cu lacrimi (cei care au vazut filmul rid mai bine :wink: ). sigur, si in cronica mea (postata kiar pe cinemagia) e vorba cam despre aceleasi lucruri, dar a lui e mult, mult mai buna!
o cronica excelenta la un film execrabil.
o, tzara trista, plina de umor!
noi scriem pe bune, iar ei se fac ca f.u.c.k. filme...
macar se cheama ca noi, astia criticii, ne-am facut datoria, nu? :lol:
Excelenta cronica lui Gorzo, un comentariu care anihileaza (meritat!) filmuletzu'. Constat ca imi place tot mai mult cum scrie Gorzo: inteligent, cursiv (in sensul ca ofera detalii pentru intzelegerea subiectului), curajos... Mi-e simpatic Gorzo shi pentru ca i-a placut mult The English Patient (afirma ca e pe punctul sa declare filmul lui Minghella o capodopera, ceea ce e adevarat...), spre deosebire de "Leutzu" (Alex Leo Serban), care afirma nepasator-hedonist (trecand cu compresorul peste sentimentele noastre!!!) ca s-a luptat sa nu adoarma la ... Patient. Ai clementza ma, Ayrton Senna a criticii de film!
Pe de alta parte, revenind la cronica lui Gorzo, shi pentru a potoli un pic autoelogiul lui ALS (e drept, autoironic, dar...) din citatul acestui mesaj al meu. Ma intreb, deci: e oare atat de greu sa anihilezi ceva care se autoanihileaza?...
Iata cronica lui Andrei Gorzo, pentru acei care nu obishnuiesc sa citeasca presa romaneasca:
România e de vinã! - Raport despre starea naþiunii
Raport despre starea naþiunii a fost prezentat ca un film fãrã cap ºi fãrã coadã. E o prezentare trunchiatã pe care mã simt obligat sã o corectez: Raport despre starea naþiunii nu are cap, nu are coadã, nu are trunchi, nu are membre. Atunci ce are? Dupã ce am fãcut o micã anchetã pot sã afirm cã are o distincþie: este cel mai prost film pe care l-a vãzut vreodatã Sever Voinescu. În rest, nu are nici mãcar decenþa de a fi cu adevãrat sonat, ca Ambasadori, cãutãm patrie al lui Mircea Daneliuc. Reþeta e aceeaºi: arunci într-o oalã toate prostiile care-þi vin în cap, amesteci pînã nu se mai înþelege nimic, anunþi cã e vorba despre România (aha, de-aia nu se înþelege nimic - România e de vinã!) ºi, dacã ai noroc, eºti lãudat pentru talentul tãu de a prinde idei din aerul timpului. Dar Ambasadori, cãutãm patrie cel puþin pãrea sincer în confuzia sa - filmul unui om care îºi confundã propria stare de spirit cu starea naþiunii; în timp ce Raport despre starea naþiunii mi-a dat impresia cã face pe nebunul. Dacã autorul Ioan Cãrmãzan are vreo problemã realã, problema e între el ºi limbajul cinematografic ºi poate fi formulatã cam aºa: cum poþi sã compui un raport atunci cînd nu poþi sã compui o propoziþie de tip "Ana are mere"?
Filmul începe cu dispariþia unui nou-nãscut dintr-o maternitate din România comunistã. Sãrim în prezent, într-un film alb-negru care pare un reportaj: e intervievat un tip supãrat, care ne informeazã cã Eminescu a fost mîncat de cîini, cã Ana meºterului Manole era o curvã, cã nici Mioriþa nu e mai breazã - chestii de-astea. Acest material trebuie sã intre într-o emisiune care se cheamã Raport despre starea naþiunii ºi e un fel de "ªtirile de la ora 5 descoperã Ideile". Tînãrul autor al emisiunii e abordat de un afacerist dubios, care vrea neapãrat sã cumpere caseta respectivã. De ce ar vrea cineva sã cumpere o casetã cu un tip supãrat care înºirã bazaconii? Nu ºtiu, dar bãnuiesc cã din acelaºi motiv pentru care unii au fost dispuºi sã finanþeze scenariul lui Cãrmãzan. (Pe de altã parte, spunînd cã filmul ãsta are un scenariu mã fac vinovat de pupincurism.) Trec niºte minute mai greu de descris, apoi tînãrul jurnalist începe o anchetã despre pruncii dispãruþi din spitalele comuniste. ªi deodatã realizãm cã filmul se confruntã cu o crizã: timp de un minut sau douã, ameninþã sã devinã coerent. Ce se întîmplã? Oare Cãrmãzan doarme în post? Nu! Cãrmãzan se încruntã o datã ºi biata intrigã care îndrãznise sã-ºi arate cãpºorul se face nevãzutã. Bravo! Intriga e o invenþie a celor mediocri, ca ºi coerenþa. Cãrmãzan e deasupra acestor lucruri: la el nu ºtii cum au ajuns douã personaje sã împartã un cadru sau cum a ajuns un cadru sã-l urmeze pe cel de dinainte; nu ºtii unde eºti, ce personaj te onoreazã acum cu conversaþia lui ºi ce îndrugã el acolo. Sigur, poþi sã protestezi - de exemplu, poþi sã spui cã totul þi se pare "atît de straniu ºi de cãcat" -, dar cineastul þi-a luat-o înainte: l-a pus pe tînãrul jurnalist sã spunã, la un moment dat, cã totul i se pare "atît de straniu ºi de cãcat". Cu alte cuvinte, cineastul ºtie ce face: stãpîneºte atît de bine limbajul încît experimenteazã. Numai cã nu stãpîneºte nimic, iar experimentele lui nu sînt decît proaste maniere menite sã-i ascundã neajutorarea. Ce se mai întîmplã? Reapare afaceristul dubios, care aparent a uitat cã voia sã cumpere caseta cu tipul supãrat; acum vrea sã opreascã ancheta despre copiii dispãruþi. N-ar trebui sã se oboseascã - ancheta nu merge nicãieri, poate ºi din cauzã cã Ioan Cãrmãzan îi tot distrage atenþia tînãrului jurnalist. Îl duce la casa de nebuni ºi organizeazã un comitet de primire cu Eminescu, ciobãnaºul mioritic ºi alte personalitãþi, care la încheierea vizitei cîntã "Deºteaptã-te, române!". Îl duce la o nuntã, despre care nu voi spune decît atît: pe viitor, numele lui Cãrmãzan ar trebui sã figureze în capul unei liste de regizori români care, prin ordin judecãtoresc, sã fie þinuþi la cel puþin un kilometru distanþã de tot ce înseamnã alaiuri ºi rochii albe. Îl pune sã conducã o ceatã de copii ai strãzii într-un videoclip hip-hop. ªi la final îl pune în faþa unui revelaþii ºocante: televiziunea nu vrea sã difuzeze caseta pregãtitã de el (conþinînd o parte din minunãþiile descrise mai sus); duºmanii opresc raportul despre starea naþiunii. Un final optimist: am plîns de bucurie. Ah, dacã viaþa ar fi imitat arta!
Mala Portugal
29 Mar 2004, 00:16
spre deosebire de "Leutzu" (Alex Leo Serban), care afirma nepasator-hedonist (trecand cu compresorul peste sentimentele noastre!!!) ca s-a luptat sa nu adoarma la ... Patient.
Vezi marcutio , nu-s singura care s-a luptat cu mos Ene sa razbeasca pana la finalul filmului :lol:
spre deosebire de "Leutzu" (Alex Leo Serban), care afirma nepasator-hedonist (trecand cu compresorul peste sentimentele noastre!!!) ca s-a luptat sa nu adoarma la ... Patient.
Vezi marcutio , nu-s singura care s-a luptat cu mos Ene sa razbeasca pana la finalul filmului :lol:
Mala, dulceatza mea, ce sa mai spun? Exagerand putzin, afirm aici shi acum ca atzi facut o coalitzie a "nesimtzitzilor". Poate nu avetzi voi organ pentru tandretzi frumoase, pentru poezia picturala de dimensiuni epice, pentru poveshtile "clasice shi romantice"... Poate suntetzi invidioshi pe oamenii frumoshi... Poate v-a racit definitiv postmodernitatea? Poate atzi uitat sa mai shi plangetzi... Poate atzi devenit nishte robotzi, dragii mei "nesentimentali"...
Mala Portugal
29 Mar 2004, 02:28
Mala, dulceatza mea, ce sa mai spun? Exagerand putzin, afirm aici shi acum ca atzi facut o coalitzie a "nesimtzitzilor". Poate nu avetzi voi organ pentru tandretzi frumoase, pentru poezia picturala de dimensiuni epice, pentru poveshtile "clasice shi romantice"... Poate suntetzi invidioshi pe oamenii frumoshi... Poate v-a racit definitiv postmodernitatea? Poate atzi uitat sa mai shi plangetzi... Poate atzi devenit nishte robotzi, dragii mei "nesentimentali"...
Sau poate 'nesimtitii' din noi au inceput sa aiba gusturi si pareri proprii :lol: :lol: :lol: Curata revolta mon cher :wink:
Sau poate 'nesimtitii' din noi au inceput sa aiba gusturi si pareri proprii :lol: :lol: :lol: Curata revolta mon cher :wink:
Vai, ce replica rece ca o taietura de lama! Si eu invocam sentimentu', simtzirea multa, totala, nepasatoare pentru ce o crede lumea... Shi nici muzica din Patientu nu ti-a placut? Nu ma omori de tot Mala...
Mala Portugal
29 Mar 2004, 03:14
Mi-a placut doar barbatul din avatarul tau, si asta inainte sa se prajeasca.
Prefer cruditatile :P
mai, da multi sentimentosi gata sa dea cu lacrima de pamant la orice minghella mai sunteti
poezia picturala a epicii?? a pompat si minghella cat a putut... daca tot va place atat ce scrie gorzo, intelegeti
si, ca o parere personala prefer dilematografu dsp invaziile barbare
si cronica din catavencu dsp ultima.... capodopera(?) cristi puiu
ziar care furnizeaza o conica execrabila la invazii.....
Korbene, pasajul "sentimentalos" este doar una din partiturile pe care unii dintre noi le interpreteaza aici. Ca altfel, ce-ati discuta voi? Ce senzatie placuta sa stii ca ai "intins" cateva piste false. Si apoi, e rau oare sa simtzi mult shi sa vezi monstruos?
Alex Leo Serban
30 Mar 2004, 10:16
draga marcu, te asigur ca pling - ba chiar des & abundent -, dar nu la orice... de pilda: am plins la la vie revee des anges, la filmul nemtzesc care a luat ursul anul asta la berlin, la noptile cabiriei, la umberto d, etc etc. (lista e prea lunga si eclectica)
nu sint un 'nesimtzitor', doar ca am corasonu exigent :wink:
a bon entendeur, salut.
Korbene, pasajul "sentimentalos" este doar una din partiturile pe care unii dintre noi le interpreteaza aici. Ca altfel, ce-ati discuta voi? Ce senzatie placuta sa stii ca ai "intins" cateva piste false. Si apoi, e rau oare sa simtzi mult shi sa vezi monstruos?
ca nu mai citisem de mult ceva cu formulari atat de pretioase, a picat bine
si nu consider ca ar fi ok sa transformi o sala de cinema in cavou plin cu bocitoare ca sa dovedesti ca ai sentiment...parerea mea
si admir poezia. doar ca o consider numa buna de vorbit dsp la timpul trecut
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.