View Full Version : Anti-Matrix
Ambra Blu
20 Jan 2004, 17:37
Ma slobod in jocu asta pe calculator cu pretentii de film!
Ma slobod in jocu asta pe calculator cu pretentii de film!
"Sa vedem unde duce jocul asta"... Ca lenea nu ma lasa sa citez din film... "Era inevitabil" sa nu apara si un astfel de topic!...
Leonard Pyron
20 Jan 2004, 17:45
Sa zici mersi ca iti facem educatie ciematografica pe gratis!
Sa zici mersi ca iti facem educatie ciematografica pe gratis!
Vrei sa-ti dau un pupic?! S-ar putea sa-mi fie greatza dupa... Asa ca mai bine las... :roll:
Ambra Blu
20 Jan 2004, 18:12
"Sa vedem unde duce jocul asta"... Ca lenea nu ma lasa sa citez din film... "Era inevitabil" sa nu apara si un astfel de topic!...
Frate: sfat! Impusca-te "cu pistolu' de playstation"!
PS: Si ai si un nick foarte prost.
Frate: sfat! Impusca-te "cu pistolu' de playstation"!
PS: Si ai si un nick foarte prost.
Poate te deziluzionez dar n-am bani de PS2 si nici nu m-ar interesa asa ceva! Prefer pc-ul intotdeuna!
P.S: Iti dai seama ca incepe sa ma doara cotul?... :roll:
Ambra Blu
20 Jan 2004, 18:31
Iti dai seama ca incepe sa ma doara penisul?
Iti dai seama ca incepe sa ma doara penisul?
Vezi un medic! Ca o fi ceva grav! Poate opereaza si in alte parti! ;) Hai ca o lasam cu joaca pe maine! Voi jucativa aici ca va citesc posturile!
P.S: ASTEPTAM REVISTA CINEMAGIA! ;)
Ambra Blu
20 Jan 2004, 18:37
Si, tine minte, matritza e un film de duzina.
Nightwane
20 Jan 2004, 18:48
true, true ambra blu
Gaandalf
21 Jan 2004, 14:28
Am intrat shi pe alte forum-uri din afara in care parerile despre trilogia asta sunt impartzite ...se zice shi de BINE da' se zice shi de RAU sincer sa fiu nu am auzit pe nimeni sa faca filmul de duzina. Io' nu cred ca este de duzina - chiar DELOC!
Din moment ce s-a mobilizat jumatate de glob sa vada filmul asta nu cred k shtiti ce inseamna ca un film sa fie considert de "duzina". Poate sa fie el copiat shi rascopiat shi sa nu fie original ... dar din moment ce au fost spectatorii cu milioanele ... nu-s de acord!
Filme de duzina: Craddle 2 the grave, Half Past Dead, seria Scream shi I know what u did last winter ... shi lista nu se opreshte aicea - pot continua cu zeci de titluri de filme ....
Ambra Blu
21 Jan 2004, 15:23
Din moment ce s-a mobilizat jumatate de glob sa vada filmul asta nu cred k shtiti ce inseamna ca un film sa fie considert de "duzina".
Lasa, ca s-a mai mobilizat ea juma de glob si la vreo doua razboiae mondiale cu succes de BO, asa ca nu ma incred deloc in spiritu' gregar. Judecatile de valoare potrivit principiului majority rules sint, din punctul meu de vedere, nule.
Cel care semneaza cu nick-ul de Mala Portugal a oferit citeva argumente valide pentru care Matrix scirtie la capitolul, sa zicem, susbanta. As putea sa mai adaug si eu alte elemente care il fac sa fie un film prost, dar mi-e lene. Mi-am dat cu parerea despre Matrix 2 deja pe vreo 2 pagini, dar m-a "pierdut" emanuel. Subiect de banda desenata, lipsit de consistenta.
Gaandalf
21 Jan 2004, 15:35
nu ma incred deloc in spiritu' gregar. Judecatile de valoare potrivit principiului majority rules sint, din punctul meu de vedere, nule.
sunt de acord cu tine...
chestia asta o observ la televizor pe canalele de muzica cel mai mult. Apare un prost sau o proasta shi cum primeste nishte laude imediat devine cel mai tare shi mai la moda cantaretz... sau cantareatza! ce de kkt!
principiul majority rules - e regasit shi in Fight Club - knd face misto Pitt de societatea americana ca este atat de patetica shi este ushor manipulata de filme shi SitCom's k totzi o sa ajunga star-uri shi o sa fie plini de bani ... "mob mentality".
aditza2004
21 Jan 2004, 18:09
Eu nu consider filmul matrix de duzina...
Mie chiar mi-au placut primele doua...
Dar nu sunt un fan al matrixului...dar nici anti matrix nu ma pot declara...
Oricum..Sunt doar ANTI MATRIX 3 :D
Dar nu sunt un fan al matrixului...dar nici anti matrix nu ma pot declara...
Te poti declara incert !
O porcarie mai mare ca seria Matrix nu am vazut in viata mea. Si nici macar nu m-am deranjat sa dau banii pe el la cinematograf. Am vazut primele 2 la calculator si al treilea inca astept sa apara sa vad ce alte porcarii mai are si asta de dat.
E bine ca l-ai vazut si asa... Sau putem sa o luam altfel: mai bine ca nu s-au obosit aia din cinemauri sa stranga, la finalul filmului, dupa tine! ;)
Mala Portugal
23 Jan 2004, 01:31
Cel care semneaza cu nick-ul de Mala Portugal .......
Adica CEA care semneaza cu nick-ul de Mala Portugal .....(ca deja prea mi-ati pus toti catarg :) )
crydead
23 Jan 2004, 09:29
Adica CEA care semneaza cu nick-ul de Mala Portugal .....(ca deja prea mi-ati pus toti catarg :) )
Mala, roz-bonbonul sincer cu care ai scris CEA ne-a convins definitiv.
Oricum, trebuie sa-L intelegi si pe ambra care a ramas cu s(e)chele si sudori pe el de pe vremea in care multzi forumishti credeau ca este o femee de moravuri grele.
----------------------------
Viitorul suna ocupat.
Cel mai convingator ar fi sa prezinti o poza care sa indice lipsa catargului.
Ambra Blu
23 Jan 2004, 15:07
Mala, roz-bonbonul sincer cu care ai scris CEA ne-a convins definitiv.
Oricum, trebuie sa-L intelegi si pe ambra care a ramas cu s(e)chele si sudori pe el de pe vremea in care multzi forumishti credeau ca este o femee de moravuri grele.
----------------------------
Viitorul suna ocupat.
Heheheee, deats tru. Dar pe mine rozu cu care mala portugal a scris am face sa cred ca e gay.
PS: Crydeadaa, ai vazut linkul ala trimis pe ym? Mie nu imi merge ym!
notorious
23 Jan 2004, 21:52
mie 'matrix' mi s-a parut de departe cel mai bun sf modern. primul, adica! dar eu i-am dat o sansa, spre deosebire de alti fani, si partii a doua, o semi-dezamagire. 'revolutions' a fost mai bunicel.
spunea cineva ca subiectul lui 'matrix' este de benzi desenate! dar come on! 'matrix' ESTE o combinatie de benzi desenate (japoneze), alice in tara minunilor, western, john woo... sf-ul imi permite sa evadez total din real. de aceea imi place atat de mult sf-ul. de aceea admir atat de mult 'matrix'.
Nightwane
23 Jan 2004, 22:13
nu compara manga-urile si anime-urile cu Matrixul..asa ceva nu se face. Manga-urile si Anime-urile sunt mult superioare Matrixului (vorbim de cele SF, ok? :D) si aici intervine extraordinarul Ghost In The Shell care este muuuuuuuuuuuult superior Matrix-ului si altor filme de gen.
Mala Portugal
24 Jan 2004, 01:28
Cel mai convingator ar fi sa prezinti o poza care sa indice lipsa catargului.
Pingusorule nu tin neaparat sa fiu convingatoare :wink:
notorious
24 Jan 2004, 18:09
nightwane, eu NU COMPARAM 'matrix' cu desenele animate ('anime-urile'). ci doar ziceam ca este o combinatie de... si citeste mai sus. atata tot.
p.s.: inca n-am avut timp sa-ti vad thread-ul la david lynch. mai vad eu!
Nightwane
24 Jan 2004, 20:52
nightwane, eu NU COMPARAM 'matrix' cu desenele animate ('anime-urile'). ci doar ziceam ca este o combinatie de... si citeste mai sus. atata tot.
p.s.: inca n-am avut timp sa-ti vad thread-ul la david lynch. mai vad eu!
tot este un injuriu la adresa anime-urilor (si observi ca nu am zis desene animate ok?)...
Gaandalf
25 Jan 2004, 12:47
nu compara manga-urile si anime-urile cu Matrixul..asa ceva nu se face. Manga-urile si Anime-urile sunt mult superioare Matrixului (vorbim de cele SF, ok? :D) si aici intervine extraordinarul Ghost In The Shell care este muuuuuuuuuuuult superior Matrix-ului si altor filme de gen.
dar ce parere avetzi despre Animatrix ? V-a placut vreo parte sau nu ? Mie mi s-au parut destul de interesante shi realizate Excelent. Mai ales ... the Finla Fight Of The Osiris shi partea cu atletul shi cel cu "Alegerea!"
Se aude shi ceva despre Animatrix 2 ... dar mai incolo ... ce parere avetzi ?
Nightwane
25 Jan 2004, 12:50
mie mi s-a parut mediocru. dar a avut si momentele lui bune (mai ales partea aia cu copii aia, cu pisica etc.) dar a avut momente in care m-a enervat (partea cu negrul ala...care era in scaunul cu rotile or something)
Ce te enerva,Nightwane?Negrul sau scaunu' cu rotile?
Nightwane
25 Jan 2004, 13:23
mai mult negru' :D m-a enervat designul in primul rand
Un pic cam prea 'americanista' treaba...Superbe mi s-au parut cel cu trenul-ala da!rulez big-time si o multime de faze din ascensiunea robotilor.Mie animatrixul mi s-a parut,per total,mai bun decat Matrixul in sine...
notorious
25 Jan 2004, 20:59
mai intai, l-as ruga pe nightwane sa ma elucideze ce anume sunt 'anime'-urile spre deosebire de desene animate. s-ar putea sa banuiesc ceva, dar vreau sa fiu sigur.
eu n-am vazut de la 'animatrix' (care a avut o animatie care m-a dat pe spate) decat 'ultimul zbor al lui osiris' la inceputul lui 'final destination 2'. cu toate ca luand in calcul animatia, e excelent, nu pot compara nici in gluma 'animatrix'-ul cu 'matrix'. care-i chichita? sa vezi oameni facuti pe calculator atat de bine incat ai zice ca sunt in carne si oase? la ce scop demonstratia? o sa ne apucam de-acum sa-l facem pe terinatorul schwarzie pe calculator? poate pe de niro ( donald sutherland deja a fost 'clonat' in asa-zisele 'anime'-uri)? cam ca in 'final fantasy' - dovada ca vocea lui sutherland nu va inlocui niciodata ACTORUL sutherland. la filme de animatie (desene animate, animatie 3D) vrei sa vezi intocmai cu totul altceva! vreau sa vad figuri care sa ma inspaimante sau care sa-mi starneasca rasul, vreau sa-i vad fata adorabila a vagabontului si cea timida a 'doamnei'. asta vreau.
'matrix' este FILMUL. incomparabil cu orice copie a sa pe calculator.
Gaandalf
26 Jan 2004, 11:54
mai intai, l-as ruga pe nightwane sa ma elucideze ce anume sunt 'anime'-urile spre deosebire de desene animate. s-ar putea sa banuiesc ceva, dar vreau sa fiu sigur.
eu n-am vazut de la 'animatrix' (care a avut o animatie care m-a dat pe spate) decat 'ultimul zbor al lui osiris' la inceputul lui 'final destination 2'. cu toate ca luand in calcul animatia, e excelent, nu pot compara nici in gluma 'animatrix'-ul cu 'matrix'. care-i chichita? sa vezi oameni facuti pe calculator atat de bine incat ai zice ca sunt in carne si oase? la ce scop demonstratia? o sa ne apucam de-acum sa-l facem pe terinatorul schwarzie pe calculator? poate pe de niro ( donald sutherland deja a fost 'clonat' in asa-zisele 'anime'-uri)? cam ca in 'final fantasy' - dovada ca vocea lui sutherland nu va inlocui niciodata ACTORUL sutherland. la filme de animatie (desene animate, animatie 3D) vrei sa vezi intocmai cu totul altceva! vreau sa vad figuri care sa ma inspaimante sau care sa-mi starneasca rasul, vreau sa-i vad fata adorabila a vagabontului si cea timida a 'doamnei'. asta vreau.
'matrix' este FILMUL. incomparabil cu orice copie a sa pe calculator.
deci sunt 9 viziuni diferite asupra acestui fenomen Matrix shi toate stilurile de desene sunt diferite... dar e plin de simboluri shi de metafore shi e realizat super fiecare dintre ele.
sa nu te ashteptzi k toate sa fie genul lu' Final Flight Of The Osiris - k nu sunt - ala khiar m-a lasat masca :o dar shi restul sunt adevarate... mai ales povestea cum s-a ajuns sa se faca Matricea shi razboiul - in 2 partzi ...
ai rabdare sa le vezi pe toate la rand... dk vrei tzi le trimit io ... k sunt toate 9 pe un singur cdu' :D
Matrix e un film uimitor celor care nu l-au inteles le recomand sa citeasca Platon,legendele grecesti ,Baudrillard si daca se poate Borges.Dupa asta mai uitatzi-va inca o data ..poate va schimbatzi parerea.Acest film poate fi vazut pe doua planuri :ca un simplu film de actiune/sf sau ca o parabola filosofica ,ca un puzzle uimitor de bine realizat.Totul depinde de spectator!
crydead
26 Jan 2004, 23:34
Nu vrei sa ne explici tu cum e cu parabola?
-------------------------
Viitorul suna ocupat.
Leonard Pyron
27 Jan 2004, 09:45
Danico, ai uitat de Kirkegaard...
blitz43
27 Jan 2004, 10:58
plus niste Zdreanta, Arici-Pogonici si soimii Patriei...
Matrix e un film uimitor celor care nu l-au inteles le recomand sa citeasca Platon,legendele grecesti ,Baudrillard si daca se poate Borges.Dupa asta mai uitatzi-va inca o data ..poate va schimbatzi parerea.Acest film poate fi vazut pe doua planuri :ca un simplu film de actiune/sf sau ca o parabola filosofica ,ca un puzzle uimitor de bine realizat.Totul depinde de spectator!
Daca ai citit Platon si apoi te-ai uitat la Matrix, te-ai procopsit cu o indigestie mentala si acum deversezi aberatii filosofarde.
[quote]Daca ai citit Platon si apoi te-ai uitat la Matrix, te-ai procopsit cu o indigestie mentala si acum deversezi aberatii filosofarde.
...hmm ..nu cred ..mai tii minte pestera lui Platon?in care oamenii ,care stau cu spatele la foc urmaresc umbrele facute pe peretii pesterii shi cred ca aceasta este singura realitate..e bine cu ce seamana asta?iar "welcome to the desert of the real" e din Baudrillard
[quote]Daca ai citit Platon si apoi te-ai uitat la Matrix, te-ai procopsit cu o indigestie mentala si acum deversezi aberatii filosofarde.
...hmm ..nu cred ..mai tii minte pestera lui Platon?in care oamenii ,care stau cu spatele la foc urmaresc umbrele facute pe peretii pesterii shi cred ca aceasta este singura realitate..e bine cu ce seamana asta?iar "welcome to the desert of the real" e din Baudrillard
Draga Sofista, Platon a spus ca "lumea reala exista ca atare. dar exista si lumea care vrem noi sa existe", si te asigur ca desertul e o realitate deja descoperita.
??? eu vorbeam de altceva .mai citeshte inca o data textul
??? eu vorbeam de altceva .mai citeshte inca o data textul
Citeste-mi TU textul!/ma refer la propriul tau text/
D c ?ai probleme cu, cuv.prea lungi?citeste-l tu cu atentie shi apoi mai incearca sa-mi raspunzi inca o data !poate de data asta itzi reusheshte!
D c ?ai probleme cu, cuv.prea lungi?citeste-l tu cu atentie shi apoi mai incearca sa-mi raspunzi inca o data !poate de data asta itzi reusheshte!
Eu sunt cat se poate de sincer cu tine. Habar n-am de Platon in pestera misterioasa si de ce vrei tu sa insinuiezi. Poate nu cunoastem acelasi Platon?Exista un actor roman, Alexandru Virgil Platon, un scriitor Platon Pardau, dar Platon pe care il cunosc eu are nici o tangenta cu Matrix.Si daca are vreuna, te rog sa mi-o indici.
well in "Republica",partea a 4-a este expusa imaginea unei pesteri in care traiesc oameni. Acestia au crescut si s-au dezvoltat acolo, doar la lumina flacarilor focului. Ei intrezareau aievea o lumina, dar nici unul din ei nu avea curajul si puterea sa mearga spre lumina aceea; era gura pesterii, iesirea din pestera. Cel mic, care era in crestere, se gandea cum era afara, dar refuza sa se mai gandeasca la aceasta, deoarece spuneau cei mari:
" …iar daca l-ar sili sa priveasca spre lumina insasi, nu crezi ca l-ar durea ochii si ca ar da fuga indarat, intorcandu-se spre acele locuri pe care poate sa le vada si le-ar socoti pe acestea, in fapt, mai sigure decat cele aratate?"
Alegerea, in cele din urma era de a ramane in pestera.Vezi legatura cu Matrix ?Lumea artificiala ,poate mediocra a matrixului poate fi combatuta prin cunoashtere ,prin pilula rosie ( explicatia mea vad ca a fost mare prilej de amuzament pt tine).iar de pestera lui Platon a auzit toata lumea ,este chiar prima lectie din manualul de filosofie .deci gandeshte-te cine "deverseaza aberatii filosofarde".Iar cu desertul realitatii ,am vrut sa spun ca cateva replici din M1 sunt din cartea lui Baudrillard "Simulacra and Simulation " http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0472065211/102-1750613-3760164?v=glance ...shi cu un link . Deci am vrut ca subliniez ca Matrix este mai mult decat un film de actiune .trebuie doar sa te uiti mai atent.ai inteles ce era cu pestera misterioasa?
shi inca ceva..tii minte chestia aia cu socrate .. "eu shtiu ca nu shtiu nimic?
"daca da ...revizuieshte-tzi atitudinea!
well in "Republica",partea a 4-a este expusa imaginea unei pesteri in care traiesc oameni. Acestia au crescut si s-au dezvoltat acolo, doar la lumina flacarilor focului. Ei intrezareau aievea o lumina, dar nici unul din ei nu avea curajul si puterea sa mearga spre lumina aceea; era gura pesterii, iesirea din pestera. Cel mic, care era in crestere, se gandea cum era afara, dar refuza sa se mai gandeasca la aceasta, deoarece spuneau cei mari:
" …iar daca l-ar sili sa priveasca spre lumina insasi, nu crezi ca l-ar durea ochii si ca ar da fuga indarat, intorcandu-se spre acele locuri pe care poate sa le vada si le-ar socoti pe acestea, in fapt, mai sigure decat cele aratate?"
Alegerea, in cele din urma era de a ramane in pestera.Vezi legatura cu Matrix ?Lumea artificiala ,poate mediocra a matrixului poate fi combatuta prin cunoashtere ,prin pilula rosie ( explicatia mea vad ca a fost mare prilej de amuzament pt tine).iar de pestera lui Platon a auzit toata lumea ,este chiar prima lectie din manualul de filosofie .deci gandeshte-te cine "deverseaza aberatii filosofarde".Iar cu desertul realitatii ,am vrut sa spun ca cateva replici din M1 sunt din cartea lui Baudrillard "Simulacra and Simulation " http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0472065211/102-1750613-3760164?v=glance ...shi cu un link . Deci am vrut ca subliniez ca Matrix este mai mult decat un film de actiune .trebuie doar sa te uiti mai atent.ai inteles ce era cu pestera misterioasa?
Eu gandesc fara manualul de filosofie in fata.
Si hai sa ne lamurim si cu Platon si "Res publica/lucrurile publice": daca observi nu este vb de artificial ca spatiu, ci de teama ca actiune. Aici intervine simbolul copilului care prin prisma inocentei nu contureaza sentimentul de teama. Sunt doua lumi,una cunoscuta, cealalta e vaga. Si Platon, aici, face atingere la functiile de sinteza ale psihicului(constiinta in primul rand). N-ai ales citatul potrivit pt cele conative si cognitive.
Deci, sunt milioane de citate care se pot suprapune ideilor din Matrix. nu asta e relevant, ci ca acest film face confuzii de simboluri.
Si inainte sa vii sa perorezi citate din manualul de filosofie invata mai intai sa gandesti un text filosofic.
vad ca ti-ai amintit de "pestera misteriosa"shi inca ceva un mic citat din ..marx" Esti acelasi gen de personalitatye ca si Denica. Gasiti texte si apoi le inglobati in unitati personale ca fiind proprii definitii. "
Wow ,shi eu care credeam ca asta e forum ...nu cabinet de consultatii psihologice . ce e rau daca citeshti cartea ?mai afli de o pestera misteriosa ceva! :wink: iar daca cu adevarat ai vazut toate filmele Matrix shi ai citit shi acel volum din Republica ...e imposibil sa nu vezi legatura.Toata lumea a vazut-o.shi de chestia cu Socrate nu te-ai prins?pacat!cam atat ..imi pare rau dar n-am timp sa-ti explic legatura acum..de fapt in ceea ce ma priveshte discutia asta s-a terminat .[/quote]
Indraznesc sa intru intre marx si Danica... Va rog, lasati teoria pesterii la o parte! Incercati alt film (marx stie care), dar nu "Matrix"! E prea mult pentru "Matrix"!
vad ca ti-ai amintit de "pestera misteriosa"shi inca ceva un mic citat din ..marx" Esti acelasi gen de personalitatye ca si Denica. Gasiti texte si apoi le inglobati in unitati personale ca fiind proprii definitii. "
Wow ,shi eu care credeam ca asta e forum ...nu cabinet de consultatii psihologice . ce e rau daca citeshti cartea ?mai afli de o pestera misteriosa ceva! :wink: iar daca cu adevarat ai vazut toate filmele Matrix shi ai citit shi acel volum din Republica ...e imposibil sa nu vezi legatura.Toata lumea a vazut-o.shi de chestia cu Socrate nu te-ai prins?pacat!cam atat ..imi pare rau dar n-am timp sa-ti explic legatura acum..de fapt in ceea ce ma priveshte discutia asta s-a terminat .[/quote]
ricutza
27 Jan 2004, 22:14
sincera sa fiu si eu cred ca exista legaturi intre Matrix si mitul pesterii...adica multe din ideile lui Platon au fost luate si trantite in film...mi se pare ca s-au luat o gramada de idei din mai multe sisteme filozofice, s-au amestecat si a iesit un mic terci filozofic...se pare insa ca rezultatul n-a fost atat de deazastruos cum era de asteptat, judecand dupa dorinta fanilor acestui film de a-i intelege fiecare detaliu....
crydead
27 Jan 2004, 23:05
Era un banc cu unu' beat care merge pe strada, vede o lumina undeva sus si il intreaba pe altul, domne, nu te supara asta e luna sau un felinar? Si ala ii raspunde, nu shtiu ca nu stau in cartierul asta.
Oare si asta o fi o trimitere la peshtera lu Platon?
--------------------------------
Viitorul suna ocupat.
Indraznesc sa intru intre marx si Danica... Va rog, lasati teoria pesterii la o parte! Incercati alt film (marx stie care), dar nu "Matrix"! E prea mult pentru "Matrix"!
"Truman Show" cumva? ;)
Sau chiar si in "Underground" de Kusturica.
ricutza
27 Jan 2004, 23:36
Era un banc cu unu' beat care merge pe strada, vede o lumina undeva sus si il intreaba pe altul, domne, nu te supara asta e luna sau un felinar? Si ala ii raspunde, nu shtiu ca nu stau in cartierul asta.
Oare si asta o fi o trimitere la peshtera lu Platon?
--------------------------------
Viitorul suna ocupat.
pai asa cum ai zis tu povestea, nu prea...dar daca o mai aranjezi un pic, o spui cum trebuie, si eventual, mai lasi si un pic de loc de efecte speciale, poate ca gasim si ceva Platon prin ea... :D
pai ..eu ziceam ca sunt multe elmente filosofice in Matrix ,care nu au fost "trantite" pur shi simplu ,trebuie doar putina atentie !!!shi despre chestia cu felinarul ..very funny!
crydead
28 Jan 2004, 09:17
Aia cu felinarul nu shtiu daca e funny, dar demonstreaza ce vroiam sa spun: daca vrei neaparat, gaseshti trimiteri si simboluri oriunde. Nu e ideea mea, am halit-o din Pendulul lui Foucault. :wink:
------------------------
Viitorul suna ocupat.
"Truman Show" cumva? ;)
Sau chiar si in "Underground" de Kusturica.
"Truman Show", da (pe asta chiar l-au comparat cu "Matrix" - sau invers). "Underground" nu l-am vazut... Si ar mai fi "Dark City", "Cube", "The 13th Floor" si alte chestii de genu' in "cinematografia" recenta...
Dar tot "Blowup" ramane baza!
"nobody can tell you what the Matrix is you have to see it 4 urself"-Morpheus,adica filmul poate fi interpretat in mai multe feluri(simboluri sunt destule ,iar fratzii Wachowsky au subliniat faptul ca numele personajelor au fost f.atent alese ).Simbolurile nu au fost "trantite " doar ca sa dea bine ....sunt o parte f. importanta a filmului ,Matrixul poate fi interpretat in o mie de feluri shi asta il face asha de grozav!
Nightwane
28 Jan 2004, 13:30
"nobody can tell you what the Matrix is you have to see it 4 urself"-Morpheus,adica filmul poate fi interpretat in mai multe feluri(simboluri sunt destule ,iar fratzii Wachowsky au subliniat faptul ca numele personajelor au fost f.atent alese ).Simbolurile nu au fost "trantite " doar ca sa dea bine ....sunt o parte f. importanta a filmului ,Matrixul poate fi interpretat in o mie de feluri shi asta il face asha de grozav!
foarte atent alese numele: NEO - The ONE oooooooh ce bine a fost ales.
si simbolurile chiar au fost trantite la nimereala...
ia zi si mie ce interpretari ale MAtrix-ului ai tu, Danica? (nu toate cele o mie de interpretari, macar doua-trei sute :D )
Wow ,shi eu care credeam ca asta e forum ...nu cabinet de consultatii psihologice . ce e rau daca citeshti cartea ?mai afli de o pestera misteriosa ceva! :wink: iar daca cu adevarat ai vazut toate filmele Matrix shi ai citit shi acel volum din Republica ...e imposibil sa nu vezi legatura.Toata lumea a vazut-o.shi de chestia cu Socrate nu te-ai prins?pacat!cam atat ..imi pare rau dar n-am timp sa-ti explic legatura acum..de fapt in ceea ce ma priveshte discutia asta s-a terminat .
Sa explic pt toata lumea ce reprezinta "mitul pesterii lui Platon":
<intr-o pestera, un grup de sclavi sunt postati cu fetzele la perete. in spatele lor sunt tortze aprinse. intre aceste doua planuri trec anumite obiecte. detinutii nu le pot distinge formele,ei vad decat umbrele ce se prefigureaza pe peretele din fata lor si le percep in acest mod. Cu alte cuvinte isi imagineaza ce obiecte ar putea fi> Asa a incercat sa defineasca Platon ideea(in gr. idein=forma vizibila;aspect exterior).
Dar eu nu vad care e relatia intre "ideea" lui Platon si Matrix.
marx !ti-ai adus aminte ..cam tarziu de peshtera!cam dubios ..iar daca nu vezi legatura ..asta e....acum pt Nightwane , Neo mai inseamna shi nou ,el este al 7-lea din "shir"..deci gandeshte-te!cat despre interpretarea mea .e prea mare ca s-o scriu pe forum!shi pt marx "ru-shi-ni-ca"acum cine cauta in carti ?ieri nu shtiai nimic azi eshti atoate-shtiutorul!not nice,not nice @ all :roll:
Wow ,shi eu care credeam ca asta e forum ...nu cabinet de consultatii psihologice . ce e rau daca citeshti cartea ?mai afli de o pestera misteriosa ceva! :wink: iar daca cu adevarat ai vazut toate filmele Matrix shi ai citit shi acel volum din Republica ...e imposibil sa nu vezi legatura.Toata lumea a vazut-o.shi de chestia cu Socrate nu te-ai prins?pacat!cam atat ..imi pare rau dar n-am timp sa-ti explic legatura acum..de fapt in ceea ce ma priveshte discutia asta s-a terminat .
Sa explic pt toata lumea ce reprezinta "mitul pesterii lui Platon":
<intr-o pestera, un grup de sclavi sunt postati cu fetzele la perete. in spatele lor sunt tortze aprinse. intre aceste doua planuri trec anumite obiecte. detinutii nu le pot distinge formele,ei vad decat umbrele ce se prefigureaza pe peretele din fata lor si le percep in acest mod. Cu alte cuvinte isi imagineaza ce obiecte ar putea fi> Asa a incercat sa defineasca Platon ideea(in gr. idein=forma vizibila;aspect exterior).
Dar eu nu vad care e relatia intre "ideea" lui Platon si Matrix.
"Si hai sa ne lamurim si cu Platon si "Res publica/Despre lucruri": daca observi nu este vb de artificial ca spatiu, ci de teama ca actiune. Aici intervine simbolul copilului care prin prisma inocentei nu contureaza sentimentul de teama." asta tot tu spus-o ..deci o data este teama de actiune shi apoi este idee!interesant!o sa sun in Suedia sa-ti trimita premiul! :lol: :D
marx !ti-ai adus aminte ..cam tarziu de peshtera!cam dubios ..iar daca nu vezi legatura ..asta e....acum pt Nightwane , Neo mai inseamna shi nou ,el este al 7-lea din "shir"..deci gandeshte-te!cat despre interpretarea mea .e prea mare ca s-o scriu pe forum!shi pt marx "ru-shi-ni-ca"acum cine cauta in carti ?ieri nu shtiai nimic azi eshti atoate-shtiutorul!not nice,not nice @ all :roll:
Ti-am spus de ieri ca nu stiu despre <pestera lui Platon>. Am citit aseara sa vad exact ce scrie. Si azi am postat ca raspuns ce am aflat. Iar tu daca esti stupida n-am ce sa-ti fac. Inchipuie-ti draga neoplatoniciana ca acea poveste avea un scop: acela demonstrativ-deductiv. Un silogism. Filosofia recenta se axeaza mai mult pe constructia de sisteme interferentiale.Si ca sa-ti demonstrez incapacitatea de a gandi explica-mi cum interferentia Platon res publica si res privata.
crydead
28 Jan 2004, 15:47
Matrixul poate fi interpretat in o mie de feluri shi asta il face asha de grozav!
De exemplu, Numele trandafirului poate fi citit in mai multe feluri: roman politzist, manual de semiotica (in acelasi timp facand mijto de semiotica), manual de istoria creshtinismului, de istoria arhitecturii, etc.
Arata-mi, te rog, cum poate fi citit Matrix in mai multe feluri.
Viitorul suna ocupat.
"Si hai sa ne lamurim si cu Platon si "Res publica/Despre lucruri": daca observi nu este vb de artificial ca spatiu, ci de teama ca actiune. Aici intervine simbolul copilului care prin prisma inocentei nu contureaza sentimentul de teama." asta tot tu spus-o ..deci o data este teama de actiune shi apoi este idee!interesant!o sa sun in Suedia sa-ti trimita premiul! :lol: :D
Daca esti desteapta, comenteaza textul asta! Spune ce ti se pare fragmentar, ilogic sau abuziv?
Matrixul poate fi interpretat in o mie de feluri shi asta il face asha de grozav!
De exemplu, Numele trandafirului poate fi citit in mai multe feluri: roman politzist, manual de semiotica (in acelasi timp facand mijto de semiotica), manual de istoria creshtinismului, de istoria arhitecturii, etc.
Arata-mi, te rog, cum poate fi citit Matrix in mai multe feluri.
Viitorul suna ocupat.
poate fi vazut in mai multe feluri !nu citit!intai vreau sa te intreb daca le-ai vazut pe toate ?(e f.important)dupa ce -mi raspuns iti dau shi eu explicatiile de rigoare
Ti-am spus de ieri ca nu stiu despre <pestera lui Platon>. Am citit aseara sa vad exact ce scrie. Si azi am postat ca raspuns ce am aflat. Iar tu daca esti stupida n-am ce sa-ti fac. Inchipuie-ti draga neoplatoniciana ca acea poveste avea un scop: acela demonstrativ-deductiv. Un silogism. Filosofia recenta se axeaza mai mult pe constructia de sisteme interferentiale.Si ca sa-ti demonstrez incapacitatea de a gandi explica-mi cum interferentia Platon res publica si res privata.
credeam ca aici se discuta civilizat !dar se pare ca m-am inshelat!am vrut sa subliniez faptul ca ti-ai schimbat parerea de pe o zi pe alta .Ieri cand ai vazut textul ai zis ceva shi azi altceva (shi ai tinut mortzis sa mai explici inca o data ceea ce eu am zis de doua ori)deci....nu mai insulta oamenii .pt ca m-ai insultat nu mai primeshti nici un raspuns de la mine ..poate intr-o zi vom putea discuta civilizat ..dar mai e pana atunci
credeam ca aici se discuta civilizat !dar se pare ca m-am inshelat!am vrut sa subliniez faptul ca ti-ai schimbat parerea de pe o zi pe alta .Ieri cand ai vazut textul ai zis ceva shi azi altceva (shi ai tinut mortzis sa mai explici inca o data ceea ce eu am zis de doua ori)deci....nu mai insulta oamenii .pt ca m-ai insultat nu mai primeshti nici un raspuns de la mine ..poate intr-o zi vom putea discuta civilizat ..dar mai e pana atunci
O draga Ofelia, ce repede te ofilesti ! Faci pe ofensata sau pe incapabila?
PS: parerea me de ieri a fost completata de parerea mea de azi. Unde vezi tu schimbarea?
shi inca ceva..tii minte chestia aia cu socrate .. "eu shtiu ca nu shtiu nimic?
"daca da ...revizuieshte-tzi atitudinea!
Draga Sofista,poate imi spui si mie de unde il citezi pe Socrate.
Eu sunt adeptul lui Goethe: " Stiu ca stiu multe, dar as vrea sa stiu totul". Faust.
Asta nu l-am vazut eu... :roll:
Ma mir ca n-ai vazut "Underground", a fost si pe ProTv de 2 ori cel putin.
Gaandalf
29 Jan 2004, 14:03
Ti-am spus de ieri ca nu stiu despre <pestera lui Platon>. Am citit aseara sa vad exact ce scrie. Si azi am postat ca raspuns ce am aflat.
Pai parca tu erai atot -cunoscatorul .. cel mai tare din parcare... Asha pot shi io sa citesc 100 de pagini shi sa vin a doua zi pe forum sa ma dau tare shi mare ... da' ce mai ESHTI VARZA la faza asta ... la un moment dat chiar am crezut k shtii ceva FILOZOFIE- da' ai dovedit k nu shtii de fapt. AI o dorintza de a te afrima- "may be u weren't hugged when u were a kid" ...
Be who YOU ARE!
Pai parca tu erai atot -cunoscatorul .. cel mai tare din parcare... Asha pot shi io sa citesc 100 de pagini shi sa vin a doua zi pe forum sa ma dau tare shi mare ... da' ce mai ESHTI VARZA la faza asta ... la un moment dat chiar am crezut k shtii ceva FILOZOFIE- da' ai dovedit k nu shtii de fapt. AI o dorintza de a te afrima- "may be u weren't hugged when u were a kid" ...
Be who YOU ARE!
Draga Gaandalf, e prea mare diferenta intre noi ca sa ma cobor la nivelul tau,asa ca incerc sa te ridic pe tine.
1. E la mintea oricarui copil ca nimeni nu poate sa stie totul. Un profesor univ. imi spunea ca nu conteza cat esti de informat, ci conteaza sa stii cum sa evaluezi o informatie;
2. Ce e rau imi a recunoaste limitele? Danica mi-a facut un bine ca m-a implicat in aceasta polemica. Pana acum, din filosofia lui Platon nu m-a interesat decat partea de estetica(ideea de frumos, cum o definea el);
3. Incerc sa ma afirm? Omule, meseria mea e deja structurata si locatia ei este cu totul alta.
4. Varza este un aliment nutritiv. Deci, eu sunt un spirit vitaminizat .
Gaandalf
29 Jan 2004, 14:44
[Draga Gaandalf, e prea mare diferenta intre noi ca sa ma cobor la nivelul tau,asa ca incerc sa te ridic pe tine.
1. E la mintea oricarui copil ca nimeni nu poate sa stie totul. Un profesor univ. imi spunea ca nu conteza cat esti de informat, ci conteaza sa stii cum sa evaluezi o informatie.
Bah tu te auzi ce vorbeshti pe akolo ? Sincer ... parca te-au dezlipit dintr-o lucrare academica eshuata ...
[Draga Gaandalf, e prea mare diferenta intre noi ca sa ma cobor la nivelul tau,asa ca incerc sa te ridic pe tine.
1. E la mintea oricarui copil ca nimeni nu poate sa stie totul. Un profesor univ. imi spunea ca nu conteza cat esti de informat, ci conteaza sa stii cum sa evaluezi o informatie.
Bah tu te auzi ce vorbeshti pe akolo ? Sincer ... parca te-au dezlipit dintr-o lucrare academica eshuata ...
Care e intrebarea ta Gaandalf? Ce n-ai inteles? Iar esti in incapacitate de uzitare cerebrala?
notorious
29 Jan 2004, 19:24
marx, se zice mereu ca cel mai destept cedeaza mereu. fii tu acela. deci, incearca sa-l lasi pe gaandalf, care deja mi-a ruinat topic-ul 'cineprovocare'.
atata spirit de harta n-am mai vazut nicaieri! grow up, people!
p.s.: recunosc ca interventia mea hodoronc-troanca se datoreaza tocmai faptului ca numai ce am citit topic-ul meu si sunt suparat ca ciondaneala dvs (sau mai degraba a lui) l-a distrus.
crydead
30 Jan 2004, 00:02
poate fi vazut in mai multe feluri !nu citit!intai vreau sa te intreb daca le-ai vazut pe toate ?(e f.important)dupa ce -mi raspuns iti dau shi eu explicatiile de rigoare
Da, le-am vazut pe toate. Acum, uimeshte-ma. :roll:
--------------------------
Viitorul suna ocupat.
Mala Portugal
30 Jan 2004, 01:12
se zice mereu ca cel mai destept cedeaza mereu.
Ei nu trebuie sa crezi mereu :wink: ce se zice mereu :wink:
Draga Ofelia, daca nu stiai pana acum Platon a stabilit bazele idealismul( ca solutie posibila)-mitul pesterii pe care l-ai amintit confirma si el acest lucru.
Apoi, ce este un matrix? Este suportul Materiei vii(si tu esti o materie vie structurata pe baza unui matrix genetic), iar Materia este un factor primordial ca si existenta sau natura. Deci, filmul "Matrix" transpus filosofic (atat cat se poate) este definit prin <materialism>. Platon si intreaga lui filosofie este <idealista>. Cum poti sa amesteci 2 entitati distincte? Sau in caz ca poti amesteca uleiul si apa, poate reusesti sa-l transplantezi si pe Platon in materialismul lui Heraclit.
PS: N-am nici un interes sa te epatez, nici pe tine nici pe altii, ma gandesc ca cineva mai putin instruit in filosofie, te citeste pe tine si devine la fel de confuz, fara voia lui desigur. De asta si scriu aceste cuvinte.
Lady_Skar
30 Jan 2004, 15:38
Matrix si mitul pesterii al lui Platon???
:o :o :o
Fratilor, vreti sa-mi stricati tot filmul?
Bine ca nu spuneti ca teoria omului primitiv dar fericit al lui Rousseau sta la baza filmului...
ACE VENTURA! :lol:
Asta nu l-am vazut eu... :roll:
Ma mir ca n-ai vazut "Underground", a fost si pe ProTv de 2 ori cel putin.
Am tot trecut pe langa el! Cam cum am trecut pe langa "Ghandi" aseara... Dar "Blowup" e tare, oricum... Si merita (mai mult ca "Matrix")!
PS: N-am nici un interes sa te epatez, nici pe tine nici pe altii, ma gandesc ca cineva mai putin instruit in filosofie, te citeste pe tine si devine la fel de confuz, fara voia lui desigur. De asta si scriu aceste cuvinte.
Vai ce ganduri nobile ai tu pe acest forum :roll: Cred ca lumea poate sa-si poarte si singura de grija! ;) Doar suntem oameni maturi! ;)
Draga Ofelia, daca nu stiai pana acum Platon a stabilit bazele idealismul( ca solutie posibila)-mitul pesterii pe care l-ai amintit confirma si el acest lucru.
Apoi, ce este un matrix? Este suportul Materiei vii(si tu esti o materie vie structurata pe baza unui matrix genetic), iar Materia este un factor primordial ca si existenta sau natura. Deci, filmul "Matrix" transpus filosofic (atat cat se poate) este definit prin <materialism>. Platon si intreaga lui filosofie este <idealista>. Cum poti sa amesteci 2 entitati distincte? Sau in caz ca poti amesteca uleiul si apa, poate reusesti sa-l transplantezi si pe Platon in materialismul lui Heraclit.
tu ai o obsesie cu Ofelia ?e DANICA! ce nu intelegi?vad ca de Socrate tot nu zici nimic ?did the kitty cat got ur tongue ?tii minte?citatul ala pe care nu ti-l "aminteshti !"cat despre Platon o sa scriu in curand legatura lui cu Matrixul .ca in seara asta sunt f.ocupata ,dar zilele astea o sa afli .shi termina cu Ofelia ..
tu ai o obsesie cu Ofelia ?e DANICA! ce nu intelegi?vad ca de Socrate tot nu zici nimic ?did the kitty cat got ur tongue ?tii minte?citatul ala pe care nu ti-l "aminteshti !"cat despre Platon o sa scriu in curand legatura lui cu Matrixul .ca in seara asta sunt f.ocupata ,dar zilele astea o sa afli .shi termina cu Ofelia ..
Ok, nu te mai cheama Ofelia. Spune-m tu de unde il citezi pe Socrate ca sa continui eu ideea.
PS: Si sa nu uiti de Platon ! :wink:
uite ca acum am in sfarshit putin timp sa-ti raspund .In primul rand ...tu ai vazut macar filmul ?in film matrix era lumea virtuala-deci lumea ideeilor ,iar cuvantul Matrix poate insemna pantec sau sistem de ecuatii (matrice).iar cat despre legaura Matrixului cu Platon e simpla ,intreaga poveste a filmului poate fi asemanata cu pestera lui Platon (shtii tu aia misterioasa) cum anume se leaga poti vedea la http://whatisthematrix.warnerbros.com/rl_cmp/new_phil_partridge.html
sau http://www.geocities.com/freeyourbrain/cave.htm pt ca eu nu am prea mult timp sa-ti explic .tot ce vroiam sa subliniez este ca Matrix e mai mult dect un film de actiune ,numele personajelor au fost atent alese din mitologie iar anumite replici din film sunt din Baudrillard (in M1) shi J.L.Borges .iar la finalul ultimei parti nu primeshti un raspuns clar ,trebuie sa-ti cauti singur ,adica fiecare persoana vede in acest film altceva .cam atat ..shi inca ceva n-am chef sa ma cert cu tine la nesfarshit despre Platon ,daca ai o alta parere e ok .nu ma deranjeaza . shi sper ca pe viitor vom vorbi mai civilizat !
uite ca acum am in sfarshit putin timp sa-ti raspund .In primul rand ...tu ai vazut macar filmul ?in film matrix era lumea virtuala-deci lumea ideeilor ,iar cuvantul Matrix poate insemna pantec sau sistem de ecuatii (matrice).iar cat despre legaura Matrixului cu Platon e simpla ,intreaga poveste a filmului poate fi asemanata cu pestera lui Platon (shtii tu aia misterioasa) cum anume se leaga poti vedea la http://whatisthematrix.warnerbros.com/rl_cmp/new_phil_partridge.html
sau http://www.geocities.com/freeyourbrain/cave.htm pt ca eu nu am prea mult timp sa-ti explic .tot ce vroiam sa subliniez este ca Matrix e mai mult dect un film de actiune ,numele personajelor au fost atent alese din mitologie iar anumite replici din film sunt din Baudrillard (in M1) shi J.L.Borges .iar la finalul ultimei parti nu primeshti un raspuns clar ,trebuie sa-ti cauti singur ,adica fiecare persoana vede in acest film altceva .cam atat ..shi inca ceva n-am chef sa ma cert cu tine la nesfarshit despre Platon ,daca ai o alta parere e ok .nu ma deranjeaza . shi sper ca pe viitor vom vorbi mai civilizat !
Isolda draga, faci niste confuzii enorme. Matricea matematica nu inseamna acelasi lucru cu matrixul genetic. Si apoi ,matrix inseamna pantec in limba arhaica greaca(ghici de ce?) si a fost preluat ca sens de suport al materiei vii. Platon in filosofia lui face deductii, supozitii, incadreaza imaginarul intr-o idee posibila(cum e si normal dealtfel), iar Matrix-filmul e un amalgam de simboluri prost coagulate. Ce inscriptie se afla in locuinta Oracolului? Iti aduci aminte?
Isolda draga, faci niste confuzii enorme. Matricea matematica nu inseamna acelasi lucru cu matrixul genetic. Si apoi ,matrix inseamna pantec in limba arhaica greaca(ghici de ce?) si a fost preluat ca sens de suport al materiei vii. Platon in filosofia lui face deductii, supozitii, incadreaza imaginarul intr-o idee posibila(cum e si normal dealtfel), iar Matrix-filmul e un amalgam de simboluri prost coagulate. Ce inscriptie se afla in locuinta Oracolului? Iti aduci aminte?
nu potzi sa scrii Danica???sau care-i problema?shi daca tu crezi ca "Matrix-filmul e un amalgam de simboluri prost coagulate" asta e parerea ta .eu nu consider ca am facut vreo confuzie .am zis ca cuvantul Matrix are mai multe intelesuri .vad ca la blue pill /red pill na-i mai zis nimic .........
nu potzi sa scrii Danica???sau care-i problema?shi daca tu crezi ca "Matrix-filmul e un amalgam de simboluri prost coagulate" asta e parerea ta .eu nu consider ca am facut vreo confuzie .am zis ca cuvantul Matrix are mai multe intelesuri .vad ca la blue pill /red pill na-i mai zis nimic .........
Cum spui tu, draga Rosinanta. Eu cred ca fiecare cuvant are un matrix, si unul matematic si unul biologic. Cred ca Platon e in toate lucrurile din acest univers, si mai cred ca vechii greci s-au incarnat in mintea fratilor W., iar pasarea Phoenix e chiar Trinity, dar e f grav ca n-ai observat pana acum. Fugi repede la biblioteca, sa nu ti-o Gaandalf inainte!
notorious
31 Jan 2004, 17:58
iar pasarea Phoenix e chiar Trinity
intr-adevar, Trinity este pasarea phoenix, dar asta se vede abia in filmul al doilea (simbol neadvenit, pt ca al doilea film deja este sec in simboluri si trimiteri). vad ca se fac f multe incursiuni in filosofie ca sa se descopere tot felul de simboluri in 'matrix'. eu, la vremea la care l-am vazut, n-am cautat in filosofie, evident... stiu, totusi, ca m-a frapat chiar la vremea aceea trimiterile la biblie. asta chiar este evident.
dar eu zic ca este o greseala sa consideri 'matrix' un film prost doar pt ca leaga niste simboluri defectuos (iar asta este oarecum adevarat). dar daca asta este directia pe care a luat-o conversatia aceasta...
stiu, totusi, ca m-a frapat chiar la vremea aceea trimiterile la biblie. asta chiar este evident.
Vorbesti despre parabola cu fariseii ? Si nu e mai bine s-o redefinim pe Trinity cu Lazar? E mai logic. Te incadrezi si tu in biblie, iar Rosinanta va fi incantata de tematica religioasa. Sa-i aduci tu aminte sa se mai gandeasca la Platon din cand in cand. :wink:
crydead
31 Jan 2004, 20:17
Cum se stia ca o sa se lase cu continuari era evident ca trimiterile religioase vor fi la Biblie, creshtinismul fiind (singura) religie unde exista sequel.
Ma rog, nu e singura.... ca altfel nu le mai lua conchistadorii goldeanu la aia.
:P
---------------------------
Viitorul suna ocupat
Ma rog, nu e singura.... ca altfel nu le mai lua conchistadorii goldeanu la aia.
Asta face parte din parabola "Profetul, aurul si ardelenii" ?
Gaandalf
02 Feb 2004, 17:50
MARX cum ai interpretat finalul la Matrix Revolutions?
Leonard Pyron
02 Feb 2004, 18:38
...cum ai interpretat finalul la Matrix Revolutions?
Erea cu unii calare pe TIR... Nu a furat televizoarele ?...
Ah, ala erea Reloaded...
La Revoltions, umbla cu alba-neagra...
cosmin742000
17 Sep 2011, 17:29
Am intrat shi pe alte forum-uri din afara in care parerile despre trilogia asta sunt impartzite ...se zice shi de BINE da' se zice shi de RAU sincer sa fiu nu am auzit pe nimeni sa faca filmul de duzina. Io' nu cred ca este de duzina - chiar DELOC!
Din moment ce s-a mobilizat jumatate de glob sa vada filmul asta nu cred k shtiti ce inseamna ca un film sa fie considert de "duzina". Poate sa fie el copiat shi rascopiat shi sa nu fie original ... dar din moment ce au fost spectatorii cu milioanele ... nu-s de acord!
Filme de duzina: Craddle 2 the grave, Half Past Dead, seria Scream shi I know what u did last winter ... shi lista nu se opreshte aicea - pot continua cu zeci de titluri de filme ....
Si daca s-au mobilizat 5000000 de romani sa nu piarda ocazia sa-l REaleaga pe Basel inseamna ca Baselu e bun? Bre Gandalfe sa stii si tu ca in lume sunt muuuulti mai multi prosti decat destepti.Si eu am facut prostia sa ma duc la primu Matrix , dar nu mi-a placut . De unde stii tu ca nu au mai fost si altii ca mine ( sa planga dupa banii dati pe bilet si sa rada de aia care stateau la coada la bilete)?
cosminlipsa
04 Oct 2011, 00:15
Mei , nu stiu ce sa zic. Mie primul mi-a placut, dar in schimb celelalte doua:-O
Matrix..forever!!!ce spuneti voi acolo
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.