View Full Version : Love actually
O excelenta comedie, facuta pentru momentele in care esti cu moralul la pamant.
Cred ca este comparabila cu Bridget Jones, mult peste Noting Hill dar ceva mai slaba decat 4 wedings and a funeral.
raven88
19 Jan 2004, 12:30
eu l-am vazut de craciun, si mi se pare un excelent film pentru aceasta ocazie.
parca totusi bridget jones's diary e mult mai funny.
patch4all
19 Jan 2004, 13:32
Si mie mi-a parut mult mai bun bridget jones, insa si love actually are anumite conotatii comparabile cu primul film mentionat.
Oricum filmul merita vazut indiferent de starea de spirit pe care o ai.
Love is all around you...
In ciuda stirilor macabre care se prezinta la TV, regizorul (si scenaristul) filmului reuseste sa ne deschida ochii: iubirea ne inconjoara.
Chiar daca actiunea se desfasoara pe mai multe planuri, trecerea de la un plan la altul este aproape impecabila (nu te ameteste, nu te zapaceste). Iubirea are mai multe fatete (ca si cristalul) dar fiorul dragostei este unic. A fi indragostit este probabil cel mai sublima stare.
regedit
20 Jan 2004, 08:51
bjd cauta sa exprime mai multe sentimente ale acelorasi personaje, in la se urmareste acelasi sentiment la mai multe personaje. idee si realizare de exceptie ce pune in valoare foarte buna distributia spectaculoasa cu care filmul se lauda.
pacat ca nu l-am vazut ca si englejii inainte de craciun, dar ramne si acum un cadou frumos!....
aditza2004
20 Jan 2004, 10:42
Nu am vazut acest film dar din cate am citit despre el de pe siteuri de specialitate..nu pare cine stie ce..dar o sa ma duc sa il vad ..poate chiar merita..
Mala Portugal
22 Jan 2004, 02:06
Mie filmul mi se pare slabut si pentru o comedie romantica.Il salveaza Hugh Grant adorabil like always, Bill Nighy chiar savuros si vreo doua faze 'dragute'. In rest e o degringolada iar Colin Firth, mai palid ca niciodata :cry:
Anyway, n-am mai vazut atatea femei in acelasi loc de la actul cultural numit Chippendales.
Madam portugal, io cred ca nu ti-a placut dintr-un motiv foarte subiectiv : Singurul personaj retard din filmul ala e portugheza aia care facea curat la domnu' ala englez....
:-)
Pina si idiotul ala care a plecat in state s-a ales cu ceva.....Portugheza a ramas cu pacaliciul.
Filmul a fost incintator. Punct.
Destul de prost film, clisee la fiecare pas; nu m-a surprins cu nimic nou, tot filmul e numai lapte si miere, nici vorba de umorul scanteietor din "Four weddings.."; Hugh Grant si-a pierdut inspiratia si nici o prezenta feminina din film nu o egaleaza pe fermecatoarea Andi MacDowell.
Previzibil pana-n panzele albe (povestea de iubire dintre prim-ministru si fata simpla din popor, dintre scriitor si portugheza etc), destul de rar cate o gluma reusita, parca doar Alan Rickman si Bill Nighy si-au intrat in rol, ceilalti nu m-au convins deloc.
Nu regret banii cheltuiti sau timpul pierdut dar nici nu l-as recomanda altora.
Eu l-as recomanda tuturor celor care s-au saturat de filme de actiune, cu impuscaturi si explozii, batai si geamuri sparte, politisti si mafioti, teroristi si spioni.
Fraesia
22 Jan 2004, 23:00
Am vazut si eu filmul, chiar in Ajun de Craciun, intr-un cinematograf plin, in care lumea a ramas DUPA ce se terminase filmul, numai sa citeasca toate numele alea care se derulau pe ecran si sa zambeasca tamp. Asta da reactie :) Filmul a fost bun dar cred, ca si ping, ca Four Weddings etc i-a fost superior. Asta nu inseamna ca Love Actually n-a fost frumos, dulceag, cald sau haios. Ideal pentru sarbatori si pentru ridicarea moralului, ca, deh, love is all around us
PS: Voi ati vazut cat au imbatranit Hugh Grant, Colin Firth si Alan Rickman?! :o
Mala Portugal
23 Jan 2004, 01:37
Eu credeam ca genu’ asta de filme e facut pentru femeile care au avut o dimineata proasta si vor sa-si salveze restu’ zilei cu o portie de zambet a la Hugh Grant.
Acum realizez ca prinde si la fatalai.
Altfel ce sa-ti spun...daca tie ti s-a parut incantator iti doresc numa’ incantari de astea tot restul vietii.
Tzucurica, nu sint eu de vina ca nu te f*te nimeni. Daca te duci pe nef*tutelea la filme cu Hugh Grant, asa o ti se para : ca e pentru ratate. Iti urez succes.
Alex Leo Serban
23 Jan 2004, 12:53
Mie filmul mi se pare slabut si pentru o comedie romantica. Il salveaza Hugh Grant adorabil like always, Bill Nighy chiar savuros si vreo doua faze 'dragute'. In rest e o degringolada iar Colin Firth, mai palid ca niciodata :cry: Anyway, n-am mai vazut atatea femei in acelasi loc de la actul cultural numit Chippendales.
genial! poate fi "caption" pt toate filmele de genu asta :lol:
da rowan atkinson nu ti-a placut? mie mi s-a parut mortal!
Problema cu Bean este ca devine obositor intr-un rol desfasurat pe tot parcursul unui film. Cateva secvente cu el sunt superbe, relaxante, dar in rol principal devine chiar plictisitor.
snatchro
23 Jan 2004, 14:50
Mi s-a parut un film reusit. Desi sunt clisee peste clisee merita vazut. Si pentru cine a spus ceva urat despre tipa portugheza: inseamna ca n-a vorbit niciodata cu o portugheza!
Toti actorii (chiar si regizorul) n-au avut in gind sa faca un film de Oscar ci pur si simplu sa transmita un mesaj (de sarbatori! tinind cont de data lansarii). Numai ca acest mesaj este valabil in oricare zi a anului.
***Nu sunt de acord cu mesajele injurioase la adresa membrilor forumului - fiecare isi spune parerea despre film asa cum l-a perceput.
Mala Portugal
24 Jan 2004, 00:18
Tzucurica, nu sint eu de vina ca nu te f*te nimeni. Daca te duci pe nef*tutelea la filme cu Hugh Grant, asa o ti se para : ca e pentru ratate. Iti urez succes.
Inclin sa cred ca am trecut de stadiul in care viata sexuala imi afecteaza intelectul. Iti doresc si tie fericirea asta :wink:
Mala Portugal
24 Jan 2004, 01:06
Ba da mi-a placut si Rowan Atkinson . Tipul are umor british 100%(adica genul meu de umor). Dar din cauza ca apare atat de putin, la finalul filmului cand am tras linia si am calculat per total tot umor ieftin mi-a rezultat...
Damn, mala, asa devreme vine menopauza?
Observ ca multimea(vida) masculina e terifiata de aparitia menopauzei.
Draga Toni, pt linistea penisului tau te asigur ca o femeie la menopauza se fute cu aceeasi placere ca in tinerete.
blitz43
27 Jan 2004, 15:26
Observ ca multimea(vida) masculina e terifiata de aparitia menopauzei.
Draga Toni, pt linistea penisului tau te asigur ca o femeie la menopauza se f**** cu aceeasi placere ca in tinerete.
aici se discuta despre gerontofili deja, nu-i asa? :lol:
aici se discuta despre gerontofili deja, nu-i asa? :lol:
Eroare de perceptie ! Vorbeam despre viitor, care pt unii e o sperietoare.
ricutza
27 Jan 2004, 22:59
de fapt vorbeam despre Love actually...
este un film foarte dragut care desi nu are nimic iesit din comun, te face sa te simti foarte bine mai ales daca esti indragostit...din pacate eu nu l-am vazut nici in cea mai buna stare de spririt si nici in cele mai bune conditii...si daca a reusit sa ma binedispuna, pot spune ca este mare lucru!
mie mi-a placut filmul . de mult nu am mai plans asa la un film.......
cred ca povestile de dragoste din film sunt mai original create si actuale
Mala Portugal
28 Jan 2004, 23:19
Pisi nu m-ai inteles.Perioada pe care iti spuneam ca am depasit-o se numeste pubertate, iar fericirea ce ti-o doream era sa treci si tu de ea. :roll:
La filmul asta am fost partas la tot felul de comentarii imbecile ce proveneau de undeva din spate. Majoritatea se calau pe pareri de genul: "uite, ce film educativ..", "te face sa-ti reconsideri dragostea fata de..". Vox populi. Exagerari prost ambalate.
Mie mi s-a parut haios si nu m-a plictisit nici macar pentru o clipa. Trecerile de la un personaj la altul, de la o situatie la alta, hazul replicilor si muzica de top 20 UK sunt atuurile lui "Love actually "in fata oricarei alte comedii romantice din ultima vreme (Kate and Leopold, Down with Love, Alex & Emma).
Foarte reusite mi s-au parut clin d'oil -ul dupa Weapon of choice (atunci cand Hugh Grant incepe sa danseze prin camerele din Downing Street), personajul rockerului rasuflat (coverul total Love is all around - Addicted to love), secventa a la Godfather a cererii in casatorie (cu sleahta de portughezi), dialogurile insotite de schimbarea pozitiilor (gen "de cand vroiam sa am cu cine sa vorbesc in timpul filmarilor..").
citind o membra marcanta a site-ului, esti un fatalau.
Mala Portugal
20 Feb 2004, 04:35
Well....era o remarca rauvoitorae si iti era adresata in totalitate :lol: (asta in cazul in care eu eram membra marcanta)
ricutza
25 Feb 2004, 01:29
am reusit sa vad filmul si a doua oara si mi s-a parut la fel de dulce ca si la prima vizionare....categoric e genul de film pe care o sa-l pot vedea de foarte foarte multe ori fara sa ma plictisesc...si mi se pare ca e foarte potrivit pentru Craciun...
Well....era o remarca rauvoitorae si iti era adresata in totalitate :lol: (asta in cazul in care eu eram membra marcanta)
hm...nu esti consecventa. orice fatalau apreciaza acest film, asta e concluzia desprinsa din post-ul tau.
te astept sa-ti iei permisul.
L-am vazut si mi-a placut exact pentru ceea ce vrea sa sugereze:
LOVE ACTUALLY IS ALL ARROUND!!
Mi-a placut mult ideea cu oamenii de la aeroport a caror dragoste contrabalanseaza rautatea din alte zone.
Si ceva pt. Mala Portugal: eu as zice sa citesti ceva mai multe threaduri decat ultimele scrise. Astfel ti-ai da seama (daca n-ai realizat asta) ca ironiile de-aici sunt mai mult sau mai putin niste incercari de genul "hai sa vedem de ce-i in stare si cutare". Ca urmare ar trebui sa le iei mult mai putin personal, si sa raspunzi ceva mai putin vehement si ceva mai mult decent (si asta nu inseamna neaparat sa nu folosesti cuvinte cu 3-4 * :lol: ) si chiar ironic, dar fara rautate , si vei vedea ca va fi mult mai bine.
Oricum, faptul ca ai reusit sa te iei de gat cu Toni, care de obicei tinde sa echilibreze conflictele si nu sa le accentueze :-? , e deja o performanta. Si nu una pozitiva.
Genial film... Cea mai buna comdeia a anului... Pesronajele sunt geniale si tot fimul in sine este foarte bun. Two thumbs UP!!!
Mala Portugal
05 Mar 2004, 23:18
Mi-a placut mult ideea cu oamenii de la aeroport a caror dragoste contrabalanseaza rautatea din alte zone.
Stiu draga...sufletele acre si insensibile ,ca al meu, n-au acces la voluptati si profunzimi d’astea :D :D :D
Si ceva pt. Mala Portugal: [....mac, mac,mac....] Ca urmare ar trebui sa le iei mult mai putin personal, si sa raspunzi ceva mai putin vehement
“Wait a minute you ain’t seen nothing yet”
si ceva mai mult decent (si asta nu inseamna neaparat sa nu folosesti cuvinte cu 3-4 * :lol: ) si chiar ironic, dar fara rautate , si vei vedea ca va fi mult mai bine.
Uite inca o mostra a vehementelor si eufemismelor mele: “Tu ce scoala se spalat creiere ai absolvit dom’ Semaca?”(You see...love is actually NOT all around :wink: )
Oricum, faptul ca ai reusit sa te iei de gat cu Toni, care de obicei tinde sa echilibreze conflictele si nu sa le accentueze :-? , e deja o performanta. Si nu una pozitiva.
Manca-mi-as, iar am luat bulina neagra :)) ( totusi ciudat reper de echilibru ti-ai ales)
PoliFanAthic
06 Mar 2004, 22:50
Este pacat ca am vazut filmul acuma, caci de Craciun chiar m-ar fi facut sa ma simt bine. Asa, a venit si a trecut. Nici pe departe nu a fost o chestie "super", dar s-a evidentiat mai ales prin Billy Nigh. De fiecare data cand aparea pe ecran, in sala vuiau rasetele si chicotelile.
Pe de alta parte, insa, a fost putin confuz in sensul ca poate era mai mult in spatele relatiilor dintre personaje. In timp ce "Playing by Heart" juca pe o carte asemanatoare, la final totul se impletea, mai mult sau mai putin armonios. Intr-un fel m-am simtit provocat sa tin minte care cu cine si ce cu cum, dar nu am reusit. Putin frustrant..
Din pacate Hughie m-a deceptionat. Adica vazand recent About a Boy, nu am putut sa nu recunosc acelasi actor si acelasi om, aceleasi grimase si zambete, aceleasi ironii. Nu i-ar strica un rol care sa-i ofere sansa sa se redescopere, caci altfel s-ar putea sa devina chestiune de duzina.
Simpatica atitudinea vizavi de americani, evident extrem de ironica si critica. Dar nu-si merita comentariile.
Banuiesc ca a fost un film ok, care tinde spre bun. Dar doar tinde, caci nu are cum sa ajunga. Totusi, cat de atragatoare e domnisoara Knightly!
S-ar parea ca numai noi doi si Mala Portugal nu am fost incantati de filmul asta.
PoliFanAthic
07 Mar 2004, 09:00
Stii cum vine vorba: We are not alone! :wink:
Alex Leo Serban
07 Mar 2004, 09:36
nici pe mine nu m-a dat pe spate... (in caz ca asta si-a propus, fiind vorba despre love, care e all around, deci si in fatza/spate :lol: )
are momentzele simpatice, nighy mortal, si... cam atit.
oricum, e peste notting hill - zic eu.
ricutza
07 Mar 2004, 23:57
clar filmul nu e cine stie ce capodopera...era oarecumn de asteptat ca in momentul in care urmaresti atatea persoanaje, sa le faci varza pe toate...eu cred ca filmul nici nu-si propune sa fie cine stie ce...spre deosebire insa de majoritatea comediilor romantice usurele, care te tin oarecum la distanta, filmul asta chiar te implica...sau cel putin mie asa mi s-a parut!
Este una din cele mai bune comedii romantice pe care le-am vazut , cu multe momente reusite, dar sunt surprins ca un film care cred ca pana la urma n-are alte pretentii decat sa aduca pe moment buna dispozitie, poate starni atatea controverse.
S-ar parea ca numai noi doi si Mala Portugal nu am fost incantati de filmul asta.
De fapt, cred ca la faza cu incantarea conteaza si dispozitia cu care intri la film, si conditiile in care il vezi.
Cat despre treaba cu love is all arround, nu's ce sa zic. Cu riscul de-a fi considerat naiv, prefer sa cred ca fiecare dintre noi are pe cineva special, sau daca n-are acum, va avea candva.
Cine n-are, n-a avut si nu crede ca va avea, sa dea cu piatra cinismului feroce. :)
Alex Leo Serban
10 Mar 2004, 11:43
Cat despre treaba cu love is all arround, nu's ce sa zic. Cu riscul de-a fi considerat naiv, prefer sa cred ca fiecare dintre noi are pe cineva special, sau daca n-are acum, va avea candva.
Cine n-are, n-a avut si nu crede ca va avea, sa dea cu piatra cinismului feroce. :)
eu am avut, nu mai am si sper sa nici nu mai am vreodata - so help me god! -, so: count me on! :lol: (asta ar fi 'piatra cinismului feroce', doar ca n-am gasit pietre pe forum...)
eu am avut, nu mai am si sper sa nici nu mai am vreodata - so help me god! -, so: count me on! :lol:
Asa crezi tu!! O s-apara ea de dup-un colt, ceva, exact cand crezi ca ai nevoie mai putin de ea ..... :lol:
N-o sa scapi tocmai tu!! :)
PS Daca totusi reusesti, anunta-ma si pe mine, sa te trec la exceptiile ce confirma regula!!
Mircius
10 Mar 2004, 14:51
Titanic? Orasul ingerilor? Fara doar si poate, cele mai tari filme de dragoste (printre care si celel care le-am insirat mai devreme), au fost date uitarii cand pe ecrane a poposit LOVE ACTUALLY. Un film britanic (precum se vede) care este povestea a vreo 8 cupluri...parca.... Este cel mai romantic film EVER. Il recomand din suflet, tuturor indragostitilor din tara noastra sa-l vizioneze impreuna.
PoliFanAthic
10 Mar 2004, 20:46
L-am revazut, de dragul persoanei de langa mine, si m-a izbit de nou cat de parodic e filmul. Faza cu Sarah si Karl(Sarah cred ca o chema...) a fost mortala: super latino-ul sensibil, barbatul ideal, si designer pe deasupra trece pe locul doi dupa fratiorul putin nesanatos. Ma intreb ce se vroia prin asta?
Cine are probleme cu faptul ca "love is all arround" este rugat sa mearga pana la cafenea, threadul "Anuntz" !!
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.