PDA

View Full Version : Decizii contestabile la OSCAR


Ilila
17 Dec 2003, 13:17
Ce nedreptati considerati ca au fost facute de-a lungul decernarii premiilor Oscar?

Ping
18 Dec 2003, 09:06
1979 este foarte usor de amintit.

Candideaza la cel mai bun film Apocalipse now sau All that Jazz si castiga .........Kramer vs Kramer. Ca sa nu mai vorbesc ca Manhattan nici nu a fost nominalizat.

MinRep
20 Dec 2003, 20:34
Highlights...

1969 - premiul pentru machiaj. Intre "2001" si "Planeta maimutelor", castiga a doua. Calitatea maimutelor din cele doua filme e discutabila...

- chestia cu "Kramer vs. Kramer";
- de-a lungul anilor, agnorarea unor oameni ca Chaplin, Welles, Hitchcock, Kubrick, Scorsese sau Spike Lee (si astia doar dintre americani);
- Ben-Hur - 11 OSCAR-uri;
- Peter O'Toole, ignorat de sapte ori si Kirk Douglas.
- "Shakespeare in Love" - acum ceva ani...

ricutza
21 Dec 2003, 00:34
mie Gladiator nu mi s-a parut film de Oscar...si cred ca in anul ala ar fi trebuit sa castige filmul "marchizul de Sade" macar un premiu. Moulin rouge a pierdut nejustificat Oscarul in favoarea lui A Beautiful Mind, iar Peter Jackson ar fi trebuit sa castige pana acum cel putin un premiu pt regie sau macar pentru scenariu pentru filmul "Lord of The Rings".
Pulp Fiction clar trebuia sa castige mai multe premii inclusiv cel pentru Cel mai bun film, avand in vedere impactul pe care l-a avut asupra publicului si a filmelor in general....mi se pare ca stilul lui Tarantino este in continuare copiat de foarte multe filme...

TLD
21 Dec 2003, 00:45
Da probabil c aimi voi mai pune juma de forum in cap, dar NU conteaza! Una din cele mai proaste mutari ale academieim, sa scoata din joc matrixurile de la categorie best effects! dar in schimb vedem nominalizari ca Peter Pan - sincer nu va undeva peste revolutions, Master and commander? CE??! Asta e film cu efecte de oscar? Pe lista mai sunt piratii din caraibe - cu care sunt de acord, x-men 2... si probabil castigatorul (dak nu vor sa-si puna in cap fanii!) Return of the king... A si era sa uit mai era un film, mare dezamagire pe numele lui T3. Dak astea sunt filme de oscar la efecte domnilor din comisia de acordare a oscarurilor cred ca ar trebuii sa fiti inlocuiti sau adusi pe cale cea dreapta. In final un bafta tututror mai putin T3, MaC, X2, PotC, The hulk...

Bogie
21 Dec 2003, 05:22
Vi se pare o nedreptate faptul ca unui actor i-a fost refuzat Oscarul pentru e prestatie meritorie si i-a fost acordat apoi pentru un rol mai slab, oarecum in compensatie? Mie da.
Dau si cateva exemple:

Paul Newman- nu l-a primit pentru Cool-hand Luke, Cat on a hot tin roof sau The hustler si l-a luat pentru Color of money.

Bogart - Treasure of Sierra Madre, the Big Sleep, Maltese Falcon -nu, African queen - da

Robert De Niro - Taxi Driver: greseala fundamentala.

Ilila
21 Dec 2003, 09:28
Academy Awards, USA: 2002 - premiul pentru cel mai bun film strain NU este acordat filmului "Le fabuleux destin d'Amélie Poulain";
1999 - filmul "What Dreams May Come" primeste doar un singur premiu pentru efecte visuale (nici macar o alta nomimalizare!!) probabil ca scenariu li s-a parut SF :lol:; acelasi an 1999 premiul pentru cel mai bun film "Shakespeare in Love" - !?! (filmele rivale au fost: La Vita e bella, Saving Private Ryan, The Thin Red Line, American History X, Gods and Monsters, The Truman Show)

Mala Portugal
21 Dec 2003, 23:42
Ilila , oricat de mult mi-ar fi placut Amelie cred ca Oscarul pentru cel mai bun film strain pe care l-a luat in 2002 No Man's Land e mai mult decat meritat . Pe mine cel putin m-a intors cu susu'n jos cand l-am vazut prima oara. Si nu numai pe mine, fiindca dintr-o sala cu mai mult de 400 de oameni, in drum spre iesire, nimeni nu scotea un sunet.

Alex Leo Serban
22 Dec 2003, 15:26
ce-i corect e corect! si mie mi-a placut 'no man's land' - de unde se vede ca n-ai nevoie de multi bani cind ai o idee misto!

horatiu
22 Dec 2003, 15:33
Nedreptate: ca n-a luat Ralph Fiennes pentru rol secundar din Lista lui Schindler.

Ping
22 Dec 2003, 16:23
Referitor Paul Newman.

Hustler nu l-am vazut dar cred merita mai mult pentru Cat on the hot tin roof ( desi sincer sa fiu nu am vazut concurenta din acel an) decat pentru Cool hand Luke. In plus cand a fost nominalizat in 1967 la Cool hand Luke a avut concurenta serioasa : Warren Beatty pentru Bonnie si Clyde si Dustin Hoffman pentru The Graduate. A castigat Rod Steiger pentru In the heat of the night pe care nu mi-l mai aduc aminte.

In Color of money a avut o prestatie care nu a iesit cu nimic in evidenta. Nu pot spune insa nimic de Oscar pentru ca si aici nu am vazut concurenta. E greu de crezut totusi ca in acel an nu a fost cineva sa joace mai bine ca el.

As aminti cateva din filmele pe care le-am vazut si in care a jucat absolut superb : The Outrage, Hombre, Butch Cassidy and Sundance kid, Life and time of judge Roy Bean, Sting.

Subscriu la Robert de Niro si Taxi driver. Am vazut candva Network dar nu imi aduc aminte sa ma fi impresionat jocul celor doi care l-au concurat pe deNiro. L-a batut Peter Finch.

Leonard Pyron
24 Dec 2003, 12:35
Nedreptate: Nu l-au chemat pe TLD sa-i inmaneze personal un premiu ptru Matrix

emanuel
24 Dec 2003, 13:01
Pai nu e timpul pierdut.. noi inca mai asteptam... chiar merita!

TLD
25 Dec 2003, 10:55
Nedreptate: Nu l-au chemat pe TLD sa-i inmaneze personal un premiu ptru Matrix
Pai nu ma gasiti pe acolo pe la teatru ala ca sa detonez bomba in caz ca nu i-a matrix-ul oscaru pt efecte!!! :lol:

Strider
06 Feb 2004, 23:20
Nedreptate: A LUAT TITANIC OSCARUL! PUNCT

ricutza
07 Feb 2004, 00:55
nu stiu daca a fost chiar asa o nedreptate faptul ca a luat Titanicul premiul Oscar pt cel mai bun film...si mie mi-au placut mult mai multe alte filme care au fost nominalizate in acelasi an, de exemplu As Good As It Gets...de fapt toate au fost super marfa...
si intr-adevar dintre ele, Titanicul a fost cel mai siropos si era si destul de previzibil...dar un film nu inseamna numai scenariu...si din punctul de vedere al realizarii nu stiu ce i se poate reprosa filmului asta...

zizi
21 Mar 2004, 18:59
***

Cristache
10 May 2004, 00:05
Deja preconizez pentru editia din 2005 o mare nedreptate: nenominalizarea lui Maia Morgenstern. De fapt, Patimile lui Hristos merita cu siguranta un Oscar pentru Hristo Shopev, parca asa se scrie.

MinRep
10 May 2004, 10:54
Shepov ar trebuie sa primeasca. Dar Maia nu...

Cristache
10 May 2004, 15:26
Shepov ar trebuie sa primeasca. Dar Maia nu...

Aia cu Maia am zis-o la mishto dar nu am prezentat-o intr-un ambalaj fix pentru ca imi era teama sa nu sara nationalistii in sus.

Alice_Fluture
10 May 2004, 22:26
***

Ce faci, zizi, te cenzurezi? :)

Eu vreau sa dau un Oscar furnicutzei din "Malena". :((

zizi
11 May 2004, 00:17
dah... datorita maturizarii mele continue si in acelasi timp, subite, am momente in care nu ma mai recunosc...

paul_
04 Aug 2004, 15:45
Come on people , "Wacky wacky eggs and backy".The passion was so stupid.What was Mel Gipson thinkin? That he is back in Bravehart ? The pain that i was more painfull then that new version of "Lupta nedreapta 6" so spare me .

Jay
10 Aug 2004, 15:44
Daca e tot de Oscaruri si astfel de lucruri ... am gasit si eu un articolas..de Octavian Sava....
"Un avion sosit din Lumea Noua mi-a adus o carte fascinanta despre premiile acordate de-a lungul anilor de Academia de Film dar si cu anecdotele, cancanurile si nemultumirile din jurul acestor premii. Nu lipsesc insa nici datele precise despre cine a fost nominalizat, a castigat sau a pierdut. Cartea se numeste “The Acadamy Awards Handbook” si e scrisa de John Harkness.
Astfel am aflat ca primele premii au fost acordate in 1927, in cumpana dintre filmul mut si cel sonor si vorbitor. Cu acest prilej, Charles Chaplin a fost nominalizat drept cel mai bun actor, si cel mai bun regizor de comedie, dar nu castigat nici unul dintre aceste premii. In schimb a fost recompensat cu un “Premiu de onoare” pentru scenariu, interpretare, regie si productie a filmului “Circul”.
Considerandu-se ca filmul “Cantaretul de jazz”, primul film sonor, nu poate concura alaturi de ultimele pelicule mute, juriul a acordat producatorilor, fratii Warner, tot un premiu de onoare. Al. Jolson, interpretul principal al filmului, enervat ca el nu a primit nimic, a declarat: I-au dat statueta “Cantaretului de jazz” si mie nimic. Oricum n-as putea s-o folosesc, fiind prea grea. Mie imi trebuie una usoara ca hartia”.
Tot autorul cartii, de care pomeneam, afirma ca regizorilor le trebuie totdeauna un dram de brutalitate. Astfel, in 1930, Norman Taurog isi regiza propriul nepot, pe Jakie Cooper, pe atunci in varsta de 10 ani, intr-un film intitulat - Skippy, unde Cooper juca alaturi de un caine. Neizbutind sa obtina de la interpretul sau starea dorita, Taurog l-a amenintat ca in cazul in care nu plange, producatorul va impusca bietul caine. Jakie a inceput sa planga, filmul a devenit un mare succes, tanarul actor a primit o nominalizare, iar regizorul a dobandit mult ravnita statueta.
Daca acum posturile de Televiziune se lupta sa obtina retransmisia ceremoniei acordarii premiilor Oscar, in anul 1931, s-a realizat prima transmisie, evident numai prin Radio. Cu acest prilej i s-a acordat lui Walt Disney premiul de onoare pentru creatia lui Mickey Mouse. In schimb Wallace Beery a pierdut premiul in fata lui Fredric March, la o diferenta de un singur vot. Stan si Bran au obtinut si ei in acelasi an un Oscar, pentru scurt-metrajul: “Cutia muzicala”.
Un moment neplacut al anului 1932 l-a constituit deschiderea plicului pentru “cel mai bun regizor”. Will Rogers, care a deschis plicul, a spus: “Vino sa-l iei Frank!” Atunci, bucurosi, au sarit din scaunele lor si Frank Capra si Frank Lloyd. De fapt premiul ii era acordat lui Frank Lloyd pentru filmul “Cavalcada”. Capra, cam plouat a fost nevoit sa se intoarca la scaunul sau.
Si totusi numele “Frank” a purtat noroc. Sapte din primii care au primit premiul Oscar s-au numit Frank.
Irving Thalberg, desi a murit la numai 36 de ani, a fost considerat un adevarat geniu in alegerea scenariilor, a actorilor si regizorilor, rezultatul activitatii sale de producator fiind realizarea unor mari succese cinematografice. Cu toate acestea el a ramas in Istoria celei de a 7-a Arte ca acela care a taiat filmul “Lacomie” al lui Erich von Stroheim, de la opt ore la numai doua. Restul peliculei l-a dat la topit pentru a se extrage argintul (Povesti asemanatoare s-au petrecut si la noi cu filme respinse de cenzura). Premiul acordat producatorilor poarta numele lui Thalberg. De la el se trage anecdota cum ca spada pe care o tine statueta simbolizeaza taierea nemiloasa a filmelor de catre producatori.
Daca astazi suntem obisnuiti ca unui film sa i se acorde mai multe Oscaruri, in 1939, aceasta constituie o mare noutate. Pelicula care a primit 8 premii, plus premiul Thalberg pentru producatorul David O Szelnick si un premiu special pentru decoruri, a fost “Pe aripile vantului”. Vizionarea acestui film ne mai incanta si azi.
Si o intamplare mai recenta. Atunci cand filmul “Titanic” a primit premiul pentru cel mai bun film, avand in vedere ca se sarbatoreau si 20 de ani de la prima acordare a faimosului premiu, ceremonia a durat cu o jumatate de ora mai mult decat insasi lungimea filmului. Din acea zi, juriul, extenuat, a decis ca nici o ceremonie sa nu dureze mai mult decat insusi filmul care va primi marele premiu."

Longshot
07 Dec 2004, 08:01
french connection in loc de a clockwork orange.rex harrison in loc de peter sellers.how green was my valley in loc de citizen kane.anthony perkins nici macar nominalizat.john wayne in loc de dustin hoffman pt midnight cowboy.scenariul de la tampenia de pillow talk in locul celui de la smultronstallet a lui bergman si etc, etc, etc.
sunt atat de multe tampenii incat nici macar nu e amuzant.

Movie_Maniac
09 Mar 2005, 12:34
Mie mi se pare ca Jim Carrey e un actor nedreptatit. Chiar daca a jucat in multe prostioare, cred ca are mare talent, si in Eternal... a jucat chiar misto. Voi ce credeti?