View Full Version : David Gale
metamorphosis
05 Dec 2003, 21:21
cei care nu l-ati vazut, sa va duceti neaparat la film, saptamana viitoare! (parca asa am vazut in reclama de aici, de pe site) e unul din cele mai reusite filme pe care le-am vazut eu anul asta! si aici vorbesc dpdv al scenariului. nu va dezvalui nimic dar va astept cu impresii dupa ce-l vizionati.
p.s. n-as fi vrut sa deschid un topic pentru asta dar postul meu nu-si gasea locul niciunde altundeva
Nici pe departe un film deosebit, un film placut, care merita vazut si atat.
Kevin Spacey joaca bine, imi place mult Laura Linney dar nu va asteptati la performante memorabile. Povestea este cam trasa de par si chiar previzibila.
Cred ca mult mai interesant era filmul daca povestea mergea in sens invers pentru a vedea de unde a plecat totul.
P.S. Cum dracu te plimbi din USA in Spania cu o geanta cu 500.000 $ trecand prin filtrele din aeroport ?
P.S. 2 Sunt pentru condamnarea la moarte
snatchro
18 Dec 2003, 10:44
Mi-a placut filmul -- Spacey, ca de obicei, joaca bine -- dar nu pot sa spun ca "m-a dat pe spate". Da, subiectul e interesant, dar are o anume stare de tern. Chestia cu 500k -- who knows?
Cat priveste pedeapsa, sunt total impotriva. Nu cred ca un alt om are dreptul sa decida asupra vietii unui seaman de-al sau. Inchisoarea pe viata mi se pare o solutie mult mai buna.
metamorphosis
30 Dec 2003, 16:23
Povestea este cam trasa de par si chiar previzibila.
povestea previzibila??? :o
well, ce pot sa mai zic? sunt socata de cata imaginatie au unii..
oricum, pe mine m-au urmarit ceva vreme dupa vizionarea filmului imaginile cu sinuciderea tipei, plus ca story-ul mi se pare excelent, nicidecum previzbil ori tras de par. de gustibus...
Eu nu pot sa cred ca nu te-ai asteptat ca si Gale sa fie partas la sinucidere. Daca sinucidere poate fi considerata atata timp cat doua persoane erau de fata si inregistrau totul. Mi s-a parut evident. Ti-ai pus intrebarea de ce a asteptat Gale cinci ani parca sa dea totul in vileag ? De ce numai in ultimele zile contacteaza reportera, atunci cand nu mai avea timp sa faca nimic ?
Cat despre tras de par, ce sa zic, chiar ti se pare ca traim intr-o lume in care cineva se sacrifica numai pentru a-i arata unui politician ca exista si oameni executati fara vina ? Dar mai mult, chiar nu avea nici o vina ? Se poate interpreta ca el a fost cel care i-a dat ideea sa se « sinucida ». Sau geamantanul cu bani de care am mai spus. Uite ce usor in America se pot scoate 500.000 $ cash pentru un martor, uite ce usor treci cu ei oceanul.
FIlmul merita vazut, mai ales daca luam in considerare ce este acum pe ecrane, dar nimic mai mult.
metamorphosis
02 Jan 2004, 18:48
mda, frumos argumentat. de curand m-am uitat putin pe cateva reviews ale filmului si am constatat cu surprindere ca sunt negative in cea mai mare parte. e drept, eu am vazut filmul prin februarie, la aparitie, si nu-mi amintesc cu exactitate toate detaliile, asa ca n-o sa pot sa intru-n amanunte. totusi filmul m-a marcat.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.