PDA

View Full Version : Daneliuc

Mala Portugal
02 Dec 2003, 14:46
Ma intriga doumnul regizor.Invitat la "Gala" afirma ca nu-i face nici o placere sa faca filme si ca toata placerea e la scrierea scenariului si la montaj. Explica apoi motivele dezgustului sau(bani, bani, bani,neseriosi,tepari etc.) . Ca om care nu e de meserie(si nu poate analiza veridicitatea informatiei primite) il inteleg.
Dar ii citesc si cartile(nu pe toate), hatre, legate, cu personaje credibile si studiare. "Marilena si cateva voluptati" (cartea care sta la baza filmului la care lucreaza acum) e delicioasa. Rade(am ras si eu) de mitul Vama-Veche, de mosnegi cu fetisurile si senilitatile lor, de idolatrizarea omului de televiziune, de pseudo-mineriade.E sarcastic fara a fi manipulator.
Intorcandu-ma la film descopar un Daneliuc(regizor) gri, incruntat si sictirit care nu-mi prea da dreptul la liberul-arbitru pe care mi-l lasa romanele sale(acuza, judeca ,da verdictul).
La urma va spun si dilema mea: de ce am oare senzatia ca regizorul Daneliuc si scriitorul Daneliuc nu prea se pupa?

regedit
02 Dec 2003, 14:49
poate ca nu mai are oglida la baie ... un element indispensabil pentru o astfel de actiune ....

Mala Portugal
02 Dec 2003, 14:53
No shit! La asta nu ma gandisem. Multumesc ca mi-au rezolvat dilema :lol:

crydead
03 Dec 2003, 12:28
La urma va spun si dilema mea: de ce am oare senzatia ca regizorul Daneliuc si scriitorul Daneliuc nu prea se pupa?

Si eu am aceeasi senzatie. Nu se pupa, ci se ard.
La fel si producatorul daneliuc care a facut contract cu regizorul danieluc cum ca acestuia din urma i se platesc daune daca din cauza primului nu se respecta programarea filmarilor.
Si, sigur ca nu te ashteptai, nu s-a respectat orarul.

Omul danieluc e un escoc, iar regizorul danieluc nu mai are nimic de spus in cinema.

---------------------
Viitorul suna ocupat.

Bubu
03 Dec 2003, 15:39
Da' ce anume trebui sa spuna? Sa se aseze in mijlocul stazii si sa profeteasca? Ambasadori, cautam patrie a avut o idee misto, Rafale Malonga e super in rolul ala. Din pacate ideea a fost stricata de numeroasele intorsaturi din scenariu (Marius Stanescu are un rol penibil). Totusi raman in urma cateva scene savuroase. Desi cam putine pentru un film.

Nu inteleg de unde conceptia asta ca un regizor trebuie sa spuna obligatoriu ceva? Ceva pretios, rafinat, abscons, zdrobitor, emotionant... Mai exact ce pretioziate filosofica au filmele cu Louis de Funes? Nici una. Tipul joaca genial, subiectul e antrenat si haios. Punct. Un film NORMAL. Tanjim dupa pretiozitate de parca ne-am nascut din os de filosof, sau din cine stie ce conti sau baroni subtiri. Hai sa fim seriosi, cati dintre noi asculta Beethoveen 24 din 24?

regedit
04 Dec 2003, 08:43
... cum va spuneam ... omu' cred ca nu mai are oglinda la baie

Leonard Pyron
04 Dec 2003, 09:18
... cum va spuneam ... omu' cred ca nu mai are oglinda la baie

Inseamna ca nu se mai poate vedea cand se sarbatoreste si de aia face film ca sa si-o faca acolo, pe ecran.

Danny
04 Dec 2003, 11:25

Si eu am aceeasi senzatie. Nu se pupa, ci se ard.
La fel si producatorul daneliuc care a facut contract cu regizorul danieluc cum ca acestuia din urma i se platesc daune daca din cauza primului nu se respecta programarea filmarilor.
Si, sigur ca nu te ashteptai, nu s-a respectat orarul.

Omul danieluc e un escoc, iar regizorul danieluc nu mai are nimic de spus in cinema.

---------------------
Viitorul suna ocupat.

Poate ca nu sunt gay...desi uite ca totusi se ard intre ei.
Ménage �* trois nu altceva...

regedit
04 Dec 2003, 11:29
Poate ca nu sunt gay...desi uite ca totusi se ard intre ei.
Ménage

Danny
04 Dec 2003, 11:35
pentru "trois" mai trebuie unul .... poate actorul d.

In "rolurile principale":

Scriitorul D.
Regizorul D.
Producatorul D.

Unde dreq sa mai intre si actorul D?

regedit
04 Dec 2003, 11:54
il scosesem pe scriitor ca e ok !

cum spuneam .... in continuare suntem cam rai !

Danny
05 Dec 2003, 23:55
il scosesem pe scriitor ca e ok !
cum spuneam .... in continuare suntem cam rai !

Eeee...hai...nu-mi spune ca l-ai citit si tu...ca nu prea te cred. Uite unde era Coelho al nostru!
Si lasa-ma frate sa fiu rau. Ce...n-am voie? El n-a fost rau cu mine? Mi-a furat 35.000 de lei si cam 2 ore din viata cu ultimul lui film. Asta ca sa nu pun la socoteala si posibile traume psihologice :)

manwithamoviecamera
06 Feb 2010, 15:20
vazut aseara pe cultural <<proba de microfon>>. placut foarte mult, chiar foarte. mi s-a parut un film modern, realist, puternic. regret ca anii '70 erau cat de cat <<normali>> fatza de oroarea de ani '80. o atmosfera ce se vrea occidentala, intr-o tzara plina de tabu-uri si restrictzii. tora vasilescu foarte naturala, cand vorbeshte parca ar canta, si cand interpreteaza parca locuieshti cu ea intr-un vis...e atat de autentica... si o femeie deosebit de frumoasa din cap pana in picioare, faza cu ea goala in pat si cu discul lui leonard cohen pe post de lenjerie intima e bestiala. tora, tora, tora! ash dori sa aflu cateva detalii despre film si despre viatza celor doi, tora si daneliuc, am citit undeva ca au fost impreuna...- ce-o fi vazut la el?:P
si v-ash ramane indatorat daca avetzi si alte recomandari de acelashi regizor cu aceeashi actritza. <<glissando>>, poate? :)

nume
06 Feb 2010, 19:21
Trebuie sa vezi neaparat Croaziera, e un "must see", idem Cursa, Iacob, A-11-a porunca (mult subevaluat) si cam tot ce a facut Danieluc, care la mine e in top 5 regizori romani (Patul conjugal, Aceasta lehamite, Senatorul melcilor). .

Pitbull
06 Feb 2010, 21:39
Omulewiththemoviecamera, le zici atât de bine aici, încât treacä de la mine alte câteva mici tristeti recente. "Proba de microfon" e cel mai bun Daneliuc (din toate motivele exemplificate de tine mai sus), si unul din top-tenul românesc. Nu cred cä e tocmai greu sä facem o ierarhie daneliucianä - sunt divizate perfect; cam asa:

Cele bune sä se-adune:
"Proba de microfon" = 10+
"Vânätoarea de vulpi" = 10
"Croaziera" = 9+
"Cursa" = 9
"Glissando" = 9-
"Iacob" = 8+
"Editie specialä" = 8

Cele rele sä se spele:
"Patul conjugal" = 5
"A unsprezecea poruncä" = 4
"Aceastä lehamite" = 3+
"Tusea si junghiul" = 3
"Senatorul melcilor" = 2
"Sistemul nervos" = 1
"Cele ce plutesc" = labä tristä
"Marilena" = cäcat cu mot
"Legiunea sträinä" = diaree cu sânge

E semnificativ faptul cä tipul n-a fäcut niciodatä mediocritäti: sapte filme bune la rând, urmate (aproape färä nici o tranzitie) de nouä catastrofe.

Judex
07 Feb 2010, 16:09
Ma uitam acum doua seri la Proba... Senzational! Cum a putut un asemenea om sa decada in halul asta???????????????????????

Judex
07 Feb 2010, 17:09
Mie-mi spui? :))

nume
07 Feb 2010, 21:55
Ma uitam acum doua seri la Proba... Senzational! Cum a putut un asemenea om sa decada in halul asta???????????????????????
Trendul descendent se manifesta la toti regizorii mari din generatia de acum veche, singurul care s-a mentinut e Pintilie. Oricum Daneliuc ar trebui respectat pentru ceea ce a facut bun si pentru faptul ca macar nu ne-a agresat atat de des retina ca unul ca Sergiu.

Pitbull
07 Feb 2010, 23:41
Nu e tocmai asa...
Pintilie nu si-a egalat niciodatä capodopera, "Duminicä la ora 6", iar dupä revolutie a avut doar douä filme mai mult sau mai putin onorabile, ("Balanta", "O varä de neuitat"), alternând cu discutabilele "Terminus Paradis" si "Dupä-amiaza unui tortionar", plus ororile "Prea târziu", "Niki Ardelean..."
Iar Daneliuc e la fel de obsedat sä ne "agreseze retina", cum bine zici, ca Sergiu. Dacä era dupä el, ar fi lucrat în acelasi ritm (spre asta se zbate). I-a mai pus frânä simplul fapt cä sistemul care-l tine pe el cuplat la aparate (C.N.C.-ul si mafiile lui) e mai slab decât cel care, pe vremuri, îl perfuza pe Serj: C.C.-ul si mafiile lui.

nume
08 Feb 2010, 21:17
Nu e tocmai asa...
Pintilie nu si-a egalat niciodatä capodopera, "Duminicä la ora 6", iar dupä revolutie a avut doar douä filme mai mult sau mai putin onorabile, ("Balanta", "O varä de neuitat"), alternând cu discutabilele "Terminus Paradis" si "Dupä-amiaza unui tortionar", plus ororile "Prea târziu", "Niki Ardelean..."
Iar Daneliuc e la fel de obsedat sä ne "agreseze retina", cum bine zici, ca Sergiu. Dacä era dupä el, ar fi lucrat în acelasi ritm (spre asta se zbate). I-a mai pus frânä simplul fapt cä sistemul care-l tine pe el cuplat la aparate (C.N.C.-ul si mafiile lui) e mai slab decât cel care, pe vremuri, îl perfuza pe Serj: C.C.-ul si mafiile lui.
Pentru mine Pintilie e God on Earth pe cinema romanesc, nu e film de-al lui care sa nu-mi placa, spre deosebire de altii nu are urcusuri si coborasuri deranjante, e constant in genialitate. Astia tineri nu-mi spun momentan nimic, dar au timpu' in fata sa demonstreze ca stiu, deocamdata se screm si imprastie peste tot.

manwithamoviecamera
08 Feb 2010, 22:05
<<proba de microfon>. e filmul pus mai intai de alex leo serban in topul celor mai bune filme romaneshti, <<glissando>. parandu-i-se o ratare -am incercat si eu sa ma uit, dar n-am reushit, mi se pare un film ratat din alt film- tot din cate am citit in cronicile lui als, imi amintesc ca <<iacob>.i s-a parut mai interesant.
la fel, deshi topicul este despre daneliuc si nu despre pintilie, cred ca e cel mai bun regizor roman, capodopera sa fiind << reconstituirea>> si conform topului lui als si al criticilor;)

Pitbull
08 Feb 2010, 22:29
Capodopera lui Pintilie este "Duminicä la ora sase" - e mult mai rotund, mai coerent, mai organic legat (pärere pe care mi-am format-o chiar de atunci, iar ulterior mi-au confirmat-o multi interlocutori realmente demni de încredere, nu umflati prin product-placement si trafic de influentä). "Reconstituirea" ar fi putut si ar fi trebuit sä fie o capodoperä (avea, practic, toate datele, plus câteva secvente geniale), dar orice profesionist veritabil îi depisteazä inegalitätile, burtile, cäderile în amatorism (discrete, dar perceptibile), si pastisele dupä Scoala Cehoslovacä. Päcat.

Back to topic:
Intr-adevär, încä din anii '80 am plasat "Proba de microfon" printre cele mai bune filme românesti (cam pe locul doi, dupä "Pädurea spânzuratilor"). Despre "Glissando" nu se poate spune cä e o ratare (sau, mä rog, se poate... pe barba proprie...), dar a fost într-adevär mult supraevaluat. "Iacob" are mari calitäti, în actele I si II, si o burtä cât toate zilele pe mijloc (aproape la fel ca "Reconstituirea" lui Pintilie) - chestie pe care, de asemenea, am remarcat-o chiar de la premierä, discutând cu Felix Anton Rizea (R.I.P. - un om cu un aparat critic extrem de fin; dacä se tinea de treabä - si de viatä - acum chiar am fi avut un reper serios în materie de topuri), care jucase în film, prilej cu care se si împrietenise cu Daneliuc.

nume
08 Feb 2010, 23:16
<<proba de microfon>. e filmul pus mai intai de alex leo serban in topul celor mai bune filme romaneshti, <<glissando>. parandu-i-se o ratare -am incercat si eu sa ma uit, dar n-am reushit, mi se pare un film ratat din alt film- tot din cate am citit in cronicile lui als, imi amintesc ca <<iacob>.i s-a parut mai interesant.
la fel, deshi topicul este despre daneliuc si nu despre pintilie, cred ca e cel mai bun regizor roman, capodopera sa fiind << reconstituirea>> si conform topului lui als si al criticilor;)
Bine. alf poate sa stea in genunchi si sa sufle.

Pitbull
09 Feb 2010, 00:24
Asta-mi aminteste un episod semnificativ.
Prin 1987, intr-o seara, veneam spre casä de la cenaclul SF Prospectart cu un tip misterios care participa la sedintele noastre (simteam noi clar cä era "ceva" cu el, ulterior am aflat cä era securist în Radiodifuziune; am uitat cum îl chema, tin minte doar cä stätea pe la Veteranilor). Eu mä plângeam cä SF-ul e marginalizat, etc... La care el îmi zice: "Dom'le, fii atent! Dacä-mi scrii o pledoarie pro-SF de trei pagini, care pe fiecare paginä sä continä de câte trei ori formula «asa cum a spus Tovaräsul Nicolae Ceausescu», eu ti-o public! Si pe urmä, s-ar putea sä aveti o viatä ceva mai bunä, voi sefistii!"
(Reiau: de trei ori "asa cum a spus Tovaräsul", pe o paginä de 2000 de semne - nu într-un paragraf de cinci rânduri!)
Stim cu totii cum li se spunea celor ca el, pe-atunci: "Mai räsfirati, bäieti, mai räsfirati..." ;)

manwithamoviecamera
09 Feb 2010, 22:22
[...]
Bine. alf poate sa stea in genunchi si sa sufle.
dar nu intzeleg de ce te enervezi si injuri. sau astea se numesc argumente?B-) pacat ca nu modereaza nimeni pe aici aceste atacuri nejustificate:(

Asta-mi aminteste un episod semnificativ.
Prin 1987, intr-o seara, veneam spre casä de la cenaclul SF Prospectart cu un tip misterios care participa la sedintele noastre (simteam noi clar cä era "ceva" cu el, ulterior am aflat cä era securist în Radiodifuziune; am uitat cum îl chema, tin minte doar cä stätea pe la Veteranilor). Eu mä plângeam cä SF-ul e marginalizat, etc... La care el îmi zice: "Dom'le, fii atent! Dacä-mi scrii o pledoarie pro-SF de trei pagini, care pe fiecare paginä sä continä de câte trei ori formula «asa cum a spus Tovaräsul Nicolae Ceausescu», eu ti-o public! Si pe urmä, s-ar putea sä aveti o viatä ceva mai bunä, voi sefistii!"
(Reiau: de trei ori "asa cum a spus Tovaräsul", pe o paginä de 2000 de semne - nu într-un paragraf de cinci rânduri!)
Stim cu totii cum li se spunea celor ca el, pe-atunci: "Mai räsfirati, bäieti, mai räsfirati..."
amintirile astea ushor anacronice -dar nu am intzeles care era ideea on topic- nu atarna mai greu in balantza, si cand scriu balantza nu ma gandesc la filmul lui pintilie. <<reconstituirea>> e filmul votat ca fiind pe locul intai si printre cele mai bune filme ever de reprezentantzii de seama ai cinemaului din zilele noastre, puiu, porumboiu, etc. dupa cum a demonstrat alex leo serban in dilema veche, a se citi cu atentzie:
http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=229&cmd=articol&id=8626
si doar pentru cei avizatzi si dornici de informare: :)
http://agenda.liternet.ro/articol/1375/Alex-Leo-Serban/Cu-Pintilie-Pompa-cu-morfina.html

Capodopera lui Pintilie este "Reconstituirea" dar orice profesionist veritabil îi depisteazä inegalitätile, burtile,
Back to topic:
. "Iacob" are mari calitäti, în actele I si II, si o burtä cât toate zilele pe mijloc (aproape la fel ca "Reconstituirea" lui Pintilie) -
aparat critic extrem de fin; .
un fetish cu burta/burtzile?;) <<aparat critic>>? so russian apparatchik:">>

nume
09 Feb 2010, 22:26
Cum am zis, in genunchi sa sufle. Asta e argumentul suprem, pentru alte nelamuriri ai functia "search" si "arhiva", care e destul de stufoasa.

manwithamoviecamera
09 Feb 2010, 22:33
Cum am zis, in genunchi sa sufle. Asta e argumentul suprem, pentru alte nelamuriri ai functia "search" si "arhiva", care e destul de stufoasa.
nu am timp de asha ceva si nu intzeleg la ce te referi mai exact. daca te referi la ceva ce nu ma intereseaza, si nu la filme, imi pare rau pentru tine. eshti total offtopic:D

Pitbull
09 Feb 2010, 22:36
Omule-cu-camera-n-mânä:
Cum ar fi niste amintiri "non-anacronice" (usor, greu, cum vrei tu). Poate... amintiri din prezent? Sau din viitor - ca la Daniken?
In rest:
Observatiile tale despre "Proba de microfon" sunt excelente - sincere felicitäri. Dar pentru ca a mea consideratie sä fie plenarä, trebuie sä renunti la servilism. Pupincurismul tufänelofil e ostentativ, ridicol, compromitätor. Renuntä. (Spre binele täu ti-o spun - ceea ce-mi dä dreptul sä fiu atât de categoric si necrutätor. Nu-mi räspunde, nu motiva, nu te scuza; re-nun-tä - acum, total, neconditionat. Si gata!)

Gata cu slugärnicia, gata cu dirigentia - back to topic: despre Daneliuc, vä rog!

manwithamoviecamera
09 Feb 2010, 22:49
Omule-cu-aia-n-mânä:
pai din cate observ, daca eshti moderator pe forumul acesta itzi cam permitzi orice, nu? eu nu te-am jignit cu nimic, poate totushi te avertizeaza cineva:-?

Cum ar fi niste amintiri "non-anacronice" (usor, greu, cum vrei tu). Poate... amintiri din prezent? Sau din viitor - ca la Daniken?
nu sunt fan sci-fi, si daniken e supraestimat.

In rest:
Observatiile tale despre "Proba de microfon" sunt excelente - sincere felicitäri.
felicitari ca tzi-arat aia din mana?:))

Dar pentru ca a mea consideratie sä fie plenarä, trebuie sä renunti la slugärnicie. Pupincurismul tufänelofil e ostentativ, ridicol, compromitätor. Renuntä. (Spre binele täu ti-o spun - ceea ce-mi dä dreptul sä fiu atât de categoric si necrutätor.
nu intzeleg: daca tu ai fanii tai, ce te impiedica sa acceptzi nishte linkuri bine intentzionate si ontopic, on forum?:-/ :-O

Nu-mi räspunde, nu motiva, nu te scuza; re-nun-tä - acum, total, neconditionat. Si gata!)
sa re-nuntz ne-con-di-tzio-nat? asta se vrea un oximoron dar e un paradox?:) oximoronul asta are nevoie de un parodontax:D

Gata cu slugärnicia, gata cu dirigentia - back to topic: despre Daneliuc, vä rog!
n-atzi deschis chiar voi subiectul despre pintilie?

Pitbull
09 Feb 2010, 23:01
Am modificat între timp, mi-am dat seama cä fusesem prea dur. Deci, "aia-n-mânä" nu se mai pune. Scuze.

N-o da cotitä. La Daniken m-am referit glumet-tangential. Stii bine cä de fapt ti-am taxat aiureala cu "amintiri anacronice", folositä ca sä eviti paralelismul dintre adulatia pro-ceausistä a slugilor din vechiul regim si cea tufänelofilä a slugilor din cel actual.

Nu am fani si nici nu-mi doresc. Am oameni care mä respectä, mä iubesc, îmi folosesc contributiile, si oameni care mä dispretuiesc, mä uräsc, mi le denigreazä. Asa e firesc.
La fel de firesc e si ca mediocritätilor culturale (care-s si dejectii morale) sä le facä lobby unii mai dezavantajati la capitolul discernämânt, dar în limitele decentei. Tabloul limbii-n-cur e de un naturalism scabros, inestetic, deranjant - inacceptabil într-o comunitate respectabilä. Iar folosirea lui ostentativä e de un prost-gust pe care-l respingem. Zi-ne dictatori. Noi ne zicem oameni de bun-simt.

Da, am contribuit si noi la deschiderea off-topicului - asa cä acum îl închidem si revenim la DANELIUC (gata cu Pintilie, gata cu Tufi).

manwithamoviecamera
10 Feb 2010, 11:39
Am modificat între timp, mi-am dat seama cä fusesem prea dur. Deci, "aia-n-mânä" nu se mai pune. Scuze.
se accepta.

adulatia pro-ceausistä a slugilor din vechiul regim si cea tufänelofilä a slugilor din cel actual.
habar n-am la ce te referi, probabil sunt nishte lucruri care se intampla doar in your mind:)

Nu am fani si nici nu-mi doresc.
nu-tzi doreshti pentru ca nu ai?:)
Am oameni care mä respectä, mä iubesc, îmi folosesc contributiile, si oameni care mä dispretuiesc, mä uräsc, mi le denigreazä. Asa e firesc.
exagerezi
La fel de firesc e si ca mediocritätilor culturale (care-s si dejectii morale) sä le facä lobby unii mai .
urat vorbesc/scriu moderatorii pe acest forum, unul dintre ei cel putzin; intzeleg de ce nu e prea populat; iar parerea despre tine, mi-am schimbat-o din rau in iremediabil;scuzele de mai sus se resping.
Tabloul limbii-n-cur e de un naturalism scabros, inestetic, deranjant - inacceptabil într-o comunitate espectabilä.
nu shtiu unde observi tu asha ceva, eu chiar ma distrez de ce scrii=)) :))

Iar folosirea lui ostentativä e de un prost-gust pe care-l respingem. Zi-ne dictatori. Noi ne zicem oameni de bun-simt.
auzi voci de zici ca suntetzi mai multzi? sau e inconshtientul colectiv? sau o perceptzie de colectiva optzecista?:)

Da, am contribuit si noi la deschiderea off-topicului - asa cä acum îl închidem si revenim la DANELIUC (gata cu Pintilie, gata cu Tufi
pintilie nu e offtopic, B-) deshi nu cred ca a colaborat cu daneliuc, offtopicurile sunt injuraturile si frazele tale off-ticate si ale amicului tau despre un subiect inventat de voi pe topicul asta;)

Pitbull
10 Feb 2010, 12:18
Prefer sä urmex exemplul din bancul cu scaunul care se rupe sub militian.
Case closed.

nume
10 Feb 2010, 14:20
si ale amicului tau despre un subiect inventat de voi pe topicul asta;)
Incerci sa ne comunici ceva si nu reusesti? Esti fan alf si nu ai subiect unde sa-l pupi? Incearca pe forumul lui personal, are treizeci de aplaudaci care ii aplica limbi catifelate in fiecare zi.

Gloria
10 Feb 2010, 15:17
nume, banat 1 saptamana.

Gloria
10 Feb 2010, 16:37
Capodopera lui Pintilie este "Duminicä la ora sase" - e mult mai rotund, mai coerent, mai organic legat (pärere pe care mi-am format-o chiar de atunci, iar ulterior mi-au confirmat-o multi interlocutori realmente demni de încredere, nu umflati prin product-placement si trafic de influentä). "Reconstituirea" ar fi putut si ar fi trebuit sä fie o capodoperä (avea, practic, toate datele, plus câteva secvente geniale), dar orice profesionist veritabil îi depisteazä inegalitätile, burtile, cäderile în amatorism (discrete, dar perceptibile), si pastisele dupä Scoala Cehoslovacä. Päcat.

Dar, totusi, Cristi PUIU, Corneliu Porumboiu, Thomas CIULEI, Răzvan RĂDULESCU, Tudor Giurgiu pariaza pe Reconstituirea!!!

Pitbull
10 Feb 2010, 17:00
Au dreptul la opiniile lor. This is a free country.

Cam severä cu Nume... Si nu numai fiindcä e adevärat ce spune, si pentru cä de data asta si-a menajat totusi vocabularul - dar si deoarece tocmai începuse sä ne däruiascä acea serie de vechi documente scanate... Mäcar un avertisment, acolo, ar fi mers.
...Dar, pe de altä parte, väd cä ai început sä deprinzi si tu necesara asprime, Glo, nu mai esti îngerasul äla exagerat de blând si iertätor... Dacä vei fi la fel de severä si cu altii, sacrificiul temporar al lui Nume chiar meritä!

Bun, hai - revenim la Daneliuc?

Gloria
10 Feb 2010, 17:32
...Dar, pe de altä parte, väd cä ai început sä deprinzi si tu necesara asprime, Glo, nu mai esti îngerasul äla exagerat de blând si iertätor

Pai nu vezi ca acum am cutit?

Bun, hai - revenim la Daneliuc?

Nu-l mai recunosc pe Daneliuc in ultimele sale filme decat ca ritm/ca montaj - nervos, clocotind :(

Pitbull
10 Feb 2010, 18:35
Foloseste-ti-l cu cinste!

Intr-adevär, bine zici: ritmul e tot ce s-a mentinut, la Daneliuc. In rest... basculare totala la antipozi! Artistul de geniu, implicat, inspirat, inspirator, s-a transformat rapid într-un diletant de jale, iresponsabil, präpädit, dezgustätor... Si cred cä explicatia pe care am gäsit-o e justä... Illotempore, ca psiholog profesionist, ne-ar putea spune mai multe si mai pertinente.

...Pun imediat aici linkurile la topicurile ultimelor lui patru filme, pe care le-am si analizat. Am spus acolo tot ce aveam de spus, pentru moment.
"Sistemul nervos": http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=92144

"Legiunea sträinä": http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=92171
(precizare: aici, cronica urma sä aparä în revistä, asa cä am fost rugat sä scriu cu mänusi; ca sä nu iasä un compromis, am ales calea ironiei: asa-zise laude condescendente; läsând sä transparä cretinismul filmului; din päcate, trucul nu mi-a reusit, lumea m-a luat în serios, Gorzo l-a întrebat pe Collins la scoalä dacä nu m-am tâmpit cumva - asa cä am scris si o analizä pe bune, serioasä, durä; o veti gäsi în acelasi topic, mai jos...)

"Marilena": http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=93999
Aici, altä dandana: dat fiind haosul din mintea si activitatea respectivului, luni de zile nu s-a stiut care-i "Tanti" si care "Marilena", asa cä a iesit un topic dual; deocamdatä, luati de bune numai opiniile despre "Marilena"; oroarea cealaltä s-ar putea sä aparä anul ästa; sau poate nu...)

"Cele ce plutesc":* http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96240
__________________________________________________ _______________
* - Corect: "Cele ce s-au scufundat "; de douäzeci si ceva de ani (n.Pb.)