PDA

View Full Version : Finding Nemo

MinRep
30 Nov 2003, 10:22
(Ma cam asteptam sa existe un thread cu filmul asta...)

Finding Nemo ("In cautarea lui Nemo")

Mie mi s-a parut foarte reusit, atat ca desen animat, cat si ca film. In sfarsit, un desen Disney care se apropie de cele mai vechi (pentru ca la "Monster's Inc." si "Lilo & Stitch" am cam strambat nasul...). Trecand peste povestea clasica (emotionana si amuzanta), filmul devine fascinant vizual (mama, ce animatie!), iar unele scene sunt de o adevarata maiestrie regizorala (Merlin si Dory coborand in abis, incet, incet, apoi conversatia in intuneric, dupa care jocul cu lumina; bancul de pesti care-si schimba forma; C.A.E. si testoasele de pe el si, bineinteles, ploaia de meduze roz, prin care Merlin sare ca nebunul)...

P.S.: O intrebare nu neaparat in legatura cu thread-ul, dar, de cand cu OSCAR-ul pentru cel mai bun desen animat, un desen mai poate fi nominalizat pentru cel mai bun film?

i_matei
30 Nov 2003, 10:33
In primul rand povestea e super... Extrem de originala, extrem de amuzanta - de mult nu am mai ras la un film asa cum am facut-o la Nemo. Personajele sunt superbe, fiecare cu personalitatea lor extrem de bine conturata.
Pentru mine asta e cel mai bun film al anului. Merita clar Oscar-ul la cel mai bun film !

MinRep
30 Nov 2003, 10:55
:D

Sunt tare curios daca va fi nominalizat macar la Globul de Aur pentru cel mai bun film (comedie)... In orice caz, din cate am vazut pana acum si din cate se anunta, "Finding Nemo" pare mai bun ca toate celelalte si chiar e, intr-adevar, un film exceptional.

(Inca nu risc comparatia cu "Shrek"...)

:D

i_matei
30 Nov 2003, 12:07
ai idee care sunt posibilii nominalizati la Globul de Aur?
Un alt film care ar merita nominalizat dupa parerea mea ar fi Matchstick man...

Dan Gerose
30 Nov 2003, 16:08
Foarte amuzant si haios filmul. Excelent pentru copiii mici si mari. :lol:

PoliFanAthic
01 Dec 2003, 12:08
Nu as spune ca a excelat in originalitate, dar a avut portia lui din asta. A fost pur si simplu un deliciu vizual si sufletesc! Ca sa nu mai spun ca a fost si un film foarte inteligent. Heere's Brucey!

MinRep
01 Dec 2003, 20:04
Imi pare bine sa vad ca v-a placut (celor care ati postat...) Faza cu "Heeeeere's Brucey" e mortala si mai aproape de "Shining" decat pare.

Cat despre nominalizarile la Globu' de Aur, deschid un thread imediat (la "Film in General", daca nu va fi mutat la "Cafenea")

aleenutzza
02 Dec 2003, 09:34
si mie mi s-a parut suuuper! e plin de faze bestiale, nu numai bruce, si ceilalti rechini erau tari; pescarusii, pestii din acvariu, pelicanii, la fel. si sa nu uitam faza de la final: "now, what?" :lol:

doctorfilm.tk
08 Dec 2003, 01:16
Intr-adevar, e tare filmuletzul!!

tomescu
09 Dec 2003, 10:44
E primul film la care mi-am dus copilul (are 4 ani). Poate m-am stresat ca trebuia sa-i explic mereu ce se petrece, dar mie mi-a placut mai tare Monsters Inc.
Filmul nu e insa rau de loc, personajele sunt simpatice (Bruce e genial) si frumos desenate. E de vazut.

KORBEN
09 Dec 2003, 22:29
1 filmul NU ESTE DISNEY. e colaborare disney-pixar si se vede de la o posta ca e mult mai mult pixar decat disney
2 faze superbe:
mine, mnie mine, mine mine
si abisul cu minele ww2 si submarinul
si muzika din psicho
si ....sunt mult prea multe....
genial
si rechinii care fac "terapie".....
si meduzele roz
si pestele balon( cu greu ma abtin sa nu`l dezlipesc de pe geamu de la scala)

ricutza
09 Dec 2003, 23:55
si mie mi-a placut super mult Finding Nemo...a fost bestial....si mi s-a parut super amuzant...
si m-am distrat super tare ca m-am uitat pe afisul filmului...si am incercat sa-l gasesc pe Nemo...si nu am reusit....sa ma anuntati daca il vedeti voi...ca poate n-am fost eu atenta...

Ilila
14 Dec 2003, 12:40
(*) (*) (*) (*) (*) pentru personajul Dory (mimica, voce, prezenta in film)

lynx
15 Dec 2003, 08:19
Si mie mi-a placut filmul. Personajul Dory este genial, cu amnezia ei cu tot. De fapt, cred ca cele mai simpatice faze sunt legate de acest personaj. Dar care film v-a placu mai mult - Finding Nemo sau Ice Age /cel de-a luat Oskarul in 2002/? Din cate stiu, parerile sunt destul de impartite.

TLD
15 Dec 2003, 09:23
La Ice age am ras de m-am spart. Dar nici finding nemo nu e rau. Pt anul asta a fost oricum cea mai buna animatie... (parerea mea!)

aleenutzza
15 Dec 2003, 10:19
mie mi se pare mai reusit "finding nemo" pentru ca are "dialogurile" mai inteligente, cu un umor mai fin...

MitSaip
06 Jan 2004, 16:14
Destept film...
Caractere foarte faine alese si in deplina armonie cu vocile personajelor...
Un film la care razi si de la care iesi cu un zambet pe buze ca apoi sa stai sa-ti aduci aminte de caracterul unui personaj sau altul....eu cred ca daca esti un tip beton poti sa conturezi caractere si situatii mai usor prin desene animate decat prin film...de aceea as considera ca lung metrajul de desene animate sa fie considerate filme...

baubaul
08 Jan 2004, 18:32
Excelent filmul! (*) (*) (*) (*) (*)

Iar vocile sunt super mai ales la rechini si la testoasele hippie!

"Fish are friends,not food!"

notorious
10 Jan 2004, 22:48
mda, se pare ca pan' la urma a fost nominalizat la globul de aur! dar n-o sa-l ia!

o sa ia oscarul pt film de animatie! 'ice age' mi s-a parut putin supracotat.

ce parere aveti de promo-ul la 'shrek 2' de la incepu (clever move!).

PoliFanAthic
10 Jan 2004, 22:59
Apropo de glob, ma tem ca nu il poate lua, considerand valoarea contracandidatului "Lost in Translation". Nu spun ca ma intristeaza prea mult aceasta probabilitate, desi acuma doua luni era alta poveste, dar cred ca ar fi normal ca filmul Sofiei Coppola sa castige.

aditza2004
12 Jan 2004, 00:44
Eu sunt sigur ca va castiga globul de aur...nu are concurenta...
Oricum un film excelent..recomandat toturor persoanelor

PoliFanAthic
12 Jan 2004, 13:39
Ai vazut si celelalte filme nominalizate?

aditza2004
20 Jan 2004, 10:38
Ai vazut si celelalte filme nominalizate?

Da le-am vazut..ele sunt:
Bend It Like Beckham
Big Fish
Finding Nemo
Lost In Translation
Love Actually

Si cred ca nici unu dintre ele nu poate intrece "finding nemo"..doar big fish poate..dar nu cred...daca vrei facem pariu :D

PoliFanAthic
20 Jan 2004, 19:35
Eu pariez pe Lost in Translation. Nu m-as intrista insa, daca ar castiga Nemo. 8)

aditza2004
20 Jan 2004, 22:57
Eu cred ca cei de la globuri sunt mai putzin seriosi ca cei de la oscar..si vor da premiul unui film care chiar sa fie comedie...deci sigur va castiga finding nemo

PoliFanAthic
21 Jan 2004, 16:07
Nimic nu este sigur.

Ping
21 Jan 2004, 16:41
A castigat vreodata un film de animatie ?

notorious
21 Jan 2004, 18:51
pun eu pariu. 'nemo' n-o sa castige globul. ceva-mi spune ca o sa-l castige 'lost in translation' - eu o ador pe sofia coppola. nu l-am vazut, dar mi se pare putin probabil sa castige un desen animat. cred ca 'the members of the jury' o sa judece ca mine: 'il nominalizam la glob, dar nu i-l dam, ca oricum ia oscar-ul pt animatie'.

just an assumption...

aditza2004
21 Jan 2004, 19:41
notorius ..m-ai bine dispus cu gandirea ta ca cei de la globuri...
Dupa cum probabil cred ca stii ei nu prea au legatura cu cei de la oscar..asa ca ..nu cred ca vor gandi astfel..si lost in translation nici nu se ridica la nivelul lui finding nemo..iti spun eu care am vazut ambele filme..
Eu raman la parerea ca 100% va castiga finding nemo

notorious
22 Jan 2004, 18:11
bai, usurel, eu n-am dat in cap nimanui! imi exprimam doar parerea (devenita din ce in ce mai mult convingere) ca 'nemo' o sa ramana pe dinafara. am uitat, in valtoarea inertiei, sa mai amintesc de 'big fish', ultima isprava a lui burton, care, dupa cum e primita la hollywood, pare sa fie un candidat f. strong. nu prea vad eu un film de animatie fiind desemnat cel mai bun film de comedie (daca 'shrek' n-a castigat, nu stiu ce sanse ar avea '...nemo').

time will tell. btw - cand e ceremonia de decernare?

PoliFanAthic
22 Jan 2004, 19:11
Sa fim seriosi: diferenta intre Nemo si Lost, din punct de vedere al FILMULUI, nu este de la cer la pamant. Si Nemo nu mi s-a parut a fi un film super inovativ in idei, care sa prezinte super personaje. A fost si este un film foarte reusit, dar nu este un film intr-atat de marcant precum Lost in Translation. In ciuda ritumului aproape ametitor de lent si lipsa actiunii adevarate, filmul are mai mult de spus decat Finding Nemo. SI nu e doar ce are de spus, ci si cum o spune.

MinRep
25 Jan 2004, 22:04
Sunt chiar curios, acum ca tot vorbiti de posibili castigatori, fara sa fi vazut "Lost In Translation" sau filmul pe care urmeaza sa il amintesc iemdiat, ce parere va face "Big Fish"? Tim Burton, Ewan McGregor, Jessica Lange, Billy Crudup, Danny DeVito si Albert Finney, plus povestea atat de simpla, dar atat de incitanta! Eu cred ca ala e un peste care miroase bine! :D

MinRep
25 Jan 2004, 22:06
nu prea vad eu un film de animatie fiind desemnat cel mai bun film de comedie (daca 'shrek' n-a castigat, nu stiu ce sanse ar avea '...nemo').

Toy Story 2 a luat premiu pentru comedie... Deci...

MinRep
27 Jan 2004, 15:20
E o greseala de exprimare. Ma refeream la mine, nu la voi...

alex_il_fenomeno
07 Jul 2010, 09:27
Incredibil de bun! A fost cu mult peste asteptari! Un film de familie extraordinar! Macar de s-ar mai face asemenea filme!

bogdan0125
14 Jul 2010, 21:46
Este filmul meu preferat al celor de la Pixar (in afara de Ratatouille pe care nu l-am vazut inca). Are o poveste buna si multe momente amuzanete.

alex_il_fenomeno
16 Jul 2010, 07:53
Si Ratatouille e extraordinar de bun si de impresionanat! daca il vezi nu vei regreta! ;)

marius93
16 Jul 2010, 17:36
Si Ratatouille e extraordinar de bun si de impresionanat! daca il vezi nu vei regreta! ;)
Da asa e. Ratatouille mi-a placut foarte mult, insa in ceea ce priveste Finding Nemo mi s-a parut o animatie destul de slabuta si plictisitoare :-/

ofelik_cat
16 Jul 2010, 22:45
finding nemo mi-a placut foarte mult. .povestea filmului a fost foarte emotinanta ! vocile si culorile deasemenea au fost foarte reusite.un desen foarte frumos ,pe care il recomand tuturor celor care nu l-au vazut !:)

alexcretu75
18 Jul 2010, 22:22
Cel mai bun film animatie:) :D

alexcretu75
11 Sep 2010, 18:42
Una dintre cele mai bune animatii pe care le-am vazut si sunt sigur ca la fel e si la voi.Unii dintre voi:) :) :)

claudiu-daniel-lugoj
19 Sep 2010, 10:13
foarte buna.

septick
19 Sep 2010, 16:23
Alaturi de Ice Age, Shrek si Despicable me, dupa parerea mea, se numara printre cele mai reusite animatii din istoria filmului.:D

Rey-Mysterio
19 Sep 2010, 22:04
foarte tare animatia

ricutza
03 Oct 2010, 15:52
Am vazut ieri Finding Nemo pentru a 4-a sau a 5-a oara. Genial in continuare! ;)
Ce e foarte marfa e ca se distinge de majoritatea filmelor de animatie cam din ultimii 10 ani prin faptul ca are o serie de replici memorabile. E ceva care mi-a lipsit si la Ratatuille, Bolt, Ice Age si si la Shrek (desi acolo sunt totusi 2-3).
Iar Dory rulz!

gill331
16 Apr 2012, 10:31
il recomand cu caldura ;)