View Full Version : cel mai sfasietor soundtrack
keyzer soze
19 Nov 2003, 09:24
Topic alternativ (http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=82322)
o tema muzicala impresionanta....
eu votez pt 'in the mood for love', cu astor piazzola si nat king cole
sau 'dancer in the dark'
"you just did what you have to do..."
any other sugestions?
Lady_Skar
19 Nov 2003, 12:20
Gladiator la sfarshit... numai muzica m-a facut sa plang, jur!
PoliFanAthic
19 Nov 2003, 14:38
Requiem for a Dream.
Persephone
19 Nov 2003, 21:59
Sunt o groaza de filme cu coloane sonore exceptionale ! Subscriu la Gladiatorul ! Lord of the Rings....muzica se potriveste perfect cu peisaje, stari, personaje ! Mi-au mai placut coloanele sonore de la "Cruel Intentions" si "Sweet November" !
bill_the_butcher
19 Nov 2003, 23:02
Gangs of New York.
si tema de la 25th hour mi-a placut.
moebius
20 Nov 2003, 06:16
la intamplare... bladerunner (vangelis), fallen angels (tot al lui wong kar wai, laurie anderson si remixuri chinezesti dupa massive attack :)), trainspotting, amelie (tot urma sa fie mentionat pana la urma), rocky horror picture show :P, man with a movie camera (coloana sonora facuta recent de cinematic orchestra)... sunt mult prea multe... plus "clasicii" angelo badalamenti, ennio morricone, danny elfman, un philip glass prin seria -qatsi, michael nyman (prin greenawayuri si chiar gattaca) etc
snatchro
20 Nov 2003, 10:34
"Schindler's List" - John Williams este cel mai bun (parerea mea) compozitor de muzica de film contemporan. Adevarul a ca a avut mai mereu pe un alt individ langa el care a regizat filmele la care a scris muzica: Steven Spielberg. Sper sa mai traiasca ca sa mai aud si alte capodopere cat de curand. Pacat ca l-am "descoperit" numai acum 7 ani.
Nightwane
20 Nov 2003, 15:01
Angelo Badalamenti va spune ceva? Sfashietor de-a dreptul...numai cand ma gandesc la muzica din Twin Peaks sau Blue Velvet sau Mulholland Drive sau...wow! extraordinar! Nici Hans Zimmer nu-i de aruncat totushi :)
Hmm... Iara am ajuns sa vorbim despre soundtrack si sa o confundam cu coloana sonora originala/tema? Of, of, of... ricutza are dreptate, pana la urma, mai uitati-va si pe la subiectele mai vechi!
Of, of, of...
P.S.: "Sfasietor" suna bine, totusi... Nominalizez si eu pe John Williams.
Gaandalf
20 Nov 2003, 17:49
Hmm... Iara am ajuns sa vorbim despre soundtrack si sa o confundam cu coloana sonora originala/tema? Of, of, of... ricutza are dreptate, pana la urma, mai uitati-va si pe la subiectele mai vechi!
Of, of, of...
P.S.: "Sfasietor" suna bine, totusi... Nominalizez si eu pe John Williams.
Incep sa cred MinRep k ashtia intra doar la Film In General .. shi restul pauza ...
ALOOOOOOOO! uitatzi-ve k topicul asta mai exista ...
Lord of the Rings cum spunea mai sus Persephone ... e rupere ... io knd am auzit prima oara Gollum's Song am plans - nu mai zic de melodiile ppe kre le putem gasi in ambele albume ... shi a 3-lea o sa fie shi ala rupere ...
matrixu' are o coloana sonora super adevarata ... genul de muzica de club ... kre itzi da o pofta de club shi muzica tareeeee!
Pulp Fiction am fakut rost de ele akum ceva vreme shi este super adevarat .....
Muzica lui Preisner din "Blue" a lui Kieslowski.
iepurilah
21 Nov 2003, 03:45
dupa parerea mea, cele mai misto sountrackuri(si nu neaparat cele mai "sfasietoare") sunt cele de la Cradle 2 the Grave si Training Day.....poate ca sunt si pe placul meu,dar sa ii auzi pe eminem, dre sau nelly....ce iti poti dori mai mult.
Dar daca topicul tot se numeste "cele mai sfasietoare.." din punctul asta de vedere mi-a placut la nebunie soundtracku de la "Crimson Tide"(ala cu Denzel Washington, Gene Hackman....)...eu caut melodiile alea de vre-un an, si tot nu reusesc sa le gasesc :((
Howard Shore in LOTR shi Klaus Badelt-asta in Mashina Timpului-filmul pute in ultimul hal dar muzica merita.Si Reqviem for a dream,shi Braveheart shi Ultimul Mohican,shi Conquest Of Paradise.As zice si Jerry Goldsmith in '12 razboinici shi uite-l shi pe Banderas',dar acolo sfasietor nu prea merge.
Sound track-ul "Queen of the Damned". "Forsaken" face ravagii mai ales ca e un cantec compus de Jonathan Davis. Sau, cum zice Persephone shi Gaandalf, sound track-ul "Lord of the Rings". Melodii ca "Aniron" sau "Gollum's Song", imposibil sa te fii lasat indiferent...sau "Counting Crows - Color Blind" sound track-ul "Cruel Intentions", sunt multe, multe , multe..."Tomb Raider-Delerium - Terra Firma", sound track-urile "Matrix"...
Gaandalf
22 Nov 2003, 16:17
Mai da nimeni nu mentzioneaza nimik despre Gladiator ... oare sa nu fie nici un simpatizant pe la noi pe aicea kre sa-i placa muzica ?
Sfasietor nu stiu dak e, dar merge la suflet. Anume (hai stiu ca styiti!) .............
e vb de soundtrackurile matrix. Gasesti o multitudine de piese. Si dak tot veni vb de gladiatorul m-a impresionat melodia de pe finalul filmului (dak nu ma insel...), s-ar putea sa fi fost pe credits... In rest nimi care sa-mi vina in minte. Poate ceva puternic, gen 2F2F...
Persephone
23 Nov 2003, 13:59
"Sunt o groaza de filme cu coloane sonore exceptionale ! Subscriu la Gladiatorul"
Cum sa nu amintim mai Gaandalf de "Gladiator"....aia e o coloana sonora care nu se uita !
Gaandalf
24 Nov 2003, 15:13
"Sunt o groaza de filme cu coloane sonore exceptionale ! Subscriu la Gladiatorul"
Cum sa nu amintim mai Gaandalf de "Gladiator"....aia e o coloana sonora care nu se uita !
Nici o problema Persephone ... knd voi primi Gladiator soundtrack vei fii atenta la telefon k sa-l auzi k de la mine nu vei primi nimik ... :evil:
Persephone
24 Nov 2003, 23:08
Asa mai Gaandalf ! Fii rau....Eu iti atrag atentia in cel mai frumos mod posibil, iar tu te ataci ! Of of of.... :-?
regedit
25 Nov 2003, 09:28
muzica din serialul Friends mi se pare de-a dreptul sfasietoare. pacat ca e doar generic. Este aproape la fel de buna ca si coloana sonora din matrix :P
Gaandalf
25 Nov 2003, 13:55
muzica din serialul Friends mi se pare de-a dreptul sfasietoare. pacat ca e doar generic. Este aproape la fel de buna ca si coloana sonora din matrix :P
Opaaa un simpatizant la capitolul FRIENDS ... i-auzi Persephone ...
regedit itzi place Friends ? No0i avem toate sezoanele la Friends ... mai putzin sezonul 10 da' e pe vine shi ala ... :o
Persephone
25 Nov 2003, 21:25
Hmmm...sa fie de-al nostru ??? We must be certain.... 8) We can't let no one in before he passes THE TEST !!! It will be a rough one....if he wants to join the club of the "Friends-o-Maniacs"! :wink:
gabrielu
26 Nov 2003, 00:54
Nu inteleg ce e asa sfisietor cu muzichia Friends-ilor. Un sitcom prelungit artificial, cu mici accente de drama la final ...iar soundtrack-ul de comedie, of course. Ca sa fiu in topic totusi, recomand soundtrackul celui de-al 4-lea film al lui Tarantino, Kill Bill. Parerea mea, hai noroace!
iepurilah
26 Nov 2003, 01:29
nici eu nu-mi dau seama ce o fi asa interesant la muzica de la "tovarsi"..in fine....fiecare cu-ale lui...eu am revazut zilele astea "Meet Joe Black"..daca nici filmul asta nu are muzica super, atunci nu mai am ce zice...hai zbye!
alexedi
27 Nov 2003, 14:07
topicul suna asa: cel mai sfasietor soundtrack
ce e sfasietor la matrix, de exemplu?. ati uitat topicul sau ce?
eu votez pt requiem for a dream.
Nightwane
27 Nov 2003, 14:08
Angelo Badalamenti, Hans Zimmer....Danny Elfman...si or mai fi...
Sfasietor poate insemna si care merge la inima...
E o muzica antrenanta, care se potriveste perfect cu atmosfera sobra a filmului. Si ai uitat de opinia fiecarui, mai lotr boy?
Mala Portugal
27 Nov 2003, 15:30
eu votez pt requiem for a dream.
Mi se pare destul de tristuta/maladiva si muzica lui Rob Dougan uneori.Eu evit sa ascult "Furious Angels" in zilele in care ploua.
Ei eu ascult is acuma, ingeri furiosi! Si soundtrackul e aparut de prin mai... :roll:
Mala Portugal
27 Nov 2003, 15:44
Si piesele lui Aimee Mann din coloana sonora de la "Magnolia" m-au facut sa ma simt de parca as fi avut un milion (fix) de furnicute pe sub piele.
cand ma gandesc la soundtrack, ma gandesc in primul rand la greenaway si la nyman, dar sfasietor nu este cuvantul potrivit! Acolo, muzica e un personaj, iar cadrele picturale greenaway-ene par lipsite de o coerenta impecabila fara muzica.
desigur, ma gandesc la kusturica si la brecovic, iarasi o combinatie, zic eu, fericita...
soudtrack-ul titanicului, la a treia vizionare ajunge sa ti se para penibil, ca o muzica de fond, telenovelistica.
de ce nu trainspoting, totusi?
De ce nu bjork si sa nu uitam faptul ca in dancing with the dark ea a vrut sa fie numai compozitoare, ci nu si actrita? Meritul lui von Trier ca a convins-o...
Gaandalf
27 Nov 2003, 19:07
cand ma gandesc la soundtrack, ma gandesc in primul rand la greenaway si la nyman, dar sfasietor nu este cuvantul potrivit! Acolo, muzica e un personaj, iar cadrele picturale greenaway-ene par lipsite de o coerenta impecabila fara muzica.
desigur, ma gandesc la kusturica si la brecovic, iarasi o combinatie, zic eu, fericita...
soudtrack-ul titanicului, la a treia vizionare ajunge sa ti se para penibil, ca o muzica de fond, telenovelistica.
de ce nu trainspoting, totusi?
De ce nu bjork si sa nu uitam faptul ca in dancing with the dark ea a vrut sa fie numai compozitoare, ci nu si actrita? Meritul lui von Trier ca a convins-o...
Bregovic shi cu kusturica au lucrat shi au scos cel mai tare soundtrack la Arizona Dream ... am akasa shi filmul pe Dvd .. este plin de simboluri ... de fikre data il urmaresc cu dictionarul de simboluri in mana ... iar muzica rupe in 2 ...
Bregovic Rulzzzzzz! Clificativul meu : (*) (*) (*) (*) (*)
Cu tot respectul coloana sonora de la Frida ....
cine nu a vazut filmul sa-l vada ( s-ar putea sa moara mai devreme si sa piarda asa film)..... cine nu a ascultat muzica s-o asculte.... merita .. merita...
Cinemania
28 Nov 2003, 21:39
iti sfasie creierii: PI :x
keyzer soze
29 Nov 2003, 19:03
yo, gandalf, lasa draga dictionarul de simboluri...pai daca la arizona dream folosesti dictionarul, ce te faci la tarkovski? enciclopaedia britannica ar fi o solutie... nu uita ce a spus marele tarkovski, bucura-te de imagini, lasa-te cuprins de atmosfera, forget the metaphors... e pacat sa stai cramponat cu cartea-n maini...si, by the way, ca tot te vad pasionat de LOTR, ce simboluri 'destepte' ai mai gasit pe acolo?
Fingolfin
30 Nov 2003, 17:53
Blade Runner,Spirited Away,Requiem for a dream,Natural Born Killers ...
Gaandalf
30 Nov 2003, 21:40
yo, gandalf, lasa draga dictionarul de simboluri...pai daca la arizona dream folosesti dictionarul, ce te faci la tarkovski? enciclopaedia britannica ar fi o solutie... nu uita ce a spus marele tarkovski, bucura-te de imagini, lasa-te cuprins de atmosfera, forget the metaphors... e pacat sa stai cramponat cu cartea-n maini...si, by the way, ca tot te vad pasionat de LOTR, ce simboluri 'destepte' ai mai gasit pe acolo?
da ma asta e ... ma uit la film cu dictzionarul ptr k totdeauna imi place sa aflu chestii noi .. shi probleme sau ce ? iar la LOTR priomit k itzi voi da private message k sa intrii pe forum sa citeshti k e foarte mult de scris akolo ... "we're going deeper undergroound"...
ne "auzim" nici o problema .... Keyzer ... :o
regedit
02 Dec 2003, 12:25
Opaaa un simpatizant la capitolul FRIENDS ... i-auzi Persephone ...
regedit itzi place Friends ? No0i avem toate sezoanele la Friends ... mai putzin sezonul 10 da' e pe vine shi ala ... :o
pentru serialul friends .... ma limitez la capitolul muzica de generic ... si cum nu a fost schimbata de-a lungul seriilor (din cate stiu eu) e OK atat cat am vizionat. sorry ...daca sunteti amatori va bag in clubul meu de BH90210 !!!!
alexedi
02 Dec 2003, 16:14
mosu cu surpriza, nu sunt de acord cu 'sfasietor' in acceptiunea ta. 'sfasietor' inseamna nu sa te unga pe suflet, ci sa ti-l rupa in bucati. Ori oi fi eu si dexul prea optimisti. Daca e potrivita cu atmosfera filmului (aici recunosc ca tehnopartiul cu neosex din matrix este cum nu se poate mai potrivit...) nu inseamna ca e sfasietoare. nu sunt 'lotr boy', am trecut de ceva timp de varsta corespunzatoare determinantului 'fan(atic)'. Asa ca pe mine nu ma sfasie muzica din friends,de exemplu, chiar daca e muzica destul de draguta.
alexedi
02 Dec 2003, 16:16
TLD, adica- uitasem nick-ul :)
baubaul
02 Dec 2003, 16:32
Requiem for a Dream ....cu siguranta "sfasietor"!
alexedi
02 Dec 2003, 18:14
:lol: :D :lol: da, si la propriu.
nu sunt 'lotr boy', am trecut de ceva timp de varsta corespunzatoare determinantului 'fan(atic)'.
Ok te credem :roll: :lol:
Si dak tie nu ti se pare sfasietor nu poti discuta gusturile altuia. Muzica lui Rob Dungan (sau cum l-o chema...) mi se pare una care sa-ti mearga la inima. In fine subiectu tinde sa devieze in penibil, deci discutie inchisa (din punctul meu de vedere...)
alexedi
03 Dec 2003, 17:33
da'eu nu fac nimic pe gustul nimanui! ideea e sa intelegem ce inseamna adjectivul asta nenorocit. incearca sa te intrebi ce inseamna 'sfasietor' in afara contextului cinematografic. numai asa, ca vorbitor de limba romana :) (ba urate mai sunt emoticoanele astea, parca toate-s rautacioase)
primul meu mesaj o sa intre aici pentru ca un soundtrack mi-a cam schimbat viata : stapanul inelelor - cele 2 turnuri - un gen de muzica care m-a marcat pe viata, un gen de muzica asa cum n-am mai auzit pana acum si nu cred ca voi mai auzi decat in celelate 2 parti
am cautat pe net si am aflat ca exista si partea 1 - fratzia inelului si o sa apara si intoarcerea regelui - astea sunt niste filme pe care le-am vazut abea acum de curand dupa ce m-am lasat de muzica veche pe care o asultam, spre rusinea mea : manele si mi-am dat seama ca sunt alte chestii mai misto decat tot ceea ce reprezinta muzica gen manele
ce am simtit cand am ascultat partea a2a a trilogie nu pot sa va explic si meritul il are sora mea :lol: cu care m-am certat in ziua respectiva ca nu vroiam sa ascult altceva decat manele. Pielea gaina si un sentiment interior de tristetze si fericire in acelashi timp, melodie dupa melodie o ambiantza de plans shi de ras
am vazut si filmele si am ramas uimit si am reuit sa ascult un pic din partea 1 a coloanei sonore care este intoxicanta. Am cautat pe net si am aflat ca Howard Shore a compus muzica pentru filmele astea si am realizat ca este cel mai tare al tuturor timpurilor
alexedi
04 Dec 2003, 17:29
mie mi s-a parut putin cam bombastica pe alocuri si uneori prea TARE, frate! :D
Gaandalf
07 Dec 2003, 18:46
mie nu mi s-a parut deloc tare ... ba chiar potrivita, nu perfecta ......
este super adevarata shi Devil ala ... il intzeleg ce simte k shi pe mine ma ia tremuratul la Evenstar shi la Amon hen, Lothlorien, breath Of Life, the Prophecy ... mai multe ....
:o
gabrielu
08 Dec 2003, 00:40
Uite ca nu ma asteptam ca "miracolul" pe care unii il numesc lotr, sa faca minunea de corecta caile ratacite ale diavolului manelist. Un pic de credit merita lotrul, de dragul upgrade-ului muzical. Acum, daca tot te-ai desprins de vechile apucaturi, devile, ce-ai zice sa-ti mai incordezi muschii cerebrali si sa urmaresti de ex. Amadeus (poate iti va place Mozart), sau alt ex. la oha, Pianistu', si dupa aia vei fi cel mai bengos din gasca cind asculti la maximum cu casu' pe umar niste bucati de Chopin? S-auzim numai de bine!
regedit
08 Dec 2003, 15:37
si dupa aia vei fi cel mai bengos din gasca cind asculti la maximum cu casu' pe umar niste bucati de Chopin? S-auzim numai de bine!
... taticule !!! ... aia cu casetofonu' pe umar era de cand erai matele tinerel. acu nu se mai poarta.
alexedi
08 Dec 2003, 17:20
si col de la the hours e f eficace.
Observatia lui gabrielu este mortala. Pertinenta, dar plina de adevar!
Pai, bine, ma fratilor, nu contest calitatea muzicii (coloanei sonore muzicale) din LOTR - si mie imi place - , da' ce are atat de... special de va redefineste? (evident, ma adresez unui singur om) Ma bucur, cum spunea gabrielu, ca se ridica nivelul muzical al poporului, da' tot sunt de parere ca se exagereaza un pic cu influenta LOTR. No offence!
Hey, Sheriff, you forgot yoor pants!
Complet de acord. E una din cele mai adevarate melodii. Dar stie careva cine interpreteaza?
Totusi, trebue sa revin. Cea mai adevarata melodie EVER, cea mai misto, cea-mai-cea ,pentru mine, ramane "All love can be", interpretare Charlote Church, coloana sonora "A beautiful mind". Pentru mine, asta va ramane 4 ever in fruntea tuturor.
Totusi, trebue sa revin. Cea mai adevarata melodie EVER, cea mai misto, cea-mai-cea ,pentru mine, ramane "All love can be", interpretare Charlote Church, coloana sonora "A beautiful mind". Pentru mine, asta va ramane 4 ever in fruntea tuturor.
Nightwane
09 Dec 2003, 17:33
uhm..pai sopundtrackul de la Gladiator e de Hans Zimmer...
1 the virgin suicides (air)
2 kill bill-vol1
3 gladiator(desi DETEST "filmul")
4 in the mood for love
5 TOT badallamenti
6 evita
7 romeo+ juliett( baz luhrman)- garbage-crush
8 poate wellcome to sarajevo
Mala Portugal
10 Dec 2003, 00:02
Intr-adevar e suberba coloana sonora de la Virgin Suicides. E si intre preferintele mele. As mai adauga si coloana sonora de la Orpheus Descending varianta din 1990.
Nasul 1 si 2
Apocalypse Now
alexedi
10 Dec 2003, 11:42
subscriu la virgin suicides.
snatchro
11 Dec 2003, 11:49
E una din cele mai adevarate melodii. Dar stie careva cine interpreteaza?CRED (deci nu sunt sigur) - Lisa Gerrard.
De obicei coloanele sonore care sunt compuse din muzica instrumentala fac furori pentru ca, ma rog, "trezesc" anumite simtzuri..bla bla...so...
snatchro
12 Dec 2003, 13:42
bla bla...so...De ce bla bla... chiar e adevarat... Sa inteleg ca pentru tine OST-urile LOTR instrumentale tind spre o inutilitate?
alexedi
12 Dec 2003, 15:36
fas.
Gaandalf
13 Dec 2003, 15:37
bla bla...so...De ce bla bla... chiar e adevarat... Sa inteleg ca pentru tine OST-urile LOTR instrumentale tind spre o inutilitate?
Demona sa creada k OST-urile LOTR sunt bla bla bla ... chiar n-ai nimerit persoana potrivita aicea ... la parerea ta .... pot sa te asigur io' k ptr ea muzica aia nu e bla bla bla ....
stupidblackcat
12 Nov 2005, 12:26
Samuel Barber, Adagio for strings, Reconstruction (2003)
Pitbull
12 Nov 2005, 17:37
Adagio-ul lui Barber mä sfâsie-n filme încä de demult, de pe vremea când se numea "muzicä", nu "soundtrack".
completlyinsane
21 Nov 2005, 19:24
de la filmele astea (http://img430.imageshack.us/my.php?image=lool7hn.jpg) pot spune ca sunt foarte bune soundtrackurile.. mai sunt cateva care nu le am, cum ar fi kill bill,gladiator, training day, a beautifull mind
scuzati pe cele de la jocuri :P
XmasBug
21 Nov 2005, 19:48
"Damien Rice - The Blower's Daughter" din "Closer" (si sa zicem "Suzanne Vega - Caramel", din trailer-ul acestuia).
Terror_IST
22 Nov 2005, 00:07
"2001 A Space Odyssey" (Richard Strauss - "Also Sprach Zarathustra", Johann Strauss - "The Blue Danube")
"Chariots Of Fire" (Vangelis)
"The Good, The Bad and The Ugly" (Ennio Morricone)
"Scent of a Woman" (Astor Piazolla - "Por una Cabeza")
"Apocalypse Now" (Richard Wagner - "The Ride of the Valkyries")
"Un Chien Andalou" (Richard Wagner - "Tristan und Isolde")
"La Reine Margot" (Goran Bregovic - "La Nuit", "Lullabye")
"Black Cat, Whie Cat"
"Eyes Wide Shut"
"2046"
"Underground" (Goran Bregovic - "Mesecina", "Kjesukarije Cocek", "Kalasnikov")
"Donnie Darko" (Gary Jules - "Mad World")
"Trainspotting" (Iggy Pop - "Nightclubbing", Lou Reed - "Perfect Day")
"Arizona Dream" (Iggy Pop - "In the Death car", "Gorran Bregovic & Iggy Pop - "TV Screen")
"Lost Highway" (David Bowie - "I'm Deranged")
"Twin Peaks" (Angello Badalmenti - "Falling"
"The Gladiator" (Hans & Lisa Zimmer - "The Gladiator Waltz")
herbert
22 Nov 2005, 01:55
1. "In the Mood for Love"
apoi "2046"
Eyes Wide Shut,
Oglinda (Tarkovski, de fapt patimile dupa Matei si Ioan - Bach),
si celelalte la care am plans, dar nu spun...
Leonard
22 Nov 2005, 04:52
1. Dancer in the Dark
2. 2046, In the Mood for Love (mai mult fiindcã fac legãtura cu filmul cînd le ascult. dacã le-aº fi ascultat fãrã sã vãd filmele nu ºtiu cît de sfîºietoare mi s-ar fi pãrut)
europe_east
22 Nov 2005, 05:19
din milioanele de subiecte pe tema soundtrack, one more... fun! :) ok, daca e vorba de "sfasietor", adica realmente sfasietor, am sa adaug la cele de mai sus si:
Girl on the bridge -- pentru cantecul lui Marianne Faithful "Who will take my dreams away" (featured in "City of Lost Children", dar realmente exploatat cel mai bine in Girl on the Bridge)
Picning at Hanging Rock, filmul lui Peter Weir--dupa mine e cea mai poetica/sfasietoare imbinare de film cu muzica
as mentiona si Oldboy insa pentru scena spre final cu fata atarnand de mina baiatului inainte sa cada de pe pod
gadjo444
22 Nov 2005, 06:22
cel mai bun soundtrack:
pe locul 1...........dancer in the dark (bjork poate cu greu fi intrecuta)
pe locul 2- la mare distanta de puncte fata de locul 1 dar demn de locul pe care il ocupa: 8 femei, regizat de francois ozon.
"amelie" de yann tiersen.. surprinde exceptional atmosfera filmului
Terror_IST
24 Nov 2005, 21:15
"This Friendly World", melodioara pe cat de dementa si puerila, pe atat de emotionanta, pe care o canta Andy Kaufman (Jim Carrey in "Man on the Moon") la propria inmormantare (?!)
Lost in Translation, Virgin Suicides, Donnie Darko si Arvo Part-ul de la inceput Fahrenheit 9/11 (cred ca era la inceput, nu mai stiu). Muzica de la Last Samurai e buna. KB1&2 nu sunt sfasietoare. Clockwork Orange?
Clockwork Orange?
And what kind of question is that?Mon Dieu, il s'agit de Beethoven.
cosmolina
03 Jan 2006, 20:07
cel mai adevarat soundtrack :great expectations...mi s-a facut pielea buburuza tot filmul, melodiile sunt cu adevarat superbe.
rzvnblc
17 Jan 2006, 10:38
Cred ca cel mai bun soundtrack, dupa umila mea parere, ar fi cel de la Easy Rider ('69), cu toate ca nu se pot neglija nici soundtrackuri de la filme precum Doors sau Amelie...[/b]
Cel din Gladiator ("Now we are free") este fenomenal),la fel shi cel din Titanic
"My heart will go on" sau cel din The thin red line ("Silence" parca) , Love Story.Cel din Requiem for a dream itzi face pielea gaina(deci nu este neaparat sfashaietor ).
Cinemania
18 Jan 2006, 23:46
Cel din Gladiator ("Now we are free") este fenomenal),la fel shi cel din Titanic
"My heart will go on" sau cel din The thin red line ("Silence" parca) , Love Story.Cel din Requiem for a dream itzi face pielea gaina(deci nu este neaparat sfashaietor ).
My fart will go on= :sick:
restul, DA, asa sunt
Lady_Skar
24 Jan 2006, 20:18
Nu aruncati cu chestii in mine dar... Fluke. :)
Soundtrackul de la A walk to remember :)
crissis
29 Jan 2006, 12:03
michael nyman - carrington. nu sfisie, nu rupe, dar e superb.
david shire - the conversation. film genial, soundtrack pe masura. piano solo, fear & loneliness
[quote="alc"]Soundtrackul de la A walk to remember
Asta mi-a placut si mie si ar mai fi soundtrakul de la Crazy and Beautiful.
michael nyman - carrington. nu sfisie, nu rupe, dar e superb.
Acelasi Michael Nyman care daca nu ma insel a compus muzica pentru Gattaca... absolut fenomenala, cu o vioara care te urca in al 9-lea cer. Ar mai fi evident Gladiatorul si K-Pax.
Ar mai trebui mentionate filmele lui Cameron Crowe... unde muzica nu mi se pare doar ca ajuta filmul ci este 80% din film (a se vedea "Almost Famous" sau scena de road-trip din "Elizabethtown").
lestatika_29
07 Feb 2006, 12:45
Cel mai tare ramane OST-ul de la LOTR. mai sunt oK si urmatoarele:
"Gladiator", "Schindler's list", "Reqiem for a dream", "The Last Samurai" "Bram Stoker's Dracula", "Alexander" (Vangelis nu se dezminte).
Bune ("sfasietoare" nu-si are locul) mi s-au parut cele de la "Queen of the Damned"(mai ales "Forsaken", "System"-ale lui Davis si "Down with the sickness" cantata de Disturbed), "The Scorpion King" si "Dracula 2000".
Soundtack-ul de la "Brokebck Mountain" e destul de ravasitor si dureros, se potriveste filmului si l-am ascultat in prostie in ultimele zile.
Mentiune speciala pt soundtrack-urile filmelor lui Hitchcock. gave me goosebumps all the times.
Cinemania
07 Feb 2006, 13:06
soundtrackul de la The Return (2003)
il bag in primele 5 cele mai sfasietoare de toate cele...muzica de inceput si de sfarsit e...da' n-am cuvinte... Andrei Dergachov rules
Am plans mult la ''Lantul amintirilor'' si ar mai fi ''O floare si doi gradinari''dar nu in aceiasi masura.
TheMakerMakes
09 Feb 2006, 17:36
... cel mai sfasietor soundtrack apartine filmului "Brokeback Mountain". Nu credeam ca poate fi un soundtrack mai dureros si mai hipnotic decat ost-ul de la "Requiem for a dream". Dar cand am ascultat capodopera dezarmanta lui Gustavo Santaolalla (il gasiti pe Amazon.com) m-a coplesit prin sentimentalismul puternic ce rasuna din amalgamul portiunilor de muzica instrumentala si de muzica country (cantate de voci puternice si nume cu rezonanta: Emmylou Harris, Rufus Wainwright etc). Versurile pot fi acuzate de simplism, dar sunt in dulce armonie cu filmul. Un soundtrack Perfect pentru filmul (pe care l-am vazut ulterior) pe care il sustine. Ascultati si apoi judecati.
adinnaplus
10 Feb 2006, 21:26
dancer in the dark... 107 steps nici acum n-o pot asculta...
pulp fiction... i love you pumpkin:P
moulin rouge... nu-mi vine sa cred k-s prima...
mno bine... si simfonia a 9a era dracutza:D
Dr. Evil
11 Feb 2006, 15:41
Soundtrack-ul lui Lord of War anume Buffalo Speringfield - For what it's worth. Recomandare
Cel mai adevarat soundtrack este cel al filmului Crimston Tides :P
Supastar
16 Mar 2006, 16:43
nu stiu daca cel mai sfasietor soundtrack per total, dar are cel putin 3 piese mindblowing....
Unfaithful - Jan A. P. Kaczmarek
dar n-am apucat s vad filmul, asa k nu stiu daca e folosit cum trebe....muzica in sine, este geniala!
77ravens
26 Apr 2006, 16:41
"leaving las vegas" e pretty sad,da' nici piesa de la"love story" nu i foarte vesela :(( ,cum nu e nici the story itself;combinata cu filmu',piesa aceea arata ca Lai e un compozitor talentat si inteligent
piesa aceea arata ca Lai e un compozitor talentat si inteligent
Mai arata si ca e destept.Si cu ochi frumosi.Dar nu mereu.
77ravens
26 Apr 2006, 19:07
ci doar cand se uita de sus in jos
mi_chillin
26 Apr 2006, 22:49
"Trois Couleurs - Bleu"...de ici de colo mai vine si un Cesar pentru "Best Sound" (Jean-Claude Laureux si William Flageollet) si o nominalizare, in acelasi an (1994) pentru " Best Music Written for a Film" (Zbigniew Preisner)
halucinant, de-a dreptul halucinant!!!! :w00t:
Clint Mansell si Harry-Gregson Williams.
Apoi, stiati ca Marius Moga s-a apucat de treburi dintr-astea? Nu am auzit momentan nimic de-al lui dar tare curioasa sunt :P
Dea_Tofog
08 Mar 2007, 20:19
"sfasietor" e cuvantul perfect pt ost de la "Requiem for a dream" :((
Piotr Buendia
08 Mar 2007, 20:36
nu e neaparat sfasietor, dar mie imi place foarte mult, soundtrackul de la Kill Bill. mai ar fi Zabriskie Point, Dancer in the Dark, Arizona Dream si Taxi Driver...
Reqviem for a dream si Clint Mansell, almost sinonimus :)
soundtrack sfasietor...pei ar cam fii Hans Zimmer with "Gladiator" si "Black Hawk Down", niscai James Horner"Braveheart", si "Legends of the Fall", Danny Elfman pt"The Corpse Bride" si "Nightmare before Christmas", si soundtrackul de la "Bram Stokers Dracula" ;)
cre k e cel mai interesant topic dp acum....nu-mi pot imagina un film bun fara un soundtrack la fel d bun..cateodata chiar soundtrack-u ridica nivelul fimului...deci sa intru si eu in subiect... deci..cele mai bune melodii : "counting crows- colorblind" d la "cruel intentions", "damien rice - the blowers daughter" d la "closer", toate mel dp soundtrackurile "matrix", "the cult - painted on my heart" d la "gone in 60 seconds", soundtrackurile d la "lord of the rings" si cam atat...
cre k e cel mai interesant topic dp acum....nu-mi pot imagina un film bun fara un soundtrack la fel d bun..cateodata chiar soundtrack-u ridica nivelul fimului...deci sa intru si eu in subiect... deci..cele mai bune melodii : "counting crows- colorblind" d la "cruel intentions", "damien rice - the blowers daughter" d la "closer", toate mel dp soundtrackurile "matrix", "the cult - painted on my heart" d la "gone in 60 seconds", soundtrackurile d la "lord of the rings" si cam atat...
asae daphne, un topic care chiar imi place( si unde inca n-a inceput vreo vrajba..inca :D ). Superba melodia de la Counting Crows, idem si pentru Matrix Rob Dougan, Gone in 60 minutes, la care adugat si saltaretul Moby( Bring Sally Up), dar care nu pica insa la categoria sfasietor. Ar mai fii Annie Lennox "Love song for a vampire".
Flopcaru
18 Mar 2007, 00:21
Eu votez pentru soundtrackul din Twin Peaks. Stiu ca atunci cand eram mai mic si incepea filmul, muzica era de-a dreptul infioratoare. Na, ca am fost pe tema.
Proletar
01 Apr 2007, 13:00
O coloana sonora superba pentru un film submediocru:
Ennio Morricone, cu acele inegalabile "Chi mai" si "Le vent, le cri" din "Profesionistul", cu Jean Paul Belmondo.
Muzica din Cockoo's Nest'. Absolut(a)
Da da.
Pitbull
02 Apr 2007, 15:21
Subscriu.
Carmine Galante
02 Apr 2007, 19:49
'in the mood for love'
ASA E. Pe unde o fi keyzer, era un forumist excelent, cu toate pulasarelile de rigoare... :?
Neuptolem
19 Apr 2007, 14:26
In ORDINEA SFASIERII: :)
1) Terminator 2 -Judgment Day
2) The Last of the Mohikans
3) Titanic
4) Braveheart
5) Legends og the Fall
6) Gladiator
7) LOTR
8 ) The Terminator
9) Speed
...cu toatre antipatiile pe care mi le atrag.
Ar mai fi cateva bagate pe ici pe colo sau cateva rocade prin "clasament" dar nu am acum memoria sensibila la sfasiere.
Daca mai adaugam ca in unele filme tacerea e mai sfasietoare decat orice sound susceptibil (exemplu: Se7en, Hannibal), topicul nu mai are sens.
Dekalog a lui Kieslowski. Muzica aia m-a marcat (ca prima oara am vazut filmele in copilarie, cand le dadeau la TVR) Nimic mai sfasietor, sumbru, crud, real, adanc, patrunzator, spooky............
:w00t: Ce de epitete metaforice. Parca ar fi o intrebare la un IQ test si trebuie sa scoti cuvantul care nu se potriveste :lol:
"Dubla viata a Veronicai". Kieslowski. Muzica - Preisner. Ravasitoare. :love:
Si tot din acest film acea scena unde un papusar sustine un spectacol in fata catorva zeci de copii. Kieslowski povestea ca Bruce Schwartz ( celebru papusar la acea vreme si cel care isi interpreta propriul rol in acest film ) avea o tehnica speciala: in loc sa-si ascunda mainile de ochii spectatorilor, el le tinea la vedere imbracate in manusi albe. In ciuda acestui procedeu antiiluzionist, sau poate datorita lui, privirile copiilor erau fixate pe miscarile line ale papusii-fluture.
Genul de scena pe care ai vrea s-o iei cu tine pe o insula pustie. ;)
hellsteed
20 Apr 2007, 00:16
Clint Mansell din requiem for a dream e bestial parerea mea.... atinge partea aia moale... sau Rob Dougan ... like the style.... energie si sentiment
Imi pare bine sa vad muzica lui Preisner pentru filmele lui Kieslowski printre insertiile de mai sus.
Vin si eu cu un top:
1. Blue (Preisner)
2. Requiem for a dream (Mansell)
3. Novecento (colaborarea Moriconne - Roger Waters: Lost boys calling)
4. Malena (Moriconne)
5. Hours (Philip Glass)
6. Dekalog (Preisner, fiecare episod vine cu o alta tema)
7. Missing (Vangelis)
8. Good by Lenin (Yann Tiersen)
9. Habla con ella (Iglesias)
10. Care de foc (Vangelis)
Imi pare bine sa vad muzica lui Preisner pentru filmele lui Kieslowski printre insertiile de mai sus.
Vin si eu cu un top:
1. Blue (Preisner)
2. Requiem for a dream (Mansell)
3. Novecento (colaborarea Moriconne - Roger Waters: Lost boys calling)
4. Malena (Moriconne)
5. Hours (Philip Glass)
6. Dekalog (Preisner, fiecare episod vine cu o alta tema)
7. Missing (Vangelis)
8. Good by Lenin (Yann Tiersen)
9. Habla con ella (Iglesias)
10. Care de foc (Vangelis)
Interesant top, destul de aproape de gusturile mele :)
Lantul amintirilor (la asta am plans)
O floare si doi gradinari (la asta plangeau toti in sala)
Toata lumea e a mea (si asta era trist)
Mai sunt dar nu-mi mai amintesc acum. :D
Blue Velvet (Soundtrack) - Julee Cruise - Mysteries Of Love
nu e sfasietor, dar e sfredelitor:
Franka Potente & Thomas D - Wish (komm zu mir) - Lola rennt
Melodia din Man on fire m-a impresionat foarte mult, folosita si in final accentuand drama intregului film.
fara sa bag numere ca sa iasa numai bine de clasament ar fii acum on the spur of the moment:
Vangelis( Roxanna's Veil)
Clint Mansel( Requiem for a dream Lord of the Rings remix)
Alan Silvestri( Delta Force Theme)
Danny Elfman( A Nightmare before Xmas)
Hans Zimmer( Black Hawk Down- The Minstrel's Song si J'attends)
A. Badalamenti ( Twin Peaks Fire walk with me)
Kill Bill vol 2 ost( Malaguena salerosa)
lady_mystyque
04 May 2007, 11:09
pe bune dak nu si pe mine la fel
la fel si sweet november
ata imi aduc aminte acum dar mai sunt multe...
lady_mystyque
04 May 2007, 11:15
Soundtrackul de la A walk to remember :)
uite asa e pe asta il uitasem si mai este si requiem for a dream spus de nenumarate ori ...
ar mai fi si Craig Armstrong cu " Escape" ( Plunkett and MacLeane).
devil_doll
04 May 2007, 22:33
desi filmul nu are merite extraordinare..coloana sonora a facut la acea data ravagii s ia condus la lansarea pe mainstream a mai multor formatii (ex: Placebo). ma refer la cs de la Cruel Intentions
cam tot ce a facut morricone(peste 400 soundtrackuri!!!!!!),john williams,zimmer(cateva)si neaparat clint mansell(requiem+the fountain).adaug si danny elfman obligatoriu
si wim mertens nu?
fara sa bag numere ca sa iasa numai bine de clasament ar fii acum on the spur of the moment:
asta e topul tau elegiac? :lol:
asta e topul tau elegiac? :lol:
cam asta era pe moment dar, mai pot adauga , acu' depinde cum e cu moodul, mai elegiac, mai clasic , mai de inima albastra :)
Coloana sonora a filmului "Nunta de piatra" - Dorin Liviu Zaharia este printre f. putinii muzicieni romani care au lasat in urma o opera de certa valoare, iar muzica de aici subliniaza caracterul etnografic al celor doua mediu-metraje.
Se poate asculta online la: http://www.radio3net.ro/rorock.php?cx=details&id=826#p_player4809 .
Piotr Buendia
19 Jul 2007, 08:21
aici intra si mare Dan Andrei Aldea
Sfasietoare nu, dar impresionanta cu siguranta este si muzica din filmul lui Dan Pita "Pas in doi".
Combinatia muzica de opera-zgomote proprii lucrului in fabrica e ceva ce marturisesc ca n-am mai intalnit pana acum intr-un film...
caut muzikii de film de Francis Lai si ost-ul de la "Django" de Luis Bacalov (regia Sergio Corbucci).
saskiul
23 Oct 2007, 19:17
Sfasietoare nu, dar impresionanta cu siguranta este si muzica din filmul lui Dan Pita "Pas in doi".
Combinatia muzica de opera-zgomote proprii lucrului in fabrica e ceva ce marturisesc ca n-am mai intalnit pana acum intr-un film...
total de acord. Adrian Enescu ramane if not the best film composer in Romania, surely one of the best musicians who wrote for movies...............
saskiul /
marian
Melodia din Man on fire m-a impresionat foarte mult, folosita si in final accentuand drama intregului film.
Inca nu am vazut filmul dar mi-a mai zis cineva de soundtrack. Si l-am ascultat, cred ca trebuie vazut si filmul, altfel nu are acelasi efect.
Inca nu am vazut filmul dar mi-a mai zis cineva de soundtrack. Si l-am ascultat, cred ca trebuie vazut si filmul, altfel nu are acelasi efect.
thequietsurfer
29 Nov 2007, 20:40
Filmul nu merita. Ii cerusem unui prieten candva(cand n-aveam net) Training Day si baiatu(in speranta de a-mi oferi ceva nou caci TD mai vazusem) mi-a adus Man on fire ca e "tot cu ala"(Denzel).
Un film palid in ciuda distributiei sau subiectului care putea atinge nu doar tangential cateva probleme spinoase, putea sonda niste realitati salbatice. Mai bine ramai doar cu melodia aia.
Neuptolem
29 Nov 2007, 21:20
Filmul nu merita. Ii cerusem unui prieten candva(cand n-aveam net) Training Day si baiatu(in speranta de a-mi oferi ceva nou caci TD mai vazusem) mi-a adus Man on fire ca e "tot cu ala"(Denzel).
Un film palid in ciuda distributiei sau subiectului care putea atinge nu doar tangential cateva probleme spinoase, putea sonda niste realitati salbatice. Mai bine ramai doar cu melodia aia.
"Man of Fire"??? Stiti cu cat a scapat sa il arunc catre cele mai slabe filme??? Uite-asa: 2 mm! Senzatia dupa film era una atat de sux incat :sick: ...dar subconstientul nu ma lasa sa-l cataloghez un film slab, probabil Faning si soundul, ceva din scenariu au scancit ca-s bune si pe buna dreptate (le-o dau!): filmul nu este unul prost, dar nici nu poate fi laudat, la nici un capitol! Denzel, pe cat de murdar este personajul lui, pe atat de murdar este in rol - sunt si subiectiv, actorul imi pare unilateral, si poate...este! unilateral.
-------------------------------------------------------------------------------------
Cele mai sfasietoare soundtrackuri: "Terminator 2" / "Braveheart" / "The Last of the Mohikans" / "Lacrimi din soare" / "Speed-Cursa Infernala" / "The Terminator" / "Gladiator" / "300" (ironie :lol: ) / "Titanic" / "Resident Evil (1)" / "Legends of the Fall" / "Passion of the Christ" (si mai e loc de altele, de ex: "Marilena de la P7" / "Mihai si Cristina" samd.)
DA, da! Passion of the Christ uite cã uitasem sã-l menþionez!
oebjoerndalen
21 Jan 2008, 12:40
Donnie Darko :) si muzica din Twin Peaks
morphego
25 Jan 2008, 15:26
Da, "Mad World" de pe coloana sonora a "Donnie Darko"-ului e o melodie greu de uitat... :)
}desire{
28 Jan 2008, 21:44
ehh, nu vreau sa spun ca e cel mai sfasietor, dar....am vazut de curand filmul View from the top si mi-a placut tare mult soundtrack-urile, sau coloane sonora, ce o fi :huh: as vrea sa stiu daca pot face cumva rost de asa ceva, pentru ca nu le gasesc nici pe torrent, nicaieri.. ms mult :)
VaVaVuum
03 Feb 2008, 11:21
De la Hero :) si de la Requiem for a Dream
Subscriu cu pasiune la Clint Mansell pentru Requiem for a Dream.
Phillip Glass pentru coloana sonora la The Hours. Si tune-ul care mi-a provocat a very divided state of consciousness, Luz Casal - Negra Sombra, main-ul de pe OST-ul la Mar Adentro.
Once upon a time in America
Vangelis - La Petite Fille de la Mer :D
Muzica din Caracatita ramane una dintre muzicile mele favorite .. cele din categoria triste/deprimante.
cipriant
24 Feb 2008, 04:52
Muzica de pe fundalul filmului "Braveheart"
savoria
09 Mar 2008, 21:15
Enya - LOTR
Planmaker
09 Mar 2008, 21:34
Ennio Morricone - The Mission
John Wiliams - The Deer Hunter
Goran Bregovic - Time of the Gypsies (in special Ederlezi)
Plus multe altele care deja au mai fost spuse pana acum.
ganndreea
13 Mar 2008, 23:42
Shakira - La Despedida din 'Iubire in vreme de holera'
Shakira - Pienso En Ti din '-||-'
Ennio Morricone - Morale din 'Caracatita'
Howard Shore - Gollum's Song din 'LOTR'
Requiem For a Dream Soundtrack - Lux Aeterna
Counting Crows - Colorblind
Rob Dougan - I'm Not Driving Anymore din '2fast2furious'
Rob Dougan - Furious Angels
Moby - Matrix Reloaded Theme
...sper sa va placa si voua :P
Eva Braun
15 Mar 2008, 13:28
Ultimul Mohican beneficiaza de cea mai misto coloana sonora . Zic eu ... :D
films4all
15 Mar 2008, 18:31
Restul e tacere
DreamMaker
25 Mar 2008, 16:12
Fara indoiala, soundtrack-ul din La Piovra (Caracatita) este si va ramane un monument, pt ca Ennio Morricone este de-a dreptul magistral.
Nu voi mai asterne aici intreaga lista de melodii din La Piovra, sunt toate, fara exceptie, tulburatoare, sfredelitoare.
Veti fi de acord cu mine ca The Lonely Sheperd, al lui James Last si al nostru Gheorghe Zamfir, ce apare pe soundrack-ul capodoperei lui Tarantino, Kill Bill vol. 1, trebuie mentionat ca unul dintre cele mai profunde piese.
Lista poate continua cu multe melodii ce apar in Kill Bill vol. 1 si 2, si de fapt majoritatea filmelor lui Quentin Tarantino sunt tributare unor melodii de mare valoare, omul este indiscutabil un geniu si stie intotdeauna pe ce muzica sa-si proiecteze filmele, sa-si ilustreze perfect viziunea fabuloasa, dar neinteleasa de plebea profana.
Sunt multe, foarte multe melodii de film, demne de a fi amintite cu emotie si maxima placere.
Voi incheia cu Phantom of the Opera, a lui Andrew Lloyd Webber. Cutremuratoare. Pt cine stie sa asculte, si sa simta...
nu este vreun site cu soundtrack-uri de unde sa le poti si downloada?
DreamMaker
25 Mar 2008, 19:57
Sigur ca exista, doar ca nu face obiectul acestui topic.
In plus, ce iti spune tie ca, a asculta soundtrack-uri care au atins o coarda sensibila pt altii, iti vor placea si tie???
E de la sine inteles ca cei care aducem in discutie un soundtrack, pe un topic denumit atat de sugestiv, suntem strans legati sufleteste si de filmele respective, avem unele repere vizuale, rezoneaza pt noi altfel decat ar rezona pt cel care nu a vazut filmele.
Filmele ne-au indus niste stari emotionale, au transmis ceva care ne-a invadat sufletele, iar coloana sonora a completat acest proces.
Incearca sa gasesti sensul a ceea ce ti-am exprimat aici.
Daca afli denumiri de soundtrack-uri, uneori mai apar si filmele, dar chiar daca nu, ele se pot gasi repede, se pot face unele conexiuni pe deja celebrul si indispensabilul google, gasind astfel si filmele.
Vizionare placuta !!! Apoi, facand demersuri asemanatoare, poti gasi si de unde sa downloadezi melodiile.
E de la sine inteles ca cei care aducem in discutie un soundtrack, pe un topic denumit atat de sugestiv, suntem strans legati sufleteste si de filmele respective, avem unele repere vizuale, rezoneaza pt noi altfel decat ar rezona pt cel care nu a vazut filmele.
poate ca ma intereseaza si pe mine niste soundtruck-uri ale unor filme care mi'au placut. nu inseamna ca vreau neaparat soundtrackurile despre care vorbesti tu si sa le ascult.
am vazut si pe alte forumuri si chaturi ca unii intrebau de unele soundtrackuri ale caror nume nu le cunosteau sau nu gaseau soundtrackurile respective.
Marfa portocaliul.De unde te`ai inspirat ? :)
are careva melodiile lui Krysztof Komeda din filmele lui Roman Polanski?
ps: daca exista colectionari cu OST-uri mai rare sa ma contacteze pe mp. multam.
Cãutam un fragment de la începutul filmului Before the rain (http://imdb.com/title/tt0110882/)unde este o bucatã muzicalã tulburãtoare, cântatã de trupa macedonianã Anastasia. Am gãsit soundtrack (http://www.youtube.com/watch?v=ZFMF3wYn-ds)-ul de la film. Este superb.
Oana Predescu
08 Apr 2008, 09:27
Muzica din A Clockwork Orange :P si...poate mai "poignant" cea din "Salo o le centoventi giornate di Sodoma" al lui Pasolini (pe muzica lui Ennio Morricone)
Appropo, banuiesc ca majoritatea stiti de emisiunea "Filme soc si sic" a lui Al. Tocilescu... Stie cineva cui ii apartine muzica de pe genericul emisiunii? Eu as tinde spre John Coltrane, dar poate stie cineva precis... imi doresc sa gasesc respectiva bucata...
http://www.youtube.com/watch?v=PV4-ZcYJ83U&feature=related
Mister Movie
08 Apr 2008, 10:59
am plans... am suferit... vi-l recomand... sfasaietor!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=XaZa5Viwxss
http://www.youtube.com/watch?v=PV4-ZcYJ83U&feature=related
Chaplin :love:
exista si o varianta cu versuri cantata de Petula Clark.
cantecul asta are o mica poveste. a fost compus de Chaplin pt filmul "Contesa din Hong Kong" ca varianta instrumentala. apoi a scris si versurile careia i le-a prezentat, intamplator, Petulei Clark, care locuia si ea in Elvetia.
dar in film este prezenta doar varianta orkestrala. si nu asta re-aranjata de James Last.
StefanDo
08 Apr 2008, 12:26
am ascultat-o si pe petula, dar varianta lui james last imi place mai mult :)
da si genericul ala de la telecinemateca e foarte misto. parca ar fi uzina de vise :happy:
Ma face sa vars o lacrima de fiecare data cand ii dau play :)
Appropo, banuiesc ca majoritatea stiti de emisiunea "Filme soc si sic" a lui Al. Tocilescu... Stie cineva cui ii apartine muzica de pe genericul emisiunii? Eu as tinde spre John Coltrane, dar poate stie cineva precis... imi doresc sa gasesc respectiva bucata...
hmmm, nu prea cred. bucata de melodie care-mi zornaie acum in cap nu pare a fi Coltrane. nu-i aud saxofonul. pare un free-jazz, dar nu cred ca e Coltrane, cel putin in clipa asta imperfecta cu frantura de melodie...
Oana Predescu
08 Apr 2008, 13:54
hmmm, nu prea cred. bucata de melodie care-mi zornaie acum in cap nu pare a fi Coltrane. nu-i aud saxofonul. pare un free-jazz, dar nu cred ca e Coltrane, cel putin in clipa asta imperfecta cu frantura de melodie...
Cred ca ai dreptate... este un pian la inceput... :oops: Stilul imi parea al lui Coltrane, dar m-am convins ca nu este el... Cred ca trebuie sa fiu atenta la genericul emisiunii, dupa ce prezinta Tocilescu, desi s-ar putea sa nu scrie ce melodie este defapt... in fine... I'm still searching :P
Topic alternativ (http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=82322)
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.