PDA

View Full Version : Examen

PoliFanAthic
08 Nov 2003, 22:29
Ati vazut? Ca de scris, banuiesc ca ati mai scris si voi...

Leonard Pyron
09 Nov 2003, 19:20
Ce sa zic? Un film nu foarte rau, nu foarte bun... Dar are circumstante atenuante.

Dan Gerose
14 Nov 2003, 11:26
Filmul e prost si Leonard Pyron n-are dreptate. Subiectul e foarte interesant si ofertant ! Bine lucrat ar fi dus la un scenariu de exceptie si la un film bun. A iesit o tristete, fara vlaga, fara viata, lipsit de credibilitate.

Gaandalf
14 Nov 2003, 12:12
io nu intzeleg despre ce film se vorbeshte aicea ... shi topicul nu-l prea intzeleg

emanuel
14 Nov 2003, 12:15
Despre filmul Examen: http://www.cinemagia.ro/movie.php?movie_id=5931

PoliFanAthic
14 Nov 2003, 13:59
Mie mi-a placut Examen. Este, ca mai toate filmele romanesti cat de cat recente, interesant si oricum se deosebeste de monotonia teribila a filmelor americanesti. A avut "faze" mai putin interesante, inceputul a fost chiar dezamagitor, vocea reporterului(oaiei) era absolut stresanta, pana ce sfarsitul a clarificat atitudinile personajelor. Sfarsitul mi s-a parut cel mai interesant si cred ca el singur castiga un punct filmului. Idea de a lasa camera aprinsa mi se pare o metafora; vrea sa spuna: mai sunt lucruri de spus.
Este important sa nu ne uitam trecutul si mai important este sa nu il ignoram. Fabulele comuniste par total lipsite de veridicitate? Poate...dar intrebarea e daca sunt, sau nu.
Din pacate, cel mai jenant "thing", mi se pare Alexandru Mutu. Prietenii stiu de ce.
Ce m-a mai impresionat a fost calitatea filmului. Nu stiu, dar eu nu am mai vazut un film care sa arate asa de bine. Si sa fie romanesc. Ce-i drept, mi s-a parut ca exista si influnete americanesti in scenariu, dar...treaca de la mine.

blitz43
17 Nov 2003, 12:37
Din pacate, cel mai jenant "thing", mi se pare Alexandru Mutu. Prietenii stiu de ce.

Mah, da' acuma o mai cheama MUTU? Si daca da, unde? :P

PoliFanAthic
17 Nov 2003, 13:32
SPOILER :P

Pai de la cat de muta a fost in filmul asta cand era violata si sugrumata, de unde altundeva? :lol:

lynx
25 Nov 2003, 11:17
Am vazut filmul. Ca majoritatea filmelor romanesti a strans doar vreo zece insi in sala, din care trei au renuntat pe la mijlocul filmului. Mie, dimpotriva, subiectul mi se pare oarecum perimat /chiar daca este bazat pe un caz real/, aceleasi obsesii cu regimul comunist, tema vinovatului fara vina, etc. Regia, însã, pare a fi cat de cat acceptabila, mai ales pentru un debut. Oricum, am observat ca mai exista inca disponibilitate din partea publicului pentru film romanesc. Cei din sala erau toti tineri, care nu mai gusta filme despre regim. Este o generatie care nu prea stie ce a fost atunci, iar ca sa le trezesti interesul trebuie sa le spui o poveste ceva mai interesanta. Examen poate fi tratat ca un film politist. De altfel, cred ca spectatorul de <afara> vede in special chestia mai superficiala, intriga politista, si nu filosofia cu regimul comunist care facea posibile aceste lucruri.