View Full Version : Film si marketing
Credeti ca cinematografia romaneasca ar trebui sa aiba si o latura de marketing? Ma refer la statistici care sa stabileasca targeturi, sa ofere un instrument viabil scenaristilor si regizorilor in sondarea publicului, strategii care sa aduca buget etc.
Ex: vreau sa scriu un scenariu si aflu ca tendinta generala a publicului inclina spre comedie romantica, desi imi planuisem un film despre inchisorile comuniste. Insa inspre inchisorile comuniste inclina 0,1%, in timp ce comedia romantica intruneste 85% (sunt cifre la oha).
Stie cineva daca exista marketing in filmul romanesc si cum se desfasoara? Ca in prezent avem regizori-creatori, care arunca pe piata filme fara sa cunoasca EXACT reactia publicului... Le arunca la plezneala, ca mamaliga la pescuit.
Leonard Pyron
17 Oct 2003, 22:00
Stii cumva si de cate intrari (bilete vandute) este nevoie pentru ca un film sa devina profitabil ?
Pai depinde de buget. In plus depinde de gradul de interes al filmului, combinata cu promovarea lui in media...
Exista oare in cadrul ATF-ului si o sectie de marketing film?
intercomfilm
03 Nov 2003, 11:52
Credeti ca cinematografia romaneasca ar trebui sa aiba si o latura de marketing? Ma refer la statistici care sa stabileasca targeturi, sa ofere un instrument viabil scenaristilor si regizorilor in sondarea publicului, strategii care sa aduca buget etc.
Ex: vreau sa scriu un scenariu si aflu ca tendinta generala a publicului inclina spre comedie romantica, desi imi planuisem un film despre inchisorile comuniste. Insa inspre inchisorile comuniste inclina 0,1%, in timp ce comedia romantica intruneste 85% (sunt cifre la oha).
Stie cineva daca exista marketing in filmul romanesc si cum se desfasoara? Ca in prezent avem regizori-creatori, care arunca pe piata filme fara sa cunoasca EXACT reactia publicului... Le arunca la plezneala, ca mamaliga la pescuit.
RASPUNS:
1. Filmul romanesc reprezinta pentru piata romaneasca (si nu numai) o marfa si ca atare ar trebui sa beneficieze si in unele cazuri (mai rar) chiar beneficiaza de o politica de marketing adecvata.
2. Ceea ce spui tu referitor la preferintele publicului privind subiectele tratate in filmul romanesc este cu totul altceva. Aceasta cercetare de piata si segmentarea pietei pe categorii de varsta presupune angrenarea unei institutii specializate de sondare a pietei, iar acest studiu care probabil va putea fi folosit de scenaristi, regizori si producatori ar trebui comandat si platit (pentru ca presupune un volum important de munca) de catre Centrul National al Cinematografiei, institutie ce coordoneaza activitatea in domeniu.
3. Din pacate in ultimii zece ani latura comercial a scenariilor si filmelor romanesti lansate a fost (cu mici exceptii) neglijata complet. Majoritatea producatorilor, regizorilor si scenaristilor intrati in productie au abordat teme "majore" din punctul lor de vedere fara a tine cont daca acestea vor avea sau nu "cirlig" la public. Exceptiile ultimilor 14 ani se pot numara pe degetele de la o mana. (Caderea Constantinopolului; Garcea)
1. Nu ma refeream la un studiu coordonat, un fel de panaceu universal pentru toata lumea, ci la o minima masura de siguranta pe care un producator ar trebui sa o ia. Evident ca asta presupune costuri, insa costul unui asemenea studiu ar fi infirm fata de veniturile pe care le-ar putea aduce.
2. Din cate stiu bugetul unui film e jumi-juma, adica o parte o da statul si alta parte e stransa de producator dupa cum poate. Cu partea statului nu e un mister, dar cu jumatatea particularilor ce se intampla? Sau e vorba de un act de caritate?
catallin
07 Nov 2003, 17:40
Banii producatorului nu exista decat pe hartie. In cel mai bun caz este supraevaluata contributia sa in natura si servicii. De fapt prod trebuie sa ia nu sa dea. Filmul se face in cele din urma doar cu contributia CNC.
tommy_cat
12 Nov 2003, 10:01
Evident ca filmul rominesc nu are nici o politica de marketing.De aici rezultatul. Rominii ar trebui sa se gindeasca sa faca filme pentru export ca nu din banii rominilor care intra la cinema (la filme rominesti din an in paste ) faci bani. Iar ca sa faci filme pentru export trebuie sa le faci universal valabile si la standardul celor de acolo.Adica : pistoale , sex , tehnologie , efecte speciale ...
asta e ..
Aaaa... pai daca CNC-ul da banul atunci tot CNC-ul ar trebui sa aiba o politica de marketing. Dar cum banul e al statului...
12someonsuper35
26 Nov 2003, 00:07
bai ma uit asa la prima vedere si mi se pare ca sunteti asa de multi... dar numele voastre se repeta de pe o pagina pe alta... sunteti aceeasi peste tot... sunteti putini... putini de tot...
Din asta deducam ca pe Cinemagia calitatea primeaza in detrimentul cantitatii.
12someonsuper35
27 Nov 2003, 13:40
fiecare deduce unde-l duce...
Pentru a pune la incercare dragostea si credinta lui Avraam, Dumnezeu ii cere acestuia sa-si omoare fiul, pe Isaac, dar un inger vine sa opreasca bratul inarmat al tatalui care se ridica impotriva fiului. ...cocoroco
Pentru a pune la incercare dragostea si credinta lui Avraam, Dumnezeu ii cere acestuia sa-si omoare fiul, pe Isaac, dar un inger vine sa opreasca bratul inarmat al tatalui care se ridica impotriva fiului. ...cocoroco
:o ????
!!!!!!!!
Sanatatea (mintala) e lucrul cel mai de pret!
costin_gheorghiu
06 Dec 2003, 11:31
Care marketing(sau ce)?Voi nu vedeti ca toate filmele romanesti(cu acele exceptii pomenite mai sus care nu prea sunt filme de luat in considerare,oare sunt filme?)sunt incadrate in acelasi amar cotidian ca si viata noastra reala?Ce-ti mai trebuie marketing sau filme care sa prinda cand ce vezi in jur este suprarealist si fictiv in acelasi timp?
costin_gheorghiu
06 Dec 2003, 11:34
Ca sa raspund la intrebare totusi:da trebuie neaparat sa aiba.
nimic mai simplu:
Mandalay Pictures
4751 Wilshire Blvd, 3rd Floor
Los Angeles, CA 90010
323-549-4300
323-549- 9832 fax
Paul Gruber - Chairman
Paul Schaeffer – Vice Chairman
Ori Marmur – Exec VP of Prod
Scott Sanders – Television
Tracy Andreon – Dir of Develop
ei stiu de ce.
este un lucru intrigant....
un mare artist in viata?
sau un nebun neintels? :evil: :P :wink: :o :o :o
Care marketing(sau ce)?Voi nu vedeti ca toate filmele romanesti(cu acele exceptii pomenite mai sus care nu prea sunt filme de luat in considerare,oare sunt filme?)sunt incadrate in acelasi amar cotidian ca si viata noastra reala?Ce-ti mai trebuie marketing sau filme care sa prinda cand ce vezi in jur este suprarealist si fictiv in acelasi timp?
S-a mai discutat. Viata noastra cotidiana nu este inecata in amar. E drept ca n-o ducem pe roze, dar nici nu ne sinucidem sau nu ne prostituam. Nu stiu daca ai observat, dar personajele din filmele romanesti nu merg la cinematogra, nu calca pragul teatrelor, nu navigheaza pe internet si nu citesc. Oricat de saraci sunt oamenii tot mai vad un film, mai citesc cate ceva, mai parcurg un forum.
Filmele romanesti sunt UMFLATE in scop artistic. Realitatea e o caricatura impinsa la extrem. Din pacate.
Leonard Pyron
10 Dec 2003, 19:12
coco roco cococo...
Din cate stiu eu, la ATF, exista un master - productie de film (de altfel singurul master pe care-l poti face in acest domeniu, in Romania). As fi si eu curioasa cine sunt cei care au facut acest masterat si unde sunt?
12someonsuper35
17 Dec 2003, 21:49
daca ti-e lene sa mergi pana acolo dupa ei poti sa le dai un telefon sa le urezi sarbatori fericite...
Matei Voievod 75-77, Bucuresti, sector 2, Romania
Tel: (401) 252.80.01, (401) 252.80.20,
Fax: (401) 252.58.81
Inceput
Un grup de producatori romani au venit odatã împreunã la maestrul Mitulescu de la ONC, un mare învãþãtor al oamenilor de film. Mitulescu i-a primit la el, ba chiar i-a servit cu cafea si cu prajituri când a venit vremea.
Tocmai atunci s-a nimerit sã fie de faþã un anume domn, reprezentantul unei case de productie mari de afara care credea în sistemul ONC ºi care chiar investise intr-un film pentru ca maestrul Mitulescu sã poatã sã-ºi prezinte învãþatura lui oamenilor din acele locuri.
Dupa o discutie despre punctele slabe ale cinematografiei romanesti, discutie aprinsa in care toti cei prezenti si-au expus si aparat punctul de vedere si sistemul de referinta producatorul strain a cugetat cateva clipe apoi a vorbit folosind un ton calm, egal:
-Aveti o problema. Este esenþial pentru voi sã stapaniti sistemul de productie cinematografica asupra cãruia sunteti "stapani", de la un capãt la altul. Nu puteti face acest lucru atât timp cât sunteti sovaitori. Si sunteti. Dar pãstrati atenþia treazã în fiecare moment ºi luati hotãrârile referitoare al proiectele care vor intra in productie cu bunãtate ºi compasiune.
Apoi, mergând mai departe, trebuie sã faceti o distincþie clarã între diferitele naturi umane ºi sã ajungeti sã cunoºteti pe fiecare om în parte. În general vorbind, dacã un producator nu poate face diferenþa între oameni, ajunge sã considere o mulþime de lucruri ca fiind ofensatoare. ªi atunci lasã furia sã se lupte cu furia altora. Nu este aceasta o prostie?
Grupul de producatori romani nu a inteles nimic dar au plecat fericiti de la intalnire motivul fiind ca fiecare dintre ei erau proprietarii unui DVD cu ultimul film facut de producatorul strain.
Sfarsit
Morala1
Ce e morala?
Morala2
Cel ce dãruieºte trebuie sã fie recunoscãtor
Morala3
Cococococorocorocorococo fratilor si surorilor
papa ioan
07 Jan 2004, 14:45
Morala 4:
Tastatura lui Coco trebuie ca e tare uzata.
Morala 5:
Nu toate browserele citesc diacritice, dupa cum am aflat-o pa pielea mea de la Coco.
Morala 6:
Poate, poate se mai ataca vrunu si incepe sa-l faca pe Coco cu ou si cu otet, si ne mai distram si noi.
Morala 7:
Filmul romanesc duce lipsa de marketing.
Hai pa!
O macheta nu e decat o macheta si dupa caz poate fi si o macheta buna.
poate nu veti intelege nimic din acest mesaj, pate veti crede ca ati inteles! Restul de 23 de milioane se se bucure...
- De ce bre Ioane d c ?
- Aceasta intrebare nu este una simpla my young padwan si raspunsul se afla la rascrucea dintre rational si oniric.
Lokibra
05 Feb 2004, 17:39
la 14 ani dupa ce se poate spune ca s-a dat liber la filme, ca putem vedea productii occidentale, hollywoodiene, ca avem vis american pe paine cu floricele ...
stiti cati oameni fac marketing de film ? uitati-va la o mana si numarati degetele. stiti cati dintre ei au invatat altfel decat singuri sa faca asta ? probabil 1 sau 2.
de putina vreme am putut afla asta... explicatia generala care mi s-a dat pana acum este una banala si care nu ma multumeste: nu au fost si nu sunt bani pentru asa ceva. Distribuitorii de filme isi planifica cheltuielile la sange, si nu pot face cheltuieli de marketing mai mari de 5-10% din totalul incasarilor unui titlu. Cele mai tari filme vin in numai 4 exemplare (printuri) si 5 % din incasari nu inseamna mult. Iti ajung banii doar de afise si hai sa zicem si niste reclame pe Cinemagia. In ultima vreme, am vazut si bani bagati in clipuri video si spoturi radio. Dar asta e numai pentru titluri de Stapanul Inelelor, unde strategia de marketing este una globala si vine cu ordin de sus de la producatori. Ce sa mai zic de cercetari, de sondaje ? De unde ?
Lucrurile se schimba, dar foarte incet, pentru ca totul duce la bani. si nu sunt bani pentru ca nu sunt spectatori, pentru ca nu sunt cinematografe, si ca o bomboana pe coliva, pentru ca e piraterie.
De aceea, din tot ce e posibil ca strategie de marketing pe film in Romania acum se aplica numai ce costa putin si poate fi produs local. Obiectele promotionale nu se pot face la noi decat scump si prost. Iar importate... cu taxe vamale cu tot... ajunge sa dai o atentie la cativa ziaristi si oficiali.
In cateva zile se deschid plicurile la licitatia pentru cinematografele de stat, sunt peste 25 de investitori care abia asteapta. Eu zic ca atunci e o sansa de a se schimba ceva in industria asta. Nu numai ca se vor schimba proprietarii, dar vor sosi si ideile noi de promovare.
Leonard Pyron
05 Feb 2004, 18:58
La noi inca nu se pot aplica legile Marketingului ptr. a stabili daca un film este sau nu un succes. Nici unul nu are incasari mai de Doamne-ajuta...
Mala Portugal
11 Feb 2004, 01:13
La capitolul ‘film’ sunt de un idealism desantat. Nu vreau sa aud de marketing (decat de partea aceea a mixului de marketing care se numeste distributie)!!!! In concluzie..fara segmentarea pietei, fara strategii de produs si mai ales fara publicitate platita si tot ce implica asta...mega bannere pe cinemagia, premiere cu artificii, vedete plimbate cu presul rosu, pseudoscandaluri de presa si toata pleiada de facaturi :evil:
Stiu ca sunt utopica da’ vreau van Gogh-uri cinematografice, adica arta pentru arta, epurata de orice tenta de mercantilism. Cei care fac film ar stamba din nas la cuvintele mele, da’ who knows...poate valoarea inca mai vinde.
:roll:
Ambra Blu
11 Feb 2004, 09:31
Prin ce le vinzi draga, ca vad ca tot esti impotriva marketingului? Filmurile le vinzi in Piata Titan la tirgul de masini, sau le dai la schimb pe doi pacheti de biscuiti si o banana?
Mala Portugal
11 Feb 2004, 14:34
Daca mai citesti odata vezi ca de distributie nu m-am legat. Aia sunt de acord ca trebuie sa existe!
Ambra Blu
11 Feb 2004, 14:44
Le faci (sau esti) varza. Distributia goes hand in hand cu reclama, ca doar nu promovezi un film lipind afise printate cu ink jet-ul (cum a facut puiu cu marfa si banii). Iar daca tu citeai cu atentie mesajul meu, vedeai fara doar si poate ca eu nu am pomenit (nor implied) nimic de distributie ci de marketing. Fara marketing, filmul se duce pulii de suflet.
Mala Portugal
11 Feb 2004, 14:54
La un punct merg mana in mana dar nu neaparat.
Si o constatare pentru culura ta de varza....distributia e parte componenta a marketingului!!!! Am pretentia ca stiu mai multe despre marketing decat despre film :-?
Ambra Blu
11 Feb 2004, 14:58
Bine pretentioaso, eu oricum sint varza si la marketing si la distributie. Mergi pe siteul ASEului si fa acolo spagatu'. Zi-le si o poezie.
Mala Portugal
11 Feb 2004, 15:07
Poate o facem impreuna ca mie nu-mi prea ies rimele :wink:
Intotdeauna am fost curios cam cat costa sa faci un film romanesc in Romania. Pentru publicul roman. Fara chestii prea speciale (adica tehnicitati spectaculoase dar scumpe foarte- efecte speciale, masini distruse, decoruri marete). Asa, cum a fost Filantropica sau Occident, cu punctele forte in scenariu, actori si regizor(chestii care pot fi cumparate la preturi locale)
Stiu ca unii de pe aici sunt bagati in industria cinematografica, asa ca poate au avut acces la vre-un deviz de lucrari sau cum i-o zice in bizul asta. Si poate da si exemple.
Am afla cu ocazia asta cam cati spectatori tb sa aiba filmul ca sa isi scoata banii(de oriunde ar veni ei) bagati in el
Mersi
Ambra Blu
12 Feb 2004, 15:42
Poate o facem impreuna ca mie nu-mi prea ies rimele :wink:
N-ai tu fata s-o facem impreuna. Poate separat. Sau poate ma scutesti.
Intotdeauna am fost curios cam cat costa sa faci un film romanesc in Romania.
s-au facut filme cu 10 miliarde, cu 20, si cu mai mult.
acum proceseaza :wink: si spune-ne noi informatii despre multimea vida.
Mala Portugal
15 Feb 2004, 23:31
N-ai tu fata s-o facem impreuna. Poate separat. Sau poate ma scutesti.
Calmeaza-te panseluto, nu incercam sa te agat. Promit! :D Din partea mea ai tot spatiul pe care ti-l doresti.La urma urmei forumul e suficient de mare sa pot spera ca n-o sa ni se mai intersecteze opiniile :roll:
Duminica 27 iulie 1890 Van Gogh se impusca in piept. Reuseste sa se retraga in camera lui unde isi petrece noaptea fumandu-si pipa. Marti la ora 1 noaptea,la varsta de 37 de ani moare din cauza ranii. A murit necunoscut. Astazi este considerat unul dintre cei mai de seama pictori ai secolului al xix-lea. ..asta e ce vrea fetitza din desene animate de la cinemaul romanesc. 100d puncte femee!
Beee ne prabusim intr-un vid al ideilor si actiunilor. Asta in conditiile in
care domniile voastre au produs unilateralismul, care imi pare a semana cu un fel de nihilism tribal. Dar cum te revolti de unul singur impotriva
nimicului?
Mala Portugal
16 Feb 2004, 23:12
Duminica 27 iulie 1890 Van Gogh se impusca in piept. Reuseste sa se retraga in camera lui unde isi petrece noaptea fumandu-si pipa. Marti la ora 1 noaptea,la varsta de 37 de ani moare din cauza ranii. A murit necunoscut. Astazi este considerat unul dintre cei mai de seama pictori ai secolului al xix-lea. ..asta e ce vrea fetitza din desene animate de la cinemaul romanesc. 100d puncte femee!
Fetita din desene animate voia sa spuna ca Van Gogh, desi n-a vandut decat un singur tablou pana in duminica aia de care pomenesti tu,totusi a continuat sa picteze fara vreo motivatie matriala, fara sa incerce sa placa, fara compromisuri. Cam asta vreau eu de la cinematograf in general, si nu doar de la cel romanesc.
Then again...am recunoscut deja ca sunt utopica...iar van Gogh era nebun.
crydead
17 Feb 2004, 12:48
E o mika diferenta intre van gogh si cinema.
Ca sa pictezi nu ai nevoie de investitii financiare prea mari (potzi sa pictezi pe aceeasi panza si, daca nici p-aia n-o ai... merge si pe usa prietenilor... modigliani). Ca sa faci un lung metraj ai nevoie de... hai sa zicem 100.000 de coco.
Asa ca daca ejti regizor si nu ai bani, nu faci film si nici generatiile urmatoare nu au ce sa descopere. Sigur, poti sa le lasi neshte storyboarduri. :P
----------------------------
Viitorul suna ocupat.
Leonard Pyron
17 Feb 2004, 12:56
Dar asta nu te impiedica sa te impusti duminica dupa-amiaza...
crydead
17 Feb 2004, 14:06
La ora 6.
Piroane restecpa...ai intrat in cartea mea de bal.
bravo raspuns n&f... am ras - lol adica
stai prost cu barna din ochii (sparky stie c zice) da nu iti lipseste materia cenusie..
Fata din desene animate: du te te si te insoara cu road runner si fiti fericiti
Mala Portugal
18 Feb 2004, 11:58
Crydead nu poti sa pleci de la ipoteza ca ai deja bani de acuarele...si de facut film?
Coco de ce nu te duci tu sa-ti gasesti o gaina .... poate asa ne slabesti cu ouale tale de aur!
Leonard Pyron
18 Feb 2004, 14:44
Mala:
Te fac o recenzie, ceva?
:wink:
Mala Portugal
18 Feb 2004, 14:49
:roll:
Ambra Blu
19 Feb 2004, 13:55
Calmeaza-te panseluto, nu incercam sa te agat. Promit! :D Din partea mea ai tot spatiul pe care ti-l doresti.La urma urmei forumul e suficient de mare sa pot spera ca n-o sa ni se mai intersecteze opiniile :roll:
Fofoloncel, nu esti maracine ca sa ma agati. Si, normal ca forumul asta e ca un acvariu unde alaturi de pestisorul de aur mai inoata si citeva bancuri de pitroci. Sau, daca preferi o metafora cu galaxia, inchipuie-ti ca forumul asta e calea lactee, eu sint soarele si, de fiecare data cind cutezi sa iti ridici privirea catre mine, ramii cu ochii inlacrimati.
crydead
19 Feb 2004, 14:03
Sau, daca preferi o metafora cu galaxia, inchipuie-ti ca forumul asta e calea lactee, eu sint soarele si, de fiecare data cind cutezi sa iti ridici privirea catre mine, ramii cu ochii inlacrimati.
Bai, sextraterestrule, eu credeam ca ejti muntele lu venus sau vreo gaura din aia neagra de se indoaie lumina in ea.
PS: Cum se traduce din latrina calea lactee? Calea laptzilor?
----------------------------------
Viitorul suna ocupat
Ambra Blu
19 Feb 2004, 14:12
Ceai ba, ti se pare ca sint incimfat? Pai nu am terminat complect: eu sint soarele, dar tu esti doi sori si o eclipsa. ;)
Ambra Blu
19 Feb 2004, 14:13
Dar asta nu te impiedica sa te impusti duminica dupa-amiaza...
Cu pistolul de lipit.
crydead
19 Feb 2004, 14:13
Ceai ba, ti se pare ca sint incimfat? Pai nu am terminat complect: eu sint soarele, dar tu esti doi sori si o eclipsa. ;)
Adica tu eshti Sorel si eu sunt fiul?
Ambra Blu
19 Feb 2004, 14:23
Ba ce pula mea e poza aia de tiai traso acuma cu Luke si Vader? Cind ma gindesc ca cindva aveai poze din Chirico, Da Vinci si Magellan.
crydead
19 Feb 2004, 14:38
tiai traso acuma cu Luke si Vader?
Am folosit cauciuc, asea ca, stai linishtit, nu se lasa cu sequeluri.
ma gindesc ca cindva aveai poze din Chirico, Da Vinci si Magellan
Nu erea Magellan, inculto, erea Margelatu. Si care Da Viciu, bah? Poate Vicii de canta Cheloo!
--------------------------
Viitorul suna ocupat.
Mala Portugal
20 Feb 2004, 05:15
Scaparici nervul meu optic e prea nesimtit sa se inerveze cand te vede. :o
Ce vremuri dom’le..a ajuns becul sa se creada astru...
Leonard Pyron
20 Feb 2004, 18:33
Lasa, bre pinturili de Modial, mai bine baga citate din Tolstoievsky...
crydead
20 Feb 2004, 23:59
Unde sa ti le bag? :roll:
-------------------------
Viitorul suna ocupat.
Leonard Pyron
21 Feb 2004, 00:14
Ce copilarie... Oi fi vrun penticostal de aia care isi baga in c** tot ce gaseste pe jos.
Ambra Blu
23 Feb 2004, 09:19
Lasa, bre pinturili de Modial, mai bine baga citate din Tolstoievsky...
tolstoievski, fratioare, asta era TM eu.
de unde mi-ai luat vorba?
Ambra Blu
23 Feb 2004, 09:24
Scaparici nervul meu optic e prea nesimtit sa se inerveze cand te vede. :o
Ce vremuri dom’le..a ajuns becul sa se creada astru...
Lame poo butt ass, lemme tell you something else about perceptions, a quote I saw in a film last night, which suits you awfully well: "Just because you're familiar with
the missionary position doesn't make you a missionary".
Mala Portugal
24 Feb 2004, 04:58
"Just because you're familiar with
the missionary position doesn't make you a missionary".
Si doar fiindca ai auzit ceva ce ti s-a parut teribil de amuzant nu inseamna ca ai inteles despre ce/cine era vorba....Anyway banuiesc ca te temeai sa nu uiti citatul cu pricina inainte sa-l folosesti pe undeva si l-ai aruncat oricum. Mai asteptam si alte amuzamente culese si interpretate de tine :-?
(odata, credeam ca mala este un alter ego (feminin) al personalitatii schizofrenice a lui ambra!!! era cat pe ce sa-mi schimb parerea, dar e posibil sa fie vorba doar de un conflict interior.. sper sa treci/treceti cu bine, mai! (si aici, ar trebui sa pun, poate, niste capete zambitoare, dar sper ca o steluta e de ajuns (*) ) hai, pa)
ddoro, aici faci pe sheriful cu stea de tinichea.
Ambra Blu
24 Feb 2004, 16:02
Si doar fiindca ai auzit ceva ce ti s-a parut teribil de amuzant nu inseamna ca ai inteles despre ce/cine era vorba....Anyway banuiesc ca te temeai sa nu uiti citatul cu pricina inainte sa-l folosesti pe undeva si l-ai aruncat oricum. Mai asteptam si alte amuzamente culese si interpretate de tine :-?
Cum zici tu. Replicile cu tine m-au facut sa cobor de pe inaltimile-mi golan pina in pivnita unde iti tii ascunsa mintea. Nu se va mai intimpla. Nu merita sa ma stric pe giste.
Nu merita sa ma stric pe giste.
Te pastrezi pt puicutze?
Ambra Blu
24 Feb 2004, 16:12
Mam ris la asta, numai ca mam stricat deja duminica, la un chef.
Eu zic sa mai micsorezi targetul. Daca si puicutzele au ajuns sa aiba aere pt ciorba buna, mai bine treci la boboace abia inmugurite.
Ambra Blu
24 Feb 2004, 16:58
Frate, da-ma-n sloboz ca la 12 ani ajung ca ala al lu' Nabokov.
Frate, da-ma-n sloboz ca la 12 ani ajung ca ala al lu' Nabokov.
bai, ajungi celebru!!!
Ambra Blu
24 Feb 2004, 17:07
Intru-n carti, ca Esca, CTP si Romania in primavara europeana.
Exercitiu de gramatica:
un ?
o ?
niste?
voi...
cu siguranta nu ati inteles nimic
stelutz
25 Feb 2004, 18:17
eu sunt de parere ca:
1. a
2. b
3. ce
toata lumea poate sa se dea mare in felul acesta, asa ca coco, nu mai fii tu destept
forumu asta e pentru cei care chiar vor sa faca schimb de opinii coerente...
Daca as fi vrut sa ma dau mare as fi remarcat ca cabestanul este un troliu cu ax vertical pe care se înfasoara cablul de tractiune, folosit la deplasarea sarcinilor si a vehiculelor pe distante relativ scurte
cum intentia mea este departe de pseudo-adevarul intuit de tine, stelutzul meu plin de opinii, dragul meu, coerentul meu stelutz iti spun simplu ca Joplin a spus ce ai tu in coada nu Kenny!!
"Oh my god, they killed Kenny..."
Mala Portugal
26 Feb 2004, 06:05
Cum zici tu. Replicile cu tine m-au facut sa cobor de pe inaltimile-mi golan pina in pivnita unde iti tii ascunsa mintea. Nu se va mai intimpla. Nu merita sa ma stric pe giste.
Felicitari pestisor artagos...e poate cea mai inteleapta decize din viata ta de prizonier in propriu-ti borcan ideatic.
Ambra Blu
26 Feb 2004, 09:04
Daca as fi vrut sa ma dau mare as fi remarcat ca cabestanul este un troliu cu ax vertical pe care se înfasoara cablul de tractiune, folosit la deplasarea sarcinilor si a vehiculelor pe distante relativ scurte
Bravo, frate! Am ris pe bune la asta. Daca am vorbi despre de-astea, m-ai duce deja la punctu' mort.
Ambra Blu
26 Feb 2004, 12:40
Felicitari pestisor artagos...e poate cea mai inteleapta decize din viata ta de prizonier in propriu-ti borcan ideatic.
Maimutico, vezi ca incurci borcanele. Desi mi-am propus ca nici un lichid din cele pastrate de mine cu pasiune narcisista prin borcane sa te mai stropeasca pe fata, tin sa mai adaug doua-trei lucruri despre film si marketing. Cind majoritatea filmelor romanesti isi iau banii de la CNC, cu aportul financiar al producatorilor mai degraba preocupati sa isi traga jeep pe banii de film (v. cazul 'Marfa si banii'), si politica de marketing este depedenta de banii de acolo. Romania nu are AFMA (American Film Marketing Association) care sa se ocupe cu organizarea unor festivaluri si tirguri unde se achizioneaza filme, se contracteaza distributii, etc. Ca tot a fost luna ianuarie, puteai s amergi in New Orleans sau LA unde isi tineau cei de la AFMA conventiile si incercai acolo sa iti promovezi filmul, prin specialisti, dupa cum zic informatiile de pe site-ul AFMA.
In Romania, ca tot nu exista o industrie de gen (n-ar trebui sa te surprinda ca, spre exemplu, Radu Muntean a primit bani de la CNC si si-a facut filmul cu Media Pro dar, cel putin el sustine ca n-a primit nici un ban in urma distribuirii filmului), 'Furia' a beneficiat de suportul mediatic tv, care a promovat filmul. Mai zi-mi tu alte filme romanesti care a fi avut bani de o campanie tv (in afara de cazul in care filmul a fost televizat de respectiva statie tv, ca in cazul 'Occident' si Antena 1). In Romania, la banii care se baga in film, singura modalitate viabila d emarketing mi se pare aceea de direct mailing, unde cei 15 fani (si eventuali parteneri) ai filmului sint anuntati de premiera.
Sigur, mai exista si cazuri izolate, ca in 'Cel mai iubit...' al lui Serban Marinescu unde fundingul a fost exclusiv privat dar, in afara de nsiet afise in salile de cinema si poate doua trei advertoriale in presa vremii, cum ai mai auzit tu de filmul asta? Ar mai fi cite ceva de zis despre producatori si fonduri, dar n-am chef. Sa le zica cei care stiu mai multe. Nu tu, insa, care crezi ca un film se face la fel de repede cum ai scrie o nuvela, dupa cum zice nean-tu Carmazan. Si sa nu crezi cumva ca daca cistigi cu un film de scurt metraj la Berlin iti si deschid imediat producatorii portile (cum bine a sesizat cineva de pe forum). Doar cind e vorba despre filmele selectionate la Cannes sau premiate la Oscar pune botu' spectatoru' la capcana distribuitorilor si se grabeste la film.
PS: ca sa inchei circular interventia, o intrebare (de fapt vorba cintecului)-de vreme ce la astea tot nu te pricepi iar la altele nu ma pricep eu, ma inveti si pe mine sa scot brinza din pizda?
Mala Portugal
26 Feb 2004, 16:30
Pentru mine filmul nu e Coca-Cola.Suna asa de absurd daca spun ca imi doresc sa vanda valoarea unui film si nu promoul de la tv?Mi-a placut remarca lui Dino cand vorbea despre 'Dulcea sauna a mortii" :"Pacat de afisul ala cu Dinica, o sa aduca lumea in sala degeaba."
Ramura marketingului la care se refera mesajul tau se numeste promovare si nu e nici pe departe cea mai perversa parte a marketingului....Eu m-am aprins cand am citit in topicul asta pe un coleg forumist care venise cu niste idei-ororii de genu' segmentarea pietei sau selectarea pietei tinta.
Vrea un film care sa vanda in Romania? Ma risc sa dau 4 ingrediente magice:garcea, manele, sani si fese.Or' din astea 4 ingrediente cred ca numai Kusturica poa' sa scoata un FILM.
P.S. la P.S.-ul tau: nie.... invata singur ca tot pari sa ai valente de autodidact
Mala Portugal
26 Feb 2004, 18:11
(si aici, ar trebui sa pun, poate, niste capete zambitoare, dar sper ca o steluta e de ajuns (*) ) hai, pa)
Aoleu eu si viermisorul cu personalitate exacerbata am primit ex aequo o stea pe walk of fame. Multumesc da' nu impart si oricum nu-mi place sa mi se calce staua in picioare :P
Bai ambra, bai Mala permiteti un raspuns serios
Nu va inteleg conventia chiar incercand sa privesc problema din sistemul vostru de referinta. Unu zica ca, altu zice ca, atatea ca ca cacauri
pe forumu' asta ca-mi pute monitoru'
Realitate... Va spune ceva cuvantul asta?
Presa romaneasca de specialitate: nula
Publicul: obijnuit cu lung metraje de fictiune ce sunt defapt niste documentare proaste relevand cea mai joasa patura a societatii romanesti.
PUBLICUL?: indreptatit sa nu intre in sala la astfel de filme
Specialistii : Nihilisti(da din aia care cred ca nihilismul e o carte scrisa de Nihil), frustrati, vaduviti de cohones, fara viziune si fara nici un fel de parere constructiva.
Mentalitate: aborigena
Interesul: vro 40-50 de rataciti(toti absolventi sau studenti actuali sau viitori la institutiile de profil) ce isi omoara amarul pe cinemagia.ro
Guerilla marketing: o specie de gorile din africa de sud
Scenarii scrise pentru public : ce e alea?
Solutia acceptata de voi: Garcea, manele si tate
Alte solutii: hai sa distrugem tot ce se face
Viitorul: culmea, inca cred ca ar putea suna bine...si in plus mi se zbate in ochi un banner in susul paginii care-mi zice sa-mi las mintea si inima sa viseze...
Astea suntem...asta ne e caracterul...nu avem ce sa ii facem, mergem inainte asa cum suntem ca nu ne avem decat pe noi...cineva zicea ca somnul...naste monstrii. Tind din ce in ce mai tare sa ii dau dreptate.
...Buna-ziua vecine; Buna-ziua vecine; Ce fac copii?; Bine; Si ai mei si ai tai; Serviciul?; Merge; Nevasta?;La bucatarie; OK; Buna-ziua vecine; Buna-ziua vecine;
...Buna-ziua vecine; Buna-ziua vecine; Ce fac copii?; Bine; Si ai mei si ai tai; Serviciul?; Merge; Nevasta?;La bucatarie; Ai citit afisul?; Care afis? Ala:"cetateni ganditi!"; Nu, nu l-am citit vecine, nu l-a scris nimeni!; OK Buna-ziua vecine; Buna-ziua vecine;
...mi-e scarba sa mergem spre binele nostru asha!!
crydead
26 Feb 2004, 21:22
Cum se numeshte ultimul film pe care l-ai facut tu, Coco?
Ambra Blu
27 Feb 2004, 07:57
Aoleu eu si viermisorul cu personalitate exacerbata am primit ex aequo o stea pe walk of fame. Multumesc da' nu impart si oricum nu-mi place sa mi se calce staua in picioare :P
Staua nu ti-a calcat-o nimeni inca in picioare, ca nu ne jucam de-a destinu'.
Ambra Blu
27 Feb 2004, 08:06
Pentru mine filmul nu e Coca-Cola.Suna asa de absurd daca spun ca imi doresc sa vanda valoarea unui film si nu promoul de la tv?
Ramura marketingului la care se refera mesajul tau se numeste promovare si nu e nici pe departe cea mai perversa parte a marketingului....Eu m-am aprins cand am citit in topicul asta pe un coleg forumist care venise cu niste idei-ororii de genu' segmentarea pietei sau selectarea pietei tinta.
Vrea un film care sa vanda in Romania? Ma risc sa dau 4 ingrediente magice:garcea, manele, sani si fese.Or' din astea 4 ingrediente cred ca numai Kusturica poa' sa scoata un FILM.
Futu-i, eu credeam ca tu esti doar naiva, dar vad ca persisti in naivitate. Eu ti-am dat niste exemple clare si tu o arzi in basini legate de dezideratele tale de doi lei (Mala Portocal vs. Filmul-Care-Va-Sa-Vie). Subiectu' topicului e film si marketing? Da. Tu o zici cu gura ta ca "ramura marketingului...se numeste promovare". Eu vorbesc la obiect, tu schimbi imediat directia da' fara nici un argument.
Legat de cele patru ingrediente magice ale tale, o dai putin pe alaturi. Intr-un fel, te inteleg: Garcea si oltenii e ultimul film pe care l-au bagat la caminul cultural de la voi din Cluj si de fiecare data cind se iveste ocazia, defilezi si tu cu el.
PS: Coca Cola nu a ajuns sa fie inca film, bien sur dar nu va mai intirzia mult pina cind o sa colcaie filmele de product placements incit vor putea fi numite pe bune dreptate filmul ala cu 'nokia' sau mai stiu eu ce. Stiai ca 'Nike' deja a ajuns sa sponsorizeze nunti? Stiai o pula. Si, in plus, mai exista niste reclame coca cola care sint niste filme cu mult mai reusite decit toate lung metrajele romanesti luate la un loc, si crede-ma, la reclame ma pricep mult mai mult decit o sa te pricepi tu vreodata. Asta ca sa nu-ti mai vorbesc de filme.
stelutz
27 Feb 2004, 15:40
“NORO”
pentru cei care nu stiu:
coco care e atat de pornit pe cinematograful romanesc, fii pe faza:
“Noro” este titlul unui film regizat de Radu Gabrea pe baza povestirii lui Rãsvan Popescu.
bune, rele, cum or fi, filmele romanesti isi propun inca, teme demne de luat in seama, fiind facute cu cap, scop, pentru educare publicului, care mai are inca nevoie de o perioada de acomodare la normele actuale ale cinematografului mondial
Filmul este, asa cum declarã Radu Gabrea, un omagiu adus marelui regizor german Werner Herzog si operei sale "Kaspar Hauser", epopeea unui copil sãlbatic gãsit în secolul al XIX-lea într-o pãdure si a cãrui luptã pentru adaptarea la societatea civilizatã a dat nastere nemuritoarei legende exploatate de literaturã, cinematograf si arte plastice.
incet dar sigur, cinema-ul romanesc evolueaza, si cred ca trebuie ca tinerii regizori fara experienta ar trebui sa stea in banca lor, si sa-i lase pe cei care au tot dreptul sa isi aloce banii de unii singuri si sa ne ofere filme "documentare" despre realitatea in care traim, pentru ca trebuie sa invatam din ea, e a noastra, fie ca vrem sau nu...
sunt filme cu mesaj, pe care refuzam sa le primim, pentru ca suntem mult, mult prea doritori de nou.
by the way: eu nu vorbeam de kenny ala din desene, ci de cantaretul de muzica.
mai asculta niste muzica.
incet dar sigur, cinema-ul romanesc evolueaza, si cred ca trebuie ca tinerii regizori fara experienta ar trebui sa stea in banca lor, si sa-i lase pe cei care au tot dreptul sa isi aloce banii de unii singuri si sa ne ofere filme "documentare" despre realitatea in care traim, pentru ca trebuie sa invatam din ea, e a noastra, fie ca vrem sau nu...
Maestre Stelutz(cu rima de preputz), "filmele documentare" oferite de COrIfeIi realitatii momentane sunt niste penibile rastalmaciri. Eu traiesc o realitate, tu alta, Pintilie alta. Toti cineastii aveti aceeasi prezentare-demo:realitatea. Mimesisul actualitatii. Cu okii muribunzi ai lui Blaier, Pita, Daneliuc si Pintilie. Cu scenariile de tinichea ale lui Rasvan Popescu sau Salcudeanu.
Bai Stelutz, penibil esti, prolix esti, monomorf esti de ce vrei sa te arati?
Brava stelutz BRAVA
...daca ai peste 40 ai o scuza; patetica da scuza...
PS kenny roger a preluat ce a spus joplin; janis joplin
PS2 Oh my god they killed Kenny...again
Mala Portugal
28 Feb 2004, 07:04
Si, in plus, mai exista niste reclame coca cola care sint niste filme cu mult mai reusite decit toate lung metrajele romanesti luate la un loc, si crede-ma, la reclame ma pricep mult mai mult decit o sa te pricepi tu vreodata. Asta ca sa nu-ti mai vorbesc de filme.
Imi imaginam ca o sa spui asta.... Crezi ca daca stii ce-i aia publicitate te pricepi la marketing ? E ca si cum ai spune ca daca faci videoclipuri te pricepi la muzica.
Nu-s experta in marketing da' cel putin am idee despre ce vorbesc.Tu ai?
Mala Portugal
28 Feb 2004, 11:21
Aseaaa...acum ca m-am trezit de tot aduc si un mesaj completare(poate te lamuresc odata pentru totdeauma ce-i aia marketing). Iar asta fiindca m-a amuzat modul in care ai redus ideea de marketing la postere si promouri tv.
Ca la gradinita te iau de la definitie si-ti soptesc ca marketingul e o latura a managementului care se ocupa cu identificarea , anticiparea si satisfacerea in mod profitabil a cerintelor consumatorului (in speta a consumatorului de film).
Mixul de marketing are 4 elemente mari si late(ar fi mai multe da’ nu vreau sa-ti prinzi urechile):produsul (iar pe asta se axeaza cea mai mare parte a marketingului) , pretul, distributia si promovarea (la care gandirea ta autosuficienta reducea toata ideea de marketing...teapa).
Iar acum in speranta ca te-am luminat putin te rog sa-mi raspunzi la o intrebare: ce crezi ca face un marketer cand vrea ca produsul ‘film’ sa satisfaca in mod profitabil cerintele consumatorului?
Poate raspunzand la intrebarea iti dai seama de ce stramb din nas cand aud de marketing.Tu vrei marketing in film fiindca banuiesc ca vrei sa faci film. Eu nu vreau! Vreau doar sa diger film. Iar stomacul meu nu digera baloanele de sapun pe care mi le ofera marketingul. Apropo....dintre toate premierele acestui an in Romania....despre cate poti sa spui ca au fost mai in proportie mai mare de 50% film decat marketing (excluzand cele doua filme romanesti – unul oricum mediocru’ iar celalalt de jale)?
P.S. Referirea de la Coca-Cola din mesajul meu se voia un exemplu pentru marketingul acerb. Sticluta cu pricina s-ar vinde aproape tot atat de bine si daca ar fi plina cu urina colorata....asta e una din minunile marketingului.
Ambra Blu
29 Feb 2004, 08:33
N-am citit tot mesajul, pentru ca era lung si plictisitor si mi-am prins urechile in el, cum ai zice tu. Cert e ca ceea ce am zis eu despre promovarea filmelor mi-a fost confirmat si de Nemescu intr-un interviu la teve si ca faza cu Coca Cola (si brand recognition/ brand identity) zisa de tine nu e adevarata. De altfel, cei care se stiu in domeniul publicitatii stiu ca atunci cind Coca Cola a incercat sa introduca un nou flavor, Coca Cola a pierdut mult teren in fata consumatorilor, fideli vechii arome. Sa mai zic ca respectivul share l-au luat cei de la Pepsi? Oricum, discutia e plain boring.
Mala Portugal
29 Feb 2004, 08:39
Oricum, discutia e plain boring.
Asa e...buna dimineata si tie :lol:
Ambra Blu
29 Feb 2004, 09:02
Asa e...buna dimineata si tie :lol:
vad ca la mp nu esti politicoasa sa dai re:
asa ca buna dimineata si tie, o, tu, cea care ai pretentii ca stii lucruri multe si marunte.
si, de fapt, stii.
multe si marunte.
12someonsuper35
14 Mar 2004, 07:13
“NORO”
... si cred ca trebuie ca tinerii regizori fara experienta ar trebui sa stea in banca lor, si sa-i lase pe cei care au tot dreptul sa isi aloce banii de unii singuri si sa ne ofere filme "documentare" despre realitatea in care traim, pentru ca trebuie sa invatam din ea, e a noastra, fie ca vrem sau nu...
tu gresesti in primul rand pentru ca ii vezi pe semenii tai ca pe niste oi care "trebuie" sa stea in tarcul lor pentru a nu-l supara pe dumnezeu pentru ca poate el e singurul ce le-a ramas celor cu pricina iar spre finanul acestui memorabil citat ce zace ceva mai sus tu faci ce fac aia la procesul etapei analazand o "faza" si-o tot privesc de zeci si zeci de ori si-o comenteaza si n-ajung la nici un rezultat dar faza aia nu are nimic special fabricat, nu este o super faza special compusa pentru a fi comentata, faza aceea e luata din super real... un real
ARBRITUL : nu am vazut faza aia super ok la meci... imi pare rau...
VOCEA FILMULUI DESPRINS DIN REALITATE : vino cu mine la film si vei vedea inregistrarea intr-un film, un film cu multe multe inregistrari pe multe multe teme dar cele mai multe pe tema mizeriei continue... si stau sa ma intreb daca ei pot altceva...
una peste cealalta sfatul meu e sa incerci sa scoti capul si repede de-acolo de unde tu prin propria vointa ti l-ai insurubat...
am mai citit o data mesajul tau cu totul si sper sa fi facut cineva caterinca iar tu sa nu existi cu adevarat :evil:
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.