View Full Version : Bond+Nikita+Mr.Hyde+The Invisible Man+Nemo Meet Phantomas
vincent vega
09 Oct 2003, 03:40
Ce s-a vrut cu acest LXG nu prea inteleg...
Ma rog, filmul te destinde, desi plotul e plin de clisee, teme hollywoodiene obosite si inadvertente tipice culturii americane "de televizor" (eg Mr Hyde arata ca un soi de Hulk - probabil a placut mult americanilor acest film, iar Dorian Gray e un vampir!!!) si lista poate continua.
Connery e bun ca de obicei, Peta Wilson si ea iar Stuart Townsend isi reia plictisit si monoton rolul din Queen of the Damned.
Am uitat ceva? Mai ziceti si voi daca ati vazut...
i_matei
09 Oct 2003, 10:28
Chiar daca e plin de clisee filmul mi s-a parut foarte dragutz. A fost cred, primul film holywoodian care incearca (si reuseste!) mai mult decat sa te destinda/distreze... iti insufla dorinta sa citesti respectivele carti sa afli povestile din spatele lor... cartile astea mi-au luminat copilaria si adolescenta si sa vad reunite toate aceste personaje celebre pe ecran chiar mi-a facut placere... pentru tinerii din ziua de azi filmul asta mi se pare extrem de potrivit. Te imbie sa descoperi placerea de a citi niste carti cu adevarat deosebite, care nu au varsta...
Asa ca go and see it... nu veti regreta... este peste "piratii din caraibe" ca valoare
2 observatii am legate de acest film...
- nu am inteles de ce Capitanul Nemo a fost "transformat" in otoman. si faptul ca stia arte martiale de asemenea mi s-a parut deplasat... iar Nautilus-ul mi s-a parut mult prea futurist pentru epoca respectiva
- nu am inteles de ce a fost aleasa Mina Harker pentru a face parte din echipa... In romanul Dracula un rol mult mai puternic si mai charismatic il are doctorul Van Helsing... dar, deh trebuia sa fie si o femeie in filmul asta
Oricum parerea mea ca personajul cel mai interesant din film ramane Dorian Gray (Stuart Townsend e genial), are un farmec aparte... desi poate ca sunt subiectiv dar "the portrait of Dorian Gray" ramane una dintre cele mai bune carti care mi-au trecut prin mana...
Filmul mai propune si o alta idee... o comparatie intre "eroii" secolului XIX, fata de cei ai secolului XX... Dr Jekill - Hulk, Mina Harker - Bat girl :wink: , Dorian Gray - Iron man... si lista poate continua...
si poate ca sunt de moda veche, dar eu ii prefer pe cei din sec XIX... mi-au ramas in suflet, de cand eram mic, ce vreti :D
Alex Leo Serban
10 Oct 2003, 11:43
cu totul de acord cu ante-postitorii (dupa cum se poate vedea si din cronica postata la locul stiut de emanuel!)
emanuel
10 Oct 2003, 14:39
... adica aici: http://www.cinemagia.ro/movie.php?movie_id=4353&what=pressreviews&hist=1&wnd=_default#139
Lady_Skar
10 Oct 2003, 17:49
Liga... este inspirat dintr-o serie de benzi desenate aparuta in anii 90, deci da, este comic-based movie dar nu in sensul la care va referiti voi. Are porpriile origini.
Si nu va luati de Dorian Gray! Era cel mai interesant personaj din tot filmul! Si da m-am apucat sa citesc cartea, care de altfel imi place foarte mult dar cand citesc despre cat de frumos era Dorian, normal ca ma gandesc la Stuart Townsend... ahhhhhhhhhhhhh! :oops:
Filmul asta cred ca a gresit un pic directia de pornire. Nu zic ca nu a fost entertaining, palpitant si destunel de bine jucat (desi, Shane West... yuk!). Dar nu a avut... "magia" care sa ma faca sa ma... "indragostesc" de poveste. Pentru un blockbuster de vara (cum l-au numit realizatorii), este numai bine, comercial, plin de referinte - eh! - culturale, cu personaje colorate si un pic scoase din contextul initial (Nemo - very funy!!!)
Sean Connery cam vrea sa fie aventurier din nou... Oricum, imi place cum americanii au subliniat ca secolul XX le-a apartinut ("May thijsh jshentury be yoursh, ajsh the lajsht one wash mine!") Mi-e dor de Harry Potter!
P.S.: Faza cu David Hemmings a fost tare ( :-? ) ( :( )
snatchro
06 Nov 2003, 16:23
A fost cam o amestecatura fara pereche. Prima data am avut un soc cand am vazut cine era Nemo, dar m-am obisnuit. M-a impresionat insa viteza cu care se lupta. Mai ceva ca Neo. Personajele nu au insa nici in clin nici in maneca cu ce am citit cand eram mic. Un "bors" asezonat cu un Sean Connery care face toti banii. Adica salveaza filmul. Care a fost cam slab. Mi-a placut filmul de despartire al lui M, ca si actorul care l-a interpretat, de altfel. Submarinul ala o fi fost al lui Nemo, dar aia care au facut filmul nu s-au gandit prea mult: trapele alea de inchidere (in secventa de scufundare a submarinului) nu trebuiau sa fie si ele electrice? Chiar trebuiau aia sa vina sa la inchida?
Cateva referinte la "Death on the Moor" (sau ceva de genul asta de A.C.Doyle -- am uitat titlul exact), un Tom Sawyer lipsit de vlaga si o Peta Wilson pe care o vad pentru prima oara la cinema fac din acest film ceva de vazut numai bine intr-o dimineata ploioasa cand nimeni n-are chef sa iasa din casa.
De subiect m-am tot plictisit.
Iar faza mortii lui Dorian Gray -- ma asteptam ca Mina sa zgarie usor-usor panza tabloului cu unghia, nu sa i-l arate lui Dorian.
[5/10]
spartacus
13 Nov 2003, 12:28
Servus!... Eu, unul, nu am vazut filmul, dar am vazut reclama. SI mi-a placut! Sper sa nu fiu dezamagit cind il vad la cinema!... Oricum, din ce am citit pina acum despre el, nu cred ca o sa am vreo cadere psihica la vizionare. (*)
Persephone
13 Nov 2003, 23:21
[quote="vincent vega"]Ce s-a vrut cu acest LXG nu prea inteleg...
Ma rog, filmul te destinde, desi plotul e plin de clisee, teme hollywoodiene obosite si inadvertente tipice culturii americane "de televizor" (eg Mr Hyde arata ca un soi de Hulk - probabil a placut mult americanilor acest film, iar Dorian Gray e un vampir!!!) si lista poate continua.
Din cate imi amintesc eu Dorian Gray nu era vampir in film ! Era nemuritor din alte motive !!! Citeste cartea si ai sa vezi de ce !
vincent vega
18 Nov 2003, 22:00
Ai dreptate!!
Am facut legatura, fara sa vreau, cu rolul din Queen of the Damned.
Sorry...
spartacus
24 Nov 2003, 09:05
Bre, mie mi-a placut filmul. E adevarat, chestia cu Nemo care este un barbos in virsta e singura treaba care nu mi-a placut. Ma asteptam la o persoana care sa semene cu Nemo din "20.000 de leghe sub mari", versiunea cu Kirk Douglas... Proasta inspiratie alegerea unui batrin in rolul asta, dar recunosc ca modul cum se lupta m-a delectat la culme. Deh, una calda, alta rece!...
Pe de alta parte, restul celorlalte personaje(Omul invizibil, etc.) sunt de-a dreptul un deliciu! (Trebuie neaparat sa pun mina pe filmul asta!)
Ce mai!, per ansamblu, filmul mi-a placut. Parerea mea! :wink:
Fingolfin
30 Nov 2003, 19:00
Dorian Gray a fost singurul care mi-a placut din filmul asta(poate pentru ca nu am citit inca cartea lui Oscar Wilde) - in rest o "varza" totala si in special Nemo si Mr.Hyde care nu aveau nimic in comun cu personajele literare cu aceleasi nume.
w33dsmoker
03 Dec 2003, 05:06
Vad ca ati mers sa vedeti filmul cu o multime de prejudecati dupa voi...
Vincent Vega zice :
Mr Hyde arata ca un soi de Hulk - probabil a placut mult americanilor acest film, iar Dorian Gray e un vampir
Sa luam personajele pe rand:
*Allan Quatermain - personajul lui H. Rider Haggard - seamana destul de mult (in film) cu imaginea din carte
*Tom Sawyer - cred ca despre asta stie toata lumea - no comment
*Omu' Invizibil - si aici no comment -( desi Wells nu spune nicaieri in carte ca cineva ar fi furat o potiune adevaratului Om Invizibil, nu cred ca e asa trasa de par povestea )
*Jekill & Hyde - special pentru Vincent Vega - citeste cartea si poate ai sa-ti dai seama ca Hulk a fost copiat dupa Hyde si nu invers :)) - eu chiar asa mi l-am imaginat pe Hyde si nu am fost dezamagit :)
*Captain Nemo -aici e beleaua. Dar, Jules Verne spune clar (nu in "20000 de leghe sub mari" ci in "Insula misterioasa") ca Nemo e un print indian (Dakkar il cheama daca e cineva interesat :)) si daca va uitati atent la ilustratiile facute chiar de Verne o sa vedeti ca Nemo e la fel de barbos in carte cat e si in film :) Si indienii (surprize surprize!!) au dezvoltat si ei un gen de arte martiale iar printul Dakkar era un maestru al acestor arte - any more questions ?? :D
Deci, Nemo nu e otomanizat (-> pt. i_matei) si are legatura (cum are de altfel si Mr. Hyde-> pt Fingolfin ) cu personajul lui Jules Vernes.
*Dorian Gray - Vincent sa stii ca nu e vampir (nici in film nici in carte)...fii mai atent data viitoare :P . Si moartea lui e chiar foarte poetica (parerea mea:)) . Cati dintre noi ar rezista sa fie pusi fata in fata cu propriile slabiciuni ??? In fond, Dorian Gray era nemuritor pentru ca credea acest lucru si moare cand inceteaza sa creada...cand i se releveaza conditia de muritor (ce filozofie de doi lei am bagat la inaintare :) ).
*Mina Harker apare in film courtesy of mr. Bram Stoker si nu apare pentru ca: dar, deh trebuia sa fie si o femeie in filmul asta
cum zice i_matei, ci pentru ca era singura supravietuitoare din roman, understand me son ??? :)) Singurul lucru de comentat e ca nu prea e ea gentleman :)
In concluzie : mie mi-a placut filmul tocmai pentru ca respecta imaginea personajelor din romane si pentru modul inedit in care combina actiunea respectivelor romane. So, lasati prejudecatile deoparte si nu mai confundati faze din romane clasice cu clisee hollywoodiene.
Si mergeti sa vedeti filmul pentru ca numai parerea personala conteaza.
P.S. Nu mai comentez scenele extraordinare (intrarea Nautilusului in Venetia si tigrul care apare in ninsoare) pentru ca probabil ati citit despre ele in cronicile "oficiale".
Si nici foarte multele replici capcana preluate din diferite romane clasice de aventuri (pt cunoscatori totusi numai trei :
*M. este de fapt profesorul Moriarty - A.C. Doyle "The Final Problem" si "The Valley of Fear" si nu "Death on the Moor"->pt. Snatchro
*secundul lui Nemo este Ishmail - H. Melville "Moby Dick"
*Hyde este prins pe Rue de la Morgue - E.A. Poe "The murders in the Rue Morgue"). Mai sunt si altele.
See y'all when i see y'all !!
snatchro
05 Dec 2003, 14:59
*M. este de fapt profesorul Moriarty - A.C. Doyle "The Final Problem" si "The Valley of Fear" si nu "Death on the Moor"->pt. SnatchroEu nu m-am referit la M. Acum recunosc ca am uitat la ce era referinta, dar trebuie sa revad filmul pentru a-mi reaminti.
vincent vega
06 Dec 2003, 00:41
w33dsmoker, mi-am recunoscut greseala si fata de persephone, am recunoscut, gata...geeez..! Let's not make a freudian case out of it!!!
P.S. Foarte bune observatiile tale, thx!! recunosc, nu-s asa documentat ca tine...poate ca as fi vazut cu alti ochi filmu'...
e corect ca M (parca) e ducele din "Moulin Rouge" numai fara mustata? :roll:
i_matei
19 Dec 2003, 22:38
si mie mi-a palcut filmul, personajele sunt dragutz creionate, dar are si o tenta de comercialism evidenta....
in general in filme ma enerveaza scenele total neraliste... cum ar fi cazul de fata:
- artele martiale ale capitanului Nemo, stapanite la nivel de centura neagra :)
- Nautilus-ul arata a orice (avion, hovercraft, OZN), dar numai a submarin nu!
- intrarea submarinului in Venetia, pe canale... pai pe acolo de abia daca incap 2 gondole una langa alta, daramite un submarin
- urmarirea pe strazile Venetiei
- monstrul ala rosu total aiurea din finalul filmului...
Plus, hai sa fim seriosi, Mina Harker, nu este un personaj chiar atat de important in romanul lui Bram Stoker... mult mai incitant este Abraham Van Helsing... dar in romanele secolului 19 femeile nu aveau un rol atat de important, dar un asemenea film fara o femeie ar fi fost destul de dezechilibrat, asa ca a fost scoasa de la naftalina Mina Harker, pentru a da un pik de culoare filmului....
Alex Leo Serban
21 Dec 2003, 08:40
exact lucrurile care nu ti-au placut (submarinul, intrarea lui in venetia etc), mie mi-au placut cel mai mult din film. ar putea fi o simpla kestie de gust - dar cred, totusi, ca e (si) o kestiune de cod: in cazul unor filme ca 'liga' (ca si 'tigru & dragon', s.a.m.d. - sa zicem, grosso-modo, zona poetico-fantastica), cred ca n-are nici un sens sa cauti 'realism', 'verosimil' etc. pt ca ele functioneaza dupa alte reguli - in care intra licentele de tot felul, hiperbola (remember?) si, mai ales, ceea ce in anglo-saxona se numeste 'suspension of disbelief' - punerea intre paranteze a neincrederii; este insusi principiul pe care se bazeaza basmele, (dar) si unele filme...
i_matei
21 Dec 2003, 10:51
Da ai dreptate, s-a vrut sa se aduca un aer de Jules Verne filmului, fapt ce recunosc ca mi-a placut, dar nu stiu cat s-a reusit...
Faza cu urmarirea, parca totusi e prea mult...
Uite, a mai fost un film recent, tot cu o poveste stil SF secolul 19 - Time Machine, care mie sincer mi-a placut foarte mult, si este clar superior "Ligii"...
In "Time Machine" mi-a placut imbinarea intre clasic si modern (tipul de la muzeul de istorie, orasul anului 2000, etc), foarte originala si atragatoare in acelasi timp... imi place ca filmul asta pastreaza aerul povestii originale, care m-a fascinat cand eram copil...
Si "Liga" are partile ei bune, dar parca prea e "comercializat" filmul asta, si din cauza asta isi pierde din farmec... Prea imi aduce aminte de eroii de benzi desenate ai secolului 20, si prea putin de aerul anilor 1800. Ideea de a reuni toate aceste personaje mi se pare intradevar originala, dar parerea mea este ca putea iesi o chestie mult mai reusita...
"Time Machine" e ala camd moare logodnica lui la patinoar cand o jefuieste unu'? Cadn apare Jeremy Iron la final? Nu stiu daca e ala, dar' cel de care vorbesc io a fost tare! Mai ales cum arata ca se formeaza iar lumea, cum vine si trece era glaciara, cum se formeaza stancile, etc... In filmul asta char se imbina frumos viitorul (muzeul computerizat, o a 2-a generatie de oameni pe pamant) cu trecutl (inceputul povestii, ideea clasica de Eloy si Morloks - rasa ce traiau pe Pamant si in grote - poveste clasica)
Cat despre "Liga", parca unele chestii au fost prea trrase de par. Bine, si Connary in postura de "bataus" din faza de inceput din Africa parca e dusa cam departe.
aditza2004
12 Jan 2004, 00:52
Acest film cred ca este destul de reusit...Dar cam prea multi eroi..nu iti poti alege unul preferet...
Filmul este cam de 8.25
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.