PDA

View Full Version : Microfoane pe marile ecrane

PoliFanAthic
14 Sep 2003, 01:00
Am o "question": de ce apar microfoanele asa de des prin filme? Este o greseala sau tien de formatul filmului care apare la noi in cinematografe? Aveam senzatia ca am citit mai demult despre asta aici, dar nu am gasit raspunsul satisfacator. Va multumesc anticipat.

ricutza
14 Sep 2003, 22:43
hmm...nu ma aventurez sa-ti explic eu ce-am inteles.... :D
mai cauta discutiile alea...sunt pe la paginile de sfarsit de la Film in general parca...si nu mai tin minte exact, dar s-ar putea ca unul din subiecte sa fi fost "Ce filme taiate mai ruleaza?"...sa-mi spui daca le gasesti!

Lady_Skar
15 Sep 2003, 11:14
annoying, ain't it?
Cand am fost la A beautiful mind, si tot aparea microfonul in imagine si imi distragea atentia. Ce sa mai zic ca aparea fix in momentele cele mai dramatice si pe mine ma apuca rasul.
:lol: :x

catallin
16 Sep 2003, 16:06
Proiectionistul de la un cinema civilizat are in dotare un dispozitiv naucitor de simplu care se numeste caseu. Acesta ascunde partile de imagine pe care relizatorul nu intentioneaza a le face vizibile publicului. La cele maimultecinematografe de la noi, acest dispozitiv lipseste deci de aia si microfoanele.

blitz43
16 Sep 2003, 16:09
Sunt meseriase microfoanele alea "paroase" :lol:
Imi aduc aminte de asa ceva prin Final Analysis :wink:
Va salut!

PoliFanAthic
17 Sep 2003, 05:44
Mersi pentru explicatie.

jona
10 Dec 2003, 12:59
annoying, ain't it?
Cand am fost la A beautiful mind, si tot aparea microfonul in imagine si imi distragea atentia. Ce sa mai zic ca aparea fix in momentele cele mai dramatice si pe mine ma apuca rasul.
:lol: :x
Zi-mi si mie un moment cand apareau microfoane, ca pe cuvant daca am vazut ceva :-?

PoliFanAthic
10 Dec 2003, 13:40
Vezi ca nu ne onoreaza cu prezenta tot timpul.

Dan Gerose
10 Dec 2003, 15:39
Raspunsul l-a dat deja Catallin. Nu apar tot timpul, deoarece, cateodata, proiectionistul e mai atent sau aparatul permite proiectarea corecta a filmului.

jona
11 Dec 2003, 13:20
bine, bine, da' zi macar o faza.

nightsorrow
07 Nov 2004, 12:08
Da asa e , am vazut si eu la cinema microfonul acela de mai multe ori,dar acas pe calc. nu sunt sigur ca apare...ar fi ,daca tin minte bine dupa atati ani,unul in ceva birou intre John si Alicia...

keyzer soze
08 Nov 2004, 07:01
intreb si eu ca prostul... daca e clar ca nimeni nu vrea sa vada microfoanele paroase plutind peste capetele actorilor, nu pot fi taiate direct din faza de productie? de ce sa se lase la mana paroasa a proiectionistului roman? :oops:

jona
08 Nov 2004, 15:17
Rog oamenii constiinciosi sa-mi spuna cate tipuri de microfoane apar in "The Village" :lol: ca eu am numarat mai mult de 3(tipuri, nu aparitii :w00t: ).

RASPICAT
19 Nov 2004, 00:05
Poate nu stiu spectatorii romani un lucru: dupa o luna de la primirea fondurilor (de la CNC) pentru realizarea unui film se face un "control" la acea casa de productie. Ati citit cumva prin presa ca acel control ar fi oprit productia filmului? Stiti cate filme sunt in intarziere? Stiti ce personalitati au primit bani de la CNC?

Va mai mirati ca industria cinematografica romaneasca este slaba? Cand in continuare "marele" Sergiu inca mai primeste fonduri pentru filme ce nu au nici 1000 de spectatori? Sau ca un film romanesc a avut 6 reprezentatii la rand 1(unul) singur spectator...

Oare de ce?

Pentru ca nu se vrea schimbare nici aici, unde inca se mai poate FURA...

Mala Portugal
19 Nov 2004, 00:28
Asa draga, enerveaza-te , spune tot iar noi o sa-ti oferim in schimb o bataie pe umar si un loc la cinematografia romaneasca. :shock:

Nae
19 Nov 2004, 16:16
intrebarea de mai sus a fost pusa in mult feluri de mii de ori la cinematografia romaneasca, si tot nu exista raspuns... asa ca... las-o.

nu stiu care din voi a intrebat mai sus dece nu merge sa tai din post-productie microfoanele si asa mai departe... fiecare film are un 'format'... fie 35 mm, fie 16, fie ca este filmat pe video... la video nu poti sa faci nimic, decat sa tai din proiectare partea de sus si de jos, si sa te 'joci de-a 35 mm'... la pelicula treaba sta altfel... pelicula este intreaga, o rola (nu stiu cati metri exact) = 5 minute... si pe minut ai 24 de imagini... cum vrei sa le tai pe astea? pe fiecare in parta? asa ca asta nu merge...
un operator trebuie sa aiba grije sa incadreze correct la filmare (pelicula este ceva mai mare decat partea care este proiectata la sfarsit... exact de asta, sa se evita microfoanele....)... daca el incadreaza correct, atunci este numai intrebarea de rezolvat daca proictionistul a fost beat sau daca aparatura este 'incompleta'...

capitain
20 Nov 2004, 17:16
la filmare se foloseste un sistem numit 'tv asist', care pemite echipei de filmare sa vada incadratura exacta. pe acest monitor de control sunt desenate 2 patratele, safety margins=limitele cadrului, iar intre acele limite este imaginea cum ar trebui ea sa arate pe ecrane, chiar daca pe monitor apare tot ce se imprima pe pelicula. asa ca in limitele de siguranta mai apar microfoane, saltele, membrii ai echipei, bucati de decor si cate si mai cate.

Leonard
20 Nov 2004, 23:43
cred cã s-a discutat destul pe tema asta, nu ºtiu de ce unii mai sunt încã nelãmuriþi. mai revedeþi ºi postul lui Alice_Fluture de la pagina asta (http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=2971&postdays=0&postorder=asc&start=75&hist=0)
În concluzie, atunci cînd mai vedeþi microfoane, înseamnã cã sunt de vinã aparatele de proiectare, care nu au tãiat pãrþile în plus ce trebuiau tãiate.

ricutza
03 Dec 2004, 23:50
asa ca in limitele de siguranta mai apar microfoane, saltele, membrii ai echipei, bucati de decor si cate si mai cate.

cred ca lucrul asta se intampla (cel putin in cazul microfoanelor) si pentru ca daca s-ar indeparta microfoanele astfel incat sa nu se mai vada deloc pe video-asist, probabil ca nu s-ar mai obtine cea mai buna calitate a sunetului...

radu83
04 Dec 2004, 10:24
Rog oamenii constiinciosi sa-mi spuna cate tipuri de microfoane apar in "The Village" :lol: ca eu am numarat mai mult de 3(tipuri, nu aparitii :w00t: ).

Niste chestii d'astea iti pot strica un film definitiv si irevocabil. asta a fost probabil cazul atunci cand am vazut the village. fix in scenele care se vor mai "dramatice", hop, apare si o chestie paroasa (dupa caz...) in ecran

proiectoare noi sau anumite dispozitive de corectie sunt chiar asa de scumpe?

nume
04 Dec 2004, 10:52
"Enigma" aparitiei microfoanelor pe marile ecrane se pare ca a fost deja elucidata.
Da se pare ca sunt scumpe. Detinatorii salilor de cinema se ghideaza probabil dupa dictonul: ''merge si asa , banu' sa iasa , fraierii oricum vin la cinema".