PDA

View Full Version : People I Know


Hell_Girl
18 Aug 2003, 00:08
Iata, un nou film cu Al Pacino, in care apare shi Kim Basinger. Mi-a adus aminte mult de City Hall shi de The Insider desi ambele ii sunt net superioare. Totushi aici Pacino mi s-a parut mai imbatranit ca oriunde, desi nu stiu daca e machiajul de vina. Rolul i se potriveste pentru ca joaca bine, dar as fi vazut totushi pe cineva un pic mai tanar jucand aici. Cred ca cu un actor mai tanar se vedea clar diferentza dintre un om obosit de munca, stres shi viatza in general shi un om drogat de-a dreptul.

Alex Leo Serban
21 Aug 2003, 11:16
de acord ca 'insider' e mai bun - fata de 'city hall', nu sint asha convins...
mie mi-a placut mult - iar pacino kiar cred ca trebuia sa fie batrin, sau imbatrinit, whatever... nu uita ca e un tip trecut prin viata, 'hirshit' cum se zice, care-i cunoaste toate dedesubturile si cu ce se maninca kestia asta... nu poti avea un actor de 30-40 de ani care sa joace an old publicist - i mean, what's the point?

Hell_Girl
22 Aug 2003, 01:20
Ok, e trecut prin viatza, dar el nu arata asa in mod normal. L-au machiat ei si au cam exagerat. Iar el joaca atat de bine, chiar exagerat de bine incat imi dadea senzatia ca se prabusesta si ramane acolo. The man belonged in a hospital. Oricum imi place la film ca se pune accentul pe el shi nu pe scandalul sau conspiratzia in sine. Imi place ca in loc sa ni se dea chestii mura in gura ni se dau doar subtil de intzeles.

Alex Leo Serban
24 Aug 2003, 07:49
aiurea - erai tu prost dispus probabil... filmul e misto (fara a fi 'insider'!), pacino genial (kiar era supposed to look like a worn-out whore!), etc;
daca vre(t)i fast-paced crap, this is not the place to look 4 it though...!

hei, ambro, tu ziceai de 'the body' ca-i un film ok, remember?
si-l preferai pe senselessly-boring 'the green mile' lui 'dancer in the dark', re-remember?
si-l mai laudai si pe 'ladies' favourite 'pacientul englez', re-re-remember?
adica - hel-LO?!

posibil topic de discutie:
cum sa deosebim un film bun de unul prost?
exista retete?
doar ce e 'canonic' e bun?
si-atunci, cum se innoieste canonul...?
dati exemple de filme 'boring'...
hai sa nu ne referim la filmul romanesc pls!

Alex Leo Serban
25 Aug 2003, 11:31
ok, sint de acord cu 'pianul' - nici pe mine nu m-a dat pe spate... (film feminist cu fitze!)
da problema e: ce mi se pare mie (sau tie) boring e automat prost? i don't think so...
pe mine 'pacientul...' m-a plictisit big time, si poate ca i'm wrong sa-l consider un film mediu; dar ce te faci cu alde 'aventura', care plictiseste (big time) pe altii, si care mie mi s-a parut palpitant ca un thriller (tii minte ca am discutat despre el?)...? sint filme care nu m-au emotionat ('space odyssey' for one), dar care stand out printre capodopere, in timp ce altele, la care am bocit ca o fufa guturaita ('love story'), sint just crap... daca emotia lui x sau y ar fi criteriul, telenovelele si indienele ar bate la popou toata cultura cinematografica de la origini pina-n prezent!
concluzie: 'totul e relativ'? (adica e-n functie de emotia/cultura privitorului?) si totusi, un canon este necesar - desi ma indoiesc ca spectatorul de astazi mai boceste la 'patimile ioanei d'arc', cum am facut eu... (sau la 'gertrud' al lui dreyer!)
cind am spus ca 'people i know' e un film misto, a fost o afirmatie contextuala - nicidecum maximalista; eu n-am spus ca e-o capodopera (las' ca nici 'insider' nu e, tocmai...), am spus (=subinteles) ca e un film bun care ruleaza acum in romania, deci trebuie vazut - tinind cont si de restul ofertei...
this is how i stand.
da recunosc ca discutia promite sa fie lunga, pedanta si neconcluziva (btw: ai citit parerea lui donald despre 'turnul din pisa'?)

theo
25 Aug 2003, 14:09
Fara a fi o feminista cu fite, mi-au placut si The English Patient si The Piano si The Green Mile. Nu uitati ca cel putin 50% dintre spectatori sunt femei si vreti - nu vreti - producatorii de filme tin cont si de gusturile lor. Oricum, pentru noi, simplii consumatori, un film e bun sau plicticos in functie de gusturi si chiar de dispozitia de moment, indiferent de ce spun specialistii.
Concluzia este, intr-adevar, ca totul e relativ.

Alex Leo Serban
26 Aug 2003, 08:04
theo: ai dreptate; dar 'specialistii' trebuie sa treaca dincolo de opinii (subiective) atunci cind valorizeaza un film... unde 'dincolo'? acolo unde e adevarul (care - remember? - 'e dincolo de noi' :wink: )

toni
31 Aug 2003, 14:16
Hm.....am vazut si eu filmul aseara. Suficient de plictisitor, nu m-a atras in nici un fel. Tea e ok in rolurile de simbata dupa-masa, nu in lung metraje. Kim e mai credibila ca mama lu' MM decit ca tentativa de amanta-viitoare sotie -cumnata- bla-bla. Ce dracu' se intimpla?. De ce fumau aia opiu? De snobi, fir-ar ai dracului, ca de cocaina & iarba se saturasera. Ma rog, deviez...

Ma duc sa vad ingerii lu' charlie , adica o grasa, o blonda si si o asiatica pistruiata.

Ping
01 Sep 2003, 09:24
Prima impresie : Pacino joaca superb
A doua impresie : aduce cu Eyes wide shut ( din nou doctorul implicat )
A treia impresie : Offfffff Kim Basinger asta.... Chiar si cu mainile alea care ii tradeaza varsta.
A patra impresie : Un evreu care ajuta dezinteresat niste negri ? Hmmmm !
A ... impresie : film static. Vezi trailerul si iti inspira ceva dinamic dar in realitate...

Sunt dezamagit. Despre asta chiar nu am citit nimic inainte. Si dupa distributie si trailer promitea. Ma duc la Mall si vad ca nu mai sunt bilete decat in primul rand ( in cursul saptamanii ). Renunt, ma duc sambata imi iau bilet din timp, revin la ora filmului, primul rand ocupat in intregime - ce vad aia de acolo nu pricep - si apoi ma plictisesc o ora si ceva. La un film cu Pacino. La al doilea film cu Pacino anul asta.

Alex Leo Serban
01 Sep 2003, 10:14
hmmm... 'film static'; so what? de cind un film trebuie sa fie 'plin de actiune' ca sa fie bun???
filmul are exact ritmul care trebuie; problema noastra e ca ne-am obisnuit doar cu un anumit ritm - fast-paced, that is... e o forma de dependenta de care ar trebui sa scapam pina nu e prea tirziu (dar poate ca deja e prea tirziu!)
cit despre 'plictiseala' - e o chestiune subiectiva; unora li se pare ca 'asteptindu-l pe godot' este o mare plictiseala pt ca 'nu se-ntimpla nimic'; asta nu o impiedica sa fie o capodopera :wink:

Danny
01 Sep 2003, 12:52
(btw: ai citit parerea lui donald despre 'turnul din pisa'?)

Nu stiu ce a scris donald...ca nu am timp acum sa caut...dar daca a scris
ceva de bine despre filmul asta...inseamna ca i-a cazut Turnu' din Pisa in cap si acum traieste in lumea desenelor animate.

Ping
01 Sep 2003, 13:48
N-am nimic cu filmele statice. A 25-a ora este "static" si dupa multi pare sa fie cel mai bun film al anului.

Problema e ca influentat de trailer eu tot asteptam sa vina "Godot". Si in final nu a venit, sau cel putin nu am vazut eu.