Log in

View Full Version : divix, avi,mpeg,dvd si ce-o mai fi

Ping
31 Jul 2003, 08:00
Exista vreun aparat/dispozitiv care sa redea toate astea si sa poata fi cuplat la TV ?

Bineinteles in afara de computer ca sa nu trebuiasca sa stai cu el langa televizor sau sa tragi multi metri de cablu pana in sufragerie.

Amyd
04 Aug 2003, 14:56
Yeah, exista cateva DVD-playere care stiu sa redea Divx-uri si MPEG-1-uri (de exemplu cel vandut de Flamingo). Insa trebuie sa te avertizez: compatibilitatea lor e in genere foarte limitata, la anumite versiuni de DivX de exemplu.

Daca ai luat un film prea nou sau unul foarte exotic ca si compresie, nu il vei putea viziona cu scula respectiva.

Deci si prin urmare, singura solutie cu adevarat universala este tot calculatorul. In fond, un cablu la TV nu e chiar o catastrofa, iar pe de alta parte, au aparut o multime de solutii de mini-PC-uri, care arata ca o combina audio sau ca un Playstation, pe care le poti pune in sufragerie fara probleme. MSI si Shuttle, de exemplu. Doar ca sunt inca un pic cam scumpe.

Salutari,
Andrei

crydead
04 Aug 2003, 15:12
Atentiune, natiune!
Deci amicul amydon, aceasta mufa tata si mama a tehnicii, nu a fugeat da pe site. Profesorul tranzistor sta in umbra pe care o face capul lui mare si ashteapta momentul in care se discuta ceva tehnico-interesant pentru a interveni cu rigoare inginereasca.
Ma simt bine shtiind ca cineva acolo jos ma iubeshte.

-----------------------------
Viitorul suna ocupat.

Amyd
04 Aug 2003, 15:16
Sa fug de pe site? Ingeras, am fost aici inaintea ta, o sa fiu aici si dupa tine... Cinemagia is (was) cool. Dar din pacate de-abia acum am gasit timp pentru un Net-Cafe mic in Bratislava...

Salutari,
Andrei

crydead
04 Aug 2003, 15:30
Mda, nu am folosit termenul cel mai bun...a fugi. Trebuia sa incerc ceva mai plastic, de exemplu ca te-ai prabushit sub povara propriei greutatzi?
Imi place ca imi spui ingerash, but I am f*****' alive and kicking asses.

...am fost aici inaintea ta, o sa fiu aici si dupa tine...
La fel si femeia de serviciu.

------------------------
Viitorul suna ocupat.

Amyd
04 Aug 2003, 15:34
Ce sa-ti fac, daca ai spus ca cineva acolo jos te iubeste, 'ingeras' era singura concluzie logica... dar nu vreau sa te incurc cu discipline d'astea grele si exacte.

Salutari,
Andrei

crydead
04 Aug 2003, 15:43
Ce sa-ti fac, daca ai spus ca cineva acolo jos te iubeste, 'ingeras' era singura concluzie logica... dar nu vreau sa te incurc cu discipline d'astea grele si exacte.

Salutari,
Andrei

Nu, amydon, te-ai dus iarashi prea departe. Eu ma refeream la ceva mult mai palpabil situat sub burik. :wink:

Amyd
04 Aug 2003, 15:52
Aha, am inteles acum. E adevarat ca in discutile cu d'alde tine fac greseala de a presupune de obicei prea mult in directia + as far as the interlocutor's IQ goes. Oh well, let that be a lesson to me in the future and if it's any solace to you, they do say IQ tests only show one side of the brain in full action.

Cheers,
Andrei

Ambra Blu
04 Aug 2003, 15:55
Ce sa-ti fac, daca ai spus ca cineva acolo jos te iubeste, 'ingeras' era singura concluzie logica...

Nu, mai era si alta concluzie logica: The Holy Trinity. Si, chiar daca ai fi inteles aluzia lui Crydead, ar fi trebuit sa stii ca sex is the realm where angels fear to tread.

crydead
04 Aug 2003, 16:27
Aha, am inteles acum. E adevarat ca in discutile cu d'alde tine fac greseala de a presupune de obicei prea mult in directia + as far as the interlocutor's IQ goes. Oh well, let that be a lesson to me in the future and if it's any solace to you, they do say IQ tests only show one side of the brain in full action.

Cheers,
Andrei

Omule de la butoane, de ce te superi pe tine pentru ca te fuck din vorbe si-ti furi numa' slamdunk-uri grupa mare? Te dai istetz, demonteorule, dar nu intelegi un pui de mijto!
O fi versul prea rapid sau ascultzi tu prea incet?
Apropo, ti-ai luat licenta, taietorule de pelicula?

C U soon with another cartoon!

Mircius
06 Aug 2003, 12:07
salutare. am si eu de ceva vreme o problema. Incerc sa fac si eu un dvd sintr-um film avi. Adica, iau filmul avi de pe cd, si incerc sa-l fac dvd, sau vcd. Cam greu si am incercat de mi-a iesit okii din cap. Poate ma ajutati voi. 10x

TLD
06 Aug 2003, 12:13
Tu vrei sa faci un avi dvd? Cam greu. Poate un dvd vrei sa-l faci un divx, dar chiar si atunci ti-ar trebuii un dvd...

Mircius
06 Aug 2003, 12:15
Pai nu stiu, de aceea am intrebat. Nici daca imi cumpar un dvdwriter?

TLD
06 Aug 2003, 12:25
Pai un dvdw nu stie decat sa scrie si sa citeasca toate mediile, fie cd-r(w) fie dvd-r(w). Nu vad cum ai putea sa transformi un avi(calitate mult mai slaba decat a unui dvd) intr-un dvd. Pai atunci ia gandestete ar aparea pe net la o sapt sau doua(cam cand apar avi urile la un film) dvd-urile filmelor. Si producatorii nu ar mai scoate banii pe dvd-uri. Oricum nu o fac pt ca pirateria e in floare, cu toate legile date de americani!

Mircius
06 Aug 2003, 12:28
Pai, stiu ca apar foarte RPD dvd-uri pirat, dar eu am vreo 10 filme pe cd-uri, care as vrea sa le vad si pe dvd, si nu stiu daca merge sa fac lucrul asta. de aceea v-am intrebat. Mersi

TLD
06 Aug 2003, 12:32
Vorbim de dvd player pt televizor, pt ca dak da poti vedea si cd-uri. Au aparut unele mai noi care beneficiaza si de citirea vcd-urilor, divx-urilor, bla, bas. Dar nu se compara cu dvd-ul. Dak te referi la dvd pt calc si aici poate citi acesta toate tipurile de medii. Aici chiar TOATE citesc cd-r, cd-rw, dvd...

Mircius
06 Aug 2003, 12:35
ma refer la dvd player pt TV, nu pt. calculator. Este destul de nou, dar nu citeste avi... dvx si ce mai exista. Se poate si altfel? Citeste in skimb vcd, de aceea poate exista o solutie pt avi-vcd.

TLD
06 Aug 2003, 12:38
Parca puteai sa imbunatatesti calitatea video a unui film, prin codearea video, cu anumite programe. Dar nju te gandi ca poti face un avi un dvd. De la vcd la avi. Depinde cat 'de rau' se vede vcd-ul... Oricum Un divx sau avi sau vcd nu poate fi facut dvd. Asta din ce stiu yo...

Mircius
06 Aug 2003, 12:42
ma rog, am intels.... ca nu pot face dvd... what ever, dar totusi se poate prin vcd. nu? iar din avi in vcd, stiu ca se poate dar nu am nici un programel. Am incercat, dar trebuia sa separ sunetul de imagine, si era super naspa. Ca mi-am adus aminte. Ce=va nelegat de subiectu asta. Sti MAid in Manhattan? Am subtitrarea la acel film, dar modificata de mine, si a iesit o supercomedie, pt ca replicile sunt asa de bune...e fantastic

Ambra Blu
06 Aug 2003, 13:31
Sti MAid in Manhattan? Am subtitrarea la acel film, dar modificata de mine, si a iesit o supercomedie, pt ca replicile sunt asa de bune...e fantastic

Hehe, e misto asta. Nu stiu acuma cit de bine le-oi fi modificat tu, da' si eu am vazut "Povestea unui cavaler" cu subtitrarea de la "Fight Club" si a fost foarte misto. Strange.

Mircius
06 Aug 2003, 13:40
Nu, nu am pus alta subtitrare ci am modificat subtitrarea veche, originala, si am pus eu replici.... e cel mai haios film pe care l-am vazut vreodata. De exemplu, in loc de Ce faci, am pus yo, whta's up! faze dastea... mi-a luat 3-4 zile sa-l termin....

ROBYX
06 Sep 2003, 03:43
cel mai simplu mod de a face un dvd in format xvid sa divx este prin a downloada gordinknot care este cel mai bun program la ora actuala de rip dvd si codare divx sau xvid mai nou de tot ce aveti nevoie sa stiti trebuie doar o mica vizita pe www.doom9.org
gasiti shi ghidurile de care aveti nevoie pt a seta gordianknotul pt cea mai buna compresie si caliate :wink:
este un pic complicat dar se invata :D

Mircius
09 Sep 2003, 08:30
salutare. Am si eu o problema pt cei cunoscatori. Pt maeshtrii. Eu pot scoate imaginea din calculator pe tv, dar cum fac cu sunetu?????

Mircius
09 Sep 2003, 08:32
inca o intrebare. Vad ca exista tot felu de programele pt rip dvd, dar exista ceva de genu in care sa faca din divx, avi in Vcd? Evident, pt a fi citite de dvd. 10x

TLD
09 Sep 2003, 10:22
Deci tu ce drak vrei sa faci, ca mai zapacit total... :o Deci vrei sa faci un avi din divx si din avi vcd? Pt ce? Ca vcd-ul va avea o calitate video mult mai slaba decat dvd-r...
Incearca avipreview pt avi in divx... Ti-am mai zis...

TLD
09 Sep 2003, 10:24
Iar pt sunet. Ai tvtuner? Sau ce? Dak vrei sa inregistrezi ceva din tvtuner si sa-l salvezi cu sunet atunci trebuie ca mufa din placa audio sa intre in tvtuner. Mufa audio-in pt boxa audio-out pt tuner cred...

Mircius
09 Sep 2003, 10:29
Nu nu, ma refeream sa vad un film de pe cd, (dvix) pe tv. Nu-mi trebe decat niste mufe care-mi scapa numele. Eu vad imagine, dar nu am sunet. Intelegi?

TLD
09 Sep 2003, 10:30
Aha ce boxe ai? Sau sunt alea de la tv?

Mircius
09 Sep 2003, 10:34
deci, prin tv out, eu pot vedea un film ruland de pe calculator. corect? dar nu am sunet. Trebuie sa car si boxele dupa mine. Conteaza ce boxe am?

TLD
09 Sep 2003, 10:37
Hmm. Tu vrei sa-mi spui ca ai luat un cd cu un film, nu conteaza de unde te duci acasa il bagi in cd-rom si de aici nu ai sunet? Asta poate insemna ca nu ai codecuri audio. Sau ca nu ai bagat bine mufele de la boxe in placa audio, driveri prost instalati, dar hai ca o dam pe det tehnice...

Mircius
09 Sep 2003, 10:41
Mai, un film oarecare, il pun in cd-rom. Il vad pe calculator. OK. Apoi vreau sa vad acelasi film ruland de pe calculator, folosind TV OUT. Corect? Corectati-ma daca gresesc

TLD
09 Sep 2003, 10:45
Ca sa auzi tre sa fie in IN nu in OUT.

Mircius
09 Sep 2003, 10:48
o sa incerc.

regedit
09 Sep 2003, 13:20
Exista vreun aparat/dispozitiv care sa redea toate astea si sa poata fi cuplat la TV ?

Bineinteles in afara de computer ca sa nu trebuiasca sa stai cu el langa televizor sau sa tragi multi metri de cablu pana in sufragerie.

laptop :o

alinq
12 Nov 2003, 11:42
Am si eu o problema:
am un dvd-rw nec nd-1300a si nu mai pot sa copiez filmele dvd dupa ce am reinstalat windows-ul; sistem de operare e xp,inainte copiam cu nero6 in paralel cu anydvd iar acum cind ajunge la 14% ori da eroare ori imi da un mesaj ca windows-ul se va inchide in 30 sec. stie cineva un prog rip mai bun de clonat dvd filme?

alinq
12 Nov 2003, 12:16
tvout-ul ofera doar iesire video iar pt a putea sa ai si sunet trebuie sa iesi din calculator cu 2 cabluri; unu din tvout n tv la scart sau chinci iar celalalt din out de la placa de sunet in scart daca e scart cu 3 iesiri sau in chinci depinde daca televizorul tau are chinci ( cele 2 mufe rotunde), daca nu are se gasesc la magazinele de specialitate o mufa scart cu 3 chinciuri 1 pt video si 2 pt sunet, vezi cu unul din cele 2 e pt sunet mono, iar varianta cu boxele difera in functie de ce boxe ai adica daca sunt cele de comp teoretic ar trebui sa mearga pt ca ele au un amplif incorporat.

Strider
06 Feb 2004, 23:44
Mircius este foarte simplu ce vrei tu sa faci...puteai sa cauti si pe google, pe net sunt o gramada de tutorials. eu ma ocup de ceva vreme cu realizatul VCD sau SVCD(pt DVD - player mai bune sunt SVCD, ca e calitatea mai buna). Iata cateva linkuri de unde poti afla tot ce vrei :
www.afterdawn.com
www.doom9.org
www.dvdrhelp.com/svcd

da si tu search pe google :"avi to vcd" ...

daca mai ai intrebari sau intampini probleme cu tutorialele, message me

alexoac
30 Sep 2004, 22:46
am si eu o intrebare ! Am un DVD care citeste filmele divix,nu e cine stie ce firma dar l-am luat sa imi fac treaba cu el,si partea proasta e ca nu vede subtitrarea..am auzit ca unele dvd uri iau si subtitrarea la divx..care sunt alea?si cat costa?eboda ala ia subtitrarea la divx?

mihai770
02 Oct 2004, 13:05
- acum 1 luna NU existau in ROM dvd playere sa redea DIVX cu subtitrare...
- pentru vazut film prin tvout: conecteai cablu video k pana acum...shi din placa de sunet scoti prin mufa tip JACK mica un cablu care intra la TV prin SCART sau RCA in AUDIO IN; sau aduci boxele de la PC cu tine (eu am statie la PC shi se aude foarte foarte profund :DD)
- pentru facut divx in DVD adik divx in mpeg 2 se imbina subtitrarea in film apoi in acelasi timp se encodeaza MPEG2... (vedeti pe forum la softpedia.com )
- pentru dvd ripping tot acolo gasiti tutoriale in lb. ROMANA ca doar suntem romani, nu??

mihai770
02 Oct 2004, 13:08
aaa..shi...alinq..ai virusi :sleep: